28 Ιουλίου 2011

Γερά σήμερα ο ΠΑΟΚ στη Νορβηγία

http://i.mtbw.gr/t/751366D82D981ED47834A0B8F1A0A1B4.jpgΟ ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Βαλερέγκα στο Όσλο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League σήμερα το βράδυ (20.00 / NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 / www.sport-fm.gr / Novasports 2). Στόχος των παικτών του Λάζλο Μπόλονι ένα αποτέλεσμα που θα δίνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Στο μυαλό των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης έρχεται το… 2009 όταν οι παίκτες του «Δικεφάλου», τότε, είχαν καταφέρει να φύγουν νικητές από το Όσλο και να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πλευρό των παικτών του Λάζλο Μπόλονι είναι η παράδοση αλλά και το γεγονός πως έχουν αποδείξει και στις δύο προηγούμενες σεζόν ότι πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις και τις περισσότερες φορές να παίρνουν αυτό που θέλουν. (Μόνο πέρσι δεν πήραν την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ).

Σημείο αναφοράς, το σοκ που έχει υποστεί όλη η Νορβηγία από την τραγωδία της περασμένης Παρασκευής, γεγονός που θα αποτελέσει και λόγο για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής πριν την σέντρα.

«Σε αυτό το παιχνίδι υπολογίζω πολύ στην εμπειρία κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ και περιμένω και θέλω να δω τις ικανότητές τους και το κίνητρο τους. Πριν έρθω είχα ακούσει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για την ικανότητά τους και τώρα θέλω να το δω και στο γήπεδο», τόνισε ο Λάζλο Μπόλονι για το σημερινό παιχνίδι και συνέχισε:

«Την Βαλερένγκα την έχω δει, είναι πολύ δυνατή ομάδα, με σταθερότητα, δυναμική και κέντρο που μπορεί να παίξει ψηλά και επιθετικά. Και είναι πολύ δυνατή στις στημένες φάσεις. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά. Θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αν δεν χάσουμε το ματς και αυτός είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε.

Αγωνιστικά πλάνα

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει να πονοκεφαλιάζει –περισσότερο- για την απουσία του τραυματία, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση των Ίβιτς και Λαζάρ. Ο Ρουμάνος τεχνικός στην χθεσινή προπόνηση δοκίμασε τον Λαζάρ με τους βασικούς.

Για τον «άσο» μέχρι και χθες, Κρέσιτς και Χαλκιάς «έπαιζαν» με ίσες πιθανότητες. Στην άμυνα δεν υπάρχουν ερωτηματικά, με τον Λίνο να ξεκινά αριστερό μπακ, τον Έτο δεξί, και τους Μαλεζά-Τσιρίλο να συνθέτουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Σήμερα ο Ρουμάνος τεχνικός έβαλε μπροστά τους μόνο του τον Αρίας σε ρόλο «κόφτη», εσωτερικούς χαφ τους Πάμπλο Γκαρσία και Λαζάρ, στα άκρα τους Βιεϊρίνια και Φωτάκη, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη.

Πηγή: sport-fm.gr