30 Μαρτίου 2011

ΕΣΕΕ: μήνυμα συμπαράστασης στον ιαπωνικό λαό

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ8eq7-N3CLENhQdQ6ZHyNugHMzHG8M3Pk-oCiNf6yvmQgbJ32UPlJhOkTdClhOy5t94DsQ1tunLePtcX1ygxj-tPUzIyUIOSsbFiAspW_C2jz9AEDBiFy2fzHPjd_c5NjkN0QowttHMw/s400/%CE%95%CE%A3%CE%95%CE%95.jpgH Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου "προτρέπει τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της ανθρώπινης προσέγγισης να ερευνήσουν εκ νέου και να εξετάσουν τις δυνατότητες πιο αποτελεσματικής βελτίωσης των εμπορικών μας σχέσεων σε μια περίοδο μεγάλης δοκιμασίας για τον Ιαπωνικό λαό".

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα ο ίδιος και το προεδρείο της συνομοσπονδίας με τον Α΄ Γραμματέα και επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Πρεσβείας της Ιαπωνίας κ. Fumio Enomoto και την κυρία Matsumoto, ειδική ερευνήτρια.

Η ΕΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι και οι Έλληνες έμποροι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Ιαπωνικό λαό με την πίστη ότι θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει το σθένος και την αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει και κατά το ιστορικό του παρελθόν, για την αντιμετώπιση της τρέχουσας, πάρα πολύ δύσκολης, κατάστασης. Επίσης, δηλώνουν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους "στους αξιόπιστους ιαπωνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους ενδελεχείς ελέγχους ασφαλών μετρήσεων όλων των εξαγώγιμων προϊόντων από την Ιαπωνία".

Το ελληνικό εμπόριο δηλώνει ότι θα σταθεί αλληλέγγυο στις προσπάθειες της Ιαπωνικής Κυβέρνησης και του Ιαπωνικού λαού. "Πεποίθησή μας είναι ότι η Ιαπωνία θα αντεπεξέλθει στην καταστροφή και ευχή μας το «ραδιενεργό θρίλερ» και ο «πυρηνικός εφιάλτης» να τελειώσουν το συντομότερο για το καλό της ανθρωπότητας" καταλήγει η ανακοίνωση.