22 Ιανουαρίου 2011

Ο άνθρωπος (ΓΑΠ) είναι ποιητής...

Τελικά δεν είναι μόνο τέλειος πρωθυπουργός, είναι ένας ποιητής, ένας λογοπλάστης, άξιος συνεχιστής των αρχαίων τραγικών. :Δια του λόγου το αληθές διαβάστε το παρακάτω κείμενο από πρόσφατη ομιλία του.
(Επειδή πιθανόν κάποιοι πιστέψουν ότι το έγραψα μόνος μου- πώς θα μπορούσα άλλωστε- ακολουθούν και τα αποδεικτικά στοιχεία.):

«Θέλουμε η επίσκεψη του ξένου, όποιου έρχεται στην Ελλάδα, στη χώρα μας, να αγγίζει με θετικό τρόπο κάθε κομμάτι τους - τις αισθήσεις τους, το σώμα τους, το συναίσθημά τους, το πνεύμα τους, τον ήχο(;;;;), την αφή(;;;;), το βλέμμα, τη σκέψη, τη φαντασία. Και θέλουμε, χρειαζόμαστε, το φυσικό και το ανθρώπινο στοιχείο, να είναι όχι μόνο μέτοχοι, αλλά και θετικοί καταλύτες αυτών των εμπειριών των επισκεπτών μας.»

Λοιπόν δεν είχα δίκιο; Δεν είναι καταπληκτικό;

Αν δεν καταλάβατε τίποτε, αν νιώσατε την ανάγκη να το ξαναδιαβάσετε και πάλι δεν καταλάβατε τίποτε, μην τα βάζετε με τον εαυτό σας. Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να συλλάβουν τέτοιας ποιότητας υψηλά νοήματα…



http://kolotoubes.blogspot.com/2011/01/blog-post_20.html

Πυρηνικά όνειρα θερινής νυχτός

Δεν με ενδιαφέρει να σας πείσω ότι πρέπει να βάλουμε ...πυρηνική ενέργεια. Πιστεύω ότι θα δυνάμωνε την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας μας. Με αφήνει παγερά αδιάφορο ότι δεν εκπέμπει CO2, με συγκινεί ότι παράγει πολύ ρεύμα, αδιάλειπτα, και δεν με φοβίζει ότι οι Έλληνες είμαστε δήθεν τσαπατσούληδες και αρπακολατζήδες.



Με ενδιαφέρει ωστόσο να σας πείσω ότι τα συνήθη εμπόδια που αναφέρονται κατά των πυρηνικών στην Ελλάδα, είναι μάλλον πλασματικά:

1) Υπάρχουν σοβαρότατοι Έλληνες και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, και στον επιστημονικό χώρο, και στην Ελλάδα, και εκτός.

2) Το αρχικό κόστος για την εγκατάσταση 1600 MW μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά το κόστος ανά κιλοβατώρα είναι μικρό, ακριβώς επειδή αυτά τα πράγματα βγάζουν πολύ ρεύμα και χωρίς διακοπές. Όχι, δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά λεφτά μπροστά. Εδώ πάνε να αυτοχρηματοδοτήσουν αιολικά, με μελλοντικούς φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ... Με πυρηνικό, δεν χρειάζεται καν να φουσκώσουν το ρεύμα, το πυρηνικό ρεύμα είναι από τα φτηνά...



3) Περισσότερες σοβαρές χώρες έχουν, και βάζουν πυρηνικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών γύρω μας: Βουλγαρία, Αλβανία, Ιταλία, Τουρκία, Λιβύη, Αίγυπτος... Δείτε τον χάρτη (μεγεθύνεται με κλικ).


4) Η σεισμικότητα δεν είναι ...επιθυμητή, αλλά δεν είναι απαγορευτική, η Ιαπωνία είναι απόδειξη, και έχουμε περιοχές με χαμηλή σεισμικότητα, κοντά σε νερό, όχι πυκνοκατοικημένες, κοντά σε βαριά και διεθνή δίκτυα μεταφοράς... Δηλαδή πρέπει να είσαι διεστραμμένος (ή διεστραμμένη) να βάλεις HVDC για ...Κάσο, όταν η προφανής περιοχή απλά θέλει ενίσχυση, και μπορείς να εξάγεις ρεύμα στην Τουρκία, και όχι απλά να εισάγεις μέσω ...Κάσου.


Γιατί λοιπόν η άρνηση και ο φόβος; Θα σας πω: Επειδή έτσι θέλουν τα media που ελέγχονται απόλυτα από επιχειρηματίες που δεν θέλουν. Και υπάρχουν δύο ειδών επιχειρηματίες που δεν θέλουν: (α) αυτοί που εισάγουν και εμπορεύονται πετρέλαιο και αέριο και (β) οι υπόλοιποι, που δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους και με τους πρώτους, και δεν υπάρχει ούτε αρκετή πίτα, ούτε αρκετά μαύρα να μοιράσουν μεταξύ τους. Τόσο απλό. Αυτοί φτιάχνουν την κοινή γνώμη.


Για τα πυρηνικά στην Γαλλία έχω γράψει εδώ, εδώ, και εδώ. Πριν έρθει κανείς και αρχίσει θρήνους για την Φινλανδική μονάδα Olkiluoto (στην φωτό), λίγα στοιχεία για τις καθυστερήσεις που προήλθαν από κακοτεχνίες, μπορείτε να βρείτε εδώ. Η Areva, πάντως, το διαφημίζει:


Δεν προτείνω να βάλουμε πυρηνικό ρεύμα, προτείνω να σκεφτούμε γιατί ΔΕΝ βάζουμε πυρηνικό ρεύμα. Αν θέλουμε ρεύμα, οι επιλογές είναι τρεις: (α) κάρβουνο, (β) υδροηλεκτρικά και (γ) πυρηνικό. Αν θέλουμε εισαγωγές, Türk Elektrik Kurumu, lütfen. Για αέρα, επιδοτούμενα σεμινάρια, πτυχία σε επιδοτήσεις, επιμόρφωση από ΜΚΟ, στο ΥΠΕΚΑ. Την Areva και την Siemens στον τηλεφωνικό κατάλογο, για τιμές, όρους κλπ. Ζητήστε να σας πουν για την αυτοχρηματοδότηση. Δικαιολογίες από την ΔΕΗ γιατί κόβει το ρεύμα, εδώ... Όλες οι εικόνες μεγαλώνουν με κλικ.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Η αδράνειά τους μας κόστισε και θα μας κοστίζει για πολλά χρόνια ακόμα

Ακριβός δανεισμός λόγω δυσπιστίας
Οι επιφυλάξεις των οίκων αξιολόγησης πενταπλασίασαν την απόδοση των ελληνικών εντόκων γραμματίων

20/01/2010

Με πενταπλάσιο κόστος σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο δανείστηκε χθες το Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, αντανακλώντας τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν οι αγορές την Ελλάδα, παρά την κατ' αρχήν θετική υποδοχή του Προγράμματος Σταθερότητας από την Ε.Ε.

Η απόδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων εκτινάχθηκε σε 1,67% έναντι μόλις 0,35% πριν από τρεις μήνες, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών για τους ελληνικούς τίτλους ήταν πολύ πιο περιορισμένο. Ενδεικτικές των επιφυλάξεων είναι και οι σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις των τριών μεγάλων οίκων αξιολόγησης, στις οποίες διατυπώνουν ισχυρές αμφιβολίες για το εάν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ΠΣΑ θα εφαρμοστούν και απειλούν με υποβάθμιση.

Δύσπιστη είναι και η Κομισιόν, η οποία θα παρακολουθεί την υλοποίηση του Προγράμματος όχι μόνο μέσω τριμηνιαίων εκθέσεων προόδου, αλλά και με την αποστολή ελεγκτών κάθε μήνα στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι το επόμενο κρίσιμο τεστ για την Ελλάδα είναι τον Ιούνιο, οπότε αναμένεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος. Επίσης, δεσμεύθηκε σε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων.

Επιλεκτική ποιοτική μετανάστευση

Η αρχή της επιλεκτικής ποιοτικής μετανάστευσης αφορά στην καθιέρωση συγκεκριμένων κριτηρίων, όσον αφορά στα άτομα που ανήκουν σε μεταναστευτικές ομάδες, για την εξέταση του αιτήματος εισδοχής των τελευταίων στην επικράτεια ενός κράτους. Τα κριτήρια αυτά είναι δυνατόν να αφορούν στους εξής παράγοντες:

α. ποσόστωση με βάση τον αριθμό

β. ποσόστωση με βάση την αρχή της πολιτισμικής συνάφειας

γ. ποσόστωση με βάση τα ποιοτικά προσόντα των μεταναστών

Η ποσόστωση με βάση τον αριθμό αφορά στην καθιέρωση ενός ανώτατου κλειστού αριθμού, ενός μέγιστου ορίου εισδοχής μεταναστών.[1] Θεμελιώδης έννοια μίας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής είναι η θέσπιση και επιμελημένη τήρηση ενός επαρκώς προσδιορισμένου ορίου όσον αφορά στο μέγεθος του μεταναστευτικού αποθέματος, ενός, δηλαδή, αρίστου αριθμού μεταναστών.[2] Η έννοια αυτή, ο άριστος αριθμός μεταναστών, αναφέρεται σε έναν αριθμητικό δείκτη, ο οποίος προσδιορίζεται ως λειτουργικός για ένα κοινωνικό σύνολο, ώστε να αποκομίζεται το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος τόσο για τους γηγενείς όσο και για τους επήλυδες μετανάστες. Ο αριθμός αυτός είναι εξ ορισμού μικρός, καθώς υφίσταται αρνητικός συσχετισμός ανάμεσα στην αύξηση του αριθμού των μεταναστών και στο οικονομικό όφελος τόσο για τους γηγενείς όσο και για τους αλλοδαπούς μετανάστες. Η ποσόστωση με βάση τον αριθμό είναι δυνατόν να συνδέεται με τις δύο άλλες κατηγορίες ποσοστώσεων.

Η ποσόστωση με βάση την αρχή της πολιτισμικής συνάφειας αποτελεί βασική παράμετρο της επιλεκτικής ποιοτικής μετανάστευσης. Ο όρος αφορά στην θεσμοθετημένη προτίμηση σε μετανάστες από κράτη με συγγενές προς την χώρα υποδοχής πολιτιστικό πλαίσιο (host culture), κατάσταση, η οποία θα διευκολύνει την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία υποδοχής.[3] Η συγκεκριμένη ποσόστωση ίσχυε κατ’ εξοχήν στις Ηνωμένες Πολιτείες τα έτη 1924-1965 και θεωρείται ότι συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στην πολιτική σταθερότητα του κράτους αυτού,[4] καθώς την περίοδο αυτή δεν είχαν παρατηρηθεί εθνοτικές ταραχές και αμφισβήτηση της εθνικής ταυτότητας, όπως συνέβη μετά το 1965.[5]

Η ποσόστωση πολιτισμικής συνάφειας ισχύει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στα εξής κράτη:

1. στην Γερμανία, όπου ισχύει προνομιακό καθεστώς για τους μετανάστες γερμανικής καταγωγής από την πρώην ΕΣΣΔ

2. στην Δανία, όπου προτιμώνται οι πολίτες των λεγομένων νορδικών χωρών (Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, χώρες της Βαλτικής),

3. στην Ιταλία, όπου προτιμώνται οι πολίτες της Αλβανίας και των κρατών της πρώην Γιουγκοσλαυίας,

4. στην Ισπανία, όπου προτιμώνται οι ισπανόφωνοι πολίτες κρατών της Λατινικής Αμερικής. Η Ισπανία έχει υιοθετήσει σε επίσημο νομοθετικό επίπεδο την αρχή της ποσόστωσης βάσει της πολιτισμικής συνάφειας, καθώς το 38% του μεταναστευτικού της πληθυσμού προέρχεται από την Λατινική Αμερική, ενώ μόλις το 20% από την βόρεια και την υποσαχάρια Αφρική, περιοχές, με τις οποίες, μάλιστα, παρουσιάζει γεωγραφική εγγύτητα.[6] Οι αλλοδαποί, οι οποίοι προέρχονται από χώρες με ιδιαίτερους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ισπανία,[7] αντιμετωπίζονται κατά τρόπο ευνοϊκό, καθώς είναι δυνατόν να αποκτήσουν την ισπανική υπηκοότητα, έπειτα από μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην χώρα για χρονικό διάστημα μόλις δύο (2) ετών σε σύγκριση με τα δέκα (10) έτη που απαιτούνται για τους μετανάστες των λοιπών κατηγοριών.

5. στην Πορτογαλία, όπου προτιμώνται οι πολίτες κρατών με επίσημη γλώσσα την πορτογαλική, όπως η Βραζιλία,

6. στην Γαλλία, όπου προτιμώνται οι γαλλόφωνοι του εξωτερικού (λ.χ. οι γαλλόφωνοι του Καναδά) και οι πρώην υπήκοοι των υπερπόντιων και αποικιακών εδαφών,

7. στην Ολλανδία, όπου προτιμώνται οι πρώην υπήκοοι των ολλανδικών υπερπόντιων περιοχών και οι πολίτες κρατών δυτικού προσανατολισμού, τα οποία δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση,[8]

8. στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου προτιμώνται οι πρώην υπήκοοι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η ποσόστωση με βάση τα ποιοτικά προσόντα των μεταναστών αφορά στην προτίμηση μεταναστών, οι οποίοι διαθέτουν μία σειρά ποιοτικών ατομικών χαρακτηριστικών, τα οποία σχετίζονται με το ποσό του κοινωνικού κεφαλαίου εκάστου μετανάστη. Στοιχεία αυτού του είδους κατά φθίνουσα σειρά αξιολογικής σημασίας είναι δυνατόν να είναι τα εξής:

α. το μορφωτικό επίπεδο

β. η δυνατότητα κοινωνικής προσαρμογής στο κυρίαρχο εθνικό κοινωνικό και πολιτιστικό πρότυπο

γ. η εργασιακή εμπειρία και επαγγελματική κατάρτιση

δ. η γλωσσομάθεια, η γνώση της γλώσσας της χώρας υποδοχής

ε. η ηλικία

στ. οι επαφές με παράγοντες της αγοράς εργασίας

Η ποσόστωση αυτού του τύπου εφαρμόστηκε εκτεταμένα ως θεσμοθετημένη διοικητική πρακτική και ως αρχή στον Καναδά. Στον Καναδά, συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί μετανάστες, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση μόνιμης διαμονής αξιολογούνται επί τη βάσει μίας ποσοτικής εκατοστιαίας κλίμακας. Οι επιμέρους παράγοντες, οι οποίοι αξιολογούνται με διαφορετικό ποσοστό, είναι οι εξής: η μόρφωση (25 βαθμοί), η γλωσσομάθεια (24 βαθμοί), η εργασιακή εμπειρία (21 βαθμοί), η ηλικία (10 βαθμοί), οι επαφές με παράγοντες της αγοράς εργασίας προς εύρεση εργασίας (10 βαθμοί) και η δυνατότητα κοινωνικής προσαρμογής (10 βαθμοί).[9] Σήμερα η αρχή της επιλεκτικής ποιοτικής μετανάστευσης εφαρμόζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε πολυάριθμα κράτη της Ευρώπης. Στην Γαλλία, όπου αντίστοιχες νομοθετικές τροποποιήσεις εισήχθησαν το 2006 και το 2007, η ανωτέρω αρχή αποκαλείται επιλεγμένη μετανάστευση (immigration choisie).[10]

Η επικράτηση της επιλεκτικής ποιοτικής μετανάστευσης ως πολιτικής και διοικητικής πρακτικής τα τελευταία έτη στις ευρωπαϊκές χώρες κατ’ ουσίαν αναιρεί την σταθερά προβαλλόμενη θέση, σύμφωνα με την οποία η μετανάστευση ως γενικό φαινόμενο συνδέεται με την παροχή προσφοράς εργασίας για τομείς, όπου υπήρχε ζήτηση εργατικών χειρών και κενό προσφοράς εκ μέρους των πολιτών που ανήκουν στον αυτόχθονα πληθυσμό. Η καθιέρωση της κρατικά ελεγχόμενης πρακτικής της επιλεκτικής ποιοτικής μετανάστευσης αντανακλούσε την δυσπιστία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων προς την αρχή της οικονομίας της αγοράς και της διαμόρφωσης της διακίνησης του εργατικού δυναμικού αποκλειστικά με στενά οικονομικούς όρους.[11] Αντιθέτως μία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική οφείλει να λαμβάνει υπ’ όψιν της πολλαπλούς παράγοντες και ποικίλα επίπεδα, όπως τις οικονομικές ανάγκες ενός κράτους, την κοινωνική συνοχή και την διατήρηση των ιδεολογικών και πολιτιστικών αξιών ενός κράτους και ενός λαού.

[1] Βλ. O. Flores, ‘The Political Economy of Immigration Quotas’, Atlantic Economic Journal 25:1 (3/1997), 50-59∙ C.G. Schulze, ‘Capital Controls in Direct Democracies’, στο H.J. Vosgerau (ed.), European Integration in the World Economy, New York: Springer Verlag, 1992,.

[2] Βλ. Θ. Λιανός & Π. Παπακωνσταντίνου, Σύγχρονη μετανάστευση στην Ελλάδα: Οικονομική διερεύνηση, Αθήνα: ΚΕΠΕ, 2003, 45-6.

[3] Για μία οξυδερκή επισκόπηση της τακτικής αυτής βλ. Ch. Joppke, Selecting by Origin: Ethnic Migration in the Liberal State, Cambridge, Mass.: Harvard University Press, 2005. Ένα κράτος είναι δυνατόν να ασκεί ευμενέστερη πολιτική έναντι ορισμένων κατηγοριών αλλοδαπών, με τους οποίους διατηρεί ιδιαίτερους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, σε σχέση με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς. Βλ. λ.χ. Γ. Κατρούγκαλος, ‘Τα κοινωνικά δικαιώματα των παράνομων αλλοδαπών’, στο Γ. Αμίτσης & Γ. Λαζαρίδη (επιμ.), Νομικές και κοινωνικοπολιτικές διαστάσεις της μετανάστευσης στην Ελλάδα, Αθήνα: Παπαζήσης, 2001, 79.

[4] Η τακτική αναλύεται στο έργο της αμερικανικής κοινωνιολογικής Σχολής του Σικάγο, όπου υποστηρίζεται ότι μεγαλύτερη πολιτισμική συνάφεια παρουσιάζει μία εθνοτική ομάδα μεταναστών με τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής, τόσο συντομότερη είναι η περίοδος ενσωμάτωσής της στην κοινωνία. Βλ. W.L. Warner & L. Srole, The Social Systems of American Ethnic Groups, New Haven: Yale University Press, 1945, 288-292. Πβ. επίσης τις συναφείς θέσεις του Robert Park, Race and Culture, Glencoe, IL: The Free Press, 1950, 353.

[5] Βλ. Λ.Μ. Μουσούρου, Μετανάστευση και μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Αθήνα: Gutenberg, 1991, 131-2∙ G. Borjas, ‘The Economics of Immigration’, Journal of Economic Literature XXXII (12/1994), 1669.

[6] Βλ. B. López-García, ‘El Islam y la integración de la immigración social’, Cuadernos de Trabajo Social 15 (2002), 129-43.

[7] Ως χώρες τέτοιου τύπου νοούνται στην ισπανική νομοθεσία τα κράτη της Λατινικής Αμερικής, οι Φιλιππίνες, η Γουινέα-Μπισάου, η Ανδόρρα και η Πορτογαλία.

[8] Ως κράτη με δυτικό προσανατολισμό, τα οποία δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, νοούνται κατά την ολλανδική νομοθεσία η Ελβετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία.

[9] Ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει άδεια μόνιμης διαμονής αλλοδαπός οφείλει επίσης να πληροί μία σειρά συγκεκριμένων προϋποθέσεων, οι οποίες αφορούν στο ποινικό μητρώο, την οικονομική του κατάσταση, την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία. Για το καναδικό αυτό σύστημα αξιολόγησης (point-system) βλ. την Αίτηση για Μόνιμη Διαμονή (Application for Permanent Residence) στην ιστοσελίδα http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/application-regular.asp.

[10] Βλ. M. Schain, The Politics of Immigration in France, Britain, and the United States: A Comparative Study, New York: Palgrave Macmillan, 2008.

[11] Βλ. C. Caldwell, , Reflections on the Revolution in Europe, ό.π., 46.

*Το κείμενο προέρχεται από το υπό έκδοση βιβλίο του Ιωάννη Κωτούλα Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα, εκδ. Παπαζήσης

http://citizengr.wordpress.com/2011/01/21/4925/

Στη Βουλή από των Μ.Κεφαλογιάννη η ματαίωση πανελλήνιων κολυμβητικών αγώνων στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ

Την παρακάτω ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης πρός τον Υπουργό Πολιτισμού που αφορά την ματαίωση πανελλήνιων κολυμβητικών αγώνων στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η Αθλητική Συνομοσπονδία Κολύμβησης πρότεινε στο φορέα διαχείρισης που εκμεταλλεύεται το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ να διεξαχθούν εκεί διήμεροι πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2011. Ο φορέας διαχείρισης απαίτησε όμως την καταβολή του υπέρογκου ποσού των 9.000 ευρώ προκειμένου για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τους κολυμβητικούς αγώνες. Η Αθλητική Συνομοσπονδία Κολύμβησης απάντησε ότι το παραπάνω ποσό είναι ανέφικτο να καταβληθεί, καθότι όλοι οι συμμετέχοντες αθλητικοί σύλλογοι σε πανελλήνιο επίπεδο με δυσκολία λειτουργούν εν μέσω οικονομικής κρίσης και αντιπρότεινε το ποσό των 3.000 ευρώ, που όμως δεν έγινε δεκτό από την εταιρία.

Επειδή:

1.Παρόλη τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, πολλοί γονείς, με μεγάλες θυσίες, συνεχίζουν να καταβάλλουν τις συνδρομές σε αθλητικούς συλλόγους προκειμένου τα παιδιά τους να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τα αγαπημένα τους αθλήματα, ως διέξοδο από τους σκοτεινούς δρόμους των ναρκωτικών ή της υπερβολικής χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

2. Ένα τέτοιο άθλημα είναι και η κολύμβηση, άθλημα ιδιαίτερα επίπονο, ιδίως το χειμώνα όπου η προπόνηση γίνεται σε ανοικτές πισίνες ελλείψει πολλών κλειστών σε όλη την Ελλάδα. Η πολιτεία οφείλει να συμβάλλει με τη σειρά της στην ενίσχυση της αγωνιστικότητας των παιδιών, ιδίως με τη διοργάνωση αθλητικών ημερίδων σε πανελλήνιο επίπεδο σε χώρους που έχουν τα εχέγγυα να διασφαλίζουν το καλύτερο επίπεδο διοργάνωσης και φιλοξενίας αθλητών και γονέων, όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, που αποτελεί το καλύτερο κολυμβητήριο που διαθέτει η χώρα μας.

Ερωτασθε:

1.Με ποιο δικαίωμα αυτοί που διαχειρίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού, όπως τυγχάνουν όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που κτίστηκαν κυριολεκτικά με αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών,
στερούν το όνειρο από τα παιδιά να χρησιμοποιούν αυτές τις εγκαταστάσεις που αποτελούν το όνειρο κάθε αθλητή να αγωνίζεται εκεί?

2.Αποτελεί άραγε συνετή οικονομική διαχείριση να αρνείται το κράτος την είσπραξη έστω και ενός μικρότερου ποσού και αντʼαυτού να κρατά κλειστές τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα το μαρασμό τους εντέλει ?

3. Πώς απαιτει το κράτος να δεχτεί ο απλός Έλληνας πολίτης με ευκολία τη μείωση του μισθού του λογω «κρισης», όταν για την ίδια ακριβώς αιτία, το κράτος δεν μετριάζει τις οικονομικές απαιτήσεις του, προκειμένου να εξυπηρετήσει το αθλητικό ιδεώδες ?

3.Προτιθεσθε να επιληφθείτε του θέματος προς έλεγχο των αρμοδιων που με τέτοιες ενέργειες σαφώς δεν προάγουν τον πολιτισμό?

Αθήνα 17/1/2011

Ο ερωτών

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Ερώτηση Ε. Κωνσταντινίδη (ΝΔ):Αναστολή λειτουργίας των ταπητουργείων που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Προς τους Υπουργούς:
1) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2) Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
3) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Το 1953 στα πλαίσια της λειτουργίας του θεσμού «Σπίτι του Παιδιού» που λειτουργούσε υπό την εποπτεία του τομέα Προνοίας, ιδρύθηκαν σχολές ταπητουργίας, οι οποίες δημιούργησαν εκατοντάδες θέσεις εργασίες για την εξασφάλιση εισοδήματος ανειδίκευτων, άνεργων γυναικών με προβλήματα υγείας, σε ακριτικές κυρίως περιοχές αλλά και έσοδα για την κάλυψη των αναγκών στην άσκηση προνοιακής πολιτικής.

Ο πρώτος παραδοσιακός αργαλειός εγκαταστάθηκε στη Μαρτυρική Κοινότητα Λεχόβου του Νομού Φλώρινας Στην πορεία, από τον Εθνικό Οργανισμό Προνοίας εντάχθηκαν στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και από 8 Δεκεμβρίου 2010 συγχωνεύτηκαν με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ένα τέτοιο ταπητουργείο με παραδοσιακούς αργαλειούς ακολουθώντας τη λαϊκή παράδοση λειτουργεί στην ορεινή κοινότητα Κέλλης του Νομού Φλώρινας και απασχολεί 5 τεχνίτριες οι οποίες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά πληρώνονται σύμφωνα με την παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αμοιβές των τεχνιτριών μετά βίας ξεπερνούν τα 200 ευρώ μηνιαίως.

Με πρόσφατη όμως απόφαση του Υπουργείου Υγείας διατάχθηκε η αναστολή λειτουργίας των 41 ταπητουργείων που είναι στην περιφέρεια και η μεταβίβαση του εξοπλισμού τους στους Δήμους, καθώς και το άμεσο κλείσιμο του κτιρίου του πρατηρίου οικοτεχνίας επί της οδού Φιλελλήνων στην Αθήνα με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από μισθώματα και πάγια έξοδα.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Είναι ζημιογόνες οι σχολές ταπητουργίας σε όλο το πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και σε ποιο ποσό ανέρχεται το ύψος των ζημιών;
2. Αναζητήθηκαν λύσεις που τουλάχιστον θα ισοσκέλιζαν έσοδα και έξοδα πριν, οδηγηθείτε στην απόφαση του λουκέτου;
3. Μελετάτε το ενδεχόμενο να επανεξετάσετε την απόφαση σας, ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσα από τα 41 ταπητουργεία έχουν κέρδη;
4. Αναζητήθηκε φορέας ή υπηρεσία άλλου Υπουργείου, που έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη λειτουργία των ταπητουργείων, την οργάνωση της παραγωγής και την εμπορική διάθεση; Ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας;
5. Υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των γυναικών που δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι του Υπουργείου αλλά εργάζονται στα ταπητουργεία και πληρώνονται με την παραγωγή; Πόσος είναι ο ακριβής αριθμός αυτών των εργαζομένων;
6. Πως σκοπεύετε να διασώσετε το κομμάτι αυτό της λαϊκής παράδοσης που αφορά τη λαϊκή τέχνη, την οποία απαξιώνουν οι αποφάσεις σας;
7. Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που ζήτησαν μαζί σας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων;

Αθήνα 20/1/2011
Ο Ερωτών Βουλευτής

Οι αγκαλιές του Στρος Καν με το εξέχον μέλος της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς του Γιωργάκη... τον Μπεν Αλί φυσικά!!!(VIDEO)

18 Νοεμβρίου 2008. Ένας «δικός μας άνθρωπος»από το ΔΝΤ, ο σύντροφος Ντομινίκ Στρος Καν, βρέθηκε στην Τύνιδα για να επιθεωρήσει την οικονομία της χώρας. Τα βρήκε όλα τέλεια. Εξέφρασε την ευαρέσκειά του, τόνισε πως «δεν υπάρχουν φόβοι για το μέλλον της Τυνησίας», αφού «όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά».

Επίσης υπογράμμισε ότι η χώρα «αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση».

Ο σύντροφος Μπεν Αλί, εξέχον μέλος και αυτός της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον παρασημοφόρησε για την προσφορά του.

Ιανουάριος 2011. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες μετά από εξέγερση στην Τυνησία λόγω της φτώχειας.

Ο Μπεν Αλί έφυγε νύχτα από την χώρα περιφερόμενος ανά τον κόσμο με αεροπλάνο για να γλιτώσει από την λαϊκή οργή.

Ο Στρος Καν δεν έχει κάνει ακόμα καμία δήλωση για την τωρινή κατάσταση στην Τυνησία…

Απολαύστε τις αγκαλίτσες και τα παράσημα στο βίντεο


http://kolotoubes.blogspot.com/2011/01/video_22.html

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον παλικαρά ΓΑΠ που δήθεν πλακώνεται με την Μέρκελ...ας της στείλει όλους τους λαθρομετανάστες

Φαντάζομαι όλοι θα διαβάσατε την χθεσινή παραπλανητική, στα όρια του ψεύδους, είδηση ότι δήθεν η Ελλάδα "καταδικάστηκε" από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ για την υπόθεση του Αφγανού που μέσω Ελλάδος έφτασε στο Βέλγιο και εκεί ζήτησε πολιτικό άσυλο με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να μας τον στείλουν πίσω και να προσφύγει στο Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό που δεν λένε (πχ. newsbeast) ή δεν προβάλουν τα κατευθυνόμενα ελληνικά ΜΜΕ αλλά το λένε σαφώς και με τρόμο οι ξένοι (όσοι ξέρετε πχ γερμανικά δείτε το εδώ) είναι ότι:

Καταδίκη ξεκαταδίκη... τον Αφγανό τον ξεφορτωθήκαμε και όπως αποφάσισε το Δικαστήριο πρέπει να τον φορτωθεί το Βέλγιο το οποίο πρέπει και να αποφασίσει αν θα του χορηγηθεί άσυλο και αν όχι να φροντίσει να τον στείλει στο Αφγανιστάν!!!

Καταλάβατε τώρα τι αποφάσισε το Δικαστήριο και μας κρύβουν;

Αν ανοίξουμε την πόρτα στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα και φύγουν οι ορδές...
οι χώρες που θα πάνε δεν έχουν δικαίωμα να τους στείλουν πίσω στην Ελλάδα και πρέπει να φροντίσουν αυτές για το αν θα τους χορηγηθεί άσυλο ή όχι!!

Καταλάβατε γιατί ο Γερμανός σχολιαστής που παρουσίασε την είδηση στη γερμανική τηλεόραση είπε ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα; Όχι από φιλανθρωπία πάντως... μάλλον από φόβο μη σκάσουν μύτη οι Αφγανοί στην πόρτα του...

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι η χθεσινή απόφαση όχι μόνο ¨καταδίκη¨ δεν είναι...
αλλά είναι μια νίκη που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε!!!

Γιατί όμως τα ξεφτυλισμένα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την ¨καταδίκη¨ και τις άθλιες συνθήκες που ζούνε οι λαθρομετανάστες και δεν λένε το σημαντικότερο, ότι δηλ. ο Αφγανός πρέπει να επιστρέψει στο Βέλγιο;

Η απάντηση μας φέρνει στην ουσία της απόφασης, η οποία πρέπει να κρυφτεί για να μην ξυπνήσουν τα πρόβατα που έχουν απηυδήσει με τους λαθρομετανάστες.

Το μέγα θέμα λοιπόν που προκύπτει μετά από την χθεσινή εξέλιξη είναι:

Ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει τα παπάρια να λύσει το θέμα μια για πάντα και στο επόμενο συμβούλιο να πει στους Ευρωπαίους:

πάρτε τους όλους εθελοντικά για να μην τους πάρετε με το ζόρι άμα τους βάλουμε στα καράβια και σας τους στείλουμε
και κανονίστε και να σφραγιστούν τα σύνορα με την Τουρκία για να μην τα κάνω λίμπα


και να απαιτήσει να του πούνε και ευχαριστώ που τους δίνει τη δυνατότητα να τους πάρουν εθελοντικά και τους επιτρέπει να το παίξουν φιλάνθρωποι...

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον παλικαρά ΓΑΠ που δήθεν πλακώνεται με την Μέρκελ...

ΥΓ. Εννοείται πως δεν θα το κάνει γιατί οι λαθρομετανάστες σε συνδυασμό με την αλλαγή του νόμου για την απόκτηση υπηκοότητας έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, τόσο σαν δυνητικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ όσο και σαν μπαμπούλας για τους φιλήσυχους Έλληνες...

Κ. Μαρκόπουλος:«Αήθης επίθεση της Τρέμη στον Τζαβάρα»

Κώστας Μαρκόπουλος
Από τη χθεσινή συνέντευξη του Κ. Μαρκόπουλου στα τοπικά ΜΜΕ στη Λάρισα, πλαισιωμένος από τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ και τον τομεάρχη Εσωτερικών Χρ. Ζώη
Στην οικονομική κρίση εστίασε την ομιλία του χθες το βράδυ προσκεκλημένος της τοπικής ΝΟΔΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος«Φτάσαμε στο απροχώρητο», «τα νοικοκυριά αγκομαχούν» τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr κατακεραύνωσε την Τρέμη, δηλώνοντας πως ήταν «αήθης η επίθεσή της στον Τζαβάρα». εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης για τις επιλογές της.

«Το αυτομαστίγωμα της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Όπως τελείωσαν και τα βήματα προς τα πίσω. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και μέσω της τεράστιας προσπάθειάς μας τόσο στον τομέα της οργανωτικής ανασυγκρότησης, όσο και στην καθαρότητα του ιδεολογικού μας αποτυπώματος, είμαστε έτοιμοι να τιμήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο, να εκφράσουμε την άποψή μας και να τείνουμε χείρα ελπίδας στον ελληνικό λαό, ο οποίος σήμερα δοκιμάζεται πολυεπίπεδα». Με τα λόγια αυτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ευβοίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, έδωσε το στίγμα του μιλώντας πρώτα στα ΜΜΕ της Λάρισας και εν συνεχεία στο πολυπληθές ακροατήριο που τον υποδέχθηκε θερμά.
«Αγκομαχούν τα νοικοκυριά»
Περιγράφοντας την εικόνα του σήμερα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται στη χώρα ένας μίζερος διάλογος ο οποίος στηρίζεται στην ανασφάλεια και τον φόβο. Τον φόβο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο να περάσει τις αδιέξοδες πολιτικές της. Αδιέξοδες πολιτικές οι οποίες οδηγούν ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία μέσα στο 2011 και που αποδεικνύουν περίτρανα πως αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Ελλάδα είναι μια συνταγή η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Υπάρχουν κοινωνικές τάξεις οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν, υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία αγκομαχούν. Όλοι αναρωτιούνται πότε θα τελειώσει αυτή η κατάσταση και το κυριότερο με ποιόν τρόπο θα τελειώσει».
«Φτάσαμε στο απροχώρητο»
Για τη στάση της ΝΔ ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ψηφίσαμε στη βουλή τα μισά περίπου νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση γιατί βάλαμε πάνω απ’ όλα την πατρίδα και όχι το κομματικό μας συμφέρον. Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η χώρα μας ακολουθεί τη δυσκολότερη συνταγή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκατοντάδες επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο, και φτάσαμε να συζητούμε ως επιτυχία την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου μας».
Δημοσκοπήσεις
Για την αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καρπωθεί την κυβερνητική φθορά όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε πως δεν υπάρχει προηγούμενο, κυβερνών κόμμα να χάνει τόση από την εκλογική του δύναμη μέσα σε μόλις ένα χρόνο. «Στρέφουμε την προσοχή μας στο μεγαλύτερο κομμάτι του λαού το οποίο σήμερα απέχει με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα αδιευκρίνιστο πολιτικό σκηνικό. Με την σκληρή μας αυτοκριτική, τις οργανωτικές μας αλλαγές και τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις, πραγματοποιούμε μια νέα αρχή με στόχο να πείσουμε το κομμάτι αυτό του λαού για την συνέπεια και το όραμά μας», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος από τη Λάρισα προσκεκλημένος στη χοροεσπερίδα της τοπικής ΝΟΔΕ.
Siemens, πορίσματα και ονόματα
«Στη ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ αλισβερίσι ονομάτων. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δύο κατάλογοι οι οποίοι έσβηναν και έγραφαν και καλό θα ήταν να εξηγήσουν στον κόσμο γιατί»,«όλες οι συμβάσεις που αφορούν τη Siemens φέρουν τις υπογραφές και μόνο των υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Όσα χρήματα βρέθηκαν με αποδείξεις στα χέρια κάποιων, αυτά αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για ποιον λοιπόν λόγο να αυτοκτονήσουμε ομαδικά; Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρά να αποδεχθεί την πρότασή μας για συμμετοχή πλέον από δω και πέρα στις εξεταστικές επιτροπές ίσου αριθμού βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα και ανάδειξη του προέδρου με μυστική ψηφοφορία. Θα το τολμήσουν; Θα το αντέξουν;» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος αναφορικά με την κριτική που δέχεται το πολιτικό σύστημα για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της Siemens για να προσθέσει πως
Αναδιάρθρωση του χρέους
Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, βάση των σεναρίων που διακινούνται το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό ο κ. Μαρκόπουλος κατέστησε σαφές πως κανείς Έλληνας πολιτικός δεν μπορεί να κάνει λόγο για αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία. «Η ΝΔ πιστεύει στη χώρα και στους ανθρώπους της και προτείνει διαφορετική συνταγή για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του χρέους», σημείωσε με νόημα ο κ. Μαρκόπουλος.
«Αήθης επίθεση της Τρέμη στον Τζαβάρα»
Ο κ. Μαρκόπουλος δεν αρνήθηκε ν’ απαντήσει στην ερώτηση του larissanet.gr:
Ερ.: Χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του μεγαλύτερου σε τηλεθέαση τηλεοπτικού σταθμού, η παρουσιάστρια του δελτίου απευθυνόμενη στον συνάδερφό σας κ. Τζαβάρα του είπε «πως μ’ αυτά που κάνετε και που λέτε εσείς οι πολιτικοί θα σας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες».
Φοβάστε μήπως δικαιωθεί η δημοσιογράφος και όντως ο κόσμος ξεσπάσει εναντίον του πολιτικού συστήματος και να σας ρωτήσω επίσης γιατί η ΝΔ σήμερα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να στηρίξει τον τομεάρχη της με αφορμή την επίθεση και τους χαρακτηρισμούς που δέχθηκε;
Απ.: «Να ξεκινήσω απ’ το δεύτερο. Ο κ. Τζαβάρας όπως και κάθε βουλευτής δεν έχει ανάγκη από καμιά κάλυψη ή στήριξη. Ο καθένας από μας είναι πρόσωπα με αυτοσεβασμό και εκλεγμένα από τον ελληνικό λαό. Η επίθεση που δέχθηκε ο κ. Τζαβάρας από την κ. Τρέμη, στο δελτίο του «μεγάλου» καναλιού ήταν μια αήθης επίθεση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Θα ήθελα όμως να σας πω, πως ο λαός παρακολουθεί και κρίνει τους πάντες.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματος σας θα μου επιτρέψετε να σας πω, πως το πολιτικό σύστημα σε καμία περίπτωση δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Υπάρχουν ευθύνες μεγάλες και συγκεκριμένες, είτε μιλάμε για πελατειακό σύστημα είτε για γιγάντωση του δημοσίου τομέα είτε για δημιουργία σκανδάλων είτε για πολλά ακόμα. Δεν μπορεί όμως κανείς να ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα. Δεν μπορεί κανείς μαζί με τα ξερά να καίει και τα χλωρά. Αλλιώς ναρκοθετείται η δημοκρατία μας και μπορείτε εύκολα ν’ αντιληφθείτε πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο».
larissanet.gr - http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Ο NIGEL FARAGE ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ «ΔΗΓΜΑ ΔΩΡΕΑΝ» της TV100

Ο Nigel Farage, ο γνωστός βρετανός αντικομφρομιστής ευρωβουλευτής των ευρωσκεπτικιστών μιλά αποκλειστικά στο «Δήγμα Δωρεάν» και το Χρήστο Νικολαίδη, σε μία εκπομπή που θα μεταδοθεί σήμερα Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, στις 8.30 μ.μ. από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100.

Ο ευρωβουλευτής, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΕ Ρομπάϊ «βρεγμένο κουρέλι» με το παρουσιαστικό «τραπεζικού κλητήρα» αλλά και για τις χαρακτηριστικά ιδιαίτερες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τις ευθύνες της ΕΕ για την ελληνική οικονομική κρίση.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί και μαγνητοσκοπήθηκε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται ακόμη πιο επικριτικός. Αναφέρεται στην -κατά την άποψη του- παντελή αδυναμία των στελεχών της ΕΕ να κατανοήσουν τα αίτια της κρίσης, αφού, όπως λέει, «οι περισσότεροι δεν έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους και είναι άχρηστα ανθρώπινα όντα».

Μιλά επίσης για τις ευθύνες των ελλήνων πολιτικών που οδήγησαν στην κρίση, δηλώνει ότι φοβάται κοινωνική επανάσταση στην Ελλάδα και καταγγέλλει το «φανατισμό» που επιδεικνύει η ηγεσία της Κομισιόν, ώστε να φτιάξει «από το πουθενά» ένα νέο κράτος, το ευρωπαϊκό, παρά την αντίθεση των λαών.

Τέλος είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν οι απόψεις του για το πρόβλημα της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς ο κ. Farage καταγγέλλει ιδιοτελή σκοτεινά κίνητρα στην ηγεσία της ΕΕ και για το θέμα αυτό.

Την ευθύνη για την παραγωγή αυτής της εκπομπής είχε ο Νώντας Στυλιανίδης. Το «Δήγμα Δωρεάν» σκηνοθετεί ο Ζάχος Σαμολαδάς. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επόμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου, επίσης στις 8.30 μ.μ.

Τον παστέλιωσε ο Βιερίνια στο 81 και έχει και το Νεκτάριο να του λέει μαλακίες... τελικά δεν πλήρωσε διόδια

Τρόμο προκαλεί ο Βιερίνια στον Ολυμπιακό. Ακούστε τον φίλο που λέει στην υπάλληλο των διοδίων οτι ο Βιερίνια κατά το 50 ήταν τραυματίας εκτός γηπέδου και λένε: ε πάει δεν θα μπει πάλι μέσα... μπήκε όμως και τους παστέλιωσε στο 81. Δείτε έχει γέλιο: