30 Μαρτίου 2011

Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Γ. Σμπώκος διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε τη σύμβαση για τα υποβρύχια... αλλά δεν άκουσε τίποτα για μίζες... καλό ε;

http://static.doldigital.net/webstatic/809337E405A250744271D4E147975EA6.jpgΑρνείται εμπλοκή του στην υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος

Υπεραμύνθηκε της υπογραφής της σύμβασης για τα γερμανικά υποβρύχια ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, υπογραμμίζοντας ότι για την περίοδο υλοποίησης των συμβάσεων δεν έχει σχέση.

«Η ενεργοποίηση των συμβάσεων για τα υποβρύχια έγινε μετά την αποχώρησή μου και επομένως δεν έχω καμία εμπλοκή στη διαχείριση και υλοποίηση των συμβάσεων αυτών. Άρα, ό,τι πω αφορά την προηγούμενη περίοδο, μέχρι και την υπογραφή της συμβάσεως. Όλα τα υπόλοιπα, δεν με αφορούν, δεν τα γνωρίζω και δεν είχα καμία εμπλοκή», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5".

http://s.enet.gr/resources/2010-06/10-1-thumb-large.jpgΌπως σημείωσε η περίοδος υλοποίησης της σύμβασης ξεκίνησε από το 2000 και μετά (σ.σ.: την περίοδο υπουργίας του κ. Παπαντωνίου) και μέχρι σήμερα. «Η σύμβαση αυτή υπέστη 11 τροποποιήσεις στη συνέχεια. Υπάρχει σε εξέλιξη μια δικαστική έρευνα και θα βοηθήσω ευχαρίστως για την περίοδο που με αφορά, προκειμένου η Δικαιοσύνη να αναδείξει την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά. Δεν με αφορά τίποτα από όλα αυτά που γράφονται. Από εκεί και πέρα, αν διάφοροι παράνομοι ή μεσάζοντες υπήρξαν και υπήρξαν και παράνομες πράξεις, αυτό αφορά τους Γερμανούς και βεβαίως τη Δικαιοσύνη, για να τα αναδείξει».

http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/PAPANDREOU-AKIS-TOR.jpgΥπενθύμισε ότι η "πολιτική γραμμή" ήταν υπέρ των απευθείας συμβάσεων και τόνισε ότι η προμήθεια των υποβρυχίων αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ λέγοντας: «Η νομοθεσία του ΥΕΘΑ τότε όχι μόνο επέτρεπε την απευθείας ανάθεση στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, αλλά το ενεθάρρυνε κιόλας».

Τέλος ανέφερε ότι θεωρεί "άδικη" την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.