30 Μαρτίου 2011

Κλείσιμο της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης "Μπόντστιλ" στο Κόσοβο εξετάζουν οι ΗΠΑ

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/getImage.do?size=medium&id=208005&format=.jpgΟ πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Κρίστοφερ Ντελ δήλωσε ότι λόγω του υψηλού κόστους σύντομα θα κλείσει η αμερικανική στρατιωτική βάση «Μπόντστιλ», στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου.

Ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του στην έκδοση «Balkan insight» του βαλκανικού ερευνητικού δικτύου (BIRN) τόνισε ότι η στρατιωτική βάση «Μπόντστιλ» στο Κόσοβο αποτελεί μεγάλο οικονομικό βάρος.

«Το «Μπόντστιλ» είναι μεγάλη υποχρέωση και δεν επιθυμούμε να το διατηρήσουμε περισσότερο από ότι είναι αναγκαίο», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.

«Ελεύθερα μπορούμε να συζητήσουμε και για το ρόλο των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη περιοχή και χωρίς τη βάση «Μπόντστιλ», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντελ επιβεβαίωσε ότι το Κόσοβο δεν είναι πλέον στις ανώτατες θέσεις στην ατζέντα των ΗΠΑ, επειδή τα προβλήματα σε άλλες περιοχές έχουν προτεραιότητα.

«Το γεγονός ότι το Κόσοβο δεν βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα του Τύπου είναι ένδειξη συνεχούς προόδου και σταθερότητας», είπε ο κ. Ντελ.