04 Μαρτίου 2011

Εκλεψε μισό κιλό κιμά στου Μαρινόπουλου…

Είχε να φάει κρέας εδώ και μήνες. Η δικαιολογία ήταν ότι το λαχτάρησε, γεγονός που δείχνει την ανάγκη των ανθρώπων που με τέτοια κοντεύουν να χάσουν την αξιοπρέπειά τους Δραματική ιστορία από τη νεαρή, άνεργη, γυναίκα που της κάνουν αυτές τις ημέρες κι έξωση για χρέη…

Κι όμως, η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη να κλέβει στου Μαρινόπουλου χθες, δεν ήταν η περίπτωση των κλεπτομανών, που ηδονίζονται να αφαιρούν αντικείμενα περιττά τις περισσότερες φορές ή πολυτελείας, όπως κολόνιες κλπ, αλλά ήταν μια νέα γυναίκα απελπισμένη και πεινασμένη. Αυτά που έκλεψε, γιατί απλά δεν είχε ούτε ένα ευρώ να πληρώσει, ήταν μισό κιλό κιμά και δύο μακό κοντομάνικα μπλουζάκια προσφοράς. Η περίπτωσή της, όταν έγινε αντιληπτή η κλοπή, συγκίνησε τους υπεύθυνους του μάρκετ και μάλλον δε θα έχει δικαστικές περιπέτειες, αφού το θέμα σταμάτησε εκεί. Είναι όμως από αυτές τις περιπτώσεις όπου η ανέχεια και τα προβλήματα σου θολώνουν το μυαλό και κάνεις ενέργειες που δε θα μπορούσες να διανοηθείς. Ο λόγος για τη νεαρή άνεργη γυναίκα, που πήγε στο μάρκετ και «έκλεψε» μισό κιλό κιμά που τον λαχτάρισε, γιατί είχε να φάει κρέας κάτι μήνες!..
Η ίδια αντιμετωπίζει λόγω της έλλειψης δουλειάς κι άλλα προβλήματα. Τη βγάζουν από το σπίτι, γιατί δεν πληρώνει ενοίκια, ενώ τα προβλήματά της είναι πιεστικά και για το καθημερινό προς το ζην.
Είναι η περίπτωση του Γιάννη Αγιάννη. Αντί για ένα καρβέλι ψωμί τώρα έχουμε κλοπή μισού κιλού κιμά… Οι Άθλιοι του Ουγκό δεν είναι απλά ένα λογοτεχνικό βιβλίο, αλλά η βιογραφία μιας ολόκληρης εποχής που τη βλέπουμε να έρχεται στις σύγχρονες διαστάσεις της.
Μ.Μ.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=65741