19 Ιουλίου 2011

Η απόλυτη ξεφτίλα: Μετά από 2 ώρες το ΠΑΣΟΚικό ΥΠΕΞ θυμήθηκε να "προστετεύσει" τον Έλληνα που συνέλαβαν οι εβραίοι!

Όπως γράψαμε εδώ (Η διαφορά κυρίαρχου κράτους και κράτους μαριονέτας των αμερικανοεβραίων) το ελληνικό ΥΠΕΞ σε αντίθεση με το γαλλικό, το μόνο που βρήκε να πει για τον Έλληνα που επέβαινε στο πλοίο Dignite που κατέλαβαν οι εβραίοι, ήταν ότι ανέβηκε στο πλοίο παράνομα, χωρίς να έχει νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα και παράκουσε τις προτροπές του ΥΠΕΞ!!! Την αρχική ανακοίνωση την βλέπετε στη φώτο και υπάρχει εδώ στη μνήμη της Google, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε και την ανακοίνωση όπως εστάλη στο ΑΠΕ...

Δύο ώρες μετά, θυμήθηκαν να γράψουν για τους τύπους ότι

«Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές και παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης. Από το Ισραήλ έχει ζητηθεί να μεριμνήσει για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και τον ταχύτερο δυνατό επαναπατρισμό του. »

Ξεφτιλισμένα ανδρείκελα... προφανώς την πρώτη ανακοίνωση την έγραψαν μόνοι τους οι εβραίοι και κάποιος κατάλαβε την ξεφτίλα και πρόσθεσε την παρακάτω παράγραφο




Οι εβραίοι συνεχίζουν να παίρνουν απ τους γερμανούς πολεμικές αποζημιώσεις... εμείς;

Το 6ο υποβρύχιο της σειράς Dolphin θα προμηθεύσει η Γερμανία στο Ισραήλ. Μάλιστα και αυτό θα επιδοτηθεί κατά το 1/3 από την γερμανική Κυβέρνηση με 135 εκ ευρώ. Από τη δεκαετία του 90 οι Γερμανοί έχουν προμηθεύσει 5 τέτοιου τύπου υποβρύχια στο Ισραήλ και τα 2 πρώτα τα πλήρωσαν εξ ολοκλήρου.

Στα υπόλοιπα η συμμετοχή τους μειωνόταν διαρκώς για να φτάσουν στο 6ο να πληρώσουν 135 εκ. Η "πώληση" του συγκεκριμένου τύπου υποβρυχίου προκαλεί αντιδράσεις μιας και μπορεί αργότερα να αναβαθμιστεί με πυρηνικά όπλα (πυραύλους marsch) ενώ μόλις πρόσφατα οι Γερμανοί ακύρωσαν την πώληση 200 αρμάτων μάχης προς την Σ. Αραβία

Σύμφωνα με πηγή της αμερικάνικης πρεσβείας στο Τελ Αβίβ η επιδότηση των υποβρυχίων εκ μέρους των Γερμανών, αποτελεί πολεμική αποζημίωση για τα εγκλήματα των Ναζί στον Β ΠΠ.

Σημειώστε επίσης ότι τα εν λόγω υποβρύχια τα κατασκευάζει η γνωστή μας HDW στο Κίελο...

Αυτά για να καταλάβετε τι θα πει σοβαρό κράτος (εβραίοι) και κράτος οπερέτα (ελλάδα)

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,774904,00.html

Η διαφορά κυρίαρχου κράτους και κράτους μαριονέτας των αμερικανοεβραίων

Οι εβραίοι κατέλαβαν τελικά το γαλλικό γιοτ και το οδήγησαν στο λιμάνι του Ασντότ, όπου αφού ανακρίνουν τους επιβαίνοντες φαντάζομαι κάποια στιγμή θα τους απελάσουν. Στο πλοίο επέβαιναν μεταξύ άλλων Γάλλοι και ένας Έλληνας. Διαβάστε την ανακοίνωση των Γάλλων για τους συλληφθέντες πολίτες τους και διαβάστε και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚικού ΥΠΕΞ [φώτο η ανακοίνωση απ' το ΑΠΕ] για να καταλάβετε τι σημαίνει προτεκτοράτο των εβραιοαμερικάνων:

«Η Γαλλία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να αντιδράσει με "μέτρο" και "υπευθυνότητα" απέναντι στους επιβαίνοντες στο γαλλικό γιοτ.

"Επισημάναμε εδώ και αρκετές ημέρες στις ισραηλινές αρχές ότι αν το γαλλικό πλοίο προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό (της Γάζας) και οι ισραηλινές αρχές αποφασίσουν να το σταματήσουν, περιμένουμε από αυτές να αντιδράσουν με υπευθυνότητα και μέτρο, σεβόμενες όλα τα δικαιώματα των πολιτών και επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν άμεσα στη Γαλλία", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

"Η πρεσβεία της Γαλλίας και το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν προξενική προστασία στους υπηκόους μας", πρόσθεσε.

Διαβάστε τώρα και πως απολογήθηκε στους εβραίους το ελληνικό ΥΠΕΞ για τον Έλληνα υπήκοο

«Στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήγαγε σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ανέκοψε τον πλου του σκάφους "Dignite", σημαίας Γαλλίας. Το εν λόγω σκάφος είχε λάβει άδεια από τις λιμενικές αρχές του Καστελορίζου να αποπλεύσει με προορισμό την Αλεξάνδρεια, αλλά εν πλω μετέβαλε την πορεία του με κατεύθυνση τη Γάζα.[sorry guys μας ξέφυγαν...]

Μεταξύ των επιβαινόντων συγκαταλέγεται και ένας Έλληνας πολίτης, ο οποίος επιβιβάσθηκε παράτυπα στο σκάφος [sorry guys δεν τον είδαμε], παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων ελληνικών αρχών ότι δε διαθέτει κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε αποθαρρύνει, με ανακοίνωσή του από 22 Ιουνίου, τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στο εν λόγω εγχείρημα

Πουθενά έστω μια τυπική έκκληση στους εβραίους να μην τον πειράξουν... τίποτα!!!
Οπότε τι κάνουμε;
Τον αφήνουμε στη μοίρα του επειδή δεν είχε μαζί του διαβατήριο ή ταυτότητα και παράκουσε τις εντολές των εβραίων...

Yπέρ μιας "επιλεκτικής χρεοκοπίας" για την Ελλάδα oι "πέντε σοφοί" οικονομολόγοι που συμβουλεύουν την κυβέρνηση Μέρκελ

Οι αποκαλούμενοι "5 σοφοί", οι οικονομολόγοι που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση και οι απόψεις τους θεωρείται ότι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, καλούν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να ευνοήσει τη λύση μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, με άρθρο τους που δημοσιεύει αύριο Τετάρτη η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Μία απομείωση της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων που λήγουν κατά ποσοστό 50%, είναι αυτή που θα ευχόμασταν. Το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο από το 160% του ΑΕΠ της στο 106%".

Με τον σκοπό να υπάρξουν εγγυήσεις για μία συντεταγμένη αναδιάρθρωση, η μείωση των ποσών που η Αθήνα οφείλει πρέπει να συνδυαστεί με μία προσφορά ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, που κατέχουν οι τράπεζες με ομόλογα που εκδίδει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), λένε οι "5 Σοφοί".

Ο όγκος του ελληνικού χρέους πρέπει να μειωθεί πάση θυσία, αλλιώς θα κινδυνεύσει να γίνει αυξανόμενο βάρος για τα κράτη με καλή δημοσιονομική υγεία, όπως είναι η Γερμανία.

Το θέμα του ρόλου του EFSF διχάζει προς το παρόν τους ευρωπαίους. Στη Γερμανία, οι Φιλελεύθεροι σύμμαχοι της καγκελαρίου Μέρκελ εναντιώνονται στην εξαγορά ομολόγων της Ελλάδας από τον μηχανισμό.

Τρίλεπτη η επικοινωνία ΓΑΠ-Σαμαρά... εικοσάλεπτη η επικοινωνία ΓΑΠ-Καρατζαφέρη

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες από τη ΝΔ το τηλεφώνημα στον Αντώνη Σαμαρά διήρκεσε τρία λεπτά. Ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 5.30 το απόγευμα και τον ενημέρωσε για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμπτη.

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού, περιορίστηκε να ακούσει χωρίς να πει τίποτε, ενώ κατά άλλες πληροφορίες επέμεινε στη θέση της ΝΔ για μη συμμετοχή ιδιωτών σε τυχόν λύση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Από τον ΛΑΟΣ ανακοινώθηκε, εξάλλου, ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος με τον κ. Καρατζαφέρη ήταν εικοσάλεπτη.

Fitch: Μη ρεαλιστικοί οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ

Το «στενό μαρκάρισμα» έγινε χθες από τη Fitch, η οποία με ανακοίνωσή της προειδοποίησε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών σε ένα οποιοδήποτε μελλοντικό σχήμα χρηματοδότησης της Ελλάδας θα μπορούσε να πυροδοτήσει την υποβάθμιση της χώρας στη χρεοκοπία (rating default event).

Ο ίδιος οίκος χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικούς τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αμφιβάλλοντας κατά πόσο η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Προς επίρρωσιν επισημαίνει ότι τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του έτους επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες αυτές.

Η Fitch άνοιξε τα χαρτιά της απορρίπτοντας στην ουσία συλλήβδην όλα τα εναλλακτικά σενάρια συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα που έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής. Παρά ταύτα, μέχρι και χθες η γερμανική κυβέρνηση εμφανιζόταν άκαμπτη στην αξίωσή της για συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας. Ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι οποιασδήποτε μορφής χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα αποφασίσει η Ε.Ε., θα είναι αξιόπιστη μόνο στο βαθμό που θα διασφαλίζει εκτός από την κάλυψη των δανειακών αναγκών και τη δημοσιονομική φερεγγυότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι τα μέσα του 2014 ανέρχονται σε 172 δισ. ευρώ, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη χορήγηση ενός ακόμη πακέτου βοήθειας, συμπληρωματικό των 110 δισ. ευρώ.

Ωστόσο προβλέπει ότι με τη δομή που φαίνεται να προκρίνει η Ε.Ε. για το νέο πακέτο η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας δεν θα είναι και τόσο ομαλή.

Εμμέσως πλην σαφώς η Fitch εκτιμά ότι το ύψος του πακέτου επηρεάζεται από αστάθμιστους παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να εξελιχθούν δυσμενώς.

Και τούτο γιατί κατ' αρχήν το συνολικό ύψος της βοήθειας ενσωματώνει τα 30 δισ. ευρώ που προβλέπεται να εισπράξει στη διάρκεια αυτή η Ελλάδα από αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι τόσο τα έσοδα αυτά όσο και η συμμετοχή των ιδιωτών αποτελούν εν δυνάμει τις «μαύρες τρύπες» του προγράμματος καθώς είναι πολύ πιθανόν «στόχοι» που έχουν τεθεί για κάθε ένα από αυτά τα δύο να μην επιτευχθούν. *

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=294461

Γ. Μιχελάκης για όσα είπε ο Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Βενιζέλος, επιρρεπής σε παραληρήματα παραπληροφόρησης, αλλά και θιασώτης της στρατιωτικής πειθαρχίας, τις τελευταίες ημέρες, επιμένει να υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της.

Απαιτεί να μην έχουμε θέση για τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.

Απαιτεί πέρα από κάθε λογική να μην υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας και να μην επισημαίνουμε στους ξένους συνομιλητές μας τους κινδύνους που συνεπάγεται η συμμετοχή των ιδιωτών στη διαχείριση του χρέους. Θέση την οποία διατυπώνουν και κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Αυτή η συνεχής εκστρατεία λάσπης από τον κ. Βενιζέλο δημιουργεί σοβαρές απορίες. Όχι τόσο για την πρόθεσή του περί συναίνεσης -που προφανώς δεν την εννοεί και ποτέ δεν την πίστεψε- αλλά για το τι πραγματικά κρύβει η συνεχής προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε. Ούτε θα αποδεχθούμε την αδιέξοδη πολιτική, που εφαρμόζει ο ίδιος και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως.

Θα συνεχίσουμε -ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη- να στηρίζουμε ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.

Αλλά και να είμαστε απέναντι σε ό,τι μπορεί να κάνει κακό στην Οικονομία, την Κοινωνία, την Πατρίδα μας».

Κέμερ (πρ Ομοσπ. Ιδ. Τραπεζών): Όχι στην επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για το δανεισμό της Ελλάδας

Η επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να συγκεντρωθούν κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν για το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας είναι μια πρόταση που "βρίσκεται στη λάθος κατεύθυνση", εκτίμησε σήμερα στη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών τραπεζών της Γερμανίας (BdB), Μίχαελ Κέμερ.

"Αν οι πολιτικοί υπεύθυνοι θέλουν έναν έκτακτο φόρο, αυτός πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες της ευρωζώνης", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι και ευρωπαϊκά κράτη εκτός ευρωζώνης έχουν δανείσει την Ελλάδα.

Ο κ. Κέμερ σημείωσε ακόμη ότι οι ιδιωτικές τράπεζες της Γερμανίας συμφωνούν να συνεισφέρουν στο σχέδιο νέου δανεισμού της Ελλάδας (σ.σ. μέσω ενός ενιαίου χειρισμού απέναντι στα λήγοντα ελληνικά ομόλογα).

Υπέρ του έκτακτου φόρου στον πιστωτικό τομέα τοποθετήθηκε χθες στις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ζαν Λεονετί.

Ο φόρος αυτός επικρίθηκε επίσης, σήμερα, με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τραπεζικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας (FBF), Φρανσουά Περόλ.

Οι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί της ΕΕ συναντώνται μεθαύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με σκοπό να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κύπρος: Αμετάκλητη η παραίτησή μου, δηλώνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μ. Κυπριανού

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού υπέβαλε το απόγευμα και επίσημα την παραίτηση του στον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι η απόφασή του είναι αμετάκλητη και είναι μια απόφαση, "που μου υπαγορεύουν η συνείδηση και η ηθική μου".

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας του ζήτησε να παραμείνει για λίγες μέρες ακόμα στη θέση του μέχρι να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του. Χθες ο κ. Κυπριανού είχε δηλώσει ότι παραιτείται όχι γιατί αισθάνεται ότι φέρει ευθύνη για την τραγωδία στη ναυτική βάση, αλλά για λόγους πολιτικής ευθιξίας.

Η Μέρκελ δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κάποια «θεαματική» λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας στη σύνοδο της Πέμπτης

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέβλεψε σήμερα ότι η σύνοδος των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, δεν αναμένεται να έχει κάποιο «θεαματικό» αποτέλεσμα.

«Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες. . . δε θα υπάρξει κάποια θεαματική πρόοδος (στη σύνοδο) την Πέμπτη», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Υπάρχει στην Ευρώπη «μια ισχυρή επιθυμία να γίνει ένα μεγάλο βήμα, ένα οριστικό βήμα, κατά προτίμηση θεαματικό», για να δοθεί ένα τέλος στην κερδοσκοπία που συνεχίζεται επί ένα χρόνο, επισήμανε η καγκελάριος.

«Θα μπορούσα να πω λέξεις όπως αναδιάρθρωση του χρέους, ευρω-ομόλογα, ένωση μεταφοράς κεφαλαίων. . . και αυτό θα έδινε την εντύπωση ότι το θέμα ‘Ελλάδα’, το θέμα ‘ευρώ’ θα μπορούσαν στη συνέχεια να πάνε στην άκρη».

Αλλά παρότι είπε ότι η επιθυμία αυτή είναι «ανθρώπινη», τόνισε πως «δεν προτίθεμαι να υποχωρήσω, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει». Αυτό που χρειάζεται είναι «πρόσθετα μέτρα, όχι κάποιο μεγάλο βήμα που θα επέλυνε όλα τα προβλήματα».

Πρέπει να «αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη ρίζα τους» με τη «μείωση του χρέους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είπε. «Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πολλά στάδια».

Ο Ρήγας του ΠΑΣΟΚ προσφέρθηκε να ρίξει ένα χέρι ξύλο στον Σαμαρά για να τον στρώσει...δηλ. να σταματήσει να τους ξεβρακώνει

http://fileleutheros.pblogs.gr/files/f/401331-rigas.jpg"Το χειρότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει λύση" στη Σύνοδο της ευρωζώνης, δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημερώνει τους βουλευτές για το ονομαζόμενο "πολυνομοσχέδιο" του υπουργείου. Κάποια στιγμή ο Βενιζέλος είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποντάρει στην καταστροφή... τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υφυπουργός Τάκης Ρήγας φέρεται να είπε ότι "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χαϊδεύουμε τον Σαμαρά". Ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσφέρθηκε να βρει και Αλβανούς να τις βρέξουν στο Σαμαρά ο οποίος του την έχει σπάσει αφάνταστα μιας και ότι λέει εδώ και ένα χρόνο βγαίνει αληθινό...

Αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι "το χειρότερο σενάριο της Πέμπτης θα είναι να μην υπάρξει λύση", "γιατί και η χειρότερη λύση, είναι λύση".

Επίσης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε "παρανοϊκή" και "μικροκομματική" τη στάση του κ. Σαμαρά με το να λέει "όχι στη συμμετοχή ιδιωτών" στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, την ώρα που εκείνη δίνει μια μάχη στο ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας.

ΚΕΠΕ: Συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4,3% φέτος

Στο -4,3% αναμένεται να διαμορφωθεί ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το 2011, ενώ ο ρυθμός μεταβολής του πληθωρισμού αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,02% όλο το 2011, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Όπως αναφέρει το ΚΕΠΕ στην σχετική του έκθεση, η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ αντανακλά πρωταρχικά τη μείωση της ιδιωτικής και δημόσιας κατανάλωσης καθώς και τη μείωση των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου, που εν μέρει αντισταθμίζεται από την θετική συνεισφορά των εξαγωγών.

Η μείωση της εγχώριας ζήτησης ενισχύεται από τον υψηλό πληθωρισμό, την αβεβαιότητα της αγοράς εργασίας, τη μείωση της πιστωτικής επέκτασης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα και τους συνεχείς κλυδωνισμούς από την κρίση χρέους.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, η εκτίμηση για το πραγματικό ΑΕΠ (-4,43%) είναι δυσμενέστερη από την αντίστοιχη πρόβλεψη του Απριλίου, που προέβλεπε ρυθμό μεταβολής 4,12%. Η απόκλιση οφείλεται κυρίως στην αναθεώρηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και στην επιδείνωση σχεδόν όλων των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας που αναφέρονται στην πραγματική οικονομία, κατά το α’ τρίμηνο του 2011.

*** Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του ΚΕΠΕ

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/649465/Article.aspx

Έπαυλη Μον Ρεπό- Μουσείο Παλαιόπολης: Μια ιστορία 180 χρόνων

http://www.pathway.gr/info/_files/museums/349_main.jpg Οι διακοπές της βασιλικής οικογένειας στην Κέρκυρα ήταν ένα καλοκαιρινό φανταχτερό γεγονός για το νησί επί έναν αιώνα, το οποίο τροφοδοτούσε φήμες και σχόλια για τη ζωή που απλωνόταν πίσω από τη φρουρούμενη πύλη, στο μεγάλο αγρόκτημα της Παλαιόπολης.

Η βασιλική οικογένεια των Γλύξμπουργκ παραθέριζε στο Μον Ρεπό για 2,5 μήνες. Οι διακοπές άρχιζαν πάντα την ημέρα του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Οι προετοιμασίες για την άφιξη ξεκινούσαν από τις αρχές Ιουνίου. Πρώτα έφταναν το προσωπικό και οι φρουροί για να ετοιμάσουν την θερινή κατοικία και τους κήπους.

Ο Λεωνίδας Γιάννος, 66 χρόνων σήμερα, θυμάται και "ξεδιπλώνει" στιγμές από τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια μέσα στη θερινή κατοικία στην Κέρκυρα και κάποιες άγνωστες πτυχές από τη ζωή στο Μον Ρεπό. Είναι γιος του τότε φύλακα και συντηρητή της Έπαυλης.

Ο Παύλος και η Φρειδερίκη ερχόταν πάντα στις 28 Ιουνίου, για να γιορτάσουν, την επομένη, την ονομαστική εορτή του βασιλέα. Ήταν μια λαμπρή ημέρα για το Παλάτι, θυμάται, με πολλούς προσκεκλημένους, γαλαζοαίματους και άλλες προσωπικότητες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Στο Μον Ρεπό φιλοξενήθηκαν πρωθυπουργοί, πρίγκιπες και βασιλείς, από την Ισπανία, την Αγγλία, όπως ο Φίλιππος και ο Χουάν Κάρλος. Μάλιστα, ο ξενώνας που βρίσκεται δίπλα στην έπαυλη πήρε το όνομα «Τίτο» από τον υψηλό φιλοξενούμενο, τότε ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Όπως μας λέει, οι διακοπές τους δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη χλιδή, δεν ήταν βγαλμένες από τα παραμύθια. Παραθέριζαν όπως μια πλούσια οικογένεια στο πολυτελές εξοχικό της σπίτι. Εντύπωση στο μικρό Λεωνίδα Γιάννο έκαναν ακόμη και τα καθημερινά σκεύη που χρησιμοποιούσαν στη κουζίνα, γιατί ήταν από αλουμίνιο. Οι πορσελάνες έβγαιναν στα επίσημα καλέσματα ή τις γιορτές.

Για την μετακίνησή του, μέσα στους χώρους των 267 στρεμμάτων, το βασιλικό ζεύγος είχε μικρά διθέσια αμαξάκια, τα οποία λειτουργούσαν με μπαταρίες. Η Φρειδερίκη, κατά τον καθημερινό περίπατό της μέσα στους κήπους, δεν παρέλειπε να πηγαίνει στην πλευρά του κτήματος, όπου υπάρχει ο αρχαιολογικό χώρος, καθώς το ενδιαφέρον της ήταν ιδιαίτερο.

http://www.corfutour.gr/modules/postcards/ecards/Big_IMG_0573.jpg Η βασιλική οικογένεια κολυμπούσε στη θάλασσα, κάτω από την έπαυλη στο Καρδάκι. Ακόμη και σήμερα, οι Κερκυραίοι ονομάζουν τη μικρή προβλήτα που βρίσκεται εκεί, ο «πόντες της βασίλισσας». Πάντα, στη θάλασσα μαζί τους πήγαινε και ένας Κερκυραίος κηπουρός τους. Πέραν της κηπουρικής είχε και άλλες ικανότητες που διασκέδαζαν το ζεύγος. Μεταμορφωνόταν σε κλόουν και έκανε ακροβατικά στην παραλία.

Ο Παύλος, με τα μάτια του έφηβου Λεωνίδα, ήταν ένας πολύ καλός, απλός καθημερινός άνθρωπος. Τα περισσότερα βράδια καθόταν τουλάχιστον για δύο ώρες σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, σε σημείο του κήπου επάνω από την πλαζ του Μον Ρεπό. Από εκεί, χωρίς κανένας να τον βλέπει, παρακολουθούσε το λαϊκό πρόγραμμα του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης που λειτουργούσε στην πλαζ.

Στην έπαυλη γεννήθηκε η Αλεξία. Ήταν το καλοκαίρι του 1964. Ένας καθηγητής μαιευτικής, ο παιδίατρος Δοξιάδης άλλα και Κερκυραίοι παραβρέθηκαν στον τοκετό. Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι βρισκόταν για μέρες στην Κέρκυρα, περιμένοντας να γεννηθεί ο διάδοχος. Ήρθε όμως η Αλεξία!

«Ήταν μια μεγάλη μέρα» μας διηγείται, συμπληρώνοντας: "οι Κερκυραίοι πληροφορήθηκαν τη γέννησή της, με 21 κανονιοβολισμούς από τους στρατώνες του φρουρίου».

Μιλάει όμως και για τις «αταξίες» του νεαρού διαδόχου. «Ο Κωνσταντίνος- μας λέει- ήταν αρκετά ζωηρός. Είχε αδυναμία στα σκάφη, ενώ κάθε καλοκαίρι ερχόταν και γυμναστής για τις καθημερινές προπονήσεις. Σε ηλικία 18-19 χρόνων ήθελε να βγαίνει κάθε μέρα από την έπαυλη, αυτό όμως δεν γινόταν πάντα επιτρεπτό και έτσι το 'έσκαγε' από τη νότια πλευρά, από ένα μικρό πορτάκι. Μέχρι που να ειδοποιηθεί η φρουρά, εκείνος είχε γίνει καπνός. Κάποια φορά, θυμάται, ότι μαζί με μια φίλη του από τη Σουηδία έφυγαν κρυφά και πήγαν στην Παλαιοκαστρίτσα για μπάνιο. Στην επιστροφή είχαν ένα ατύχημα. Το αυτοκίνητο ανετράπη σε μια στροφή του δρόμου, 12χλμ πριν από την πόλη. Ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δύο…».

Ο Κωνσταντίνος πήγαινε με το σκάφος στις απέναντι ηπειρωτικές ακτές στη Σαγιάδα, για να κάνει ορειβασία και πεζοπορία. Κάποια φορά, όταν επέστρεψε στο λιμάνι, τον βοήθησε να δέσει το σκάφος ένας Κερκυραίος. Έγιναν φίλοι και τον πήρε μαζί του στην Αγγλία.

Τα κλειδιά της Έπαυλης και των εισόδων στο κτήμα, μετά το 1967 τα είχε ο ναύαρχος Σταυρίδης. Ο κατάλογος με τα έπιπλα και τα άλλα αντικείμενα της οικοσκευής ήταν 67 χειρόγραφες σελίδες. Ο ναύαρχος επισκεπτόταν τακτικά το Μον Ρεπό για να κάνει έλεγχο στους χώρους. «Κάποιες φόρες, έμπαινα και εγώ μαζί του», μας λέει ο κ. Γιάννος για να μας αποκαλύψει στη συνέχεια ότι: «μέχρι το 1990-1991, ο Κωνσταντίνος ερχόταν μυστικά, με σκάφος. Ανέβαινε από το Καρδάκι στην έπαυλη, όπου και έμενε για λίγο. Συχνά, εξέφραζε την επιθυμία να μπορέσει μια μέρα να επιστρέψει στο Μον Ρεπό, να συντηρήσει τα κτίσματα και να γεράσει εκεί».

http://www.corfutour.gr/modules/postcards/ecards/Big_IMG_0548.jpg Στις 4 Οκτωβρίου του 1992, η κεντρική πύλη εισόδου στο Μον Ρεπό άνοιξε και πάλι. Αυτή τη φορά όμως για το λαό και όχι για τους βασιλείς, έπειτα από μια δυναμική κινητοποίηση του Δήμαρχου Χρύσανθου Σαρλή, των δημοτικών συμβούλων και των Κερκυραίων. Το κτήμα και η έπαυλη περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Κερκυραίων. Το 1995, ο Δήμος παραχώρησε, για πενήντα χρόνια, το κτίριο της έπαυλης στο Υπουργείο Πολιτισμού, για να στεγαστεί το Μουσείο της Παλαιόπολης.

Πρόκειται για ένα Μουσείο διαχρονικού πολιτισμού, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000. Στο ισόγειο του κτιρίου εκτίθενται αντικείμενα, που συνδέονται με τη ζωή στην έπαυλη. Στον πρώτο όροφο, παρουσιάζεται μια συλλογή αρχαίων ευρημάτων, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, τόσο από το χώρο του κτήματος όσο και από την ευρύτερη περιοχή, που αποτελούσε την αρχαία Κέρκυρα ή Παλαιόπολη.

Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, πραγματοποιούνται κατά καιρούς περιοδικές εκθέσεις, ενώ ο χώρος χρησιμοποιείται και για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η τιμή του εισιτηρίου κυμαίνεται από 2-3 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για μαθητές και φοιτητές κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

http://www.whatsup-corfu.com/images/locations/monreposmuseum.jpg Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, το Μουσείο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Κάθε χρόνο υποδεχόταν περίπου 50.000 χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε στις 35.000 (κατά μέσο όρο).

Πάντως, εκείνοι που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι είναι οι Βρετανοί επισκέπτες κι αυτό γιατί δεν ζουν το … «παραμύθι τους». Περιμένουν να δουν ανέπαφους τους χώρους, όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια ή να περάσουν για λίγα λεπτά στο δωμάτιο της έπαυλης, όπου γεννήθηκε, το 1921, ο Φίλιππος της Αγγλίας.

Μέσα στον όμορφο κήπο και δίπλα στο Μουσείο της Παλαιόπολης, ο Δήμος Κερκυραίων δημιούργησε πριν από 14 χρόνια το Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου». Στον ίδιο χώρο μεταφέρθηκε -από το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου (από τα εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πλατείας Σπιανάδα) - η λυόμενη, αλλά τεθωρακισμένη αίθουσα, στην οποία πραγματοποιήθηκε, το 1994, η σύνοδος κορυφής στην Κέρκυρα. Κι αυτό προκειμένου να χρησιμοποιείται για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Έπαυλη, στο αγρόκτημα με τα σπάνια φυτά και τα αιωνόβια δένδρα, χτίστηκε το 1831. Ήταν η θερινή κατοικία του Άγγλου Αρμοστή Thomas Maintland και της Κερκυραίας συζύγου του Νίνας Παλατιανού.

Τις επόμενες χρονιές εγκαταστάθηκε στα κτίρια, η Σχολή Καλών Τεχνών με διευθυντή τον Παύλο Προσαλέντη, ενώ το 1840 και για δύο χρόνια μεταφέρθηκε εκεί το Ιερό σπουδαστήριο.

Η αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ φιλοξενήθηκε το 1863 στην έπαυλη για πολλούς μήνες. Το 1864, το κτίριο με τους κήπους, παραχωρήθηκε προς χρήση ως θερινή κατοικία, στον τότε βασιλιά Γεώργιο Α’, ο οποίος το ονόμασε Mon-Repos (Μον Ρεπό), δηλαδή «η ανάπαυσή μου». Από τότε και μέχρι το 1967 χρησιμοποιήθηκε από την πρώην βασιλική οικογένεια για παραθερισμό.

ΝΔ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση

Επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση, πρέπει να επισημανθούν τέσσερα στοιχεία:

* Πρώτον, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Τρισέ, έχει αρνηθεί κάθε εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Και, χθες ακόμα, επανέλαβε ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να δεχθεί ομόλογα χώρας που έκανε στάση πληρωμών, μερική ή γενική.

* Δεύτερον, δεν έχει ποτέ ξαναγίνει «επιλεκτική χρεοκοπία» σε κάποια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης. Οι συνέπειές της είναι άγνωστες σε όλους και αβέβαιες για όλους.

* Τρίτον, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μία τέτοια «επιλεκτική χρεοκοπία», θα διαρκέσει λίγο. Στην Ουρουγουάη διάρκεσε λίγες εβδομάδες και σε δυόμισι μήνες η χώρα εκείνη κατάφερε να βγει στις αγορές και να δανειστεί ξανά. Εδώ κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
Ο λόγος που η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές σύντομα, είναι ότι, με την πολιτική που εφαρμόζεται, η ύφεση γίνεται χειρότερη, το έλλειμμα δεν υποχωρεί δυστυχώς και τώρα πια υπάρχει κίνδυνος να εκλείψει και η ρευστότητα.

* Τέταρτον, γιατί -παρά την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου που είχαμε τον περασμένο Μάρτιο- η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χειροτέρεψε στους μήνες που ακολούθησαν.

Επομένως, η βελτίωση των όρων δανεισμού είναι μεν απαραίτητη, τη θέλουμε, αλλά όχι με τρόπους που θα προκαλέσουν έλλειψη ρευστότητας και μεγαλύτερη ύφεση μέσα στην Ελλάδα.

Μία τέτοια βελτίωση μπορεί να επιτευχθεί βραχυχρόνια, με δικαίωμα επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Κυρίως, όμως, μπορεί να επιτευχθεί μακροχρόνια, με την έκδοση του ευρωομολόγου.

Αλλά αυτό σημαίνει ότι ξεπερνάμε την εμμονή στη συμμετοχή των ιδιωτών.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, ως τώρα, δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε.
Έτσι το Μνημόνιο καταδίκασε την Ελλάδα σε μιαν ύφεση χωρίς προηγούμενο, όταν όλες οι άλλες χώρες γνώριζαν οικονομική ανάκαμψη.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, μας έλεγαν ότι με το Μεσοπρόθεσμο θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Τώρα μας λένε ότι είναι αναπόφευκτη η «επιλεκτική χρεοκοπία», παρά το Μεσοπρόθεσμο, για να γίνει το χρέος μας «βιώσιμο»!

Τώρα πρέπει η κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, αυτό που δεν έκανε ως τώρα:

Να διαπραγματευθεί:
- Χρειαζόμαστε ανάκαμψη για να ξεπεράσουμε την κρίση.
- Χρειαζόμαστε ρευστότητα, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη.
- Χρειαζόμαστε άμεση επενδυτική ενίσχυση από την Ευρώπη, για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη.
- Και χρειαζόμαστε βελτίωση των δανειακών όρων, χωρίς να μεσολαβήσει «επιλεκτική χρεοκοπία», που θα απειλήσει όλα τα άλλα…

Ο κ. Τρισέ, επιμένει πως όλα αυτά είναι πλέον ευθύνη των κρατών της Ένωσης, όχι των ιδιωτών.

Και η λύση μπορεί να δοθεί από τα κράτη, όχι από την ανάμιξη ιδιωτών.

Όλοι τώρα συζητούν για την τύχη της Ελλάδας, γιατί αφορά άμεσα την Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Πηγή: ΝΔ

Αντώνη με τα λαμόγια δεν συνδιαλεγόμαστε... πάρε τώρα το μάθημα για να μαθαίνεις για όταν γίνεις Πρωθυπουργός

Όλοι θυμόμαστε που είχε δώσει την πρώτη του συνέντευξη ο Α. Σαμαράς σαν αρχηγός της ΝΔ και όλοι θυμόμαστε το γνωστό "χαιρομαι που με πετύχατε κ. Τριανταφυλλόπουλε" τη στιγμή που ο Ζούγκλας είχε προαναγγείλει "συνέντευξη με το νέο αρχηγό της ΝΔ". Τότε μάλιστα του τα είχαμε πει του Αντώνη χωρίς να του χαριστούμε... Σήμερα ήρθε η ώρα ο ψυχάκιας Ζούγκλας, που σαν βλάκας πήγε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με πιστόλι αντί για μπαζούκας για να σκοτώσει το παχύδερμο, να ξεπληρώσει την πρώτη δόση από τη χάρη που του έκανε τότε ο Αντώνης Σαμαράς να του δώσει την πρώτη του συνέντευξη.

Παρουσιάζει ένα θέμα για κάποιον πιτσιρικά δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, που είχε κάτι λεφτά του δήμου σπίτι του και όταν του τα ζήτησε ο Δήμαρχος έκανε μερικές μέρες να τα επιστρέψει (προφανώς θα τα είχε καταθέσει σε καμιά Τράπεζα για να παίρνει τους τόκους) και έπεσαν κάτι μηνύσεις κάτι μπινελίκια. Όλα αυτά για 21 χιλιάρικα που τελικά επεστράφησαν μετά από 4-5 μέρες από το εκκολαπτόμενο λαμόγιο πιτσιρικά. Δηλ. μια ιστορία ανούσια χωρίς καμιά αξία σε σχέση με το τι γίνεται τριγύρω μας...

Όμως το ενδιαφέρον για τον ψυχάκια ήταν ότι το εκκολαπτόμενο λαμόγιο δούλευε στο γραφείο του Πανάρα του Παναγιωτόπουλου και μέσω αυτού κάποια στιγμή, κάπου, ο Πανάρας τον έσπρωξε δίπλα στον Σαμαρά και βγήκαν μια φωτογραφία, όπως βγαίνουν όλοι, από τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή μέχρι τον Ομπάμα, με άτομα που χώνονται δίπλα του και δεν μπορούν να ξέρουν αν πριν μια ώρα έχουν σκοτώσει τη μάνα τους...

Μόλις λοιπόν ο ψυχάκιας ανακάλυψε φώτο του εκκολαπτόμενου λαμόγιου του Πανάρα, με τον Σαμαρά... έκανε το θέμα πρωτοσέλιδο και κότσαρε και τη φώτο του Σαμαρά για "διαφήμιση"... έτσι στο άσχετο!!!

Για την ενέργεια του ψυχάκια Τριανταφυλλόπουλου δεν αξίζει να πούμε πολλά .. εδώ μπορεί να υπάρχει φώτο του Σαμαρά ή του Παπανδρέου μαζί του... ο πιτσιρικάς μικροαπατεώνας μας μάρανε...

Το "ευχαριστώ του" όμως προς τον Αντώνη που τον τίμησε με την πρώτη του συνέντευξη πρέπει να είναι μάθημα:

τα λαμόγια δεν πιάνονται φίλοι, ούτε ικανοποιούνται ποτέ...

ΥΓ. και το μάθημα πρέπει να είναι στο μυαλό μας γιατί τώρα τελευταία βλέπω πολλά κολλητιλίκια και με τον Νικολάκη ο οποίος προσπαθεί να τα βρει μέχρι και με τον Καραμανλή!!

Έχετε υπόψη σας ότι το κόμπλεξ απέναντι στη ΝΔ είναι πολύ ισχυρότερο απ' όσο το προσωρινό γλύψιμο... και αργά ή γρήγορα ότι κι αν του δώσετε ή του υποσχεθείτε, θα βγει ξανά στην επιφάνεια...

Καλά αυτός ο βλάκας ο Μιραλάς δεν άκουσε την ανάλθση του Μπέου για το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

http://static.doldigital.net/webstatic/60713FED283EFAC7CAB084E31FE836CA.jpg«Το πήραμε γιατί ήμασταν καλύτεροι, όχι γιατί μας βοήθησε κάποιος διαιτητής. Θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να πουν» ήταν τα λόγια του Κέβιν Μιραλάς στους εκπροσώπους του Τύπου, απαντώντας στα παράπονα του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία... μου φαίνεται ότι έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι βλάκες...

Καλά αυτός ο βλάκας δεν διάβασε ή δεν του πε κανείς ότι ο ίδιος ο Μπέος λέει για το ΟΣΦΠ-ΠΑΟ ότι έπρεπε το σκόρ να ήταν 0-2 αντί 2-1, ότι του Τοροσίδη ήταν πέναλτυ, ότι του Κατσοθυράνη ήταν γκολ, ότι του Τσιμπούρη ήταν οφσάιντ, ότι έπρεπε ο Μαρινάκης να δώσει μπράβους στον διαιτητή;

Αι σιχτιρ ρε καραγκιόζη που θες και να μιλήσεις κιόλας... κι εγώ αν ήξερα πως ότι και να γίνει ο διαιτητής θα με σπρώξει θα πέταγα με αντιπάλους που θα ξεραν επίσης πως ότι και να γίνει ο διαιτητής θα του μαμήσει...

Και όχι τίποτα άλλο αλλά τα μαμησιάτικα τα δικά σας τα πληρώσαμε εμείς που μείναμε εκτός προκριματικών CL με το 1 μέτρο οφσάιντ γκολ του ΠΑΟ... όχι ότι θα περνάγαμε σίγουρα στους ομίλους... αλλά για το γαμώτο ρε!

Γ, Μιχελάκης: "Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση;"

«Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα. Αυτό αποδεικνύεται και μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”. Για τα οποία οφείλει, να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή.

Ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί τη ρύθμιση Ρέππα, λίγες βδομάδες μετά, αποδέχεται τις προτάσεις Ραγκούση, που κινούνται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του προκατόχου του.

Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι θέσεις του;

Σε κάθε περίπτωση, αρχιτέκτονας του χάους, που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”, είναι ο κ. Ραγκούσης. Χωρίς να κάνει κανένα διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, με τη λογική του “έτσι θέλω”, ακυρώνει τα όσα είχε συμφωνήσει ο προκάτοχός του, μόνο και μόνο για λόγους εσωκομματικής βεντέτας με τον κ. Ρέππα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για το αύριο.

Τις ευθύνες του κ. Ραγκούση και εμμέσως του ίδιου του πρωθυπουργού έχουν επισημάνει, άλλωστε, ακόμα και στελέχη του κόμματός του.

- Ο κ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή“, του έχει αποδώσει σοβαρές ευθύνες στο διάδοχό του, για το αλαλούμ που προκάλεσε.

- Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Τ. Αντωνίου, αφού διερωτήθηκε αν είναι από άλλη κυβέρνηση ο κ. Ραγκούσης, κατέθεσε -μαζί με το συνάδελφό της κ. Ν. Σαλαγιάννη- σχετική ερώτηση στη Βουλή.

- Ο βουλευτής κ. Π. Ευθυμίου -μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96- υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει συνέχεια και, πρωτ’ απ’ όλα, να υπάρχει διάλογος μεταξύ των δύο υπουργών.

- Ο βουλευτής κ. Δ. Καρυπίδης υπογραμμίζει ότι υπάρχει ένα κενό, γιατί μια πολιτική η οποία είχε συμφωνηθεί, ξαφνικά αλλάζει.

Είναι, λοιπόν, μάταιη η προσπάθεια του κ. Ραγκούση να μεταθέσει στη Νέα Δημοκρατία, τις ευθύνες για το χάος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Άλλωστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Του θυμίζουμε ότι, λίγους μήνες πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις για να σταματήσει θεσμικές αλλαγές, όπως του Ασφαλιστικού.

Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε ο ίδιος σε διαδηλώσεις για να σταματήσει αποκρατικοποιήσεις, όπως της ΕΥΑΘ.

Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, στη λογική “λεφτά υπάρχουν”, όπως στην περίπτωση των αγροτών, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Και κάτι ακόμη: Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί, ούτε οι προσωπικές βεντέτες υπουργών, ούτε οι ανεύθυνοι πειραματισμοί τους να γίνονται αιτία για ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου, ζημιά στην πραγματική οικονομία και βλάβη της διεθνούς εικόνας της χώρας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Και επιτέλους: Ο κ. Παπανδρέου να σταματήσει να παριστάνει τον παρατηρητή και να πάρει θέση στο θέμα».

Καταδίκη «Πυρήνες της Φωτιάς»: Αυστηρές ποινές επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Μεγαλύτερες ποινές από αυτές που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους, που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιβάλλονται ποινές κάθειρξης στους:

-Χάρη Χατζημιχελάκη, κατά συγχώνευση ποινή 25ετούς κάθειρξης (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

-Παναγιώτη Αργυρού, 25ετής κάθειρξη (σύνολο ποινών 77 χρόνια).

-Γιώργο Καραγιαννίδης, κάθειρξη 20 ετών (σύνολο 32)

-Παναγιώτη Μασούρα, κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών (συνολική ποινή 19 χρόνια)

-Αλέξανδρο Μητρούσια και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, κάθειρξη 11 ετών (με συνολικές ποινές 19 ετών).

Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στον Μανόλη Γιόσπα, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί για κατηγορίες, που αφορούν την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τρεις πλημμεληματικές πράξεις, ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών. Στον Γιόσπα, με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα, δόθηκε τριετής αναστολή στην έκτιση της ποινής του.

Στο δικαστήριο υπέβαλαν αίτημα, προκειμένου να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μητρούσια ρώτησε ενώπιον του δικαστηρίου τον εντολέα του αν επιθυμεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και έλαβε αρνητική απάντηση.

Φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων, αλλά και η υπεράσπιση, σχολίασαν δυσμενώς το γεγονός πως, όπως λένε, το δικαστήριο επέδειξε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των καταδικασθέντων έκρινε πως η συμμετοχή τους στην οργάνωση ήταν ολιγόμηνη.

Το δικαστήριο εξετάζει τα αιτήματα για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Πήγαν να πάρουν γραμμή απ' τον Νταβούτογλου οι μουσουλμάνοι πράκτορες της Τουρκίας και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χατζηοσμάν και Μάντατζη

Με τον υπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Μεχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή", αναφέρει ότι οι βουλευτές "ενημέρωσαν τον Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης".

Διαρροή στο Reuters του προσχεδίου συμφωνίας: Τα τρία επικρατέστερα σενάρια για την Ελλάδα

http://img.protothema.gr/993F404FD49E97E8EDB94A90C61D7088.jpgΕλάχιστες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων της ευρωζώνης και των εκπροσώπων της Κομισιόν, της ΕΚΤ και όλων γενικά των εμπλεκομένων με τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη λύσης στο θέμα του ελληνικού χρέους, έγγραφο που “διέρρευσε” προς το πρακτορείο Reuters αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ έχουν καταλήξει, ούτε την ύστατη ώρα, σε μια πρόταση, σε μια εναλλακτική, την οποία θα στηρίξουν μέχρι τέλους!

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που επικαλείται το Reuters και φέρεται να έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου, περιλαμβάνει όχι μία, αλλά τρεις εναλλακτικές επιλογές για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Συνοπτικά, η πρώτη αφορά στην επαναγορά ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με οικονομικές ενισχύσεις για ιδιώτες ομολογιούχους, η δεύτερη ουσιαστικά είναι αμιγώς η γαλλική πρόταση για μετακύλιση ομολόγων και η τρίτη είναι η πρόταση για επιβολή ενός ειδικού φόρου στον χρηματοπιστωτικό τομέα (τράπεζες), σε συνδυασμό με μια επιλεκτική συμφωνία “τύπου Βιέννης” με τις ιδιωτικές τράπεζες που κατέχουν το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού χρέους, ώστε να διατηρήσουν την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και μετά τη λήξη τους.

Η πρώτη επιλογή εκτιμάται ότι μπορεί κάλλιστα να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Τουτέστιν, να αξιολογηθεί η εξέλιξη αυτή ως “επιλεκτική χρεωκοπία”. Παρόλα αυτά, αυτή η λύση είναι μακράν η πιο αποτελεσματική ως προς τη μείωση -σε απόλυτους αριθμούς- του ελληνικού χρέους.

Η δεύτερη επιλογή, δηλαδή το «roll over» ομολόγων λήξης έως και το 2014, ομοίως θα μπορούσε να προκαλέσει επιλεκτική χρεοκοπία, ενώ η τρίτη επιλογή, η οποία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα, το γεγονός ότι επ' ουδενί δεν μπορεί να δώσει αφορμές στους οίκους αξιολόγησης να “πειράξουν” την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, προϋποθέτει ότι οι Ευρωπαίοι τάχιστα θα πρέπει να συμφωνήσουν στο πως θα επιβάλουν ειδικούς φόρους στις τράπεζες, για να δημιουργήσουν ένα “αποθεματικό” προς χρήση από την Ελλάδα για αγορά χρέους, παράλληλα με την υιοθέτηση χαμηλότερων επιτοκίων και την επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας από το EFSF.

Αυτή η λύση ίσως είναι η πιο “ασφαλής” για όλους, αλλά συνάμα είναι και η πιο περίπλοκη!

Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι η ευθύνη αποφυγής μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας εναπόκειται στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ευρωζώνης, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στην ημερήσια σλοβακική εφημερίδα "Hospodarske Noviny".

"Ένα πιστωτικό συμβάν, μια στάση πληρωμών, επιλεκτική ή μη, πρέπει να αποφευχθεί. Ζητάμε από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να βρουν τις κατάλληλες λύσεις, το ταχύτερο δυνατόν" τονίζει. "Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χρεοκοπία ενός κυρίαρχου κράτους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μια καλή λύση;" σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Κατέλαβαν οι εβραίοι το πλοίο Dignity-Βίντεο από παρακολούθηση έδωσε ο στρατός τους στη δημοσιότητα

Στο πρώτο βίντεο βλέπετε την παρακολούθηση που κάνουν οι Εβραίοι στο πλοίο Dignity που κατευθύνονταν στη Γάζα και στο δεύτερο την επικοινωνία που είχαν μαζί τους:



Κατάπτυστη ανακοίνωση των τραβεστί του ΑΝΤ1 για την τούρκικη σειρά: Βλέπουν περίοδο ειρήνης χωρίς συγκρουσιακά ζητήματα στην κατεχόμενη Κύπρο!!!

http://www.zappit.gr/files/Image/2010-11/2_ANT1/SERIAL/cache/ezel2-614x378.jpgΟι τουρκολάγνοι Λάτσιος, ο γνωστός κερατάς, και Κυριακού, ο άγνωστος κερατάς, βλέπουν περίοδο ειρήνης χωρίς συγκρουσιακές διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο και Τουρκία!!! Καλά ρε γελοίοι δεν υπάρχουν διαφορές στην κατεχόμενη Κύπρο; Τόσο προδότες πια ρε αλήτες; Κλείστε τους και μην του βλέπετε και σεις ρε κότες, θείτσες και γιαγιάδες!!! Τι περιμένετε να σας φέρουν τους Τούρκους σπίτια σας;

Διαβάστε και τη χυδαιότητα που εξέδωσαν:
"Η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας και όχι στο είδος του ντοκιμαντέρ ή του ριάλιτι. Το σενάριό της επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο εθνικά ζητήματα. Η μοναδική αναφορά στην εθνοτική ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων έγινε στα πρώτα επεισόδια της σειράς και για περιορισμένο χρόνο μέσω ενός μικρού ρόλου (ενός Τουρκοκυπρίου που είχε ρόλο "κακού").

Και βέβαια, ο ΑΝΤ1 προέβη σε διάφορες ενέργειες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι τυχόν αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη και σε καμία περίπτωση δεν αδιαφόρησε. Ωστόσο, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας, ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα από μόνες τους δεν μπορούν να θίξουν την εθνική ταυτότητα κανενός [Τι λέτε ρε γελοίοι; Τον ρωτήσατε αυτόν στη γη του οποίου χτίστηκε το τούρκικο ξενοδοχείο που φαίνεται στη σειρά, αν ενοχλείται ή όχι;].

Άλλωστε, στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην πρώτη τουρκική παραγωγή που μεταδόθηκε από μεγάλο ελληνικό κανάλι, τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, αλλά δεν ετέθη κανένα ζήτημα προπαγάνδας παρά την ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωγραφική θέση του νησιού αυτού. Και καλώς δεν ετέθη ζήτημα, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα εθνικό ζήτημα παρά μόνο στα μυαλά ορισμένων ατόμων που θέλουν να δημιουργούν δήθεν κρίσεις εκ του μη όντως και να τις χρησιμοποιούν για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο, αυτά τα συγκεκριμένα άτομα η πλειοψηφία του ελληνικού κοινού δεν τα δικαιώνει"

Χριστόφιας: Παρακαλάει τον Κυπριανού να μην του φύγει-Δύο συγκεντρώσεις απόψε έξω απ' το Προεδρικό-Φόβοι για επεισόδια

http://static.doldigital.net/webstatic/220AF6CF3F3683F130F801FED59C390C.jpgΟ πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε την Τρίτη ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, που ανακοίνωσε παραίτηση να παραμείνει στη θέση του. «Από εκεί και πέρα εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει» είπε ο κ. Χριστόφιας.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που προκύπτουν από την πραγματοποίηση δύο ταυτόχρονων συγκεντρώσεων απόψε στο χώρο του Προεδρικού -μια για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και μιας από τους αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται για την έκρηξη στο Μαρί- ο κ. Χριστόφιας υποστήριξε την έκκληση τον κομμάτων για ματαίωση της συγκέντρωσης έξω από το Προεδρικό, από τον κόσμο που συγκεντρώνεται κάθε βράδυ για να εκφράσει την αγανάκτησή του για την έκρηξη.

«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κόσμου από τη μια να διαμαρτύρεται, αλλά την ίδια ώρα η πολιτεία και όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν» είπε.

«Απόψε θα τιμήσουμε και τη μνήμη και των ανθρώπων που χάθηκαν στο Μαρί και θα τονίσουμε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν στο ακέραιο, σε όποιους και αν ανήκουν.

» Αν χρειάζεται κάποιοι να τιμωρηθούν αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη και όχι ο καθένας αυθαίρετα. Αλλά το κράτος δεν μπορεί να αφεθεί στην αναρχία και δεν μπορεί να δεχθεί να στηθούν λαϊκά δικαστήρια» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες για ενδεχόμενα επεισόδια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι Κύπριοι είναι ένας δημοκρατικός λαός.

Μεσοπρόθεσμο-Ξεμεσοπρόθεσμο στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού: 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,58%

Στην άντληση 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,58% προχώρησε σήμερα Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια διάρκειας 13 εβδομάδων. Σημειώνεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουνίου το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,62%. Η έκδοση καλύφθηκε κατά 3,08 φορές όταν τον Ιούνιο ο συντελεστής κάλυψης της έκδοσης είχε διαμορφωθεί στο 2,94. Να σημειώσουμε επίσης ότι με τέτοια έντοκα επί Καραμανλή δανειζόμασταν με κάτω από 1%

Επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ ο Τσακογιάννης

Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής κάθεται αυτήν την ώρα ο μεγαλομέτοχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης. Κατά την προσέλευσή του στο κτίριο επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ, πριν τον σταματήσουν οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ηλιούπολη είδε μπροστά του κάποιους φωτογράφους και χτύπησε με τον χαρτοφύλακά του έναν από αυτούς. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν αμέσως και το επεισόδιο έληξε.

Οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί είναι για δωροδοκία και στοιχηματισμό και οι ποινές που μπορεί να του επιβληθούν είναι: Από πρόστιμο 20.000-60.000 ευρώ, μέχρι απαγόρευση εφ' όρου ζωής εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Για την αθηναϊκή ΠΑΕ, η ποινή με την οποία κινδυνεύει είναι αυτή του υποβιβασμού.

Κατηγορούμενοι από την Ηλιούπολη είναι ο πρώην πρόεδρός της και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου Νίκος Χάλκος και ο αρχηγός της Μιχάλης Νικολόπουλος.

Σε απολογία έχουν κληθεί, επίσης, από την Π.Ε. ο Εθνικός Αστέρας και ο πρώην προπονητής του Νίκος Παντέλης που κατηγορούνται βάσει του άρθρου «21» του πειθαρχικού κώδικα, περί στοιχηματισμού και δωροδοκίας.

Ως μάρτυρες έχουν κληθεί από την Π.Ε. ο προϊστάμενος της διεύθυνσης στοιχήματος του ΟΠΑΠ Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, ο ιδιοκτήτης του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης και οι δημοσιογράφοι Κυριάκος Θωμαΐδης, Φέρρυ Μπατζόγλου και Μπάμπης Κατσούλης.

enet.gr

Βίντεο της Κυπριακής υπ Πληροφοριών, με μικρές εκρήξεις λίγο πριν την μοιραία έκρηξη και τον άδικο χαμό 13 ανθρώπων, έδειξε το Sigma (video)

Συγκεκριμένα το βίντεο έχει ληφθεί λίγη ώρα πριν τη μεγάλη έκρηξη και ενώ έχουν ξεκινήσει οι μικρότερες εκρήξεις εντός των κιβωτίων που οδήγησαν στην τραγωδία. Το βίντεο το οποίο βρίσκεται στα χέρια της αρχής που διερευνά τα αίτια της έκρηξη δείχνει πως άρχισαν να γίνονται οι εκρήξεις στα κιβώτια. Το κανάλι για λόγους ασφαλείας μετάδωσε το βίντεο χωρίς φυσικό ήχο γιατί περιέχει στιχομυθίες στις οποίες αποδεικνύεται ότι από αυτές τις εκρήξεις μέχρι την κύρια έκρηξη μεσολαβεί μεγάλος χρόνος.

Δείτε το:


Βίντεο από την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση by Stefanelonikitelo

cosmo.gr

Αφού ήταν τόσο μάγκας ο Ραγκούσης γιατί δεν απελευθερώνει το επάγγελμα του δημοσίου υπαλλήλου;

Να έκανε πλήρες άνοιγμα/απελευθέρωση του επαγγέλματος του Δημοσίου Υπαλλήλου !

Κάθε θέση Δ.Υ. να βγει σε "δημοπρασία" και άνθρωποι με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να δίνουν ποσοστό έκπτωσης για την θέση. Για αυτούς που κατέχουν ήδη την θέση, ας έδινε ένα bonus 10% το κράτος...

Όλοι θα κόβουν Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών, οπότε θα γλίτωνε το κράτος εισφορές, το ΤΕΒΕ (Ο.Α.Ε.Ε.) θα είχε έσοδα, το δημόσιο θα μείωνε δραματικά τις δαπάνες, θα είχε γίνει άρση μονιμότητας και το πρόβλημα της ανεργίας θα μειωνότανε μιας και θα υπήρχαν και κάποια χρήματα -λόγο μείωσης δαπανών- για νέες θέσεις εργασίας...

Τι σκέφτηκα πάλι, πάω για ύπνο....

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_1905.html

Φουκουσίμα: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση σταθεροποίησης

http://www.skai.gr/files/temp/43B5A8C031D0CE73EB25A42506625108.jpg«Η πρώτη φάση του χρονοδιαγράμματος για την σταθεροποίηση του πυρηνικού εργοστασίου θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, μέσα στη διορία που είχε οριστεί», διεβεβαίωσε ο Καν ενώπιον του κοινοβουλίου. «Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στη δεύτερη φάση», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση και η εταιρία Tokyo Electric Power (Tepco) που διαχειρίζεται το εργοστάσιο καταβάλλουν εδώ και πολλές εβδομάδες προσπάθειες να εγκαταστήσουν ένα σύστημα ψύξης των πυρηνικών καυσίμων για να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία των αντιδραστήρων κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου, μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο. Και ενώ το συγκεκριμένο στόχο φαίνεται να τον πετυχαίνουν και να κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος, προβλήματα παρουσιάζονται στο σύστημα καθαρισμού των χιλιάδων τόνων ραδιενεργού νερού που χρησιμοποιήθηκε τις πρώτες εβδομάδες για την ψύξη των αντιδραστήρων. Το σύστημα δουλεύει 20% κάτω από τις σχεδιασμένες δυνατότητές του "καθαρίζοντας" 37 τόννους νερού την ώρα και προσπαθούν να το επιδιορθώσουν.

«Κατευθυνόμαστε προς την έξοδο από την κρίση», τόνισε ικανοποιημένος ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, την ίδια ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για μόλυνση των τροφίμων στις πληγείσες περιοχές. «Δεν θα πω ότι 'πετύχαμε μεγάλο σκορ', αλλά η ομάδα μου έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει με θάρρος και σημείωσε πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γκόσι Χοσόνο, ο υπουργός που έχει αναλάβει την διαχείριση της πυρηνικής κρίσης, θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης σταθεροποίησης των έξι αντιδραστήρων της Φουκουσίμα, οι τέσσερις από τους οποίους καταστράφηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Θα παρουσιάσει επίσης έναν αναθεωρημένο «οδικό χάρτη» για την αντιμετώπιση του πυρηνικού δυστυχήματος.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι που ζούσαν σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο και σε μια λωρίδα που εκτεινόταν βορειοδυτικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας.

Με δεδομένη την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μπορέσει να προχωρήσει στη μερική άρση της απαγόρευσης που αφορά τους κατοίκους της «ζώνης προετοιμασίας άμεσης εκκένωσης», 20 ως 30 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο.

Στο μεταξύ, μετά τους φόβους για μόλυνση των φρούτων και των λαχανικών από τις κοντινές στο πυρηνικό εργοστάσιο περιφέρειες, εδώ και μια εβδομάδα στον κατάλογο των μολυσμένων με ραδιενέργεια «προϊόντων» προστέθηκαν και τα βοοειδή.

Σε ποσότητες βοδινού κρέατος ανιχνεύτηκαν ποσοστά καισίου μεγαλύτερα του κανονικού.

Σε περίπου 650 βοοειδή, κυρίως από την περιοχή της Φουκουσίμα, δόθηκε μολυσμένη τροφή με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την πώληση βοδινού κρέατος από την επαρχία της Φουκουσίμα.

Αναστολή του αυτόφωρου και των ποινών φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο, που ισχύουν από 1ης Αυγούστου, ζητά η ΕΣΕΕ

http://parosantiparos.files.wordpress.com/2011/06/logo_esee1.jpgΝα ανασταλούν οι διατάξεις που προβλέπουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, καθώς και διώξεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, οι οφειλέτες του Δημοσίου για τους οποίους ισχύουν οι ποινές αυτοφώρου και φυλάκισης είναι 716.000, ενώ οι αντίστοιχοι οφειλέτες του ΙΚΑ που απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως η συντηρητική κατάσχεση εμπορευμάτων είναι 244.000.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, για το θέμα των οφειλών προς το Δημόσιο, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι δέχεται σωρεία διαμαρτυριών από το σύνολο της επικράτειας καθώς "η ποινική καταστολή της οφειλής και η ρεαλιστική πια απειλή της φυλακής, έρχονται να προστεθούν στις λοιπές εισπρακτικές τακτικές, με τους δικαστικούς επιμελητές να εισβάλλουν στα καταστήματα την ώρα που λειτουργούν και να προχωρούν σε επιβολή μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης εμπορευμάτων και παγίων περιουσιακών στοιχείων, πολλές φορές ενώπιον πελατών και φιλοθεάμονος κοινού, που μαζεύεται για να παρακολουθήσει τη διαπόμπευση".

Τονίζει ακόμη ότι η απειλή του αυτοφώρου, τα "διαρκή" φορολογικά εγκλήματα και η ένταση των εισπρακτικών "επιδρομών" για χρέη προς το Δημόσιο, στέλνουν το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και οδηγούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις στο βέβαιο κλείσιμο.

Στην αντίστοιχη επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη για τις οφειλές προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι "αντιλαμβανόμαστε τη δυσχερή οικονομικών κατάσταση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, για την οποία δεν αισθανόμαστε ότι ευθύνονται οι μικροί και μεσαίοι έμποροι, ωστόσο για να συνεχίσει να υπάρχει ΟΑΕΕ πρέπει πρωτίστως να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλουν τις εισφορές τους". Αναφέρει, ακόμη, ότι στον ΟΑΕΕ ισχύει η παγκόσμια πρωτοτυπία, όταν οφείλει κανείς προσωπικές εισφορές εκτός του ότι χάνει την ασφάλιση, να μπαίνει και φυλακή.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τέλος, σημείωνει χαρακτηριστικά ότι "το ελληνικό εμπόριο εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργεί υπό συνθήκες "selective default" ή σε αυστηρή μετάφραση "επιλεκτικής χρεοκοπίας", αφού στο τέλος κάθε μήνα ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας "επιλέγει" ποια από τις υποχρεώσεις του θα πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί".

Τσίπρας: Απουσία της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και τα μέτρα αποφυγής αργεντινοποίησης

«Επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα : «Απουσία της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος και τα μέτρα αποφυγής αργεντινοποίησης »

Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση υποτιθέμενων λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους και φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό. Στην Ρώμη τις τελευταίες ημέρες, κυβερνήσεις άλλων κρατών, τράπεζες και αγορές συζητούν για το ελληνικό χρέος και την πανευρωπαϊκή οικονομική κρίση, με την Ελλάδα ουσιαστικά απούσα από τη διαπραγμάτευση.

Ενώ καμία κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί για λύση στο θέμα του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει δεσμευτεί σε ένα καταστροφικό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σε γενικευμένο ξεπούλημα. Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τον κίνδυνο της επερχόμενης χρεοκοπίας και συμπεριφέρεται ως παρατηρητής, με αποτέλεσμα η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής να προετοιμάζει αποφάσεις και λύσεις αποσπασματικές, που θα δίνουν μία μικρή παράταση στο πρόβλημα, μία λύση «μπάλωμα» με κύριο στόχο τη διάσωση των τραπεζών και όχι τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας όπως ακριβώς συνέβη με το Μνημόνιο 1.

Επειδή τα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα της χώρας διαρκώς λιγοστεύουν και ο πολύτιμος χρόνος που δώσαμε στους πιστωτές, τους έδωσε τη δυνατότητα να περιορίσουν τις συνέπειες στο χρηματοπιστωτικό τους πρόβλημα.

Επειδή παρόλο που πριν 15 μέρες, 155 βουλευτές ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υπό την απειλή της χρεοκοπίας, σήμερα η χρεοκοπία είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.



Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

v Γιατί η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά απούσα από τις διαπραγματεύσεις εκπροσώπων κυβερνήσεων της Ε.Ε. και τραπεζικών ομίλων, που αφορούν στα σενάρια διαχείρισης του ελληνικού χρέους;

v Γιατί έστω και την ύστατη στιγμή δεν δίνει την μάχη για μια δομική ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους, που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, μεταφορά χρέους στην ΕΚΤ, χωρίς συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς νέα βάρη για τους εργαζόμενους;

v Προτίθεται να διεκδικήσει ευρωπαϊκή εγγύηση των λαϊκών αποταμιεύσεων, ώστε να αποφευχθεί το απευκταίο ενδεχόμενο «αργεντινοποίησης» του ελληνικού προβλήματος;»

Αρχίζει ο σαματάς των εβραίων: Ισραηλινά πολεμικά πλοία έχουν περικυκλώσει το γαλλικό πλοίο με προορισμό τη Γάζα.

http://www.newsit.gr/files/Image/19-07-11/resized/GAZA_532_355.JPGΤο γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα βρίσκεται περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης. "Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", τόνισε ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Τώρα ξέρουμε τι -δεν- έδωσε η Χίλαρυ και τι ακριβώς πήρε!!

ΖΗΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ

Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ
(Η "ελευθεροτυπία" τα λέει δεν τα λέμε εμείς!)

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τη μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο πηγών ανανεώσιμης ενέργειας αλλά και πετρελαίου, κυρίως μέσω των αγωγών του Σάουθ Κόριντορ (Νοτίου Διαδρόμου), εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, η αμερικανική πλευρά στις επαφές που είχε χθες με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο, υπό την προϋπόθεση βεβαίως εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλονται από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα δε με την υποστήριξη που εξέφρασε προς την ελληνική κυβέρνηση για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, εμμέσως πλην σαφώς, στις επίσημες δηλώσεις της, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έθεσε ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, τη δημιουργία ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος για τις επιχειρήσεις, παρότι επικρότησε το πρόσφατα ψηφισθέν νομοθετικό πακέτο.

Είπε συγκεκριμένα: «Θεωρούμε ότι η πρόσφατη νομοθεσία η οποία υιοθετήθηκε θα κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας για το είδος της ανάπτυξης που δημιουργήθηκε στον 21ο αιώνα, ήταν οι επιχειρήσεις να μπορούν να πάνε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και το κεφάλαιο μπορεί να ακολουθήσει. Θεωρούμε ότι αυτό θα μπορεί να δώσει μια πολύ ισχυρή βάση, γιατί οι επιχειρήσεις ψάχνουν για συγκεκριμένα καθεστώτα, φορολογικά, επιχειρηματικά κ.λπ. Πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει στην Ελλάδα μια ισχυρή οικονομία, προχωρώντας μπροστά». Κι όλα αυτά ενώ έχει ήδη εκφραστεί η πρόθεση Βενιζέλου για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων μέσω επικείμενου νομοσχεδίου.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετη εξάλλου και η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με την κ. Κλίντον: «Είναι σημαντικό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος. Αυτό το αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά η αμερικανική πλευρά και είναι έτοιμη να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και στην κατεύθυνση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας». Πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε ποιες συγκεκριμένες προτάσεις υπεβλήθησαν από την αμερικανική πλευρά.

Η οικονομία ήταν το κατ' εξοχήν αντικείμενο των συζητήσεων της κ. Κλίντον με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρότι στις δημόσιες δηλώσεις δεν ειπώθηκε κάτι σχετικό, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ στο γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκτός του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου παρακάθησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης και Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος καθώς και όλη η αμερικανική αντιπροσωπεία, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση-πακέτο για την κρίση στην ευρωζώνη, ώστε να μην αποτελέσει ντόμινο και για την οικονομία των ΗΠΑ, που επαπειλούνται με υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης και μάλιστα εντός της εβδομάδας.

Στο προσκήνιο, στις δηλώσεις της στο υπουργείο Εξωτερικών, που έγιναν από κοινού με τον Στ. Λαμπρινίδη, η κ. Κλίντον εξέφρασε «τη σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να ξαναφέρει την οικονομία της Ελλάδας στον σωστό δρόμο και να την κάνει πιο ανταγωνιστική».

Ηταν ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, όμως, που εξέφρασε την ελπίδα για την εκδήλωση της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης το επόμενο διάστημα», διότι τελικά «σε μια ενωμένη Ευρώπη η ελπίδα ή το φως στο τούνελ δεν αφορά την καθεμία χώρα ξεχωριστά και μεμονωμένα». Εριξε δε και το καρφί του, κυρίως προς τη Γερμανία, ότι «αυτό το μήνυμα πήγε να χαθεί λιγάκι σε κάποια κράτη τους τελευταίους μήνες».

Σε ό,τι αφορά αυτά καθ' αυτά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη συνάντηση με τον κ. Λαμπρινίδη συζητήθηκαν τα θέματα της Μέσης Ανατολής, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Ελληνας υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η πρόοδος στο Κυπριακό είναι εφικτή, επανέλαβε δε την πάγια ελληνική θέση ότι προϋπόθεση είναι η σχετική πολιτική βούληση της Τουρκίας.

Η κ. Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες των ΗΠΑ για την προθυμία της Ελλάδας να φιλοξενήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη Σούδα, σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, αλλά και για την «κοινή προσέγγιση» των δύο χωρών στο θέμα της Γάζας, κοινώς την αποτροπή αποστολής του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. Από διπλωματικές πηγές η τελευταία αυτή αποστροφή ερμηνεύεται ως «μεταφορά της πίεσης προς τη σκοπιανή πλευρά».


Η Αμερικανίδα υπουργός έγινε χθες δεκτή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος την ευχαρίστησε για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα τόσο προς την Αγκελα Μέρκελ όσο και προς τον Νικολά Σαρκοζί για να βοηθήσουν τη χώρα μας. *
Σύνδεσμος
http://www.enet.gr

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_8397.html

Υπόθεση "Πυρήνων της Φωτιάς": Δύο αθώοι, έξι ένοχοι για την τρομοκρατική οργάνωση και ένας για άλλες πράξεις

http://www.politicsonline.gr/wp-content/uploads/2011/05/pirines-tis-fotias.jpgΑυστηρότερη από την εισαγγελική πρόταση ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου επί της ενοχής κατηγορουμένων, στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Το δικαστήριο έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών, τους Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη και ένοχο για επιμέρους πράξεις (ληστεία, κλοπή, πλαστογραφία) τον Μανόλη Γιόσπα, του οποίου την απαλλαγή είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

'Οσον αφορά τους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού, το δικαστήριο τους κήρυξε ενόχους για τις κατηγορίες της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, ηθικής αυτουργίας στις εκρήξεις στις οικίες των Παναγιώτη Χηνοφώτου και ζεύγους Αρσένη-Κατσέλη καθώς και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Για τους Γιώργο Καραγιαννίδη, Παναγιώτη Μασούρα, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρο Μητρούσιο το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή για ένταξη, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και κατασκευή και κατοχή του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην οικία του ζεύγους Κατσέλη-Αρσένη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι φυσικοί αυτουργοί των εκρήξεων είναι άγνωστοι.

Άντε και άρχισα να ανησυχώ...

Καλοκαίρι του Ολυμπιακού χωρίς Άλντο Ντούσερ στο προσκήνιο γίνεται; Ευτυχώς ο παίκτης προτάθηκε για τρίτη σερί χρονιά και έφυγε ένα βάρος από πάνω μου!


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Η κριτική στα γαλάζια στελέχη από την Real News και η …μετάφραση!

Διαβάσαμε στην Real News για την αξιολόγηση των τομεαρχών του Αντώνη Σαμαρά και του στενού επιτελείου του. Μεταξύ άλλων καταγράφεται ένας έντονος προβληματισμός για την αποδοτικότητα κορυφαίων στελεχών.

Ως βασική αιτία θεωρείται η ασυνεννοησία, η αδράνειας ή και η απουσία αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις και προτάσεις, των “σκιωδών’ γαλάζιων Υπουργών. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα “πρωτοκλασάτα στελέχη” και συγκεκριμένα γίνεται λεπτομερής κριτική στους Κ. Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη, Χρ. Σταικούρα, Αρ. Σπηλιωτόπουλο, Θ. Γιαννόπουλο , Γιακουμάτο κ.α. Ως εδώ, το ρεπορτάζ σκίζει. Εκεί που πετά το όνομα του Ζώη, ενός από τα παλικάρια της πολιτικής, μας έρχεται στο μυαλό η δήλωση του ότι “όποιος δεν έχει χορηγούς και πληρώνει μόνος του στους λογαριασμούς του, δεν ψηφίζει ΝΑΙ σε μνημόνια”.

Δήλωση που έγινε πριν η ΝΔ πάρει επίσημη θέση. Τότε, το σύνολο του τύπου παρουσίαζε περίπου ως …μειοδότες όσους θα καταψήφιζαν το μνημόνιο. Σήμερα, όλοι ξέχασαν την πρωτότυπη ομοφωνία τους. Ας μην ξεχνάμε δε, και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που τρώει ο Ζώης από κάτι …δημοσιοσχεσίτες που κάνουν ότι μπορούν για να τα έχουν καλά με το σύστημα των ΜΜ”Ε”.

Από την άλλη αποκαλύπτει το ρεπορτάζ ότι κερδίζουν τις εντυπώσεις τα άφθαρτα πρόσωπα, το νέο αίμα της αυριανής Κυβέρνησης Σαμαρά. Κερδίζουν λοιπόν: ο Κ. Τζαβάρας που οι κύκλοι της Συγγρού τον θέλουν λιγότερο εριστικό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η παντοδυναμία των βαρώνων τελειώνει. Ο Τζαβάρας ήταν αυτός που “τόλμησε” να έρθει σε ρήξη με το Mega, έλαβε την αναμενόμενη “φίμωση” αλλά κέρδισε κάθε αφυπνισμένο Έλληνα. Ο Ν. Νικολόπουλος τομεάρχης εργασίας που συγκεντρώνει θετικά στοιχεία και τον οποίον χαρακτηρίζουν “Μ. Καρχιμάκη της ΝΔ”, λόγω του καταγγελτικού χαρακτήρα των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων για τα “πράσινα” σκάνδαλα. Ορθότατα. Μόνο που ο Νικολόπουλος χτυπάει κέντρο και δεν αερολογεί, όπως ο πράσινος “ομόλογος” του. Ο Θ. Νάκος για τις αντιδράσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και οι Γ. Πλακιωτάκης, Ι. Ιωαννίδης και Κ. Μουσουρούλης. Συμφωνούμε. Η Όλγα Κεφαλογιάννη όμως που επίσης λαμβάνει τα εύσημα από την εφημερίδα, δυστυχώς έχει κερδίσει την αντιπάθεια των ψηφοφόρων ακριβώς για τους λόγους που ο Τζαβάρας κέρδισε την συμπάθεια. Σημειώστε το.

http://olympia.gr

Χανιά: Νέος "δράκος" 21χρονο Μαροκινό ζώο

Ένας νέος "δράκος" απεδείχθη τελικά ο 21χρονος Μαροκινός που βίασε 53χρονη γυναίκα, μέσα στο σπίτι της στα Χανιά, το προηγούμενο Σάββατο. Τελικά όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο δράστης , που επέλεγε με συγκεκριμένο τρόπο τα θύματα του , είχε αποπειραθεί, να βιάσει και μια άλλη ανυπεράσπιστη γυναίκα 55 ετών, τον περασμένο Μάιο. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σάββατο ο 21χρονος εισέβαλε στο σπίτι της 53χρονης ανυπεράσπιστης γυναίκας απο το παράθυρο και τη βίασε.

Άγριο μπρα ντε φερ Ευρώπης – Αμερικής για την σωτηρία της Ελλάδας

Σε ένα άγριο μπρα ντε φερ μεταξύ χωρών της Ευρώπης, της ΕΚΤ και των Αμερικανών, εξελίσσεται η προσπάθεια εξεύρεσης σχεδίου σωτηρίας για την Ελλάδα. Τα πάντα είναι ρευστά για τη σύνοδο της Πέμπτης, ακόμη κι αν αυτή θα πραγματοποιηθεί δεν έχει ξεκαθαρίσει. Χθες η Α. Μέρκελ τόνισε ότι για να γίνει η σύνοδος θα πρέπει να προϋπάρξει μια μίνιμουμ συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Όμως, δεν είναι πλέον η Ελλάδα στο προσκήνιο καθώς οι εξελίξεις και το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για την Ιταλία. Τα spreads στη γειτονική χώρα έφτασαν τις 600 μονάδες βάσεις, πάνω από το όριο συναγερμού και κοντά στα όρια που πλέον οι χώρες είναι αναγκασμένες να πάνε σε οικονομική στήριξη από τους υπόλοιπους εταίρους.

Όμως, τα πάντα είναι τόσο μπλεγμένα που κανείς δε γνωρίζει τι θα ξημερώσει για την Ευρώπη και φυσικά για την Ελλάδα. Ακόμη και το σενάριο της «έκπτωσης» της χώρας από την ΕΕ είναι ανοικτό αν και όλοι φοβούνται ότι τότε θα φανεί ξεκάθαρα η συστημική κρίση της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο φόβος μπροστά στο άγνωστο που θα προκαλέσει η χρεοκοπία μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα, έχει παραλύσει τους πάντες.

Πριν μερικές ώρες εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει ανεπιστρεπτί στην ευρωζώνη. Και πως η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει, να βγει από την τρέχουσα κρίση. «Ελλάδα και Γερμανία είναι συμπαραταγμένες ώμο με ώμο» πρόσθεσε. «Το Βερολίνο θα εντείνει τις προσπάθειές του για την υπέρβαση της κρίσης. Παράλληλα βέβαια απαιτούμε από την Αθήνα να υλοποιήσει πλήρως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αποφάσισε πρόσφατα».

Ωστόσο, είναι πολλά τα δεδομένα και τα ερωτήματα που δημιουργούνται για την μακρά νύκτα της Πέμπτης.

  • Είναι σίγουρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται κρίση αντίστοιχη με αυτή που ξέσπασε μετά το σκάνδαλο της Lehman. Η αμερικανική οικονομία είναι εξαιρετικά ευάλωτη και οποιαδήποτε αναταραχή θα μπορούσε να τη διαλύσει. Γι’ αυτό και η Χ. Κλίντον επέμενε πολύ στην οικονομική σωτηρία της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί πιέζουν, λοιπόν, να βρεθεί λύση που θα στηρίζει την Ευρωζώνη και δε θα οδηγήσει στη διάλυσή της.
  • Η Ελλάδα είναι η αφορμή για να ληφθούν μέτρα. Αλλά το να σώσεις την Ελλάδα δε σημαίνει ότι θα σωθεί και η Ευρώπη. Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, ακόμη και η Γαλλία βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Επομένως, το να αποφασιστεί ένα «κούρεμα» ή μια επιμήκυνση μπορεί να δώσει ανάσα στην Ελλάδα, όχι όμως και στην Ευρώπη. Επομένως, πρέπει να βρεθεί συνολική λύση που θα αντιμετωπίζει εν τη γενέσει τους προβλήματα χρέους. Και η μόνη λύση είναι το ευρωομόλογο.
  • Η σωτηρία της χώρας μας σημαίνει αυτόματα ότι κάποιες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν. Είτε πρόκειται για επιμήκυνση είτε για νέο δάνειο με σκοπό την επαναγορά ομολόγων στην τιμή αγοράς, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Γερμανοί, οι Γάλλοι κ.λπ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα δάνειο 120 δις ευρώ για την Ελλάδα είναι στα σκαριά. Άρα βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Να σώσουν την Ελλάδα αλλά να πληρώσουν οι ίδιοι το μάρμαρο, ή να την αφήσουν στο έλεος της χρεοκοπίας και ότι βρέξει ας κατεβάσει για την Ευρώπη.

Όσο πλησιάζουμε στην Πέμπτη, η αγωνία θα κορυφώνεται διότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο φόβος όλων στην Ελλάδα είναι πλέον μήπως η αδυναμία της Ευρώπης να στηρίξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σωτηρίας οδηγήσει στη χρεοκοπία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και την πραγματική οικονομία.

http://www.antinews.gr/2011/07/19/113384

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στην πλήρη απέλευθερωση του επαγγέλματός τους. Σήμερα στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη. Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία (πεζή) προς τη Βουλή, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του συνδικάτου, σε μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα η ετυμηγορία για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Μετά από πολύμηνη και ταραχώδη διαδικασία, οι δικαστές πρόκειται να εκφράσουν την ετυμηγορία τους για τους εννέα νεαρούς κατηγορούμενους που δικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης.

Η δίκη, η πρώτη για την λεγόμενη "νέα γενιά" τρομοκρατικών οργανώσεων, αφορούσε τις βομβιστικές επιθέσεις των "Πυρήνων", στο σπίτι του ζεύγους Γ.Αρσένη-Λ.Κατσέλη, στο σπίτι Π.Χηνοφώτη και στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης.

Πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Έδρας, Δημήτρης Δασούλας, ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή έξι εκ των κατηγορουμένων και την πλήρη απαλλαγή των υπολοίπων τριών.

Ο εισαγγελέας με την πρότασή του ζήτησε την απαλλαγή των Εμμ. Γιόσπα, Ερρ. Ράλλη και Νίκ. Βογιατζάκη, από κάθε αποδιδόμενη σε αυτούς κατηγορία.

Κατά την εκτίμηση του κ. Δασούλα, ένοχοι πρέπει να κηρυχθούν οι :

*Χάρης Χατζημιχελάκης για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κατασκευή και κατοχή τριών εκρηκτικών βομβών, απλή συνέργεια στην έκρηξη στην οικία Κατσέλη -Αρσένη και στα γραφεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Π. Χηνοφώτη.

* Γιώργος Καραγιαννίδης για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε κατασκευή μιας εκρηκτικής βόμβας.

* Παναγιώτης Μασούρας για συγκρότηση και απλή συνέργεια σε κατασκευή δυο εκρηκτικών βομβών

* Κωνσταντίνα Καρακατσάνη για συγκρότηση και απλή συνέργεια σε κατασκευή δυο εκρηκτικών βομβών και

*Αλέξανδρος Μητρούσιας για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, την αθώωση κατηγορουμένων για πράξεις ή κατηγορίες, ενώ για την βόμβα στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη θεωρεί πως πρέπει η κατηγορία της έκρηξης να μετατραπεί σε διακεκριμένη φθορά.

«Μηδέν στο πηλήκιο»!

27/09/2009
Tου Χρηστου Γιανναρα

Ναι, το είπε ο ανελλήνιστος: «Και τι κατάφεραν οι αντίπαλοί μας; Μηδέν στο πηλήκιο»!

Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζεται να είναι αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων. Και δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» (αποτέλεσμα της διαίρεσης δύο αριθμών) από το «πηλήκιο» (στρατιωτικό κάλυμμα της κεφαλής).

Η Ελλάδα δεν είναι ούτε γεωγραφία ούτε Ιστορία αλλοτριωμένη σε ιδεολόγημα. Είναι στάση ζωής και νόημα ζωής σαρκωμένα και τα δύο στη γλώσσα. Οσο υπήρχαν Ελληνες, πρώτη ανάγκη είχαν: «Ελευθερία και γλώσσα» (Σολωμός). Ελευθερία είναι η κατακτημένη ετερότητα, η ανάγκη να είσαι ο εαυτός σου, να αυτοκαθορίζεσαι, όχι να σε διαφεντεύουν άλλοι. Και η γλώσσα σαρκώνει την ετερότητα, καθιστά τον αυτοκαθορισμό κοινή, κοινωνούμενη πράξη.

Ο ανελλήνιστος πολιτικός αρχηγός δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο». Πώς να εμπιστευθούμε ότι καταλαβαίνει πού βρίσκονται τα γλωσσικά σύνορα της ελληνικής ετερότητας: ποια η διαφορά (βιωματικού φορτίου αιώνων) ανάμεσα στην «κοινωνία» και στη «societas», στη «δημοκρατία» και στη «respublica», στον «λόγο» και στη «ratio», στην «αλήθεια» και στη «veritas», στο «πρόσωπο» και στην «persona», στον «νόμο» και στη «lex». Και αν στις διαφορές αυτές δεν έχει ριζωμένα παιδικά βιώματα πατρίδας, τι θα υπερασπίσει σαν πρωθυπουργός; Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν και την κατά κεφαλήν καταναλωτική ευχέρεια; Αλλά τότε ας δικτυωθεί καλύτερα η οικογένειά του να τον κάνει πρωθυπουργό σε κράτος με γλώσσα (και συνείδηση) δίχως ετερότητα - σε κανένα Βέλγιο ή Λουξεμβούργο.

Οι επερχόμενες εκλογές, στις 4 Οκτωβρίου 2009, θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του Νοεμβρίου 1920, τότε που οι Ελληνες, ασυλλόγιστα και φανατισμένα, όδευαν προς τη συμφορά. Σαν οσμή και τώρα στην ατμόσφαιρα η ανατριχίλα από το κακό που συνοδεύει πάντα την αλογία και την τυφλότητα. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σήμερα αμφιλεγόμενος ηγέτης, δίλημμα για τον λαό. Μια παράδοση στόχων αλήθειας και ποιότητας ζωής τρεισήμισι χιλιάδων χρόνων παραδίνεται (από αμηχανία, αγανάκτηση ή απερισκεψία) στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο».

Δεν φταίει που είναι ανελλήνιστος ο μεθοδικά κατασκευασμένος «ηγέτης». Δεν είχε παιδικά βιώματα πατρίδας στην Ελλάδα ούτε γλώσσα μητρική τα ελληνικά. Το κρίμα και η ιστορική ευθύνη είναι των παραιτημένων από τη σκέψη και την κρίση τους ψηφοφόρων. Ο ίδιος απέδειξε απροσχημάτιστα πόσο έτοιμος είναι να απεμπολήσει κοιτίδες της ελληνικής πρότασης πολιτισμού, όταν προπαγάνδιζε, δίχως αιδώ ή λύπη, την εξωφρενική πλεκτάνη του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. ΄Η, πριν από λίγες μέρες, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του για το Σκοπιανό.

Στην προεκλογική του εκστρατεία μιλάει μόνο για λεφτά, πώς θα μπουκώσει τον Ελλαδίτη της παρακμής με ψευδαισθητική ευζωία. Ούτε λέξη για τις τουρκικές έμπρακτες (καθημερινής βίας) απαιτήσεις κυριαρχίας στο Αιγαίο, για τα πολιτικά καμώματα του «κομμουνιστή» (αλλά νατοϊκής ποδηγέτησης) προέδρου της Κύπρου να νεκραναστήσει, μαζί με τον Ταλάτ, την εκτρωματική πανουργία του Ανάν. Ούτε σχολίασε ποτέ (όπως και κανένας Ελλαδίτης πολιτικός) τον προγραμματικό αφελληνισμό της παιδείας και των θεσμών στην Κύπρο από το καθεστώς Χριστόφια.

Το ορθολογικό συμπέρασμα είναι αδυσώπητο: Η ελληνικότητα της Κύπρου, η ελληνικότητα του ονόματος Μακεδονία αφήνουν παγερά αδιάφορο τον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τι φυσικότερο να τον αφήνει αδιάφορο και η ελληνικότητα του Αιγαίου, της Θράκης, του Καστελλόριζου, της Λήμνου, της Μυτιλήνης. Με ανελλήνιστη ηγεσία, βουβή και άλαλη για τα εθνικά θέματα, ο ορθολογισμός μεταγγίζει τον φόβο της σαφέστατα επαπειλούμενης συμφοράς. Γι' αυτό και οι επερχόμενες εκλογές θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του 1920, έχουν μια πρόγευση φόβου προσφυγιάς, ξεριζωμού, ίσως αίματος. Τα σημάδια της πολιτικής «σταδιοδρομίας», ώς τώρα, του γλωσσικά ανελλήνιστου μάλλον βεβαιώνουν ότι, αν γίνει πρωθυπουργός, η «λύση» του Κυπριακού, του Σκοπιανού, της μοιρασιάς του Αιγαίου θα επιβληθεί μέσα σε εβδομάδες ή ελάχιστους μήνες. Ομως Θρακιώτες, Καστελλοριζιοί, Μυτιληνιοί, μέσα στο περίπου 40% των Ελλαδιτών ψηφοφόρων, χοροπηδάνε, με πράσινες σημαιούλες, κάτω από το μπαλκόνι του ξενότροπου κομματάρχη διαδηλώνοντας την ίδια εκείνη επιλογή του 1920: «Μικράν Ελλάδα», συρρικνωμένη, και ούτε λόγος για «έντιμον» - σήμερα τη θέλουμε «πάροχον καταναλωτικής ευχέρειας».

Εναλλακτική λύση; Μα είναι φανερό πως δεν υπάρχει, ο ανελλήνιστος δεν έχει αντίπαλο. Η «Νέα Δημοκρατία» έχει τελειώσει πολιτικά, ήταν είκοσι χρόνια ανύπαρκτη ως αντιπολίτευση και πέντε χρόνια ανύπαρκτη ως κυβέρνηση. Σίγουρα δεν μπερδεύει το «πηλίκον» με το «πηλήκιο», αλλά έχει πια αποδείξει, επί είκοσι έξι χρόνια, ότι είναι το ίδιο ή και πιο θεαματικά ανελλήνιστη: στα μπλα-μπλα που με στόμφο εκφέρει και στα αυτοκτονικής ατολμίας διαχειριστικά της ενεργήματα. Δεν πιστεύει αυτό το κόμμα σε τίποτα, το μόνο που ήθελε, και προσπάθησε υστερικά, ήταν να γίνει ΠΑΣΟΚ. Και δεν τα κατάφερε. Αποδείχτηκε, εκτός από εξωφρενικά ανίκανη, και ανήκεστα φαύλη.

Μένει ακόμα μία εβδομάδα ώς τις εκλογές. Η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη, όσοι οσφραίνονται τα επερχόμενα νιώθουν ανήμποροι να αναχαιτίσουν την αλογία. Για την εξαφάνιση των «εθνικών» θεμάτων και της άμυνας από την προεκλογική ατζέντα θα μπορούσε να έχει υπάρξει κάποια παρήγορη παρέμβαση (συμβολική αντίσταση συλλογικής αξιοπρέπειας) της Ακαδημίας Αθηνών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Εχει μάλλον χαθεί η επίγνωση ότι μπροστάρηδες στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι μόνο οι ανυπόληπτοι επαγγελματίες της εξουσιαστικής μονομανίας και ιδιοτέλειας.

Τουλάχιστον, στην εβδομάδα που απομένει, ας μπορούσε να εμφανιστεί ένας τίμιος και ανυστερόβουλος «εκλογολόγος» από αυτούς που σπουδάζουν την σε βάρος μας πανουργία των εκλογικών νόμων, να μας συμβουλέψει: Ποια είναι η αποτελεσματικότερη οδός για να αποτραπεί η αυτοδυναμία του ανελλήνιστου: Η αποχή; Η υπερψήφιση εξωκοινοβουλευτικών κομματιδίων «της πλάκας»; Το λευκό; Το άκυρο;

Στη δεκαετία του 1950 ή '60, αν ένας πολιτικός μιλούσε για «μηδέν στο πηλήκιο» θα είχε τελειώσει αυθημερόν την καριέρα του μέσα στον γενικό καγχασμό. Η γλωσσική ευαισθησία ήταν τέτοια, που επέτρεπε στο χιούμορ του Μποστ να λειτουργεί καθολικά στην ελληνική κοινωνία και να σπάζει κόκαλα. Σήμερα, μια σατυρική ιδιοφυΐα με τη γλώσσα του Μποστ δεν θα προκαλούσε ούτε μειδίαμα. Μέσα σε πενήντα χρόνια οι Ελληνες ξεριζώθηκαν μεθοδικά από τη συνέχεια της γλώσσας τους, από την κοινή σάρκα και κοινωνούμενη πράξη του αυτοκαθορισμού τους, της ετερότητάς τους.

Αυτή η απώλεια φαίνεται πως πρέπει να μετρηθεί και με εδαφική συρρίκνωση. Το ιστορικό τέλος ιστορικών λαών πάντοτε εντοπίζεται και χαρτογραφημένο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_27/09/2009_331008