19 Ιουνίου 2011

Δε νομίζω να αμφιβάλλει πλέον κανείς για τον Jeffrey και την Gayle Papandreou!!!!

Απόσπασμα απ' το αρχείο γεννήσεων της Minnesota:


το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει ποτέ…

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
Πολιτικό στέλεχος ΝΔ Αχαΐας

Ολόκληρη τελικά η παράσταση του κωμικοτραγικού κυβερνητικού ανασχηματισμού και των παρασκηνίων του, λες και έγινε για ένα μόνον πρόσωπο. Αυτό του Ευάγγελου Βενιζέλου, του νέου «τσάρου» της Ελληνικής οικονομίας. Κι’ αυτό από δύο μοιραίες σατανικές συμπτώσεις.

Την υπαναχώρηση Παπανδρέου--μετά τις άγριες εσωκομματικές πιέσεις, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την Ν.Δ. και με «ουδέτερο» πρωθυπουργό, όπως είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και την οριστική άρνηση του τ. αν/δρου της Ε.Κ.Τ. κ. Λουκά Παπαδήμου, να αναλάβει αυτός τον πολύ δύσκολο θώκο.

Και έτσι τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος από αρχηγός των ατάκτων προέκυψε νομοταγής αντιπρόεδρος και παντοδύναμος υπουργός οικονομίας για να συνεχίσει ο περισπούδαστος τις κατεδαφίσεις του προκατόχου του, έστω και με καλύτερο ρητορικό περιτύλιγμα.

Τόσος δηλαδή σοβαρός σχεδιασμός στις κρίσιμες επιλογές των ημερών.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λοιπόν ο λόγος, τον πολιτικό άνδρα που λίγες μόλις ώρες πριν την συγκατάθεση και ενθρόνιση του πολλοί προεδρικοί βουλευτές τον φωτογράφιζαν αλλά και τον τρομοκρατούσαν με βαριές δηλώσεις σαν πρωτομάστορα μιας νέας, τύπου ’65 αποστασίας εις βάρος του πρωθυπουργού!!

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο λόγος, για τον οποίο ακόμα και φίλοι του παραδέχονται πως παρά την ευρυμάθεια του δεν παύει να είναι πάντα ένας παρορμητικός, απρόβλεπτος και νάρκισσος βερμπαλιστής πολιτικός που αγωνιά και ασθμαίνει να ξεσκαλώσει τον Παπανδρέου και να σκαρφαλώσει αυτός στην ηγεσία του Πασοκ, αλλά και της χώρας.

Ας ξαναμιλήσουμε όμως για τον περιβόητο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που περιφρονητικά αδιάφορο άφησε τον χειμαζόμενο λαό και που το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι πως κατάφερε να υποτάξει και να εξευτελίσει, αντί ενός μόνον πινακίου φακής πρόσκαιρης και φτηνής δόξας, τους μέχρι χθες ασυμβίβαστους αντάρτες της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που…για το καλό του τόπου πρόδωσαν τις ιδέες τους.

Με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό μαϊντανό των ΜΜΕ Παντελή Οικονόμου, που οι επίγονοι του πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για την συνέπεια των λόγων και των έργων του.

Και δίπλα σε αυτόν αλλά και στους άλλους ριψάσπιδες μαζί και ολόκληρη η παρέα από τους «τζάμπα μάγκες» βουλευτές, που ενώ ως τώρα διαφωνούσαν, κραύγαζαν και μάζευαν υπογραφές κατά του μνημονίου, αύριο με κλειστά τα μάτια θα ψηφίσουν και το πακέτο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος--σφαγείου σε ένα μάλιστα μόνον άρθρο!!!

Σε ένα μόνο άρθρο που θα κλείνει μέσα του την ντροπή της δημοκρατίας, την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, το ξεγύμνωμα του τάχα σοσιαλισμού τους και το ξεμασκάρεμα της δήθεν συναίνεσης που επικαλούνται.

Τελικά το Πασοκ δεν αλλάζει ποτέ, έχει ειπωθεί.
Έτσι ξεκίνησε και έτσι θα συνεχίζει πάντα.
Να εξαπατά, να εκμαυλίζει και να κυβερνά δυστυχώς και σήμερα την πατρίδα μας.
Και έτσι τελικά μας προέκυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας που μέχρι πριν λίγο σχεδίαζε μια νέα αποστασία, όπως κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σαφώς υπαιχτηκαν σε δηλώσεις τους

Ο Γιώργος ο Σορτάκιας!

Με αυτό το όνομα θα μείνει στην Ιστορία ο Πατέρας της υποτιμητικής κερδοσκοπίας, ο άνθρωπος που άνοιξε την κερκόπορτα στους συνήθεις κερδοσκόπους να ασελγήσουν επάνω σε οτιδήποτε διάλεξαν να τορπιλίσουν, είτε αυτό λέγεται ομόλογα, είτε μετοχές, είτε οτιδήποτε άλλο. Ο άνθρωπος που ως επικεφαλής χώρας μιλούσε διεθνώς για τιτανικούς, για διεφθαρμένους πολίτες, για διαλυμένο κράτος και μετά ζητούσε δανεικά. Για να τα δώσει ποιος και σε ποιους; Στους απατεώνες;

Ο άνθρωπος που απο τη μία μοίραζε επιδόματα φτώχειας και απο την άλλη έκλεινε το ''ραντεβού'' για την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Που εμπόδισε όλες τις αλλαγές που προσπάθησε κουτσά στραβά να κάνει ο Καραμανλής σε ασφαλιστικό, ενέργεια, λιμάνια κλπ και ήρθε μετά να κάνει τρισχειρότερα. Παραδίδοντας την κυβέρνηση στον Βενιζέλο μόνο χαρά μπορεί να νιώσει κανείς. Όχι οτι ο Βενιζέλος είναι ο αγγελικά πλασμένος πολιτικός, κάθε άλλο, αλλά σίγουρα έχει ως κίνητρο την πολιτική του επιβίωση, σε αντίθεση με τον Παπανδρέου που αποτελεί παρελθόν και για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα.

Τι σημαίνει το Α στο ΓΑΠ... μάλλον όχι "Ανδρέας"

Δείτε τον ΓΑΠ να το εξηγεί δείχνοντας και το εαυτόν του:



Τώρα ξέρουμε ποιος είναι ο Αξιόπουστας λοιπόν...

Εικονική θεώρησαν μέλη του ΕΣΡ την μεταβίαση του ΤΗΛΕΑΣΤΥ από τον μπαμπά Καρατζαφέρη στον υιο... ωστόσο ή έρευνα σκάλωσε

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/06/2003

"Το ΕΣΡ ερεύνησε σε πρωτό στάδιο την περίπτωση να είναι εικονική η μεταβίβαση όσον αφορά το ΤΗΛΕΑΣΤΥ (Τηλεάστυ ονόμασε ο Κολοτούμπας το σταθμό όταν ανακάλυψε την πατρίδα... γιατι μέχρι τότε τον έλεγε Telecity) όπου ο Γιώργος Καρατζαφέρης μεταβιβάζει στο γιο του Ιωάννη Καρατζαφέρη 50.000 ονομαστικές μετοχές.

Η μειοψηφία (Ε. Δεμίρη και Γ. Παπακώστας) θεώρησε ότι η μεταβίβαση είναι εικονική, αλλά η πλειοψηφία αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα, ζητώντας ποινικά μητρώα, πόθεν έσχες και άλλα έγγραφα. Οι δόσεις ξεκινούν (48.000 ευρώ το χρόνο) το Νοέμβριο του 2003 και θα ολοκληρωθούν το 2017!"

... εννοείται πως η έρευνα δεν οδήγησε πουθενά
και η εικονική μεταβίβαση νομιμοποιήθηκε από το Σημίτη

Τα απόκρυφα του Γιώργου… Κολοτούμπα

Σε μείζον ζήτημα για τα εσωκομματικά του ΛΑΟΣ, αλλά και γενικότερα για την πολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις, τείνουν να εξελιχθούν οι σοβαρότατες εσωκομματικές τριβές στο κόμμα Καρατζαφέρη.

Ο πρώην περιφερειάρχης Κρήτης και κορυφαίο κομματικό στέλεχος του ΛΑΟΣ στη μεγαλόνησο, Γιώργος Καρτσώλης, παραιτήθηκε από το κόμμα με σοβαρότατες καταγγελίες κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη. Με επιστολή του, το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΛΑΟΣ, κατηγορεί τον Γ. Καρατζαφέρη ως «επικεφαλής οργάνωσης δημοσίων σκανδάλων», τονίζει ότι διαθέτει κότερο και σπίτι στις Βρυξέλες που δεν είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι σύντομα θα ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο στους κόλπους του κόμματος, σε επίπεδο ευρωβουλής.

Στην ίδια επιστολή, καταλογίζεται ιδεολογική ασυνέπεια σε σχέση με το σκοπιανό και χρησιμοποιεί βαρύτατες εκφράσεις εναντίον βουλευτών του ΛΑΟΣ, τους οποίους αποκαλεί «τηλεπλασιέ»!

Αναλυτικά, η επιστολή του Γιώργου Καρτσώλη προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη αναφέρει:

«Δεν θα αναφερθώ στις φαιδρότητες που γράφεις στην κομματική σου εφημερίδα – η οποία πέφτει κυκλοφοριακά συνεχώς – όπου κατά τη γνωστή σου συνήθεια χυδαιολογείς, λασπολογείς, συκοφαντείς και ψευδολογείς.

Ξέρω ότι οι παραπάνω ιδιότητες αποτελούν για σένα τρόπο ζωής και επαγγελματικής επιβίωσης…

Άλλωστε, αυτά είναι ζητήματα για τα οποία η φυλλάδα σου θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.
Εγώ θα σταθώ σε πραγματικά πολιτικά περιστατικά, τα οποία συνεχώς σου έχω επισημάνει, διότι από την ημέρα που μπήκες στη Βουλή άλλαξες εντελώς.
Εσύ με την πολιτική σου και όσα λες, ξέρεις «τι δεν είσαι, αλλά δεν ξέρεις τι είσαι!»
Άσε που έχεις μπερδέψει το ρόλο του πολιτικού με το επάγγελμα του κονφερασιέ.
Με φτηνές ατάκες, αγοραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, προσπαθείς να κάνεις πολιτική.
Δεν μπορείς να ξεφύγεις και να απογαλακτιστείς από το βιωματικό παρελθόν σου, το οποίο σε στιγματίζει σε όλη σου τη ζωή.
Η διαφωνία μου μαζί σου ήταν πάντα πολιτική και αν έχεις τον ανδρισμό, απάντησε στα ίσια στα ερωτήματα που σου θέτω.
Αν έχεις ίχνος αξιοπιστίας, απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα.
Επειδή παριστάνεις τον υπερπατριώτη στο Σκοπιανό, απάντησε γιατί:
1.Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 1993 χυδαιολογούσες -κατά τη γνώριμη τακτική σου- εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι το να πάρουν οι Σκοπιανοί το όνομα Μακεδονία, δεν έχει σημασία, αλλά σημασία έχει να κάνει η Ελλάδα οικονομική «εισπήδηση», σύμφωνα με το ακαταλαβίστικο ιδιόλεκτό σου.

2. Ο ευρωβουλευτής σου, Γ. Γεωργίου, είναι ο μοναδικός στην ιστορία Έλληνας ευρωβουλευτής, που αποκάλεσε τα Σκόπια ως… Μακεδονία, κάτω από τα έκπληκτα και περιπαικτικά βλέμματα των Σκοπιανών (εφ. ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ2-12-07 και PRESSgr 20-1-08). Υπάρχει και το βίντεο που έπαιζαν οι Σκοπιανοί επί μήνες και όλα τα ΜΜΕ, στη διάθεση κάθε δύσπιστου.
3. Ο βουλευτής σου, Κ. Βελόπουλος, (τηλεπωλητής της ιστορίας) στις 9-7-08 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» της Φλώρινας, δήλωσε επί λέξει τα εξής: «Οι Σκοπιανοί έχουν δικαίωμα να διεκδικούν το όνομα Μακεδονία, έστω και ως γενίτσαροι. Είναι Μακεδόνες και ο Μιλόσοσκι και ο Γκρούεφσκι». (ΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ 28-9-08, σελ.43)
4. Εσύ αμέσως μετά τις εκλογές, σε εκπομπή του ΑΝΤ1, υπάρχει βίντεο και φωτογραφία στις 22-10-07, είπες ότι συζητάς ακόμα και το σύνθετο όνομα των Σκοπίων.
5. Ο βουλευτής σου, Κ. Αϊβαλιώτης, είναι ο μοναδικός στην ιστορία του κοινοβουλίου βουλευτής, που με ψεύτικα χαρτιά εξαπατούσε επί μία δεκαετία τις στρατιωτικές Αρχές, για να παίρνει συνεχώς αναβολές στράτευσης, με τελικό σκοπό να υπηρετήσει μόνο 45 μέρες.
Πού ακούστηκε κόμμα που παριστάνει ότι είναι πατριωτικό, να έχει στις τάξεις του βουλευτή φυγόστρατο και ανυπότακτο διαρκείας;
Εδώ η πολιτική σου ευαισθησία έχει πάει περίπατο;
6. Ο βουλευτής σου, Γεωργιάδης, ο γνωστός τηλεπλασιέ βιβλίων, πότε παριστάνει το χριστιανό και πότε το δωδεκαθεϊστή.
Στις εκπομπές του βέβαια έντεχνα προωθεί το δωδεκαθεϊσμό.
Το ομολόγησε στην εκπομπή «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» του Σταύρου Θεοδωράκη στις 29-9-07, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ψαριανός, λέγοντας ότι με το Γεωργιάδη και τον Πλεύρη, ήταν μαζί στο δωδεκαθεϊσμό!!!
Πώς συμβιβάζεται να μιλάς για ορθοδοξία και να έχεις στο κόμμα σου, όπως λέει ο Ψαριανός, δωδεκαθεϊστή;
Άσε τις γελοιότητες με τη Μανωλίδου, όπου χάρη στις δικές του προσωπικές αδυναμίες μπορεί ο ίδιος να εξευτέλισε τον εαυτό του, εξευτέλισε όμως και όλους εμάς.
7.Ο βουλευτής σου, Ροντούλης, «πήρε» τα χρήματα των υπαλλήλων του και εσύ δεν τόλμησες ούτε να τον επιπλήξεις;
Γιατί; Μήπως επειδή «ένοχος ένοχον ου ποιεί;»
8. Εσύ είσαι ιδιοκτήτης 37 ακινήτων και είσαι ένας από τους τρεις πλουσιότερους Έλληνες πολιτικούς.
Πώς τα δημιούργησες; Από τη δουλειά σου ως διαφημιστής;
Το κότερό σου «ANBOREA», που είχες στη μαρίνα Αλίμου, γιατί δεν το δήλωσες στο «πόθεν έσχες»; Το σπίτι σου στις Βρυξέλλες επίσης γιατί δεν το δήλωσες;
Τι γίνεται με τα οικονομικά του κόμματος και τις επιδοτήσεις που παίρνει;
Μαθαίνω ότι και άλλο σκάνδαλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρόκειται να σκάσει…
Μα εσύ δεν είσαι αρχηγός κόμματος, εσύ είσαι επικεφαλής οργάνωσης δημοσίων σκανδάλων. Εσύ δε θέλεις πολιτικούς συνεργάτες.
Εσύ ψάχνεις για «κορόιδα», ψάχνεις να βρεις πολιτικούς και οικονομικούς συνενόχους σε ό,τι σκοπεύεις να κάνεις. Χρησιμοποιείς ως «πλυντήριο» το «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια» (ωραίο κόλπο) για να εξυπηρετείς τους σκοπούς σου, χωρίς να πιστεύεις σε τίποτα από όλα αυτά.
9. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική που έχει το κόμμα και «αναγκαζόμαστε» όλοι να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Συγκάτοικοι, «θυρωροί της πολυκατοικίας», μπουμπούκοι, ροντούληδες, αστράτευτοι, μακεδονομάχοι του σαλονιού, «υπόγειοι συνομιλητές» για σχεδόν μονοπρόσωπο ψηφοδέλτιο με υποψήφιο πασοκατζή στο Ηράκλειο στις βουλευτικές, υποσχέσεις στη «μισή Ελλάδα» για το ευρωψηφοδέλτιο, η χλιαρή, αν όχι προσχηματική «στήριξη» των Κρητικών αγροτών στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να μας λοιδορούν και να μας απαξιώνουν με κάθε τρόπο στην Κρήτη πλέον κ.α (ο κατάλογος είναι ατελείωτος).
10. Η απόλυτη και συνολική «απαξίωση» των θεσμικών οργάνων, Κ.Ε-Ε.Γ με την ανύπαρκτη παρουσία- συνεδρία και παρέμβαση στη χάραξη και διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματος. Έχεις αλλάξει τελείως την πολιτική του κόμματος αυθαίρετα αντικαταστατικά και με απόλυτη περιφρόνηση, τόσο στα θεσμοθετημένα όργανα, όσο και στον κόσμο μας.
11. Η «αποψίλωση» του κόμματος από τα ικανά στελέχη και η «μετατροπή» των απομεινάντων σε «υπαλλήλους – χειροκροτητές», με αποτέλεσμα αντί πολιτικής παρέμβασης, την «υπαλληλική επιβίωση».
12. Η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» στις ανύπαρκτες πλέον κομματικές οργανώσεις- σφραγίδες, με δική σου ως αρχηγός υπαιτιότητα, αφού αλλάζεις σαν τα «υποκάμισα» τους γραμματείς και διευθυντές.
13. Η, με δική σου ως αρχηγός υπαιτιότητα, «ακύρωση» και εθελουσία αποχώρηση τουλάχιστον 200 «στελεχών πρώτης γραμμής» την τελευταία πενταετία. Εάν θέλεις έχω τα ονόματα.
14. Η «στασιμότητα» του κόμματος στα χαμηλά περσινά ποσοστά (παρά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα) χωρίς να αναρωτηθείς, τι πάει στραβά στην «τακτική» και τη στρατηγική του κόμματος. (Αν υπάρχει). Γιατί αρκείσαι στο φτωχό 4%; Πού οφείλεται αυτό; Σε ανικανότητα ή σε εσκεμμένη πρόθεση; Και πώς θα αγωνιστούν τα στελέχη σου στην επαρχία, όταν ξέρουν ότι με αυτή την «πολιτική τακτική» δεν έχουν καμία ελπίδα για να «δουν» Βουλή;
15. Η πλήρης «αδιαφάνεια» στα οικονομικά του κόμματος. Κανείς δεν ήξερε και δεν ξέρει (μάλλον λάθος εγώ «φρόντισα» και έμαθα) πού πάνε τόσα εκατομμύρια από, εντός και εκτός Ελλάδος. Πολλοί αναρωτιούνται, αλλά κανείς δε ρωτάει από το φόβο της «απώλειας» του συμπληρώματος της σύνταξής του. Του «γενναιόδωρου» πεντακοσάρικου. Αυτό το θέμα το οικονομικό θα «αναλυθεί» σε επόμενα «στάδια».
16. Η μη «ενημέρωση» του πόσοι είναι διορισμένοι από την «πίσω πόρτα» με μηδέν αγώνες στο κόμμα αλλά λόγω…
17. Η, χωρίς απόφαση της ΚΕ προσκόλληση – προσχώρηση στην πολιτική και το άρμα της ΝΔ «εξαπατώντας» κυριολεκτικά τους ψηφοφόρους που μας έβαλαν στη Βουλή. Μπορεί να σου λένε για να σου «χαϊδεύουν» τα αυτιά (και σε ποιον δεν αρέσει αυτό) ότι είσαι ο μελλοντικός πρωθυπουργός, ότι θα πάρεις υπουργεία από τη ΝΔ κ.α εν αντιθέσει με αυτό που είπα εγώ. Δηλαδή, «φτύστους» και τράβα μπροστά, στηριζόμενος σε όσους σε πιστεύουν, διότι ποτέ δε θα γίνεις αποδεκτός από «αυτούς». Εάν σε θέλανε, θα σε «είχανε». Θα σε «στύψουν» και θα σε πετάξουν. Και αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα.
18. Η αδυναμία σου να «απογαλακτισθείς» από το «μητσοτακέικο», με αποτέλεσμα να έχουμε στην Κρήτη κάτω από 2% και ο Αλαβάνος πάνω από 7%, λόγω της «απαγόρευσης» που έχεις επιβάλλει για «έντονη παρουσία» στο νησί.
Αυτοί είναι «μερικοί» από τους λόγους που με κάνανε να υποβάλλω την παραίτηση, καθώς και την εν γένει αποχώρησή μου.
Όλη σου η συμπεριφορά είναι «αγοραία». Έχεις χάσει Γιώργο την «έσωθεν» καλή μαρτυρία και απομένει δημόσια να σε σαρώσει και η λαϊκή κατακραυγή. Δυστυχώς για εσένα αποκαλύφθηκες. Τώρα θα σε μάθουν και όσοι δε σε ξέρουν.
Αυτοί Γιώργο είναι μερικοί αλλά ουσιαστικοί λόγοι για τους οποίους σε εγκατέλειψα».

Πρώην στέλεχος ΛΑΟΣ

Γιώργος Καρτσώλης

Πρώην Περιφερειάρχης Κρήτης
Πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας
Πρώην πρόεδρος ΟΚΕ μικρομεσαίων
Υπεύθυνος εκλογικού αγώνα Κρήτης
Μέλος συμβουλίου περιφερειακής πολιτικής ΛΑΟΣ

http://www.politismospolitis.org/

Δευτερολογία A. Σαμαρά στη συζήτηση για την Ψήφο Εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Έχω σταχυολογήσει ορισμένα ζητήματα τα οποία ακούστηκαν για τα οποία θα ήθελα να απαντήσω.

Κύριε Παπανδρέου,

Το πολιτικό ερώτημα που σας έθεσα, ερώτημα που το έχει στα χείλη του όλος ο ελληνικός λαός, είναι πώς ένας πρωθυπουργός που παραιτείται το πρωί μπορεί το απόγευμα να ξαναγεννηθεί φέρελπις πρωθυπουργός. Σ’ αυτό οφείλετε απάντηση.

Αντί απαντήσεως, μιλάτε παραπολιτικά και όχι πολιτικά.

Τώρα όμως βγάλατε και τη μάσκα. Βγάλατε τη λεοντή. Βγάλατε το προσωπείο ως προς το θέμα της συναίνεσης.

Εσείς δεν ήσασταν που δεχόσασταν να πορευτούμε μαζί μέσα από πολλά σημεία του Ζαππείου 2 στη «συνδιαπραγμάτευση» και μου δείχνατε τα θετικά στοιχεία της δικιάς μας πρότασης;

Αλλά είπατε ότι έχετε ντοκουμέντα, στοιχεία αποδεικτικά αλλιώς είναι λόγια αέρος και verba volant, φεύγουν, εξαφανίζονται. Είπατε ότι υπάρχουν αντιρρήσεις στην πολιτική του Ζαππείου 2 από τους ξένους ηγέτες από τον Φιγιόν μέχρι τον Μπαρόζο ή οποιονδήποτε θέλετε εσείς, τον οποίο συνάντησα.

Έχετε κάποια τέτοια δήλωσή τους; Θέλετε να σας πω εγώ τι δηλώσεις κάνανε; «Προτείνουμε, θα θέλαμε, προτρέπουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να πάει μαζί με την κυβέρνηση στην εξέλιξη αυτής της κρίσης. Να ψηφίζουν μαζί». Ακούσατε ποτέ ότι διαφωνούμε στο συγκεκριμένο με τον κ. Σαμαρά που λέγεται πρόγραμμα;»

Θα ’ρθω σ’ αυτό. Εκτός αν θεωρείτε ότι κάποια εφημερίδα από κάποιον φίλο δημοσιογράφο που ήταν και Έλληνας -δικός σας προφανώς- είπε ότι το περιβάλλον του Γάλλου Πρωθυπουργού είπε κάτι. Είναι δυνατόν να στεκόμαστε σ’ αυτά τα θέματα;

Αλλά εγώ θα σας πω κάτι. Να ψηφίσω μαζί σας ήθελαν.

Διαπραγματεύεται, κ. Παπανδρέου κανείς, όταν διαφωνεί. Εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω που διαφωνείτε. Και επειδή θεωρείτε -και κάγχασαν ορισμένοι- ότι υπάρχουν δήθεν στοιχεία από το εξωτερικό ότι διαφωνούν με μένα σε συγκεκριμένα θέματα, εγώ θα σας πω την τελευταία σημερινή -την έχει το ΒΗΜΑ- άποψη της τρόικας. Είναι το σχέδιο της τρόικας, ολόκληρη η τελευταία έκθεση της τρόικας για την 5η δόση.

Λέει λοιπόν: «Η αποστολή διαπίστωσε σημεία σύγκλισης μεταξύ της κυβέρνησης και των προτάσεων της Ν.Δ.». Η τρόικα το λέει. «Η Ν.Δ. υποστηρίζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ενώ υπάρχει σύγκλιση απόψεων του κόμματος σε ό,τι αφορά τις περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην τόνωση της ανάπτυξης. Επιπλέον ένας αριθμός μέτρων του προγράμματος σταθεροποίησης της Ν.Δ., όπως είναι η υιοθέτηση ενός σχήματος εργασιακής εφεδρείας για τους πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους, η κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων υπηρεσιών, η κατάργηση των φορολογικών προνομίων, τα αντικειμενικά κριτήρια για τους αυτοαπασχολούμενους και τα μέτρα για την κατασπατάληση ή για την καταπολέμηση της σπατάλης στην Υγεία, έχουν ληφθεί από το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ.» Και παραλείπει η εφημερίδα να βάλει ότι επίσης (αναφέρει η τρόικα) ότι συμφωνεί η τρόικα με τη Ν.Δ., όχι με εσάς, για την ανάγκη συμψηφισμού και για την ανάγκη να γίνουν κινήσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία.

Επομένως, αυτό το οποίο εγώ λέω προηγουμένως για διαρθρωτικά Ταμεία που σας εξήγησα, για το ΕΣΠΑ, αυτά τα οποία είπα προηγουμένως, για όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία θα μπορούσατε να κάνετε στην Ευρώπη, που είναι η διαφωνία που έχουν οι ξένοι εφόσον συμφωνεί η τρόικα, κ. Παπανδρέου;

Αλλά εν πάση περιπτώσει, επειδή ίσως πιστεύετε ότι πράγματι διαφωνείτε με εμένα, θα ήθελα να κοιτάξετε και πάλι τις δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδος.

Δηλώσεις -που είναι και αναρτημένες στο διαδίκτυο- των σημερινών υπευθύνων της οικονομικής σας πολιτικής, των νέων υπευθύνων της οικονομικής σας πολιτικής. Οι οποίοι μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση, μιλάνε για την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι, μιλάνε για την ανάγκη να βγούμε -δικιά τους λέξη, δικιά μου έκφραση- μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο και σήμερα είναι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στην υπεύθυνη θέση του υπουργείου των Οικονομικών.

Επομένως, μην προσπαθείτε να φτιάχνετε από μόνος σας δήθεν διαφορές στα πάντα. Είναι ξεκάθαρο ότι η δικιά μας η πρόταση είναι πρόταση η οποία πρέπει να απασχολήσει τον Ελληνικό λαό, εσάς, την κυβέρνηση. Και μιλάτε βέβαια, για παραπληροφόρηση μετά. Είπατε τώρα. Σ’ αυτά απαντάω που είπατε.

Μιλάτε για λιβέλλους που -κατά την άποψη μας- γράφονται στα κυβερνητικά γραφεία της Αθήνας. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να γράφετε λιβέλλους για πρόσωπα όπως είναι ο Σαμαράς. Γράψατε και είπατε λιβέλλους για την Ελλάδα ολόκληρη. Ότι είναι σε Τιτανικό και διεφθαρμένη, όπως κάνατε στο εξωτερικό τόσο καιρό, κ. Παπανδρέου. Είναι γνωστό το έργο για σας.

Ζητάτε συναίνεση. Εμείς προτείνουμε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου για να πετύχει η Ελλάδα. Εσείς εμποδίσατε όταν εμείς θέλαμε να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για τις ιδιωτικοποιήσεις παραδείγματος χάριν. Για να αποτύχουμε εμείς ως κυβέρνηση τότε. Εμείς δεν θέλουμε αυτό. Εμείς θέλουμε να πετύχετε, για να πετύχει η Ελλάδα. Αλλά δεν μπορείτε να το πετύχετε με τη λάθος συνταγή.

Κάτι αφήσατε να εννοηθεί ότι περίπου, αφού με καθυβρίσατε βέβαια, ότι θα θέλατε και πάλι να υπάρχει μια συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Μα εσείς το απορρίψατε. Τι πίσω - μπρος είναι αυτό; Αλλά προσέξτε μην βιάζεστε κιόλας κ. Παπανδρέου. Γιατί πιστεύω ότι θα έρθουν και πάλι οι κομματικοί σας «κηπουροί» με τα κλαδευτήρια να το απαγορεύσουν αυτό το πράγμα να γίνει και πάλι, κ. Παπανδρέου!

Ένα σημείο άλλο, το οποίο επίσης θέλει απάντηση. Μιλήσατε για την Πορτογαλία. Η Πορτογαλία στο Μνημόνιο της προβλέπει -ειδικής πρόνοιας- μέριμνες για τους ανέργους. Λέξη άγνωστη στο ΠΑΣΟΚ σήμερα. Και λέει ότι μια από τις στοχεύσεις τις κεντρικές του Μνημονίου είναι να μειωθεί η ανεργία ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά.

Η Πορτογαλία μείωσε τις συντάξεις σε εκείνους που έχουν συντάξεις μόνον πάνω από 1.500 ευρώ. Εμείς τις μειώσαμε και για τα 700. Στην Πορτογαλία -προσέξτε, γιατί υπάρχει λογική σ’ αυτό, εσωτερική οικονομική λογική- επειδή ακριβώς αύξησαν το κατώτατο ωρομίσθιο κατά 1 ευρώ τους επετράπη, για να ισοφαριστεί το δημοσιονομικό αυτό γεγονός, να μειώσουν κατά 50% τις εργοδοτικές εισφορές για τους χαμηλόμισθους. Με άλλα λόγια να δοθεί το μεγάλο κίνητρο στην εργοδοσία να προσλάβει χαμηλόμισθους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Και να γιατί. Σας το επαναλαμβάνω, το είχα πει και για τις συντάξεις. Γιατί αυτοί που έχουν χαμηλό μισθό ή χαμηλή σύνταξη τον ξοδεύουν όλο τον μισθό τους και όλη τη σύνταξή τους στην αγορά. Όταν αυτή τη μειώνετε, το αφαιρείτε ολόκληρο αυτό το εισόδημα από την αγορά.

Θέλω επίσης να πω ότι μιλήσατε για το χρέος το δυσβάσταχτο που σας άφησε δήθεν η Ν.Δ. Επειδή και στα οικονομικά έχετε γίνει πρύτανης της συκοφαντίας, εγώ θα θελήσω να σας πω ότι το μόνιμο τροπάριο του ΠΑΣΟΚ για τα 125 δισ. ευρώ, -ότι άφησε η Ν.Δ., ότι μεγάλωσε το χρέος κατά 125 δισ. ευρώ- θα πρέπει να πάρετε μια απάντηση. Και η απάντηση είναι η εξής: 45 δισ. ευρώ από αυτά, κ. Παπανδρέου, είναι αναχρηματοδότηση χρέους από παλιά δάνεια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έληγαν και έπρεπε να ανανεωθούν. Μένουν 80. Από αυτά τα 80, το 62,5% πήγανε για εξυπηρέτηση του χρέους, δηλαδή για τόκους από χρέη που είχε συνάψει το ΠΑΣΟΚ. Το 12,5% πήγε για εξοπλιστικά προγράμματα. Δηλαδή για πληρωμές προμηθειών που είχαν συναφθεί επί ΠΑΣΟΚ. 9% πήγανε για πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΙΚΑ για συγκεκριμένα θέματα τα οποία είχαν συναφθεί επί ΠΑΣΟΚ. 3,3% για τα χρέη των νοσοκομείων που μας αφήσατε εμείς να τα πληρώσουμε τότε. 4% ήταν οι λοιπές υποχρεώσεις που αφήσατε και έτσι καθαρή συμβολή, στα 5 χρόνια της Ν.Δ., για τη Ν.Δ. στο χρέος που μεγάλωσε δεν είναι 125 δις. ευρώ. Αποτελεί αυτό τερατολογία. Είναι μόλις 7 δισ. ευρώ, κ. Παπανδρέου.

Και αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών. Αυτό που απομένει να μάθουμε είναι γιατί με όσα κάνατε ή με όσα παραλείψατε να κάνετε οδηγήσατε τη χώρα συνειδητά στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Είπατε για τις διαρροές. Ο κ. Πεταλωτής, οι βουλευτές σας, οι υπουργοί σας -αν θέλετε λέω ονόματα, αλλά δεν είναι ανάγκη- ήταν εκείνοι οι οποίοι έπλεκαν το εγκώμιο σας στις τηλεοράσεις. Για την ηρωική σας απόφαση. Για την κίνηση που συμφωνήσαμε. Που πήγε ο ηρωισμός; Που εξατμίστηκε αυτή η υπέρβαση σας; Εγώ την τορπίλισα; Αποφασίσατε, κ. Παπανδρέου, συμπόρευση και το ακυρώσατε αυτό για «πολιτικά κουτσομπολιά και διαρροές»; Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους-κους κ. Παπανδρέου;

Και έρχομαι στο θέμα του κ. Καρατζαφέρη. Το μόνο κόμμα στη Βουλή που κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Άλλο αυτό γεγονός. Μια συμβουλή κ. Παπανδρέου: Να τον ακούτε τον σύμβουλό σας. Δικαίως διαμαρτύρεται, δεν του έχετε φερθεί καλά. Εγώ πιστεύω, πάντως, σήμερα ότι ενέκρινε τη νέα σας την κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία αν θα την ψηφίσει ή όχι. Την ενέκρινε. Πάντως, κοιτάξτε. Δώστε του σημασία. Δεν βλέπετε πόσο σας αγαπάει; Σας είπα να τον κάνετε υπουργό και εσείς τον κάνατε κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο. Δικαίως διαμαρτύρεται.

Θέλω να τελειώσω με το θέμα ότι έχετε δήθεν έτοιμη μιαν άλλη οικονομική πολιτική. Και θέλω να σας πάω 10 μέρες πριν. Δεν άλλαξαν, δα, τόσο τα πράγματα έκτοτε! Σε μία εκπομπή που ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτώμενος, στους «Φακέλους», είπε: «Έστω ότι εγώ φεύγω αύριο το πρωί. Και λοιπόν; Θα υπάρχει άλλη οικονομική πολιτική; Αυτός ο οποίος θα με αντικαταστήσει θα κάνει άλλη οικονομική πολιτική; Διαφορετική; Υπάρχει τέτοιο περιθώριο για μια άλλη διαφορετική οικονομική πολιτική;» Αυτολεξεί.

Και θα ήθελα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να τελειώσω με το θέμα του δημοψηφίσματος. Είναι χρήσιμο, κ. Παπανδρέου, να καταλάβετε ότι στα θέματα των αναγκαίων αλλαγών του Συντάγματος η Ν.Δ. προετοιμάζει συγκεκριμένες θέσεις, τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ρηξικέλευθες προτάσεις, τις οποίες εδώ και καιρό έχουμε ανακοινώσει ότι ετοιμάζουμε και σύντομα θα έχετε τα νέα μας. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε είναι για το καλό του τόπου και συμφωνούμε, να συμφωνήσουμε. Οτιδήποτε σχετίζεται με δημοψηφίσματα διχαστικά, με νέες περιπέτειες -σας το είπα και πριν- πιστεύω ότι θα είναι παιχνίδι με τους θεσμούς και δεν πρέπει να γίνει. Δεν εκτονώνεται ο λαός με αυτό τον τρόπο. Ο λαός άλλη πολιτική ζητάει. Και η καλύτερη πολιτική που ζητάει, αν το πάτε με δημοψήφισμα, είναι οι εκλογές για τον Ελληνικό λαό, κ. Παπανδρέου.

Οι ΗΠΑ θα κάνουν προκαταρκτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν... αν το έκανε άλλη χώρα θα τη βομβάρδιζαν

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε σήμερα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και οι αρχές άλλων χωρών, κάνουν προκαταρκτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. "Νομίζω ότι υπάρχει μια βούληση να γίνουν συνομιλίες από έναν ορισμένο αριθμό χωρών συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο Γκέιτς, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

"Θα έλεγα ότι αυτές οι επαφές είναι πολύ προκαταρκτικές σε αυτό το στάδιο", δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό να καθοριστεί "ποιός αντιπροσωπεύει πραγματικά τους Ταλιμπάν", πριν εμπλακούμε σε συνομιλίες με κάποιον που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τον ηγέτη των ταλιμπάν, τον Μουλά Ομάρ.

"Δεν θέλουμε να βρεθούμε να συνομιλούμε κάποια στιγμή με κάποιον που είναι πραγματικά ανεξάρτητος", δήλωσε ο Γκέιτς.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μια ημέρα μετά απο εκείνες του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι που δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

"Οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν άρχισαν. Αυτές οι συνομιλίες πάνε καλά. Οι ξένες δυνάμεις, κυρίως οι ΗΠΑ, κάνουν οι ίδιες τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Καρζάι σε συνέντευξη στην Καμπούλ.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση των απευθείας συνομιλιών ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τους Ταλιμπάν που εκδιώχθηκαν από την εξουσία στα τέλη του 2001 από έναν διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων όμως η αιματηρή εξέγερση κέρδισε έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Στο "μικροσκόπιο" της Δικαιοσύνης οι εισπρακτικές εταιρείες για αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος - Μια καταδικάστηκε και μια είναι στο στάδιο τ

Στο "μικροσκόπιο" της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι εισπρακτικές εταιρείες, ενώ διαστάσεις, οι οποίες γίνονται ανεξέλεγκτες κάτω από την οικονομική κρίση, προσλαμβάνουν οι πιέσεις αλλά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες, προκειμένου να αναγκάσουν τους μικροφειλέτες του "πλαστικού χρήματος" (κάρτες αγορών), δανείων κ.λπ. που καθυστερούν τις δόσεις τους να πληρώσουν και οι εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους.

Ήδη σε δύο περιπτώσεις έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ενώ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα όπου οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών εμφανίζονται ως συνεργάτες δικηγορικών γραφείων, προκειμένου να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις, ενώ πολλές φορές εκπέμπουν και απειλές προς τους μικροφειλέτες, λέγοντας τους ότι θα εκδοθούν σε βάρος τους διαταγές πληρωμών ή θα ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, κ.λπ.

Ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες στην ουσία "ενοικιάζουν" το ονοματεπώνυμο νέων, κατά κανόνα, δικηγόρων και εν συνεχεία οι υπάλληλοί τους τηλεφωνούν σε μικροφειλέτες ως συνεργάτες των δικηγορικών αυτών γραφείων, επικαλούμενοι το όνομα του δικηγόρου.

Μάλιστα, εάν ο μικροφειλέτης απουσιάζει, οι υπάλληλοι της εισπρακτικής εταιρείας αφήνουν μήνυμα λέγοντας ότι πρέπει επειγόντως να επικοινωνήσει ο κάτοχος πιστωτικής κάρτας, κ.λπ. με το δικηγορικό γραφείο.

Σε περίπτωση που ζητηθεί από τον μικροφειλέτη ο αριθμός μητρώου που έχει ο δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να επαληθεύσει εάν πρόκειται για δικηγόρο "μαϊμού" ή όχι, κανείς από τις εισπρακτικές εταιρείες δεν το δίνει (ούτε κάποιο άλλο στοιχείο του δικηγόρου), παρά απαντούν ότι θα επικοινωνήσει ο δικηγόρος με τον μικροφειλέτη.

Όταν ο μικροφειλέτης ζητάει από τον υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρείας να μιλήσει με τον δικηγόρο που επικαλούνται, η απάντηση είναι ότι δεν είναι στο γραφείο του και θα καλέσει ο δικηγόρος τον πελάτη. Πάντως, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ορισμένες εισπρακτικές εταιρείες συνεργάζονται μεν με δικηγόρους, αλλά εν αγνοία τους χρησιμοποιούν το όνομά τους.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών καλούν τηλεφωνικά αλλά και σε κινητά τηλέφωνα τους μικροφειλέτες πολύ πριν την ημερομηνία λήξη της δόσης, ενδιαμέσως και λίγο πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία, ακόμη και σε ακατάλληλες ώρες (ώρες κοινής ησυχίας κ.λπ.) ή σε επαγγελματικούς χώρους που ο μικροφειλέτης δεν μπορεί να μιλήσει.

Είναι μόνιμο φαινόμενο πλέον οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εταιρειών να μην κλείνουν το τηλέφωνο εάν δεν εκμαιεύσουν από τον οφειλέτη την ημερομηνία καταθέσεις (καθυστερούμενης ή μη) της δόσεις στην Τράπεζα. Η δε συμπεριφορά των υπαλλήλων αυτών, πλέον του ότι είναι πιεστική και απειλητική, στερείται των κανόνων ευγενείας και καλής αγωγής, όπως λένε οι ίδιοι οι μικροφειλέτες.

Η πρώτη ενέργεια κατά των εισπρακτικών αυτών εταιρειών που κινούνται εκτός νομικού πλαισίου, ξεκίνησε το 2008 από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με πρωτοβουλία του τότε προέδρου Δημήτρη Παξινού.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες κινούμενες στα όρια της νομιμότητας και ενίοτε αντιποιούμενες το έργο των αρμόδιων οργάνων (δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών κ.λπ.), αποτελούν πρόβλημα για μεγάλο αριθμό τραπεζικών οφειλετών, από τους οποίους αξιώνουν, ενίοτε επιτακτικά και μη νόμιμα, την καταβολή οφειλών τους προς Τραπεζικά Ιδρύματα.

Μεταξύ των ενεργειών που έχει προβεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών περιλαμβάνεται η ανάπτυξη στενής συνεργασίας με άλλους αρμόδιους φορείς (Ένωση Δικαστικών Επιμελητών, Συνήγορο του Καταναλωτή κ.λπ.), ενώ είχε ζητήσει από όσους είχαν στοιχεία για παράνομες πράξεις εισπρακτικών εταιρειών να τα θέσουν σε γνώση του, έτσι ώστε με δική του πρωτοβουλία να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Κατόπιν συλλογής και επεξεργασίας των στοιχείων αυτών, δόθηκε εντολή από το ΔΣΑ στους δικηγόρους Βασίλη Χειρδάρη και Σταύρο Χούρσογλου να προβούν στις προσήκουσες ποινικές ενέργειες ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για εκείνους τους εκπροσώπους των "εισπρακτικών" εταιρειών που προέβαιναν σε αξιόποινες πράξεις.

Έτσι υπεβλήθη κατ' αρχάς μηνυτήρια αναφορά και παράλληλα κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών όλα εκείνα τα στοιχεία που είχε συλλέξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, προς περαιτέρω αξιολόγηση και επεξεργασία τους. Παράλληλα υπεβλήθησαν δύο εγκλήσεις κατά εκπροσώπων δύο συγκεκριμένων εισπρακτικών εταιρειών, κατά των οποίων προέκυπταν ενδείξεις τέλεσης εγκληματικών ενεργειών.

Στην μία περίπτωση, υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας απαιτούσαν την καταβολή οφειλών από πολίτες, μετερχόμενα μεθόδους απειλητικές και εκβιαστικές. Για την υπόθεση αυτή ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη και διεξάγεται κύρια ανάκριση από τον 11ο ανακριτή Αθηνών.

Σε δεύτερη περίπτωση, μεγάλη εισπρακτική εταιρεία υλοποιούσε ενέργειες που μπορούν να διενεργηθούν αποκλειστικά από δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές. Συγκεκριμένα είχε συνάψει συμβάσεις με μεγάλο τραπεζικό οργανισμό, δια των οποίων αναλάμβανε με σημαντική ποσοστιαία αμοιβή την είσπραξη οφειλομένων απαιτήσεων, χρησιμοποιώντας δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές της δικής της επιλογής (δηλαδή "παρένθετους" επαγγελματίες).

Επίσης, η ίδια η εταιρεία κατέθετε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης κ.λπ. σε βάρος των οφειλετών και μάλιστα είχε συμφωνήσει να παίρνει επιπλέον αμοιβή για κάθε τέτοια δικαστική ενέργεια, πέραν του συμφωνημένου ποσοστού (9%), χρησιμοποιώντας τους παρένθετους δικηγόρους.

Με βάση το αποδεικτικό υλικό, το Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα συμβούλου της εισπρακτικής εταιρίας, θεωρώντας ότι είναι παράνομο να καταθέτει αιτήσεις διαταγής πληρωμών, ασφαλιστικών μέτρων κ.λπ. ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς αυτό είναι έργο που μπορεί να ασκήσει αποκλειστικά δικηγόρος (άρθρο 39 παράγραφος 1 του Κώδικα Δικηγόρων) και όχι εμπορική εταιρεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι διαπράχθηκε το αδίκημα της κοινής αντιποίησης και της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος (άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα).

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση αυτή εξετάσθηκαν ως μάρτυρες δυο μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Γιώργος Μπουλούκος και η Μαριάννα Κακογιαννάκου.

Κυβέρνηση Τσίρκο : Τρεις υπουργοί ΔΕΝ έχουν υπογράψει το Μεσοπρόθεσμο !!

Γιατί άραγε ο Λοβέρδος, ο Παπουτσής και ο Δρούτσας δεν έχουν υπογράψει το κατατεθέν στη Βουλή Σχέδιο νόμου Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 ;;


Υπάρχει κάποιος λόγος, "ξέχασαν" να τους το πάνε ή μήπως "ξέχασαν" να το υπογράψουν;
Αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι Τσίρκο... 

Εκλογές η μόνη λύση του πολιτικού δράματος

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός:

  • Συνιστά την τελευταία και απέλπιδα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί στην εξουσία.
  • Αποτυπώνει τον αναγκαστικό συμβιβασμό προσώπων και τάσεων του κυβερνητικού κόμματος, όπως κατέληξε μετά από ιδιαίτερα σκληρές εσωτερικές αντιπαραθέσεις.
  • Αποτελεί την κορύφωση μιας εικοσάμηνης πρωτοφανούς πολιτικής αποτυχίας.

Η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά, στην κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Το γενικευμένο αδιέξοδο κατέστη και κυβερνητικό αδιέξοδο. Η καθολική κατακραυγή της κοινωνίας απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική, οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και η απειλή της κατάρρευσης έφεραν τον πανικόστην κυβέρνηση.

Η πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, με κύριο σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ναυάγησε με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.

Επικράτησε η μικροκομματική λογική γατζώματος στην εξουσία με κάθε τρόπο, αποκαλύπτοντας ότι οι εκκλήσεις για συναίνεση ήταν κενές περιεχόμενου και στόχο είχαν την παραπλάνηση.

Το αποτέλεσμα είναι:

  • Μια κυβέρνηση αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε άλλους ρόλους.
  • Έναν πρωθυπουργό που ουσιαστικά είναι όμηρος των αναβαθμισμένων δελφίνων του κόμματός του.
  • Η βεβαιότητα ότι οι βασικοί άξονες της πολιτικής και της νέας κυβέρνησης θα παραμείνουν οι ίδιοι.
  • Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή, η κοινωνία δεν παραπλανάται.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και τα οξυμένα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο βίος και αυτής της κυβέρνησης θα είναι βραχύς, καθώς πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι αδυνατεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια αληθινή επανεκκίνηση της οικονομίας και επιπλέον δεν έχει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά και να επαναφέρει την ηρεμία στην κοινωνία.

Απέναντι σε ένα πανικόβλητο και εξουσιολάγνο ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία απέδειξε όλο αυτό το διάστημα ότι:

  • Αποτελεί δύναμη σταθερότητας και συνέπειας.
  • Η δική της γραμμή για εθνική συνεννόηση έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο καθώς είναι έτοιμη όταν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που είναι προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας να τη στηρίξει.
  • Οι θέσεις που εξέφρασε με επιμονή, σε συνθήκες ενίοτε εξαιρετικά αντίξοες για την διατύπωσή τους, επιβεβαιώνονται από τη ζωή.
    • Είπαμε όχι στο Μνημόνιο διότι θα οδηγούμασταν σε χειρότερο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Και σήμερα το παραδέχονται όλοι ακόμη και οι εμπνευστές του.
    • Σήμερα λέμε ότι δεν επιτρέπεται επανάληψη του λάθους γιατί θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Η Νέα Δημοκρατία:

      • Συνεχίζει να πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας, και αυτό το αποδεικνύει τόσο στο εσωτερικό όσο και εκτός συνόρων.
      • Πιστεύει ότι πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή προσώπων αλλά η αλλαγή πολιτικής, και χωρίς αυτή τα αδιέξοδα θα εντείνονται.
      • Υποστηρίζει ότι σε αυτές τις συνθήκες η μόνη λύση του πολιτικού δράματος της χώρας είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Να δώσει ο ίδιος ο λαός την εντολή για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος.

Γιατί δεν αρχίζουμε να ζητάμε πρώτα αποζημιώσεις από το εξωτερικό; πχ. από το ΚΚΕ...

Αντί να ζητάμε πρώτα τις γερμανικές αποζημιώσεις (τις οποίες έχουμε πάρει και έχουμε φάει προ πολλού αλλά οι πολιτικοί δεν το λένε) γιατί δεν αρχίζουμε με το να ζητήσουμε και να πάρουμε πχ. τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές και τα εγκλήματα που προκάλεσε το ΚΚΕ στον συμμοριτοπόλεμο; Και δεν θέλει και πολύ κόπο... οι καταστροφές που προκάλεσε το ΚΚΕ έχουν αναγνωρισθεί και δικαστικά:

Οι παρακάτω καταστροφές που προκάλεσε η δράση της συμμορίας έχουν υπολογισθεί σε 4 τρις δρχ. από το δικαστήριο που καταδίκασε σε θάνατο τον Μπελογιάννη τον Οκτώβριο του 1951:


(απόκομμα από την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ 19.10.1951)

Ναυτιλία "Δύο θέσεις κάτω στις αφίξεις επιβατών κρουαζιερόπλοιων"-Από 1οι το 2009, 3οι το 2011

Description: http://www.dealnews.gr/media/k2/items/cache/2d555a4563dfece02c157da725f8d496_M.jpgΣτην τρίτη θέση έπεσε η Ελλάδα, πέρυσι, από την πρώτη που ήταν το 2009, στην κατάταξη των ευρωπαϊκών προορισμών που προσείλκυσαν τον μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ενώ μειώθηκε και το οικονομικό όφελος από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας.

Αυτό αναφέρει στην "Καθημερινή" ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Ναvigator Travel & Tourist Services αποκλειστικού αντιπροσώπου σε Ελλάδα και Κύπρο της Royal Caribbean International επικαλούμενος στοιχεία έρευνας τα οποία παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας (ΕCC) στις Βρυξέλλες.

O κ. Στυλιανόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε στο συνέδριο και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αποδίδει την πτώση στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, πέρυσι, με τις απεργίες και τους αποκλεισμούς κρουαζιερόπλοιων.

Η Ελλάδα κατέλαβε την τρίτη θέση με 4,5 εκατ. αφίξεις επιβατών, καταλαμβάνοντας μερίδιο 17,8% της ευρωπαϊκής αγοράς. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ιταλία με 5,4 εκατ. επιβάτες (μερίδιο 21,4%) και τη δεύτερη θέση η Ισπανία με 4,9 εκατ. επιβάτες (μερίδιο 19,5%).

Σε σχέση με το 2011, μεταφέρει ο κ. Στυλιανόπουλος, οι εκπρόσωποι των εταιρειών κρουαζιέρας παρ' ότι δηλώνουν πως η Ελλάδα είναι αγαπητός προορισμός, παρατηρούν με μεγάλη προσοχή τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται. Σε ό,τι αφορά την προοπτική να καταστεί η χώρα μας από ομίλους κολοσσούς της παγκόσμιας κρουαζιέρας προορισμός home porting, δηλαδή ως βάση αφετηρίας και κατάληξης των κρουαζιερόπλοιων τους, εκτιμά ότι είναι οριακά χαμένο και το 2013 εξαιτίας του τρόπου α λα ελληνικά που επελέγη να γίνει η άρση του καμποτάζ.

Κατά την περυσινή σεζόν, η Ελλάδα βρέθηκε στην 6η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη των προορισμών με τα περισσότερα οικονομικά οφέλη από την κρουαζιέρα, καταγράφοντας όμως απώλειες. Ειδικότερα, το οικονομικό όφελος για τη χώρα από τη δραστηριότητα της κρουαζιέρας μειώθηκε κατά 3% φθάνοντας στα 580 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι στην κρουαζιέρα άμεσα ή έμμεσα απασχολούνται 11.600 εργαζόμενοι στη χώρα μας. Η Ιταλία που βρίσκεται στην πρώτη θέση, είχε οικονομικό όφελος 4,5 δισ. ευρώ το 2010 (αύξηση 4,8% σε σχέση με το 2009) από την κρουαζιέρα με 99.057 εργαζόμενους. Ακολουθεί η Αγγλία με οικονομικό όφελος 2,6 δισ. ευρώ (αύξηση 6,7%) και 58.604 εργαζόμενους, η Γερμανία με 2,3 δισ. ευρώ (αύξηση 20,2%) και 36.000 εργαζόμενους, η Ισπανία με 1,2 δισ. ευρώ (αύξηση 1,2 δισ. ευρώ). Στην κατάταξη των λιμανιών με τις περισσότερες αφίξεις επιβατών το 2010, πρώτο κατετάγη το λιμάνι της Βαρκελώνης και ακολούθησαν της Σιβιταβέκιας (Ρώμης), της Βενετίας, της Πάλμα ντε Μαγιόρκας (Ισπανίας) και του Πειραιά. Συνολικά σε 250 ευρωπαϊκά λιμάνια καταγράφηκαν 25 εκατ. αφίξεις επιβατών (αύξηση κατά 6% σε σχέση με το 2009).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας, το 2010 ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε από τη βιομηχανία της κρουαζιέρας έφθασε σε 35,2 δισ. ευρώ στην Ευρώπη. Οι θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 300.000. Πέρυσι, περισσότεροι από 5,5 εκατ. Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν μία κρουαζιέρα εμφανίζοντας αύξηση κατά περίπου 10% σε σχέση με το 2009. Επίσης, 5,2 εκατ. επιβάτες ξεκίνησαν μία κρουαζιέρα από ευρωπαϊκό λιμάνι (αύξηση 7,6% σε σχέση με το 2009). Εξ αυτών τα 4 εκατ. ήταν Ευρωπαίοι και το 1,2 εκατ. από άλλες αγορές.

Η Ευρώπη κατέχει το 30% της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας.

Το 2010, 45 εταιρείες κρουαζιέρας είχαν βάση την Ευρώπη, με στόλο 132 κρουαζιερόπλοιων δυναμικότητας 137.100 κλινών. Επίσης, άλλα 66 κρουαζιερόπλοια με 81.000 κλίνες μη ευρωπαϊκών εταιρειών ήταν δρομολογημένα πέρυσι σε ευρωπαϊκούς προορισμούς

http://www.dealnews.gr/

Δημοσκόπηση Κάπα Ρισέρτς: Να καταψηφιστεί το 'μνημόνιο-2' ζητά το 47,5%

Υπέρ της καταψήφισης του ‘μνημονίου-2’ ώστε να πάμε αμέσως σε εκλογές τάσσεται το 47,5% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ μεταξύ 14 και 15 Ιουνίου. Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (34,8%) τάσσονται υπέρ του να υπερψηφιστεί ώστε να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου και το πακέτο. Στην έρευνα τηςν Kapa Research, το 17,7% δήλωσε ‘δεν γνωρίζω’ ή ‘δεν απαντώ’.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με Παπακωνσταντίνου - Από τα μεσάνυχτα ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές, ενώ η ΓΕΝΟΠ προχωρά από τα μεσάνυχτα σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ-άουτ (συσκότιση), θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.

Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως προς το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για απόσυρση της διάταξης του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο.

ΓAΠ: Δημοψήφισμα (παγίδα;) το φθινόπωρο για τις μεγάλες αλλαγές

Ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα, εθνική συνεννόηση σε βασικούς άξονες και δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές που θα αποτυπωθούν σε ένα νέο Σύνταγμα, ζήτησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οι άξονες εθνικής συνεννόησης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, είναι η παραδοχή πως το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και ότι «πρέπει να βάλουμε πρώτοι σε τάξη τα του οίκου μας», πως βασική επιλογή της οργανωμένης αντιμετώπισης του χρέους μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους, θα πρέπει να είναι η αποφυγή απότομων αντιδράσεων των αγορών, πως το χρέος και τα ελλείμματα είναι το σύμπτωμα της ασθένειας και όχι τα αίτια, πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δανειστεί το 2012 - «και αυτό αποτελεί μια νέα απρόβλεπτη επιπλοκή που πρέπει να δούμε κατάματα και όχι το κεφάλι στην άμμο».

Η νέα κυβέρνηση, κατά τον πρωθυπουργό, θα κινηθεί στους εξής άξονες:

-Διόρθωση αδικιών που προϋπήρχαν και ανέδειξε η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά δεν έφταιξε γι’ αυτές το Μνημόνιο

-Νέο Σύνταγμα, εύληπτο, κατανοητό σε κάθε πολίτη, με σειρά αλλαγών για τις οποίες θα αποφασίσει η ελληνική κοινωνία σε δημοψήφισμα.

-Πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση.

-Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.

-Αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και εγγύηση ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης.

-Κινητοποίηση για «μεγάλες κατακτήσεις» στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Παπανδρέου, υπογράμμισε πως τα εθνικά θέματα εξαιρούνται οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης σε σχέση με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και πως «σε σχέση με τις εμπράγματες εγγυήσεις του δανείου, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όρους υποτιμητικούς για τη χώρα, αλλιώς μπορεί να φτάσουμε στο αδιέξοδο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό».

Τέλος, ο κος Παπανδρέου, υπογράμμισε στην ομιλία του πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες - και επικαλέστηκε τη μείωση του ελλείμματος κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και την αύξηση ρεκόρ των εξαγωγών. Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει έξοδο στις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2012 αποτελεί αποτυχία των προβλέψεων της ίδιας της τρόικας και όχι της Ελλάδας, της οποίας οι προτάσεις σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να αγνοούνται, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ιαπωνία. Η Tepco θα ανοίξει μια δίοδο για την είσοδο ομάδων τεχνικών στο αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα

Η Tokyo Electric Power (Tepco) ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το βράδυ μια δίοδο σε ένα δεύτερο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά ομάδες τεχνικών επί τόπου.

Στις αρχές Μαΐου, εργαζόμενοι εισήλθαν για πρώτη φορά στο κτίριο ενός αντιδραστήρα, του υπ΄αριθμόν 1.

Ο μεγέθους 9 βαθμών σεισμός και το γιγάντιο τσουνάμι, που κατέστρεψαν τη βορειοανατολική Ιαπωνία, προκάλεσαν το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα μετά το Τσερνόμπιλ, πριν από 25 χρόνια. Οι αντιδραστήρες 1, 2, 3, και 4 από τους συνολικά έξι αντιδραστήρες του σταθμού υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο Γιουνίτσι Ματσουμότο, αξιωματούχος της Tepco, διευκρίνισε πως η δίοδος στον αντιδραστήρα 2 θα ανοίξει σιγά από το βράδυ της Κυριακής (απόψε) "προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να διαφύγει οποιαδήποτε ποσότητα σκόνης ενδεχομένως βρίσκεται μέσα στο κτίριο".

"Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον", είπε. Το ποσοστό υγρασίας αναμένεται τότε να μειωθεί στο εσωτερικό. Οι τεχνικοί θα εισέλθουν στο εσωτερικό προκειμένου να επαληθεύσουν τις ενδείξεις των οργάνων μέτρησης που βρίσκονται στο εσωτερικό και στη συνέχεια να ρίψουν άζωτο στον αντιδραστήρα ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο έκρηξης.

Υπάλληλοι ντυμένοι με προστατευτικές φόρμες εργασίας εισήλθαν για λίγο στις 18 Μαΐου στο κτίριο ενός κατεστραμμένου αντιδραστήρα του σταθμού της Φουκουσίμα προκειμένου να μετρήσουν το ποσοστό ραδιενέργειας και να εκτιμήσουν το ύψος των ζημιών.

Η πρώτη αυτή είσοδος μετά το δυστύχημα στο κτίριο του αντιδραστήρα νούμερο 2 εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για σταθεροποίηση της θερμοκρασίας των αντιδραστήρων από τώρα έως τον Ιανουάριο.

Τέσσερις υπάλληλοι έμειναν 14 λεπτά στο κτίριο, εφοδιασμένοι με προστατευτικές φόρμες εργασίας και φιάλες οξυγόνου.

Δύο τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ εισήλθαν στο χώρο του αντιδραστήρα νούμερο 2 τον Απρίλιο, όμως το ποσοστό υγρασίας τους εμπόδισε να μετρήσουν τη ραδιενέργεια.

Το εργοστάσιο απορρύπανσης ραδιενεργού ύδατος που κατασκευάστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σταμάτησε λίγες ώρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας, ανακοίνωσε χθες η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό.

Τμήματα του συστήματος που απορροφά το ραδιενεργό καίσιο θα πρέπει να αλλάξουν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας.

Ψάχνουν να πάρουν παίκτες με... φιλάκια...

Θα δανειστώ μια φράση ενός παράγοντα της Σούπερ Λιγκ για την προοπτική πώλησης ενός ποδοσφαιριστή του σε ομάδα της Αθήνας... "Αυτοί θέλουν να πάρουν τον παίκτη αλλά για την ώρα δίνουν μόνο φιλάκια", τόνισε και θα υπογραμμίσω πως δεν είναι οι μόνοι...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Τρελός πιλότος...

Πιλότος της αργεντίνικης πολεμικής αεροπορίας πετά ένα εκπαιδευτικό IA-63 Pampa σε ύψος 1 μέτρο πάνω από το έδαφος με ταχύτητα 300 κόμβους και 5,3g (στο πρώτο βίντεο η ένδειξε δείχνει “Max G”) αφού προηγουμένως έχει κάνει κάποια ακροβατικά. Το πρώτο βίντεο είναι από την οπτική του πιλότου και το δεύτερο από το έδαφος:



Αποκλειστικό: Τα τρία ιστορικά τηλεφωνήματα Παπανδρέου – Σαμαρά

Πριν τους διαβάσετε από τα Wikileaks σας αποκαλύπτουμε επακριβώς τους διαλόγους μεταξύ Σαμαρά και Παπανδρέου, όπως διαμείφθηκαν και στα τρία τηλεφωνήματα. Η συζήτηση έγινε σε ανοικτή ακρόαση, καθώς ο Πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος στο γραφείο…

Το 1ο τηλεφώνημα:

ΓΑΠ: ”Αντώνη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει. Κοίτα εγώ λέω να πάω Χαβάη. Προτείνω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με εμένα πρωθυπουργό και μετά κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση, επανεκκίνηση, επαναφορά, επανέλεγχο, επανασύνδεση συμμαθητών, ότι θες..”

ΑΣ:” Με σένα Πρωθυπουργό δεν βλέπεις ότι ούτε το καλοκαίρι δεν έρχεται;”

ΓΑΠ: “Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Οι μισοί βουλευτές μου θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν και οι άλλοι μισοί να παραιτηθούν. Οι μόνοι πιστοί στο πολιτικό μου όραμα είναι η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης. Εδώ τους έχω…

Γ. Καρατζ: “Να βάλουμε πρωθυπουργό τον Στεφανόπουλο.”

Ντ.Μπακ: “Δεν φτάνουν δέκα χρόνια που τον ανέχθηκε ο μπαμπάς Πρόεδρο; Θα τον κάνουμε και πρωθυπουργό τώρα;”

ΓΑΠ: “Διαφωνούμε, άρα παραμένω εγώ. Κοίτα Αντώνη κολλημένος με την καρέκλα μου δεν είμαι, αλλά η μαμά την έχει καρφώσει στο Μαξίμου για να μη φύγω. Μου είπε δεν έχεις να πας πουθενά μέχρι την εθνική επέτειο.”

ΑΣ: “Της 28ης Οκτωβρίου;”

ΓΑΠ: “Φόρθ οφ Τζουλάι Αντώνης, Φόρθ οφ Τζουλάι”

ΑΣ:” Γιώργο δεν σε θέλει ούτε η κοινωνία, ούτε η αγορά”

ΓΑΠ: “Με θέλει όμως η Γιαννακά…”

ΑΣ: “Ήταν μέρα αυτή για να πας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δραματοποιήσεις περισσότερο την κατάσταση;”

ΓΑΠ: Δεν σε ακούω, κάνει παράσιτα… Να πάρω το μηδέν; ‘Άσε σε παίρνω σε λίγο…

Το 2ο τηλεφώνημα:

Αντ. Σαμαράς: «Για να ανακεφαλαιώσουμε, πρώτον δεν πρέπει να είσαι εσύ πρωθυπουργός και δεύτερον πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

Γ. Παπανδρέου: «Μη μιλάς για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά συνδιαπραγμάτευση». Συνοδοιπόροι στη συνδιαπραγμάτευση. Ο Βέλτσος μπροστά μου είναι τσοπάνης. Ξέρεις από τότε που έγινα παγκόσμιος στοχαστής, δε μου μιλάει…

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα κολλήσουμε σε αυτό… Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρονική θητεία».

Γ. Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να κάτσει 20 χρόνια τουλάχιστον, να υλοποιήσει τα Μνημόνια».

Αντ. Σαμαράς: «Να τελειώσουμε με την επαναδιαπραγμάτευση και να πάμε σε εκλογές.

Γ. Παπανδρέου: «Θα το δούμε.. Θα ενημερώσω και τους δικούς μου και τα λέμε».

Το 3ο τηλεφώνημα

Γ. Παπανδρέου: «Αντώνη, συγγνώμη, δεν μπορώ να συμφωνήσω. Έχετε διαρροή στη Συγγρού όπως με ενημέρωσε η ΕΥΔΑΠ. Έχω μεγάλη πίεση στο εσωτερικό, γιατί λένε ότι είμαι ο Πρωθυπουργός που έχει χάσει. Ανήκουστο Να το δούμε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον».

Αντ. Σαμαράς: «Και τι θα κάνεις;»

Γ. Παπανδρέου: «Διπλάρωσα τον Βενιζέλο. Θα τον βάλω Αντιπρόεδρο, Υπουργό Οικονομικών, Πρωθυπουργό σε αναμονή και βάλε. Ξέρεις το ψώνιο του…»

Αντ. Σαμαράς: Μα γίνονται αυτά;

Γ. Παπανδρέου: Στο ΠΑΣΟΚ όλα γίνονται Αντώνη, μέχρι και ο Παντελής υφυπουργός. Άσε που και ιστορικά έχω δίκιο: Μετά το Γουδί δεν κάλεσαν τον Βενιζέλο; Έτσι και εγώ τώρα.

Αντ. Σαμαράς: Ο Θεός να μας λυπηθεί…

Γ. Παπανδρέου: Ο Θεός συγχωρεί Αντώνη. Εγώ ποτέ. Θα βάλω και τον Κουκουλόπουλο και τον Σπηλιόπουλο στην κυβέρνηση….

Έτσι η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας πήγε περίπατο. Για πέντε ώρες η χώρα ήταν ακυβέρνητη. Ενδιάμεσα στα τηλεφωνήματα έγινε μεγάλη μάχη στην Ιπποκράτους. Και νίκησε ο πασοκικός πατριωτισμός…

Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr/2011/06/19/107416/

Τα ρουσφέτια των Δημάρχων (προσλήψεις) δεν έχουν ακόμα τελειώσει…!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMQbhwX1YG2GXUIO_qnU_Ni4oJgbkFjKnYe02crYqqRnn2Nf__MpQzY9eAhFs3jdRChvoztzweXtxDRXiUeVpa6_KMKQgls87uJzZivIb5_ZpoPY0oqmuA9TxISPiiuEED6UQ7CIWF0bzn/s1600/Loukas+Tzanis.jpgΕδώ ο κόσμος χάνεται και οι Δήμαρχοι παριστάνουν τους ανήξερους και τους «large». Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το ήδη υπάρχον προσωπικό και οι Δήμαρχοι προσλαμβάνουν και άλλους για να κάνουν τα ρουσφέτια τους!!!

Πρόσφατο παράδειγμα ο Δήμαρχος Λ. Τζανής του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας!! 20 άτομα θέλει να προσλάβει για εποχιακές ανάγκες. Όλοι οι δήμοι, σχεδόν, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν περισσότερο προσωπικό από ότι θέλουν και μάλιστα κακώς κατανεμημένο. Όλοι οι δήμοι χρωστάνε και όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, φαίνεται πως δεν τους έχουν απαγορεύσει τις άσκοπες δαπάνες.

Μήπως ο δήμος είναι πλεονασματικός και έχει περιθώριο για δαπάνες;;!!! 300,000 ευρώ θα κοστίσουν για 8 μήνες τα 20 άτομα!!!!

Οι πολίτες έστειλαν εξώδικα στου Βουλευτές για το μνημόνιο! Μήπως πρέπει να στείλουν και στους Δημάρχους τους όταν αυτοί κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα; Που ζει ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Τζανής; Είναι σίγουρο ότι όλοι οι υπάλληλοι του πράσινου και της καθαριότητας δουλεύουν στις θέσεις που προσλήφθηκαν; Μήπως είναι σε γραφεία, όπως συνέβη και στον Δήμο της Αθήνας;;;

Αυτά βλέπει η Τρόικα και τρελαίνετε!!! Αφού όλοι οι αιρετοί είναι ανίκανοι να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον! Πρώτα βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και ύστερα το δημόσιο καλό. Σε κάθε τομέα της Δημόσιας Διοίκησης βλέπουμε τον παραλογισμό. Οι Δήμαρχοι νομίζουν ότι είναι υπεράνω όλων και δυστυχώς και αυτοί βοήθησαν να έρθουμε σε αυτό το χαλί!!!

Τα κινητα με την υψηλότερη και την χαμηλότερη εκπομπή ραδιοκυμάτων

Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να μην έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σε σχέση με τις επιπτώσεις που έχει η ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά, το αμερικάνικο site τεχνολογίας CNET, παρουσιάζει τα 20 κινητά με τις υψηλότερες μετρήσεις και τα 20 με τις χαμηλότερες.

Η βαθμολόγηση γίνεται με βάση το Specific Absorption Rate (SAR) του κάθε μοντέλου, δηλαδή τη μονάδα που μετράει την ποσότητα ραδιοκυμάτων που απορροφά το σώμα όταν χρησιμοποιείται η συσκευή. Στην Ευρώπη το όριο είναι 2 watt ανά κιλό.

Οι 20 Υψηλότερες:
Rank Model SAR (digital)
1 Motorola Bravo1.59
2 Motorola Droid 2 Global1.58
3 Sony Ericsson Satio (Idou)1.56
4 Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro 1.55
4a Kyocera Jax S13001.55
6 Motorola i3351.53
7 Nokia Astound 1.53
8 Motorola Defy 1.52
8a Motorola Grasp1.52
8b ZTE Salute1.52
11 LG Rumor 21.51
12 Motorola Droid 1.49
12a Sanyo Vero1.49
12b Motorola Droid 21.49
15 HTC Desire 1.48
16 LG Chocolate Touch1.47
16a Motorola Atrix 4G1.47
18 Kyocera Wild Card M10001.46
19 Kyocera X-tc1.45
20 Motorola i5761.45

Οι 20 χαμηλότερες:
RankModelSAR (digital)
1 Samsung Blue Earth0.196
2 Samsung Infuse 4G 0.2
3 Samsung Acclaim 0.29
4 Samsung Replenish 0.3
5 Huawei Ideos X5 0.34
5a T-Mobile Sidekick 4G 0.34
7 LG Quantum 0.35
8 Samsung Haven 0.41
8a Samsung Evergreen 0.41
10 Samsung Captivate 0.42
11 Samsung Smiley 0.43
12 HTC Surround 0.439
13 Doro PhoneEasy 410 0.445
14 Motorola Devour 0.45
14a Motorola i890 0.45
16 Kyocera Neo E1100 0.479
17 Samsung Contour0.49
18 HTC Imagio 0.498
19 Motorola Flipside0.5
20 Samsung Flight SGH-A797 0.505


http://www.techonlogy.gr/2011/06/blog-post_19.html

ΚΥΠΡΟΣ: ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!

Οι γεωτρήσεις στην Κύπρο μπορεί να αρχίσουν ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβριο!!

Ενώ στην Κύπρο, επισπεύδονται οι ενέργειες και στοχεύουν σε εξόρυξη φυσικού αερίου εντός του έτους..

Στην Ελλάδα κοιμόμαστε....

και κάναμε κατά τον κ. Δρούτσα την ΑΟΖ μόδα...




Nα σας θυμίσουμε τι είχε πει ο αλήστου μνήμης κ. Δρούτσας, επί του θέματος:

"Κάποιοι έχουν κάνει το θέμα της ΑΟΖ «μόδα» "
"Δεν χρειάζεται η οριοθέτηση της ΑΟΖ για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο.."
"Δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν προχωράει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών..."

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ....

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/blog-post_6367.html

O K. Καραμανλής ήξερε ότι ήθελαν να τον δολοφονήσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής γνώριζε από την πρώτη στιγμή για το έγγραφο της ΕΥΠ (05/02/09) που τον προειδοποιούσε ότι σχεδιαζόταν δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είχε ζητήσει μάλιστα να μην δημοσιοποιηθεί τίποτα για μην ανησυχήσει η οικογένεια του.

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού σημειώνει στην εφημερίδα Real News ότι ο Κ. Καραμανλής την περίοδο εκείνη ήταν απόμακρος, σκεφτικός και χρησιμοποιούσε ελάχιστα το προσωπικό του τηλέφωνο.

Ανάλογες πληροφορίες έπεφταν πολύ συχνά στα χέρια της ΕΥΠ, ειδικά μετά την αποκάλυξη της υπόθεσης των υποκλοπών, όμως καμιά δεν ήταν άξια αναφοράς. Εκτός από εκείνη που ήρθε από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας. Στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σήμανε συναγερμός.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πρότειναν να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο κρίθηκαν επαρκή. Η προσωπική ασφάλεια είχε φροντίσει να πηγαίνει από τη Ραφήνα στο Μαξίμου από διαφορετικές διαδρομές.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥΠ οι υποκλοπές είχαν στόχο τις συνομιλίες του Κ. Καραμανλή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Γκεόργκι Παρβάνοφ για την ενεργειακή πολιτική που ακολουθούσε η ελληνική κυβέρνηση.

Η έκθεση συνοδευόταν από χάρτες και συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία φαινόταν πως παρακολουθούσαν των πρώην πρωθυπουργό και τη συνοδεία του. Ως σημεία εντοπισμού αναφερόταν η Αγία Παρασκευή, ο Γέρακας, ο Χολαργός, ο Παπάγου και το Πικέρμι. Εκτός από το Πικέρμι ο πρώην πρωθυπουργός και η συνοδεία του δεν περνούσαν από τα συγκεκριμένα σημεία.

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6VCAQBInSexTK0nj8t_jyf-mEpkmvAs6g7pE55hoyea8VZ5KywxBhDTu2wuQBbZ3tElemaV5GtTj2XsuGtn2KytxcPC2H_AsH9qU_qp6YiZt0klGfm4yIN-fh6ubxinOFa1kdC5C-oveW/s640/grecia.JPGГрција го поддржа печатењето на првиот Македонско-грчки речник

Η Ελλάδα υποστήριξε την έκδοση του πρώτου Μακεδονο- Ελληνικού Λεξικού, γράφει το δημοσίευμα

»Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.

»Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU7NYES3s6iO3PynsRb7N9ngTD5D_02tr4Jod1aHKla475GGec74NXmYnefJoeUyMFwF-GXK6evdrrwp7jaNwKjXDGfbNrsoFX0kICzWXR70qTEGSZSJhpeG3FISqWx7GzWYlr4kDOol5v/s320/%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C.jpg

»Το χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση.

«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει, θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

»Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

»Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.

»Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6e_1g2FRFUp698eQiXf3Q40ctyD5_OoX1U3JqUJ08reccBkN271US9rr4aQ_b_ZNVyMhChpPTHAnnAGQKLHkj3frl7IjQD4oq_SbCB7rZondqsnyI5Or7aF6PkTa7T23tfyNehypVH8zR/s200/%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF.JPG

»Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών. Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.

»Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Description: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmAV_Aycm5_U3VXgMtAAMvbknNxMmuEvbsODYuuFg3UTDlowuV5gvdwVCT4o6qWPFGsNkndszs2oBA8Quzj_6v6oZX9R9D-pyx5rXsn3kFdhJzs5hYSim5H5VGM6tJp5Ov7ZSq91U2Hw-0/s320/europian.JPG

»Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων».

Πηγή: Sitel

echedoros-a.gr

"ΚΟΠΑΝΟ" ΚΑΙ "ΑΘΛΙΟ" ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Η ΑΛ-ΣΑΛΕΧ,ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

Στόλισε με επίθετα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η γνωστή μας πρώην σύμβουλος του υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως του ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Βούγια, Αφροδίτη Αλ Σαλεχ, μετά την αναφορά του Σαμαρά για τους όρους που έθεσε προκειμένου να συναινέσει σε νέα κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.



Στο λογαριασμό της στο Twitter έγραψε χαρακτηριστικά αυτά που βλέπετε παραπάνω προφανώς φοβισμένη για τις ιδέες που έχει ο Σαμαράς σχετικά για το νόμο περί ιθαγένειας που με τόσο κόπο κατάφεραν να περάσουν αυτοί και οι σύντροφοί της στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Είναι προφανές ότι ένα ολόκληρο παρακράτος έχει στηθεί προκειμένου να υποστηρίξει αυτό τον περιβόητο νόμο που βαφτίζει Έλληνες χιλιάδες μετανάστες, δημιουργώντας συνθήκες πλημμυρίδας για εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους, προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

Οι εφιάλτες της Αλ Σαλεχ, όνειρά μας!



gkaratheodoris.blogspot.com

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΑ:ΞΥΔΑΚΙ!

Και προς τον Αντώνη Σαμαρά:Βαδίζεις σε σωστό δρόμο,αν κρίνουμε από τους υβριστές σου!


hellas-orthodoxy.blogspot.com

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια, σημειώθηκαν την ίδια ώρα σε δύο κεντρικά σημεία της Αθήνας

Επεισόδια με ρίψεις βομβών μολότοφ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε δύο κεντρικά σημεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού της δύναμης Δέλτα.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια σημειώθηκαν την ίδια ώρα, στη 1.10 μετά τα μεσάνυχτα, τόσο επί της συμβολής των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη, όπου άγνωστοι έριξαν δύο βόμβες μολότοφ. όσο και στη διασταύρωση Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, όπου περί τα 30 άτομα επιτέθηκαν με 5 μολότοφ και πέτρες σε διερχόμενη διμοιρία Δέλτα.

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, η επίθεση που έγινε στην οδό Ακαδημίας είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικού στο χέρι.

Η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης

Από τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι ξεκινά η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την αυλαία της διαδικασίας θα ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με την ομιλία του, κατά την οποία θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση του.

Η συνεδρίαση αναμένεται να διαρκέσει περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.