28 Ιουλίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΕΖΕΛ"

Του Πάνου Χατζηγεωργιάδη

Θύελλα αντιδράσεων σε μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού και εκτός συνόρων, έχει ξεσπάσει για το ζήτημα της τουρκικής σειράς την οποία προβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 με τίτλο "ΕΖΕΛ" λόγω της προβολής των κατεχομένων της κύπρου μέσα απο την σειρά της οποίας επεισόδια έχουν γυριστεί σε ξενοδοχεία και χώρους ευρισκόμενα στο βόρειο και κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, αλλα και των ευχαριστιών των παραγωγών της προς το ψευδοκράτος κάτι που ίσως σημαίνει μία έμεση και defacto αναγνώριση του, την οποία αποδεχώμεθα δίχως επίσημη αντίδραση.

Πιό συγκεκριμένα,αναφέρθηκαν πέραν των 250 διαμαρτυριών στην αντίστοιχη υπηρεσία του Ελληνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (γνωστότερο και ως Ε.Σ.Ρ.) οι οποίες ομως μπήκαν στο αρχείο,δίχως να υπάρξει η παραμικρή απάντηση ή αντίδραση και κατ εντολή του προέδρου του,ενώ η "Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο" (C.A.N.A.) [Εδώ κάνει ένα μικρό λάθος ο κ. Χατζηγεωργιάδη μιας και CANA και "Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο" είναι δύο διαφορετικές οργανώσεις όπως μπορείτε να δείτε στο τέλος στην ανακοίνωση της CANA] με πρόεδρο τον συγγραφέα του βιβλίου "ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ" Κο Πάνο Ιωαννίδη,έχει ήδη κατορθώσει να κινητοποιήσει αρκετά μεγάλη μερίδα απο τον ελληνισμό του εξωτερικού και ιδιαιτέρως τους κυπρίους αλλά και άλλους, για το όλο ζήτημα που προέκυψε απο την προ(σ)βολή της εν λόγω τηλεοπτικής σείρας τουρκικής παραγωγής,επίσης συγκεντρώσεις διαμάρτυρίας έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 έχουν ήδη πραγματοποιήθει απο τις αρχές του μήνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κοινοβουλευτικά τώρα, ήδη απο τις 19 Ιουλίου ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κος Αθανάσιος Πλεύρης έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό πολιτισμού με θέμα "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" αναπττύσωντας το σκεπτικό πως η εν λόγω προβολή της ως άνω αναφερθήσης σειράς,προσβάλει τους κυπρίους και δυσχεραίνει κατά πολύ την ελληνοκυπριακή επιχειρηματολογία περί ψευδοκράτους, αναφέροντας χαρακτήριστικα το πως είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την άρνηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους,την ίδια στιγμή που αυτό παρουσιάζεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι ανά την επικράτεια,αλλά και ενδεχομένως πιθανότατα προσβάλει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου.
Σε αναμονή των όποιων εξελίξεων λοιπόν σχετικά με το ζήτημα, αν και η προσωπική κρίση και σχόλιο είναι, πως καλό μέν να μπεί φραγμός στην προβολή της εν λόγω σειράς,καλύτερο όμως το να μην υπάρχουν έλληνες οι οποιοί να την βλέπουν δίοτι δεν υπάρχει προσφορά χώρις να υπάρχει ζήτηση.

Πάνος Χατζηγεωργιάδης
Μουσικοσυνθέτης,Λογοτέχνης και Δημοσιογράφος

ΔΙΟΡΘΩΣΗ CANA:

Αγαπητοί,

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που πήραμε το μήνυμα αυτό για κινητοποίηση για το θέμα της τουρκικής σειράς «Εζέλ» από τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χατζηγεωργιάδη. ΄Ομως θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε και να διορθώσουμε για κάποια παρεξήγηση, που άθελά του έκανε ο κ. Χατζηγεωργιάδης.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο με πρόεδρο τον κ. Πάνο Ιωαννίδη με έδρα την Λευκωσία, είναι εντελώς ξεχωριστή οργάνωση, και τίποτα δεν έχει να κάνει με τη δική μας με έδρα την ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ονόματι CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA). H ιστοσελίδα της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο είναι www.freedomjustice.com.cy όπου μπορείτε να βρείτε και να ενημερωθείτε για τις εργασίες της.

Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, αφού ενημερώθηκε από τις ανακοινώσεις και την ακτιβιστική δράση της CANAξεκίνησε και ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου της, δικαστικά μέτρα εναντίον του ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος). Και την οποία προωθήσαμε και με δική μας ανακοίνωση.

H CYPRUS ACTION NETWORK OF AMERICA (CANA) ξεκίνησε την εκστρατεία για διαφώτιση και ακτιβισμό από τις 23 Ιουλίου 2011, διοχετεύονταν όσες πληροφορίες μπορούσε να έχει μετά την πρώτη διαμαρτυρία από τους φοιτητές μας του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ έξω από τα στούντιο του ΑΝΤΕΝΝΑ 1 (Ελλάδος) στις 22/23 Ιουλίου 2011. Θα τα βρείτε όλα τα σχετικά με φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα μας. Η οργάνωση μας έχει έδρα την Νέα Υόρκη και παρακαλούμε, όσοι δεν έχετε λεπτομέρειες για το θέμα, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στην διεύθυνση www.cyprusactionnetwork.org για να ενημερωθείτε πλήρως για το θέμα.

Ευχαριστούμε και πάλιν τον κ. Πάνο Χατζηγεωργιάδη για την κινητοποίηση και ελπίζουμε τα ΜΜΕ να ενδιαφερθούν ενεργά για το θέμα.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Τάνερης Υπεύθυνος Τύπου (CANA) Νέα Υόρκη.