25 Ιανουαρίου 2011

Ομολογία ανικανότητας από Ερντογάν για τις εναέριες παραβιάσεις

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/11216.jpgΣε μια αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας και όχι μόνο προχώρησε η Τουρκική Εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερτογαν φέρεται σύμφωνα με έγγραφο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα να έχει ομολογήσει ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. στο θέμα των παραβιάσεων του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Στο έγγραφο που χρονολογείται το 2004 υπάρχουν δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού ότι δεν ελέγχει τον στρατό και την πολιτική που ακολουθεί. Στο ίδιο έγγραφο περιγράφεται με μελανά χρώματα η σχέση της κυβέρνησης με το στρατιωτικό κατεστημένο.

Η ομολογία αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και να δώσει άλλο ένα διαπραγματευτικό όπλο στην Ελληνική πλευρά.

3 νεκροί σε διαδηλώσεις απόψε σην Αίγυπτο

Για πρώτη φορά, από την άνοδό του στην εξουσία, πριν 30 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαντάτ, ο Μουμπάρακ είδε να διαδηλώνουν οι συμπατριώτες του, εναντίον του. Στις συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομία σκοτώθηκαν 3 άνθρωποι

Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟΝ 23 ΜΕΡΕΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες δέχθηκα πολλές επιθέσεις διότι δήθεν ο στόλος των οχημάτων καθαριότητας του Δ.Θ. ήταν γερασμένος, διότι δήθεν η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου δεν είχε αγοράσει ούτε ένα απορριμματοφόρο τα τελευταία 12 χρόνια, ότι δήθεν οι εγκαταστάσεις του Δήμου δεν ήταν όπως έπρεπε, ότι δήθεν ο Δ.Θ. δεν είχε χρήματα να αγοράσει ανταλλακτικά και άλλα τέτοια φαιδρά!..

Η μαύρη προπαγάνδα όμως κράτησε μόνο 23 ημέρες.
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέρρευσαν όλα αυτά τα ψέματα ως χάρτινος πύργος.
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκαν τα επίσημα στοιχεία και κανένας βεβαίως δεν διανοήθηκε να τα αμφισβητήσει.
Τι λένε λοιπόν τα επίσημα στοιχεία:
1. Ότι η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου έλυσε άπαξ δια παντός το θέμα των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών καθαριότητας του Δ.Θ.!
Κλείσαμε το Μηχανουργείο του Δήμου που επί 50 χρόνια ήταν στην περιοχή της Δόξας, μετατρέψαμε τον χώρο αυτόν σε χώρο πρασίνου και κατασκευάσαμε καινούργιο Μηχανουργείο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Φοίνικα.
Όλα τα παραπάνω κανείς βεβαίως δεν αμφισβήτησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ!
2. Προχωρήσαμε σε πλήρη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δ.Θ. και με συνεχείς αγορές προμηθευτήκαμε μέσα σε 10 χρόνια 65 απορριμματοφόρα! Αριθμός ρεκόρ για Δήμο!
Το έτος και ο τύπος των 65 οχημάτων που αγοράστηκαν επί Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου είναι:
  • Το 1999 αγοράστηκαν 10 απορριμματοφόρα.
  • Το 2000 αγοράστηκαν 17 απορριμματοφόρα και 2 τράκτορες.
  • Το 2002 αγοράστηκαν 4 απορριμματοφόρα.
  • Το 2003 αγοράστηκε 1 τράκτορας.
  • Το 2004 αγοράστηκαν 11 απορριμματοφόρα και 2 τράκτορες.
  • Το 2006 αγοράστηκαν 7 απορριμματοφόρα και 2 τράκτορες.
  • Το 2007 αγοράστηκαν 5 απορριμματοφόρα.
  • Το 2009 αγοράστηκαν 4 τράκτορες.
  • Το 2010 παραγγέλθηκαν 4 απορριμματοφόρα τα οποία όμως δεν παραδόθηκαν στον Δ.Θ. διότι η Κυβέρνηση αιφνιδίως κατήργησε λόγω «μνημονίου» το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, μέσω του οποίου τα είχαμε παραγγείλει.
Αυτόν τον τεράστιο στόλο οχημάτων καθαριότητας δημιούργησε η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου!
Φτάσαμε στο σημείο να χαρίζουμε μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα σε Δήμους που είχαν ανάγκη.
Στείλαμε τρία απορριμματοφόρα στα χωριά του Νομού Ηλείας που είχαν καεί, ένα στον Σωχό, ένα στην Πάργα και άλλα σε άλλους Δήμους.
Επί 11,5 χρόνια η Θεσσαλονίκη δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο θέμα της καθαριότητας.
Ήμασταν το παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.
Όλα τα παραπάνω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.
Ούτε βεβαίως αμφισβητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.!
3. Τον εξαιρετικό αυτόν στόλο του Δ.Θ. διέλυσε σταδιακά τους τελευταίους 6 μήνες η Κυβέρνηση με συγκεκριμένες παράνομες όπως απεδείχθη ενέργειες, για λόγους που έχει αντιληφθεί και ο τελευταίος Θεσσαλονικιός.
4. Τις ενέργειες αυτές της Κυβέρνησης τις έκρινε παράνομες την 16η Δεκεμβρίου του 2010 η Επιτροπή του «άρθρου 152» στην οποία προσέφυγε ο Δ.Θ. και έτσι με το νέο έτος η νέα Διοίκηση είχε την δυνατότητα να πηγαίνει τα απορριμματοφόρα σε εξωτερικά συνεργεία και να λύσει μέσα σε 10-15 ημέρες το πρόβλημα!
Ούτε αυτό βεβαίως αμφισβητήθηκε από κανέναν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.
5. Δυστυχώς η νέα Διοίκηση του Δ.Θ. αμέλησε να ψηφίσει – ακόμη μέχρι και σήμερα- μέσω της Οικονομικής Επιτροπής την «διάθεση της σχετικής πίστωσης» που είχε εγκρίνει η δική μου Διοίκηση, έτσι ώστε νομίμως να μεταφέρει σε εξωτερικά συνεργεία απορριμματοφόρα του Δήμου μας.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι πλέον γνωστά σε όλους τους Θεσσαλονικείς!…
Η πόλη μας είναι ακόμη γεμάτη με σκουπίδια παρά τις πρωτοφανείς εκκλήσεις της νέας Διοίκησης προς τους γειτονικούς Δήμους και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για παροχή βοήθειας, ενέργειες που υποβιβάζουν τον ίδιο τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το συμπέρασμα είναι ότι η Κυβέρνηση άνοιξε ένα λάκκο για να πέσει μέσα η Διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και τελικά έπεσε μέσα η νέα Διοίκηση του Δήμου!…

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Την οποίαν αντιλαμβάνονται πολύ καλά όλοι οι Θεσσαλονικείς!..


Η προσωποποίηση της ξεφτίλας από σήμερα και πέρα έχει όνομα και λέγεται Χ. Καστανίδης: Ψηφίστηκε το ν/σ του για τις κάμερες

Ο άνθρωπος που από την αντιπολίτευση όχι μόνο κατήγγειλε το ν/σ της ΝΔ αλλά παρουσίαζε και μελέτες Άγγλων ότι οι κάμερες αντί να μειώσουν, αύξησαν την εγκληματικότητα στην Αγγλία (δείτε εδώ: Καστανίδης: Από τους σοβαρότερους του ΠΑΣΟΚ... γελοίους εννοείται), έγραψε σήμερα άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό του με την ψήφιση του ίδιου ακριβώς ν/σ!!! Η προσωποποίηση της ξεφτίλας από σήμερα και πέρα έχει όνομα και λέγεται Χ. Καστανίδης:

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης παρέσχε εκ νέου κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι η χρήση καμερών ασφαλείας έχει ως μόνο στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος, θα υπάρξει η μέγιστη διαφάνεια στη λειτουργία τους και θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και τα ατομικά δικαιώματα.

Ο κ. Κατανίδης επανέλαβε ότι οι διατάξεις του επίμαχου άρθρου προέκυψαν μετά από σχετική νομοτεχνική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στηρίχθηκαν πάνω στη πρόταση της. «Ο κορμός των διατάξεών είναι έμπνευση και πρόταση της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι εξιδικεύεται σε ποιες περιπτώσεις τελουμένων εγκλημάτων δίδεται η σχετική άδεια για την καταγραφή ήχου και εικόνας.

«Προτείνω να έχουμε εκτός από την εμπιστοσύνη στη δική μας νομοθετική πρωτοβουλία και εμπιστοσύνη προς την Ανεξάρτητη Αρχή για την οποία είμαι βέβαιος 100% ότι δεν είναι εύκολο κανείς να τις προσάψει κάτι που δεν συνάδει προς το ρόλο της», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΑΠΕ

Γιωργάκη όταν ψάχνεις για μαλάκ@@ που μασάνε ότι θα κάνεις αγωγές στη Siemens... πρόσεχε το καλσόν

«Στο μεταξύ, συνέχεια στις κινήσεις της κατά της Siemens, δίνει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ζήτησε από τους υπουργούς Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Παμπούκη, να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, μεταξύ των οποίων, επιβολή προστίμων και αγωγές αποζημιώσεων. Παράλληλα, ζήτησε να γίνει επανέλεγχος σε όλους τους διαγωνισμούς που έχει κερδίσει η επιχείρηση.»

Σιγά ρε νταή!! Πήγαινε πες πρώτα στη ΔΕΗ να σταματήσει τις προμήθειες υλικών SIEMENS και μετά κάνε τις αγωγές... α! και μην ξεχάσεις προηγουμένως να ενημερώσεις του Έλληνες ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνουν πχ. χωρίς ρεύμα (όπως ήταν οι Αθηναίοι χωρίς φανάρια) έτσι που έχετε αλυσοδέσει το Κράτος...

Δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικία συνταξιοδότησης... αν το ΠΑΣΟΚ πεθάνει τα επόμενα χρόνια τους μισούς ανάπηρους της χώρας

Περιορισμό της αύξησης των ελλειμμάτων και σταθερότητα του συστήματος δείχνουν οι αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία

Δεν θα απαιτηθούν αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή στον τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης για τους ασφαλισμένους των τριών μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) ενώ αν υπάρξουν αλλαγές στις συντάξεις του Δημοσίου, αυτές θα είναι οριακές. Αυτά τόνισε παρουσιάζοντας απόψε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τα πορίσματα των αναλογιστικών μελετών για τα Ταμεία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αλλαγών στις επικουρικές "εφόσον αυτές προκύψουν από τις μελέτες και όπου χρειασθεί".

Οι αναλογιστικές μελέτες δείχνουν περιορισμό της αύξησης των ελλειμμάτων των τεσσάρων μεγάλων ταμείων, ενώ οι συνολικές δαπάνες για τις συντάξεις διατηρούνται σχεδόν σταθερές ως ποσοστό του ΑΕΠ από σήμερα και για τις επόμενες 5 δεκαετίες.

Το συμπέρασμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού τα 4 αυτά μεγάλα ταμεία καλύπτουν για κύρια σύνταξη 4.615.000 ασφαλισμένους που αποτελούν το 93% των ασφαλισμένων.

Οι επικαιροποιημένες μελέτες για τα τρία μεγάλα ταμεία έγιναν με βάση τις μακροοικονομικές παραδοχές του Ecofin σε ότι αφορά το δημογραφικό την εξέλιξη της ανεργίας, το ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ, κ.λ.π.

Έχουν συμπεριληφθεί παραδοχές όπως, η επικαιροποίηση των αποδοχών με βάση την αύξηση του ΑΕΠ και την μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η καταβολή από τον Ιούνιο του 2010, 12 συντάξεων σε ότι αφορά τη βασική σύνταξη και η μείωση των αναπηρικών συντάξεων ως ποσοστού επί του συνόλου από το 14,5%, στο 8,5% μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τα γενικά συμπεράσματα των μελετών, ένα πρόβλημα ελλείμματος θα παραμένει παρά τις μεταρρυθμίσεις κυρίως λόγω της χειροτέρευσης του δημογραφικού, ενώ οι συνολικοί δείκτες παροχών σταδιακά μειώνονται, κυρίως λόγω των τροποποιήσεων στα ποσοστά αναπλήρωσης που έγιναν με το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Η μελέτη για το Δημόσιο είναι έτοιμη και απομένει η τελική πιστοποίηση της από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε με έμφαση στη σημασία της νομοθετικής παρέμβασης που έγινε με το νέο νόμο στο ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς την οποία, όπως είπε, "οι δαπάνες για συντάξεις θα έφθαναν στο 24% του ΑΕΠ το 2060 από το 13% που ήταν το 2009. Ένα ποσό που θα οδηγούσε σε δημοσιονομική έκρηξη και θα αφαιρούσε κάθε δυνατότητα διάθεσης πόρων για την παιδεία, την υγεία, την ανάπτυξη της χώρας. Οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού δημιουργούν μία στερεή βάση που οδηγεί στην διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συστήματος", πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι στόχος ήταν να μην ξεπεράσουν τις επόμενες δεκαετίες οι δαπάνες για την Ασφάλιση, το 15,5% του ΑΕΠ, δηλαδή να μην υπάρξει αύξηση των δαπανών αυτών πάνω από 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2060 υποχρέωση την οποία είχε αναλάβει η Ελλάδα όπως και οι άλλες χώρες , της Ευρωζώνης.

"Τίποτα δεν γίνεται στα τυφλά" τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης σημειώνοντας ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος βασίσθηκε σε συγκεκριμένες αναλογιστικές μελέτες, οι οποίες εκπονήθηκαν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και πιστοποιήθηκαν από (ILO) έναν εκ των πλέον έγκυρους οίκους μελετών στον κόσμο που παρέχει τις υπηρεσίες του σε πάνω από 80 χώρες σήμερα.

Η μελέτη που είχε κατατεθεί στη Βουλή κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου έδειχνε ότι η αύξηση της δαπάνης φαινόταν να περιορίζεται στο ανεκτό επίπεδο του 2,8% του ΑΕΠ περίπου.

Η επικαιροποιημένη μελέτη για το ΙΚΑ, δείχνει ότι η αύξηση του ελλείμματος περιορίζεται σημαντικά, όπως και οι δαπάνες για τις συντάξεις. Από το 1% του ΑΕΠ που ήταν το έλλειμμα το 2010, το 2060 θα φθάσει το 1,65% του ΑΕΠ. Χωρίς τις αλλαγές θα έφθανε το 4,5% του ΑΕΠ.

Αντίστοιχα, οι δαπάνες για συντάξεις θα έφθαναν το 7,16% του ΑΕΠ και περιορίζονται 4,72% (αύξηση σε σχέση με το 2010, 1,13% του ΑΕΠ)

Σε ετήσια βάση το έλλειμμα μειώνεται:

Για το 2011 από 1,25% του ΑΕΠ στο 0,65% του ΑΕΠ.

Για το 2020 από 1,34% του ΑΕΠ στο 0,04% του ΑΕΠ.

Για το 2030 από 2,21% του ΑΕΠ στο 0,22% του ΑΕΠ.

Για το 2060 από 4,5% του ΑΕΠ στο 1,65% του ΑΕΠ.

Αντίστοιχα οι δαπάνες για συντάξεις μειώνονται

Το 2020 από 4.02% του ΑΕΠ στο 3,12% του ΑΕΠ

Το 2030 από 4,78% του ΑΕΠ στο 3,22% του ΑΕΠ

Το 2060 από 7,16% του ΑΕΠ στο 4,72% του ΑΕΠ

Για τον ΟΑΕΕ η αύξηση του ελλείμματος περιορίζεται, ενώ η αύξηση της δαπάνης για συντάξεις θα είναι το 2060 σε σχέση με το 2009 περίπου 0,88% του ΑΕΠ από 1,59% του ΑΕΠ, που θα ήταν η αύξηση χωρίς τις αλλαγές.

Σε ετήσια βάση το έλλειμμα μειώνεται:

Για το 2011 από 0,47% του ΑΕΠ στο 0,34% του ΑΕΠ

Για το 2020 από το 0,80% του ΑΕΠ στο 0,54% του ΑΕΠ

Για το 2030 από το 1,28% του ΑΕΠ στο 0,78% του ΑΕΠ

Για το 2060 από το 1,84% του ΑΕΠ στο 1,14% του ΑΕΠ

Οι δαπάνες για συντάξεις μειώνονται

Το 2020 από 1,63% του ΑΕΠ στο 1,33% του ΑΕΠ

Το 2030 από 2,10% του ΑΕΠ στο 1,57%του ΑΕΠ

Το 2060 από 2,68% του ΑΕΠ στο 1,95% του ΑΕΠ

Για τον ΟΓΑ και το Δημόσιο, διαπιστώνεται σημαντική μείωση σε βάθος χρόνου της δαπάνης για συντάξεις κυρίως λόγω μείωσης του πληθυσμού που προβλέπεται στους κλάδους αυτούς. Οι δαπάνες για τον ΟΓΑ μειώνονται από το 1,93 % του ΑΕΠ το 2009 στο 0,34% για το 2060 (μείωση κατά 1,59%).

Αντίστοιχα στο Δημόσιο έχουμε μείωση της δαπάνης για συντάξεις από το 2,68% του ΑΕΠ το 2009 στο 2,05% το 2060 (μείωση 0,63% του ΑΕΠ).

"Έχουμε κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Από μία ανεξέλεγκτη κατάσταση με ελλείμματα που δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν σε καμία ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα, μπαίνουμε σε μία πορεία βιωσιμότητας και επάρκειας του συστήματος. Σήμερα, θέτουμε τις βάσεις έτσι ώστε να πάρουν σύνταξη όλοι οι εργαζόμενοι κα οι σημερινοί και εκείνοι των επόμενων γενεών. Η ασφαλής πορεία των ασφαλιστικών ταμείων από σήμερα και για τα επόμενη χρόνια, καθώς και το επίπεδο των παροχών στο οποίο μπορούν να υπάρξουν και βελτιώσεις, συνδέονται άμεσα με δύο παράγοντες που ο πρώτος αφορά τη συνολική πορεία της χώρας και ο δεύτερος την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος.

Η έξοδος της χώρας από την κρίση και η επαναφορά σε μία τροχιά ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του ασφαλιστικού μας συστήματος και των παροχών του" κατέληξε ο κ. Κουτρουμάνης.

Αλλαγές στη δομή της ΝΔ προανήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς κατά την παρουσίαση βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη για τα "σύγχρονα διαδραστικά κόμματα"

Αλλαγές στις δομές αλλά και στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς προλογίζοντας το βιβλίο του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη "Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα Μία συγκριτική προσέγγιση".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή τόνισε την ανάγκη να αλλάξουν πολλά στη δομή του κόμματός του. Συνεργάτες του μάλιστα επεσήμαιναν πως μετά τις αλλαγές στο σήμα, τα νέα γραφεία αλλά και τον ανασχηματισμό θα πρέπει αναμένουμε και αλλαγές στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού.

Αναφερόμενος στο βιβλίο του βουλευτή Ροδόπης και Γραμματέα Προγράμματος του κόμματος το οποίο ουσιαστικά είναι μια συγκριτική μελέτη η οποία αναζητά τρόπους ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στο γίγνεσθαι των πολιτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αποτελεί τομή και προσπαθεί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να δει τι μπορεί να συμβεί σε μια παράταξη η οποία και αυτή προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως το βιβλίο έχει σύγχρονες και ρηξικέλευθες απόψεις που σπάνε την κρούστα της επιδερμικής ανάλυσης και προχωρούν πιο βαθιά.

Στο βιβλίο του ο κ. Στυλιανίδης εισηγείται και περιγράφει την λειτουργική μετεξέλιξη ενός παραδοσιακού κόμματος της ελληνικής Κεντροδεξιάς σε ένα σύγχρονο ανοιχτό διαδραστικό κόμμα ενεργών πολιτών, καθώς, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την παρουσίαση, πιστεύει ακράδαντα ότι στον 21ο αιώνα, "όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάζουμε στους πολίτες τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν για το μέλλον τους και το μέλλον της πατρίδας μας".

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει πως για να πετύχουμε μια καλύτερη δημοκρατία στον τόπο μας χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία μέσα στα κόμματα μας. "Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότητα και ήθος ως κριτήρια διαρκούς αξιολόγησης, ίσες ευκαιρίες σε όλους ως μέσο για την επίτευξη της αξιοκρατίας. Χρειαζόμαστε σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας, καθώς και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων ώστε να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να ενισχυθεί η δημιουργική και αποφασιστική συμμετοχή τους σε όλα τα επίπεδα", τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως όλα αυτά είναι αυτονόητα στα κόμματα που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τον όρο "ημιάμεση δημοκρατία" που χρησιμοποιεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για να περιγράφει τη διαδραστικότητα που απαιτείται στα νέα κόμματα , την χαρακτήρισε πολιτικά υπεύθυνη και νομικά εύστοχη ως προσέγγιση, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι ένας επιστήμονας - συγγραφέας που πολιτεύεται αλλά ένας επιστήμονας και πολιτικός που συγγράφει καταθέτοντας εύστοχες και ρεαλιστικές προτάσεις που τις χρειάζεται ιδιαίτερα τώρα η χώρα λόγο της κρίσης.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος στην παρέμβασή του περιέγραψε τις εφαρμογές που έχει κάνει ήδη η νεολαία βασιζόμενη στο συγκεκριμένο βιβλίο, τονίζοντας πως απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά ενώ ο αναπληρωτής γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ Δημήτρης Πτωχός επεσήμανε πως το πόρταλ της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες από τον Αντώνη Σαμαρά είναι εφαρμογή της επιστημονικής και πολιτικής πρότασης που έχει καταθέσει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και μέσα από το βιβλίο του.

Ι. Βρούτσης για το 9 φορολογικό ν/σ του ΠΑΣΟΚ σε 16 μήνες!!!

«Η κυβέρνηση, σήμερα εξαγγέλλει το 9ο κατά σειρά - μέσα σε 15 μήνες - νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις. Για ακόμη μια φορά, στη λογική του «ράβε - ξήλωνε», προωθεί με αποσπασματικό τρόπο πιο επώδυνα φορολογικά μέτρα.

Μέτρα, που επιβεβαιώνουν, αφενός την αδυναμία της να χαράξει μια σταθερή, απλή και αποτελεσματική Φορολογική Πολιτική και αφετέρου την αποτυχία της στην υλοποίηση των στόχων για τα έσοδα του Προϋπολογισμού του 2010.

Συγκεκριμένα:

· Παραμένει προσηλωμένη σε εμμονές υπερφορολόγησης.

· Δημιουργεί νέους θεσμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

· Επανασυστήνει τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, με αδιαφανή και ασαφή κριτήρια.

· Δημιουργεί ασυμμετρία στο Ποινικό Δίκαιο, με την ετεροβαρή σχέση, που δημιουργεί μεταξύ ποινής για φοροδιαφυγή και ποινής για ιδιαιτέρως σοβαρά εγκλήματα.

· Διευρύνει το πεδίο αναζήτησης φορολογικών εσόδων, ακόμη και σε πάρα πολύ μικρά ποσά (το κόστος βεβαίωσης και είσπραξης μεγαλύτερο από το έσοδο).

Καλούμε την κυβέρνηση, να σταματήσει, επιτέλους, τους πειραματισμούς και να χαράξει μια σοβαρή, αναπτυξιακή και αποτελεσματική φορολογική πολιτική»

Αναβάλει ο Λοβέρδος το άνοιγμα Φαρμακείων μέσα σε Σούπερ Μάρκετ

Για να ανοίξει και να λειτουργήσει ένα φαρμακείο απαιτείται ίδιος και αυτόνομος χώρος καθώς και αυτοτελές φορολογικό μητρώο, δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέχεια της προσθήκης που έκανε στο νομοσχέδιο «για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας» - σύμφωνα με την οποία μόνον διπλωματούχος φαρμακοποιός που έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος μπορεί να ανοίξει φαρμακείο - ο υπουργός ξεκαθάρισε επιπλέον ότι δεν αλλάζει τίποτα στην νομοθεσία του 1932.

Δεδομένου ότι - και μετά την προσθήκη - συνεχίστηκε η σύγχυση αναφορικά με το αν είναι δυνατό να ανοίξει φαρμακείο ένα σούπερ μάρκετ ή να ανοίξει φαρμακείο μέσα σε σούπερ μάρκετ ένας φαρμακοποιός, ο κ. Λοβέρδος - από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών - διευκρίνισε πως στο νόμο του ’32 (ο οποίος δεν αλλάζει σε τίποτα) προβλέπεται ότι φαρμακείο μπορεί να ανοίξει σε ίδιο και αυτόνομο χώρο ο διπλωματούχος - αδειούχος φαρμακοποιός, που διαθέτει αυτοτελές φορολογικό μητρώο.

Σοκολατίτσα στο Γιωργάκη από την Μέρκελ επειδή ήταν καλό παιδί

H καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα και ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επίκαιρης κρίσης.

«Έχω πλήρη συνείδηση ότι ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ έπρεπε να πάρουν σκληρά μέτρα προσαρμογής - είτε στην Ελλάδα όπου παρακολουθούμε με μεγάλο σεβασμό τι έχει δρομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, είτε σε άλλες χώρες στις οποίες έχουν γίνει πάρα πολλά», είπε η κ. Μέρκελ στη ομιλία της, κατά την ετήσια δεξίωση για το διπλωματικό σώμα στο Βερολίνο

ΑΠΕ

ΟΝΝΕΔ: Η ελληνική κοινωνία απαιτεί το τέλος της παράνομης μετανάστευσης

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την παράνομη μετανάστευση. Οι εξαθλιωμένες ομάδες ανθρώπων που φτάνουν καθημερινά από κάθε γωνιά της γης, με όνειρο να διαφύγουν στην Ευρώπη, επιτείνουν τα προβλήματα εγκληματικότητας, παραεμπορίου και ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Ωστόσο στην εποχή της οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα εκτός από κοινωνικό και ανθρωπιστικό μετατρέπεται σε θέμα οικονομικής επιβίωσης για την ίδια τη χώρα.

Για το λόγο αυτό καταθέτουμε μια δέσμη προτάσεων που σκοπό έχει να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες που γίνονται εις βάρος του φορολογούμενου, να αποκαταστήσει τη διεθνή εικόνα της χώρας και να απαλλάξει τους Έλληνες πολίτες από το αίσθημα ανασφάλειας που καθημερινά βιώνουν στους ελεύθερους χώρους και τις γειτονιές τους.

Τα βασικά στάδια του προβλήματος είναι τα εξής.

α. Ο έλεγχος στα σύνορα και η εισδοχή μεταναστών.

β. Οι αιτήσεις ασύλου και τα κρατικά κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών.

γ. Ο αστυνομικός έλεγχος στα αστικά κέντρα.

δ. Οι συμφωνίες επανεισδοχής και οι απελάσεις.

Η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψην της κάθε μια πτυχή αυτών και προχωρήσει άμεσα σε λύσεις πριν το πρόβλημα λάβει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση λοιπόν να προχωρήσει σε:

- Άμεση θωράκιση των χερσαίων συνόρων με κάθε νόμιμο μέσο φύλαξης και αποτροπής εισόδου καθώς και τη θεσμική ενίσχυση και εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνεργασία με την Frontex, ώστε να ανασταλεί το τεράστιο κύμα παράνομης εισόδου από τη στεριά. Η τοποθέτηση φράγματος στον Έβρο είναι, λοιπόν, μια θετική κίνηση, εάν συνδυαστεί με τις ανάλογες αποτρεπτικές πολιτικές.

- Ενίσχυση των ελέγχων στα θαλάσσια σύνορα και την παροχή ουσιαστικής συνδρομής στο Λιμενικό Σώμα, ώστε να καταστέλλεται απόλυτα η δράση των «δουλεμπόρων».

- Σε απλοποίηση και περαιτέρω σύντμηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Απαιτείται ανεξαρτησία των επιφορτισμένων υπηρεσιών, αύξηση των επιτροπών και των χώρων υποδοχής, παραμονή των μεταναστών σε αυτούς, με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου, της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας, ώστε να εγκαταλείπουν τη χώρα άμεσα όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

- Να δημιουργηθούν σε περιοχές με έντονο πρόβλημα, Κέντρα Υποδοχής Ανηλίκων όπου θα ελέγχεται με νόμιμα ιατρικά μέσα, η ηλικία των αιτούντων άσυλο με βάση το κριτήριο της ανηλικότητας.

- Να δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος Υγείας στα Κέντρα Υποδοχής ώστε να καταγράφονται, να αντιμετωπίζονται τυχόν λοιμώδη νοσήματα και να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι άντρες των σωμάτων ασφαλείας και η δημόσια υγεία.

- Να πραγματοποιηθεί άμεσα γενικός αστυνομικός έλεγχος στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Με την προϋπόθεση της τήρησης του νόμου και των Διεθνών συνθηκών, να συλληφθούν όσοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου και όπου προβλέπεται, να ακολουθηθεί η διαδικασία της απέλασης. Ο σεβασμός του κράτους δικαίου, οι περιπολίες και η άμεση καταστολή του εγκλήματος στις γειτονιές είναι αναγκαία συνθήκη.

- Να δοθεί τέλος στο φαινόμενο των αυτοσχέδιων κατασκηνώσεων και καταυλισμών από παράνομους μετανάστες σε χώρους που προστατεύονται από το ακαδημαϊκό άσυλο.

- Να προωθηθεί η αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, όπως επανειλημμένα έχει τεθεί από την Κοινωνία των Πολιτών. Το σημερινό οξύτατο πρόβλημα για την Ελλάδα, μπορεί άμεσα να διευθετηθεί από μια Ενωμένη Ευρώπη, ασφάλειας και ελευθερίας. Ήδη κάποιες χώρες προχώρησαν στην αναστολή της υπάρχουσας συνθήκης, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η νέα Συνθήκη, με κριτήρια ανθρωπιστικά και ορθολογιστικά θα πρέπει να κατανείμει τους πρόσφυγες σε όλες τις συμβεβλημένες χώρες.

- Να προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές, σε άμεσο κάλεσμα προς την Τουρκική κυβέρνηση για υπογραφή νέας συμφωνίας επανεισδοχής των παρανόμων μεταναστών, συνδέοντάς την με τη διεθνή θέση και την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο την απάθεια της Πολιτείας.

Πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις βασισμένες στο αυτονόητο.

Την εφαρμογή του Νόμου.

Βασικά στοιχεία για την κατανόηση των σταδίων του προβλήματος

Α . Κατά το πρώτο 9μηνο του 2010, συνελήφθησαν περίπου 96 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, που είχαν εισέλθει σχεδόν αποκλειστικά από τα χερσαία σύνορα.

Β . Οι αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010, έγιναν δεκτές μόλις σε ποσοστό 0,6% ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 22%. Όμως, ο αριθμός αυτός είναι απόλυτα πλασματικός, μιας και η χώρα μας υποδέχεται ετησίως περίπου το 90% της άτυπης μετανάστευσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρακτικά, δεν υπάρχει στην ΕΕ άσυλο, πλέον.

Επομένως, το βασικό πρόβλημα είναι και παραμένει η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ», που με μεγάλη ανευθυνότητα είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή προβλέπει πως αποκλειστικά υπεύθυνη για τους παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη είναι η χώρα εισόδου, δηλαδή σχεδόν πάντα η χώρα μας. Κι έτσι όσοι καταλήγουν στη Δύση, κατά κανόνα επαναπροωθούνται σε μας. Τα συμβεβλημένα κράτη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους κατά κανόνα, με αποτέλεσμα διεθνείς καταδίκες της Ελλάδας για ένα βάρος που –κατά την κοινή λογική- δεν μπορεί να σηκώσει.

Παράλληλα, το κράτος δαπανά περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την περίθαλψη των παρανόμων μεταναστών, ιδίως για την κάλυψη εξόδων στα Κέντρα Εστίασης και τις λοιπές υπηρεσίες πρόνοιας. Αρκετοί εξ αυτών δηλώνουν ψευδώς ανήλικοι, με αποτέλεσμα οι Αρχές να υποχρεούνται να τους αντιμετωπίζουν με βάση τις διεθνείς διατάξεις περί ανήλικων μεταναστών.

Γ . Σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, υπολογίζονται στους 470.000. Η έλλειψη ελέγχου έχει οδηγήσει στη μεγάλη παραβατικότητα που πολλές φορές καταλήγει στην εγκληματικότητα και κατά συνέπεια σε αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων που περιβάλλονται από συνοικίες παρανόμων μεταναστών. Επιπρόσθετα, το παραεμπόριο στα αστικά κέντρα ζημιώνει επικίνδυνα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχει ρύθμιση από την Πολιτεία.

Το πρόβλημα, μάλιστα έφτασε να αγγίξει και την τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού 300 παράνομοι μετανάστες κατέλαβαν χτες το νέο κτίριο της Νομικής Αθήνας. Παρακινημένοι από κάποιους που αδίστακτα εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία, εκμεταλλεύονται καταχρηστικά το ακαδημαϊκό άσυλο.

Δ . Τέλος, η συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, δεν τηρείται συνειδητά με ευθύνη της τουρκικής πλευράς. Παράλληλα, η κυβέρνηση δε δείχνει αποφασισμένη, όπου αυτό επιτρέπεται, να εφαρμόσει τους κανόνες περί απέλασης των παρανόμων μεταναστών.

Χρηστάρα, ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ δεν είναι για να μας "υπενθυμίζει"... αλλά για να προστατεύει εμάς και την περιουσία μας

Δήλωση για την κατάληψη χώρων της Νομικής από μετανάστες έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής λες και η αρμοδιότητα να πετάξει έξω όλους τους καραγκιόζηδες από το Παν/μιο είναι άλλου Υπουργείου... κλασικά σπρώχνει τις ευθύνες στο ΠΑνεπιστήμιο και κάνει τον παρατηρητή!!!

«...Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων...».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής αναφερόμενος στην κατάληψη χώρων της Νομικής σχολής από εκατοντάδες μετανάστες και προσθέτει ότι «οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών».

Ο κ. Παπουτσής στη δήλωσή του αναφέρει ακόμα ότι «η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών και αφορά στα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Αυτή είναι η ουσία και το περιεχόμενο του Πανεπιστημιακού Ασύλου για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της γνώσης στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη δήλωσή του προσθέτει ότι οι Πανεπιστημιακές αρχές έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα «να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται σήμερα στη δημόσια συζήτηση, είναι μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης και συμβάλλουν αντικειμενικά στην επιδίωξη των στόχων της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Κίνηση "Φόρουμ των Μεταναστών" επιδιώκοντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Ο κ. Παπουτσής επίσης τονίζει ότι εκπρόσωποι του Φόρουμ ζήτησαν την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα από την κ. Νταλάρα και τον κ. Τάκη, οι οποίοι όμως τους απάντησαν ότι αυτό αντίκειται και στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και στο ελληνικό Σύνταγμα.

Ο κ. Παπουτσής καταλήγει λέγοντας ότι «οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο των νόμων του Κράτους και από την πλευρά τους η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία, το καθένα στο χώρο ευθύνης του, είναι έτοιμα να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ. Η ελληνική ταινία "Κυνόδοντας" είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXlhjWqSsmGmckmGNgWq45-3ZYoTHPuDPxJ7VApxX0qeJRl3vkΗ βρετανική ιστορική ταινία "Ο λόγος του βασιλιά" κέρδισε τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, όπως αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς επιλέχθηκε σε 12 κατηγορίες έναντι 10 υποψηφιοτήτων για το "Αληθινό θράσος" (True grit) των αδελφών Κοέν. Εξάλλου η ελληνική ταινία "Κυνόδοντας" του Γιώργου Λάνθιμου προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η ταινία "The Social Network", που πραγματεύεται τη δημιουργία του φαινομένου Facebook, και το θρίλερ "Inception" με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τη Μαριόν Κοτιγιάρ ακολουθούν με 8 υποψηφιότητες η κάθε μία.

Η ελληνική ταινία "Ο Κυνοδοντας" έχει προταθεί για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας μαζί με το "Biutiful" του Αλεχάντρο Ινιάριτου που είναι υποψήφιο από το Μεξικό, το "Πέρα από το νόμο" (Hors la loi) από την Αλγερία, το "In a better world" από τη Δανία και το "Incendies" από τον Καναδά.

Για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας έχουν προταθεί οι ταινίες: "Μαύρος Κύκνος", "The fighter", "Inception", "127 ώρες", "Ο λόγος του βασιλιά", "The Social Network", "Toy story 3", "Αληθινό θράσος", "Winter's bone", "Τα παιδιά είναι εντάξει".

Για Όσκαρ Πρώτου Ανδικού Ρόλου έχουν προταθεί οι: Χαβιέ Μπαρδέμ για το "Biutiful", Τζεφ Μπρίτζες για το "Αληθινό θράσος", Κόλιν Φερθ για τον "Λογο του Βασιλιά", Τζέιμς Φράνκο για τις "127 ώρες" και Τζέσε Άιζενμπεργκ για το "The Social Network".

Για Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου έχουν προταθεί: η Ανέτ Μπένινγκ για "Τα παιδιά είναι εντάξει", η Νικόλ Κίντμαν για το "Απώλεια" (Rabbit hole), η Νάταλι Πόρτμαν για τον "Μαύρο κύκνο", η Τζένιφερ Λόρενς για τον "Winter's bone" και η Μισέλ Ουίλιαμς για το "Blue Valentine".

Η τελετή απονομής θα γίνει την 27η Φεβρουαρίου.

Αγχωμένοι οι Ευρωπαίοι μην αρχίσουμε και τους στέλνουμε τους λαθραίους... που να 'ξεραν ότι τους κρατάμε για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ

Το ζήτημα του ασύλου στην ΕΕ και της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης ήταν μεταξύ των θεμάτων, που συζήτησαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει "σαφήνεια" στις επιπτώσεις της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας. (ΣΣ. Όπως γράψαμε και εδώ φοβούνται μήπως αρχίσουμε και τους στέλνουμε τους λαθραίους... που να ξεραν όμως ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θέλει Πρωθυπουργό με γεννητικούς αδένες... και όχι μαριονέτα)

"Η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου", τόνισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο οποίος επεσήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα για να εφαρμόσει το σχετικό σχέδιο δράσης.

"Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει την καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων και των αιτούντων άσυλο αλλά και να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση", κατέληξε ο Μ. Ρούτε. (ΣΣ.... Για να μην κουβαλιούνται σ' εμάς... ξέχασε να πει)

Νέα άνοδος των τιμών των καυσίμων και ο Mike Chrisochoidis φαγουρίζεται

Νέα άνοδο 1,5 λεπτού ανά λίτρο σημείωσαν οι τιμές της βενζίνης την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα η μέση τιμή της αμόλυβδης να φθάσει στο 1,635 ευρώ. Από την αρχή του χρόνου η αμόλυβδη έχει ακριβήνει πάνω από 4 λεπτά το λίτρο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της σούπερ αμόλυβδης (100 οκτανίων) κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,635 ευρώ το λίτρο από 1,62 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και 1,593 στις 31 Δεκεμβρίου. Η αμόλυβδη παρέμεινε σε ανοδική τροχιά την τελευταία εβδομάδα παρά το γεγονός ότι οι τιμές διυλιστηρίου έπεσαν κατά 2 λεπτά το λίτρο και οι χονδρικές κατά 1,8.

Από το παρατηρητήριο τιμών προκύπτει εξάλλου ότι η τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,823 ευρώ στην Κεφαλονιά, που είναι ο ακριβότερος νομός και ακολουθούν Λασίθι και Ρέθυμνο. Στον αντίποδα οι τρεις φθηνότεροι νομοί είναι οι πολυπληθέστεροι, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Δυτική Αττική με τιμές που ξεκινούν από 1,509 ευρώ. Σε επίπεδα - ρεκόρ διαμορφώνεται η τιμή της σούπερ αμόλυβδης η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,999 ευρώ (στο Ρέθυμνο).

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 81 λεπτά το λίτρο, από 79 στην αρχή του χρόνου. Η τιμή του ντήζελ θέρμανσης ανά την επικράτεια ξεκινά από 69 λεπτά το λίτρο (στο Άργος) και φθάνει έως 91 λεπτά (στα Δωδεκάνησα).

Ερώτηση που έπρεπε να είχε κάνει βουλευτής της ΝΔ (Hellooooou) αλλά την έκανε η Ντόρα: Θα ενημερωθεί η διεθ. κοιν. για τα σχέδια εισβολής των Τούρκων;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPBWukhCUp5sjnbWTZBLymQ_Hq7PLQmkC0SET_DRFUwmsvFWCzqMWLCaDpVB461aOg3CIITPlXCTSH85oFbWcqsPGHqSJvfOz1-F0_17HNyVciLxMAoa4N2Jf1167eVZtM87PrWjYuKuhC/s400/1901-%CE%A3%CF%84%CE%BF+%CF%86%CF%89%CF%82+%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE+%CF%84%CE%BF%CF%85+1974.jpgΠρος τον Υπουργό Εξωτερικών Κο Δημήτρη Δρούτσα

Προσπαθώ να αναλογισθώ τι θα είχε συμβεί παγκοσμίως, και ιδίως στα φιλο-τουρκικά λόμπυ και τις δεξαμενές σκέψης των Η.Π.Α., αν αποκαλυπτόταν ότι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελλάδας είχαν οργανώσει εισβολή σε Τουρκικά εδάφη!

Η Ελλάς θα ήταν δακτυλοδεικτούμενη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και το ΥΠΕΞ δεν θα προλάβαινε να απαντά στις κατηγορίες των διεθνών ΜΜΕ.

Τώρα γνωρίζουμε ότι το τουρκικό ναυτικό είχε τέτοια ακριβώς σχέδια και σκόπευε να τα προωθήσει, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία.

Σκόπευε δηλαδή - και είχε έτοιμα προς εφαρμογήν σχέδια γι΄αυτό - να εισβάλλει σε τρία Ελληνικά νησιά!

Ερωτάται ο κ. υπουργός Εξωτερικών:

Σε ποιες ενέργειες προέβη ώστε να γίνει κτήμα της διεθνούς Κοινότητας η γνώση ότι, μέχρι προσφάτως, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όχι μόνον θεωρούσαν ρεαλιστική την προοπτική εισβολής στην Ελλάδα, αλλά είχαν και σχέδιο αμέσου εφαρμογής για την πραγματοποίησή της.

Η ΕΡΩΤΟΥΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ερώτηση που έπρεπε να είχε κάνει βουλευτής της ΝΔ (Hellooooou) αλλά την έκανε ο Πολατίδης του ΛΑΟΣ: Γιατί δεν γίνονται εκπομπές στην πομάκικη γλώσσα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiizCgAIcPXJTg8DzNFo0KaHy93xHZZp8GJS0kckSpkvRaCefZ8XU0rpINOafR8iqQQ-yZXKIJfzIKD0pgoQ_kr8aWDqveNh3zyPCFe4_rzpEhIYBd54wqL9p0SumiGFFGFxQkmclf5ESc/s1600/%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9+%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B1.jpgΟ Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης επανέρχεται με νέα Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στήν πομακική γλώσσα από την Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:

Στις 24/11/10 κατέθεσα Ερώτηση προς το Υπουργείο σας η οποία αφορούσε την πιθανότητα παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών στην Ε.Ρ.Α. Κομοτηνής και στην πομακική γλώσσα από την Ε.Ρ.Τ. Στο κείμενο της Ερωτήσεως επεσήμαινα ότι συμφώνως με συγκεκριμένα διαθέσιμα στοιχεία, η πομακική γλώσσα πληροί όλες τις γλωσσολογικές προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό της ως προφορικής και γραπτής τέτοιας. Στο τέλος έθετα τρία (3) σαφή ερωτήματα:

1. Για ποιους λόγους δεν παρήγοντο μέχρι τώρα εκπομπές στην πομακική γλώσσα αφού αυτή ομιλείται από χιλιάδες Έλληνες Πομάκους οι οποίοι και αποτελούν σημαντική συνιστώσα της ελληνομουσουλμανικής κοινότητος της Θράκης;

2. Προτίθεται η Ε.Ρ.Τ. να παραγάγει εκπομπές στην πομακική, γεγονός το οποίο θα ικανοποιήσει την διακαή επιθυμία των Πομάκων (όπως οι ίδιοι διατρανώνουν με επανειλημμένες διαμαρτυρίες τους προς την ελληνική Πολιτεία) για γενικότερο απεγκλωβισμό τους από την τουρκική προπαγάνδα;

3. Είναι εις γνώσιν της Ε.Ρ.Τ. ότι υπάρχουν στην Θράκη Πομάκοι δημοσιογράφοι (κάποιοι μάλιστα είναι και εκδότες πομακικών εφημερίδων) οι οποίοι κατέχουν αρίστως την ελληνική και πομακική γλώσσα και θα μπορούσαν να αναλάβουν κάλλιστα το ανωτέρω έργο;

Στην υπ’ αριθ. 959/14.12.2010 όμως επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ., κ. Λάμπη Ταγματάρχη, την οποία και μου κοινοποιείτε ως απάντηση, δεν απαντώνται επί της ουσίας τα ερωτήματά μου και επιπροσθέτως αναφέρεται πως: «Επισημαίνεται ότι καθαρά επιστημονική και θεσμική άποψη δεν προκύπτει βάσει των σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων φορέων της πολιτείας, εκπλήρωση των προϋποθέσεων των πομακικών, ως αναγνωρίσιμης επίσημα γραπτής και προφορικής γλώσσας.». Δηλαδή, ο κ. Ταγματάρχης με τα γραφόμενά του αγνοεί συγκεκριμένα επιστημονικά και αντικειμενικά στοιχεία (σεμινάρια πομακικής γλώσσης, εκδόσεις βιβλίων γραμματικής και συντακτικού αυτής, εκδόσεις πομακικών εφημερίδων κ.λπ.), αγνοεί την δεδηλωμένη βούληση των Ελλήνων Πομάκων και τα συνεχή αιτήματά τους ενάντια στην προσπάθεια εκτουρκισμού τους. Oύτε λίγο ούτε πολύ διαγράφει κυριολεκτικώς μία γλώσσα η οποία ομιλείται από χιλιάδες Έλληνες συμπολίτες μας διότι, όπως αναφέρει αλλού στην επιστολή του, δεν προβλέπεται στην προ ογδονταπενταετίας Συνθήκη της Λωζάννης, παραγνωρίζοντας όμως έτσι ότι ούτε η τουρκική γλώσσα αναφέρεται σ’ αυτήν! Συνεπώς

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Προτίθεσθε να μου απαντήσετε επί της ουσίας στα ερωτήματά μου;
2. Αφού η πομακική γλώσσα ομιλείται από χιλιάδες κατοίκους στην Θράκη, γιατί δεν είναι δυνατή η παραγωγή μιας απλής (δηλαδή προφορικής) ραδιοφωνικής εκπομπής, π.χ. ένα δελτίο ειδήσεων;
3. Ποιες είναι οι «…καθαρά επιστημονικές και θεσμικές απόψεις από τις οποίες δεν προκύπτει βάσει των σχετικών αποφάσεων των αρμοδίων φορέων της πολιτείας εκπλήρωση των προϋποθέσεων των πομακικών, ως αναγνωρίσιμης επίσημα γραπτής και προφορικής γλώσσας» και τις οποίες επικαλείται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ρ.Τ.;
4. Ζήτησε και έλαβε ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος σχετικές επιστημονικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα και από ποιους;
5. Ποιο είναι το προσωπικό επιστημονικό και γλωσσολογικό υπόβαθρο και ποια τα κριτήρια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ. έτσι ώστε να λαμβάνει αποφάσεις που διαγράφουν στην ουσία μια μεγάλη γλωσσική πληθυσμιακή συνιστώσα της Θράκης;

Αθήναι, 20 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, για την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες

Τα τελευταία 24ωρα ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Η κατάληψη της Νομικής Σχολής αποτελεί τον πλήρη διασυρμό της κυβερνητικής πολιτικής για την μετανάστευση και παράλληλα ευτελίζει όχι μόνο κάθε έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου, αλλά και ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματική του ολιγωρία καθώς επέτρεψε την ανενόχλητη μεταφορά της ομάδας μεταναστών από τα Χανιά έως την Αθήνα, παρ’ ότι η πρόθεση τους ήταν γνωστή από την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ πρώτη ανέδειξε το θέμα ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Φυσικά, για μια ακόμη φορά οι αυτόκλητοι σωτήρες των Πανεπιστημίων και καταχραστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν με στημένα σκηνικά να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Πρυτανικές Αρχές, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να εφαρμόσουν άμεσα τον Νόμο απομακρύνοντας τους καταληψίες από τους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών και ελέγχοντας το νόμιμο της παραμονής τους στη χώρα.

Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν μπορεί να γίνεται για ακόμα μια φορά άλλοθι για την παραβατικότητα εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Κουμπί «Μην με Παρακολουθείτε» αποκτούν το Chrome και ο Firefox

http://static.doldigital.net/webstatic/77047BA764F334A7B87209015CA75953.jpgΈπειτα από πιέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυo Google Chrome και Mozilla Firefox θα αποκτήσουν κουμπί «Μην με Παρακολουθείτε», μέσω του οποίου χρήστες θα μπορούν να μπλοκάρουν τη συλλογή δεδομένων από ορισμένες διαφημιστικές εταιρείες.

Την αρχή έκανε η Google, η οποία προσφέρει από τη Δευτέρα μια επέκταση για το Chrome που εμποδίζει τη συλλογή στοιχείων στα αρχεία cookies.

Όπως αναφέρει το AFP, η λειτουργία Keep My Opt-Outs μπλοκάρει διαφημίσεις από 50 διαφημιστικά δίκτυα, ανάμεσά τους και τα 15 μεγαλύτερα (σύμφωνα με στοιχεία της ComScore). Στην περίπτωση όμως άλλων διαφημιστικών εταιρειών, το κουμπί δεν έχει αποτέλεσμα.

Μετά την ενεργοποίηση του κουμπιού, οι χρήστες «μπορεί να βλέπουν συνεχώς τις ίδιες διαφημίσεις σε συγκεκριμένους δικτυακούς τόπους, ή να βλέπουν διαφημίσεις που δεν τους αφορούν» επισήμαναν οι διευθυντές παραγωγής της Google Σον Χάρβι και Ράγιας Μούνκα.

Αντίστοιχο σύστημα αναπτύσσει και το ίδρυμα Mozilla, παραμένει άγνωστο όμως πότε θα γίνει διαθέσιμο για τους χρήστες του Firefox. Σε αυτή την περίπτωση, ο browser θα μεταδίδει ένα «Do Not Track HTTP header» κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει μια σελίδα ή κλικάρει έναν σύνδεσμο.

Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν περιορισμοί: η τακτική αυτή θα είναι αποτελεσματική μόνο εφόσον την υποστηρίζουν οι διαφημιστικές εταιρείες.

«Η πρόκληση με την προσθήκη αυτού του μηνύματος στο header [την κορυφή μιας ιστοσελίδας] είναι ότι, για να είναι πλήρως αποτελεσματικό, πρέπει να εφαρμόζεται τόσο από τον browser όσο και από τους δικτυακούς τόπους» παραδέχτηκε ο Άλεξ Φάουλερ του Mozilla.

Η νέα λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη σε επόμενη έκδοση του Firefox, είπε ο Φάουλερ.

Νέο εργαλείο για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, με την ονομασία Tracking Protection (Προστασία από την Παρακολούθηση) αναπτύσσει και η Microsoft για τον επερχόμενο Internet Explorer 9.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, οι χρήστες θα πρέπει να δημιουργούν μόνοι τους τη λίστα με τις διαφημιστικές εταιρείες που θέλουν να μπλοκάρουν.

Πιέσεις

Όπως επισημαίνει το Reuters, οι δεσμεύσεις των τριών εταιρειών για καλύτερη προστασία της ιδιωτικότητας έρχονται μετά τα παράπονα υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία οι διαφημιστές έχουν πρόσβαση σε υπερβολικά πολλά δεδομένα για τους χρήστες -ποιους δικτυακούς τόπους επισκέπτονται, ποιους συνδέσμους ακολουθούν, τι αναζητούν και τι αγοράζουν.

Τη δημιουργία ενός κουμπιού «Μη με Παρακολουθείτε» είχε συστήσει τον περασμένο μήνα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ.

Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ζήτησε τη σύνταξη κατευθυντήριων γραμμών οι οποίες θα απαιτούσαν από τις διαφημιστικές εταιρείες στο Διαδίκτυο να ενημερώνουν τους χρήστες για το ποια δεδομένα συλλέγουν και πώς σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να ζητήσουν να εξαιρεθούν από την καταγραφή.

Newsroom ΔΟΛ

Δυσλεξία σε ενήλικα Πορδηπουργό από λάθη στη δομή του εγκεφάλου του ή υπερβολική χρήση χασίς σε νεαρή ηλικία (βίντεο)

Ο όρος «μαθησιακές δυσκολίες» χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο διαταραχών που μειώνουν την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνήσει ή να μάθει. Υπάρχουν διάφορες «μαθησιακές δυσκολίες»: δυσκολίες αντίληψης, εγκεφαλικές δυσλειτουργίες, αυτισμός, δυσλεξία, αναπτυξιακή αφασία κ.α.

Μια από τις κατηγορίες «μαθησιακών δυσκολιών» είναι οι «Δυσκολίες λόγου και ομιλίας». Πρόκειται για δυσκολίες στην παραγωγή και κατανόηση του προφορικού λόγου. Τέτοιες μπορεί να αφορούν την παραγωγή ήχων (άρθρωση), τη μετατροπή ιδεών σε λόγο (έκφραση) ή τη κατανόηση των λεγομένων του συνομιλητή.

Μια απ' αυτές είναι η επί παραδείγματι η γνωστή σε όλους μας Δυσλεξία

Η Δυσλεξία είναι μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας, κατά την οποία το άτομο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, παρουσιάζει δυσκολίες στην ανάλυση των λέξεων σε ακουστικές μονάδες συλλαβικής βάσης και στη σύνθεση συλλαβικών ακουστικών μονάδων σε λεξικά σύνολα με εννοιακό περιεχόμενο.

Τα δυσλεκτικά άτομα πολλές φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκολίας ή ανικανότητας στο να αντιληφθούν τις ομοιότητες των αρχικών ήχων των λέξεων. Ενδέχεται π.χ. ένας δυσλεκτικός να μην αντιλαμβάνεται τον διπλό ήχο στο συμφωνικό σύμπλεγμα των λέξεων π.χ. "κλαίει", "βάλτος" και για αυτό να διαβάζει ή να γράφει "καίει", "βάτος".
  • Δυσκολίες στο γραπτό λόγo
  • Δυσκολίες στον προφορικό λόγο
  • Προβλήματα στην εκτίμηση της απόστασης και της ενημερότητας του χώρου
Υπάρχει μια ποικιλία θεωριών σχετικά με τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση μαθησιακών δυσκολιών. Κοινό σημείο αναφοράς τους αποτελεί το ότι όλες, με κάποιο τρόπο, εμπλέκουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πιθανές λοιπόν αιτίες μαθησιακών δυσκολιών πιστεύεται πως είναι:

Λάθη στη δομή του εγκεφάλου
Ελλιπής διατροφή
Χρήση ναρκωτικών ουσιών
Κληρονομικές αιτίες
Ελλιπής φροντίδα στα στάδια της βρεφικής ηλικίας του ατόμου
Ελλιπής επικοινωνία ανάμεσα σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου

Δείτε πχ ένα βίντεο όπου άτομο προσπαθεί να κάνει μια ερώτηση σε συνομιλητή του και αφού επί 30 δευτερόλεπτα αντί για ερώτηση του δίνει εύσημα, μόλις του επισημαίνεται ότι τέλειωσε ο χρόνος του, μετά από αρκετές δυσκολίες στην εκφορά του λόγου, διαπιστώνει ότι αυτό που έκανε δεν ήταν ερώτηση!!!! Προσέξτε όταν λέει πχ. «τότε πολύ απλά δεν είναι ερώτηση αυτό που εε», όπου «εε» ήθελε να πει «έκανα» αλλά του βγήκε «εε»...

Το άτομο αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα στην παραγωγή και εκφορά προφορικού λόγου, ενώ αντιμετωπίζει και εμφανές πρόβλημα στην εκτίμηση της απόστασης και της ενημερότητας του χώρου ("χάνει τον χρόνο") τα οποία όπως προαναφέραμε μπορεί να οφείλονται σε λάθη στη δομή του εγκεφάλου του ή υπερβολική χρήση χασίς σε νεαρή ηλικία κ.λπ



Να τονίσουμε ότι η κατανομή των δεικτών νοημοσύνης των ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες είναι παρόμοια με αυτή των φυσιολογικών ατόμων,
οπότε πχ. το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως βλάκας.

Σε κάθε περίπτωση μία αξιολόγηση από ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας, που διαθέτουν όλα τα δημόσια Νοσοκομεία, θα είναι το πρώτο βήμα για να βοηθηθεί το άτομο προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες του...

Ανακοινώθηκε το πρώτο επίσημο ελληνικό κούρεμα κατα 25%

http://www.skai.gr/files/temp/BF4771CBDD1DC01869CBAFE58611CF72.jpgΤο πρώτο επίσημο «κούρεμα» ελληνικών ομολόγων ανακοίνωσε την Τρίτη ο αυστριακός ασφαλιστικός όμιλoς Vienna Insurance Group (VIG), από τους μεγαλύτερους στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο οικονομικός διευθυντής (CFO) της εταιρείας Μάρτιν Σίμαντλ, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει διαγράψει το 25% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

«Υπάρχουν συζητήσεις για το αν θα υπάρξουν haircuts, είτε αυτά είναι υποχρεωτικά είτε εθελοντικά και κρίναμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η VIG έχει προχωρήσει σε «κούρεμα» ομολόγων και άλλων περιφερειακών χωρών.

«Οι διαγραφές ποικίλλουν από χώρα σε χώρα» είπε, ωστόσο δεν έδωσε συγκεκριμένα ποσοστά. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν έχει προχωρήσει σε «κούρεμα» ιταλικών ομολόγων.

Συνολικά η VIG έχει στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης ύψους 10 -12 δισ. ευρώ.

"Αναδιάρθρωση το συντομότερο δυνατόν"
Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν υποστηρίζει από την πλευρά του το ινστιτούτο Bruegel στις Βρυξέλλες.

«Όσο πιο γρήγορα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τόσο μικρότερες θα είναι οι ζημίες για τους επενδύτες» επισημαίνει χαρακτηριστικά το ινστιτούτο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς εκτιμά ότι αυτό έχει διογκωθεί τόσο που η Αθήνα δεν θα καταφέρει να το εξυπηρετήσει.

«Πιστεύουμε ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση - καλό θα είναι αυτό να γίνει τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζολτ Νταρβάς, επικεφαλής σχετικής μελέτης του ινστιτούτου.

Δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
«Να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μόνο αν όλες οι χώρες μέλη κάνουν το καθήκον τους», προτείνει από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως είπε ο κ. Σόιμπλε, «δεν είμαστε έτοιμοι να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε το μηχανισμό βοήθειας αν όλες οι χώρες δε βάλουν το λιθαράκι τους» προσθέτοντας ότι «και οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους τηρώντας τις δεσμεύσεις τους.»

Νωρίτερα στην έκθεση του το ΔΝΤ τόνιζε την ανάγκη ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας, το οποίο πρέπει να έχει πιο ευέλικτο καθεστώς λειτουργίας που να διασφαλίζει πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

"Χωρίς αποτέλεσμα το 'πωλητήριο' στα ακίνητα"
Περιορισμένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών θα συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση εάν επιχειρήσει να τονώσει τα έσοδα μέσω της πώλησης της ακίνητης περιούσιας του δημόσιου προειδοποιεί το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν στο ρεπορτάζ αναλυτές, η δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης για την Ελλάδα δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, η γραφειοκρατία και η αμφισβητούμενη ιδιοκτησία των ακίνητων οδηγεί σε μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες αποθαρρύνοντας τις ξένες επενδύσεις.

ΣΚΑΙ

Νέα επιχειρησιακή σύμβαση, χωρίς μειώσεις μισθών, υπεγράφη στη ΝΕΟΓΑΛ Δράμας

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSVeCqf6Ws0NO4kwXo3LSoQbvIVNQ1yu-9fe0Fx3sEzQI-Hu7deig&t=1Νέα ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία αυτή τη φορά δεν προβλέπει μειώσεις μισθών, υπεγράφη στις 21 Ιανουαρίου στη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Η σύμβαση, διετούς διάρκειας, προβλέπει τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στη γαλακτοβιομηχανία και περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν ελαστικές μορφές εργασίας.

Η ΝΕΟΓΑΛ είχε ταράξει τα νερά λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, όταν είχε ανακοινώσει, πρώτη στην Ελλάδα, την -"αναίμακτη", καθώς δεν προκάλεσε αντίδραση από πλευράς των 125 εργαζομένων - υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση των αποδοχών του προσωπικού κατά 9%.

Ωστόσο, η κίνηση είχε προκαλέσει τη μήνιν των συνδικαλιστικών οργανώσεων και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ και το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΚΕΕ) είχε αποφανθεί ότι «τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σεβαστίδης, η εταιρία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με τη μείωση μισθών, αλλά "στοχοποιήθηκε" -όπως χαρακτηριστικά είπε- "μόνο για αυτή", παραβλέποντας το γεγονός ότι η αρχική σύμβαση περιλάμβανε σημαντικές διασφαλίσεις για τους εργαζομένους, όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρία θα είναι όντως κερδοφόρα το 2010, αλλά «με τα μισά κέρδη» σε σχέση με το 2009, που είχε κλείσει στα 1,7-1,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, «η κερδοφορία αυτή δεν είναι λειτουργική», υποστήριξε.

«Οι μέτοχοι είχαν προβεί σε τρεις διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, συνολικού ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ, για να προβούν σε μια εξαγορά που τελικά δεν έγινε. Απλά δεν "τράβηξαν" πίσω τα χρήματά τους για να μπορέσουν να τα αξιοποιήσουν σε μια αντίστοιχη μελλοντική ευκαιρία, αν παρουσιαστεί. Είναι λογικό, λοιπόν, να φαίνεται εύρωστη η εταιρία, όταν υπάρχει αυτή η ρευστότητα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς γιατί μια κερδοφόρα επιχείρηση αποφάσισε αρχικά να προχωρήσει σε μείωση μισθών, ξεκαθάρισε: «Στη σημερινή συγκυρία, πρέπει να μειώνεις ελεγχόμενα τα έξοδα. Αν φτάσεις στο αμήν, είναι πλέον πολύ αργά».

Υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι της ΝΕΟΓΑΛ είναι η Ένωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Δράμας - Καβάλας με 36%, οι εργαζόμενοι ως φυσικά πρόσωπα με περίπου 8% και κτηνοτρόφοι της περιοχής με το υπόλοιπο ποσοστό.

Κριτική στη νέα διοίκηση του δήμου για τα σκουπίδια άσκησε ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος

http://img63.imageshack.us/img63/9817/papageorgopoulos03.jpgΚριτική στη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι καθυστέρησε να στείλει τα απορριμματοφόρα για επισκευές σε εξωτερικά συνεργεία, άσκησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΤΕΔΚ ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση σε απειρία, ωστόσο, όπως είπε, «δεν μπορείς να έχεις δικαιολογίες όταν είσαι 10 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο».

Για το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι δημιουργήθηκε το τελευταίο εξάμηνο και απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι διέλυσε το στόλο των απορριμματοφόρων. «Η κυβέρνηση άνοιξε ένα λάκκο για να πέσει μέσα η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και τελικά έπεσε μέσα η νέα διοίκηση του δήμου», κατέληξε.

Στο μεταξύ, με έξι φορτηγά του στρατού και είκοσι απορριμματοφόρα συνεχίζεται από το πρωί η αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη.

Η Μενεγάκη αμφισβητεί ότι οι Έλληνες έχουν το μικρότερο μόριο στην Ευρώπη...

http://www.pressgr.com/wp-content/uploads/2009/06/menegaki8.jpgΜία έρευνα ήταν αρκετή για να σοκάρει σήμερα την Ελένη Μενεγάκη, αλλά και την υπόλοιπη παρέα του «Καφέ»: σύμφωνα με αυτήν, οι Έλληνες έχουν το μικρότερο μόριο στην Ευρώπη! Μάλιστα, η παρουσιάστρια εξεμάνη και απέδωσε τα αποτελέσματα σε... συνωμοσία των Γερμανών.

Σύμφωνα με την έρευνα Γερμανών επιστημόνων που παρουσίασε ο Γρηγόρης Γκουντάρας, οι Γάλλοι έχουν το μεγαλύτερο με 15,45 εκατοστά, ενώ οι Έλληνες είναι τελευταίοι στην Ευρώπη, στην 25η θέση, με 12,18 εκατοστά.

«Ανοίξτε τα σύνορα, ανοίξτε τα σύνορα!», ήταν η πρώτη αντίδραση, με τον Νίκο Μουτσινά να τσιρίζει ωσάν γεροντοκόρη που έχασε κάθε ελπίδα να αποκατασταθεί.

Ατάραχη στην αρχή η Ελένη πήγε το σεξουαλικό σε... πολιτικό επίπεδο: «αυτοί οι Γερμανοί ευνοούν πάντα τους φίλους τους. Με την Γαλλία δεν τα έχουν έτσι, τάτσι μίτσι κότσι; Τώρα τους βγάλανε και σε αυτό πρώτους; Δεν με παρατάτε λέω εγώ!», είπε.

«Το μόριο μετρήθηκε λίγο πριν την πράξη», συνέχισε να λέει ο Γκουντάρας και ο Μουτσινάς ρώτησε αν ήταν έτοιμο για την πράξη και η Ελένη αν στον άνδρα άρεσε η κοπέλα με την οποία θα έκανε την πράξη... Ό,τι να ‘ναι δηλαδή!

Η οικοδέσποινα του «Καφέ», πάντως, έσπευσε να τεκμηριώσει την απορία της. «Εγώ νομίζω ότι άμα σ’ αρέσει πολύ το κορίτσι που έχεις απέναντί σου ή είσαι στην αρχή νομίζω... ως γυναίκα ομιλώ, δεν ξέρω, εσείς είστε οι άνδρες», είπε στο πάνελ, το οποίο είχε αναστατωθεί με τα εκατοστά που άκουγε και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποδείξει πως η έρευνα είναι λάθος και οι ίδιοι είναι πολύ παραπάνω από τα 12,18 εκατοστά.

Τα σχόλια, τα λεγόμενα και οι... ερωτήσεις που ακολούθησαν δεν περιγράφονται, ενώ ο Μουτσινάς ζήτησε από τον Γκουντάρα να του δείξει στο τραπέζι πόσο είναι το 12,18 για να καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε.

Η Ελένη, πάντως, είχε την τελευταία λέξη: «η διαφορά δεν ακούγεται μεγάλη. Δεν ξέρω αν φαίνεται, αλλά μεγάλη δεν ακούγεται», είπε.

Όπως σωστά της απάντησε το πάνελ, στο συγκεκριμένο θέμα η διαφορά δεν ακούγεται αλλά... βλέπεται! Λίγο το έχεις να είσαι 3,27 εκατοστά μικρότερος;
star.gr

Ραγκούσης-Νταλάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο μαζικής νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το θέμα των μεταναστών που έχουν καταλύσει σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών (ΣΣ. Ωραία και γιατί δεν τους βγάζεις έξω από το Παν/μιο με τις κλωτσιές;).

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τις τελευταίες εθνικές εκλογές «δεν έχει διενεργηθεί καμία μαζική νομιμοποίηση, ούτε και πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον», ενώ υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες νομιμοποιήσεις μεταναστών διενεργήθηκαν το 2005 και το 2007 από την προηγούμενη κυβέρνηση, «προσφέροντας μαζικά και αδιακρίτως νόμιμους τίτλους σε περίπου 150.000 αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα».

Η κυβέρνηση -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών- θα παραμείνει αταλάντευτη στην πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια, αλλά και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου μεταναστών από την άλλη.

Γκάρντιαν: Το ΝΑΤΟ θεωρεί τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ένα από τα "μεγαλύτερα ψάρια" του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του!!

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι χαρακτηρίζεται από μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ ως ένα από τα "μεγαλύτερα ψάρια" του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Γκάρντιαν".

Μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ βασισμένα σε εκθέσεις υπηρεσιών αντικατασκοπείας που διέρρευσαν στην εφημερίδα υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση του Κοσόβου, γνώριζαν καλά τις εγκληματικές του διασυνδέσεις επί πολλά χρόνια.

Με την ένδειξη "ΗΠΑ KFOR"(οι αμερικανικές δυνάμεις της ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο), τα έγγραφα περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα στο Κόσοβο, βασισμένα στις εκθέσεις δυτικών υπηρεσιών αντικατασκοπείας και πληροφοριοδοτών.

Η γεωγραφική εξάπλωση των εγκληματικών δικτύων του Κοσόβου περιγράφεται στις εκθέσεις μαζί με λεπτομέρειες για φερόμενες οικογενειακές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις.

Αυτή την εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρώπης συζητά τις καταγγελίες ότι ο Θάτσι ήταν επικεφαλής ενός "μαφιόζικου τύπου" δικτύου, που επιδίδετο σε παράνομο εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων κατά τη διάρκεια και μετά από τον πόλεμο του Κοσόβου την περίοδο 1998-99.

Οι καταγγελίες περί διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων περιλαμβάνονται σε επίσημη έκθεση που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα από τον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι.

Η έκθεση Μάρτι κατηγορεί τον Θάτσι και πολλά άλλα ανώτατα στελέχη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (KLA) για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο Θάτσι ασκούσε "βίαιο έλεγχο" το εμπόριο ηρωίνης και φαίνεται να επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι μετά το πέρας της σύρραξης με την Σερβία, ο στενός του κύκλος επιτηρούσε μία οργάνωση που δολοφονούσε σέρβους κρατούμενους για να πουλήσει τα νεφρά τους στη μαύρη αγορά.

Το Κόσοβο λειτουργούσε ως προτεκτοράτο των Ηνωμένων Εθνών από τα τέλη του πολέμου στο Κόσοβο μέχρι το 2008, όταν επισήμως κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία.

Ο Θάτσι, ο οποίος επανεξελέγη πρωθυπουργός τον περασμένο μήνα, έχει τύχει της στήριξης των νατοϊκών δυνάμεων.

Η κυβέρνησή του έχει απορρίψει την έκθεση Μάρτι λέγοντας ότι πρόκειται για συνωμοσία Σερβίας-Ρωσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση του Κοσόβου.

Η αποκάλυψη της δεκαετίας (και βάλε)

Tην αποκάλυψη της δεκαετίας έκανε ένα blog: Το olympia.gr εδώ. Έβγαλε στη φόρα σημείωμα από τα περιβόητα Intelligence Reports από το σκληρό δίσκο του Χριστοφοράκου της SIEMENS, το οποίο είναι αυθεντικότατο (για όσους αναρωτιούνται). Προηγούμενα σημειώματα, που παρουσιάζαν τον Καραμανλή περίπου ως αλκοολικό, έτυχαν τεράστιας προβολής από τα ΜΜΕ. Το συγκεκριμένο που είναι ΒΟΜΒΑ το έκαναν γαργάρα ! Τι λέει το σημείωμα (σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι γνησιότατο!!!);
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ!

ΠΟΣΔΕΠ για το θέμα των μεταναστών που έχουν καταλύσει στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής

Αλληλέγγυα τόσο στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στην Κοσμητεία και τους Προέδρους της Νομικής και του Οικονομικού, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ αναφέρεται και στα γεγονότα της Νομικής με την εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της οδού Σόλωνος.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:


“Με έντονη αγανάκτηση παρακολουθούμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμα γεγονός κατάφωρης παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου, κατάχρησης της περιουσίας και υποβάθμισης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου. Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, αλλά ειδικά και για το ακαδημαϊκό μας σύστημα διαπιστώνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις της ακραίας συντήρησης μέσα και γύρω από το πανεπιστήμιο συνεχίζουν ακάθεκτα τις γνωστές εκφυλιστικές μεθοδεύσεις τους. Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αφού με ευθύτητα και θάρρος αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους, να κινηθούν άμεσα προς την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών".

Οι καθηγητές επιρρίπτουν ευθύνες στα αρμόδια υπουργεία για την κατάσταση και υπογραμμίζουν:

”Η Πολιτεία δια των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη παροχή της προστασίας, που αρκετά έγκαιρα είχε ζητηθεί από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και την Κοσμητεία της ΝΟΠΕ. Για μια ακόμα φορά είναι ολοφάνερο ότι το πανεπιστήμιο επιτελεί το καθήκον του, ενώ η Πολιτεία αποδεικνύεται αναποτελεσματική και ίσως επικίνδυνα ανεύθυνη. Καλείται ο αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας Υφυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, έστω και ``κατόπιν εορτής``. Ζητούμε την άμεση αποχώρηση των καταληψιών από τους χώρους της Νομικής Σχολής και τη συνδρομή της Πολιτείας μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών της για την παροχή διατροφής και στέγης μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Επίσης, η όποια προσφορά υπηρεσιών βοήθειας και υποστήριξης από φιλανθρωπικές και άλλες παρεμφερείς οργανώσεις καθώς και την Εκκλησία θα ήταν πραγματικά αξιέπαινες. Κεντρικό ζητούμενο για μας, τους φοιτητές αλλά και τις οικογένειές τους αποτελεί η επάνοδος της ΝΟΠΕ σε κανονικούς ρυθμούς εκπαιδευτικής, ερευνητικής και λοιπής ακαδημαϊκής λειτουργίας στον ταχύτερο χρόνο. Γεγονότα αυτής της μορφής επαναφέρουν πιεστικά και επιτακτικά το σοβαρότατο πρόβλημα του σεβασμού και της ουσιαστικής φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες το χρόνο. Εμπειρίες άλλων χωρών θα πρέπει να μελετηθούν και κάποια στιγμή επιτέλους να δοκιμαστούν. Οι ηγεσίες των ιδρυμάτων θα θέλαμε να γνωρίζουν ότι θα μας έχουν πάντα συμπαραστάτες σε κάθε τους προσπάθεια στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας των ακαδημαϊκών λειτουργιών“.

Ελληνοκύπριος αξιωματικός και Τούρκος αιχμάλωτος δημοσιογράφος συναντήθηκαν μετά από 37 χρόνια

Ο Έλληνας τον ανθρωπισμό τον έχει έμφυτο, σε αντίθεση με τους Μεμέτηδες, που δεν έχουν να επιδείξουν ανάλογα περιστατικά...

Με τίτλο "Μετά από 37 χρόνια αγκαλιάστηκαν φιλικά", η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κύπρις" προβάλλει την πρώτη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη του Κύπριου ταξίαρχου ε.α Χρήστου Τσαγγάρη, με τον Τούρκο δημοσιογράφο Μετέ Ακγιόλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής του 1974 ο Τσαγγάρης -αξιωματικός τότε- μετέφερε στην Λεμεσό 10 Τούρκους δημοσιογράφους, που είχαν έρθει στην Κύπρο να καλύψουν τα γεγονότα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μετέ Ακγιόλ και πιάστηκαν αιχμάλωτοι κοντά στη Μια Μηλιά.

Στη διαδρομή έπεσαν μερικές φορές σε μπλόκα μελών της ΕΟΚΑ Β, που ήθελαν να σκοτώσουν τους δημοσιογράφους και ο Τσαγγάρης βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, τους προστάτευσε και τελικά κατάφερε να παραδώσει τους αιχμαλώτους με ασφάλεια στα κρατητήρια.

Τους δύο άνδρες έφερε κοντά, μετά από 37 χρόνια, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής Τζεμ Καρ με αφορμή το ντοκιμαντέρ του με τίτλο: "Αγνωστοι αιχμάλωτοι".

Οπως αναφέρεται, ο κ. Τσαγγάρης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, μέσω Αθήνας, με αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ροζίτα. Το ζεύγος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μετέ Ακγιόλ και τη σύζυγό του Γκιουλτσίν με τον Τούρκο δημοσιογράφο να δηλώνει ότι στο πρόσωπο του Τσαγγάρη "δεν αντίκρισα ένα εχθρό, αλλά ένα φίλο".

Η ΕΕ ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα για το παγκόσμιο φαινόμενο του θανάτου των μελισσών... ελέγχεται το να φταίει ο Καραμανλής

http://www.alithia.gr/newspaper/images/melisokomos_psara.jpgΓιατί πεθαίνουν οι μέλισσες (Φήμες ότι στη διπλανή φώτο ο Καραμανλής μεταμφιεσμένος τις εξοντώνει με δηλητήριο... δεν έχουν επιβεβαιωθεί); Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ανεπαρκείς όσες εξηγήσεις δόθηκαν ως τώρα και ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα για το φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην ΕΕ. Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Γεωργίας, στη βάση σχετικής εισήγησης του επιτρόπου Τζον Νταλί, η έρευνα θα πρέπει να περιλάβει και συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν υπέρ της μακροημέρευσης των μελισσών, τα οποία θα ενταχθούν στη νομοθεσία για την υγεία των ζώων - που προβλέπεται να είναι εφαρμόσιμη το 2012.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία στην ΕΕ υπάρχουν κάπου 700.000 μελισσοκόμοι, το 97% των οποίων όμως δεν είναι επαγγελματίες. Η συνολική παραγωγή μελιού αγγίζει τους 200.000 τόνους ετησίως (Με τα ελληνικά μέλια να είναι πίτα στο φυτοφάρμακο και να μας επιστρέφουν από το εξωτερικό όσα δεν φάνει οι καλοφαγάδες Έλληνες που προτιμούν το ντόπιο και ανεξέλεγκτο!!!).

Κατά τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί στο παγκόσμιο πρόβλημα (που είναι ο θάνατος των μελισσών) οι αρρώστιες, τα φυτοφάρμακα και τα τοξικά εντομοκτόνα ασφαλώς επηρεάζουν τον χρόνο ζωής μιας μέλισσας, ενδεχομένως και η προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι μέλισσες που τρέφονται με τη γύρη πολλών και διαφορετικών φυτών είναι σε καλύτερη υγεία από αυτές που τρέφονται με τη γύρη ενός μόνο φυτού. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σοβαρό, εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι μέλισσες στη γονιμοποίηση των φυτών, κατά συνέπεια σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσίδα.

ALTER-ΚΟΥΡΗΣ: δεσμεύτηκε το 50% των λογαριασμών της εταιρίας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ

Αναβίωσαν τα μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου έναντι της εταιρίας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ με διακριτκό τίτλο Alter Channel και ως εκ τούτου έχει δεσμευθεί το 50% των λογαριασμών της, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εταιρία προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η ως άνω δέσμευση.

Διακόπηκε για την Πέμπτη η δίκη για τους "Πυρήνες"

http://www.pressgr.com/wp-content/uploads/2011/01/spf.jpgΤο τραγικότερο όλων είναι οι "γονείς" κάποιων κατηγορουμένων που μετά από 20 χρόνια θυμήθηκαν τώρα να το παίξουν γονείς και να "συνεννοηθούν" με τα παιδιά τους

Για μεθαύριο Πέμπτη διεκόπη η δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Με την έναρξη της διαδικασίας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο τέσσερις, από τους 18, διορισθέντες νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν ότι αρνούνται να αναλάβουν την υπόθεση καθώς, όπως τόνισαν, δεν τους αναγνωρίζουν ως υπερασπιστές τους οι κατηγορούμενοι.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, οι οποίοι, επίσης, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το δικαστήριο.

Η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση, από τις φυλακές, ότι οι έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη.

Οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Η μητέρα του κατηγορουμένου Παναγιώτη Μασούρα ζήτησε το λόγο από την πρόεδρο προκειμένου, όπως είπε, να πειστεί το δικαστήριο να δώσει μία παράταση ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, "τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές". Η πρόεδρος αφού πολλές φορές της τόνισε ότι δικονομικά δεν έχει το λόγο, της ζήτησε να διευκρινίσει για ποιο λόγο δεν ήρθε ο γιος της στη δίκη.

Μητέρα: Ο γιός μου δεν μπορεί να παραστεί αφενός γιατί εδώ κι ενάμισι χρόνο χειρίζεται την υπόθεσή μας ένας συνήγορος...

Πρόεδρος: Γιατί τον έπαυσε τότε;

Μητέρα: Για λόγους προφανείς.

Πρόεδρος: Τι εννοείτε προφανείς;

Μητέρα: Υποβάλαμε αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Δώστε μια παράταση σ' αυτή τη διαδικασία. Είναι δυνατόν... Είμαστε γονείς, καταλάβετέ μας. Ν' αφήσουμε να κάνουν τα παιδιά μας απεργία πείνας;

Το λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, "πέντε λεπτά πίσω απ' το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;"

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι, από ακόμη δύο διορισθέντες χθες συνηγόρους, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους, ενώ διέταξε να αποσταλεί απόσπασμα των πρακτικών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο όσον αφορά τους δικηγόρους που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό τους καθώς και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο δικαστήριο. Όπως τόνισε η πρόεδρος, η αποστολή των πρακτικών γίνεται "για τα νόμιμα" (σ.σ. για τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των δικηγόρων).

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του, τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.

Ανακοίνωση Πανεπιστημίου Αθηνών για το θέμα των μεταναστών που έχουν καταλύσει στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής

Το χρονικό της εισόδου των μεταναστών που έχουν καταλύσει στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής εξιστορείται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Κυριακή 16/01/2011, παρά την άρνηση της Κοσμητείας της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, εισήλθαν σε χώρο της Σχολής περισσότεροι από 200 μετανάστες, διεκδικώντας από την Πολιτεία την ανανέωση της άδειας παραμονής τους στη χώρα και με την πρόθεση να προχωρήσουν σε απεργία πείνας. Οι μετανάστες αυτοί ξεκίνησαν από την Κρήτη, διέσχισαν ανεμπόδιστοι την Αθήνα και κατέλαβαν τους χώρους της Σχολής παρά τη σχετική ενημέρωση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας από τις Αρχές του Πανεπιστημίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Κατανοούμε το γενικότερο πρόβλημα των μεταναστών και έχουμε δείξει έμπρακτα την ευαισθησία μας στο θέμα αυτό, το οποίο όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία με συγκεκριμένες πολιτικές και επαρκή μέτρα. Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Ιδιαίτερα σήμερα που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και συκοφαντείται, παρόμοιες ενέργειες συνεισφέρουν στην απαξίωσή του", σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

"Καλούμε την Πολιτεία να συμβάλει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος για το οποίο δεν ευθύνεται το Πανεπιστήμιο, και να φροντίσει να χορηγήσει ασφαλή χώρο για τη φιλοξενία των μεταναστών όσο θα διαρκέσει η εξέταση των αιτημάτων τους.

Η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας των κτιρίων της Σχολής μέχρι την Παρασκευή 28/01/2011, ενώ θα επανεξετάσει τη στάση της την Πέμπτη 27/01/2011 λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές εξελίξεις.

Στο διάστημα αυτό οι Αρχές του Πανεπιστημίου θα ασκήσουν την όποια επιρροή τους προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος".

Πρώτη έκδοση ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη πώληση ομολόγων του στις αγορές, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων για το δανεισμό της Ιρλανδίας. Πρόκειται για διάθεση 5ετών ομολόγων ύψους 5 δις. ευρώ με την εγγύηση των χωρών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απόδοση των ομολόγων αναμένεται να είναι περίπου 2,85% έναντι 2,34% που είναι η απόδοση για τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα και 2,79% για τα αυστριακά ομόλογα. Η ζήτηση για τα ομόλογα, με βάση το βιβλίο των προσφορών που έχει ανοίξει, είναι πολλαπλάσια του ποσού που θέλει να αντλήσει το Ταμείο, σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στη διαδικασία.

Η υψηλή ζήτηση συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία έφθασε το πρωί στα 1,3688 δολάρια. Σημειώνεται ότι το ΕΤΧΣ έχει την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση (ΑΑΑ) από τους οίκους αξιολόγησης, καθώς έξι από τις χώρες της Ευρωζώνης που προσφέρουν τις εγγυήσεις για τα ομόλογα - η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο - έχουν επίσης την ανώτατη διαβάθμιση.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΤΧΣ, οι εγγυήσεις των χωρών της Ευρωζώνης ανέρχονται σε 440 δις. ευρώ, αλλά το Ταμείο δεν μπορεί να αντλήσει ισόποσα δάνεια, αλλά μόνο 250 δις. ευρώ με την υψηλότερη βαθμολογία.

"50 άδειες διαδικτυακού στοιχήματος πουλάει η Ελλάδα"... "Πάμε στοίχημα" ποιος θα τις πάρει;

Πενήντα άδειες διαδικτυακού στοιχήματος και χιλιάδες μηχανήματα «βιντεολότο» θα δώσει στην αγορά η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2011, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού στελέχους, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

"To σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους" τόνισε η πηγή ενώ πρόσθεσε πως "στόχος μας είναι να έχουμε δώσει τις άδειες μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον προϋπολογισμό του 2011 έχουν συνυπολογιστεί τα έσοδα από την απελευθέρωση του τζόγου, θέμα το οποίο θα συζητηθεί και στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=244555

ΙΜΙΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου – Συγγραφέα – Τουρκολόγου

Το βραδύ της 29 προς την 30 Ιανουαρίου του 1996 παίχτηκε ένα μεγάλο δράμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένας εθνικός θρίαμβος που προέρχονταν από την σύγχυση και αδυναμία των Τούρκων, όπως θα δούμε παρακάτω, θάφτηκε κάτω από την ελληνική προδοσία. Και η προδοσία αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν γνωρίσει κανείς το τι διαδραματίζονταν εκείνο το βραδύ στην Άγκυρα και το πώς μια μεγάλη αγωνία είχε κυριεύσει τους Τούρκους που έβλεπαν την επερχομένη καταστροφή τους.

Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνη την ατέλειωτη νύχτα και το τραγικό ξημέρωμα. Όμως μέχρι σήμερα υπάρχει ένα κενό στην όλη υπόθεση. Το κενό αυτό είναι το τι ακριβώς έγινε εκείνο το κρίσιμο βραδύ στο έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας που είχε αρχίσει από νωρίς το απόγευμα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης κρίνοντας καθοριστικά την έκβαση της όλης κρίσης. Αυτή την συνεδρίαση την διέκρινε ένα φορτισμένο άγχος και μια μεγάλη ηττοπάθεια της τουρκικής ηγεσίας, (στοιχειό άγνωστο για πολλούς εδώ στην Ελλάδα). Αυτό οφείλονταν στον απλό λόγω ότι οι Έλληνες κομάντος ήταν ήδη πάνω στην βραχονησίδα Ίμια ενώ οι Τούρκοι μόλις είχαν συγκεντρωθεί στο επίμαχο σημείο της κρίσης.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης έντασης που υπήρχε εκείνο το βράδυ στην Άγκυρα είναι πως την επόμενη η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραφε ότι η τότε πρωθυπουργός Ταντσού Τσιλέρ είχε χάσει πέντε κιλά από τον ιδρώτα, εξ αιτίας του φόβου της για αναμενόμενη μεγάλη ήττα της Τουρκίας. Τι έγινε όμως όλες αυτές τις ώρες σε μια συνεδρίαση κεκλισμένων των θυρών που έκριναν και την τελική έκβαση της κρίσεως, η οποία θεωρήθηκε εκ των υστέρων από τους Τούρκους σαν η μεγαλύτερη επιτυχία τούς στην διαμάχη στο Αιγαίο και σαν καθοριστική στην αλλαγή όλων των μέχρι τότε δεδομένων για το στάτους κβο της περιοχής;

Τι έγινε λοιπόν εκείνη την ατέλειωτη νύχτα, αλλά και τι προηγήθηκε θα προσπαθήσουμε να το ερευνήσουμε επικαλούμενοι τις αποκλειστικές μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και μετέχοντα στο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, (αυτόπτη μάρτυρα όλων όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την βραδιά), Ινάν Μπατού, όπως τις αποκάλυψε σε μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εκπομπή στις 1 Φεβρουάριου του 2005, στο τουρκικό κανάλι CNNTürk.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 1995, ένα τουρκικό ψαράδικο με πλοίαρχο τον Τούρκο, Φιγκέν Αγκά, προσάραξε στην νήσο της Ίμια και στη συνέχεια αρνήθηκε επίμονα την βοήθεια, πού τελικά την δέχτηκε, των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής. Το επεισόδιο ανησύχησε την Αθήνα, καθώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ορισμένες πληροφορίες για επικείμενη μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Ας παρακολουθήσουμε όμως τις μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ινάν Μπατού. Σύμφωνα με τον Μπατού, οι δυο χώρες μετά το επεισόδιο αυτό αντάλλαξαν νότες διαμαρτυρίας στις οποίες η κάθε μια στήριζε την άποψη της ότι η βραχονησίδα της ανήκει. Το θέμα παρέμεινε στις νότες και οι Τούρκοι πίστεψαν πως θα εκτονώνονταν εκεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπατού, θα έμεινε σαν άλλο ένα άλυτο πρόβλημα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο. Είναι γνωστό, είπε ο Μπατού, πως υπάρχουν πάρα πολλά άλυτα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο, άλλο ένα δεν θα πείραζε την όλη κατάσταση. Μάλιστα η Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Μπατού, είχε δυνατά επιχειρήματα για να στηρίξει την άποψη ότι οι βραχονησίδες, αν δεν της ανήκουν, τουλάχιστον δεν είναι ελληνικές. Και αυτό το στήριξε στο ότι, όπως ανέφερε ο Μπατού, το 1948 είχε και τότε δημιουργηθεί θέμα κυριαρχίας των βραχονησίδων μετά την αποχώρηση της Ιταλίας από τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα είχε καλέσει τότε την Τουρκία να διαπραγματευτούν για την κυριαρχία της περιοχής, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ. Αφού λοιπόν, σύμφωνα με τον Μπατού, η Ελλάδα είχε ζητήσει τότε να γίνει συζήτηση και διαπραγμάτευση για το καθεστώς των βραχονησίδων πως τώρα έρχονται και υποστήριζε πως οι βραχονησίδες της ανήκουν, (παραλείπει βέβαια να μας πει ότι η Τουρκία τότε είχε ήδη παραιτηθεί κάθε δικαιοδοσίας για τις βραχονησίδες).

Ενώ λοιπόν το θέμα έπεφτε σε ένταση και κόντευε να ξεχαστεί από την τουρκική επικαιρότητα, στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα μήνα σχεδόν μετά, ο δήμαρχος της Καλύμνου πηρέ τον παπά του νησιού, μερικούς μαθητές του σχολείου και αποβιβαστήκαν στην Ίμια υψώνοντας την ελληνική σημαία. Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τον Μπατού, ήταν τελείως αψυχολόγητη, προβοκατόρικη και ήταν η θρυαλλίδα που άναψε το φυτίλι της μεγάλης κρίσης που έφερε στη συνέχεια τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Για την κίνηση αυτή του δημάρχου της Καλύμνου πολλά έχουν ειπωθεί και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αξίζει να δούμε τι δήλωσε ένας διακεκριμένος Τούρκος διπλωμάτης, που δείχνει και την τουρκική αντίληψη για την κίνηση να υψωθεί η ελληνική σημαία στην περιοχή. Ό τότε πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, διακεκριμένος διπλωμάτης και στη συνέχεια διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ουμίτ Παμίρ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χουριέτ», (28/11/1998), αναφερόμενος στην κρίση των Ίμια είπε τα εξής : «Τα Ίμια ήταν μια επικίνδυνη ελληνική προβοκάτσια πού προκλήθηκε από τον τότε Έλληνα υπουργό Άμυνας, Γεράσιμο Αρσένη». Την περίοδο εκείνη στην Τουρκία ήταν ή εποχή της έκρηξης της ιδιωτικής τηλεόρασης και τα μεγάλα τουρκικά κανάλια έψαχναν για θέματα-θεάματα που θα τάραζαν τα νερά και θα ανέβαζαν στα ύψη την θεαματικότητα. Έτσι το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι έκαναν σκηνοθετημένη απόβαση με το ελικόπτερο της εφημερίδας «Χουριέτ» και σε συνεργασία με το γνωστό τουρκικό κανάλι D, του γνωστού Τούρκου μεγιστάνα και ύποπτου για μαφιόζικες διασυνδέσεις, Αχμέτ Ντογάν, ( εφημερίδες Χουριέτ, Ραντικάλ), κατέβασαν την ελληνική σημαία και έκαναν θεαματική έπαρση της τουρκικής σημαίας».

Αλλά ας δούμε με την σειρά τα γεγονότα. Το επεισόδιο της έπαρσης της ελληνικής σημαίας του δημάρχου της Καλύμνου μεταδόθηκε με διθυράμβους από ελληνικό κανάλι προκαλώντας τις πρώτες έντονες αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς. Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, κυκλοφόρησε στις 27/1/96 με τον τίτλο: «Ege ısınıyor», δηλαδή το «Αιγαίο φλέγετε». Την επόμενη, στις 28 του μηνός και τελείως απροσδόκητα αποβιβάζεται στα Ίμια ένα τουρκικό ελικόπτερο μεταφέροντας το δημοσιογραφικό συνεργείο του γραφείου της Χουριέτ Σμύρνης, που κατέβασε, δίνοντας παράσταση σόου, την ελληνική σημαία και ανέβασε την τουρκική. Οι σκηνές κινηματογραφήθηκαν και προβλήθηκαν στα τουρκικά κανάλια με διθυραμβικό τρόπο. Τώρα ο «πόλεμος των ΜΜΕ» θα μετατρέπονταν σε σοβαρή κρίση. Αμέσως σχεδόν μετά αποβιβάζονταν στην Ίμια Έλληνες κομάντος, και αφού κατεβάζουν με την σειρά τους την τουρκική σημαία παραμένουν εκεί για να φυλάξουν την ελληνική κυριαρχία στο νησί. Η κρίση είχε ήδη αρχίσει και οι φλόγες απειλούσαν με ολοκληρωτική ανάφλεξη τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Η Άγκυρα κάλεσε αμέσως τον Έλληνα πρέσβη, κ Νεζερίτη και του επέδωσε νότα ζητώντας να αποχωρήσουν αμέσως οι Έλληνες κομάντος. Ο Έλληνας πρέσβης με χαρακτηριστικό χαμόγελο απέρριψε την νότα και αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να ικανοποιήσει κανένα τουρκικό αίτημα. Στις 29 Ιανουαρίου το πρωί όλες οι τουρκικές εφημερίδες κυκλοφορούσαν με εκρηκτικά πρωτοσέλιδα αναφέροντας για αισχρή ελληνική πρόκληση. Η ατμόσφαιρα στην Άγκυρα είχε ανάψει για τα καλά. Οι άνεμοι του πολέμου φυσούσαν πλέον έντονα πάνω από το Αιγαίο. Η τότε υπηρεσιακή Τουρκάλα πρωθυπουργός, Ταντσού Τσιλέρ, αγνοούσε τελείως το ζήτημα, όπως ομολόγησε χαρακτηριστικά ο Μπατού. Είδε στην κρίση, (με τον χαρακτηριστικό οπορτουνισμό που την διέκρινε), μια χρυσή ευκαιρία για να καταξιωθεί πολιτικά και να γίνει ήρωας στα μάτια του τουρκικού λαού. Αυτό ήταν και το πιο επικίνδυνο σημείο της όλης υπόθεσης. Οι στρατιωτικοί αντιμετώπιζαν με καχυποψία την πρωθυπουργό, καθώς δεν εμπιστεύονταν την Τσιλέρ στις φιλοπόλεμες κραυγές της γιατί είχαν διαβλέψει τις προσωπικές της φιλοδοξίες. Από την άλλη δεν είχαν εμπιστοσύνη στον τουρκικό στόλο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ελληνικό. Αυτό δείχνει το πνεύμα ηττοπάθειας των Τούρκων και ότι υπήρχε εξ αρχής μια διάσταση απόψεων στο τουρκικό στρατόπεδο.

Και φτάνουμε στο απόγευμα της 29 Ιανουαρίου 1996. Στην Άγκυρα και εν μέσω της μεγάλης αναστάτωσης που είχαν προκαλέσει τα τουρκικά ΜΜΕ, συγκαλείτε έκτακτο το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεχή συνεδρίαση για να εξεταστεί η κατάσταση ενώ δημιουργείται Γραφείο Κρίσης. Για τους Τούρκους υπήρχε ήδη το σοβαρό αρνητικό δεδομένο ότι στην βραχονησίδα υπήρχαν οι Έλληνες κομάντος. Το γεγονός αυτό είχε αγχώσει τους Τούρκους, καθώς ξεκινούσαν με ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ενώ δηλαδή οι Έλληνες είχαν κάνει μια κίνηση, θα έπρεπε τώρα αυτοί να απαντήσουν και εδώ υπήρχε το μεγάλο αδιέξοδο στην τουρκική πλευρά, (δυστυχώς την ίδια ώρα στην Αθήνα επικρατούσε πολιτικό χάος και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την αγχωμένη κατάσταση της τουρκικής ηγεσίας). Και μόνο γι' αυτόν τον λόγω το μέγεθος της ελληνικής προδοσίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση της Άγκυρας εκτός από την Τσιλέρ πήραν μέρος ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντενίζ Μπαικάλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, προσκείμενος στον Μπαικάλ, Ινάν Μπατού, (τις μαρτυρίες του οποίου επικαλούμαστε) ο πρέσβης, Ονούρ Οϊμέν, προσκείμενος στην Τσιλέρ και οι υπεύθυνοι των ελληνικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Από στρατιωτικής πλευράς, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Τσεβίκ Μπιρ, που είχε υποσκελίσει για λίγο τον Ισμαήλ Καρανταγί, τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού, Γκουβέν Έρκαγια, ( από την αρχή οργισμένος με την Τσιλέρ), οι αρχηγός Στρατού, στρατηγός Χικμέτ Κιοκσάλ, ο αρχηγός Αεροπορίας, Αχμέτ Τσορεκτσί και ο αρχηγός της ΜΙΤ, στρατηγός Τεομάν Κομάν. Την ίδια ώρα στην Αθήνα υπήρχε εικόνα γενικής διάλυσης ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ Πάγκαλος προτίμησε να πάει στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA και να δώσει συνέντευξη λες και η κρίση ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Η Τσιλέρ αμέσως μόλις κάθισαν στο τραπέζι απευθύνθηκε στον Οϊμέν και τον ρώτησε με έμφαση αν έχει μελετήσει τον φάκελο των βραχονησίδων και αν η Τουρκία έχει δυνατά επιχειρήματα για να υποστηρίξει τις απόψεις της. Ο Οϊμέν απάντησε απερίφραστα πως ναι, η Τουρκία είχε ατράνταχτα επιχειρήματα, (ενώ αργότερα παραδέχτηκε πως είπε ψέματα). Τότε η Τσιλέρ με όλη την έπαρση αλλά και την άγνοια της για τα στρατιωτικά θέματα, στράφηκε προς την πλευρά των στρατιωτικών και τους είπε πως θα πρέπει να κατεβάσουν αμέσως τους Έλληνες κομάντος από την βραχονησίδα και να υποστείλουν την ελληνική σημαία. Το ύφος της εκνεύρισε τους στρατιωτικούς και ιδιαιτέρα τον Έρκαγια, που έπνεε μένεα για την Τσιλέρ διαπιστώνοντας πως αγνοούσε την μειονεκτική θέση των Τούρκων και τους στοιχειώδεις στρατιωτικούς κανόνες εμπλοκής και απεμπλοκής από μια στρατιωτική κρίση. Τότε μίλησε ο Μπατού και είπε πως, «Εντάξει, αν πάμε εμείς να τους κατεβάσουμε τότε οι δυνάμεις των Ελλήνων τα πλοία και τα αεροπλάνα που βρίσκονται εκεί θα μείνουν απαθείς ; αυτό είναι αδύνατον», και τότε πρόσθεσε το χαρακτηριστικό, «μια σπίθα, (kıvılcım), φτάνει με την τεράστια συγκέντρωση των αεροναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών για να ανάψει μεγάλη φωτιά που δύσκολα θα σβήσει. Αν γίνει αυτό που ζητάει η Τσιλέρ θα ξεσπάσει αμέσως πόλεμος». Η κατάσταση φαίνονταν για τους Τούρκους αδιέξοδη, καθώς, όπως αναφέραμε παραπάνω, υπήρχε το δεδομένο ότι οι Έλληνες είχαν στρατηγικό πλεονέκτημα γιατί ήδη είχαν στρατιωτικό άγημα στην Ίμια. Οι στρατιωτικοί ήταν οργισμένοι με τις δημόσιες δηλώσεις της Τσιλέρ να φύγουν οι Έλληνες στρατιώτες να κατεβεί η ελληνική σημαία, καθώς διαπίστωναν πως είχαν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου κρίση χωρίς να έχουν την πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει από πριν κάποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της. Εντωμεταξύ συνεχώς έρχονταν αναφορές για τη εξέλιξη της κατάστασης. Όλες οι αναφορές επεσήμαναν την τεράστια συγκέντρωση ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ είχε αρχίσει ένα κυνηγητό μεταξύ των πλοίων των δυο χωρών γύρω από την βραχονησίδα που βρίσκονταν οι Έλληνες κομάντος.

Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη καθώς ο φόβος μιας αποτυχίας είχε αγχώσει την στρατιωτική ηγεσία που ήταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη εξ αιτίας της Τσιλέρ. Ήταν κάτι το προφανές για τους Τούρκους στρατηγούς γιατί μια ήττα θα χρεώνονταν επάνω τους με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Τότε έγινε ένα διάλλειμα για να συζητήσουν κατά μέρος την κατάσταση. Ο Μπαικάλ αποσύρθηκε με τους συμβούλους του σε μια γωνιά και τους είπε : «είμαστε μπροστά σε μεγάλη απόφαση και θα έπρεπε όλοι να πούνε την γνώμη τους», και συνέχισε, «Είμαστε σε πόλεμο αν οι στρατιωτικοί εκτελέσουν τις εντολές της Τσιλέρ. Πρέπει να συνεχίσουμε την διπλωματική προσπάθεια αλλά έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει περιθώριο» Τότε αναφέρει ο Μπατού μου ήρθε η ιδέα (;;;), ότι δίπλα στην βραχονησίδα υπάρχει και μια δεύτερη βραχονησίδα. Αποφάσισα να προτείνω να κάνουμε απόβαση στην άλλη βραχονησίδα αφού ήταν αφύλακτη από τους Έλληνες και έτσι η κατάσταση θα ισοφαρίζονταν με τους Έλληνες, (εδώ πράγματι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για αυτή την «τουρκική ιδέα» μετέπειτα διεκδίκησε από τον Μπατού ο ναύαρχος Γκουβέν Έρκαγια, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν δική του η ιδέα να αποβιβαστούν στην δεύτερη βραχονησίδα). Στη συνέχεια υποστήριξε ο Μπατού, «μετά θα περιμένουμε την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ για να εκτονωθεί η κατάσταση», δηλαδή είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις. Οι στρατιωτικοί αφού άκουσαν αυτή την άποψη είπαν να το συζητήσουμε και τελικά αποφασίστηκε να γίνει η απόβαση στην δεύτερη βραχονησίδα μέσα στη νύχτα και με κάποιο καμουφλάζ από τουρκική φρεγάτα.

«Αποσυρθήκαμε όλοι στις θέσεις μας», συνεχίζει ο Μπατού και ενώ συνεχίστηκε η ροή των πληροφοριών περιμέναμε με αγωνία το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης. Εδώ υπήρχε για την τουρκική πλευρά ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως τονίζει ο Μπατού, «Τρέμαμε μήπως φανεί πως είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα προκαλούσαμε σύρραξη, γιατί τότε η Τουρκία θα έπαιρνε όλο το κόστος της σύγκρουσης. Δεν θέλαμε με κανένα τρόπο να φανεί πως εμείς αρχίζαμε πρώτοι τις εχθροπραξίες». Τότε, γύρω στις 2,30 την νύχτα ήρθε η ευχάριστη είδηση. Οι Τούρκοι είχαν πετύχει τον στόχο τους. Στη μια νησίδα ήταν Έλληνες στην άλλη Τούρκοι κομάντος. Τώρα, λέει ο Μπατού, «περιμέναμε τώρα την διεθνή επέμβαση. Η Ε.Ε. ούτε ακούστηκε, ούτε φάνηκε πουθενά σαν να μην υπήρχε, μόνο οι ΗΠΑ αμέσως επενέβησαν και άρχισε νέος γύρος τηλεφωνημάτων», (και εδώ είναι σκοτεινό το σημείο το τι ακριβώς ειπώθηκε με τους Αμερικανούς). Ο Μπατού εδώ κάνει εύφημο μνεία για τις ΗΠΑ που έβγαλαν τις δυο χώρες από μια δύσκολη κατάσταση και υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ είχαν την πρωτοβουλία και στην Βοσνία και στο Ιράκ και αλλού, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα απόντες. Στη συνέχεια και εδώ είναι το ενδιαφέρων ο Μπατού κάνει και μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας πως οι ΗΠΑ, «Zanediyorum o gece bize güvence verdi», δηλαδή, «οι ΗΠΑ εκείνη την βραδιά μας έδωσαν εγγύηση» προφανώς αφού είχαν επικοινωνήσει με την Αθήνα ότι θα εκτονώνονταν η κατάσταση και θα αποχωρούσαν και οι δυο χώρες από τις βραχονησίδες, για να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς της ηρεμίας και της γκρίζας για τους Τούρκους κυριαρχίας. Στην Ελλάδα, μιλάει πάντα ο Μπατού, «έγινε σεισμός παραιτήθηκαν στρατηγοί και είχαν και πτώση ελικοπτέρου», (δεν κάνει όμως αναφορά για τον τραγικό θάνατο των τριών Ελλήνων πιλότων)

Νωρίς το πρωί η Τσιλέρ θριαμβευτικά ανήγγειλε στα τουρκικά κανάλια ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε και ότι οι Έλληνες είχαν φύγει ενώ η ελληνική σημαία είχε κατέβει, «Bu asker gitti bu baırak indi». Τις επόμενες μέρες συνεχίζει ο Μπατού είχαμε κάποια ένταση καθώς κάποια ελληνικά ψαροκάικα προσπάθησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα στις κατσίκες που υπήρχαν στην Ίμια. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στους Αμερικανούς και το επεισόδιο έληξε και αυτό χωρίς συνέχεια. Η Τουρκία, κατέληξε ο Μπατού, «με επιμονή, ειρηνική διάθεση είχε πετύχει τον σκοπό της». Στην Αθήνα οι προδότες των Ιμίων που έσωσαν τους Τούρκους από μια πολύ δύσκολη κατάσταση ευχαριστούσαν από το βήμα της ελληνικής βουλής τους Αμερικανούς γιατί… τους γλύτωσαν από την καταστροφή.