28 Ιουλίου 2011

Την παραίτηση των υπουργών του ανακοίνωσε ο Χριστόφιας

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Ενώπιον του Προέδρου της δημοκρατίας βρίσκονται και οι παραιτήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Τίτου Χριστοφίδη. Παραμένουν στη θέση τους μέχρι την αναπλήρωση τους.

Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού για την πρόθεσή του να προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ζήτησε όπως οι Υπουργοί θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος θέλει να διαβουλευτεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει σύντομα.

Ο Κυβ. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει ένα πρόγραμμα, με το οποίο απευθύνθηκε στο λαό και πήρε την ψήφο του. Από κει και πέρα, πρόσθεσε, προκύπτουν θέματα, που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και πρέπει να τύχουν διαχείρισης και να αντιμετωπισθούν.

Επιπρόσθετα, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, προχώρησε στον επαναδιορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, η θητεία του οποίου λήγει στις 31 Ιουλίου.

Έχουν επαναδιοριστεί όλα τα μέλη του ΔΣ, εκτός από τον Κρίστη Ενωτιάδη ο οποίος δεν μπορεί να προχωρήσει για "προσωπικούς λόγους" και τη θέση του οποίου καταλαμβάνει ο Κυριάκος Κυριάκου.

Πρώτος αποχώρησε από το Προεδρικό ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην κηδεία του Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα.

Πηγή: sigmalive