16 Δεκεμβρίου 2009

Τα ιστολόγια είναι η αδέσμευτη φωνή των πολιτών. Στη Ν.Δ. το κατάλαβαν;

Από τους "Αδέσμευτους bloggers":

Διαβάσαμε σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο ότι στην χθεσινή πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν και γνωστοί δημοσιογράφοι των καναλιών και του ημερήσιου Τύπου.

Υποθέτουμε ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν από το νέο εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο για να τιμηθεί και εκτιμηθεί ο ρόλος των ΜΜΕ στην εκλογή Σαμαρά. Κανένα πρόβλημα επ' αυτού. Ο καθένας – και ο κ. Παναγιωτόπουλος – έχουν το δικαίωμα να αντιλαμβάνονται όπως νομίζουν τη συμβολή του Τύπου, της Τηλεόρασης και του Διαδικτύου στην μεγάλη ανατροπή που έγινε στις 29 Νοεμβρίου.

Το θέμα είναι ότι ούτε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ούτε κανείς άλλος από την Ενημέρωση της ΝΔ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να καλέσει έστω και έναν μπλόγκερ να παρακολουθήσει της χθεσινή συνεδρίαση, αναγνωρίζοντας έτσι και τιμώντας το ρόλο που έπαιξαν στην εκλογή του Αντώνη.

Δεν θα ασχολούμεθα με το περιστατικό αν δεν έρχεται να προστεθεί σε σειρά περιστατικών (επιλεγμένες διαρροές, στοχευμένες συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις κλπ) αποκλειστικά σχεδόν προς ΜΜΕ που διακρίθηκαν στην υπονόμευση Σαμαρά.

Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι ο δυσκολότερος στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι η αλλαγή νοοτροπίας σε ένα σάπιο μαγαζί. Ωστόσο, μέχρι να το επιτύχει οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηριχθεί σε κομματικά στελέχη που προεκλογικά έκαναν διαρροές εις βάρος συνυποψηφίων τους σε εχθρικά προς τη ΝΔ μέσα, blogs, εκβιαστές δημοσιογράφους. Η Ντόρα που στηρίχθηκε εκεί, έχασε.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη που διατυμπανίζουν τις καλές τους σχέσεις με τα ΜΜ”Ε” των βαρώνων. Η Ντόρα στηρίχθηκε σε αυτά τα μέσα και έχασε.

O Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ποιοί συκοφαντήθηκαν και αποδομήθηκαν μεθοδικά γιατί δεν ενέδωσαν στις πιέσεις των καρκινωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτούς οφείλει με θάρρος να τους αποκαταστήσει ακόμα και αν “δεν τον στήριξαν”. Οφείλει δε να απομακρύνει άμεσα τα “κομματόσκυλα” που προκειμένου να κρύψουν την ανικανότητα τους συκοφαντούσαν όλους αυτούς που προσέφεραν πραγματικό έργο όσο καιρό ήταν στην κυβέρνηση. Σε αυτούς στηρίχθηκε η Ντόρα και έχασε.

Όλοι άλλωστε γνωρίζουν (έστω και αν δεν το παραδέχονται για να προστατεύσουν τα μαγαζιά τους) ότι το διαδίκτυο στήριξε τον Σαμαρά για τις θέσεις του. Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα ΜΜ”Ε” αλλά και στους δικτυακούς τόπους των νταβατζήδων. Έχουν όμως ως κύρια πηγή ενημέρωσης ακόμα και αν διαφωνούν, τα ελεύθερα, αδέσμευτα ιστολόγια.

Αυτά που δεν χαρίστηκαν σε κανέναν και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Γιατί αυτά τα ιστολόγια είναι η φωνή των πολιτών.