30 Μαρτίου 2011

Οι αντιδράσεις των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ ματαίωσαν εκδήλωση, για το 1821 και το 1955, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη

http://www.pare-dose.net/blog/images/2011/01/4017/APOEL-Ellinikes_simaies.jpghttp://www.mavroprovato.com/wp-content/uploads/2011/03/anastasiadis1.jpgΟ ΔΗΣΥ και το ποδοσφαιρικό σωματείο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσαν την αναβολή της αποψινής εκδήλωσης για τις επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, μετά την έντονη αντίδραση των οργανωμένων οπαδών του λευκωσιάτικου σωματείου για την παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη,ο οποίος θα ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Η αντίδραση οφείλεται στις θέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/5/4/7/360547/pansyfi_apoel.jpgΣε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι ο κ. Αναστασιάδης αποδέχθηκε την πρόσκληση από το ΑΠΟΕΛ για να μιλήσει για τις εθνικές επετείους και προσθέτει ότι η ματαίωση της εκδήλωσης «μας προκαλεί θλίψη, κατά κύριο λόγο διότι για πρώτη φορά ένα σωματείο με τόση συμβολή στους εθνικούς αγώνες δεν θα διοργανώσει εκδήλωση για τις εθνικές επετείους, για τους γνωστούς λόγους».

Τέλος, σημειώνεται ότι «αυτό που προέχει χωρίς αμφιβολία είναι η διαφύλαξη του κύρους του ιστορικού Σωματείου της Λευκωσίας, η αποφυγή αχρείαστων εντάσεων και η απερίσπαστη προσήλωση του ΑΠΟΕΛ στους αθλητικούς σκοπούς και στόχους του».

Το σωματείο, από πλευράς του, σημειώνει ότι «η απόφαση λήφθηκε λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών του ΑΠΟΕΛ και με γνώμονα τόσο το συμφέρον του σωματείου μας, όσο και κυρίως την προστασία του κ. Αναστασιάδη».

Περαιτέρω αναφέρεται ότι το σωματείο «δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση ένας πολιτικός ηγέτης του κύρους του κ. Αναστασιάδη, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στις πλατιές μάζες των φίλων του ΑΠΟΕΛ, να βρεθεί εκτεθειμένος απέναντι σε κάποιους νεαρούς, που έχουν τον δικό τους τρόπο να αντικρίζουν διάφορα θέματα και που σαφώς δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας».