24 Δεκεμβρίου 2011

Λαμόγια! Εισαγγελείς και Αστυνομικοί στο Άγιο Όρος να πιάσουν τον τρομοκράτη Εφραίμ!!!

Στη Μονή Βατοπεδίου παραμένει ο ηγούμενος Εφραίμ εν αναμονή του εντάλματος σύλληψης των δικαστικών αρχών. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πολιτικός διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι ιατροί διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

Όπως έγινε γνωστό, στο Άγιο Όρος έχει μεταβεί ο εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς και Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας του ηγούμενου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Εφραίμ να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Μονή, καθώς για λόγους γραφειοκρατίας η προφυλάκισή του μπορεί να καθυστερήσει για δύο ημέρες.

Ο συνήγορος του Εφραίμ, Σπύρος Αλεξανδρής, έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση, ωστόσο τόνισε ότι ο πελάτης του θα σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας σε συνεργάτες του, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη, ωστόσο δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος, όπως άλλωστε κάθε χριστιανός, με τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης ανήμερα των Χριστουγέννων. «Ο νοών νοείτω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την προφυλάκιση, δήλωσε ότι μένει κατάπληκτος τόσο για την απόφαση όσο και για τη στιγμή που πάρθηκε. Ανέφερε επίσης τη ρήση «και οι κρίνοντες, κρίνονται».

Φίλοι της Μόνης Βατοπεδίου, με ανάρτηση τους στο διαδίκτυο, καλούν όσους θέλουν να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Εφραίμ να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Άρειο Πάγο.