30 Μαρτίου 2011

Σε αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 προχωρά η Λισαβόνα, αφού ο Καραμανλής έδινε λάθος στοιχεία και για την Πορτογαλία!!!

Η Πορτογαλία προχωρά σε αναθεώρηση των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αύξησή του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Στατιστική Υπηρεσία της Πορτογαλίας επανεξετάζει τα στοιχεία για το έλλειμμα της περυσινής χρονιάς, μετά την παρατήρηση από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) ότι θα πρέπει να καταγραφεί ένα ποσό ύψους 2 δις. ευρώ που δόθηκε για την ενίσχυση της τράπεζας Banco Portugues de Negocios.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας κ. Φερνάντο Τεσέιρα Ντος Σάντος παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Βουλή ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στα στοιχεία του προϋπολογισμού, τα οποία θα επηρεάσουν αναπόφευκτα τα αποτελέσματα του 2010, ενώ απέδωσε την ευθύνη για την αλλαγή στην Eurostat.

"Είναι το ίδιο με το να αλλάζεις το αποτέλεσμα, αφού έχει τελειώσει το ματς", είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της Eurostat δήλωσε ότι η Υπηρεσία ετοιμάζει την εαρινή ανακοίνωση των στοιχείων για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών της ΕΕ και συζητά συγκεκριμένα εθνικά θέματα με τις αντίστοιχες εθνικές στατιστικές υπηρεσίες". Η ανακοίνωση της Eurostat αναμένεται στις 26 Απριλίου.