28 Ιουλίου 2011

Ποινική δίωξη εναντίον του Γ. Παπαγιάννη, ιδιοκτήτη του fimotro, για απειλητικό mail

Η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό έγκλημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ.Παναγιωτόπουλου.

Η δίωξη αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές». Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ζήτησε την συνδρομή της Google. Η αμερικανική εταιρία για πρώτη φορά δέχτηκε να ακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε, σύμφωνα με τη δίωξη, τον Γιάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του ιστολογίου.

Για την ακρίβεια είχαν προηγηθεί αγωγές που είχαν κατατεθεί κατά του δημοσιογράφου από συνάδελφους του στο Mega και του ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά εν τέλει ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για ένα υβριστικό και απειλητικό email κατά του διευθυντή του Mega, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι εστάλη από υπολογιστή που ανήκει στον Γ. Παπαγιάννη

Ήδη ο διευθυντής του MEGA έχει ζητήσει να επισπευτεί με αίτηση του η όλη διαδικασία και ο κ. Παπαγιάννης πιθανότατα θα δικαστεί τον Οκτώβρη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.