13 Σεπτεμβρίου 2011

Λεφτά υπάρχουν: 3 έργα ενέκρινε με fast track το ΠΑΣΟΚ... και τα τρία αφορούν φωτοβολταϊκά

Fast track για τρεις επενδύσεις σε φωτοβολταΐκά
Όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω χθες συνεδρίασε η διυπουργική επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (δείτε παρακάτω ποια καλά παιδιά συμμετέχουν) και έδωσε την έγκρισή της ώστε 3 επενδύσεις ύψους 1 δις (δανεικά από τράπεζες εννοείται, γιατί γι' αυτά υπάρχουν λεφτά ενώ για τους ταλαίπωρους δεν υπάρχουν) να ενταχθούν στη διαδικασία fast track... φυσικά και οι τρεις επενδύσεις αφορούν φωτοβολταϊκά περιορισμένης ισχύος (αν σκεφτούμε ότι θα παράγουν περίπου 130 MW, όταν μια μέση ηλεκτρική μονάδα της ΔΕΗ παράγει πάνω από 600 MW) που είναι πλέον η μόνη μπίζνα με την οποία μπορούν να βγάλουν πλέον λεφτά τα γνωστά κοράκια της χώρας.

Και επειδή συχνά ακούμε για fast track και μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι κάτι κινείται, να σας πούμε ότι τα έργα που έχουν μπει σ' αυτή τη διαδικασία είναι όλα κι όλα 5! Τα τρία χθεσινά και άλλα δύο: ένα χρυσωρυχείο στον Έβρο και μια επένδυση στον τουρισμό από μια περίεργη εταιρία στην οποία συμμετέχει και μια ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ (το "οικολογική ενεργειακή" είναι λίγο περίεργο να συνδέεται με κατασκευαστική). Πάλι καλά να λέμε μιας και η η διυπουργική επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ανασυστάθηκε 3 φορές μέσα σε 9 μήνες προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί που μπήκαν στην τελευταία ανασύνθεση που έγινε πριν μόλις 8 μέρες (ΦΕΚ Α 190)...

Να προσθέσουμε επίσης ότι όλα τα έργα αφορούν ιδιώτες και το μεγάλο όφελος που έχουν μπαίνοντας στη διαδικασία είναι ότι το τρέξιμο της επένδυσης το αναλαμβάνει η εταιρία του κράτους Invest in Greece και όταν λέμε το τρέξιμο, όλο το ζουμί είναι στο δάνειο που βγαίνει με διαδικασία fast track και χωρίς πολλά πολλά ;) ...

Διαβάστε και την είδηση για τα φωτοβολταϊκά:

΅Fast track για τρεις επενδύσεις σε φωτοβολταΐκά
Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων άναψε το πράσινο φως
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2011, 21:27
Fast track για τρεις επενδύσεις σε φωτοβολταΐκά
1
emailεκτύπωσημικρό μέγεθος μεγάλο μέγεθος


To πράσινο φως για την υλοποίηση τριών μεγάλων επενδύσεων άναψε τη Δευτέρα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή στη νομοθεσία περί fast track τριών επενδύσεων στον τομέα των φωτοβολταϊκών, συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Πρόκειται για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη και άλλες δυο επενδύσεις, ένα σχέδιο 39 φωτοβολταϊκών πάρκων ανά την Ελλάδα (Πελοπόννησος, Στερεά, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία) και έτερη μεγάλη εγκατάσταση.

Οι επενδυτικοί φάκελοι θα διεκπεραιωθούν μέσα από τις ταχείς διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, με τη μέριμνα της Invest in Greece, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επενδυτές και να έχουμε όσο γίνεται ταχύτερα πραγματικό αναπτυξιακό αποτέλεσμα. Στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδης, Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών κ. Γ. Ραγκούσης, Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος, ο πρόεδρος της Invest in Greece κ. Αρ. Συγγρός και υπηρεσιακοί παράγοντες.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=419300