24 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφιακή τηλεόραση στη Δ. Πελοπόννησο

Η DIGEA ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή τηλεόραση επεκτείνεται και στην Δυτική Πελοπόννησο από τις 3 Φεβρουαρίου. Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκπομπής θα απολαμβάνουν με τη νέα χρονιά και οι κάτοικοι της Πάτρας, της Ναυπάκτου και του Μεσολογγίου.
Η DIGEA επεκτείνει το σήμα της σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Την ψηφιακή εικόνα θα απολαμβάνουν και οι 280.000 κάτοικοι της Πάτρας, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς από τις 3 Φεβρουαρίου του νέου έτους, θα εκπέμπεται το ψηφιακό σήμα και από το κέντρο εκπομπής Αρόη της Πελοποννήσου.

Τα κέντρα εκπομπής Ακαρνανικών, Ξυλοκάστρου και Αρόης λειτουργούν συμπληρωματικά ώστε οι κάτοικοι του Κορινθιακού κόλπου και ενός μεγάλου τμήματος της Δυτικής Ελλάδας να έχουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Για να μπορέσουν οι τηλεθεατές να λαμβάνουν το ψηφιακό σήμα, θα πρέπει να προμηθευτούν ένα αποκωδικοποιητή mpec4 ή ψηφιακή τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή και να στρέψουν την κεραία της τηλεόρασης τους προς την Αρόη.

Οι κάτοικοι των τριών περιοχών θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα εκπομπής του ψηφιακού σήματος θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: star.gr