20 Φεβρουαρίου 2011

Ταραχές αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη της Λιβύης *** ΕΝΗΜΕΩΣΗ

Όλο και χοντραίνει το πράγμα στη Λιβύη μιας και τώρα οι ταραχές επεκτάθηκαν και στην πρωτεύουσα την Τρίπολη. Ταραχές σημειώνονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Τρίπολης όπως δήλωσε υπάλληλος ξενοδοχείου στο Ρόιτερς.

***00:15: Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι σε λίγο θα βγάλει διάγγελμα ο γιος του Μ Καντάφι, ο 38χρονος μηχανικός, Seif Al Islam Gaddafi, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τις μεγαλύτερες φυλές της χώρας, η μία είναι η γνωστή φυλή των Touareg στη νότια Λιβύη, προσχώρησαν στην πλευρά των διαδηλωτών

***00:25: Σύμφωνα με το 2ο Γραμματέα της Πρεσβεία της Λιβύης στο Πεκίνο, ο οποίος παραιτήθηκε ζωντανά στον αέρα στο Al Jajira, ο γιός του Καντάφι, Seif Al Islam Gaddafi, δεν θα μιλήσει τελικά στην ΤιΒι μιας και δέχθηκε πυροβολισμούς (άγνωστο αν τραυματίστηκε) από τον αδερφό του Al Moatassim!!!

Λιβύη: Μέλη του στρατού αυτομόλησαν και λένε ότι "απελευθέρωσαν" την Βεγγάζη από τις δυνάμεις του Καντάφι. 50 οι νεκροί στη Βεγγάζη σήμερα.

http://media.washtimes.com/media/image/2011/02/16/Mideast_Libya_Protest_Lea_s640x465.jpg?cd1cca3073181030ae9be2df1fc9240ad6623586Μέλη του στρατού της Λιβύης είπαν σήμερα σε κατοίκους της Βεγγάζης ότι αυτομόλησαν και "απελευθέρωσαν" την πόλη από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με δύο κατοίκους.

Ο Χαμπίμπ αλ-Ομπέιντι, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Al-Jalae και ο δικηγόρος Μουχάμαντ Αλ-Μάνα είπαν στο Ρόιτερς ότι μέλη της μονάδας "Κεραυνός" μετέβησαν στο νοσοκομείο μαζί με στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί στις συμπλοκές με την προσωπική φρουρά του Καντάφι.

"Τώρα λένε ότι επικράτησαν της Πραιτωριανής Φρουράς και ότι ενώθηκαν με τον λαό", είπε τηλεφωνικώς ο Μουάμαρ. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το μεσημέρι στη Βεγγάζη, είπε στο Ρόιτερς ο αλ-Ομπέιντι.

"Σήμερα ήταν μία αληθινή τραγωδία...από τις 3 μμ (1300 GMT) και μέχρι τις 9.15 μμ, δεχτήκαμε 50 νεκρούς, οι περισσότεροι από τραύματα σφαίρας", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι "υπάρχουν 200 τραυματίες, 100 από αυτούς σοβαρά".

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΔΚ N. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Με την αποδοχή της διαμεσολάβησης που ανέλαβε η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Παπαγεωργόπουλου, ολοκληρώθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, η δεύτερη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών του Νομού.

Η διαμεσολάβηση αφορούσε αρχικά τους βουλευτές του νομού, από όλα τα κόμματα, οι οποίοι κλήθηκαν, στη σύσκεψη, να παρέμβουν προς τους αρμόδιους υφυπουργούς της κυβέρνησης (Ντόλιο και Σαχινίδη) ώστε να αρχίσει η αποπληρωμή των τιμολογίων από το μεταφορικό έργο που έχει εκτελεστεί το συντομότερο δυνατό. Και επιπλέον να υποβάλουν τροπολογία προκειμένου να επιλυθεί το θέμα με νέα νομοθετική ρύθμιση, ανάλογη αυτής με την οποία ρυθμίστηκε το πρόβλημα για το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Μετά τις πρωτοβουλίες αυτές οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, κλήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΤΕΔΚ να συνεχίσουν από τη Δευτέρα κανονικά το μεταφορικό έργο. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών λεωφορείων ανακοίνωσαν ότι είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τη Δευτέρα, τονίζοντας παράλληλα ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, θα επανεξετάσουν τη στάση τους. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας στη σύσκεψη τόνισε ότι το πρόβλημα, ελλείψη επαρκούς νομοθετικής ρύθμισης, θα επανεμφανιστεί πολύ σύντομα, παρά τις προσπάθειες των οργάνων της Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών τους. «Η λύση του προβλήματος είναι στα χέρια της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά, καθώς «από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες».

Η παρέμβαση της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής με σύσκεψη των δημάρχων του νομού, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Σε αυτήν εγκρίθηκε οξύτατο ψήφισμα και αποφασίστηκε η σύγκλιση σύσκεψης για τις 9 μ.μ. της ίδιας ημέρας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, των βουλευτών, του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Μίμη Φωτόπουλου, των Δημάρχων και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών λεωφορείων, καθώς και των ενώσεων γονέων και κηδεμόνων.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Θωμάς Ρομπόπουλος, Γ. Αρβανιτίδης από το ΠΑΣΟΚ και Σταύρος Καλαφάτης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης από τη Νέα Δημοκρατία. Στην πρωινή σύσκεψη ήταν παρούσα η βουλευτίνα του ΚΚΕ Λίτσα Αμανατίδου.

Προσοχή: Το ΔΣ της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα και ώρα 2 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης για να επικυρώσει το ψήφισμα της Παρασκευής.

Αποτελέσματα SUPERLEAGUE

ΑΕΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1 και τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 0-2

Καβάλα-Πανσερραϊκός 0-0

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1

Ολυμπιακός Β.-Ηρακλής 1-1

Ατρόμητος-Αρης 0-0

Ξάνθη-Λάρισα 1-1

*** Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Εργοτέλης αναβλήθηκε λόγω των υποχρεώσεων του "Δικέφαλου" στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 60

2. Παναθηναϊκός 50

3. ΠΑΟΚ 34 -22αγ.

. ΑΕΚ 34

5. Καβάλα 32

. Ολυμπιακός Βόλου 32

7. Εργοτέλης 31 -22αγ.

8. Κέρκυρα 30

9. Άρης 29

10. Ηρακλής 28

. Ξάνθη 28

12. Ατρόμητος 27

13. Πανιώνιος 25

14. Αστέρας Τρίπολης 22

15. Λάρισα 19

16. Πανσερραϊκός 17

Έκρηξη στα γραφεία της SUPERLEAGUE

Πριν από λίγο σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στα γραφεία της SUPERLEAGUE. Μέσα στα γραφεία υπήρχαν εργαζόμενοι αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς

Εσύ τι λες κ. Βερεμή να γίνει ή να μη γίνει το deal;

Οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι ανακυκλώνονται παντού!! Γνώστες επί παντός επιστητού:

Διοικητικό Συμβούλιο:
....
Θάνος Μ. Βερέμης (Γεννήθηκε το 1943 και είναι Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1987)....

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA BANK είναι από το 2000. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΕΛΙΑΜΕΠ) από το 1988, έχοντας διατελέσει και ως Πρόεδρος από το 1995 έως το 2000.



http://www.alpha.gr

Κάθε μέρα κι ένα ξεβράκωμα και δεν κουνιέται φύλλο!!!

Μιχελάκης (ΝΔ): «Η σημερινή δημοσίευση της εφημερίδας «Καθημερινή» που αποκαλύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου -από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009- συζητούσε στο παρασκήνιο με τον Πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, επιβεβαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, αυτά που υποστήριζε από τότε η Νέα Δημοκρατία και υποψιαζόταν ολόκληρος ο Ελληνικός λαός:

Ότι πρώτον: Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την Ελληνική οικονομία, με τις δηλώσεις περί “Τιτανικού”, “διεφθαρμένης χώρας” κ.λπ.

Και ότι δεύτερον: Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον Ελληνικό λαό, ενώ παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ.

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου έλεγε κατά λέξη: “…Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν...”.

Ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιανουαρίου 2010, ο Πρωθυπουργός συνέχιζε να εμπαίζει τους Έλληνες, δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν το έχουμε ανάγκη”.

Εξάλλου όλη εκείνη την κυβερνητική μεθόδευση αποκάλυψε, το Μάιο του 2010, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης και -ίσως άθελά του- “άδειασε” τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντας, τότε, όσα δηλώνει τώρα και ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Έλεγε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: “Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, προσθέτοντας ότι “το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά”!

Τώρα ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διαψεύδονται, εκτίθενται και αναζητούν προφάσεις.

Ας μην τολμήσουν, όμως, να πουν ότι δεν μπορούσε τότε η χώρα να δανειστεί. Διότι και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2009, τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά και οι αγορές προσέφεραν δάνεια, τα οποία όμως η κυβέρνηση αρνείτο να πάρει.

Γιατί, τελικά, ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τότε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, καθυστέρησε τόσους μήνες να πάρει μέτρα ;

Τώρα δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με το “λεφτά υπάρχουν”, που απαξίωσε την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις περί “Tιτανικού” και “διαφθοράς”, και που την οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαντήσει:

Πρώτον, γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό;

Και, δεύτερον, γιατί δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, προτού επιλέξει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ ;».

Να καθιερωθούν τα...Μαρινάκεια!

Πράγματι. Μύτη δεν άνοιξε στο «Καραϊσκάκης». Όπως ακριβώς το είπε ο Βαγγέλης: «Απόψε διδάξαμε αρχές και ήθος». Ορθώς λοιπόν ο Κώστας Καίσαρης προτείνει σήμερα στον Κάρολο Παπούλια. Σαν φίλαθλος, που είναι και σαν πρώτος πολίτης της χώρας, οφείλει να αποδώσει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού τα εύσημα. Να τον Καλέσει στο προεδρικό Μέγαρο και να τον τιμήσει σε ειδική εκδήλωση. Και να καθιερώσει την 19 Φεβρουαρίου σαν ημέρα γιορτής και μνήμης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την επωνυμία, Τα Μαρινάκεια.
Διότι η 19η Φεβρουαρίου πρέπει να μείνει χαραγμένη σε όλους με την επονομασία Μαρινάκεια!

Ρε φίλε milamegiampala.blogspot.com ως άλλος Μαρινάκης μόνο αυτά διαπίστωσες (Τραγική αντίδραση των παικτών των «πρασίνων» μετά τη λήξη του αγώνα... Δηλαδή τώρα σιχάθηκες τα επεισόδια; Όταν οι φίλοι της ομάδας σου έμπαιναν μέσα στο γήπεδο και έδερναν τους συμπαίκτες σου; Τότε ήταν καλά; Όταν πετούσαν αντικείμενα στους παίκτες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, προφανώς δεν το αντιλήφθηκες...) για το άκυρο γκολ που ακόμα και το ΦΩΣ γράφει ότι έχει δίκιο ο ΠΑΟ που φωνάζει εσύ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΣ ΤΙΠΟΤΕ .

Υ.Γ. 1 ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΣ ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ .

Υ.Γ 2 ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ;

Ιστορική αναδρομή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα την τελευταία 10ετία

Εν αναμονή των οποιονδήποτε εξελίξεων στο εγχώριο τραπεζικό τομέα, γυρνάμε το ρολόι του χρόνου στο Φεβρουάριο του 2000, προκειμένου μεταξύ άλλων να αντλήσουμε συμπεράσματα για το σήμερα.

Μια ιστορική αναδρομή για το που βρισκόταν έντεκα χρόνια πριν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ακριβώς μετά από μια περίοδο μεγάλων κινήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί στην τραπεζική σκακιέρα και είχαν δημιουργήσει το νέο τραπεζικό χάρτη της χώρας, που από τότε παραμένει επί της ουσίας αναλλοίωτος.

Επιτελικά στελέχη μεγάλων τραπεζών σε συνεργασία με εξειδικευμένα στελέχη εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων βρισκόντουσαν εκείνη την χρονική περίοδο σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρωθεί η ενοποίηση δικτύων τραπεζών, τον έλεγχο των οποίων είχαν αποκτήσει στη διάρκεια των προηγούμενων δύο ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η Alpha Bank, βρισκόταν ακόμη στη φάση ολοκλήρωσης της ενοποίησης με την Ιονική Τράπεζα. Αμέσως μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ιονικής Τράπεζας από την Εμπορική, το Μάρτιο του 1999, η διοίκηση της Alpha Τράπεζας Πίστεως με επικεφαλής τον Γιάννη Κωστόπουλο είχε ξεκινήσει τις εργασίες πλήρους συγχώνευσης των δύο τραπεζικών ομίλων οι είχαν προγραμματισθεί να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2000. H νέα Αlpha Τράπεζα Πίστεως, όπως ήταν τότε η επωνυμία της, θα είχε δίκτυο 450 καταστημάτων και μερίδιο αγοράς όσον αφορά το Ενεργητικό που θα προσέγγιζε το 20% και θα κατείχε τη δεύτερη θέση μετά την Εθνική Τράπεζα.

Η διοίκηση της Eurobank αλλά και ο προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νικόλαος Νανόπουλος, είχαν θέσει το στοίχημα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της συγχώνευσης με την Τράπεζα Εργασίας, τον έλεγχο της οποίας απέκτησε το 1999. Υπήρχε άλλωστε η σχετική εμπειρία καθώς είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια η συγχώνευση με την Interbank, την Τράπεζα Αθηνών και την Τράπεζα Κρήτης που είχαν δώσει στα ανώτατα στελέχη της τράπεζας την απαραίτητη εμπειρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της νέας, τότε, συγχώνευσης.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος Λάτση έκανε την έκπληξη καθώς με δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2000, ο κ. Νανόπουλος εξέφραζε το ενδιαφέρον της Eurobank για τη συμμετοχή της στις διαδικασίες για την απόκτηση του 10% της Εμπορικής Τράπεζας αλλά και γενικότερα για τις προοπτική συνεργασίας των δύο τραπεζών. Το γεγονός αυτό είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Εμπορική και από άλλους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, αν και το αρχικό τουλάχιστον σχέδιο της διοίκησης της τελευταίας ήταν η αναζήτηση ξένου στρατηγικού επενδυτή. Η "μάχη" της Εμπορικής είχε αρχίζει νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, για να περάσει αρκετά αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του νέου αιώνα στον γαλλικό τραπεζικό όμιλος της Credit Agricole.

Η τράπεζα του Ομίλου Λάτση πάντως με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της με την Εργασίας θα επιτύγχανε κάτι σημαντικό: από μια μικρή τράπεζα που ιδρύθηκε το 1991 - το 1996 είχε δίκτυο μικρότερο των δέκα καταστημάτων - θα μετεξελισσόταν στον τρίτο ισχυρότερο τραπεζικό όμιλο με περίπου 330 καταστήματα και μερίδιο αγοράς όσον αφορά το ενεργητικό περίπου 11%, έχοντας τότε στρατηγικό σύμμαχο έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους σε παγκόσμιο επίπεδο, την Deutshe Bank.

Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με επικεφαλής τον Μιχάλη Σάλλα, βρισκόταν εκείνη την εποχή μπροστά στο δύσκολο αλλά φιλόδοξο σχέδιο της ταυτόχρονης σχεδόν συγχώνευσης τριών τραπεζικών ιδρυμάτων: της Τράπεζας Πειραιώς, της Μακεδονίας Θράκης, που είχε εξαγοράσει το 1998 και της Xiosbank, τον έλεγχο της οποίας απέκτησε το 1999. Οι τρεις τράπεζες είχαν ήδη προχωρήσει με σταδιακά βήματα στη λειτουργική τους ενοποίηση. Οι διαδικασίες για την πλήρη συγχώνευση βρισκόντουσαν σε πλήρη εξέλιξη με στόχο να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2000. Το δίκτυο της ενιαίας πλέον τράπεζας ξεπερνούσε τα 170 καταστήματα, με μερίδιο αγοράς, βάσει του συνολικού ενεργητικού, που θα άγγιζε το 7%, αποτελώντας τότε τον πέμπτο μεγαλύτερο ελληνικό τραπεζικό Όμιλο και την τρίτη σε μέγεθος ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα.

Λιβύη: Ομάδα "ισλαμιστών εξτρεμιστών" κρατά ομήρους μέλη των δυνάμεων της τάξης και πολίτες

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Λιβύης δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "μια ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών" κρατά ομήρους μέλη των δυνάμεων της τάξης και πολίτες στην Αλ Μπάιντα, στην ανατολική Λιβύη.

"Μια ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών, η οποία αυτοαποκαλείται 'το Ισλαμικό Εμιράτο της Μπάρκα (προηγούμενη ονομασία της βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης), κρατά ως ομήρους μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και πολίτες", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αυτή η σύλληψη ομήρων άρχισε "κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών", δήλωσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Αυτή η ομάδα "ζητεί την άρση της κατάστασης πολιορκίας που έχει επιβληθεί από τις δυνάμεις της τάξης για να μην εκτελέσει τους ομήρους", πρόσθεσε.

"Διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου. Αυτές οι διαπραγματεύσεις έγιναν από την πλευρά των αρχών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ", δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι είναι "ακόμη σε εξέλιξη".

Σύμφωνα με την ίδια πηγή "οι δύο αστυνομικοί που απαγχονίστηκαν την Παρασκευή στην αλ Μπάιντα ήταν από αυτή την ομάδα αυτή".

Σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW), 23 άτομα έχουν σκοτώθηκαν στην Αλ-Μπάιντα, από την αρχή της διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του συνταγματάρχη Καντάφι, την Τρίτη.

Αστειότητες τα περί αποχώρησης...

Ο μεν Παναθηναϊκός αποχωρεί... από το πρωτάθλημα, ο δε Ολυμπιακός συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά του και να πετάει παροδικές σπόντες... Έλεος αλλά το θέμα κούρασε...


Η συνέχεια στο Milamegiampala.blogspot.com

Μεγαλύτερη η αύξηση του Χρέους του ΑΕΠ επί ΓΑΠ απ΄ότι επί Καραμανλή

To Χρέος αναμένεται να διευρυνθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ την περίοδο 2009-2013 (τις επόμενες μέρες θα βάλουμε και ένα μετρητή με ακριβή νούμερα)

Η προβλεπόμενη μέση ετήσια αύξηση του Χρέους τη διετία 2010-2011 θα είναι πολύ μεγαλύτερη, τόσο σε απόλυτα μεγέθη όσο και ως ποσοστό του ΑΕΠ, από εκείνη της εξαετίας 2004-2009:

Περίοδος σε εκατ. ευρώ % του ΑΕΠ

2004-2009 21.672 4,9

2010-2011 25.234 14,7

Πηγή: European Commission, AMECO Database. Υπουργείο Οικονομικών, Κρατικός Προϋπολογισμός 2011. Τα στοιχεία για το έτος 2011 αποτελούν εκτιμήσεις.

Μόνοι τους τα λένε...

"Ο Καντάφι αποφασισμένος να μείνει στην Λιβύη παρά τις ταραχές"... κλασική ατάκα τελευταία απ' τους δικτάτορες της Β. Αφρικής

Ούτε ο Μουάμαρ Καντάφι ούτε η οικογένειά του θα εγκαταλείψουν τη Λιβύη, γράφει σήμερα ότι δήλωσαν πηγές της οικογένειάς του η εφημερίδα Asharq Al-Awsat, μετά από ημέρες βίαιων διαδηλώσεων που ζητούν την απομάκρυνσή του επί μακρόν ηγέτη της χώρας .

"Επιμένει να πεθάνει σε λιβυκό έδαφος", είπαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη της οικογενείας του Καντάφι που ζούσαν στο εξωτερικό επέστρεψαν στη χώρα την Πέμπτη.

Ενθαρρυμένοι από τις επιτυχείς επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, χιλιάδες Λίβυοι έχουν ζητήσει την αποπομπή του Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για 41 χρόνια.

Πληροφορίες που προέρχονται εκτός Λιβύης αναφέρουν ότι δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας το Σάββατο Σαββάτου, καθώς οι στρατιώτες, όπως αναφέρεται, χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά.

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/Karamanlides_homeland.pngγράφoυν: Γιώργος Δαμιανός και Καμάλ Ραχίμι (για την έρευνα στην Τουρκική και Φαρσί γλώσσα)

Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία (ο τόπος καταγωγής τους στη φώτο) στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και μας βάζει μικρές και δύσκολες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση, όπως:

Μπορείς να είσαι Έλληνας, δίχως να μιλάς Ελληνικά;”

“Ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση του Έθνους;” και άλλα πολλά.

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ας γνωρίσουμε καλύτερα την υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καραμανία.

Που βρίσκεται η Καραμανία;

Η Καραμανία είναι περιοχή της Νοτιοανατολικής Μ. Ασίας και περιλαμβάνει τμήματα της Λυκαονίας, Μεγάλης Φρυγίας Παμφυλίας, Ισαυρίας, Καππαδοκίας, Κιλικίας. Ονομάστηκε έτσι από το όνομα του Καραμάν Μπέη / MehmetBeyKaramanoglu (محمد بی کارامان اقلو), o οποίος ίδρυσε το εμιράτο, γύρω, στα 1256. (

Η λέξη ΚαραμάνΚαχραμάν) σημαίνει «ο ήρωας», «το πρωτοπαλίκαρο», και είναι κοινή στην Τουρκική, στα Περσικά (Φαρσί), και στα Αρμένικα, καθώς και σ΄ όλες τις περιοχές πού έχουν τις παραλλαγές Φαρσί όπως: Αφγανιστάν, Πακιστάν, και τη περιοχή Punjab της Ινδίας. Στα Περσικά ιστορικά κείμενα, η λέξη “Καραμάν” ή “Kahraman” είναι γραμμένη ως “Qahraman” (το “Q” προφέρεται “Γ”)

Το όνομα Καραμανλή προσδιορίζει τον άνθρωπο ή την οικογένεια που έρχεται από το Καραμάν (η Τούρκικη κατάληξη «-λή» δηλώνει την από τόπο κίνηση, π.χ. Ankarali : από την Άγκυρα).
Ποιοι ήταν οι Έλληνες Καραμανλήδες;

Με τον όρο Καραμανλής και, συνηθέστερα, στον πληθυντικό: Καραμανλήδες, προσδιορίζονται οι Έλληνες κάτοικοι της Καραμανίας, οι οποίοι είχαν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα: ήταν Έλληνες, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μίλαγαν Τούρκικα και έγραφαν την Τούρκικη γλώσσα με ελληνικά γράμματα (Καραμανλίδικη γραφή). Παρόλο που υπέστησαν μεγάλη πίεση για να εξισλαμιστούν, απαγορεύτηκε η ελληνική γλώσσα, επιβλήθηκε η Τούρκικη, όμως με πείσμα και αυταπάρνηση παρέμειναν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αν και έχασαν την ελληνική γλώσσα.

www.24grammata.com

Προβάδισμα 3,5% στο ΠΑΣΟΚ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις στον κυριακάτικο τύπο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW6J74g8Os_5P1lL1TEpozlVF5FT_iGhSfN8dIf2AtLUP9I_96T9YG0YcXK24uG3pdMNPFF_wduJnQxHueQYCRp76gdhQIgynzqrGyf9Zhqj7Ifx8f_-RaJJ7GPee-kl9AX0fhaOQFnwYX/s1600/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7.jpgΠροβάδισμα 3,5 εκατοστιαίων μονάδων στο ΠΑΣΟΚ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο.

Ειδικότερα, σε έρευνα της εταιρίας "Pulse" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων σε ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι", η "Δημοκρατική Αριστερά" του Φώτη Κουβέλη και η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη... ισοψηφούν στο 2%, ενώ 3% εκφράζουν την προτίμηση τους σε "άλλο" κόμμα.

Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία ή ότι θα προτιμήσουν το λευκό ψηφοδέλτιο ανέρχεται στο 22%, ενώ το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Αντιστοίχως σε έρευνα της εταιρίας "Rass" για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής" την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν τη Νέα Δημοκρατία.

Από τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%.

Το 2,8% των ερωτηθέντων προτιμούν "άλλο" κόμμα, 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στο 23% είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Άγριος καυγάς Σαμαρά-Καραμανλή χθες... για το αν το τοστ του Μιχαλολιάκου ήταν με μονό ή διπλό ζαμπόν!!

Έγινε χθές η τρίτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ενώ τα γνωστά παπαγαλάκια σχολίαζαν την απουσία του από τα εγκαίνια των γραφείων πριν απο λίγες ημέρες, αναλύοντας μάλιστα και τα ...μηνύματα που έστελνε στον Σαμαρά - η βλακεία στον δημοσιογραφικό χώρο ακόμη δεν έπιασε πάτο- για την χθεσινή παρουσία ...κουβέντα! Μόκο!

Φαίνεται πως ο Καραμανλής αποφάσισε να τους απαντά με την ...παρουσία του.... Ο πρώην πρωθυπουργός μπήκε στο χώρο της συνεδρίασης άνετος και χαμογελαστός, χαιρετώντας και συνομιλώντας με στελέχη που τον πλησίασαν για να του σφίξουν το χέρι. Μετά τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Αντρέα Λυκουρέτζου, αποχώρησε. Η θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις των δυο αντρών επισκιάστηκε από τη διαφορά που είχαν σχετικά με το λόγο της βιαστικής αποχώρησης του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου: 'πήγε να φάει ένα τοστάκι είπε ο ένας' ενώ ο άλλος κάτι είπε για ...διπλό!

Βασίλη σε 'θάβουν' πίσω από την πλάτη σου για τα κιλά που πήρες!
Σήκωσε μπαιράκι επαναστατικό, ενάντια στον Σαμαροκαραμανλικό ...ιμπεριαλισμό!

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_5887.html

Επεισόδια απο ακροαριστερούς φασίστες στην Δρέσδη

Επεισόδια στην Δρέσδη, όπου χιλιάδες νεοναζί πραγματοποίησαν, με άδεια δικαστηρίου, πορεία για την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης από τους Συμμάχους αλλά εμποδίστηκαν από δεκάδες χιλιάδες φασίστες.

Γερμανοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση και γκλομπ για να αναγκάσουν χιλιάδες φασίστες που προσπαθούσαν να εμποδίσουν πορεία νεοναζί να οπισθοχωρήσουν στην διάρκεια της επαναλαμβανόμενης τα τελευταία χρόνια εκδήλωσης των ακροδεξιών στην Δρέσδη για την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης από τους συμμάχους το 1945, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 300.000 άμαχοι γερμανοί πρόσφυγες που είχαν φτάσει στη Δρέσδη από τα ανατολικά προκειμένου να διαφύγουν από την μανία του Κόκκινου Στρατού. Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο καθώς οι γερμανοί δεν ήταν εβραίοι.

"Η κατάσταση παραμένει τεταμένη", ανέφερε η αστυνομία της Δρέσδης χθες το βράδι.

"Χιλιάδες βίαιοι ακτιβιστές διέσπασαν τις μπαριέρες της αστυνομίας σε πολλές τοποθεσίες προσπαθώντας να μπουν στην περιοχή που είχε καθοριστεί ότι θα εκινείτο η ακροδεξιά", πρόσθεσε.

Περίπου 6.000 νεοναζί έλαβαν μέρος στις τρεις πορείες που έλαβαν άδεια από δικαστήριο --παρά τις αντιδράσεις της δημαρχίας-- στην Δρέσδη το Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία. Διοργανωτές μιας σειράς αντιδιαδηλώσεων είπαν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι προσπάθησαν να εμποδίσουν τις νεοναζιστικές πορείες και κατάφεραν να μην τις αφήσουν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης.

Επεισόδια αναφέρθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αριστερών φασιστών διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και στα παράθυρα ενός κτιρίου γραφείων.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου 17.000 πολίτες σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της πορείας των ακροδεξιών για την 66η επέτειο από το βομβαρδισμό.

Η αστυνομία ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν

Πεταλωτής στο... απόσπασμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε πλήθος επικρίσεων για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης μετά τη συνέντευξη της τρόικας

ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ του Πρωθυπουργού έχουν πλήρη επίγνωση του προβλήματος που κατατρύχει την κυβέρνηση, στο πεδίο του συντονισμού. Με αφορμή τις υπόγειες συγκρούσεις μεταξύ του περιβάλλοντος του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και του αντίστοιχου του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πρόσωπα που έχουν ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα συνοχής στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια.

Είναι άλλωστε γνωστό στους συνεργάτες του\ κ. Παπανδρέου ότι οι συνεδριάσεις και οι δράσεις της ομάδας σχεδιασμού που δημιουργήθηκε μετά τον ανασχηματισμό έχουν αραιώσει λόγω και των ανειλημμένων υποχρεώσεων όλων των εμπλεκομένων.

Oι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σημειώνουν ότι αυτή την περίοδο η κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης υπερβαίνει κάθε είδους ενδοκυβερνητικές έριδες. Υπαινίσσονται με αυτούς τους λόγους ότι όλοι οι υπουργοί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν συντεταγμένα στην προώθηση του κυβερνητικού έργου. Δεν αποκλείουν από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου κάποιες αναδιατάξεις στο κεντρικό κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να περιοριστούν τα δαιδαλώδη και πολυπρόσωπα σχήματα των τελευταίων μηνών, ενώ ο κ. Παπανδρέου έχει ήδη προχωρήσει σε μια πολιτική παρέμβαση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης: ανέθεσε στον υπουργό Οικονομικών τη δημιουργία ενός χαμηλόβαθμου οργάνου υπό την εποπτεία του, το οποίο θα συντονίζει τις διυπουργικές δράσεις και συνεργασίες που σχετίζονται με την οικονομική πολιτική και τα δημόσια έσοδα. Πέραν όλων των άλλων, με την κίνησή του αυτή ο Πρωθυπουργός θέλησε να παρέμβει πυροσβεστικά στο μέτωπο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου.

Επικοινωνιακό πρόβλημα

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής , ως το πρόσωπο που διαχειρίζεται το τελικό στάδιο της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης. Βουλευτές και υπουργοί τού καταλόγισαν αρχικώς καθυστέρηση στις αντιδράσεις, αλλά και άστοχες παρεμβάσεις σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ειδικώς δε όσον αφορά την καθυστέρηση στην έκδοση της ανακοίνωσης για τη συνέντευξη της τρόικας ο κ. Πεταλωτής δέχθηκε τον κύριο όγκο των επικρίσεων, έστω και αν δεν είχε την ευθύνη γι΄ αυτό.

Για κάποια κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γίνεται στόχος στην παρούσα περίοδο, ως αποδέκτης της κριτικής για το έλλειμμα που παρουσιάζεται στο επικοινωνιακό πεδίο. Οι γνωρίζοντες όσα συμβαίνουν σε κορυφαίο επίπεδο σημειώνουν ότι, καθώς οι συνεδριάσεις της ομάδας σχεδιασμού έχουν ατονήσει τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει την έγκαιρη και ουσιαστική πληροφόρηση για τα πεδία στα οποία εκδηλώνονται κρίσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται η εκ μέρους του αντίδραση ώρες ή και ημέρες αργότερα.

Οπως όμως επισημαίνουν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες, το στοιχείο αυτό είναι χαρακτηριστικό του συνολικού τρόπου λειτουργίας κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Υπό αυτή την έννοια, στον κ. Πεταλωτή προσωποποιείται μεν η κριτική για το επικοινωνιακό έλλειμμα, το οποίο όμως στην πραγματικότητα οφείλεται σε έναν συνολικό τρόπο λειτουργίας, που δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των συνθηκών.

«Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν»

Ενα ακόμη πεδίο ασυνεννοησίας μεταξύ κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκδηλώθηκε κατά τη συζήτηση για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων στη Βουλή. Η διάταξη που έδινε τη δυνατότητα ίδρυσης δικηγορικών εταιρειών από μέλη διαφορετικών δικηγορικών συλλόγων συνάντησε έντονες αντιδράσεις από περίπου 30 βουλευτές της συμπολίτευσης. Το θέμα είχε συζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες και είχε διαμηνυθεί στον υπουργό Οικονομικών ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστούσε απελευθέρωση επαγγέλματος, αλλά παροχή δυνατότητας σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία να «καρτελοποιήσουν» την αγορά. Παρά ταύτα, η διάταξη παρουσιάστηκε σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή, με αποτέλεσμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας να καλεί τον υφυπουργό Οικονομικών να αποσύρει τη σχετική παράγραφο, όπως και συνέβη. Στο πλαίσιο της συζήτησης αυτής και με αφορμή άλλο άρθρο του ίδιου νομοσχεδίου, παρενέβη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης , ο οποίος σημείωσε, μεταξύ των άλλων: «Η χώρα είναι σε κατάσταση πολέμου. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, να πάμε τότε στον λαό».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=385588&dt=20/02/2011#ixzz1EUPa3woc

Τα πολλά ψέματα εκπαιδεύουν τον ψεύτη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGgaVhpFjN8hBtT_lac8Omr_QPi5grzRjY5aWpPas20Yg-TAQ39yu7vXVAUVt1OUhMvQ87zTkXjTJ_RSDdelcS9EkoCpGMN62VvACvuq3YsIu_LYBb6LkFSmY636Lon-vwt4erCW7Tqevd/s1600/papandreou&papakonstantinou.jpgΛΟΝΔΙΝΟ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εγκέφαλός μας είναι από τη φύση του κατασκευασμένος ώστε να εκφράζουμε την αλήθεια με μεγαλύτερη ευκολία και πειθώ από ό,τι τα ψέματα. Ομως βέλγοι ερευνητές αναφέρουν ότι όσο περισσότερα ψέματα λέει κάποιος τόσο περισσότερο «εκπαιδεύεται», μέχρις ότου κάποια στιγμή φτάνει στο σημείο να μπορεί να ψεύδεται με απόλυτη φυσικότητα και πειστικότητα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκεντ στο Βέλγιο χώρισαν μια ομάδα εθελοντών φοιτητών σε τρεις ομάδες και τους έβαλαν να παίξουν ένα παιχνίδι αλήθειας και ψέματος που είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι. Οσο οι εθελοντές έπαιρναν μέρος στο πείραμα, οι ερευνητές μελετούσαν την εγκεφαλική λειτουργία τους.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν και τι είδους μεταβολές μπορούν να επέλθουν στην κυρίαρχη φυσική τάση του ανθρώπου που είναι η έκφραση της αλήθειας. Οπως διαπίστωσαν, ο εγκέφαλος έχει πολύ πιο έντονη δραστηριότητα όταν επιχειρείται να εκφραστεί κάποιο ψέμα απ΄ ό,τι όταν αναφέρεται η αλήθεια αφού θα πρέπει να ξεπεραστούν γνωστικά αλλά και άλλα ανασταλτικά εμπόδια που συνοδεύουν τη διατύπωση ενός ψέματος. Ετσι, αυτός που λέει ψέματα εγκεφαλικά «κοπιάζει» πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι όταν λέει την αλήθεια. Αυτή η λειτουργία του εγκεφάλου κάνει τον άνθρωπο να δυσκολεύεται όταν πρέπει να πει ψέματα αλλά και το ίδιο το ψέμα να γίνεται ανιχνεύσιμο από τους άλλους.

Οι ερευνητές είδαν ότι ο εγκέφαλος των ατόμων που συνηθίζουν να ψεύδονται αρχίζει σταδιακά να «προσαρμόζεται» και η αρχική καθυστέρηση και δυσκολία που αντιμετωπίζει ο εγκέφαλός τους για να οργανωθεί στη διατύπωση του ψέματος τελικά παύει να υφίσταται. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ο χρόνος αντίδρασης του εγκεφάλου σε εκείνους που έλεγαν την αλήθεια και σε άτομα που λένε πολλά ψέματα είναι ακριβώς ο ίδιος. Με απλά λόγια ο εγκέφαλος «εκπαιδεύεται» και αυτός στο ψέμα και έτσι είναι πιθανό να ξεγελαστεί ακόμη και ένας ανιχνευτής ψεύδους αν το άτομο που εξετάζεται είναι παθολογικός ψεύτης

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=383633&dt=10/02/2011#ixzz1EUR9VWfv

Επιστολή στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων για το 1 εκ ευρώ που έδωσε η Εθνική για την παραγωγή του "1821"

Προς
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων
κ.κ. Θεόκλητο
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων
Ιωάννινα

Σεβασμιότατε δέσποτα,
Πληροφορούμεθα, από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, ότι η καθ΄ Υμάς Μητρόπολη Ιωαννίνων, η οποία δι΄ εκπροσώπου της μετέχει, με υψηλό ποσοστό, στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε., συνήνεσε στην χορήγηση, ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ ( 1 εκ. ? ), στον Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό " ΣΚΑΙ ", για την παραγωγή της ανθελληνικής σειράς « Γεννήθηκα το 1821 ».

Στην συγκεκριμένη σειρά, επιχειρείται η αλλοίωση της πρόσφατης Ιστορίας μας και των απελευθερωτικών αγώνων του Γένους μας, στους οποίους η εκκλησία μας είχε, ως γνωστόν, καθολική συμμετοχή.

Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Ηπείρου μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενέκρινε, απλόχερα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, για την προβολή, την οικονομική ενίσχυση και ενθάρρυνση, των αναθεωρητών και πλαστογράφων της Ιστορίας και των παραδόσεων του λαού μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι θα θελήσετε να διαψεύσετε, τέτοια κακοήθη δημοσιεύματα που δικαιολογημένα προσβάλουν το λαϊκό συναίσθημα των πιστών της εκκλησίας και ιδιαιτέρως των καταγόμενων από την Ιερή γη της Ηπείρου μας.

Μετά σεβασμού και τιμής
Παναγιώτης Αποστόλου

http://www.antinews.gr/2011/02/20/86610/

Ο απόλυτος υπόκοσμος κυβερνάει το ποδόσφαιρο

Εγώ είχα σοβαρότερα πράγματα να κάνω και δεν είδα τον αγώνα... ωστόσο η εικόνα της ακύρωσης του γκολ του ΠΑΟ είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Όλα αυτά ήταν γνωστά (μια από τον ένα και μια από τον άλλο) και τα προηγούμενα 50 χρόνια... αυτό ωστόσο που προστέθηκε φέτος είναι η επίσημη αλητεία στο ανώτερο δυνατό επίπεδο δηλ. στην προεδρία του ολυμπιακού!!!

Τόσο κομπλεξικό πρόεδρο εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναδεί... και δεν συζητάω για τα κομπλεξικά που είπε δημόσια για τον σισέ και τις φούστες τη στιγμή που έχει στην ομάδα του παίχτη που αποδεδειγμένα είναι ομοφυλόφιλος (δείτε τον εδώ ποιον) αλλά για το ότι όπως γράφεται παντού είπε στον Σισέ: Σας γαμήσαμε!!!

Και ενώ το έχει πει, έχει δηλ φερθεί σαν κλασικός χουλιγκάνος, βγαίνει στην ΤιΒι και λέει έγώ δεν είδα κανέναν να χτυπάει το Σισέ και αν το δω θα το καταδικάσω...

Βρε βλάκα και να μην τον χτύπησε ο κάφρος τον Σισέ, ακούγοντας εσένα να μιλάς έτσι, την επόμενη φορά θα τον χτυπήσει τον όποιο Σισέ... πλάκα μας κάνεις και θες και να μας διδάξεις και ήθος;

Απολαύστε τον στο βίντεο να το λέει στον σισέ, χωρίς να ακούγεται αλλά γίνεται κατανοητό από την αντίδραση του Γάλλου που του λέει ΟΚ you screwed me enjoy it - ΟΚ με γάμησες απόλαυσέτο!!! Από πίσω του σαν τον σκύλο προσέξτε τον ηλίθιο της Μυκόνου που ονειρεύεται βουλευτιλίκια με τη ΝΔ στην Α Πειραιά



Και να θυμίσω ότι όλοι οι παρακάτω, σύμφωνα με την λογική του, τον γαμήσανε πριν 17 μέρες:


Ρε τους παλιοψεύτες τους Τροϊκανούς....Όλοι λένε ψέματα εκτός από τον Γιώργο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009...

Προσέξτε τώρα τι δήλωνε μεταξύ άλλων την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες στις 11-12-2009, ο κ. πρωθυπουργός. Στην συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι:

Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν."

Ανέφερε επίσης ότι,

"Εμείς διαμορφώνουμε αποφασιστική πολιτική για να ακολουθήσουμε μια δύσκολη, αλλά ρεαλιστική, εφικτή και εντέλει θετική πολιτική, για να αποφύγουμε ακριβώς όλα αυτά τα σενάρια"

Τέλος παραδέχθηκε επίσης ότι έχει επαφές και με τον Στρος Καν, για να αποκτήσουμε τεχνογνωσία.."

Αυτά έλεγε ο πρωθυπουργός..σε εμάς, για εσωτερική κατανάλωση, ενώ παράλληλα ήταν σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Μίλαγε για σενάρια.. 'Ελα όμως που τα σενάρια δυστυχώς, έγιναν πραγματικότητα. Έγιναν ταινία και μάλιστα μελό, μόνο που ο δικός μας ο σκηνοθέτης, μάλλον έβλεπε άλλη ταινία...
Μετά από πέντε μήνες υπογράψαμε το μνημόνιο, για τέτοια σενάρια μιλάμε.
Βγαίνει η τρόικα και λέει ότι πουλάμε, ΟΧΙ δεν πουλάμε λέει η κυβέρνηση.
Χθες ο Στρος Καν είπε ότι από τον Δεκέμβριο είχαμε ζητήσει προσφυγή στο ΔΝΤ..
ΟΧΙ έλεγε ο Γιώργος την ίδια περίοδο, μιλώντας για σενάρια

Όλοι λένε ψέματα, όλοι οι ΔΝΤούδες και οι Τροϊκανοί.Όλοι λένε ψέματα εκτός από τον Γιώργο...

Δείτε το Video που ακολουθεί.



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_2659.html

Επιβεβαιώνει ο αυτιστικός ότι ο ΓΑΠ ζήτησε παρέμβαση του ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2009 αλλά δεν τον άφησε η ΕΕ!!!

Ο Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που αναφέρεται σε συνέντευξη του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος - Κάν σε γαλλικό κανάλι, ουσιαστικά επιβεβαίωσε, δια της μη διάψευσης, τα λεγόμενα του Γάλλου ότι ο ΓΑΠ, όπως έχει δηλώσει και ο Σαχινίδης (δείτε βίντεο στο τέλος) εδώ και μήνες, επιζητούσε από τον Δεκεμβριο του 2009 την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μόλις είδε ότι οι Ευρωπαίοι δεν το δέχονταν αποφάσισε να μην λάβει κανένα μέτρο ώστε να τους εξαναγκάσει να συμφωνήσουν προς αποφυγή της χρεοκοπίας, όπως και κατάφερε τελικά!!! Διαβάστε τη δήλωση του αυτιστικού, ο οποίος ούτε κάν μπαίνει στον κόπο να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του Στρος Καν:

«Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009.

Το μέγεθος του προβλήματος η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς από όλους. Αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή.

Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν.

Αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού , εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ΄ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η Ν.Δ. και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι απο τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Η πορεία αυτή ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης απο τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας.»


Και δε θα έχουν τελειωμό...

Εντάξει, ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι... Εντάξει, το πρωτάθλημα έχει κριθεί καιρό... Όμως όλα όσα συνέβησαν ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο νου...


Η συνέχεια στο Milamegiampala.blogspot.com

«Βόμβα» Στρος-Καν για Ελλάδα: Ο ΓΑΠ ήθελε το ΔΝΤ από τον Δεκέμβριο του 2009

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα.

Ερωτώμενο από την «Κ», το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Στο πλαίσιο όμως της παραγωγής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού ακολουθώντας τον από την κουζίνα του σπιτιού του στην Ουάσιγκτον μέχρι τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στρος-Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ’ αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου.... στο περιθώριο της συνόδου ήταν σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Οπως τόνισε στις Βρυξέλλες, δεν ετίθετο ζήτημα προσφυγής στο ΔΝΤ. Μία ημέρα πριν, ο διεθνής οργανισμός επίσης το είχε διαψεύσει. Οπως είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τζον Λίπσκι, «θα μπορούσαμε να εμπλακούμε μόνο κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών αρχών, και εννοείται των ελληνικών αρχών. Εχει συμβεί αυτό; Οχι». Ο κ. Λίπσκι έλεγε την αλήθεια: Δεν υπήρχε ακόμη επίσημο αίτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συζητήθηκε η προσφυγή στο ΔΝΤ μεταξύ των δύο ανδρών.

Εξάλλου, όσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποφάσιζαν να βοηθήσουν την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στην ιδέα του ΔΝΤ, αυτή τη φορά υπό τη μορφή απειλής: Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, προειδοποίησε δημοσίως τους ηγέτες της Ε. Ε. ότι αν δεν συμφωνήσουν σε ένα πακέτο στήριξης προς τη χώρα, θα καταφύγει στον διεθνή οργανισμό. Είχε προηγηθεί η οδυνηρή εμπειρία του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε αντιμέτωπος με την ανησυχία παραγόντων των αγορών, δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων για το αν θα κηρύξει στάση πληρωμών και πότε θα ζητήσει διεθνή βοήθεια.

Η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός εξέταζε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από την αρχή, ουσιαστικά, της κυβερνητικής του θητείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Γιατί δεν αναζήτησε πρώτα μία λύση εντός της Ε. E.; Και αν είχε αντιληφθεί τόσο νωρίς τη δεινή κατάσταση της χώρας, πώς εξηγείται η απροθυμία του να λάβει μέτρα δραστικής περιστολής του δημοσιονομικού ελλείμματος τους μήνες που ακολούθησαν, ώστε να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο; Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση, υπό το κράτος της ανησυχίας για το πολιτικό κόστος των ιδιωτικοποιήσεων που συμφώνησε με την τρόικα, επιλέγει να επιτεθεί στο «ύφος» των εκπροσώπων της, η απάντηση φαντάζει εύκολη...

Το ντοκιμαντέρ του Canal+ αναμένεται να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και στη Γαλλία, καθώς ο κ. Στρος-Καν προχωρεί σε αποκαλύψεις και για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Σοσιαλιστής επικεφαλής του ΔΝΤ προβάλλει ως ο ισχυρότερος αντίπαλος του κ. Σαρκοζί. Ο κ. Στρος-Καν φέρεται να σχεδιάζει την επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας μέσω… Ελλάδας, δρέποντας τις δάφνες της διάσωσης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. Οσο για τον κ. Σαρκοζί, δεν σκοπεύει να αφήσει το μονοπώλιο της διάσωσης του ευρώ στο ΔΝΤ και τον πολιτικό του αντίπαλο. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ερμηνευθεί η προσέγγισή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο για την προστασία της Ευρωζώνης.

Λιβύη: Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο διακόπηκε στη χώρα

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο διακόπηκε το Σάββατο στη Λιβύη, όπου οι διαδηλωτές έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εναντίον του επί τέσσερις δεκαετίες ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με μια εταιρία στις ΗΠΑ η οποία παρακολουθεί την κίνηση στο Internet.

Σύμφωνα με την Arbor Networks, η οποία εδρεύει στην Μασαχουσέτη, δεδομένα που συλλέχθηκαν από 30 παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι η κίνηση στο Διαδίκτυο εσωτερικά, από και προς τη Λιβύη διακόπηκε απότομα την Παρασκευή στις 19:15 ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (00:15 GMT, 02:15 το Σάββατο, ώρα Ελλάδας).

Κατά τα ίδια στοιχεία, είχαν σημειωθεί δυο περιορισμένες διακοπές της πρόσβασης νωρίτερα την Παρασκευή.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η υπηρεσία εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη στη χώρα.

Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με άνδρες των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας στη Βεγγάζη το Σάββατο, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το Διαδίκτυο είχε χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για το συντονισμό των κινητοποιήσεών τους.

Οι Αιγυπτιακές αρχές είχαν διακόψει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για μερικές ημέρες στην διάρκεια τη εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μετά από 30 χρόνια στην εξουσία.

Λιβύη: Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο διακόπηκε στη χώρα

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο διακόπηκε το Σάββατο στη Λιβύη, όπου οι διαδηλωτές έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εναντίον του επί τέσσερις δεκαετίες ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με μια εταιρία στις ΗΠΑ η οποία παρακολουθεί την κίνηση στο Internet.

Σύμφωνα με την Arbor Networks, η οποία εδρεύει στην Μασαχουσέτη, δεδομένα που συλλέχθηκαν από 30 παρόχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο δείχνουν ότι η κίνηση στο Διαδίκτυο εσωτερικά, από και προς τη Λιβύη διακόπηκε απότομα την Παρασκευή στις 19:15 ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ (00:15 GMT, 02:15 το Σάββατο, ώρα Ελλάδας).

Κατά τα ίδια στοιχεία, είχαν σημειωθεί δυο περιορισμένες διακοπές της πρόσβασης νωρίτερα την Παρασκευή.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η υπηρεσία εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη στη χώρα.

Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με άνδρες των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας στη Βεγγάζη το Σάββατο, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Το Διαδίκτυο είχε χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για το συντονισμό των κινητοποιήσεών τους.

Οι Αιγυπτιακές αρχές είχαν διακόψει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για μερικές ημέρες στην διάρκεια τη εξέγερσης που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μετά από 30 χρόνια στην εξουσία.

H Kylie Minogue ντύθηκε Αφροδίτη... της πήγαινε πολύ

Όταν οι δικοί μας καραγκιόζηδες ντύνονται σαν ζουλού η Kylie Minogue προτίμησε να εμφανιστεί σαν "καρακιτσαριό" όπως θα έλεγαν οι ξενομανείς νεοέλληνες, ντυμένη σαν Αφροδίτη μπροστά σε αρχαιοελληνικό σκηνικό, σε μια αναπαράσταση της "Γέννησης της Αφροδίτης" του Σ. Μποττιτσέλλι:



Περισσότερα εδώ: http://www.dailymail.co.uk

Εξευτέλισαν το ποδοσφαίρο! Απίστευτη αλλοίωση αποτελέσματος στο ντέρμπυ και επίθεση σε παίκτες του ΠΑΟ μετά τη ληξη του αγώνα

Νέα παράσταση ντροπής σήμερα στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι των λεγόμενων μεγάλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός μετά από ένα σπουδαίο παιχνίδι και με κορυφαίο τον διαιτητή Καλόπουλο λύγισε στις καθυστερήσεις με 2-1 τον Παναθηναϊκό που κατέβηκε χωρίς το μεγάλο σταρ του και mvp του περασμένου πρωταθλήματος Γιάννη Σπάθα.

Βλέπετε τα κόζα έχουν αλλάξει φέτος και από τον Πατέρα , οι "ισορροπίες" πέρασαν στα χέρια Μαρινάκη. Για αυτό και οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και η ποδοσφαιρική πιάτσα ήταν σίγουρη πως το πρωτάθλημα τελείωσε (δες εδώ) . Η ίδια κακόγουστη παράσταση παίζεται κάθε χρόνο κι όχι μόνο από τους διαιτητές αλλά και αθλητικά δικαστήρια , αποφάσεις ΕΠΟ κλπ.

Συνήθως ευνοούμενος είναι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση την περυσινή χρονιά που ο Πατέρας πήρε το πάνω χέρι , ή πολύ παλιότερα που τα καλύτερα "κονέ" είχε ο Δημήτρης Μελλισανίδης και η ΑΕΚ είχε πάρει κ αυτή κάποια πρωταθλήματα.

Αυτό που αλλάζει είναι οι διαιτητές στο πέρασμα των χρόνων. Από τον αλήστου μνήμης Σπανέα (εποχές καπετάνιου) περάσαμε σε Παπουτσέληδες , Παπαπέτρου , Μποροβήλους , Κασναφέρηδες και και .... που να τους θυμηθείς όλους. Φτάσαμε στο μεγάλο Γιάννη Σπάθα της περασμένης σεζόν που καθάρισε σαν αυγό τον ΠΑΟΚ του Σάντος και απόψε ανέτειλε το άστρο του μεγάλου Δημήτρη Καλόπουλου!

Και τι δεν έκανε αυτό το...καλόπαιδο ο Καλόπουλος. Καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο τέλος του α΄ ημιχρόνου το μετέτρεψε σε επιθετικό φάουλ ενώ ο επιτιθέμενος δεν έχει ακουμπήσει καν τον Τοροσίδη που μπουρδουκλώνεται και κοντρολάρει με το χέρι. Στη συνέχεια στο β΄ ημίχρονο κι ενώ το σκορ ήταν 1-1 ο Κατσουράνης σκοράρει ενώ τον καλύπτουν 3 παίκτες και ο επόπτης ανακαλύπτει οφ σαιντ . Σα να μην έφταναν αυτά στις καθυστερήσεις ο Καλόπουλος κατακυρώνει γκολ οφ σαιντ του Τζιμπούρ καθώς ο Πάντελιτς είναι μπροστά από το Τζόρβα και προφανέστατα επηρεάζει τη φάση. Αντί λοιπόν 1-2 ή 1-3 έγινε 2-1. Εύγε...

Αλήθεια πότε θα μπει ΔΝΤ και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μπας και γλιτώσουμε από όλους αυτούς . Διαιτησίες ,παράγκες , υπόκοσμος, στησίματα , "επενδυτές"επιχειρηματίες της νύχτας κ άλλα πολλά. Πότε θα δούμε κανονικό ποδόσφαιρο ; πότε θα μπορέσει η Λάρισα να ξαναδιεκδικήσει πρωτάθλημα και να το πάρει. Πότε θα μπορέσει ένας παίκτης σαν το Βιεϊρίνια να σηκώσει πρωτάθλημα , αν δεν παίζει στους 2 "μεγάλους" εκτός των γηπέδων; Πότε θα μπορέσουν να επιβιώσουν παράγοντες σαν το Ντέμη και το Ζαγοράκη που δεν έχουν το χρήμα και τις άκρες στα παρασκήνια; Πότε ο Άρης , ο Ηρακλής , ο Πανιώνιος θα παίζουν με διαιτησίες 50-50 ;

Πότε δεν θα βλέπουμε κάφρους να εισβάλουν στο γήπεδο και να κυνηγούν παίκτες του αντιπάλου όπως έγινε απόψε ;

Μάλλον ποτέ γιατί όπως είχε πει κ ο Σημίτης κάποτε "Αυτή είναι η Ελλάδα" .Και το ποδόσφαιρο είναι ένας ακόμη καθρέπτης της.

http://logia-starata.blogspot.com

Τζιμπρίλ ξεχνάς εύκολα...

Θύμωσε, αηδίασε, βαρέθηκε λέει και φεύγει από την Ελλάδα ο Γάλλος άσσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ... Εγώ δε θα σταθώ στο πλευρό του, παρότι ποδοσφαιρικά τον εκτιμώ αφάνταστα...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com