26 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος: Ενας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής νεκροί σε επεισόδια στο Κάιρο-Έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικό κτίριο στο Σουέζ.

Ενας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής σκοτώθηκαν αργά σήμερα στη διάρκεια επεισοδίων στο Κάιρο, κατά τη δεύτερη ημέρα των βίαιων εξεγέρσεων και διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του Χοσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο θάνατός τους προκλήθηκε κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν αργά σε κεντρικό προάστιο του Καϊρου όπου οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.

Με τους δύο νέους αυτούς θανάτους οι νεκροί από τα επεισόδια έφτασαν συνολικά τους έξι, με ένα αστυνομικό νεκρό στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας χθες και τρείς επίσης από χθές στο Σουέζ .

Εν τω μεταξύ διαδηλωτές κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της εξέγερσής τους κατά του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικό κτίριο στο Σουέζ πετώντας αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου να τυλιχτεί στις φλόγες, όπως έγινε γνωστό από τις δυνάμεις ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές είχαν στόχο τους το κτίριο γραφείων του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος αλλά απέτυχαν να το καταστρέψουν αφού η πυροσβεστική έσπευσε και έσβησε τη φωτιά, ενώ η αστυνομία απώθησε ταυτόχρονα τους διαδηλωτές με τη χρήση δακρυγόνων και λαστιχένιων σφαιρών.

Οι αρχές της χώρας διέταξαν το κλείσιμο των καταστημάτων μετά από πολές καταγγελίες για πυρκαγιές και κλοπές που σημειώθηκαν σε πολλά απ αυτά.

Τα επεισόδια στο Σουέζ συνεχίζονταν μέχρι αργά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων οι τραυματίες στο Σουέζ από τις βραδυνές συμπλοκές με την αστυνομία έφτασαν τους 55.

---Η Γαλλία κάλεσε του γάλλους πολίτες που διαμένουν στην Αίγυπτο η βρίσκονται εκεί για διακοπές να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην εμπλέκονται σε διαδηλώσεις και να μην κυκλοφορούν σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει επεισόδια.

Μεταφέρονται αύριο οι λαθραίοι που εχουν καταλάβει τη Νομική

http://4.bp.blogspot.com/_RGdI8i0fY-0/TQJ2VxsRA4I/AAAAAAAAAsA/cljR3WQUUIE/s1600/tychero_IMG_2877.jpgΒρέθηκε λύση από την Πρυτανεία;

Όπως μετέδωσε πριν λίγο ο ΑΝΤ1 μέτα από μαραθώνια συνεδρίαση των πρυτανικών αρχών και τεσσάρων ΜΚΟ αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι μετανάστες που κάνουν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής, σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές υγιεινής.

Η μεταφορά τους αναμένεται να ξεκινήσει αύριο το πρωί, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό σε ποιο κτήριο θα μεταφερθούν.

Επιμένει να προκαλεί ο Υπουργός του "Σάμινα" και των 81 νεκρών

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2009/09/express.jpgΣτην αρχή τον αντιμετωπίσαμε με χιούμορ... γελάσαμε με όσα έλεγε... σιγά σιγά όμως και όσο επιμένει, μας καρφώνεται η ιδέα στο μυαλό ότι μας θεωρεί μαλάκες!!! Και μπορεί οι ψηφοφόροι του να είναι αλλά σίγουρα δεν είναι όλος ο Ελληνικός λαός που και μνήμη έχει για να θυμάται τους νεκρούς του Σάμινα, αλλά και κρίση διαθέτει ώστε να αναρωτιέται:

-Πως έφτασαν οι λαθρομετανάστες ανενόχλητοι απ΄τα Χανιά στο κέντρο της Αθήνας και
-Ωραία στη Νομική ισχύει το κωλοάσυλο... στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης που επίσης έχουν καταλάβει λαθρομετανάστες γιατί δεν μπαίνει η Αστυνομία να συλλάβει τους λαθραίους;

Μουσάτε πρασινοφρουρέ, κόψε λοιπόν τις εξυπνάδες και το κουτόχορτο αν φταίει η δεν φταίει ο Πρύτανης και πες επί τέλους στον Ελληνικό λαό της αλήθεια

ότι είναι επιλογή της Κυβέρνησης να μην επεμβαίνει η Αστυνομία πουθενά!!!

Τόσο σε τέτοια γεγονότα, όσο και σε καταλήψεις για άλλους λόγους (ΠΑΜΕ κ.λπ) η εντολή στην Αστυνομία είναι: ψυχραιμία και καμία εμπλοκή!!!

Έτσι επιτυγχάνεται διπλό κέρδος για το ΠΑΣΟΚ:

-οι λαθραίοι αυξάνονται και πληθύνονται με αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή οι ΠΑΣΟΚοι έρθουν και πούνε ότι θα νομιμοποιήσουμε καμιά 500 χιλ και θα διώξουμε τους υπόλοιπους, να τους πούμε και ευχαριστώ λόγω της απόγνωσης στην οποία θα μας έχουν φέρει και
-τα προβλήματα διαιωνίζονται και ο κόσμος δεν προλαβαίνει να αναλογιστεί σε τι κατάσταση ήταν πριν από μόλις ενάμισι χρόνο και σε ποια είναι τώρα...

Διαβάστε και τι δήλωσε το απόγευμα ο Υπουργός του Σάμινα με τους 81 νεκρούς:

«Οι ξένοι που, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στην πατρίδα μας να σέβονται τον τόπο όπου φιλοξενούνται και τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση της Νομικής σχολής, με την παρότρυνση μιας μικρής μειοψηφίας συμπατριωτών μας, που αποσκοπούν σε κομματικά οφέλη, οι αλλοδαποί μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα Χανιά, εισήλθαν (ΣΣ. Και εσύ που ήσουν όταν γινόντουσαν όλα αυτά ρε πρασινοφρουρέ) και παραμένουν στο κτίριο.

Επειδή όμως ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων (ΣΣ. Και το ΕΚΘεσσαλονίκης που το έχουν καταλάβει, Παν/μιο είναι; Τι βγάζει επαγγελματίες συνδικαλιστές;).

Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Οι Πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους»
Ρε ασταδιόλα!! Ανέλαβες εσύ ποτέ τις ευθύνες σου για το Σάμινα και τους 81 νεκρούς για να τις αναλάβουν και οι άλλοι;

ΕΕΕΕΛΑ... ΕΕΕΕΛΑ

Γιατί μόλις άκουσα την παρακάτω είδηση, μου ήρθε στο μυαλό το σύνθημα που ακούγονταν παλαιότερα στο γήπεδο και συνοδευόταν με την απαραίτητη κίνηση, όταν πλησίαζε στο τέρμα ο αντίπαλος τερματοφύλακας για να ξεκινήσει το παιχνίδι;

http://www.parapolitika.gr/files/images/1_762.jpgΟ Μανώλης λέει σκέφτεται σοβαρά να κατέβει με σταυρό στη Β' Αθήνας :))))

Έεεελα... Έεεελα

Και μιας και θα μας έρθεις πες μας και τι έγινε με το "σκάνδαλο της αγοράς του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από τον ΟΤΕ"... ξέρεις εσύ... αυτό που κατήγγειλες ότι ευθύνεται ο Αλογοσκούφης, μας ξεφτίλισες, έδωσες τροφή στο ΠΑΣΟΚ (παραλίγο να υπέγραφες και τη μήνυση του ΠΑΣΟΚ), και όταν ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο έκανες την πάπια...

τέτοιους πολιτικούς τους πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων Μανωλάκη...
έλα λοιπόν στη Β Αθήνας για να κάνεις παρέας στον Μίλτο...

ΥΓ. Μου ήρθε και το άλλο συνθημα στο μυαλό... ξέρετε αυτό με τη Σούλα και το πως να έρθει... αλλά δεν το λέω... ούτως ή άλλως θα απολαύσω το μαύρισμα.

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη η ταυτότητα του νεαρού, που συνελήφθη και εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Μία κρυφή κάμερα στιλό, μία πλαστή ταυτότητα και ένα πορτοφόλι με αστυνομικό σήμα, βρέθηκαν στην κατοχή του νεαρού συλληφθέντα, κοντά στην Τροχαία Κηφισιάς, στις δυόμιση το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται ότι επάνω του έφερε πιστόλι των εννέα χιλιοστών, τύπου Glock, και μία χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, από την πρώτη εξέταση της μικροκάμερας προκύπτει ότι υπάρχει καταγραφή του κτηρίου της Τροχαίας και της περιοχής, αλλά αυτά θα εξετασθούν λεπτομερώς στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου έχουν αποσταλεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επισήμως δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη τα στοιχεία του συλληφθέντα, καθώς δεν συνεργάζεται, δεν δέχεται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε να μιλήσει με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζεται.

Το δεύτερο άτομο, που διέφυγε τη σύλληψη, σύμφωνα με περιγραφές, ήταν ψηλός, καλοντυμένος και έως στιγμής δεν έχει εντοπισθεί παρά τις αναζητήσεις από την Αστυνομία.

Για την ταυτότητα του συλληφθέντα και λεπτομέρειες, που αφορούν την υπόθεση, αναμένεται ανακοίνωση από την ελληνική αστυνομία, όταν προχωρήσουν οι έρευνες.

Οι θέσεις του ιστολογίου "www.istorikathemata.com" για την σειρά του ΣΚΑΙ με θέμα την επανάσταση του 1821

Από την στιγμή που είμαστε ένα ιστολόγιο που ασχολείται με την Ιστορία, θεωρούμε πως οφείλουμε να τοποθετηθούμε για την σειρά του ΣΚΑΙ με θέμα την επανάσταση του 1821 αν και έχει προβληθεί μόνο ένα επεισόδιο και είναι ακόμη νωρίς να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.

Κατ΄ αρχάς οφείλω να πω πως η εκπομπή με καλύπτει αισθητικά. Αναμφίβολα έλειπε μια μεγάλη παραγωγή για την επανάσταση του 1821, ένα γεγονός τόσο κομβικό που αποτέλεσε την έναρξη του σύγχρονου βίου της Ελλάδος.

Η συνέχεια στο
www.istorikathemata.com

Γιώργος Καρασμάνης: «Για τη Μεραρχία, τη Στρατολογία στην Έδεσσα και το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά»

Ο Γιώργος Καρασμάνης δίνει στη δημοσιότητα απάντηση, την οποία έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σε Ερώτηση που αφορούσε το αίτημα να μη μεταφερθεί η Μεραρχία και η Στρατολογία από την Έδεσσα.

Με αφορμή αυτήν την απάντηση ο Γιώργος Καρασμάνης επιθυμεί να καταστήσει γνωστό ότι, τη δημιουργία Κέντρου Νεοσυλλέκτων στα Γιαννιτσά την είχε προαναγγείλει ο Υπουργός στις 8 Ιουλίου 2010 παρουσία όλων των Βουλευτών, του Δημάρχου των Γιαννιτσών και άλλων φορέων της πόλης και του νομού και είχε μάλιστα ζητήσει ο υπουργός να μην δημοσιοποιηθεί η απόφαση, μέχρι την υλοποίηση της για ευνοήτους λόγους.

Και τότε αλλά και τώρα που η απόφαση οδεύει προς υλοποίηση, ο Γιώργος Καρασμάνης υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η δημιουργία Κέντρου Νεοσυλλέκτων, σε καμιά περίπτωση δεν αποκαθιστά τη μεγάλη ζημιά την οποία υπέστη η πόλη και ο νομός μας από τη μεταφορά της Ταξιαρχίας (μεταφορά 500 οικογενειών μονίμων στρατιωτικών, με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για την πόλη και ολόκληρο το νομό).

Ο Γιώργος Καρασμάνης έχει εκφράσει στον κο Υπουργό την ελπίδα ότι το προς δημιουργία Κέντρο Νεοσυλλέκτων θα πρέπει να είναι μια μονάδα σημαντική, πολυάριθμη και να μην λειτουργεί περιστασιακά.

Πιστεύει ο Γιώργος Καρασμάνης ότι ο Υπουργός θα πράξει το καλύτερο δεδομένου ότι και ο ίδιος ο υπουργός είναι κατά το ήμισυ συμπατριώτης μας, όπως επίσης το ίδιο θα πράξει για τη Μεραρχία και τη Στρατολογία στην Έδεσσα.

Η απάντηση του κου Βενιζέλου στην Ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη έχει ως εξής: «Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη μεταφορά στρατιωτικών Μονάδων από την Έδεσσα σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με γνώμονα πάντα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και με στόχο τη μέγιστη εκλογίκευση των λειτουργικών δαπανών, επικαιροποιεί διαρκώς τις μελέτες για τη χωροταξική διάταξη των μονάδων του ΣΞ, χωρίς ωστόσο έως σήμερα να έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τη 2η Μ/Κ ΜΠ στην Έδεσσα.

Με δεδομένη την πλήρη μηχανοργάνωση των στρατολογικών υπηρεσιών και τη δυνατότητα εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω διαδικτύου, το ΥΠΕΘΑ αναδιοργανώνει τα Στρατολογικά Γραφεία ώστε να εξυπηρετούνται οι δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.»

Τελικά όλοι είμασταν λάθος!!! Πιάστηκαν στα πράσα οι κλέφτες του καλοριφέρ!!!

Ούτε το ο taxalia, ούτε το olympia ούτε εμείς είχαμε δίκιο για το ποιος πήρε το καλοριφέρ από τη Νομική με αποτέλεσμα να ξεπαγιάσουν οι λαθρομετανάστες!!!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/karamanlis2bkalorifer2btaxalia2.jpg

Βρέθηκαν τελικά οι κλέφτες και είναι αυτοί:




Σχετικά με την Κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών...

Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών: Εκτεθειμένη με την αδράνεια της η Κυβέρνηση

Ερωτήματα για τη στάση της Κυβέρνησης εγείρει η χτεσινή παρέμβαση σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού, καθώς και η σημερινή συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κου. Πελεγρίνη.

Με βάση τα λεγόμενα του Πρυτάνεως, η Κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα από τη πρώτη στιγμή, χωρίς να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Δικαιοσύνης, είχαν ενημερωθεί επώνυμα για το τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά κανέναν μέτρο δεν λήφθηκε.

Αντίθετα η ίδια η Πρυτανεία προσπάθησε να λάβει μέτρα. Πριν πραγματοποιηθεί οτιδήποτε δόθηκε οδηγία για να κλείσει νωρίτερα του κανονικού η Νομική Σχολή, πράγμα το οποίο δεν είχε κανένα αποτέλεσμα καθώς μέλη της Νεολαίας του Συνασπισμού παραβίασαν τις εισόδους στο κτίριο. Μετά τη κατάληψη της Νομικής, η ίδια η Πρυτανεία μερίμνησε να αποστείλει ιατρούς για να περιθάλψουν τους λαθρομετανάστες, ενώ προχώρησε και σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους τους.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής παραμένει άφαντος, χωρίς να έχει προχωρήσει σε αναζήτηση ευθυνών για τους υφισταμένους του, οι οποίοι αφενός επέτρεψαν το ταξίδι 300 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα και αφετέρου δεν τους εμπόδισαν σε κανένα σημείο από το να καταλάβουν το κτίριο του Πανεπιστημίου. Η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου από την άλλη πλευρά αρκέστηκε στο να καλέσει τις Πρυτανικές Αρχές να πάρουν την πρωτοβουλία και να υπερασπιστούν την ακαδημαϊκή λειτουργία, αρνούμενη κάθε ανάμειξη στην εν λόγω ιστορία, λες και το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανήκει σε άλλο Υπουργείο.

Είναι πασιφανές ότι το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από τους λαθρομετανάστες αποτελεί «καυτή πατάτα» για τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι και σπεύδουν να περάσουν τις ευθύνες για τα γεγονός στις Πρυτανικές Αρχές. Οι ευθύνες τους όμως είναι πασιφανείς ειδικά αν αναλογιστεί κανείς «γιατί δεν παρεμβαίνουν στην περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης έχουν καταλάβει λαθρομετανάστες, και το οποίο δεν καλύπτεται από το άσυλο»;

Γιάννης Π.

Μέγας φασισμός: Αρνείται ο ρατσιστής Καμίνης να φιλοξενήσει ο Δήμος Αθηναίων τους 300 λαθραίους όπως του πρότεινε η Πρυτανεία!!!

Δήλωση αίσχους και ντροπής έκανε ο ρατσιστής Καμίνης ο οποίος αρνείται να παράσχει κατάλυμα στους 300 ταλαιπωρημένους και νηστικούς λαθραίους όπως του πρότεινε η Πρυτανεία!!! Ήθελα να 'ξερα δεν αισθάνθηκε καθόλου ντροπή όταν έκλεινε στους συνανθρώπους του την πόρτα! Ντρόπή ρε φασίστες κι αυτοί άνθρωποι είναι!! Διαβάστε και τι δήλωσε:

«Η Δημοκρατία μας έχει νόμους, για τους οποίους οφείλουν να είναι ενήμεροι όλοι, μεμονωμένοι πολίτες και πολιτικές οργανώσεις ώστε να αναλαμβάνουν και την ευθύνη των δημόσιων δράσεών τους (!!!!). Δυστυχώς στη συγκεκριμένη υπόθεση της Νομικής οδηγήθηκαν κατά τρόπο ανεύθυνο σε αδιέξοδο 300 άνθρωποι . Aντί να συζητηθούν επί της ουσίας τα συγκεκριμένα προβλήματα και αιτήματα τους , έχει δημιουργηθεί μια κρίση στην πόλη μας , διότι όχι μόνο κάποιοι τους συμβούλευσαν λάθος αλλά και διότι αποφεύγουν τώρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ο Δήμος διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές- όταν ζητήθηκε η συμβολή του- ότι μπορεί να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης. Στις συγκεκριμένες συνθήκες η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή «γήπεδο» για να στεγάσει επ’ αόριστον 300 απεργούς πείνας !

Ο Δήμος μας δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές το πώς θα χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μίας μη βίαιης λύσης.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος για κάθε βοήθεια, δεν προτίθεται όμως να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν »

Ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ επιχειρηματολογεί για την κατάργηση του ασύλου

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ζητά εκ νέου η Νέα Δημοκρατία καλώντας την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα με τόλμη και αποφασιστικότητα και να προχωρήσει στην κατάργησή του.

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτικός Σχεδιασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την κατάληψη της Νομικής Σχολής από τους λαθρομετανάστες ως "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανεκτικότητας απέναντι στη διαχρονική και απόλυτη στρέβλωση του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου".

"Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να αποτελεί προκάλυμμα εγκληματικών ενεργειών ή πράξεων που διαταράσσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου και δεν μπορεί να υποθάλπει την αυθαίρετη και βίαιη συμπεριφορά μειοψηφιών, που οδηγεί εντέλει στον εκφοβισμό διδασκόντων και διδασκομένων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεν μπορεί να καταλύει την έννομη τάξη", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ προτίθεται το επόμενο διάστημα να καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του ασύλου καθώς, όπως είπε μια μέρα νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς, "το πανεπιστημιακό άσυλο έχει πλέον ξεπεραστεί και πρέπει να καταργηθεί".

Ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ μάλιστα υπενθυμίζει πως ήδη από το συνέδριο του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Σαμαράς είχε ξεκάθαρα δεσμευτεί για την κατάργηση του ασύλου της παρανομίας, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα είχε τότε δηλώσει πως η ΝΔ θα θεσμοθετήσει ένα "σύστημα λειτουργίας αντίστοιχο με ότι υπάρχει στις πιο προηγμένες δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης κατοχυρώνοντας την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και σπάζοντας οριστικά την ομηρία της»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Μετά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νέο Επενδυτικό Νόμο, ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε στο θέμα κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής στις 19-01-2011 και ζήτησε να δοθούν επενδυτικά κίνητρα για τους παραμεθόριους και προβληματικούς νομούς που συνορεύουν με κράτη τα οποία παρέχουν υψηλά κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων...

ενώ παράλληλα κατέθεσε τροπολογία προκειμένου αξιόλογοι παραδοσιακοί και ιστορικοί οικισμοί, όπως το Βαρόσι της Έδεσσας, να μπορούν ν’ αποκατασταθούν και να επισκευασθούν διατηρώντας την παραδοσιακή τους μορφή με τη θέσπιση ισχυρών και ουσιαστικών κινήτρων στους ιδιοκτήτες.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, επιχειρηματολογώντας για τη στήριξη των παραμεθορίων και προβληματικών νομών, ζήτησε να επανέλθει στο Νομοσχέδιο η διάταξη που προέβλεπε παροχή ισχυρών κινήτρων για τους παραμεθόριους και προβληματικούς νομούς λέγοντας χαρακτηριστικά :

« Ερωτώ, κύριε Υπουργέ: Γιατί αυτή την απόφαση της δικής σας Υπουργού την αφαιρέσατε από το νομοσχέδιο; Η ίδια η κ. Κατσέλη είχε πει ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζει αντίστοιχα προβλήματα με την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχει τα υψηλότερα κίνητρα έναντι των άλλων περιοχών. Στην κεντρική Μακεδονία βρίσκεται και η Πέλλα.

Αποδίδει, μάλιστα, τα προβλήματα, στην αδυναμία προσέλκυσης επενδύσεων και εξ αυτού του λόγου τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών εκτός συνόρων. Και προτείνει να ασκηθούν ίδιες πολιτικές στην Κεντρική Μακεδονία με αυτές που εφαρμόζονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ιδιαίτερα, δε, προτείνει να ενδυναμωθούν οι δραστηριότητες που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή των δυτικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες συγκαταλέγεται και η Πέλλα».

Ακόμη ο Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει ειδική αναφορά στο Νομοσχέδιο για τον αγροτικό τομέα και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις επενδύσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και να δημιουργηθούν βιομηχανίες τροφίμων με υψηλή προστιθέμενη αξία, θυμίζοντας την τελευταία μελέτη της Κομισιόν που λέει ότι μέχρι το 2050 πρέπει ν’ αυξήσουμε την παραγωγή τροφίμων κατά 70% για να μπορέσει να ζήσει ο πλανήτης μας. Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης αυτή είναι η τάση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η στήριξη των βιομηχανιών τροφίμων και γι’ αυτό πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε τις θέσεις της Κομισιόν.

Τέλος ο Γιώργος Καρασμάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα των διατηρητέων κτισμάτων στους παραδοσιακούς και ιστορικούς οικισμούς και απευθυνόμενος στον Υπουργό είπε:

«Κύριε Υπουργέ, έχετε καταθέσει μία τροποποίηση του άρθρου 2. Δίνετε τη δυνατότητα μετατροπής των παραδοσιακών διατηρητέων κτισμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες τριών αστέρων. Και ο προηγούμενος νόμος, ο 3299, προέβλεπε αυτή τη διάταξη. Εκείνος, μάλιστα, έλεγε ότι μπορούν να μετατρέπονται σε ξενοδοχειακές μονάδες δύο αστέρων. Εσείς το κάνετε πιο βαρύ το θέμα.

Εγώ σας έχω καταθέσει μία συγκεκριμένη πρόταση, τροποποίηση, τροπολογία, την οποία έχουμε επεξεργαστεί μαζί με τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Μακεδονίας, οι οποίοι δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στους παραδοσιακούς οικισμούς. Ήταν να συμπεριληφθεί στην αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Λόγω, όμως, των εκλογών δεν πέρασε.

Δείτε, λοιπόν, αυτή την πρότασή μου. Δίνουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται τουλάχιστον το ένα δωμάτιο προς ενοικίαση σε περιόδους τουριστικής αιχμής.

Δεν μπορούν, κύριε Υπουργέ, να γίνουν όλα τα κτίσματα των ιστορικών παραδοσιακών οικισμών ξενοδοχεία τριών αστέρων. Θα γίνουν δύο, τρία, τέσσερα.

Δείτε την πρόταση την οποία σας έχω καταθέσει. Έχετε επισκεφθεί το ιστορικό Βαρόσι. Γνωρίζετε ότι είναι μία ιστορική παραδοσιακή συνοικία. Άλλοτε ήταν το κόσμημα της πόλεως. Σήμερα αποτελεί διασυρμό για την αξιοπρέπεια της πόλης. Και πιστεύω ότι υπάρχουν και σε άλλες πόλεις τέτοια προβλήματα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε την υποχρέωση του Κράτους για τη διατήρηση, συντήρηση, αναστύλωση, αποκατάσταση. Αυτή τη συντήρηση δεν μπορούν να την κάνουν οι ιδιοκτήτες.

Δώστε, λοιπόν, τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, με αυτό τον αναπτυξιακό νόμο να συντηρήσουν τα διατηρητέα κτίρια. Άλλωστε, είναι και υποχρέωση του Συντάγματος. Το άρθρο 24 παρέχει αυτή την προστασία.

Κύριε Υπουργέ, δώσαμε τη δυνατότητα στην τροπολογία μας να έχει η επένδυση βιωσιμότητα για να εγκρίνονται οι δαπάνες ως επιλέξιμες.

Πρέπει να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πάνω απ’ όλα η πολιτιστική μας κληρονομιά κύριε Υπουργέ, πάνω από οποιοδήποτε επιχειρηματικό κέρδος. Τα υπόλοιπα αύριο που θα συζητηθεί η τροπολογία μου».

Η vodafone έβγαλε την μαιμού σημαία από την διαφήμιση!!!! Μπράβο στο anti-ntp.blogspot.com

"Άλλη μια απόδειξη του πως μας κάποιοι φοβούνται την δύναμη των bloggers και του λαού μας!!
Σε λίγες ώρες θα σας δείξουμε την "διορθωμένη διαφήμιση της vodafone καθώς αναγκάστηκε να αφαιρέσει την σημαία που προπαγανδίζει την ανεξαρτησία της κρήτης.!!!"

Διαβάστε τη συνέχεια στο anti-ntp.blogspot.com

Και δείτε εδώ την περίεργη διαφήμιση anti-ntp.blogspot.com

Μπράβο και από εμάς στο φίλο Αγωνιστή

Γλίτωσε από επίθεση αντιεξουσιαστών ο Κώστας Σημίτης

- Του επιτέθηκαν 50 αντεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας
- Γλίτωσε τα χειρότερα αφού αστυνομικοί τον ''φυγάδευσαν'' σε μία πολυκατοικία

Νωρίς το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 50 νεαρών που μόλις κατάλαβαν ποιός είναι ξεκίνησαν να βρίζουν και να φτύνουν και μετά κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του.

Ο Κ.Σημίτης περπατούσε με τη συνοδεία του αστυνομικού φρουρού του στο κέντρο της Αθήνας όταν οι νεαροί που κολλούσαν αφίσες συμπαράστασης για την 27χρονη Γερμανίδα που είχε συλληφθεί ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν τον αντιλήφθησαν οι αντεξουσιαστές, κατά την αστυνομία, ξεκίνησαν με βρισιές και φτυσίματα όμως ευτυχώς για τον πρώην πρωθυπουργό, εφτασε γρήγορα ομάδα αστυνομικών που ''έσωσε'' τον πρώην πρωθυπουργό φυγαδεύοντας τον σε μία κοντινή πολυκατοικία, επί της οδού Ακαδημίας.

eglimatikotita.blogspot.com

Η ΝΔ δείχνει υπεύθυνο της κατάληψης της Νομικής τον Υπουργό ΠροΠο Παπουτσή

Ερώτηση στη Βουλή από τη ΝΔ για την κατάληψη στη Νομική

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από λαθρομετανάστες και προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Η πρωτοφανής αδράνεια και η παροιμιώδης σιωπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο ζήτημα της κατάληψης από εκατοντάδες παράνομους μετανάστες του κτιρίου της Νομικής Σχολής, στο κέντρο της Αθήνας, δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Όλοι γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, αλλά ο αρμόδιος υπουργός δεν έπραξε τίποτα για να το αποτρέψει.

Είτε ήταν ο μόνος που δεν γνώριζε είτε γνώριζε και απλώς αδιαφόρησε, το συμπέρασμα είναι ένα και το αυτό: αποδεικνύεται σίγουρα ανεπαρκής και μπορεί να καταλήξει επικίνδυνος. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, που επικοινώνησε μαζί του, δηλώνει σήμερα ότι το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του. Αλήθεια, ο κ. Πρωθυπουργός τί έχει να πει γι’ αυτό; Χθες κατέθεσα για το ίδιο θέμα ερώτηση προς τον κύριο Υπουργό. Σήμερα επανέρχομαι με νέα επίκαιρη ερώτηση. Ελπίζω σύντομα να λάβουμε όλοι μία πειστική απάντηση».

Μεγάλη επιτυχία Παμπούκη!!! Έτρεψε τη Siemens σε άτακτη φυγή!!! Την ανάγκασε να τον ευχαριστήσει γι α τα καλά του λόγια...

(Απαντητική επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας SIEMENS A.E., κ. Π. Ξυνή, στην από 24 Ιανουαρίου 2011 επιστολή της Κυβέρνησης μέσω Παμπούκη)

SIEMENS
25 Ιανουαρίου 2011
Προς Υπουργό Eπικρατείας

Κύριο Χαράλαμπο Παμπούκη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας. Επίσης, σας ευχαριστώ για την αναγνώριση που δείχνετε στις ουσιαστικές προσπάθειες που έκανε η Siemens, τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας.

Σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες, θα ήθελα να διαβεβαιώσω την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό αλλά και εσάς προσωπικά ότι η Siemens δεν διαθέτει επιπλέον σχετικό ερευνητικό υλικό στην Ελλάδα που εμείς να γνωρίζουμε και το οποίο να μην έχει ήδη παραδοθεί στην Εξεταστική Επιτροπή του Ελληνικού κοινοβουλίου και στις ανακριτικές αρχές. Έχετε ήδη λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις, στο παρελθόν, τόσο από εμένα, όσο και από τα ανώτατα κλιμάκια της Siemens AG στη Γερμανία.

Όπως ίσως γνωρίζετε, η ανεξάρτητη εσωτερική έρευνα διενεργήθηκε από την Debevoise & Plimpton («Debevoise») και ξεκίνησε το 2006. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της, η Debevoise έλαβε οδηγίες από την Siemens AG να παράσχει πληροφορίες και υποστήριξη στις ερευνητικές αρχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών.

Έχω προσωπικά μιλήσει με τον επικεφαλής δικηγόρο που ασχολήθηκε με την υπόθεση στην Ελλάδα, ο οποίος με έχει διαβεβαιώσει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του, όχι μόνο έστειλαν το ογκώδες υλικό στις Ελληνικές Αρχές, αλλά ότι και ο ίδιος συναντήθηκε με τους Έλληνες δικαστές, ώστε να εξηγήσει το αντικείμενο και τον τρόπο δουλειάς της Debevoise και να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι όλες οι σχετικές αναφορές και πληροφορίες που συνέταξε, παραδόθηκαν στις Ελληνικές Αρχές.

Ωστόσο, δεν μείναμε στην παράδοση του ερευνητικού υλικού. Έχουμε καταβάλει σκληρές προσπάθειες ώστε να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε τις έρευνες με κάθε δυνατό τρόπο όπως:
  • Ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν πιο άμεσα σε οποιοδήποτε αίτημα για υποστήριξη θέσουν οι Ελληνικές Αρχές.
  • Ο νομικός Σύμβουλος της Siemens Α.Ε. έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με τις Ελληνικές Αρχές, ώστε να παράσχει οποιαδήποτε επιπλέον υποστήριξη και βοήθεια μπορούσε.
  • Μεσολαβήσαμε στην οργάνωση και το συντονισμό των καταθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μόναχο το φθινόπωρο 2010.
  • Έχουμε κάνει μια σειρά χρήσιμων προτάσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης (παρακαλώ όπως ανατρέξετε στην επιστολή της 18ης Ιουνίου 2010 από τον Peter Solmssen, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Νομικό Σύμβουλο της Siemens AG, προς εσάς).
  • Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον κ. Μαυρίδη να συνεργαστεί με τις Ελληνικές Αρχές επικοινωνώντας του ότι θα λαμβάναμε υπόψη τη συνεργασία του μαζί σας, κατά την επίλυση της μεταξύ μας δικαστικής διαμάχης.
Και δεν σταματάω εκεί. Είμαι πάντα στην διάθεσή σας να συνδράμω με κάθε δυνατό τρόπο. Όπως ίσως γνωρίζετε, τα στελέχη των Υπουργείων Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. και της Γερμανίας έχουν αναγνωρίσει, τόσο κατά την ακροαματική διαδικασία όσο και γραπτώς (τα σχετικά γράμματα έχουν παραδοθεί σε εσάς και στον κύριο Βαλυράκη) ότι η SIEMENS επέδειξε απαράμιλλη συνεργασία κατά την ποινική διερεύνηση. Στόχος μου είναι μια μέρα οι Ελληνικές Αρχές να μπορούν να πουν το ίδιο και για τη Siemens Ελλάδος.

Σήμερα, η Siemens στην Ελλάδα είναι μια ριζικά διαφορετική εταιρεία. Το πρόγραμμα συμμόρφωσης και καταπολέμησης της διαφθοράς που εφαρμόζουμε, θεωρείται από τρίτους, ανεξάρτητους φορείς, ως ένα από τα πλέον αυστηρά και προηγμένα που έχουν υιοθετηθεί ποτέ. Η εταιρεία μας στην Ελλάδα ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως που υλοποίησαν πλήρως αυτό το αυστηρό πρόγραμμα της Siemens.

Από τη στιγμή που ανέλαβα επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά ακόμη πιο δυναμικών διαρθρωτικών αλλαγών και έχουμε καθιερώσει συστήματα και διαδικασίες , βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη σε θέματα συμμόρφωσης. Παράλληλα, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Siemens απέναντι στους κοινωνικούς της εταίρους.

Οι ενέργειές που έχει υλοποιήσει η εταιρεία μας, διασφαλίζουν ότι είμαστε μια καθαρή εταιρεία και στοχεύουν στην ενίσχυση του κλίματος διαφάνειας στην Ελληνική αγορά, καθώς πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξή της. Πέρα όμως από αυτό, διαθέτουμε και λύσεις που είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας μας και τεχνολογίες που μπορούν να απαντήσουν στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει (ΣΣ. Παμπούκη, το 'πιασες το υπονοούμενο; Μην τους κολλάς γιατί θα παραλύσουν τη χώρα μιας και ελέγχουν από επικοινωνίες μέχρι μεταφορές...). Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φανούμε πολύτιμοι συνεργάτες της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας στις προσπάθειες που καταβάλει για την υλοποίηση ενός νέου κοινωνικού και επιχειρηματικού μοντέλου.

Είμαι στη διάθεσή σας για κατ’ ιδίαν συνάντηση το συντομότερο δυνατόν, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω. (ΣΣ. Ή με άλλα λόγια: Παμπούκη, αν είσαι μάγκας μπορώ να στα πω και ένα χεράκι από κοντά... )

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Πάνος Ξύνης
Διευθύνων Σύμβουλος

Τραγικό!!! Σύσκεψη για το αν θα εφαρμοστούν οι Νόμοι κάνει τώρα στο Μαξίμου ο GAP!!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε; Σύσκεψη για το αν θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία, που λέει ότι σε κακουργήματα εισαγγελέας-αστυνομία επεμβαίνουν χωρίς πολλά-πολλά, αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες, πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο Γραφείο του στη Βουλή!!!

Στη σύσκεψη, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχουν ο Γιάννης Ραγκούσης-Νταλάρας και η ξαδέρφη του Άννα, ο μπατζανάκης του Καρχιμάκη, Χρήστος Παπουτσής και η φίλη τους Άννα Διαμαντοπούλου.

Πρόγευση για τι μπορεί να μας περιμένει το καλοκαίρι: Κατάληψη παραλίας στην Κύπρο, από Παλαιστίνιους που ζητούν πολιτικό άσυλο

Περίπου δώδεκα οικογένειες Παλαιστινίων, που ζητούν πολιτικό άσυλο, δημιούργησαν πρόχειρο καταυλισμό με αντίσκηνα στην παραλιακή περιοχή Μακένζϊ στη Λάρνακα.

Οι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, δεν λαμβάνουν επίδομα, αφού αρνήθηκαν να εργαστούν σε θέσεις που τους υπέδειξε το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο τους ζήτησε να στεγαστούν στο κέντρο αιτητών ασύλου.

Οι Παλαιστίνοι αρνούνται να μετακινηθούν από την παραλία Μακένζι, αν δεν αρχίσει και πάλι η χορήγηση του επιδόματος. Υποστηρίζουν ότι, λόγω του τερματισμού χορήγησης του επιδόματος, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν και ότι τώρα δεν έχουν να φάνε.

Επικαλούνται μάλιστα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία όσοι τυγχάνουν καθεστώτος συμπληρωματικής προστασίας δεν επιτρέπεται να ζουν σε άσυλο.

Η παρουσία των Παλαιστινίων και τα αντίσκηνα που έστησαν προκάλεσαν διαμαρτυρίες τόσο από τους κατοίκους όσο και από εστιάτορες της περιοχής, οι οποίοι ζητούν από τον δήμαρχο Λάρνακας την απομάκρυνσή τους.

Πρέπει να πούμε ένα μπράβο στην Τίνα... επιτέλους αποφάσισε να καταπιαστεί με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας!!!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRFCAWqmiLGyoCAiqzNZqSenGSWg1YTkAebQDAG2okrbwH-G-dzΤην Τίνα την έχουμε κατηγορήσει αρκετές φορές ότι παίρνει αποφάσεις πρόχειρες, που πολλές φορές δείχνουν φοβερή επιπολαιότητα και εκθέτουν... Σήμερα όμως πρέπει να της δώσουμε τα συγχαρητήριά μας για τη δραστηριότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος!!!. Επιτέλους το Υπουργείο της αποφάσισε να καταπιαστεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και έτσι σήμερα το πρωί συνεκλήθη επείγουσα σύσκεψη φορέων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για αντιμετωπιστεί το πολύ σημαντικό πρόβλημα της

καταστρεπτικής ασθένειας του πλατάνου!!!

Το πρόβλημα είναι τόσο επείγον που στη σύσκεψη προήδρευσε, κατ΄εντολή της κ. Τίνας ΚάνωΔιάδρομοΚαιΔεΜπορώ, ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. ΤαΞύνω ΌληΜέρα, ενώ αποφασίστηκε να παρθούν άμεσα μέτρα που εμπλέκουν πολλούς φορείς προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του θανατηφόρου για τα πλατάνια μύκητα!!! Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από επιστημονικούς φορείς και ανώτατοι υπάλληλοι του Υπουργείου καθώς και εκπρόσωποι του Ευρωβουλευτή Κρίτωνα ΕχωΩραίαΜακριάΜαλλιά, μιας και ο ίδιος μιλούσε την ίδια ώρα στην Ευρωβουλή για τη διάσωση της φινλανδικής ελιάς...

Αποφασίσθηκαν μέτρα και πρωτοβουλίες που θα εφαρμοσθούν άμεσα ώστε να ανακοπεί η μόλυνση των πλατάνων και να μειωθούν οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει καταλάβει η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, η οποία οφείλεται στην εξάπλωση του μύκητα Ceratocystis platani.

«Το πλατάνι αποτελεί ένα ενδημικό είδος που απαντάται σε όλη την Ελλάδα και είναι συνδεδεμένο τόσο με το φυσικό όσο και με το ανθρωπογενές περιβάλλον της χώρας. Για το λόγο αυτό καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να περιοριστεί το φαινόμενο και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσής του» υπογράμμισε ο Υφυπουργός κ. ΤαΞύνω ΌληΜέρα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού για το μεγαλειώδες έργο που επιτελεί το Υπουργείο της κ. Τίνας ΚάνωΑκόμαΔιάδρομο...

Νεότερα για την απαγόρευση συγχώνευσης Aegean - Olympic Air, από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει, με βάση τον κανονισμό συγχωνεύσεων της ΕΕ, την προτεινόμενη συγχώνευση της Aegean Airlines με την Olympic Air, καθώς θα οδηγούσε σε οιονεί μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών (ΣΣ. Χάλασαν τα σχέδια Βασιλάκη....).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιρειών θα είχε ως συνέπεια υψηλότερους ναύλους για τέσσερα από τα έξι εκατομμύρια Ελλήνων και ευρωπαίων καταναλωτών που ταξιδεύουν σε δρομολόγια από και προς την Αθήνα κάθε χρόνο. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες ελέγχουν από κοινού ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% της ελληνικής εγχώριας αγοράς αεροπορικών μεταφορών, επισημαίνει η Επιτροπή, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου εμποδίζουν την είσοδο νέων αεροπορικών εταιρειών στα εν λόγω δρομολόγια, συγκρατώντας τις τιμές που θα ίσχυαν αν εγκρινόταν η συγχώνευση.

Παπουτσής πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και στο Πρύτανη αλλά δεν λέει κουβέντα για την ταμπακίερα

Δηλ. Το πως έφτασαν ανενόχλητοι 160 παράνομοι από τα Χανιά στο κέντρο της Αθήνας και κατέλαβαν τη Νομική!!! Διαβάστε τι αρλούμπες λέει:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει δώσει μακροχρόνιους αγώνες για την κατοχύρωσή τους.

Οι Έλληνες, είναι φιλόξενος λαός. Θέλουμε όμως οι ξένοι που, για διάφορους λόγους, βρίσκονται στην πατρίδα μας να σέβονται τον τόπο όπου φιλοξενούνται και τους νόμους του Ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση της Νομικής σχολής, με την παρότρυνση μιας μικρής μειοψηφίας συμπατριωτών μας, που αποσκοπούν σε κομματικά οφέλη, οι αλλοδαποί μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα Χανιά, εισήλθαν και παραμένουν στο κτίριο.

Επειδή όμως ο χώρος καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, θέλω να διευκρινίσω ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη λειτουργία και την ασφάλεια των χώρων και των εγκαταστάσεων.

Έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα με απόφαση των αρμοδίων οργάνων να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Οι Πρυτανικές Αρχές οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής»

Δηλώσεις Λαφαζάνη για την πρωινή ομιλία ΓΑΠ στην ΚΟ... μιας και δεν βρίσκουμε ακόμα δηλώσεις από τη ΝΔ...

ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΔΩΝ!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου επιδίδεται, με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σε ένα πρωτοφανές αντιαριστερό παραλήρημα, που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές και προμηνύει νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο και το λαό, την ίδια ώρα, με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνησή του, προσφέρει απλόχερα νέα μεγάλα και ανέλπιστα «δώρα» στο μεγάλο κεφάλαιο και ιδιαίτερα τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους!

Συγκεκριμένα με τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου όχι μόνο μειώνεται κατά 4 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, από το 24% στο 20%, ο φορολογικός συντελεστής των μεγάλων εταιρικών κερδών αλλά και πάει να απαλλαχθεί πλήρως η φορολογία των διανεμόμενων κερδών από τις θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών της χώρας μας προς τις μητρικές τους εταιρείες!

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο πάει να εισαχθεί μια απαράδεκτη διάκριση σε όφελος των θυγατρικών πολυεθνικών στη χώρα μας και σε βάρος εγχώριων εταιρειών αλλά και ουσιαστικά τείνει να ακυρωθεί στην πράξη συνολικά η φορολογία των διανεμόμενων κερδών.

Αυτήν την ώρα ο τόπος χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική προοδευτική και σοσιαλιστική πορεία με την ήττα της κυβέρνησης και του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού και την ανάδειξη της συμπαραταγμένης Αριστεράς και των ενωτικών αγώνων σε νέους πρωταγωνιστές των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Τους φοιτητές, καλεί η Αλέκα, να πετάξουν έξω από το Παν/μιο τους καταληψίες λαθραίους!!! Μπράβο Αλέκα!! Συμφωνούμε!

Επιτέλους μια σοβαρή πρόταση από το ΚΚΕ που θα συμβάλλει στις προσπάθειες για ένα καλύτερο Παν/μιο!!! Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στην Αλέκα. Διαβάστε τι δήλωσε:

«Το άμεσο και πρακτικό ζήτημα είναι, με αφορμή και την εξέλιξη αυτή, η δικαίωση όλων εκείνων των μεταναστών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, που δουλεύουν για μισό κομμάτι ψωμί, γίνονται αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης και δεν τους αναγνωρίζονται τα δίκαια αιτήματά τους, αυτό της νομιμοποίησης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση σε αυτό το ζήτημα. Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε νομιμοποίηση σε όλα εκείνα τα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κατά καιρούς να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο. Το άσυλο μπορούν και πρέπει να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι φοιτητές και από την αστυνομία και από οποιοδήποτε άλλον το επιβουλεύεται. Εδώ και τώρα ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών.»

Μείωση μισθών στην Ελλάδα προτείνει ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικών

Γιοργκ Ασμούσεν Την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μέσω της μείωσης των μισθών, δήλωσε πως θεωρεί αναγκαία ο Υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Γιεργκ Άσμουσεν, μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο του πρακτορείου Bloomberg για το δημόσιο χρέος της Ευρώπης.

Ο Άσμουσεν δήλωσε πως η Ελλάδα "σπατάλησε" την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 10-15 χρόνια, αφού έχασε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διατηρούσε ως το πιο προχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. "Η μοναδική συγκυρία που είχε η Ελλάδα στο παρελθόν δεν υπάρχει πλέον και τώρα πρέπει να ορίσει ξανά τι πρέπει να κάνει για να έχει ανάπτυξη, επειδή μόνο με τη δημοσιονομική λιτότητα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση που είναι", είπε ο Γερμανός Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι "εκ των πραγμάτων χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, αρχίζοντας με την πολιτική μισθών".

Ερμηνεύοντας το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο κ. Άσμουσεν είπε : "Το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο σε δύο πυλώνες, πρώτον στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης και δεύτερον, που είναι πιο δύσκολο, στον επανακαθορισμό των προτάσεων για το τι μπορεί να πουλήσει η Ελλάδα". Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι "η Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τις αγορές και τα δίκτυα της και να ιδιωτικοποιήσει μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις", προσθέτοντας ότι "πρέπει να προσέξει το κόστος εργασίας, κάτι που είναι δύσκολο σε μία νομισματική ένωση, αλλά όχι αδύνατο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Tη συγχώνευση Olympic Air και της Aegean Airlines απαγόρευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy2200tYdYuj-JAx3weq_UsGArqseRqLGptCaChcFs3S5uDxX9oAo4zfJFRGfFA_znWVJTRooDsU8j0NyMa8oH-XSwNK5ejlqfKiXOueHejPuCBwRZlh2M85RQ6jz_U6mvdeYyc0xM-F6x/s1600/olympic_aegean-thumb-large.jpgΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων ελληνικών αεροπορικών εταιριών, της Olympic Air και της Aegean Airlines επικαλούμενη προβλήματα ανταγωνισμού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόκειται για την πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων ετών που η ΕΕ ασκεί "βέτο" σε εταιρική συγχώνευση.

Μαθητής λυκείου από το Λιτόχωρο ετοιμάζει "βαλίτσες" για το ΜΙΤ των ΗΠΑ

http://www.zeitgeisthellas.gr/portal/wp-content/uploads/2010/03/mit-campus-view.png "Βαλίτσες" για το πανεπιστήμιο ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ετοιμάζει ένας 16χρονος από το Λιτόχωρο της Πιερίας. Πρόκειται για τον Χάρη Τσαμπασίδη, ο οποίος προσκλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι από τη διοίκηση του αμερικανικού πανεπιστημίου, καθώς έχει διαπρέψει σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε διαγωνισμούς των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Παγκόσμιας Μαθηματικής Ολυμπιάδας.

Ο 16χρονος, μαθητής της β' τάξης του λυκείου Λιτοχώρου, έχοντας συμμετάσχει σε όλους τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) και σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής οχτώ μετάλλια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα και εύφημο μνεία από την Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Μαθηματική Εταιρία προτείνει κάθε χρόνο ένα παιδί από τη β' λυκείου, το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις γνώσεις του στα μαθηματικά. "Φέτος, επιλέχτηκα εγώ να μεταβώ στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί επιβραβεύτηκαν οι κόποι μου. Σαφώς και ήταν απρόσμενο, αφού δεν έρχεται καθημερινά μία τέτοια πρόσκληση", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Τσαμπασίδης.

Στα όνειρα του νεαρού είναι να κάνει καλή εντύπωση και να μπορέσει στο μέλλον να σπουδάσει στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. "Όταν τελειώσω το σχολείο θέλω να φύγω για το εξωτερικό. Μακάρι να κάνω καλή εντύπωση στην Αμερική και να με επιλέξουν να συνεχίσω τις σπουδές μου. Θα ήταν δύσκολο να καλυφθούν τα όνειρά μου στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει σωστή υποδομή", πρόσθεσε ο 16χρονος.

Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί της ΕΜΕ ξεκινούν από τις τάξεις Ε' και ΣΤ' του δημοτικού και ονομάζονται "Μικρός Ευκλείδης". Για το Γυμνάσιο και το Λύκειο γίνονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις. Ο πρώτος διαγωνισμός λέγεται "Θαλής", στον οποίο συμμετέχουν από 15.000-18.000 μαθητές, ο δεύτερος "Ευκλείδης" και ο τρίτος "Αρχιμήδης". Σε κάθε φάση συμμετέχουν μόνο όσοι προκρίθηκαν από την προηγούμενη.

Μετά το διαγωνισμό "Αρχιμήδης", επιλέγονται οι 25 καλύτεροι από το Γυμνάσιο και οι 25 καλύτεροι από το Λύκειο, από τους οποίους, ύστερα από μία ακόμη δοκιμασία, ξεχωρίζουν οι 12 μαθητές, που αποτελούν την εθνική ομάδα μαθηματικών, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς.

"Στόχος μου και φιλοδοξία μου είναι να ασχοληθώ με τα μαθηματικά σε ερευνητικό πλαίσιο"», τονίζει ο Χάρης σκεφτόμενος το τι θέλει να κάνει στη μετέπειτα ζωή του, ενώ στέλνει ένα μήνυμα σ' όλους τους νέους που έχουν φιλοδοξίες: "Οι νέοι θα πρέπει να προσπαθούν σκληρά. Δεν μπορεί κάτι σημαντικό να επιτευχθεί χωρίς προσπάθεια. Και όταν τους δοθεί η ευκαιρία, θα τα καταφέρουν".

Σίγουρα ο Καραμανλής φταίει

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο υποχθόνιος Καραμανλής που το πρωί, θέλοντας να το παίξει ανθρωπιστής, πήγε ένα καλοριφέρ στους λαθρομετανάστες, όπως έγραψε το taxalia, λίγο αργότερα τους το ξαναπήρε όπως αποκάλυψε το olympia και αποδεικνύει και η φώτο!!!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/karamanlis2bkalorifer2btaxalia2.jpg

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε προσφυγή της Εκκλησίας της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας

Μη παραδεκτή κρίθηκε από το τέταρτο τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) η προσφυγή, την οποία είχε υποβάλει εναντίον της Τουρκίας το 2009 ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου και του ποιμνίου της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» το ΕΔΑΔ αναφέρει ότι η προσφυγή του αρχιεπισκόπου Κύπρου και τα αιτήματά της περί παραβιάσεων εκ μέρους της Τουρκίας «εμπίπτουν και δεσμεύονται από την απόφαση της Ολομέλειας (του Δικαστηρίου) στην υπόθεση "Δημόπουλος"».

Το ΕΔΑΔ παραπέμπει τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να αποταθεί πρώτα, αν το επιθυμεί, στην «επιτροπή αποζημιώσεων» στο βόρειο (κατεχόμενο) τμήμα της Κύπρου, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση "Δημόπουλος" «αποτελεί ικανοποιητικό εσωτερικό ένδικο μέσο».

Στην προσφυγή της η Εκκλησία της Κύπρου είχε καταγγείλει την Τουρκία για παραβιάσεις σειράς άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων η στέρηση περιουσιακών δικαιωμάτων και η μη πρόσβαση σε ναούς, μονές, κοιμητήρια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, η εξαφάνιση εκκλησιαστικών κειμηλίων και έργων τέχνης, οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές χώρων λατρείας και η στέρηση του δικαιώματος των Ελληνοκυπρίων να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Το ΕΔΑΔ, στην απόφασή του, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου, δεν κάνει δεκτό ότι στη συγκεκριμένη προσφυγή ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εκπροσωπεί τους ενορίτες της Εκκλησίας Κύπρου, σημειώνοντας ότι στην προσφυγή δεν επισυνάφθηκε κατάλογος με τα ονόματά τους ούτε σχετική εξουσιοδότηση. Το ΕΔΑΔ, αν και αναγνωρίζει στον κ. Χρυσόστομο το δικαίωμα να ενεργεί νομικά εκ μέρους της Εκκλησίας Κύπρου, σημειώνει ότι αρκετοί από τους τίτλους ιδιοκτησίας που επισυνάφθηκαν στην προσφυγή εμφανίζουν ως ιδιοκτήτες (ναών και νεκροταφείων) τοπικές εκκλησιαστικές επιτροπές και Δήμους.

Σχετικά με τις καταγγελίες για βανδαλισμούς και καταστροφές εκκλησιών και μονών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, το ΕΔΑΔ σημειώνει ότι «οι πράξεις αυτές συντελέστηκαν πριν από το 1987, όταν η Τουρκία αποδέχθηκε τη Σύμβαση» και ως εκ τούτου το Δικαστήριο είναι «αναρμόδιο» να κρίνει τέτοια ζητήματα.

Αναφορικά με το θέμα της παρεμπόδισης της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων, το ΕΔΑΔ αποφάνθηκε ότι και αυτή η πτυχή ομοιάζει με το θέμα της ειρηνικής απόλαυσης της περιουσίας και παραπέμπει και γι΄αυτό την Εκκλησία της Κύπρου στην «επιτροπή αποζημιώσεων», η οποία -σημειώνεται στην απόφαση- επιδικάζει αποζημιώσεις για «ηθική βλάβη», οπότε θα μπορούσε να υπάρξει «θεραπεία» για τη στέρηση ελεύθερης άσκησης θρησκευτικών δικαιωμάτων.

Τώρα κατάλαβα γιατί τον τελευταίο καιρό έχει ένα πονοκέφαλο και μια τρομερή φαγούρα ο Σαμαράς!!!!

Να σαι καλά ρε Ρετσίνα που μας κάνεις και γελάμε πρωινιάτικα...

άλλη δουλειά δεν είχε ο Σαμαράς, από το ν' ασχολείται με τον αδερφό Ψωμιάδη...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYuoVd3_8nAVzGvYexf71iAjGRDBD9Do_SgrRHxPMQg8mMxQ3FI7L6eOj04o5mq-5vvQ84_UElqgiWz2Eywx-5K1h9-g3nmfF-loqs1UwTx3LlLqgoy9v0n2EEIbMwVgg2CewSOnaILZ9R/s1600/paparies.JPG

Ο θόρυβος της κυκλοφορίας των οχημάτων αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που εκτίθενται μόνιμα στον θόρυβο της κυκλοφορίας των οχημάτων, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, ιδίως όσοι είναι άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άαρχους, υπό την Μέτε Σόρενσεν του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Καρκίνου της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “European Heart Journal” της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν το ιατρικό ιστορικό περίπου 51.500 ατόμων (εκ των οποίων οι 1.881 έπαθαν εγκεφαλικό στη διάρκεια της πενταετίας που διήρκεσε η μελέτη), σε σχέση με τον τόπο διαμονής τους στην Κοπεγχάγη ή γύρω από αυτήν.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι για κάθε αύξηση του επιπέδου θορύβου κατά 10 ντεσιμπέλ από το θόρυβο του δρόμου, αυξανόταν κατά 14% η πιθανότητα εγκεφαλικού κατά μέσο όρο (για όλες τις ηλικίες). Η αύξηση κινδύνου για τους κάτω των 65 ετών ήταν σχετικά αμελητέα, όμως για τους άνω των 65 ετών η πιθανότητα εγκεφαλικού αύξανε κατά 27% για κάθε αύξηση 10 ντεσιμπέλ του θορύβου από το κυκλοφορικό.

Ειδικά για αύξηση του θορύβου πάνω από 60 ντεσιμπέλ, ο κίνδυνος εγκεφαλικού αύξανε σημαντικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 8% όλων των εγκεφαλικών και το 19% των εγκεφαλικών στα άτομα άνω των 65 ετών μπορεί να αποδοθεί στον αυξημένο θόρυβο.

Ένας μέσος θορυβώδης δρόμος εύκολα «γεννά» θόρυβο 70 έως 80 ντεσιμπέλ, ενώ - συγκριτικά- η απογείωση ενός αεροπλάνου προκαλεί θόρυβο 120 ντεσιμπέλ και ενός μηχανήματος που κουρεύει το γκαζόν 90 - 100 ντεσιμπέλ.

Προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει τον θόρυβο του κυκλοφορικού με αυξημένη πίεση και μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα. Ο θόρυβος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δημιουργεί ένα συνεχές στρες και διαταράσσει τον ύπνο, αυξάνοντας έτσι την πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό, καθώς επίσης το επίπεδο των ορμονών του άγχους. Η διαβίωση δίπλα σε δρόμους με έντονη κυκλοφορία οχημάτων συχνά συνδέεται με τα λιγότερο προνομιούχα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, καθώς οι πιο πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν σε απομονωμένες και ήσυχες περιοχές.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://eurheartj.oxfordjournals.org/content/early/2011/01/08/eurheartj.ehq466.abstract

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά διευκρινίσεις από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής από μετανάστες

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη προκειμένου να του παράσχει πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με την κατάληψη χώρων της Νομικής Αθηνών από λαθρομετανάστες.

Ευρωβουλή: κερδίζει το Facebook έναντι του twitter

Δεν είναι δημοφιλές το twitter ανάμεσα στους ευρωβουλευτές, καθώς οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δύσκολα βλέπουν τη χρησιμότητά του. Σύμφωνα με σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, ο «παράγων του φόβου» για το τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση μιας αρνητικής αντίδρασης σε κάποιο μήνυμα και η δυσκολία της γλώσσας, είναι αποτρεπτικοί παράγοντες στη χρήση του twitter.

Η έκθεση σημειώνει ότι το 34% των ευρωβουλευτών χρησιμοποιούν το twitter, ιδιαίτερα ως μέσο ενημέρωσης και όχι συζήτησης με τους πολίτες. Το 57% θεωρεί ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του twitter είναι η «άμεση έκφραση απόψεων» και μόλις το 25% εκτιμά τη συνεισφορά του στον διάλογο.

Ως προς το πολιτικό φάσμα που επιλέγει το twitter, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές είναι οι πιο θερμοί οπαδοί της νέας υπηρεσίας και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΣΣ. Παντού οι δεξιοί βουλευτές είναι χρόνια πίσω στην τεχνολογία...).

Στην έκθεση σημειώνεται επίσης, ότι οι ευρωβουλευτές σταδιακά εγκαταλείπουν τα προσωπικά blogs (ως «χρονοβόρα» ασχολία) και προτιμούν την αμεσότητα της επικοινωνίας στοfacebook - η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα προσωπικά blogs των ευρωβουλευτών μειώθηκαν από 40% το 2009 σε 29%. Οι προσωπικές ιστοσελίδες, το facebook και το mySpace συγκεκριμένα είναι πιο συχνές δραστηριότητες των ευρωβουλευτών, που πάντως στο σύνολό τους ως «πιο αποτελεσματικό» τρόπο επικοινωνίας επιλέγουν: τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις ομιλίες σε εκδηλώσεις, τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες, την ιστοσελίδα, την αρθρογραφία σε εφημερίδα, τα δελτία τύπου, τις διαφημίσεις.

ΑΠΕ, Euobsrever, Fleishman-Hillard)

40%, 30% και 30% οι δόσεις του ΦΠΑ

Η τμηματική εξόφληση του ΦΠΑ ενεργοποιείται μεταξύ άλλων μέτρων για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Ο ΦΠΑ θα εξοφλείται σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

Κατά την υποβολή της περιοδικής δήλωσης θα καταβάλλεται το 40% του οφειλόμενου φόρου και το υπόλοιπο 60% θα εξοφλείται σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με προσαύξηση 1%. Το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

Τα άλλα ευνοϊκά μέτρα για τις επιχειρήσεις είναι:

1 Βεβαίωση οφειλόμενου ΦΠΑ και εξόφληση σε 6 δόσεις έπειτα από διοικητική επίλυση φορολογικής διαφοράς ή πράξη οριστικοποίησης από μη άσκηση προσφυγής που αφορά οριστική πράξη προσδιορισμού φόρου ή περίπτωση κατάργησης φορολογικής δίκης.

2 Το ακίνητο θεωρείται νεόδμητο για μια τριετία από την αποπεράτωση της οικοδομής. Οι κατασκευαστές δεν θα πληρώνουν ΦΠΑ για τα νεόδμητα. Εντούτοις ο φόρος θα επιβαρύνει τον αγοραστή εφόσον το αγοράσει εντός τριών ετών από την αποπεράτωση, ενώ για μετέπειτα αγορά θα πληρώνει φόρο μεταβίβασης.

Με την αποπεράτωση του κτίσματος, αν δεν πωληθεί, το ΦΠΑ θα τον πληρώνει ο κατασκευαστής. Παράλληλα, η ΓΓΠΣ υποχρεούται να αποστέλλει κάθε χρόνο στο ΙΚΑ στοιχεία για τις οικοδομές που έχουν αποπερατωθεί, ώστε να εντοπίζονται οι κατασκευαστικές που έχουν υποχρέωση αυτοπαράδοσης για αδιάθετες ιδιοκτησίες μετά την τριετία από την αποπεράτωση.

3 Κατ' επιλογή ένταξη σε ΦΠΑ και εμπορευματικών κέντρων, με δυνατότητα έκπτωσης του φόρου που επιβαρύνει την κατασκευή και τη συντήρησή τους.

4 Παρατείνεται για 4 χρόνια μέχρι 31.12.2014 το δικαίωμα έκπτωσης για επιπλέον 50% δαπανών έρευνας και τεχνολογίας που έγιναν στη διάρκεια της χρήσης.

5 Εξαίρεση από υποβολή δήλωσης ΦΠΑ για εφημεριδοπώλες αν δεν θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα της έκπτωσης του φόρου εισροών.

6 Αγρότες ενταγμένοι στο Μητρώο, που ασχολούνται με διαχείριση ανανεώσιμων πηγών έως 100 KW ή αγροτουριστικές μονάδες μέχρι 10 δωμάτια, δεν χάνουν το δικαίωμα επιστροφής με τους κατ' αποκοπήν συντελεστές ΦΠΑ, παρότι υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων.

7 Καταβολή φόρου από λήπτη στη μεταβίβαση αδειών εκπομπών αερίων στο εσωτερικό της χώρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αίγυπτος: Μια αντιπολιτευόμενη οργάνωση καλεί σε μια δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/35265.jpg Η οργάνωση των αγωνιστών υπέρ της δημοκρατίας "Κίνημα της 6ης Απριλίου", η οποία είχε την πρωτοβουλία για τις χθεσινές διαδηλώσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, καλεί σε μια δεύτερη ημέρα κινητοποίησης σήμερα στην Αίγυπτο.

Η οργάνωση καλεί τους Αιγύπτιους, από τη σελίδα της στο Facebook, να συγκεντρωθούν στη μεγάλη πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, εκεί όπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διαδήλωσαν χθες φωνάζοντας "ο λαός απαιτεί να φύγει το καθεστώς".

"Όλοι πρέπει να μεταβούμε στην πλατεία Ταχρίρ για να την καταλάβουμε και πάλι", γράφει η οργάνωση στην ιστοσελίδα.

Στο Παρίσι, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί εξέφρασε σήμερα τη λύπη της για τους νεκρούς στις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο υπενθυμίζοντας ότι η Γαλλία ζητάει "περισσότερη δημοκρατία σε όλα τα κράτη".

"Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπήρξαν νεκροί, δύο μεταξύ των διαδηλωτών, ένας μεταξύ των αστυνομικών", δήλωσε η υπουργός μιλώντας στο ραδιοσταθμό RTL. "Πρέπει να μπορεί κανείς να διαδηλώνει χωρίς να υπάρχουν βιαιότητες και ακόμη λιγότερο νεκροί", πρόσθεσε.

"Δεν πρόκειται για ανάμιξη της Γαλλίας", όμως η χώρα απευθύνει "έκκληση για να υπάρξει ολοένα και περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία σε όλα τα κράτη", συνέχισε η υπουργός, η οποία βρισκόταν το Σάββατο στην Αίγυπτο.

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν παραλληλισμοί με την Τυνησία, η γαλλίδα υπουργός υπογράμμισε πως "οι καταστάσεις είναι διαφορετικές σε καθεμιά από τις χώρες". Ωστόσο στην Αίγυπτο "υπάρχει σίγουρα μια διπλή προσδοκία για περισσότερη ευημερία" και "για ελευθερία σε διάφορους τομείς", τόνισε.

Επανερχόμενη στην επίμαχη πρότασή της για προσφορά βοήθειας στις δυνάμεις της τυνησιακής αστυνομίας πριν από την πτώση του προέδρου Μπεν Άλι, η Μισέλ Αλιό-Μαρί παραδέχθηκε πως "ίσως εκφράσθηκα εσφαλμένα". "Δεν έγινα καλά κατανοητή", πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι δεν αισθάνεται "εξασθενημένη".

Οι δηλώσεις της αυτές, πριν από 15 ημέρες, είχαν προκαλέσει στις τάξεις της αντιπολίτευσης αιτήματα για την παραίτησή της.

Κλειστά λόγω ψύχους τα σχολεία στο Δήμο της Φλώρινας

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στο Δήμο της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να έχει κατέβει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός επικρατεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νομού, με έμφαση στις ορεινές περιοχές, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

Παγετός επικρατεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV9WLrnubwSB2GUeDmJFYK_vzOVi9T330WUSwyPzgd21Z6Bd2o80kKCC8AT9HtQR-8Px_xAWUfwRaI4AfhKWbOuoOMXQHbaQx5BzSjieGA2LxvGelrK5j9QLRDHNINg03q4giVduWEvThr/s400/%CE%91%CE%9B%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A3.jpgΣυνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν κατά τα τελευταία 8 χλμ. του δρόμου από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στα ορεινά τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.

Άρχισε να ενοχλεί ο Μίκης Θεοδωράκης, τους "φίλους μας" στην Ευρώπη ..

Διαβάστε τι γράφει και πως αποκαλεί τον Μίκη Θεοδωράκη, η Γερμανόφωνη Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα τον αποκαλεί : "παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο"
Μάλλον άρχισε να ενοχλεί κάποιους "φίλους μας"στην Ευρώπη ο Μίκης..
Άρχισε να ενοχλεί μια φωνή, μια σπίθα, που λέει δυνατά αυτά που είναι στο μυαλό σχεδόν του κάθε Έλληνα.


Διαβάστε το απαράδεκτο άρθρο

«Ο Μίκης Θεοδωράκης και το τραγούδι της παράνοιας», είναι ο τίτλος σχολίου στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung με θέμα το νέο κίνημα «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» που ως γνωστόν ίδρυσε ο Θεοδωράκης τον Δεκέμβριο: «Ο Μίκης Θεοδωράκης εκπροσωπούσε πάντα το καλό. Στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο βασανίστηκε από τους φασίστες, στη χούντα το ίδιο. Με τις αντιστασιακές του συναυλίες κίνησε τότε το ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση στην πατρίδα του. Αγωνίστηκε για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Και ασφαλώς πάνω από όλα είναι ο δημιουργός της περίφημης μουσικής του Ζορμπά. Πως κατέληξε όμως τώρα;»
Η εφημερίδα ενημερώνει για την ίδρυση του κινήματος «των Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα» και υπογραμμίζει: «Ο Θεοδωράκης βλέπει τη χώρα του περικυκλωμένη από εχθρούς. Εάν ήταν ένας από αυτούς τους θερμοκέφαλους συνωμοσιολόγους που κατακλύζουν τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια και εκτονώνονται, δεν θα πείραζε. Όμως η μεταστροφή του Θεοδωράκη από αντιφασίστα-αντιστασιακό σε παρανοϊκό, εθνικιστή και φιλοπόλεμο φανφαρόνο μας αφήνει άναυδους.
Ας ελπίσουμε ότι οι περίπου 10.000 οπαδοί που έχει το κίνημά του στο Facebook έχουν πιο κριτικό πνεύμα.»
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6415995,00.html 

 

O Mανωλάς στον Ολυμπιακό!

http://www.skai.gr/files/temp/14B351F8A6A3419FF74D3908AD12E7EE.jpgΟ Στέλιος Μανωλάς θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας Nέων του Ολυμπιακού. Oι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν μαζί του να αναλάβει τις τύχες της «δεύτερης» ομάδας μετά από τη σημερινή αποχώρηση του Αλέκου Αλεξανδρή.

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην κοπή της πίττας των Ακαδημιών του Ολυμπιακού έκανε λόγο για αλλαγές που πρόκειται να γίνουν γνωστές, κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

O Στέλιος Μανώλας είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας Nέων, μετά από την αποχώρηση του Αλέκου Αλεξανδρή από το «τιμόνι» της.

Στον Ολυμπιακό αναζητούσαν την καλύτερη λύση για τη θέση και κατέληξαν σε αυτήν του Στέλιου Μανωλά, αφού εξέτασαν σοβαρά τη δουλειά που έχει κάνει στην Εθνική Ελπίδων.

Ο Πειραιάς και ο Μιχαλολιάκος τιμούν τους ήρωες

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E7144C211C08A8E337607622B830BF9E.jpgΕπιμνημόσυνη δέηση για τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πειραιώτη ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου, που έπεσε στα Ίμια στις 31/1/1996, θα τελέσει ο Δήμος Πειραιά, στον ανδριάντα του στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας), την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, στις 11:30 π.μ.

Ξεχυλίζει ΠΑΣΟΚ και Δραγώνα η σελίδα των "τούρκων" δημοσιογράφων που κάνουν παράνομα εκπομπές στην ΕΡΑ Κομοτηνής

Πάρτε μια γεύση και θα σας λυθούν οι απορίες γιατί αν και έχει λήξει η σύμβασή τους εδώ και 10 μήνες συνεχίζουν να κάνουν εκπομπές στην ΕΡΑ Κομοτηνής και γιατί βγήκε φωτογραφική διάταξη προκειμένου να προσληφθούν...

http://www.azinlikca.net/

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizjPt3yf19IfvONW0Is-AiTmkEilRIloWec7Jg9rUQ79UAClV4Bn2A8oFU9XBD8XEK8oKgVv2l8l0eNHQzwMa33_T0a0UlJQYwcood1l3SWWYd_Ppe95JU51Eop0Ul37q3-Vr94mZFiKUm/s1600/Az%25C4%25B1nl%25C4%25B1k%25C3%25A7a+-+B.Trakya+Ayl%25C4%25B1k+Haber+Yorum+Dergisi_1295996639888.JPG