30 Μαρτίου 2011

Άρες μάρες κουκουνάρες... η απάντηση του Παπαγιάννη στον Παναγιωτόπουλο του MEGA

Μνημείο ψεύδους, παραπληροφόρησης αγραμματοσύνης και ασυνταξίας η ανακοίνωση του Παπαγιάννη με την οποία απάντησε στον Παναγιωτόπουλο για την αγωγή που του έκανε. Την παρουσιάζουμε παρακάτω με τα σχόλια φίλου αναγνώστη μέσα σε παρένθεση:

"Διαβάσαμε (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας, ο Παπαγιάννης εννοεί τον εαυτό του ως Λουδοβίκο της ενημέρωσης) σήμερα με έκπληξη τα όσα έγραψε ο Χρ. Παναγιωτόπουλος για το Fimotro και την αγωγή που κατέθεσε αυτός και οι δημοσιογράφοι του Μεγάλου Καναλιού. Επειδή εμείς γράφουμε πολύ πιο λιτά (...παρόλα τα "πτυχία" μας) θα του τα εξηγήσουμε εν συντομία:

1. Οι δημοσιογραφικές περγαμηνές αποκτούνται με...την σκληρή δουλειά και με τα (ανύπαρκτα) πανεπιστημιακά πτυχία. Δεν αποκτούνται κύριε Παναγιωτόπουλε με την σπέκουλα προς τις ιδιοκτησίες των ΜΜΕ. Ούτε φυσικά με την υπονόμευση του προκατόχου για να πάρετε την θέση, φοβούμενος από την ανασφάλειά σας τώρα την επιστροφή του. (Τα ονόματα Στέφανος Χίος, Άρης Σπίνος και Μ. Δημητρίου θυμίζουν κάτι στον Παπαγιάννη?).

2. Απόδειξη της Ελληνικής παρακμής είναι ο τρόπος που το κανάλι σας στηρίζει σε βαθμό εμετικό την εκάστοτε εξουσία (ενώ το Extra3 που εργάζεται ο Παπαγιάννης επί ΝΔ στήριζε πασοκ, τώρα επί πασοκ στηρίζει ΝΔ) και όχι η ανωνυμία στη bloggoσφαιρα, (ποιά ανωνυμία? όλοι ξέρουν ότι το fimotro είναι του Παπαγιάννη όπως παλιότερα το pressmme) θέμα το οποίο έχει λυθεί παγκοσμίως από τις αρχές της δεκαετίας του '90.

3. Ο δημοσιογράφος στον οποίο καταθέσατε αγωγή, δεν κρύβετε (Παπαγιάννειος ορθογραφία) πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας, διότι πολύ απλά από ΜΜΕ στα οποία εργάζεται σας έχει ασκήσει κατ΄ επανάληψη κριτική με πολύ σκληρούς αλλά πολιτικούς χαρακτηρισμούς (π.χ. παπαγαλάκια της εξουσίας) για την στάση του Μεγάλου Καναλιού.

4. Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται στην "κουκούλα του υβριστή". Δεν αναφέρεται όμως στην "κουκούλα του κινητού". Σε αυτήν δηλαδή που τηλεφωνούσε σε διευθυντές ΜΜΕ στα οποία εργάζονται bloggers δημοσιογράφοι ώστε να μην του ασκούν κριτική. (Ξεχνάει ο Παπαγιάννης τα sms από το Νίκο Χατζηνικολάου .)

5. Ο διευθυντής του Mega αναφέρεται στα "ανώνυμα χτυπήματα", δεν γράφει ούτε μια λέξη όμως για το ότι ποτέ δεν έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία εμείς (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας, ο Παπαγιάννης εννοεί τον εαυτό του ως Λουδοβίκο της ενημέρωσης) θα δημοσιεύαμε ευχαρίστως. (ναι, γι’ αυτό δεν επιτρέπει και σχόλια σε αυτά που γράφει).

6. Και τέλος κύριε Παναγιωτόπουλε, φυσικά και δεν είμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι οι ίδιοι. (Παπαγιάννειος σύνταξη) Εμείς, κύριε Παναγιωτόπουλε κυκλοφορούμε ελεύθερα παντού, δεν κρυβόμαστε στα λαγούμια της δημοσιογραφίας και δεν κινδυνεύουμε να μας λιντσάρουν ή να φάμε γιαούρτια όπως θα μπορούσε να συμβεί με μερικούς... άλλους!... (Αν είναι απειλή στον Παναγιωτόπουλο, ντροπή σου. Αν δεν είναι απειλή τότε μην ορκίζεσαι ότι κι εσύ δεν θα φας γιαούρτι)."

Γιάννης Δ.