15 Ιανουαρίου 2011

Και διπλό στο Βόλο και διόδια δεν πληρώνουμε :)))

Ολυμπιακός ;) - ΠΑΟΚ 0-3

Τα γκόλ των Λίνο και Βιερίνια:



Και το 3-0 του Σαλπιγγίδη


olympiakos v. paok 0-3 salpigidis
Ανέβηκε από pklora7. - Ανακαλύψτε τα πιο καινούρια και καλύτερα αθλητικά βίντεο.

Άλλη μία δημοσκόπηση – σενάριο πόθου, αύριο στο Έθνος, από την Marc…

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/dntellada1.jpeg?w=378&h=292Δημοσκόπηση που παρουσιάζει την διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας στις 7 μονάδες (!!!) βγαίνει αύριο στο Έθνος του κυρίου Μπόμπολα.

Παράλληλα, οι δόσεις του ΔΝΤ σε συνδυασμό με το πετσόκομμα μισθών – συντάξεων και την διάλυση του ιδιωτικού τομέα έχουν εξασφαλίσει στο κράτος την απαραίτητη ρευστότητα για να εξοφλήσει τους διάφορους πιστωτές του (π.χ. τους εργολάβους)

Από την άλλη, στην Κερατέα η καταστολή και η βία υπέρ εργολάβων και εις βάρος των κατοίκων συνεχίζεται αμείωτη.

Εντύπωση προκαλεί το ότι τους τελευταίους μήνες έχει εκλείψει από την μαχητική εφημερίδα κάθε αναφορά στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων που είχε αναλάβει τις ευφημιστικές ενέργειες για το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αντίθετα, μεγάλη επιτυχία του εμπορικού τμήματος χαρακτηρίζονται οι διαφημιστικές καμπάνιες της Cosmote και της Γερμανός όπου το νέο μοντέλο της ΝΟΚΙΑ είχε την τιμητική του.

Αν αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω, μάλλον μικρή είναι η διαφορά που δίνει στην κυβέρνηση η εφημερίδα. Είναι σαφές ότι βάζει το λειτούργημα της ενημέρωσης πάνω από τα κάθε λογής συμφέροντα.

Το ότι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δίνουν τους πανίσχυρους με ασάκι μπροστά, προφανώς υπάγονται στην σφαίρα της φαντασίας ανήσυχων στελεχών της κυβέρνησης.

olympia.gr

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 0-2 (Λίνο 18', Βιερίνια 44') live video stream

Bundesliga 18η αγωνιστική

  • Σάλκε-Αμβούργο 19:30
  • Ζανκτ Πάουλι-Φράιμπουργκ 2-2
  • Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ 0-1
  • Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-1
  • Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 1-3
  • Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 2-1
  • Στουτγάρδη-Μάιντζ 1-0
  • Κάιζερσλαουτερν-Κολωνία 16/01 18:30
  • Αϊντραχτ Φρ.-Ανόβερο 16/01 16:30


  • Βαθμολογία:

    1 Ντόρτμουντ 46
    2 Μάιντζ 33
    - Λεβερκούζεν 33
    4 Ανόβερο 31
    5 Μπάγερν Μονάχου 30
    6 Φράιμπουργκ 29
    7 Αϊντραχτ Φρ. 26
    8 Χόφενχαϊμ 25
    9 Αμβούργο 24
    10 Σάλκε 22
    - Νυρεμβέργη 22
    - Βέρντερ Βρέμης 22
    13 Κάιζερσλαουτερν 21
    14 Βόλφσμπουργκ 20
    15 Ζανκτ Πάουλι 18
    # 16 Στουτγάρδη 15
    # - Κολωνία 15
    # 18 Γκλάντμπαχ 13

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ

    του Κώστα Χατζή

    Όταν ο εκδότης του Patria, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία, μου ζήτησε να γράψω ένα άρθρο για την εθνική μας ταυτότητα, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι όσο σημαντικό και τιμητικό είναι το θέμα, άλλο τόσο δύσκολο είναι να καταγράψεις σε μια κόλλα χαρτί πεποιθήσεις και συναισθήματα για το υψηλότερο ιδανικό, χωρίς να υποπέσεις στον κίνδυνο να εκφραστείς με ύφος πομπώδες ή “δασκαλίστικο”.

    Κι αυτό γιατί η εθνική συνείδηση έχει το μεγαλείο να είναι ιδεώδες που “ανήκει” σε πολλούς, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί μοναδική, εξατομικευμένη πηγή πίστης και έμπνευσης για τον καθένα, ανάλογα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται. Κι αν μη τι άλλο, διαγωνισμοί πατριωτισμού ούτε με εξέφρασαν ποτέ, ούτε, πιστεύω, ωφέλησαν γενικότερα τον τόπο.

    Έχοντας τα παραπάνω για οδηγό, δε μπόρεσα να βρω καλύτερο τρόπο αποτύπωσης των σκέψεών μου από την παράθεση βιωμάτων. Άλλωστε, για εθνικές πράξεις οι Έλληνες της γενιάς μου θα ήταν ιερόσυλο να συζητάμε, αναλογιζόμενοι αυτές των προγόνων μας σε αρχαία και νεώτερη ιστορία. Επιστημονικές αναλύσεις και δοκίμια γράφτηκαν και θα γράφονται από ανθρώπους σοφότερους και με λαμπρότερο πνεύμα από τον υπογράφοντα. Δε μένει, συνεπώς, τίποτα άλλο, για την ώρα τουλάχιστον, από το να καταθέσει κανείς πώς βιώνει την έννοια “εθνική ταυτότητα”.

    ΠΑΡΑΔΟΣΗ

    Βιώματα λοιπόν...

    Βιώματα απλά και καθημερινά, τα οποία, όμως, μέσα στην απλότητα και τη ρουτίνα τους κρύβουν μέσα τους όλη την πεμπτουσία της ελληνικής φυλής.

    Όπως το κυριακάτικο τραπέζι με αγαπημένα πρόσωπα, μια συνήθεια με αρχαιοελληνική προέλευση, ιστορική συνέχεια και άμεση αναφορά στην οικογένεια και τους αληθινούς φίλους, έννοιες που εξυψώθηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό και αποτελούν στηρίγματα και για τους νέους της γενιάς μου. Έννοιες που αντέχουν, όσο κι αν πλήττονται από την αποθέωση της ατομικότητας και την απαξίωση του φιλότιμου και της μπέσας που προωθούν κυνικά οι νεοταξίτες.

    Όπως ο Επιτάφιος κάθε Μεγάλη Παρασκευή, που εδώ και χρόνια συγκεντρώνει εκατοντάδες νέους ανθρώπους. Όχι γιατί απέκτησαν σώνει και καλά έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, ούτε γιατί αποτελεί απόδειξη φιλοπατρίας. Αλλά γιατί αυτό που συμβαίνει το αισθάνονται δικό τους από μικρά παιδιά. Κι ακόμα κι αν το αντιλαμβάνονται ως υποχρέωση ή ως ευκαιρία συνάντησης με παιδικούς φίλους και παλιούς συμμαθητές, εν τέλει λειτουργεί ως ιερός συνεκτικός δεσμός. Δεσμός που στοιχειώνει τους “άθεους” ψευτοπροοδευτικούς που βγάζουν “καντήλες” στη λέξη Ορθοδοξία, αλλά...αγωνιούν για τα δικαιώματα όλων των άλλων θρησκειών.

    Όπως η ελληνική φιλοξενία, από τα αστικά κέντρα ως την επαρχία- κυρίως σε αυτή- από ανθρώπους πρόθυμους να “ανοίξουν το σπίτι τους” σε κάθε επισκέπτη, Έλληνα ή ξένο, εύπορο ή φτωχό και να μοιραστούν μαζί του από το φαγητό μέχρι τα ήθη και τα έθιμά τους. Αρκεί να δείξει κι εκείνος ότι στέκεται με σεβασμό απέναντί τους. Σεβασμό που δε δείχνουν οι ορδές των λαθρομεταναστών και των εισαγόμενων εγκληματιών που κατέκλυσαν τη χώρα με τη συνέργεια όλων των πολιτικών και κατ' εντολήν εκείνων που θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα από “Αγ. Παντελεήμονες”. Μόνο που δεν υπολόγισαν στην οργισμένη αντίδραση της σιωπηρής πλειοψηφίας και όσο τη βλέπουν να ξεπροβάλλει σκούζουν και ψελλίζουν “αντιρατσιστικά” αναθέματα, ενάντια στον πιο κοσμοπολίτικο λαό του κόσμου που αναγκάζεται να δώσει μάχη υπέρ “βωμών και εστιών” σε έναν ακήρυκτο πόλεμο.

    ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

    Βιώματα λοιπόν...

    Βιώματα χαράς, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας, έστω για εκείνες τις λίγες φορές που είχαμε την τύχη να τα ζήσουμε.

    Όπως εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2004, όταν η ανεπανάληπτη επιτυχία της Εθνικής ομάδας ποδοσαίρου έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους και τους ένωσε σε μια τεράστια, αόρατη γροθιά. Οι μισοί δεν ήταν καν ποδοσφαιρόφιλοι. Είχαν όμως ανάγκη ένα ξέσπασμα εθνικής ανάτασης, κι ας ήταν από μια αθλητική επιτυχία. Ένα ξέσπασμα που τους προσέδωσε θετική ενέργεια και για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έστω αυτών των Αγώνων με τους χορηγούς και τις πολυεθνικές. Μόνο τη λύσσα που έβγαζαν τα καλοπληρωμένα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια της θολοκουλτούρας να θυμηθούμε, επειδή σε κάθε σπίτι και αυτοκίνητο υπήρχε ελληνική σημαία και επειδή οι πιτσιρικάδες στις πλατείες φορούσαν φανέλες με το εθνόσημο, μάλλον άξιζε τον κόπο.

    Όπως την εποχή που προβλήθηκε η ταινία “300”, τότε που δε χόρταινες να βλέπεις νέους να βγαίνουν από τις αίθουσες των multiplex με τα μάτια τους να “γυαλίζουν” και να κάθονται να συζητάνε επί ώρες για όσα παρακολούθησαν, συναισθανόμενοι, ίσως για πρώτη φορά, ποιας “μήτρας” είναι γεννήματα. Κι αν έπρεπε να έρθει το Hollywood και ένα καλογραμμένο κόμικ για να τους το θυμίσει, ας είναι, αρκεί που, πλέον, το όνομα “Λεωνίδας” δεν τους φέρνει στο νου σοκολατάκια..

    Όπως τον Ιούλιο του 2009, στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, όπου αποδείχτηκε ότι το μεγαλείο του χθες μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για νέες πολιτιστικές δημιουργίες στο σήμερα. Κι ας κάθονταν στις πρώτες σειρές μεγαλοεκδότες και κοσμικές κυρίες που περίμεναν να δουν τη φάτσα τους στα βραδινά δελτία προπαγάνδας. Τους επεσκίασαν όλους οι χιλιάδες απλοί Έλληνες που στάθηκαν τις επόμενες μέρες υπομονετικά στις ουρές κρατώντας τα παιδιά τους από το χέρι.

    ΘΥΣΙΕΣ

    Βιώματα λοιπόν...

    Βιώματα από περιόδους κατά τις οποίες ο ελληνισμός δοκιμάστηκε, τραυματίστηκε, αλλά δεν παρέδωσε τα όπλα.

    Όπως τη νύχτα των Ιμίων, τον Ιανουάριο του '96, όταν ο ελληνικός στρατός φάνηκε, για μια ακόμη φορά, ανώτερος της ξεπουλημένης πολιτικής ηγεσίας, που διέταξε αποχώρηση των Ο.Υ.Κ. και παρέδωσε βορά στον εχθρό τρεις ήρωες, το Βλαχάκο, το Γιαλοψό και τον Καραθανάση. Τρία παληκάρια που αφύπνισαν την ελληνική νεολαία με αποτέλεσμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι συζητήσεις που γίνονταν στα στέκια και τα μπιλιαρδάδικα μεταξύ των αγοριών να αφορούν την επιθυμία τους να καταταγούν. Πρώτη φορά που ο στρατός δεν έμοιαζε με αγγαρεία, αλλά με πεδίο τιμής για όποιον φόραγε παντελόνια. Κι εμείς οι μικρότεροι να τους ακούμε και να ζηλεύουμε... Και μετά ν'ακούμε τα υποταγμένα “ευχαριστώ” και να σκύβουμε τα κεφάλια από ντροπή.

    Όπως λίγους μήνες αργότερα, εκείνο το ματωμένο Αύγουστο που ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού δίδαξαν σε εμάς, τους τότε 16άρηδες, τι πραγματικά σημαίνει μάγκας και Έλληνας. Ο ένας αψήφησε το θάνατο στην προσπάθειά του να σώσει το συμμαχητή του, ένας εναντίον όλων, σα να'ταν βγαλμένος από τις ιερότερες σελίδες της ιστορίας του Γένους. Κι ο άλλος, αγνοώντας την υποτιθέμενη “ειρηνευτική“ δύναμη των Τούρκων, ξεκίνησε, μ'ένα τσιγάρο στο στόμα, την ανοδική του πορεία προς το πάνθεον των αθανάτων. Και μας άφησαν, με εκείνο το σφίξιμο στην καρδιά, να φαινόμαστε τόσο μικροί κι ασήμαντοι μπροστά τους.

    Όπως τον Απρίλη του 2004, όταν οι “φίλοι” Αμερικάνοι, μαζί με τα γνωστά λόμπι και τους υποτακτικούς τους σε Ελλάδα και Κύπρο, θέλησαν να βάλουν “ταφόπλακα” στον κυπριακό ελληνισμό. Αλλά δεν υπολόγισαν στην αδούλωτη ψυχή των αδελφών μας και στον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο, που έτριψαν το σχέδιο Ανάν στα μούτρα των προσκυνημένων πολιτικών και δημοσιογράφων. Κι έτσι πήγαν στο βρόντο τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν σε εξαγορά συνειδήσεων και σε επικοινωνιακές εκστρατείες. Γιατί, όσο κι αν πονάει τους διεθνιστές και τους απάτριδες, την ιστορία αυτού του Έθνους την έγραψαν εκείνοι που είπαν τα μεγάλα ΟΧΙ.

    ΣΗΜΕΡΑ

    Όλα τα προαναφερθέντα συνιστούν εθνική ταυτότητα. Όπως και χιλιάδες άλλα που θα μπορούσε να προσθέσει κάθε Έλληνας, πιθανόν αποδίδοντάς τα και με μεγαλύτερη επιτυχία.

    Σε αυτό, όμως, που νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε άπαντες είναι ότι όσα προκλητικά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο δεν συνάδουν με την εθνική μας ταυτότητα, αλλά επιτίθενται βάναυσα εναντίον της.

    Εθνική ταυτότητα δεν υπάρχει στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, η οποία, ας μη γελιόμαστε, τελεί υπό την κατοχή αλλοεθνών λαθρομεταναστών και των ψευτοαναρχικών πρακτορίσκων συνεργατών τους.

    Εθνική ταυτότητα δε συνιστούν οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και μετέτρεψαν σε τζαμί την πλατεία Κοτζιά και το Πανεπιστήμιο. Όχι γιατί δε δικαιούνται να προσευχηθούν, αλλά γιατί μπορούν να το κάνουν σε ένα γήπεδο (όπως γινόταν άλλωστε) ευχαριστώντας ταυτόχρονα την Πολιτεία που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν το προνόμιο της ανεξιθρησκείας εξισώνοντάς τους με τους νόμιμα διαμένοντες και τους γηγενείς πολίτες.

    Εθνική ταυτότητα δεν απεικονίζεται στην ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στους Έλληνες εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης, Όχι γιατί δεν έχουμε και εμείς ευθύνες. Αλλά γιατί το σκυμμένο κεφάλι και η μιζέρια δεν αρμόζουν στο DNA μας.

    Φυσικά, αφού οι ευθύνες ξεκινούν από “ψηλά”, εθνική ταυτότητα δε συντελεί και η πρωτοφανής ένδεια σε πολιτικό δυναμικό που καταδυναστεύει τη χώρα μας. Και επειδή είναι αδύνατο απλά να εξαφανίστηκαν οι πολιτικοί που προκρίνουν στην ατζέντα τους το εθνικό συμφέρον, ανεξαρτήτως κομμάτων, προφανώς είναι βολική η ανάδειξη των “συστημικών”, των προθύμων να γίνουν “μαριονέτες” στα σχέδια απαξίωσης της Πατρίδας μας.

    Ποιο είναι το όπλο μας απέναντί τους ; Η παιδεία, ο μόνος θεσμός που μπορεί να εμφυσήσει στη γενιά μας και σε αυτές που έρχονται τα εθνικά ιδανικά. Μόνο που κι αυτή, στην επίσημη μορφή της, έχει πέσει σε λάθος χέρια εδώ και τρεις δεκαετίες. Ξεκίνησε από εκείνους που την ξερίζωσαν συθέμελα για χάρη της “Αλλαγής” και της “Προόδου”, πέρασε στους μεταλλαγμένους συνεχιστές τους που εισήγαγαν τον πολυπολιτισμό και την παγκοσμιοποίηση, έκανε στάση στους υποταγμένους και φοβικούς σε αλλαγές, που αυτολογοκρίνονται και απολογούνται στους “δικτάτορες” της κουλτούρας και συνεχίζει στα χέρια εκείνων που ενοχλούνται ακόμα κι από τον όρο “εθνικής” γι' αυτό και τον αφαίρεσαν από τον τίτλο του αρμόδιου Υπουργείου.

    Δε μένει, λοιπόν, παρά η βιωματική, η ζώσα Παιδεία για να εμπνεύσει ξανά, σε εμάς τους νέους, εθνική συνείδηση. Ας μην περιμένουμε άλλο. Ούτε τα βιβλία του (αντι)παιδαγωγικού ινστιτούτου πρόκειται να αλλάξουν, ούτε οι ακαδημαϊκοί, που επικροτούν την εξαθλίωση των ελληνικών Πανεπιστημίων και εξαγοράζονται από οργανωμένες μειοψηφίες, πρόκειται να χάσουν τις έδρες τους. Ας διδαχθούμε από τους παππούδες μας, τις οικογένειές μας και απ' όσους αποτελούν αληθινά παραδείγματα. Απέναντι σε κάθε Ρεπούση και Δραγώνα, ας παραβάλλουμε μια νέα Χαρά Νικοπούλου. Απέναντι σε κάθε Σόρος, ας αναδείξουμε ένα νέο Σταύρο Λάλα. Και, πάνω απ'όλα, ας σηκωθούμε από τους καναπέδες και τις οθόνες του υπολογιστή μας. Η ελπίδα δε θαρθει ουρανοκατέβατη και δε θα μας τη χαρίσει κανείς, ακόμα κι αν το υπόσχεται πειστικά. Την ελπίδα και το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού μας ως Έθνος πρέπει να τα κερδίσουμε. Δια πυρός και σιδήρου.

    Κι επειδή η τέχνη συνήθως είναι πειστικότερη, αντί επιλόγου θα παραθέσω τις ρίμες δύο ανυπότακτων συνομηλίκων, του Αρτέμη και του Ευθύμη :

    Ποιος έχει παλμό;
    Ποιος έχει λόγο;
    Ποιος δεν δέχεται να πάει με τον όχλο;
    Ποιος έχει ψυχή να βγάλει φωνή;
    Για ν' ακούσω!
    Για να δω!

    Πάμε, όσοι ζωντανοί!

    Ποιος έχει σφυγμό;
    Ποιος έχει πνεύμα;
    Ποιος δεν δέχεται να πάει με το ρεύμα;
    Ποιος μπορεί να ξαναβγάλει φωνή;
    Για ν' ακούσω!
    Για να δω!
    Πάμε, όσοι ζωντανοί!

    Ποιος μπορεί να ξαναβγάλει φωνή ;

    Πάμε όσοι ζωντανοί, σαν τον Ιώνα Δραγούμη

    * Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού Patria, αρ.25

    ONNEΔ: Το παραεμπόριο σκοτώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Ξεκινούν αύριο 15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής δυσχέρειας. Οι Έλληνες λόγω των συνεχών περικοπών απομακρύνθηκαν από τις αγορές, γεγονός που έπληξε ιδιαίτερα τον κλάδο των εμπόρων. Ένα κλάδο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Οι ιδιοκτήτες όμως, πέρα από την πιστωτική ασφυξία και τα υψηλά ενοίκια καλούνται να επιβιώσουν και μέσα από μια ακόμη δυσκολότερη συγκυρία που ανθεί στη χώρα μας εξ’ αιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής παράνομων μεταναστών.

    Το παραεμπόριο αποτελεί σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τη μεγαλύτερη πληγή απώλειας εσόδων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθιστώντας την αντιμετώπιση του επείγουσα προτεραιότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο τζίρος του παραεμπορίου στην Ελλάδα εκτιμάται πως ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ σε περίοδο έλλειψης εσόδων οι απώλειες για το Κράτος (μέσω ΦΠΑ και άμεσης φορολογίας) εκτιμώνται στα 5 δισεκατομμύρια.

    Είναι περισσότερο από προφανές λοιπόν πως η μάστιγα του παράνομου εμπορίου πρέπει να εξαλειφθεί καθώς οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν ούτε καν στα λειτουργικά έξοδα. Η απουσία ελέγχων από την ελληνική Πολιτεία και η ελλιπής σε αρκετές περιπτώσεις αστυνόμευση, έχουν εξελιχθεί σε οδυνηρούς παράγοντες για την αγορά, η οποία έχει ανάγκη από μέτρα.

    Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα και βασισμένη σε δύο κεντρικούς άξονες, την αποτροπή και την αστυνόμευση του φαινομένου. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο να εφαρμοστεί μεγαλύτερος και αυστηρότερος έλεγχος στις πύλες εισόδου των λαθρεμπόρων (λιμάνια, χερσαία σύνορα κλπ) και να γίνεται άμεση καταστροφή των πιθανών ευρημάτων.

    Το μεγαλύτερο βάρος όμως πρέπει να πέσει στις ελεγκτικές αρχές οι οποίες οφείλουν να πραγματοποιούν καθημερινούς και αυστηρότερους ελέγχους σε όλο το πιθανό φάσμα πώλησης τους (πεζοδρόμια, δρόμους, πλατείες). Είναι επώδυνο για κάθε κατάστημα να λειτουργεί, την ίδια ώρα που έξω από την είσοδο του πωλούνται απομιμήσεις των εμπορευμάτων του, αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας.

    Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να διασφαλίσει άμεσα τις αυτονόητες συνθήκες λειτουργίας της αγοράς και παράλληλα τους πολίτες να αντιληφθούν πως βάζοντας ένα τέρμα στο παράνομο εμπόριο θα διασφαλίσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας σε μια περίοδο που τα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

    Το αυτονόητο δικαίωμα για εφαρμογή του νόμου, δεν μπορεί να αποτελεί ζητούμενο στις μέρες μας.

    Η ανοχή πρέπει να είναι μηδενική.

    Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ!! ΤΑ ΜΑΤ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

    ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ ΠΛΕΥΡΗ - ΑΔΩΝΙ, ΟΙ ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ, Η ΓΣΕΕ, Η ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ 50 ΑΤΟΜΑ!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ!!!

    ΤΟ ΠΡΩΪ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ!!

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, 8 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ!!!!!!!

    Ποιοι ήταν οι τρομοκράτες της RAF γονείς της συλληφθείσας Γερμανίδας Meyer

    (Δείτε τους στο τέλος στην αφίσα των Γερμανικών Μυστικών υπηρεσιών το 1986.)

    Η μητέρα της, Barbara Meyer, κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε μια δολοφονία, σε κλοπή εκρηκτικών και σε ληστεία με απόπειρα δολοφονίας. Εξαφανίστηκε το 1984 και καταζητείτο από το 1985 όταν βρέθηκε γιάφκα της RAF την οποία είχε νοικιάσει.

    Παραδόθηκε στις γερμανικές αρχές τον Μάιο του 1999 αφού από το 1987 και μετά ζούσε στον Λίβανο. Επειδή η συμμετοχή της στη δολοφονία δεν μπορούσε να αποδειχθεί και οι άλλες κατηγορίες είχαν παραγραφεί αφέθηκε ελεύθερη το 2001 και βρίσκεται έκτοτε στην Ελλάδα. Θεωρείται ότι από το 1987 που βρισκόταν στο Λίβανο δεν είχε καμιά εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Γερμανία ενώ λίγο μετά την άφιξή της εκεί μαζί με άλλα μέλη τς RAF, χώρισε από τον επίσης καταζητούμενο άνδρα της και το 1991 απέκτησε έναν γιό με έναν Λιβανέζο.

    Ο πατέρας της, Horst Ludwig Meyer, ήταν πιο ενεργό μέλος (το 1985 οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούσαν ότι οι δύό τους ήταν οι ηγέτες της τρίτης γενιάς τρομοκρατών της RAF) της RAF.

    Κατηγορούνταν για τρεις δολοφονίες, ενός μέλους του ΔΣ της Siemens το 1986 που σκοτώθηκε μαζί με τον οδηγό του σε βομβιστική επίθεση και του Προέδρου μιας εταιρίας κατασκευής κινητήρων αεροπλάνων το 1985, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν διαλευκανθεί.

    Επίσης θεωρείται πιθανόν να συμμετείχε στη δολοφονία ενός Γερμανού διπλωμάτη το 1986, του Προέδρου της DEUTSCHE BANK το 1989, του Προέδρου του οργανισμού που είχε αναλάβει την ιδιωτικοποίηση των ανατολικογερμανικών δημοσίων επιχειρήσεων το 1991. Τέλος θεωρείται πιθανό να συμμετείχε και στη βομβιστική επίθεση σε νεόκτιστη φυλακή όπου με 200 κιλά εκρηκτικά διέλυσαν το έκτασης 3 τετρ. χιλιομέτρων κτήριο το 1993.

    Έναμισι χρόνο μετά τη διάλυση της RAF (Απρίλιος του 1998 με επιστολή τους στο Reuters), τον Σεπτέμβριο του 1999, ο Meyer έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βιέννη. Περίοικοι είχαν δει ένα ζευγάρι να κινείται ύποπτα και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μόλις ο Meyer τους αντιλήφθηκε τράπηκε σε φυγή προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και στη συνέχεια άνοιξε πύρ εναντίον των Αστυνομικών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί στην ανταλλαγή πυρών. Οι κατοπινές έρευνες έδειξαν ότι ζούσε από το 1995 στη Βιέννη μαζί με την επίσης καταζητούμενη Klump.

    Ένα ακριβώς χρόνο μετά το θάνατό του έγινε επίθεση με μολότωφ εναντίον της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Κοπεγχάγη.

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwb1L8TvNKxSOj8r3wnvRkMgAg010JXzK7FECQG4uC5GcWVsOmKB81LujkR1aCATDoRp-6SainC86RMPm0JkkovgsWUS-JZ05dcDFkd_TqVzbscwzQWHf4m_odgf4c4cBPrkqpRYGJen7e/s1600/Fahndungsplakat_-_RAF.jpg

    Όποιος δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό δεν ξέρει τι θα πει Ελλάδα

    Θα διαβάσατε ότι ένας Έλληνας, Γ. Βενιζέλος, διορίστηκε Διευθυντής του FBI στη Φλόριντα. Αν και μου το έστειλαν και μένα πριν μερικές μέρες δεν το έβαλα μετά από μια πρόχειρη ματιά. Χθες όμως κάποιος μου έστειλε ένα κείμενο όπου είδα το εξής συγκινητικό:

    Για την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές, ο Γεώργιος Βενιζέλος τρέφει ξεχωριστά αισθήματα.
    «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και έχουμε τέσσερα παιδιά, που πήγαν στο ελληνικό και το κατηχητικό σχολείο. Κάθε Κυριακή πηγαίνουμε στην εκκλησία».
    Έτσι είναι φίλοι μου... όσοι δεν έχουν ζήσει στο εξωτερικό δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει Ελλάδα και τι αισθάνονται οι ομογενείς μας για την πατρίδα...

    Όπα νάτος πάλι ο Νοστράδαμος

    Η Ελλάδα δεν είναι «μια νέα Ισλανδία, ούτε ένα νέο Ντουμπάι», τονίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Στενεύει ο κλοιός γύρω από την ελληνική κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης

    Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές του Ξένου Τύπου, κατά την οποία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, επαναλαμβάνοντας ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται, ακριβώς για να ανακτήσει την αξιοπιστία που έχει χαθεί».

    Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν είναι «μια νέα Ισλανδία, ούτε ένα νέο Ντουμπάι. Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, είμαστε μέλος της ΟΝΕ, είναι ξεκάθαρη η κατανόηση της σοβαρής κατάστασης που κληρονομήσαμε και των μέτρων που χρειάζονται να πάρουμε», ενώ πρόσθεσε πως «η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα προστασίας του ευρώ. Αυτό, όμως, κατά κανένα τρόπο δεν μας κάνει να εφησυχάσουμε. Δεν περιμένουμε να έρθει κάποιος να μας σώσει. Εξαρτώμαστε από τις δικές μας ενέργειες, από τις δικές μας αποφάσεις και από τη δική μας αποφασιστικότητα, για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα».

    ... Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι οι αναταράξεις στις αγορές θα συνεχιστούν και προέβλεψε ότι το 2010 θα είναι δύσκολο έτος. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πακέτο βοήθειας από την Ευρώπη...

    ...Επίσης, η Fitch επανήλθε στην περίπτωση της Ελλάδας και ανέφερε ότι τα ελληνικά μέτρα δεν πείθουν και ότι η Ιρλανδία είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο αναλυτής του οίκου κ. Κ. Πράις (σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha) συνέστησε χθες μεγαλύτερη και σαφέστερη περικοπή των κρατικών δαπανών και σημείωσε ότι αν και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπόλοιπη κυβέρνηση. Από το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ανέφεραν ότι όλα τα μέλη της έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης και έχουν προχωρήσει σε μείωση των δαπανών τους, καθώς και ότι πρόκειται για αυθαίρετες ερμηνείες και εκτιμήσεις του συγκεκριμένου στελέχους.

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    10/12/2009

    Εννέα άνθρωποι στην εντατική από τη νέα γρίπη! Το MEGA πότε θ' αρχίσει να τσιρίζει;

    10 μέρες μετά ανακάλυψαν οι ΠΑΣΟΚοφυλλάδες τη νέα γρίπη... αντίθετα το MEGA ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα; Τι έγινε δεν έχει ενδιαφέρον ότι εννιά συνανθρωποί μας είναι στην εντατική; Τόσο ΠΑΣΟΚόσκυλα είστε ρε;
    Διαβάστε και την είδηση:

    Επανέρχεται δριμύτερη η εποχική γρίπη που προκαλεί το πανδημικό στέλεχος Α(Η1Ν1). Τα τελευταία 24ωρα, και μέσα σε λίγες μόλις ημέρες από την «έναρξη» του εφετινού κύματος γρίπης, εννέα άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας.

    Τις «άγριες» διαθέσεις της μαρτυρεί το γεγονός ότι μεταξύ των κρουσμάτων είναι και νέα άτομα, ηλικίας 30 έως 45 χρόνων, τα οποία χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έπειτα από τη μόλυνσή τους με τον ιό, βρέθηκαν με αναπνευστική δυσχέρεια ή και ανεπάρκεια στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, του Θεαγένειου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Την ίδια στιγμή, παρότι εφέτος υπάρχει εμβόλιο που καλύπτει από το επικίνδυνο στέλεχος, - καθώς τόσο το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο όσο και το πανδημικό εμβόλιο περιέχουν το στέλεχος Η1Ν1- αυτό έχει πέσει σε αχρηστία λόγω της δυσπιστίας των πολιτών μετά το σάλο που προκλήθηκε με την περσινή πανδημία.

    Όπως προκύπτει από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ήδη καταγράφονται συρροές κρουσμάτων γρίπης σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ τα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης έχουν ταυτοποιήσει το στέλεχος Α(Η1Ν1) σε τουλάχιστον 30 δείγματα ασθενών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

    Έξαρση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες

    Με συγκρατημένη ανησυχία αλλά και με συσσωρευμένη πλέον γνώση από τα «λάθη» της περυσινής πανδημίας παρακολουθούν και οι Έλληνες ειδικοί την πορεία και την ένταση της γρίπης στο Βόρειο ημισφαίριο στην χώρα μας. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το επόμενο διάστημα αναμένεται ένταση στην εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και επιμήκυνση της περιόδου γρίπης. «Το εφετινό κύμα εποχικής γρίπης αναμένεται να διαρκέσει από 6- 8 εβδομάδες αλλά μπορεί να φτάσει και τις 15 εβδομάδες» αναφέρεται σε έγγραφο του Κέντρου που επικεντρώνεται στις στρατηγικές αντιμετώπισης της γρίπης.

    Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας για το ενδεχόμενο αύξησης εισαγωγών στις ΜΕΘ. «Ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για περιστατικά με πνευμονία από τον ιό της γρίπης και άλλες απειλητικές για τη ζωή του ασθενούς επιπλοκές, σχετιζόμενες με τη γρίπη» υπογραμμίζουν στο ίδιο έγγραφο και καλούν τους υπεύθυνους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Άλλωστε όλοι όσοι χειρίστηκαν την πανδημία κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2009- Φεβρουαρίου 2010 γνωρίζουν ότι το ζήτημα των ΜΕΘ παραμένει «αδύνατο» σημείο του συστήματος δημόσιας υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες του περσινού Ιανουαρίου είχαν χαθεί 27 άνθρωποι από τη νέα γρίπη. Το ίδιο διάστημα η αναζήτηση μιας κλίνης σε ΜΕΘ χτυπούσε κόκκινο με τους αρμόδιους να ψάχνουν σε ένα ήδη κορεσμένο σύστημα ΜΕΘ κρεβάτια για εννέα ασθενείς ταυτοχρόνως!

    Ένας στους τρεις βαριά ασθενείς είναι ηλικίας 30 έως 50 χρόνων

    Η «προτίμηση» του στελέχους της γρίπης Α(Η1Ν1) σε νέους και υγιείς ανθρώπους είχε διαφανεί και κατά την περυσινή περίοδο, οδηγώντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις σε θανατηφόρες λοιμώξεις.

    Το έντονο κύμα γρίπης που καταγράφηκε στη Βρετανία, την Ιρλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες εφέτος το επιβεβαιώνει εκ νέου. «Το 30% των ατόμων που νόσησαν σοβαρά από τη γρίπη Α(Η1Ν1) και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο σε αυτές τις χώρες ήταν νέοι άνθρωποι χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα» αναφέρει η κυρία Αγορίτσα Μπάκα, παιδίατρος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Δεδομένου ότι ο ιός κυκλοφορεί και στην χώρα μας με την ίδια ακριβώς «συμπεριφορά» σε ό,τι αφορά τις ομάδες που «χτυπά», οι ειδικοί αναμένουν περισσότερα περιστατικά βαριάς συμπτωματολογίας σε νέους ανθρώπους χωρίς υποκείμενα νοσήματα σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα. Και δυστυχώς οι πρώτες ημέρες του εφετινού κύματος ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις τους καθώς σε λιγότερες από 10 ημέρες περισσότεροι από πέντε άνθρωποι βρέθηκαν σε ΜΕΘ, με τους μισούς εξ αυτών να είναι ηλικίας 30 έως 45 χρόνων.

    Αναγκαίος ο αντιγριπικός εμβολιασμός

    Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως υπάρχει ακόμη ο χρόνος να εμβολιαστούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με το εποχικό αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο παρέχει προστασία και από τον Α(Η1Ν1). Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά «όπλα» έναντι της γρίπης. Όπως αναφέρει ο παθολόγος και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, «τα διεθνή δεδομένα δείχνουν πως δεν έχει σημειωθεί μετάλλαξη στον ιό και συνεπώς η κάλυψη που προσφέρει το εφετινό αντιγριπικό τριπλό εμβόλιο (περιέχει τρία στελέχη – Α (Η1Ν1), Α (Η3Ν2) και το στέλεχος Β της γρίπης) είναι ασφαλής». Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ως εξίσου σημαντικό μέτρο πρόληψης την τήρηση κανόνων υγιεινής ενώ σε περίπτωση κρούσματος συστήνουν την έγκαιρη εντός 48ωρου από την εμφάνιση των συμπτωμάτων χορήγηση ανιτικών φαρμάκων.

    ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    Θέλουμε έναν Γλέτσο για την επιστροφή των γλυπτών!

    Δείτε την.. έχει πολλαπλό νόημα...
    Ο αγώνας επιστροφής των γλυπτών τον έχει ανάγκη!!

    Τι έχει αυτή η Αθήνα και το MEGA, μέλι..;;

    Διαβάσαμε σήμερα άρθρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Άνθιμου, στο aixmi.gr (ΜEGA).
    Λέμε τώρα εμείς αφου έχετε ως μητρόπολη τον δικό σας ιστότοπο (http://www.imth.gr/), γιατί δεν αναρτούσατε εκεί το άρθρο;
    Θα μου πείτε ίσως δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και δεν δίνεται η δυνατότητα στο ποίμνιο, να γίνει κοινωνός των απόψεων σας.
    Εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα γιατί στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, γιατί στο MEGA, δεν υπάρχουν άλλα εξίσου σοβαρά, για να μη πω σοβαρότερα, ιστολόγια.



    Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και δη στην Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλονίκη άλλοι ιστότοποι και blog με μεγάλη επισκεψιμότητα και εγκυρότητα;
    Γιατί θα πρέπει να αναγάγουμε την Αθήνα και τα "Μεγάλα" κανάλια σε επικυρίαρχο παράγοντα και ρυθμιστή ;
    Eύλογα λοιπόν θα μπορούσε να διερωτηθεί κανείς..
    Τι έχει αυτή η Αθήνα και το MEGA, μέλι..;; 



    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/01/mega.html

    Ποιος είσαι ρε Παπακωνσταντίνου; Ο Νοστράδαμος;

    Γ. Παπακωνσταντίνου: Τελικώς, ο ουρανός δεν θα μας πέσει στο κεφάλι

    Αρση της δυσπιστίας των αγορών ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε άρθρο του στη Wall Street Journal. Ο κ. Παπακωνσταντίνου στο άρθρο του με τίτλο «Το ελληνικό πρόβλημα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι

    «κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων χρησιμοποιήθηκαν αρκετές μεταφορές προκειμένου να περιγραφεί το δημοσιονομικό και οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Στο μεταξύ, κατέφθασαν σκληρές προειδοποιήσεις εκ μέρους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των αγορών, με το κόστος των ελληνικών ομολόγων αλλά και το κόστος ασφάλισης αυτών να έχει ενισχυθεί. Τελικώς ο ουρανός θα μας πέσει στο κεφάλι; Η απάντηση είναι όχι», σημειώνει στο άρθρο ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_01/12/2009_381412

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 1.12.2009

    Σ όλα μέσα έπεσε ο Μπαγάσας...

    ούτε ο Νοστράδαμος έτσι..

    Όταν οι ξένοι μας υποβάθμιζαν το ΓΑΠ είχε το μυαλό του να κάνει εξεταστική για τον Γερμανό και να καλέσει τον Ιερώνυμο στο ΥΣ!!!

    Δείτε τι σχέδιο και πόσο σοβαρά είχε πάρει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης 3 μήνες μετά την άνοδό ης στην εξουσία τον Δεκέμβριο του 2009:

    Στις 23 Δεκεμβρίου ο τρίτος κατά σειρά οίκος αξιολόγησης, η Moody's υποβάθμιζε την Ελλάδα και το spread έπεφτε στις 240 μονάδες. Ο Παπακωνσταντίνου δήλωνε ικανοποιημένος επειδή μας έριξαν μόνο μια κατηγορία (!!!) και ανακουφισμένος επειδή "έκλεινε ένας κύκλος υποβαθμίσεων" (!!!!) και έλεγε στο CNBC:
    «είναι μια ένδειξη πως αρχίζουμε να ανοικοδομούμε την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε για να πείσουμε τις αγορές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας πως προχωράμε στην κατεύθυνση της μείωσης του ελλείμματος και του ελέγχου του χρέους»
    Την ίδια αυτή μέρα το μυαλό (λέμε τώρα...) του Γιωργάκη ήταν στο να καλέσει τον Ιερώνυμο στο Υπουργικό Συμβούλιο και να κάνει εξεταστική επιτροπή για τον Γερμανό... μιας υπόθεση που πριν λίγες μέρες έκλεισε τελεσίδικα μιας και οι δικαστές δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό παρά τις τσιρίδες του Μανώλη και τις μηνύσεις του ΠΑΣΟΚ...

    Μετά κάποιοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται πως φτάσαμε εδώ και οι πιο ηλίθιοι λένε ότι φταίει ο Καραμανλής και η ΝΔ...

    H Marine Le Pen διάδοχος του πατέρα της στην Προεδρία του Εθνικού Μετώπου

    Η 42χρονη κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές εις βάρος του Bruno Gollnisch που ήταν επί μακρύ διάστημα στενός συνεργάτης του πατέρα της, όπως εγραψε η «Le Figaro». Αυτό το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Μέτωπο κάνει το Συνέδριό του στο Tours, όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η διαδοχή. Η εκλογή ήταν τυπική διαδικασία από τη στιγμή που ο Jean-Marie Le Pen αποφάσισε να στηρίξει δημόσια την κόρη του.

    Εγκατέλειψε την Τυνησία ο Μπέν Αλί

    Χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Τυνησίας εγκατέλειψε τη χώρα αφού προηγουμένως καθαίρεσε την Κυβέρνηση και εφάρμοσε στρατιωτικό νόμο. Αργά τη νύχτα προσγειώθηκε στη Τζέντα της Σ. Αραβίας.

    Εν τω μεταξύ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στους δρόμους της Τυνησίας και προσωρινός Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός Γκανούτσι που αυτοανακυρήχθηκε προσωρινός Πρόεδρος καθαιρώντας τον Μπεν Αλί, κάλεσε τον κόσμο σε συγκράτηση ενώ προέτρεψε τους απλούς ανθρώπους να ενωθούν σε μικρές ομάδες προκειμένου να υπερασπιστούνε τις περιουσίες τους καθώς έχει αρχίσει το πλιάτσικο. Χθες βράδυ οι διαδηλωτές έκαψαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πρωτεύουσας.

    Η ειρωνεία είναι ότι ο Μπεν Αλί είχε έρθει με τον ακριβώς ίδιο τρόπο στην Προεδρία της χώρας: Το 1987 που ήταν Πρωθυπουργός, είχε αυτοανακηρυχθεί Πρόεδρος καθαιρώντας τον Bourguiba που ήταν Πρόεδρος από την ανεξαρτησία της χώρας από τους Γάλλους (1956). Ο Μπεν Αλί ήταν μεγάλος πολέμιος των ισλαμιστών...

    ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

    ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΦΩΤΟ) Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12... ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

    test

    test