10 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας

Αν το σημερινό καθεστώς καταφέρει να μας κάνει ακόμη και...αναρχικούς, θα έχει πλέον πετύχει το ακατόρθωτο.

Μετά τα χθεσινά συμβάντα στην Κερατέα, όπου τα ΜΑΤ ως δυνάμεις κατοχής μπήκαν στην πόλη, επιτέθηκαν σε γέρους και γριές και συνέλαβαν νέους επειδή στο σπίτι ενός βρέθηκαν 30 μπουκάλια μπύρας -άρχισε η ποταπαγόρευση και δεν το καταλάβαμε;- η πόλη και η κάτοικοι της ξεσηκώθηκαν.

Τα σχολεία και όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά,ενώ το απόγευμα, διοργανώθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η οσμή των δακρυγόνων ήταν ακόμη έντονη, αν και είχε περάσει ήδη μια μέρα. Ενδεικτικό του τι ακριβώς έγινε την προηγούμενη μέρα στην Κερατέα.

Εκεί, μπροστά στην Εκκλησιά, όπως κάθε φορά που ο τόπος αυτός πέρασε κατοχή, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και δυνάμεις από όλους τους χώρους. Με μπροστάρηδες τους μαθητές των σχολείων της πόλης, τον Δήμαρχο, τον πρώην Δήμαρχο, τον Δήμαρχο Σαρωνικού και την αντιδήμαρχο Μαρκοπούλου, τον Ιερό κλήρο της πόλης, ενώ το "παρών" έδωσαν και δύο βουλευτές, ο Μάκης Βορίδης του ΛΑΟΣ και ο Γιάννης Γκιόκας του ΚΚΕ, εκπρόσωποι του Συνασπισμού, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και αναρχικοί. Απόντες, φυσικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, που όπως φαίνεται ακολουθεί τα γεγονότα, αντί να τα καθοδηγεί.

Δεν είναι δυνατόν να περιγράψει κάποιος στο πληκτρολόγιο, τα αισθήματα που σου δημιουργούνται, όταν βλέπεις ανθρώπους από διαφορετικές αφετηρίες, να είναι μαζί, αντιδρώντας στην ΠΑΣΟΚική κατοχή. Τα μάτια δάκρυσαν πολλές φορές, κι όχι από τα δακρυγόνα. Αυτά τα είχαμε "γευτεί" αρκετές φορές στο παρελθόν. Πως να μη δακρύσεις όμως, όταν βλέπεις γέρους και γριές, νέους και νέες, γονείς με τα παιδιά τους, παπάδες και αριστερούς, όλους μαζί, να αντιστέκονται σε ένα Κράτος που έχει γίνει υπάλληλος του Μπόμπολα; Σε δήθεν Αστυνομικούς που καθημερινά, στην πράξη, παραβαίνουν τον όρκο τους;

Η Κερατέα ας γίνει σε όλους τους "καναπεδάκιδες" παράδειγμα. Όλοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας, γιατί μια μέρα, θα έρθει και η δική μας σειρά!