08 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ υπέρ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑΣ ή απλά κατά του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;

Είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να χαρακτηριστώ θρησκόληπτος. Δεν συμμετείχα καν στο δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Είμαι χριστιανός μάλλον εκ παραδόσεως και ουχί εκ πεποιθήσεως. Γιατί σέβομαι τις παραδόσεις αυτής της χώρας που, για να μην ξεχνάμε, υπάρχει ως Ελληνικό Κράτος μόλις μετά την Επανάσταση του 1821.

Με αφορμή την μη παρουσία των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ στον αγιασμό για την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, κάνω μερικές σκέψεις και διαπιστώσεις, που νομίζω εκφράζουν πολλούς:

Πολλές φορές, έχω ενοχληθεί αφάνταστα από την ασέβεια των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο προς την Εκκλησία, αλλά κυρίως προς την Θρησκεία μας. Λέω "μας" και όχι την Θρησκεία γενικώς, γιατί φαίνεται ότι αυτά τα παλικάρια που βρέθηκαν στη Βουλή χωρίς πολλοί να το περιμένουν κιόλας, διότι οι "βουλευτές" του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ένα μονομερές μίσος κατά της Θρησκείας στην οποία κατά συντριπτική πλειοψηφία πιστεύουν οι Έλληνες. Είναι πρόθυμοι υπερασπιστές όποιου άλλου δόγματος ή θρησκεύματος πολίτη, αλλά υβριστές της Ορθοδοξίας.

Είναι "βουλευτές" εντός εισαγωγικών κι όχι βουλευτές, διότι κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, δεν ορκίστηκαν "στο όνομα της Αγίου και Ομοουσίου Τριάδος", αλλά κατέθεσαν επιστολή που έλεγαν ότι ορκίζονται στην τιμή του (αν και δεν μας διευκρίνισαν πόσο...υψηλή είναι αυτή).

Να συζητήσουμε αν διαφωνούν ως προς το τι λέει το Σύνταγμα και να καταργήσουμε τον θρησκευτικό όρκο, σύμφωνοι. Αλλά από τη στιγμή που αυτό ισχύει, οφείλουν σεβασμό. Και απορώ γιατί ουδείς δεν εξεγέρθηκε ως τώρα, να προσβάλει ως παράνομη και άκυρη την ορκωμοσία των "βουλευτών" του ΣΥΡΙΖΑ με εκτός του Συντάγματος πρακτικές.

Είναι προφανές ότι οι "βουλευτές" του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλούνται από την Ορθοδοξία κι όχι από τη Θρησκεία. Αλλά αν αυτό είναι προοδευτικό, τότε εγώ είμαι ο...Πρετεντέρης! Όταν το 2003 βρέθηκα στη Βαρκελώνη, μπήκα και παρακολούθησα με θρησκευτική κατάνυξη κυριακάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό ναό της πόλης, κι ας μην είμαι καθολικός. Σέβομαι όμως κάθε δόγμα, κάθε θρησκεία, σε όποια χώρα κι αν βρεθώ. Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν "μέλη" του Ελληνικού κοινοβουλίου;

Τόσο βαρύ τους πέφτει το ότι αυτή η χώρα είναι Ορθόδοξη;

Υ.Γ.: Παρεμπιπτόντως, μπήκα στο site του ΣΥΡΙΖΑ πριν γράψω κάτι, για να βρω τις θέσεις του για το θέμα της Θρησκείας. Δεν βρήκα τίποτα. Σαν να μην υπάρχει...!