26 Οκτωβρίου 2011

Δ. Βόλβης: Αποχετευτικό δίκτυο και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων πρόκειται να αποκτήσουν ο Σταυρός και τα Βρασνά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-PD6BO2gB75DLb1leEBTzwNbiQs326sFJW7OFqB8JTs2pUBIByjBkVRG68Ilynw8MVkNEHWi9C75OMMAMFj-t-YRGcSDmo8XpSr6nYnzVyAhh3qr6bPPGISGnetrI7M_vC-_OGKSHHD8H/s400/STAVROS+0228.JPG
Εγκρίθηκε χρηματοδότηση του έργου με 21.833.929 € από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. του Υ.Π.Ε.Κ.Α

Την πρόταση του Δήμου Βόλβης για την μελέτη και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς του Σταυρού και των Βρασνών, ενέκρινε με απόφασή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εντάσσοντας το έργο «Μελέτη και κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «02 – Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη». Η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται στα 21.833.929 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ποσό των 17.740.551 €, ενώ η συμμετοχή του Δήμου Βόλβης ανέρχεται στα 2.313.452 € από ίδιους πόρους. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται στους 39 μήνες.

Με αυτό το έργο δίνεται οριστική λύση στην έλλειψη δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων των παραθαλάσσιων περιοχών του Σταυρού και των Βρασνών. Ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε, «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής για την περιοχή μας και αποτελεί την αρχή υλοποίησης του σχεδιασμού μας για τη διαχείριση των ακαθάρτων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Βόλβης. Ήδη είναι σε εξέλιξη μελέτες και δράσεις οι οποίες στόχο έχουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του Δήμου στον συγκεκριμένο τομέα».