30 Μαρτίου 2011

Γ. Μιχελάκης για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και τις διαφωνίες υπουργών

Σε δήλωση του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης σχετικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Ο κ. Σταϊκούρας επαναλαμβάνει την ανάγκη άμεσης δημιουργίας ενός επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και σύστασης ενός ευρωπαϊκού φορέα πιστοληπτικής αξιολόγησης, τονίζει όμως πως το περιεχόμενο της αξιολόγησης είναι άλλη μια επιβεβαίωση ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

"Η κυβέρνηση με το μείγμα της πολιτικής της οδηγεί την οικονομία σε φαύλους κύκλους ύφεσης και υπερχρέωσης", τόνισε ο κ. Σταϊκούρας υπενθυμίζοντας πως η αδυνατεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να ενισχύσει τα έσοδα, να ελέγξει τις δαπάνες και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους τόσο για το 2010 όσο και για το 2011.

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την εκτίμηση πως τελικά η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε ολοένα και σκληρότερα και αναποτελεσματικότερα μέτρα, και ζητά και πάλι την αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται.

Για δήλωση κ. Λοβέρδου

Σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Υγείας ο οποίος και ζήτησε "να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας" ο κ. Μιχελάκης ζήτησε να μάθει από την κυβέρνηση ποια είναι αυτή η αλήθεια την οποία και κρύβουν, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε σειρά τοποθετήσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ του κόμματος ζήτησαν από τον κ. Παπακωσταντίνου να πει την αλήθεια στο λαό.

Για διαφωνίες υπουργών της κυβέρνησης

"Σκορποχώρι" χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος σε ένα "νέο κυβερνητικό αλαλούμ". Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καυτηρίασε "τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε", όπως επεσήμανε, "μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Δρούτσα, αλλά και μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της κ. Μπιρμπίλη".