26 Φεβρουαρίου 2011

Καλά κρασά: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης ανακοίνωσε το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με έδρα τη Βεγγάζη

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης, Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζλέιλ, έχει ηγηθεί του σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης με έδρα την ανατολική πόλη Βεγγάζη, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Quryna.

Η Quryna αναφέρει πως ο ίδιος δήλωσε πως ο Μουάμαρ Καντάφι "και μόνο" φέρει ευθύνη "για τα εγκλήματα που συνέβησαν" στη Λιβύη και πως η φυλή του, η Καντάντφα, έχει συγχωρεθεί.

"Ο Αμπούντ Ατζλέιλ επέμεινε στην ενότητα του εδάφους της πατρίδας και πως η Λιβύη είναι ελεύθερη και η πρωτεύουσά της είναι η Τρίπολη", ανέφερε [ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης] σε τηλεφωνική συνομιλία, πάντα σύμφωνα με την Quryna.

Δεν είναι εύκολη η άφεση αμαρτιών...

Για αυτό μου αρέσει ο φετινός Παναθηναϊκός (εντάξει, μου αρέσει και η ΑΕΚ το παραδέχομαι)... Φωνές, μουρμούρες, γκρίνιες και στο τέλος... ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο συλλαλητήριο της... οργής...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Και η Δαμανάκη ενστερνίζεται τις προτάσεις της Ν.Δ

"Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν αποτελεί επαρκή απάντηση αν δεν συμβαδίζει με την οικονομική ανάπτυξη. Και είναι μια στρεβλή απάντηση, εάν οδηγεί στην κοινωνική υποβάθμιση."

Αυτή η δήλωση δεν έγινε από κάποιο στέλεχος της Ν.Δ.

Η δήλωση αυτή έγινε από την επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε, Μαρία Δαμανάκη σε ομιλία της στις Βρυξέλλες (23/2/2011).

Η κα Δαμανάκη είπε το αυτονόητο και στην ουσία ενστερνίζεται τις προτάσεις και θέσεις της Ν.Δ.



"Η δημοσιονομική εξυγίανση δεν αποτελεί επαρκή απάντηση αν δεν συμβαδίζει με την οικονομική ανάπτυξη. Και είναι μια στρεβλή απάντηση, εάν οδηγεί στην κοινωνική υποβάθμιση."
Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μια εναλλακτική οικονομική πολιτική ατζέντα. Μια ατζέντα που θα επιτρέψει την έξοδο από την κρίση με κοινωνικά δίκαιο τρόπο.
Είναι η δημοσιονομική εξυγίανση o σωστός και μόνος δρόμος για να πορευθούν όλες οι χώρες; Όχι, δεν είναι.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/blog-post_3797.html

Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού: Τι δεν λέει ο Παμπούκης και τι έλεγε η ΝΔ

Πριν διαβάσετε τι είπε ο Παμπούκης (ουσιαστικά δεν είπε τίποτα γιατί θα δώσουν πακέτο το Ελληνικό στους Άραβες-αν ενδιαφερθούν-και θα τους αφήσουν να το κάνουν μπετον αρμε με καζίνο, ξενοδοχεία και βίλες...) να θυμίσω ποια ήταν η τελευταία πρόταση της ΝΔ στην οποία ο τότε υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος αντέδρασε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θα το μπαζώσει:

Η ΝΔ πρότεινε:
-Από την περιοχή των 5.300 στρεμμάτων του Ελληνικού αφαιρούνταν 290 στρέμματα που αφορούσαν παραμένουσες δραστηριότητες ( FIR, Eκθεσιακό Κέντρο, Αμαξοστάσια Τραμ, ΟΑΣΑ (ΕΘΕΛ) και το χώρο που θα καταλάμβανε η περιφερειακή λεωφόρος Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης, Υμηττού.

-Τα 1000 στρέμματα προορίζονταν για ήπια πολεοδόμηση με ήπια οικιστική ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση ως εξής:

(α) Ζώνες Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων 650 στρ.

(β) Μικτές Ζώνες (Κατοικία – Τουρισμός): 350 στρ.

Από αυτά τα 1000 στρέμματα το 35% δηλαδή τα 350 στρέμματα θα ήταν κοινόχρηστοι χώροι δηλαδή δρόμοι, πλατείες και τοπικό πράσινο. Στα 650 στρέμματα που θα χρησιμοποιούνταν ως οικοπεδική γη το ποσοστό κάλυψης θα ήταν 40%, συνεπώς στα 1000 στρέμματα μόνο τα 260 στρέμματα θα οικοδομούνταν και τα υπόλοιπα 740 στρέμματα θα ήταν ελεύθεροι χώροι.

Περιοχή του Πάρκου-Πάρκου θα ήταν έκτασης 4010 στρεμμάτων συνολικά και θα περιλάμβανε:

(α) Τους ελεύθερους χώρου του Πάρκου. Χώροι αναψυχής ελεύθερου χώρου, χώροι περιπάτου, ελεύθεροι χώροι συγκέντρωσης κοινού, χώροι πικ-νικ, υδάτινες επιφάνειες και χώροι πρασίνου

(β) Εγκαταστάσεις με δραστηριότητες Αστικού Πάρκου: Εγκαταστάσεις αναψυχής, πολιτιστικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις (Slalom, Πολυλειτουργικό και οι κύριες αθλητικές εγκαταστάσεις Hockey, Baseball και Softball).

(γ) Βασικές απαιτούμενες Υποδομές: Χώροι Στάθμευσης, Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σταθμός διανομής ΔΕΗ )

-Επιπλέον προβλέπονταν ενοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού με την παράκτια ζώνη του Αγίου Κοσμά μέσω της μετατόπισης και της υπογειοποίησης της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Η παράκτια ζώνη του Αγίου Κοσμά έχει έκταση περίπου 800 στρέμματα εκ των οποίων 770 είναι ελεύθεροι χώροι.

Όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από τα πλέον επίσημα χείλη του Καραμανλή το Νοέμβριο του 2007.

Να θυμίσω επίσης ότι το Δεκέμβριο του 2003 το ΠΑΣΟΚ έχρισε νικητή διεθνούς διαγωνισμού μια πρόταση που προέβλεπε το κτίσιμο 1000 στρεμμάτων συνολικά μέσα στο πάρκο...

Διαβάστε τώρα και τι δήλωσε ο Παμπούκης:
Ένα μητροπολιτικό πάρκο εφάμιλλο του Central Park της Νέας Υόρκης είναι η πρόταση της κυβέρνησης (ΣΣ. λες και η πρόταση της ΝΔ ήταν άλλη...) για την αξιοποίηση του Ελληνικού που θα παρουσιασθεί μέχρι το φθινόπωρο, όπως δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξη του σήμερα στα "ΝΕΑ".

Λίγα 24ωρα μετά το ταξίδι του στη Ντόχα , ο υπουργός εκφράζει την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την αξιοποίηση του Ελληνικού σημειώνοντας ότι "το Κατάρ δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον" και ότι "αν προχωρήσει το "Ελληνικό" θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα".

"Ήταν ένα πολύ επιτυχημένο ταξίδι, τονίζει, γιατί είχε προετοιμασθεί συστηματικά και καλά. Τόσο στο πολιτικό σκέλος , όπου είχαμε επαφές σε υψηλότατο επίπεδο όσο και στο πεδίο της στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας. Μετά το ταξίδι αυτό είμαι πιο αισιόδοξος ότι το έργο του "Ελληνικού" βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του".

Μιλώντας για το έργο ο κ Παμπούκης αναφέρει ότι το "Ελληνικό" αποτελεί μια στρατηγική επιλογή για το πως θέλουμε να είναι το μέλλον της Αθήνας, το μέλλον της Ελλάδας. Η ανάπτυξη του-προσθέτει- θα δώσει σημαντικό κοινωνικό μέρισμα και μια περιβαλλοντική υπεραξία στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου. "Δεν είναι μια οποιαδήποτε επένδυση, είναι όραμα".

Αναφερόμενος στο Κατάρ είπε ότι έχει την οικονομική βάση, τα ίδια επενδυτικά κεφάλαια να προβεί σε μια επένδυση τέτοιου μεγέθους, χωρίς να εξαρτάται από οποιονδήποτε τρίτον χρηματοδότη. Έχει επίσης την τεχνογνωσία και τη διεθνή εμπειρία -σε όλον σχεδόν τον κόσμο- σε σύνθετες αναπτύξεις και επιπλέον ενδιαφέρεται σε υψηλότατο επίπεδο.

Υπογράμμισε τέλος ότι καίριο στοιχείο σε όλη τη διαδικασία είναι η διαφάνεια και η ευθύνη και ότι η Βουλή θα είναι πλήρως ενήμερη σε κάθε κρίσιμο στάδιο "γιατί είναι έργο εθνικό και όχι κυβερνητικό".
Διαβάσατε κάτι συγκεκριμένο; ΌΧι βέβαια... τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα: Επί ποιάς βάσης συζητάει με τους Άραβες; Δηλ Τι θα πάρουν αυτοί για να χώσουν τα ωραία λεφτουδάκια τους;

Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε που στη Νέα Υόρκη υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ... πόσο καιρό θα πάρει και στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να μας πούνε κάτι συγκεκριμένο και ειδικά πόσα στρέματα θα γίνουν μπετόν και τι μπετόν;

ΠΡΟΣΟΧΗ δεξιοί δικηγόροι! Επικίνδυνος ο Ζαφειρόπουλος για τον ΔΣΑ

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του ΔΣΑ για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, oι τελευταίες μετρήσεις επιβεβαιώνουν ότι: αναμένεται αυξημένη συμμετοχή, ιδιαίτερα των μικρών και μεγάλων ηλικιών, ενώ οι μεσαίες ηλικίες δείχνουν να μη συμμετέχουν στον ίδιο βαθμό, ενώ η αποτυχία της ΝΔ (παλιά μου τέχνη κόσκινο…) να έχει ενιαία εμφάνιση και μία υποψηφιότητα, παραχωρεί στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση με μικρή διαφορά υπέρ του, σε μια κρίσιμη όμως στιγμή για τις σχέσεις δικηγόρων και κυβέρνησης. Επίσης, ότι στον χώρο της κεντροδεξιάς υπάρχει προβάδισμα του Γιάννη Αδαμόπουλου έναντι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο τελευταίος ως γνωστό στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε την Ντόρα.

Επειδή όμως οι δεξιοί δεν τρώμε κουτόχορτο…


Θαυμάστε τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου…
Μπουλούκος Γιώργος:
δικηγόρος Αθηνών, Περιφερειακός Συμβουλος Πελοποννήσου ενότητας Μεσσηνίας με τον Πέτρο Τατούλη και υπεύθυνος Τύπου για τα ΜΜΕ Μεσσηνίας του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ «Πέτρος Τατούλης - ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Υβριστής της ΝΔ και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Θερμός υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη και της πολιτικής Τατούλη. Υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην περιφέρεια Πελοποννήσου με εισήγηση - πρόταση του Π. Τατούλη τρεις φορές. Απέτυχε και τις τρεις φορές. Υποψήφιος για το ΔΣ του ΔΣΑ με πρόταση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη για το σκάνδαλο διορισμού δικηγόρων στο ΙΚΑ. Προ-τιμήστε τον!

Για την παραπάνω αναφορά μας: Σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και με την εισαγγελική ποινική δίωξη που ασκήθηκε, τέσσερις υποψήφιοι του συνδυασμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, διόρισαν παράνομα άλλους κομματικούς και προσωπικούς φίλους τους στο ΙΚΑ. Οι καταγγέλλοντες ζητούν από τους καταγγελλόμενους να αποσύρουν τις υποψηφιότητές του και να παραιτηθούν. Καλούν δε τους δικηγόρους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα των εκλογών.

Το σκάνδαλο

Εξηγούμαστε: η δίωξη αφορά στη συμμετοχή των τεσσάρων υποψηφίων στο σκάνδαλο του διαγωνισμού του ΙΚΑ για την πρόσληψη 34 δικηγόρων στη Νομαρχία Αθηνών όπου κατατέθηκαν συνολικά 1.181 αιτήσεις δικηγόρων για πρόσληψη με κριτήριο τα χαμηλά εισοδήματα. Τρία χρόνια (!) συνεδρίαζε η επιτροπή αξιολόγησης όπου συμμετείχαν οι τρεις υποψήφιοι σήμερα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και στις 18 Δεκεμβρίου 2009 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει στην πρόσληψη και των εξής δικηγόρων. Πρόκειται για τους Μαρινέττα Γούναρη- Χατζησαράντου, υπ. σύμβουλο με τον συνδυασμό Ζαφειρόπουλου (με υψηλά εισοδήματα της τάξης των 100.000-163.000 ευρώ την περίοδο 2006-2010 που αποκρύφτηκαν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν) και Κοτσανά Νικολάου, «συντρόφου» της κ. Κακογιαννάκου Μαριάνας, υποψηφία και αυτή με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Η πρόσληψη των παραπάνω αποφασίσθηκε μετά τη θετική βαθμολόγηση από τους συνυποψήφιούς τους Θανάση Παυλόπουλο, Μαριάννα Κακογιαννάκου, Γιώργο Μπουλούκο που διώκονται, όπως και η Μαρινέτα Γούναρη Χατζησαράντου. Μέσα στους προσληφθέντες βρίσκεται και η Παρασκευή Μπίζη, μέλος του ΕΔΙΣΥ επί ΝΔ, έχοντας δηλώσει έδρα της το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αποκαλύψεις αυτές, θέτουν μείζον ηθικό ζήτημα… Ας τα λάβουν υπόψη τους όσοι προσέλθουν αύριο & μεθαύριο στην κάλπη.

Αν κάνουμε κάπου λάθος ας μας διορθώσει ο γιαλατζί ΝΔίτης κ. Ζαφειρόπουλος...

Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή "δεν είναι ταμπού, αλλά τη θεωρώ λάθος" δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Β.Σόϊμπλε

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντικρούει το ενδεχόμενο εξόδου, έστω και πρόσκαιρα, μεμονωμένων, προβληματικών χωρών από το Ευρώ. "Αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα", λέει ο κ. Σόιμπλε σε προδημοσίευση συνέντευξής του στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Focus" (τεύχ. Δευτ. 28.02.11).

Στην ερώτηση, εάν η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή είναι ταμπού, ο κ. Σόιμπλε απαντά: "Δεν είναι ταμπού. Αλλά το θεωρώ λάθος". Ο υπ. Οικονομικών αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση αν υπολογίζει με αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και παραπέμπει στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που διαπίστωσαν εκ νέου ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών προειδοποιεί ότι το τέλος του κοινού νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική οικονομία. "Θα ζήσουμε μία ισχυρή ανατίμηση του δικού μας νομίσματατος και - συνδεδεμένη με αυτό - μια δραστική μείωση των εξαγωγών μας", λέει ο κ. Σόιμπλε. "Θα σήμαινε πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη", λέει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι με τα προγράμματα διασωσης του ευρώ η Γερμανία δεν χάνει χρήματα, αλλά επενδύει στο κοινό νόμισμα. "Αυτό αποδίδει - κυρίως για τη Γερμανία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε" λέει ο κ. Σόιμπλε.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη το ευρωπαϊκό συμβούλιο εμπειρογνωμώνων "ΕΕΑG" - όπως αποκαλείται ομάδα οικονομολόγων περί τον πρόεδρο του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν - είχε προτείνει για την Ελλάδα είτε την επιστροφή στη δραχμή, είτε δραστική περικοπή σε ευρεία κλίμακα μισθών και αποδοχών.

Επιμένει η ΝΔ στην παραίτηση Παπακωνσταντίνου

" Η πρόταση μομφής ( για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου) είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η Ν.Δ όταν κρίνει", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., στην οποία παρουσίασε την πολιτική του κόμματος στον τομέα της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε. Δημήτρη Βαρτζόπουλο τόνισε ότι ο ίδιος θα επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη για θέματα της αρμοδιότητας του.

Σε άλλη ερώτηση , αν η Ν.Δ. έχει βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών , ο κ. Μιχελάκης , απάντησε "πολιτικές βάζουμε στο στόχαστρο και όχι πρόσωπα", ενώ για το ζήτημα παραίτησης του κ. Παπακωνσταντίνου, που έχει θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως "αν κάποιος νιώθει πολιτική ευθιξία μπορεί να παραιτηθεί και χωρίς πρόταση μομφής".

Υπογράμμισε δε ότι "ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κάνει πως δεν τις ξέρει", απαντώντας σ΄ερώτηση αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση της κυβέρνησης για συζήτηση σχετικά με την οικονομία .

Επίσης προανήγγειλε , ότι η Ν.Δ. θα παρουσιάσει επικαιροποιημένη την πρόταση της για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και αλλαγές που μεσολάβησαν μετά την παρουσίαση της πρότασης από τον κ. Σαμαρά , στο Ζάππειο.

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο κ. Μιχελάκης ανέφερε : "Το ΠΑΣΟΚ πάντα έπαιζε με τους θεσμούς. Έπαιζε και με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση διακινούνται και από την κυβέρνηση διαψεύδονται. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, αλλά όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση να τις κάνει εμείς είμαστε έτοιμοι, είναι καλοδεχούμενες και είμαστε εδώ και τις περιμένουμε".

Σε ερώτηση για την κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι κατά βάθος η Ν.Δ. δεν θέλει πρόωρες εκλογές και τις φοβάται, απάντησε: "Ας τις κάνουν. Ας τις κάνουν και τότε θα δουν αν είμαστε έτοιμοι".

Ο κ. Μιχελάκης ανακοίνωσε επίσης ότι τη Δευτέρα θα παρουσιάσει στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από τα οποία προκύπτει ότι οι θέσεις της Ν.Δ. δεν περνούν στα τηλεοπτικά κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά). Για το τι θα πράξει στη συνέχεια η Ν.Δ. απάντησε ότι θα αποφασίσει το κόμμα και οι δράσεις του θα είναι βήμα προς βήμα, ανάλογα και με το τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Δήμαρχος της Άγκυρας μασούσε τσίχλα όση ώρα ήταν με τον Σαρκοζύ (βίντεο)

θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθεί για την αστραπιαία επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος της Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέλ δήλωσε σήμερα ότι μασούσε τσίχλα παρουσία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στη διάρκεια της σύντομης επίσκεψης του τελευταίου στην Τουρκία αντιδρώντας στην "έλλειψη σεβασμού" που επέδειξε ο γάλλος πρόεδρος όταν έκανε το ίδιο νωρίτερα.

Ο Γκιοκτσέλ ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που συνόδευσε τον Σαρκοζί από το αεροδρόμιο στη διάρκεια της επίσκεψής του χθες Παρασκευή στην Τουρκία στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας της Ομάδας των 20 (G20), σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

"Ο Σαρκοζί κατέβαινε τη σκάλα του αεροσκάφους μασώντας μία τεράστια τσίχλα. Σταμάτησε για μία στιγμή, κοίταξε γύρω του και συνέχισε να μασάει (...) Προσωπικά οργίστηκα", δήλωσε ο Γκιοκτσέλ στο πρακτορείο Ανατολή.

"Επέδειξε την ίδια έλλειψη σεβασμού που είχε επιδείξει και παλαιότερα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου μας Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Γαλλία", πρόσθεσε ο δήμαρχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

"Την ώρα που τον αποχαιρετούσαμε δεν έβγαλα την τσίχλα από το στόμα μου. Επρεπε κάποιος να αντιδράσει και πιστεύω ότι απάντησα με διπλωματία", επεσήμανε ο Γκιοκτσέλ.

Δείτε τον στο βίντεο, είναι ο τύπος με την καπαρντίνα και τα γυαλιά:

Υεμένη: Οι επικεφαλής των σημαντικότερων φυλών τάσσονται υπέρ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών

Οι επικεφαλής των σημαντικότερων φυλών της Υεμένης και δεκάδες χιλιάδες από τους ένοπλους άνδρες τους δήλωσαν σήμερα στη διάρκεια μίας συγκέντρωσης βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά την υποστήριξή τους στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση του προέδρου της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τις φυλές, οι επικεφαλής των δύο πιο σημαντικών φυλών της χώρας, της Χάσεντ και της Μπακίλ, διαχώρισαν τη θέση τους από τον πρόεδρο Σάλεχ που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια.

Ενας από τους επικεφαλής της φυλής Χάσεντ, ο σεΐχης Χουσέιν μπιν Αμπντάλα αλ Άχμαρ, ανακοίνωσε την "παραίτησή μου από το κόμμα Γενικό Λαΐκό Κογκρέσο (του προέδρου Σάλεχ) για να διαρτυρηθώ για την αντιμετώπιση των ειρηνικών διαδηλώσεων στη Σαναά, την Ταΐζ και το Άντεν".

Την ανακοίνωση του σεΐχη Χουσέιν χαιρέτισαν πολλά μέλη των φυλών που είχαν μαζευτεί στο Άμραν για να τον ακούσουν, ανάμεσά τους και οι επικεφαλής της φυλής Μπακίλ, της δεύτερης σημαντικότερης φυλής στην Υεμένη και της πιο πολυπληθούς.

Η συγκέντρωση αποφάσισε ότι πλέον υποστηρίζει το κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου, που ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και ενισχύθηκε από τις 13 Φεβρουαρίου, φωνάζοντας "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος", σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Εξάλλου οι υπηρεσίες ασφαλείας του Άντεν διέψευσαν σήμερα ότι πυροβόλησαν χθες Παρασκευή κατά των διαδηλωτών στο Άντεν και απέδωσαν τα βίαια επεισόδια σε "αυτονομιστικά στοιχεία", διαβεβαιώνοντας ότι μόνο τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας στρατιώτης.

"Μία ομάδα ένοπλων αυτονομιστικών στοιχείων πυροβόλησε σποραδικά εναντίον κάποιων κτιρίων στη Μαάλα με στόχο τους άνδρες ασφαλείας, υπαλλήλους και πολίτες", ανέφερε αυτή η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας σε μία ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας της Υεμένης.

Πάντως ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 40 τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να διαλύσουν με τη βία τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Ιπτάμενοι φύλακες για ασφαλείς πτήσεις τα... ντυμένα στο "χακί" γεράκια

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRElgJsCduxZ681HedK_oivqFOsIbUGMl4wq5SsWHvZBhAu1RYHtgΙέραξ: ανήκει στο γένος ιερακοειδών πτηνών της οικογένειας των ιερακίδων και περιλαμβάνει περί τα 70 είδη γνωστά ως γεράκια και ξεφτέρια.

Τα γεράκια αγαπούν να ζουν στα δάση των πεδιάδων και των βουνών, ακόμη και σε βραχώδεις ακτές της θάλασσας.

Ουδέποτε τρέφονται με πεθαμένα πουλιά, θηλαστικά ή ερπετά παρά μόνο με ζωντανά, τα οποία συλλαμβάνουν πάντα εν πτήσει. Είναι πτηνά θαρραλέα, ορμητικά, νοήμονα, ταχύπτερα, ακούραστα και μακροβιότατα. Όταν επισημάνουν το θύμα τους, ορμούν κεραυνοβόλα και το αρπάζουν. Η ορμητική αυτή κάθοδός τους προς το θύμα πολλές φορές γίνεται και αιτία της αυτοκαταστροφής τους.

Είναι δεινοί κυνηγοί και εξολοθρεύουν πολλά επιζήμια στη γεωργία ζώα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι βυζαντινοί και στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι της ρωμαϊκής και μεσαιωνικής εποχής χρησιμοποίησαν το γεράκι ως κυνηγετικό πτηνό και μάλιστα επί βυζαντινής εποχής δημιουργήθηκε ειδική επιστήμη ανατροφής γερακιών. Η ιερακοτροφία έχει την αρχή της στην Κίνα και στη συνέχεια στην Ιαπωνία.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι υπηρεσίες που προσφέρουν. Μπορούν να σώσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές καθώς με κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων σε αεροδρόμια που εγκυμονούν οι προσκρούσεις πτηνών σε αεροσκάφη, κίνδυνος που αυξάνει ολοένα λόγω της μαζικής μετακίνησης των πουλιών, εξαιτίας των κλιματολογικών αλλαγών.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής θέσης της, του ηπίου κλίματος και της ποικιλομορφίας του εδάφους αποτελεί σημαντικό χώρο συγκέντρωσης πτηνών κάθε χρόνο, με έξαρση τους χειμερινούς.

Τα πτηνά που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα είναι οι γλάροι, τα ψαρόνια, τα κοράκια, τα σπουργίτια και τα άγρια γεράκια.

Για την απομάκρυνση του κινδύνου πρόσκρουσης πτηνού σε αεροσκάφη, η Πολεμική Αεροπορία ενέταξε στη δύναμή της τον Πέλοπα, τον Ερμή, την Αριάδνη, τη Λυδία, την Καλυψώ, τη Φαίδρα και την Αφροδίτη. Πρόκειται για εκπαιδευμένα γεράκια που αποτελούν τους ιπτάμενους φύλακες των αεροδρομίων της σε Καλαμάτα, Άραξο, Τανάγρα και Λάρισα, καθώς εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη συχνότητα των περιστατικών με προσκρούσεις πτηνών σε αεροσκάφη.

Οι εκπαιδευτές τους είναι μόνιμοι υπαξιωματικοί που δηλώνουν επιθυμία να ασχοληθούν με τα γεράκια, τα οποία αρχικά η Πολεμική Αεροπορία προμηθευόταν από εκτροφείο της Αγγλίας. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα εγχώριας προμήθειας από εκτροφείο στη Δράμα. Το καταλληλότερο είδος γερακιού για να αντιμετωπίσει τα πτηνά ενός αεροδρομίου με βάση και τη μέση θερμοκρασία περιβάλλοντός του έχει διαπιστωθεί ότι είναι ο πετρίτης.

Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια αναπαραγωγής γερακιών, ώστε η Πολεμική Αεροπορία να απαλλαγεί από το κόστος αγοράς που ανέρχεται στα 1.000 ευρώ για κάθε γεράκι.

Η εκπαίδευση των γερακιών που πραγματοποιείται συγχρόνως με την εκπαίδευση του προσωπικού έχει διάρκεια περίπου 4 μήνες.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης γερακιών που εδρεύει στο ΚΕΦΣΚΥ λειτουργεί ως χώρος φροντίδας νοσούντων γερακιών και γηροκόμησης αναπήρων με την επίβλεψη ειδικών κτηνιάτρων, ενώ οι υπαξιωματικοί συνοδοί γερακιών περνούν από ετήσια αξιολόγηση.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν το 1999 από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας όπου υπάρχει έντονη πτητική δραστηριότητα. Τα γεράκια εκτελούν ολιγόλεπτες επαναλαμβανόμενες πτήσεις καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας σε σημεία κοντά στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών.

Κάθε γεράκι εκτελεί καθημερινά 4-5 ολιγόλεπτες πτήσεις γύρω από το γερακάρη και σε ακτίνα τέτοια ώστε να υπάρχει οπτικοακουστική επαφή. Η χρησιμοποίησή τους είχε άμεσα αποτελέσματα, καθώς μέσα σε ένα μήνα διαπιστώθηκε σημαντική μείωση συγκέντρωσης πτηνών γύρω από τα αεροδρόμιο. Και αυτό γιατί πλέον τα πτηνά της ευρύτερης περιοχής γνωρίζουν ότι η διέλευσή τους από το αεροδρόμιο είναι πολύ επικίνδυνη λόγω των εκπαιδευμένων γερακιών τα οποία και μόνο με την εκτέλεση ελιγμών τους προκαλούν ανησυχία, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ο δείκτης προσκρούσεων πτηνών εντός του αεροδρομίου έχει σχεδόν μηδενιστεί (από 8 συμβάντα το 2000 μόλις ένα το 2010).

Πάντως, επειδή κανένα μέσο εκφοβισμού από μόνο του δεν αποτελεί "πανάκεια", η Πολεμική Αεροπορία έχει δημιουργήσει την ομάδα εκφοβισμού πτηνών σε όλα τα αεροδρόμιά της. Τα μέσα που χρησιμοποιεί για την απομάκρυνση των πουλιών είναι:

- Τα εκπαιδευμένα γεράκια,

- Οι συσκευές παραγωγής θορύβου (κανονάκια αερίου - Propane canons),

- Τα κυνηγετικά όπλα (Shooting guns) και

- Οι συσκευές αναμετάδοσης κραυγών πανικοβλημένων πτηνών (Distress calls: Track-1 γλάρος, Track-2 γεράκι, Track-3 εκπυρσοκρότηση όπλου, Track-4 σειρήνα και Track Λέιζερ).

Καστανίδης: "Καλλιεργεί εχθροπάθεια" εναντίον ΜΜΕ και ειδικά blogs που δεν ελέγχονται

Χαρούλης: Μην αμφισβητήσετε τη γενοκτονία των Εβραίων γιατί θα σας χώσω φυλακή... αμφισβητήστε ελεύθερα τη γενοκτονία των Ποντίων, δεν υπάρχει πρόβλημα...

Αίγυπτος-Δημοκρατία γιοκ: Στρατιώτες 'διέλυσαν βίαια' τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταχρίρ τη νύχτα

Αιγύπτιοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα και χρησιμοποίησαν ρόπαλα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να διαλύσουν ακτιβιστές που απαιτούν να καθαιρεθεί η κυβέρνηση που διόρισε ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, που κυβερνά τη χώρα, δήλωσαν διαδηλωτές.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να γιορτάσουν τις δύο εβδομάδες από την παραίτηση του Μουμπάρακ και να υπενθυμίσουν στους νέους άρχοντες της χώρας, που έχουν δεσμευτεί να αποτρέψουν μια ‘αντεπανάσταση’, την δύναμη του λαού.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία της Απελευθέρωσης, επίκεντρο του ξεσηκωμού εναντίον του προέδρου, οι διαδηλωτές κάλεσαν το στρατό, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ‘δε θα υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν’ --στην εποχή Μουμπάρακ-- να καθαιρέσουν την δοτή κυβέρνηση και να διορίσουν κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Μετά τα μεσάνυχτα όμως διαδηλωτές είπαν ότι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα, έσβησαν τις λάμπες στην περιοχή και κινήθηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων για να τους αναγκάσουν να φύγουν από την πλατεία.

‘Η στρατονομία χρησιμοποίησε όπλα και τέιζερ (σ.σ. όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης) για να χτυπήσει διαδηλωτές’, δήλωσε ο Άχμεντ Μπάγατ, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. ‘Ο στρατός χρησιμοποιεί ξανά βία. Αλλά οι διαδηλωτές δεν ανταπέδωσαν’.

Οι διαδηλωτές έφυγαν από το κέντρο αλλά πολλοί μαζεύτηκαν σε κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με έναν άλλο διαδηλωτή, τον Μοχάμεντ Ίμαντ. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν πολλούς διαδηλωτές να πέφτουν στο έδαφος αλλά δεν είναι σαφές εάν τραυματίστηκαν και πόσο σοβαρά.

‘Είμαι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν στις θέσεις τους όταν ο στρατός άρχισε να διαλύει τους διαδηλωτές, ρίχνοντας στον αέρα με πραγματικά πυρά για να τους εκφοβίσει’, είπε ο ακτιβιστής Άσραφ Όμαρ. ‘Χρησιμοποιούσαν τέιζερ και ρόπαλα για να μας χτυπήσουν χωρίς κανέναν έλεγχο. Νόμιζα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν. Ήθελα να δώσω στην κυβέρνηση μια ευκαιρία αλλά δεν υπάρχει ελπίδα με αυτό το καθεστώς’, πρόσθεσε ο Όμαρ. ‘Δεν έχει νόημα’.

‘Ξαναβγαίνω στο δρόμο. Είτε ζω με αξιοπρέπεια είτε πεθαίνω’.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Άχμεντ Σαφίκ, την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων και την κήρυξη γενικής αμνηστίας.

Ιρλανδία: "Ναυάγιο" των κυβερνώντων σοσιαλΗστών, ποσοστά-ρεκόρ για την κεντροδεξιά δίνουν τα έξιτ πολ για τις εκλογές.

Το Φίνε Γκαέλ, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ιρλανδία, φαίνεται ότι κερδίζει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή στη χώρα, χωρίς ωστόσο να αποσπά την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα.

Το κεντροδεξιό κόμμα εκτιμάται ότι θα λάβει ποσοστό 36,1% -- το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει ποτέ από το 1982. Το ποσοστό του κυβερνώντος ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟΥ κόμματος Φιόνα Φέιλ θα κυμανθεί γύρω στο 15,1%, το χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία του, αφού οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι το "εκδικήθηκαν" για την κακή διαχείριση της οικονομίας. Να θυμίσω ότι το χαμηλότερο ποσοσστό που έχει λάβει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές είναι 14% (1974) και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα γκάλοπ το δείχνουν στο 25%... έχει περιθώρια να μας πηδήξει λίγο ακόμα πριν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό.

Το Εργατικό Κόμμα, ο παραδοσιακός "εταίρος" του Φίνε Γκαέλ στην κυβέρνηση, λαμβάνει ποσοστό περίπου 20,5%, που είναι η καλύτερη επίδοσή του ποτέ σε βουλευτικές εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για την κρατική τηλεόραση RTE κατά παράδοση δίνουν ακριβή εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος. Τα έξιτ πολ των εκλογών του 2007 είχαν καταγράψει τα αποτελέσματα με ακρίβεια μισής μονάδας.

Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 σήμερα και τα τελικά αποτελέσματα πιθανότατα θα γίνουν γνωστά την Κυριακή.

Σε ποιόν έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση για τα 50 δις; Στον εαυτό της, στην τρόικα, στον Ελληνικό λαό ;

Για μερικούς δύσπιστους..."Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τα 50 δις.."
Επειδή φυσικά σχεδόν τίποτε από αυτά που σας γνωστοποιήσαμε με τις αποκαλύψεις μας  ΕΔΩ  και ΕΔΩ   , δεν "έπαιξε" στα λεγόμενα μεγάλα κανάλια-μέσα και επειδή πολλοί "παπαγάλοι", έσπευσαν να τονίσουν ότι το θέμα των αποκρατικοποίησεων των 50 δις, δεν περιλαμβάνεται στη νέα αναφορά-μνημόνιο...

Δείτε τι ακριβώς αναφέρει (σελίδα 8) για το θέμα των 50 δις, η αναφορά της τρόικα.
"To προβλεπόμενo πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης ακινήτων, θα είναι πολύτιμη στήριξη στις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτείνα αναβαθμίσει σημαντικά το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης και αξιοποίησης ακινήτων, καθώς ο στόχος είναι να αποκτηθούν 50 δισ. Ευρώ, έσοδα ιδιωτικοποιήσεων από τώρα έως το 2015".
Σε ποιόν άραγε έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση;
Στον εαυτό της, στην τρόικα, στον Ελληνικό λαό ;
Δεν πρέπει να μας πει κάποιος, λέμε τώρα εμείς...

Στην σελίδα 32 υπάρχει και διάγραμμα με την εξέλιξη του χρέους, όπου υπάρχει και ειδικό σενάριο για τα 50 δις.


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/50_26.html

Σάλος με την απόλυση του μοναδικού ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Πελοπόννησο

Αφού δεν έχει Ανταποκριτή η κρατική τηλεόραση στην Πελοπόννησο τότε να κόψουν και την εισφορά της ΕΡΤ από τα τιμολόγια της ΔΕΗ...

Ολόκληρη Περιφέρεια Πελοποννήσου πλέον μένει ορφανή από την ΕΡΤ γυρίζοντάς της την πλάτη. Η είδηση δεν αρέσει καθόλου στους κατοίκους της Πελοποννήσου που αναρωτιούνται ότι αφού δεν έχουμε ανταποκριτή στην Πελοπόννησο για να παράγει τα σπουδαιότερα νέα από τον τόπο μας τότε και εμείς θα απαιτήσουμε να μας αφαιρέσουν το νταβατζόσιμο που πληρώνουμε στα τιμολόγια για την ΕΡΤ.

Και ότι απαιτούν και διεκδικούν εκεί στο νότο πάντα πιάνει.

Τόσα χρόνια τόσοι αδηφάγοι που πάνε και έρχονται μέσα στο ραδιομέγαρο και έκοψαν τον έναν και μοναδικό ανταποκριτή σε ολόκληρη Πελοπόννησο για να κάνουν περικοπές και οικονομία. Τι πράγματα είναι αυτά…!!!

Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι κοινωνικό.

Μυστήριο από την άλλη μεριά παραμένει η αδικαιολόγητη σιωπή των Αρχόντων του τόπου. Ο Περιφερειάρχης , οι βουλευτές οι δήμαρχοι τι κάνουν όλοι αυτοί…;; Δεν το έχουν μάθει ακόμα…;;Ας τους ενημερώσει κάποιος λοιπόν το τι γίνεται και ας κόψουν λίγο τις περατζάδες στην Πρωτεύουσα και να κοιτάξουν τον τόπο τους.

Από τον τόπο τους τρώνε ψωμί μην το ξεχνάνε αυτό….!!!

www.report24.gr

Νέα Ζηλανδία: 144 οι νεκροί από το σεισμό-20 δις για την ανοικοδόμηση της πόλης

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Κράιστσερτς, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νέας Ζηλανδίας, έφτασε σήμερα τους 144, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές ενώ υπάρχουν και 200 αγνοούμενοι.

"Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία σταδιακά εντοπίζουν όλο και περισσότερους νεκρούς μέσα στα ερείπια", δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβ Κλιφ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο τελευταίος άνθρωπος που βρέθηκε ζωντανός ήταν μια γυναίκα η οποία ανασύρθηκε από τα χαλάσματα το απόγευμα της Τετάρτης.

Σχεδόν το 25% των κτισμάτων στην Κράιστσέρτς θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν καθώς θεωρούνται μη ασφαλή, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την ανοικοδόμηση μετά το σεισμό, Τζέρι Μπράουνλι. Το εμπορικό κέντρο θα μείνει κλειστό για ‘μερικούς μήνες τουλάχιστον’ και αυτό ίσως σημάνει ότι η πόλη δε θα μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράγκμπι όπως προγραμματιζόταν, πρόσθεσε. Ο δήμαρχος της πόλης Μπομπ Πάρκερ επιβεβαίωσε ότι ολόκληρα τετράγωνα στο εμπορικό κέντρο θα χρειαστεί να κατεδαφιστούν εξ ολοκλήρου. ‘Πρέπει να το ανοικοδομήσουμε αυτό το τμήμα της πόλης--ορισμένοι λένε «γιατί να μην το εγκαταλείψουμε;», αλλά η ζωή δεν είναι έτσι’, είπε στο Sky News.

Άλλοι δύο άνθρωποι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο για λεηλασία σε σεισμόπληκτα κτίσματα, σύμφωνα με τις αρχές. Η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού είναι έντονη στην πόλη κι ενισχύθηκε με 300 αστυνομικούς από την Αυστραλία.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στο 80% της πόλης και η υδροδότηση περίπου στο 50%, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι οι ζημιές σε βασικές υποδομές είναι τεράστιες και η ανοικοδόμηση θα διαρκέσει μήνες. Ο Μπράουνλι δήλωσε ότι το κόστος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δις δολάρια ΗΠΑ. Το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης ωστόσο εκτιμά ότι το ποσό στην πραγματικότητα ίσως φθάσει ακόμα και τα 20 δις δολάρια.

ΚΑΡΦΙΤΣΑ με το MEGA Θέμα της φίμωσης των blogs από τον φασίζοντα Χάρη

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ (πλέον) πολιτική εφημερίδα

·Διανέμεται δωρεάν σε 25.000 φύλλα ημερησίως σε όλον τον νομό Θεσσαλονίκης, σε 150 επιλεγμένα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος

·Διαβάζεται στο ίντερνετ www.karfitsa.gr

ΕΚΔΟΤΗΣ: Νίκος Καραμανλής
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος / gkessopoulos@gmail.com
ΥΠ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ: Φωτεινή Γκαμπαλέ / saleskarfitsa@gmail.com