22 Ιουλίου 2011

Μνημείο αξιοΠΟΥΣΤΙΑΣ!! Ο ΓΑΠ μίλησε στον Νορβηγό Πρωθυπ. που κρύβεται γιατί φοβάται για τη ζωή του

Έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σκαλί αξιοπουστιάς όταν θέλουν να μας πείσουν ότι ο ΓΑΠ μίλησε με τον Στόλτενμπερκγ τη στιγμή που στο Όσλο γίνεται τις Πόπης από τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις και κανένας δεν ξέρει τι γίνεται, ενώ ο Πρωθυπουργός κρύβεται γιατί φοβάται ότι αποτελεί στόχο.... παρόλα αυτά βρήκε το χρόνο να μιλήσει με τον ΓΑΠ!!! Απολαύστε την αξιόΠΟΥΣΤΗ είδηση:

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα, αμέσως μετά τις εκρήξεις που σημειωθήκαν στο Όσλο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον νορβηγό ομόλογό του την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ιδίου και του Ελληνικού λαού προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Νορβηγίας.

Ο κ. Stoltenberg ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το γεγονός και την κατάσταση που επικρατεί και τον ευχαρίστησε για την συμπαράστασή του.

Το ξέρει το κόλπο ο Φερέιρα...

Θα με πείτε εριστικό αλλά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αυτός ο άνθρωπος, δεν πίστεψα ποτέ πως ήταν ικανός για αυτό το πόστο... Σαν να προσπαθούσε να αποφύγει κάθε ευθύνη που του αναλογούσε ως προπονητής...


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Τρόμος στο Όσλο-Μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί με 7 νεκρούς-Κρύβεται ο Πρωθ. Στόλτενμπεργκ!

- Συγκλονισμένη η χώρα από το διπλό χτύπημα
- Βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο στην καρδιά του Όσλο με 7 νεκρούς και 2 σοβαρά τραυματίες
- Ακολούθησε επίθεση ενόπλου σε συγκέντρωση του Εργατικού Κόμματος - Πληροφορίες για νεκρούς
- Τελευταία στιγμή δεν πήγε εκεί ο Γενς Στόλτενμπεργκ - Δεν αποκαλύπτουν που βρίσκεται ο Νορβηγός πρωθυπουργός


Να σκοτώσουν πάση θυσία τον Νορβηγό πρωθυπουργό ήθελαν εκείνοι που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη -διπλή όπως φαίνεται- τρομοκρατική επίθεση στη Νορβηγία. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν σοκ: για τον Γενς Στόλτενμπεργκ φαίνεται πως έχει υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου.

Λίγες ώρες μετά την τρομακτική έκρηξη σε κυβερνητικό κτήριο της πρωτεύουσας, όπου στεγάζεται και το πρωθυπουργικό γραφείο, ήρθε μια ακόμη επίθεση. Ένοπλος φορούσε στολή αστυνομικού και άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος. Εκεί όπου -όπως μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό πρακτορείο- επρόκειτο να παρευρεθεί ο Νορβηγός πρωθυπουργός, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, δεν πήγε! Σύμφωνα, πάντως, με το Reuters, ο Στόλτενμπεργκ θα μιλούσε στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του το Σάββατο και την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένο να πάει εκεί ο πρώην πρωθυπουργός, Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ.

Η συγκέντρωση γινόταν στο νησί Ουτόγια, δυτικά του Όσλο. 560 άνθρωποι βρίσκονταν εκεί και σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν πολλοί νεκροί. Στο μεταξύ, ο δράστης των πυροβολισμών που σημειώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος του Στόλτενμπεργκ στο νησί Ουτόγια, στα νότια του Όσλο, συνελήφθη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μία πληροφορία που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το NRK ένας άνδρας ντυμένος με στολή αστυνομικού άνοιξε πυρ εναντίον των περίπου 560 παρευρισκομένων. Το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 μετέδωσε από τη μεριά του ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί.

Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση και "προδίδει" τον πανικό των νορβηγικών αρχών είναι η έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους!

Η νορβηγική αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Όσλο να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και να επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη συνοικία που αποτελεί την έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

"Πρέπει να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις, να επιστρέψετε σπίτια σας. Είναι καλύτερο να παραμείνετε σπίτι", είπε ο Σβάινουνγκ Σπονχάιμ, εκτελών χρέη αρχηγού της αστυνομίας του Όσλο.

Το χρονικό της έκρηξης στην "καρδιά" του Όσλο με επτά νεκρούς

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από την έκρηξη στην "καρδιά" της Νορβηγίας είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές. Παντού συντρίμμια, κατεστραμμένα κτήρια, σπασμένα τζάμια και πανικός. Άνθρωποι τραυματισμένοι, με τα κινητά στα χέρια να προσπαθούν να επικοινωνήσουν, προφανώς με τους οικείους τους. Πυροσβέστες και μέλη των σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν τους τραυματίες στα ασθενοφόρα.

http://www.newsit.gr/files/Image/22-07-11/oslo8.JPG

Το κέντρο κλείνει άμεσα, κτήρια σε μεγάλη ακτίνα εκκενώνονται και αναζητούνται οι αιτίες της τρομακτικής έκρηξης, που σημειώθηκε ανάμεσα στο γραφείο του Νορβηγού πρωθυπουργού, Γενς Στόλτενμπεργκ και του υπουργείου Πετρελαίου. Ο Στόλτενμπεργκ είναι σώος. Τρόμος, πανικός, χάος.



Σχεδόν δυο ώρες μετά την έκρηξη, η αστυνομία επιβεβαίωσε το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15. Επιβεβαίωσε επίσης ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Και το μυαλό όλων πήγε αμέσως σε αυτό που ήταν ο πρώτος φόβος: τρομοκρατική επίθεση. Η πληροφορία πως υπάρχουν κι άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που όμως ακόμη δεν έχουν εκραγεί, προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με μέλος του νορβηγικού Ερυθρού Σταυρού, μέσα στο κυβερνητικό κτήριο υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι, άνθρωποι που τραυματίστηκαν και δε μπόρεσαν να βγουν. Ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες τους δεν υπάρχουν Έλληνες.

http://www.newsit.gr/files/Image/22-07-11/oslo7.JPG

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17όροφο κτήριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Στόλτενμπεργκ καθώς και σε κοντινά υπουργεία, περιλαμβανομένου του υπουργείο Πετρελαίου, όπου εκδηλώθηκε φωτιά.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το κέντρο του Όσλο, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Πετρελαίου και η σύνταξη της εφημερίδας Verdens Gang.



Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται μακριά από την ελληνική πρεσβεία είπε στο NewsIt ο κ. Λίζος, υπάλληλος της πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Μόλις 4-5 τετράγωνα από το σημείο της τρομακτικής έκρηξη βρίσκεται το ελληνικό σχολείο της πόλης. Το οποίο, όμως, λόγω διακοπών είναι ευτυχώς κλειστό, είπε επίσης στο NewsIt η Παρασκευή Τερζούδη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Υπάρχει τουλάχιστον ένας Έλληνας που εργάζεται στο κτήριο, ο οποίος όμως της έστειλε μήνυμα ότι είναι καλά.

http://www.newsit.gr/files/Image/22-07-11/oslo3.jpg

Η κα Τερζούδη μένει 6-7 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης και όπως δήλωσε « άκουσα έναν θόρυβο σαν έκρηξη και σαν σεισμό. Αμέσως, όμως, σκεφτήκαμε ότι επειδή στο Όσλο δεν υπάρχει φυσικό αέριο, ο ήχος δεν ήταν λογικός. Τα μέσα ενημέρωσης στη Νορβηγία μεταδίδουν ο πρωθυπουργός δε βρισκόταν στο κτήριο και Κάνουν λόγο για 6-7 πολύ σοβαρά τραυματίες αλλά δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για νεκρό».

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές. Η Νορβηγία, χώρα-μέλος του NATO, έχει γίνει στόχος απειλών στο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας της εμπλοκής της στις συρράξεις στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη.

Η έκρηξη έγινε την ίδια μέρα που, σύμφωνα με το Aljazeera, οι νορβηγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία εις βάρος του μουλά Κρεκάρ, ιδρυτή της κουρδικής ισλαμιστικής ομάδας Ανσαρ αλ Ισλαμ. Ο Κρεκαρ κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει την Έρνα Σόλμπεργκ, πρώην υπουργό.

Για την ώρα, η αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχει ούτε "βασική θεωρία" για τα αίτια της έκρηξης. "Δεν έχουμε ούτε καν μία υπόθεση εργασίας", δήλωσε ο Σπονχάιμ. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως η έκρηξη προκλήθηκε από μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο".

Στόλτενμπεργκ: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή»

Όλοι οι υπουργοί της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού φαίνεται πως είναι ασφαλείς δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, στην πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά την έκρηξη.

"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 Nyhetskanalen, όμως πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούν αν η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η αστυνομία τον έχει συμβουλεύσει να μην αποκαλύψει την τοποθεσία όπου βρίσκεται. Ο νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένεται να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησής του σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση NRK.

newsit.gr

Διόρισε τον ανιψιό του σύμβουλο στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης !

Μετά τον συγχωριανό «εκλεκτό» του, που τον τοποθέτησε σύμβουλο στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο Άρης Γιαννακίδης «βολεύει» τώρα και τον ανιψιό του με εξίσου προκλητικό μισθό στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και στο πλευρό του Παύλου Δαμιανίδη

Σκοπό να «βολέψει» εκτός από τους συγχωριανούς «εκλεκτούς» του από το Ροδίτη Κομοτηνής αλλά και μέλη της οικογένειας του έχει βάλει όπως φαίνεται ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, αποδεικνύοντας ότι η «αδιαφάνεια» ζει και βασιλεύει στον τόπο μας παρά τις αντίθετες εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του.

Αυτή τη φορά ο κ. Γιαννακίδης με μία προκλητική για τους πολίτες απόφαση «βολεύει» τον ανιψιό του κ. Ιωάννη Σμυλανάκη στη θέση του ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Παύλου Δαμιανίδη, με εξίσου προκλητικό μισθό που ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ το μήνα.

Στην απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με αριθμό πρωτοκόλλου 1999/16-06-2011 αναφέρεται ότι η πρόσληψη του κ. Σμυλανάκη αποτελεί επιλογή του κ. Δαμιανίδη σύμφωνα και με το υπ’ αριθμόν 115/20-5-2011 έγγραφο ενώ ο προσληφθείς θα έχει το ρόλο της υποβοήθησης του έργου του κ. Δαμιανίδη, μάλλον σε γενικούς τομείς αρμοδιοτήτων του καθώς δεν γίνεται πουθενά ειδική αναφορά για συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Η σύμβαση εργασίας υπεγράφη την Παρασκευή 8/7 και σύμφωνα με αυτήν ο κ. Ιωάννης Σμυλανάκης θα παρέχει εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά ενώ η σύμβαση λύεται αυτοδίκαια και χωρίς αποζημίωση για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει ο κ. Δαμιανίδης.

Πάλι καλά, που σύμφωνα με τη σύμβαση, ο προσληφθείς και στενός συγγενής του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ θα υποχρεούται σύμφωνα με τη σύμβαση να εργάζεται και να παρέχει τις υπηρεσίες του ανελλιπώς όλες τις ημέρες και εργάσιμες ώρες. Θυμίζουμε, παλαιότερη προκλητική σύμβαση της τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Κόκλα που διόρισε «εκλεκτό» ως υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων με σύμβαση που δεν τον υποχρέωνε να εργάζεται συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Το μεμπτό στην όλη υπόθεση δεν εστιάζεται φυσικά στο πρόσωπο του κ. Ιωάννη Σμυλανάκη, καθώς δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας αλλά φυσικά στον τρόπο πρόσληψης και στις αδιαφανείς διαδικασίες που προηγήθηκαν αυτής.

http://fonirodopis.gr/press/?p=32577

Δήμος ΒΟΛΒΗΣ για την κατάργηση του υποκαταστήματος Ο.Τ.Ε. Ασπροβάλτας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου που έλαβε χώρα στο Σταυρό, έλαβε ομόφωνη απόφαση κατά της κατάργησης του υποκαταστήματος του Ο.Τ.Ε. στην Ασπροβάλτα.

Η κατάργηση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα και τη συμμετοχή του Δήμου Βόλβης σε κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιούν Δήμοι μαζί με την Π.Α.Σ.Ε. – Ο.Τ.Ε. υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις 28 Ιουλίου 2011 κα ώρα 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ: ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος

Οσο και αν προσπαθούν τα αργυρώνητα ΜΜΕ, να επιβάλουν τη λήθη ορισμένων κρισίμων γεγονότων, δεν πρέπει αυτά να λησμονηθούν από τους σκεπτόμενους – τουλάχιστον – Έλληνες. Ο πρωθυπουργός ανήλθε στην εξουσία εξαπατήσας το λαό, δια ψευδών υποσχέσεών του, εν γνώσει της αναληθείας τους, ότι θα διατηρήσει τους μισθούς και τις συντάξεις στα επίπεδα που ήσαν, αυξάνοντας τα ποσά τούτων, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού.

Eψεξε μάλιστα τον κ. Καραμανλή, διότι συνεφώνησε με τον κ. Αλμούνια το πάγωμα των μισθών και συντάξεων για μία τριετία, με παράλληλη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 30%, κάτι που θα ήταν ανεκτό και κατανοητό από όλους τους Έλληνες.

Oταν όμως ανήλθε στην εξουσία, έκοψε αμέσως τα δώρα και επιδόματα αδείας, περιόρισε σημαντικά τους μισθούς και τις συντάξεις, κατά τις επιθυμίες του, μοιραίου για την Ελλάδα, τότε υπουργού Οικονομικών, επέβαλε δε έκτακτες εισφορές και βαρύτατες φορολογίες. Αυτά ήσαν τα δώρα του προς τον ελληνικό λαό, διότι τον έφερε στην εξουσία.

Αντί δε να σπεύσει να δανεισθεί από τις αγορές τα αναγκαία για την Ελλάδα ποσά, διέσυρε τη χώρα με τις ανθελληνικές δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και περί διαφθοράς της ελληνικής κοινωνίας, προκαλέσας έτσι αναποτρέπτως την αύξηση των επιτοκίων. Η αύξηση αυτή απετέλεσε και τη δικαιολογία προσφυγής μας στον κατ΄ επίφαση μηχανισμό στηρίξεως της τρόικας και του Δ.Ν.Τ., εκφραστού και βασικού οργάνου του καπιταλιστικού συστήματος.

Οι συμμέτοχοι της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, για να μας «σώσουν», δεν μας έδωσαν μόνον τα ποσά, που ήσαν αναγκαία για ένα έτος, αλλά πολύ περισσότερα, ώστε να εξασφαλισθούν οι γνωστοί άγνωστοι παλαιοί δανειστές μας και διεθνείς κερδοσκόποι. Συνεπεία τούτου επιβαρύνθηκε και το δημόσιο χρέος κατά 43 δις ευρώ μέσα σε ένα έτος.

Με άλλα λόγια από το 100-112% του ΑΕΠ, που ήταν επί κυβερνήσεων Καραμανλή, έφθασε ήδη το 150% τούτου και μέχρι τέλους του έτους θα έχει ανέλθει στο 160% του ΑΕΠ. Με την επιβάρυνση δε, που θα προκύψει, αν μας επιβληθεί η επιλεκτική χρεοκοπία, δια του διπλασιασμού του επιτοκίου των νέων ομολόγων, το δημόσιο χρέος μας θα φθάσει στο 200% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει μόνιμη αδυναμία εξοφλήσεως των ομολόγων, για πολλές δεκαετίες και οικονομικός εξανδραποδισμός της φυλής μας.

Ο πατήρ Παπανδρέου υπήρξε ο εφευρέτης και πρώτος εφαρμοστής της υπερχρεώσεως της Ελλάδος. Και ο υιός παρέδωσε αυτή για πάντα στους κερδοσκόπους και δανειστές της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος, κατά την πρόσφατη δημοσκόπηση για την εφημερίδα «ΒΗΜΑ», μειώθηκε στο 16,5%, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο λαός έχει αντιληφθεί πλέον, ότι κάποιο άθλιο παίγνιο παίζεται εις βάρος αυτού και των απογόνων του, καθώς και τη σημασία του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δια της αρχικής δανειακής συμβάσεως έχει παραιτηθεί και του αυτονοήτου δικαιώματος της χώρας να δανεισθεί ή να λάβει οικονομική βοήθεια από άλλη χώρα, προκειμένου να εξοφλήσει προώρως τα συναφθέντα δάνεια με την τρόικα και το Δ.Ν.Τ.

Αν και έγινε γενναία περικοπή μισθών και συντάξεων, οι δαπάνες του αρχικού προϋπολογισμού, αντί να μειωθούν, κατά το πρώτο εξάμηνο του πρώτου έτους, αυξήθηκαν σε ποσοστό 8,8%, γεγονός μη δικαιολογούμενο, πλην μόνον από την συνέχιση της σπατάλης των περισσοτέρων υπουργικών γραφείων, δια της διατηρήσεως στρατιών συμβούλων, ενδεχομένως δε και αργομίσθων.

Ελλείψει ουσιώδους αντιδράσεως της ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση μετά την επιβολή του λίαν αμφιλεγομένου και επιζημίου για τη χώρα «Καλλικράτη», επιχειρεί τώρα ποικίλες ρυθμίσεις, κάθε άλλο παρά ενισχυτικές του έθνους. Προεχόντως κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, κατά την εικαζομένη συναίνεση του δωρητή!

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες θα είναι εν δυνάμει δωρητές οργάνων, εκτός αν οι ίδιοι έχουν εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή τους. Την αφαίρεση των οργάνων θα αναλαμβάνουν οι ειδικοί «οργανισμοί αφαιρέσεως οργάνων», στα κρατικά νοσοκομεία και σε ιδιωτικές κλινικές, μετά «από ιατρική διάγνωση εγκεφαλικού επεισοδίου», ασφαλώς ανιάτου.

Ενόψει του ότι ελάχιστοι θα είναι εκείνοι, που θα σπεύσουν να αρνηθούν εγγράφως την αφαίρεση οργάνων τους προς δωρεάν, ευλόγως υπολογίζεται ότι οι εκ του νόμου δωρητές τούτων θα είναι αμέτρητοι.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, εισηγητής του οποίου είναι ένας βουλευτής και φαρμακοποιός, έχει ήδη εκφράσει την έντονη αντίρρησή του ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, όπως και ομάδες πολιτών και ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας.
Η μετά θάνατον δωρεά οργάνων είναι μία πράξη ανθρωπισμού, η οποία όμως πρέπει να είναι προϊόν ελευθέρας και ανεπηρεάστου βουλήσεως. Η δια νόμου επιβολή μιας «ανθρωπιστικής πράξεως» συνιστά προσβολή της προσωπικότητος του δωρητού, πέραν του ότι εγκυμονεί πλείστους κινδύνους εκμεταλλεύσεως δυσκολοτάτων καταστάσεων και εμπορευματοποιήσεως ανθρωπίνων οργάνων.

Πεντακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί έχουν έλθει στην Ελλάδα σε ένα έτος, είναι δε άγνωστος ο συνολικός αριθμός των λαθρομεταναστών και ανεξιχνίαστες οι επιδιώξεις εκείνων, που τους προωθούν στην πατρίδα μας. Οι αρμόδιοι της πολιτείας παρατηρούν και γνωρίζουν τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών, αλλά σιωπούν. Ο λαός όμως ανησυχεί σοβαρώς, φοβούμενος ότι πολλοί από τους ξένους στο μέλλον θα αποτελούν κίνδυνο εθνικής ασφαλείας για την χώρα μας.

Οι προς το δημόσιον ανείσπρακτες οφειλές ανέρχονται σε 41 δις ευρώ περίπου και οφείλονται από 900.000 περίπου πολίτες. Το 92% όμως του άνω ποσού οφείλεται μόνον από 15.000 πολίτες. Εξ αυτού προκύπτει, ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους υπολειτουργούν, ενώ οργιάζει η άγρια φορολογική καταδίωξη των μικροοφειλετών και η ασυδοσία των μεγαλοοφειλετών, όπως και των κατά σύστημα φοροφυγάδων.
Ουδεμία κυβερνητική πράξη μας πείθει ότι η κατάσταση αυτή θα εκλείψει και ότι θα επιβληθεί φορολογική δικαιοσύνη στους Έλληνες.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=70833

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΝΤΙΩΝ: «Τραντέλληνες οι Παλιννοστούντες Πόντιοι»

* Στα ξένα ήμουν Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος!

«Στην νέα γενιά Ποντίων προσφύγων από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δεν πρέπει να δούμε τους φτωχούς μας συγγενείς, αλλά τα δυναμικά τμήματα που θα πρωτοπορήσουν στην οικοδόμηση ενός παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα, όπως έγινε με τους πρόσφυγες του ‘22» τόνισε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη βουλή στη συζήτηση Επερώτησης για τα προβλήματα των Παλιννοστούντων Ποντίων.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η οδύσσεια του ποντιακού ελληνισμού είναι γνωστή. Διώξεις, εκτελέσεις, τάγματα εργασίας –τα περιβόητα αμελε ταμπουρού- πορείες θανάτου. Μια γενοκτονία με 353.000 θύματα.

Ξεριζωμένοι οι επιζώντες Πόντιοι από τις πατρογονικές τους εστίες, τους φάρους του ελληνικού πολιτισμού, της Τραπεζούντας, της Σαμψούντας, της Αργυρούπολης, αναζήτησαν καταφύγιο άλλοι στην Ελλάδα και άλλοι στη ορθόδοξη Ρωσία.

Και εκεί, πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρυα για τις χαμένες πατρίδες του Πόντου, ήλθαν αντιμέτωποι με νέες διώξεις. Οι σταλινικές εμμονές εναντίον των μειονοτήτων ήταν ιδιαίτερα σκληρές για τους Έλληνες Ποντίους. Και πάλι ξεριζωμός, και πάλι εξορία. Αυτή τη φορά στα γκούλαγκ της Σιβηρίας και στις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Στόχος η εξόντωση. Και για όσους επιβίωναν η λησμονιά της εθνικής τους καταγωγής.

Οι σταλινικές διώξεις

Αυτός, όμως, ο φιλόπονος και καρτερικός λαός, άντεξε. Κράτησε ακλόνητη την ελληνική του συνείδησή, άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής του στα πάτρια, ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά του. Και όταν ήλθε η στιγμή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης, και επετράπη η ελευθερία της μετακίνησης, δεκάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας Ποντίων παλινόστησαν στην Ελλάδα. Στην πλειονότητά τους φτωχοί άνθρωποι, αλλά με σημαντικές ικανότητες, γνώσεις και προσόντα. Έφθασαν με την λαχτάρα να ζήσουν και να δημιουργήσουν στη πατρίδα.

Ποια ήταν όμως, η στάση της ελληνικής Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους τραντέλληνες; Τους τριάντα φορές Έλληνες;

Δυστυχώς, η ενσωμάτωση των παλιννοστούντων στην ελληνική κοινωνία δεν ήταν ανέφελη. Καταφέραμε ακόμη και αυτό. Να νοιώθουν οι παλιννοστούντες Πόντιοι ξένοι στην Ελλάδα. “Στα ξένα ήμουν Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος”, όπως τραγούδησε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Η ανυπαρξία σχεδίου και οράματος, αποκαλύφθηκε από την κρατική αδυναμία να συντάξει και να εκτελέσει οργανωμένα την εγκατάσταση των παλιννοστούντων σε ευαίσθητες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Να τονώσουν με νέο αίμα, οικονομικά παρηκμασμένες και δημογραφικά γερασμένες περιοχές.

Και αναρωτιέμαι κύριοι συνάδελφοι, πώς είναι δυνατόν, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια καθημαγμένη Ελλάδα, με πενιχρά μέσα, να καταφέρει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να ενσωματώσει 1.500.000 πρόσφυγες, και η σύγχρονη Ελλάδα της ΕΕ να αδυνατεί να πράξει τα δέοντα απέναντι σε μερικές δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που ήλθαν τη δεκαετία του ‘90 και του 2000.

Φοβούμαι, ότι τα αίτια αυτής της ανικανότητας οφείλονται σε έλλειμμα οράματος. Λειτουργήσαμε με όρους διαχείρισης. Χωρίς εθνική στρατηγική, χωρίς ιστορική συνείδηση για τις αποφάσεις μας. Γι’ αυτό και οι Πόντιοι δεν αντιμετωπίστηκαν με τους όρους μιας πατρίδας που σέβεται τα παιδιά της και ενδιαφέρεται για την ευημερία και την προκοπή τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόδοση της ιθαγένειας στους παλιννοστούντες, που τόσο γενναιόδωρα αποδίδει σε υπηκόους τρίτων χωρών.

Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα αναδιάρθρωσης των χρεών από στεγαστικά δάνεια, που πράγματι δόθηκαν με ευνοϊκούς όρους. Όμως, σήμερα η οικονομική κρίση έχει πλήξει και αυτούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Δήμος ΒΟΛΒΗΣ σχετικά με την εγκατάσταση σταθμού διοδίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου που έλαβε χώρα στο Σταυρό, έλαβε ομόφωνη απόφαση κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας του σταθμού διοδίων της Εγνατίας οδού στην περιοχή του Ευαγγελισμού.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθησαν και εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά με την εγκατάσταση των διοδίων. Ωστόσο η απόφαση ήταν ομόφωνη όπως και η πεποίθηση ότι η Εγνατία πρέπει να παραμείνει δημόσιος δρόμος ανοιχτός στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και ειδικά στους δημότες Βόλβης που είναι εντός του νομού Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης που αναφέρει λεπτομερώς το σκεπτικό της απόφασης.


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

(ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21/07/2011)


Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλβης , στη συνεδρίασή του στις 21-7-2011, τάσσεται ενάντια στην λειτουργία διοδίων επί της Εγνατίας οδού, στην περιοχή Ευαγγελισμού, εντός των ορίων του Δήμου Βόλβης

Το δημοτικό συμβούλιο θεωρεί ότι ήδη ο Έλληνας πολίτης είναι επιβαρυμένος από την δυσβάσταχτη λόγω του μνημονίου φορολογία και έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του για νέες φορολογίες και κυρίως οι πολίτες του Δήμου Βόλβης, ως έχοντες άμεση σχέση με τα εν λόγω διόδια, λόγω συχνής μετάβασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για λόγους ενδοεπικοινωνίας στα Διοικητικά όρια του Δήμου Βόλβης.

Η λειτουργία των εν λόγω διοδίων θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας, τόσο κυκλοφοριακά, υγείας, ασφαλείας, όσο και περιβαλλοντικά.

Θα επιβαρυνθούν οι παράπλευροι επαρχιακοί στενοί και επικίνδυνοι υφιστάμενοι δρόμοι, με την κίνηση που θα προκληθεί για την αποφυγή των διοδίων , με αποτέλεσμα την πρόκληση αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων και εγκυμονούντων κινδύνων σε βάρος των κατοίκων που βρίσκονται πέριξ αυτών των δρόμων.

Θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον, με δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο στην υγεία των κατοίκων του Δήμου Βόλβης, όσο και στο παραλίμνιο, ήδη επιβαρυμένο, οικοσύστημα.

Θα αντιστρέψει την οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη που τελευταία παρατηρείται στα όρια του Δήμου μας, λόγω της κατασκευής της Εγνατίας οδού και την ελαχιστοποίηση των αποστάσεων από την πόλη της Θεσσαλονίκης , αλλά και των όμορων Νομών.

Θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητα του Δήμου μας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Β. Ελλάδας.

Ζητάμε να μην υλοποιηθεί η λειτουργία των εγκατασταθέντων διοδίων στην περιοχή του Ευαγγελισμού του Δήμου Βόλβης.

Το Δ.Σ. του Δήμου Βόλβης, με το παρόν ψήφισμα, τάσσεται επίσης ενάντια σε κάθε απόφαση ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Να παραμείνει ως έχει και να λειτουργεί ως Κρατική Ανώνυμη Εταιρία έχοντας υπό την επίβλεψή της τη συντήρηση της Εγνατίας οδού.


Το ανωτέρω ψήφισμα να αποσταλεί – κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος , να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλβης, καθώς και στον ημερήσιο τύπο.

Ακόμα και ο Παπούλιας γελάει μ' αυτά που ακούει από τον ΓΑΠ

Μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, λένε και μάλλον έχουν δίκιο:

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/C5F29130E66E14966BBD9CDF7CCB7E17.jpg

Ο Παπανδρέου ευχαρίστησε και τον τούρκο σύμβουλό του τον Κεμάλ Ντέρβις!!!

Τραγική πτώση της πατρίδας!! Που καταντήσαμε!!! Να έχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Τούρκο σύμβουλο τον Κεμάλ Ντέρβις και να τον ευχαριστεί και δημοσίως!!!
Δείτε το βίντεο:


hellas-orthodoxy.blogspot.com

"ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ" (ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ) : Ένα κίνημα Ιδεών Εθνικιστικής ανατροπής

Η «Νέα Δεξιά» γεννήθηκε στις ταραχές του ΄68. Τότε που οι νέοι της γαλλικής Δεξιάς, (με την ευρωπαϊκή έννοια του όρου) δηλαδή οι Εθνικιστές, φλέρταραν με την επανάσταση, μια επανάσταση ενάντια στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς. Τότε που η ρήξη με την ιδεολογικο-πολιτική ακινησία του γαλλικού εθνικιστικού («Δεξιού») χώρου της εποχής προέβαλε επιτακτική.

Τότε που ο Codreanu, o Jose Antonio, οι λογοτέχνες του εθνικιστικού «ρομαντικού» ρεύματος όπως ο Drieu la Rochelle, o Celine και πολλοί άλλοι, άρχιζαν να αποτελούν τους οδοδείκτες της εξόδου των Γάλλων Εθνικιστών (και όχι μόνον), από τον ιδεολογικο-πολιτικό λήθαργο στον οποίον είχε περιπέσει ο εθνικιστικός «χώρος», αδρανοποιητικά επαναπαυμένος στο νανούρισμα των αναμνήσεων, των καταστάσεων και των προσώπων του γαλλικού εθνικισμού της εποχής του μεσοπολέμου. Όπως σημειώνεται στον υπότιτλο του βιβλίου, η Νέα Δεξιά είναι ένα “κίνημα ιδεών εθνικιστικής ανατροπής”. Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 μέχρι και τις ημέρες μας, απετέλεσε μία ιδεολογική ασφυξιογόνο μάσκα για το ευρύτερο πατριωτικό κίνημα. Με τις ιδέες της, την πολεμική της, τα επιχειρηματά της, έδωσε νέα ώθηση στον ιδεολογικό πόλεμο. Σε αυτό το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε τους κυριώτερους σταθμούς αυτής της προσπάθειας και μία βιογραφική παρουσίαση των σημαντικότερων συντελεστών της.
http://nrk.no/drfront/resources/img/2011-07/22/26-db4a566f-e2362cb8.jpegΤο τηλεοπτικό δίκτυο NRK μετέδωσε πριν από λίγο ότι έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι δύο ανθρώπων από την ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Όσλο, πολύ κοντά στην έδρα της κυβέρνησης νωρίτερα σήμερα. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία και νορβηγικά ΜΜΕ, η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα.

Όπως δήλωσαν δύο μέλη της κυβέρνησης τα οποία ερωτήθηκαν σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ είναι σώος και ασφαλής.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής διεκδίκηση της ευθύνης για την επίθεση, αν και η Νορβηγία, χώρα-μέλος του NATO, έχει γίνει στόχος απειλών στο παρελθόν, κυρίως εξαιτίας της εμπλοκής της στις συρράξεις στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη.

«Πρέπει να ήταν βόμβα. Άνθρωποι έτρεχαν έχοντας καταληφθεί από πανικό. Μέτρησα τουλάχιστον 10 τραυματίες», είπε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας.

Δημοσιογράφος που βρισκόταν επί τόπου ανέφερε πως η τεράστια έκρηξη σκόρπισε συντρίμμια στους δρόμους και συντάραξε ολόκληρο το κέντρο της πόλης περίπου στις 15:30 (16:30 ώρα Ελλάδας).

Εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Όσλο δήλωσε ότι «μέχρι τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διακομίστηκαν εδώ και νοσηλεύουμε επτά ανθρώπους», προσθέτοντας πως «δεν γνωρίζω πόσο σοβαρά είναι τραυματισμένοι».

Η αστυνομία είχε αποκλείσει το κέντρο του Όσλο, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Πετρελαίου -- όπου νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά -- και η σύνταξη της εφημερίδας Verdens Gang.

Για αρκετή ώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας επικρατούσε «χάος», είπε ένας δημοσιογράφος.

Νορβηγία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την έκρηξη στο κέντρο του Όσλο· για βόμβα κάνει λόγο η αστυνομία.

Τουλάχιστον δύο θάνατοι έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί από την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στη συνοικία που αποτελεί την έδρα της κυβέρνησης και οφειλόταν σε βόμβα, σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο NRK και την αστυνομία της χώρας.

Στον Ελαιώνα και σε υφιστάμενο δημόσιο κτίριο που θα μετασκευαστεί, προβλέπεται να λειτουργήσει ισλαμικό τέμενος

Τροπολογία με την οποία "ανοίγει ο δρόμος" για τη λειτουργία, στο χώρο του Ελαιώνα, λατρευτικού χώρου (τεμένους) για τους μουσουλμάνους που διαβιούν στην περιοχή της πρωτεύουσας κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και συνυπογράφεται από πλειάδα συναρμοδίων υπουργών.

Το ισλαμικό τέμενος, η κατασκευή του οποίου αναβάλλεται για σχεδόν δύο δεκαετίες, προβλέπεται να λειτουργήσει "σε τμήμα δημοσίου κτήματος" της περιοχής του Ελαιώνα και ειδικότερα "σε υφιστάμενο κτίριο, το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μετασκευαστεί κατάλληλα", όπως αναφέρεται στην τροπολογία.

Για την ταχεία εκτέλεση του έργου, η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του θα γίνει στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι σχετικές δαπάνες θα βαρύνουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σε σχέση με τη διαχείριση του τεμένους μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, στην τροπολογία ορίζεται ότι η χρήση του παραχωρείται από το δημόσιο δωρεάν στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών", που συστάθηκε με νόμο του 2006.

Μέρκελ δεσμεύτηκε σήμερα ότι "θα αφοσιωθεί με όλες της τις δυνάμεις στην υποστήριξη" των προσπαθειών για την ανάκαμψη της Ελλάδας

"Πιστεύω ότι η χώρα θέλει να πετύχει και θα αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο να την υποστηρίξω", δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην Ελλάδα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Βερολίνο.

Όμως "η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, είναι ότι από τη μία πλευρά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές εθνικές επιχειρήσεις", σημείωσε η Μέρκελ. "Από την άλλη πλευρά πολλά πράγματα παραμένουν κλειστά, όπως για παράδειγμα ο τομέας των μεταφορών", υπογράμμισε.

"Το άνοιγμα που θα γνωρίσει η Ελλάδα θα οδηγήσει στη γέννηση ευκαιριών", συνέχισε. "Το μέλλον θα αποδείξει ότι αυτά είναι τα αντικείμενα που θα επιτρέψουν (στην Ελλάδα) να αποκτήσει ξανά ανάπτυξη".

Η Μέρκελ προσέθεσε ότι ζήτησε από τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ "να επικοινωνήσει με τη βιομηχανία για να δει τι μπορούν να κάνουν".

Η γερμανική εφημερίδα Χάντελσμπλατ γράφει σήμερα ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα 16 σημείων με τίτλο "επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα", το οποίο καταγράφει λεπτομερώς τις δυνατότητες που υπάρχουν για τις γερμανικές επιχειρήσεις και τα ιδρύματα να εμπλακούν στην ελληνική διαδικασία μεταρρυθμίσεων. Η εφημερίδα συγκρίνει το πρόγραμμα αυτό με το σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο υιοθέτησαν οι ΗΠΑ για να υποστηρίξουν οικονομικά την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρέσλερ θα διοργανώσει κυρίως μια διάσκεψη γερμανών επενδυτών, θα προσφέρει μια βοήθεια από τη Γερμανία στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και στην αναζήτηση επενδυτών, προσθέτει η εφημερίδα.

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργού της είναι "συντονισμένες, συνετές και δίκαιες".

Επίσης υπενθύμισε ότι η Γερμανία και η Ελλάδα είχαν συμφωνήσει πέρυσι να ενισχύσουν τις οικονομικές τους σχέσεις και ότι είχε δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για αυτόν το σκοπό στους κόλπους του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι εργασίες της οποίας θα εξυπηρετήσουν ως "εφαλτήριο" για τις σημερινές σκέψεις όσον αφορά αυτό το "Σχέδιο Μάρσαλ, αν θέλουμε να το ονομάσουμε έτσι".

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ απέρριψε επίσης τις επικρίσεις που είχε δεχθεί όσον αφορά τον χειρισμό της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και δήλωσε ότι η ίδια είναι "μια παθιασμένη Ευρωπαία".

"Αν είχα τόσο πάθος για όλα όσο έχω για την Ευρώπη η ημέρα μου θα διαρκούσε 48 ώρες", σημείωσε και προσέθεσε: "Αυτό είναι ένα Μερκελικού είδους πάθος και είναι αρκετά έντονο".

"Η υποστήριξη του ευρώ είναι ιστορικό μας καθήκον. Είναι μέρος της επιτυχίας της Γερμανίας. Μια Ευρώπη χωρίς το ευρώ είναι πλέον κάτι το αδιανόητο", υπογράμμισε.

Η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι τα μέλη της ευρωζώνης με μεγάλο χρέος θα εφαρμόσουν με επιτυχία τις μεγαλεπήβολες οικονομικές τους μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους.

"Μαζί θα τα καταφέρουμε", σημείωσε. "Κάθε μέλος της ευρωζώνης γνωρίζει τις ευθύνες του".

Κατά τη χθεσινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες η Μέρκελ σημείωσε ότι μίλησε με τους ηγέτες των χωρών που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη --Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία-- και ότι σε καθεμία από αυτές τις χώρες υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει με το πρόγραμμα λιτότητας που έχει υιοθετήσει.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης ότι "δεν μπορούμε ακόμη να πούμε" πόσο θα στοιχίσουν τα μέτρα αυτά που αποφασίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες στους γερμανούς φορολογούμενους. "Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε το κόστος να είναι το χαμηλότερο δυνατό", προσέθεσε, "όμως δεν μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό πριν από το τέλος".

Η Μέρκελ επαναβεβαίωσε εξάλλου τα σχέδιά της να είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2013. "Όπως μπορείτε να δείτε, αγαπάω τη δουλειά μου. Και δεν προβλέπεται αυτό να αλλάξει γρήγορα", κατέληξε.

Σαμαράς για τη χθεσινή απόφαση: "Θετικό βήμα", όμως η απόφαση αυτή δεν επαρκεί, έχει ελλείψεις και δημιουργεί νέα προβλήματα"

Συμπυκνώνοντας την αποτίμησή του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας "θα δίνουμε "παράταση ζωής" σε μια οικονομία που αργοπεθαίνει, λόγω της ύφεσης".

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την χθεσινή απόφαση ως "ομολογία ότι η μέχρι τώρα πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου απέτυχε πλήρως".

Γι αυτό και χρειάζονται καινούργια μέτρα, καινούργιες δανειακές συμβάσεις, ενώ μετατίθεται συνεχώς ο χρόνος που η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές, είπε.

"Η απόφαση για την βελτίωση των όρων δανεισμού δεν επαρκεί, αν δεν ξεπεραστεί η βαθιά ύφεση κι αν δεν μπούμε σε ανάκαμψη και ανάπτυξη", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι " τώρα πλέον είναι, δυστυχώς, πολύ πιθανό να προκύψει, τις επόμενες μέρες, προσωρινή επιλεκτική χρεοκοπία, που αποτελεί αναμφίβολα "ρετσινιά" για την Ελλάδα και την Οικονομία της και βάζει ζήτημα στήριξης της ρευστότητας. Κι αυτό φαίνεται να καλύπτεται από τη συμφωνία. Αλλά, δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο θα κρατήσει, ούτε πως θα αντιδράσει η Ελληνική οικονομία, ούτε πως θα αντιδράσουν οι διεθνείς αγορές στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας".

Χαρακτήρισε, πάντως, θετικό το γεγονός ότι ενισχύεται η ρευστότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, για να προσθέσει, όμως, ότι "δεν διασφαλίζεται η ρευστότητα της πραγματικής μας Οικονομίας".

Επίσης είπε ότι είναι σημαντικό πως ο Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) στη δευτερογενή αγορά ενεργοποιείται, είναι, όμως, αδύνατο να γίνει αυτό, αν δεν αυξηθεί σημαντικά το συνολικό ποσό που έχει το ταμείο στη διάθεσή του, κάτι για το οποίο δεν προβλέπεται τίποτε.

Κρίνοντας περαιτέρω την απόφαση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτή έχει μεγάλες ασάφειες και ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι και ανεπαρκής: "Προβλέπει, μια μικρή μείωση του συνολικού χρέους, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πριν το Μνημόνιο, το Ελληνικό χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ. Με το πρώτο Μνημόνιο, προβλεπόταν να φτάσει μέχρι και το 149% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Στη συνέχεια, αυτός ο στόχος αναθεωρήθηκε πολλές φορές προς τα πάνω. Πριν, μάλιστα, το Μεσοπρόθεσμο είχε φτάσει στο 200%. Με το Μεσοπρόθεσμο κατέληξε στο 160%. Τώρα, επανέρχεται στο 149% του ΑΕΠ, περίπου. Εδώ, απλώς ομολογείται και διορθώνεται το λάθος του Μνημονίου".

Ανησυχητική χαρακτήρισε, εξ άλλου, την απόφαση για "εμπράγματες εγγυήσεις" στο νέο δανεισμό και επανέλαβε ότι "για μας δεν είναι αποδεκτό, όπως δεν ήταν μέχρι τώρα και για τον κ. Παπανδρέου".

Αμφισβήτησε δε και την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι "μπήκε "πάτος στο βαρέλι", δηλαδή ότι σταμάτησε η διόγκωση του χρέους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: "Αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Το χρέος μεγαλώνει από τα ελλείμματα που έχουμε κάθε χρόνο. Μέχρι χθες, για το φετινό πρώτο εξάμηνο, έπρεπε να έχει πέσει το έλλειμμα 4% και έχει ανεβεί 28%. Κι όσο το έλλειμμα, λοιπόν, δεν πέφτει, το χρέος θα μεγαλώνει". Προέβλεψε ότι όσο διατηρείται η σημερινή οικονομική πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, με τέτοια ύφεση, σίγουρα το έλλειμμα θα μεγαλώνει και η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται για την Ελληνική Οικονομία.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα "σκοτεινά σημεία που υπάρχουν στην συμφωνία": "Η χθεσινή συμφωνία προϋποθέτει δύο πράγματα: Και την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και νέα δανειακή σύμβαση με το Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή νέα μέτρα", είπε.

Απάντησε δε στην επίθεση που του έκανε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου: "Βρήκε, προ ολίγου, την ευκαιρία ο κ. Παπανδρέου, να κατηγορήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να κοιτάξει την ανάκαμψη της Οικονομίας και το χάος της κυβέρνησής του, στρέφει πάλι τα πυρά του στην ΝΔ. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τις ευθύνες του θέλει να κρύψει. Και για την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό στήριξης. Άλλωστε, μέχρι τώρα όλες οι ελπίδες που δόθηκαν κι όλες οι "σωστικές πρωτοβουλίες" που εξαγγέλθηκαν, οδήγησαν σε σημαντική επιδείνωση", είπε.

Έκλεισε δε τη δήλωσή του λέγοντας ότι "προτεραιότητα, για μας, σήμερα, είναι αυτό που ήταν προτεραιότητα για εμάς και χθες: Η αλλαγή πολιτικής για επανεκκίνηση της οικονομίας. Η μάχη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα κριθεί κυρίως μέσα στην Ελλάδα. Από την μάχη της ανάπτυξης. Κι αυτό απαιτεί πρωτίστως αλλαγή πολιτικής".

Καψαμπέλης: Για τον Χατζηεμμανουήλ μας γκάστρωσε... τώρα με την Τίνα έβαλε φίμωτρο

Να τον χαίρονται εκεί στη Συγγρού τον δημοσιογράφο της Δημοκρατίας που διαφημίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Όταν ο Χατζηεμμανουήλ, που σε τελική ανάλυση είναι και καθηγητής του London school of economics, προτάθηκε για μια διεθνή θέση, ο Καψαμπέλης μέσω του press-gr μας γκάστρωνε καθημερινά... τώρα που ο Γιωργάκης έστειλε την Τίνα, με μόνο προσόν το καλογυμνασμένο κοκκαλιάρικο σώμα, στον ΟΟΣΑ... ο εν λόγω κύριος κυκλοφορεί με φίμωτρο...

Προφανώς η Τίνα πληρώνει καλύτερα απ' τον Χατζηεμμανουήλ...

Αλλά θα έρθει η ώρα που θα το νιώσουν καλά στο πετσί τους στη Συγγρού
και εγώ θα είμαι εδώ για να τους τα θυμίζω ;)

GAP κλαίγοντας με αναφιλητά: έδωσε τη μάχη έχοντας στη σκέψη του μόνο (το πως θα κοροϊδέψω για άλλη μια φορά) τον απλό κόσμο

Επιτυχία για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο ΓΑΠ τη χθεσινή απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, την οποία απέδωσε στις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αποδείχθηκαν, είπε, οι αρετές των Ελλήνων και καταρρίφθηκαν μύθοι απαξιωτικοί για τους Έλληνες.

Ο ΓΑΠ, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του σταην αίθουσα, όσο και με το τέλος της εισηγητικής του ομιλίας, αναφέρθηκε και στο προσωπικό του στοίχημα σε αυτή την υπόθεση, για την οποία δέχθηκε, όπως είπε, σφοδρή κριτική σε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά, όπως πρόσθεσε, έδωσε τη μάχη έχοντας στη σκέψη του μόνο τον απλό κόσμο.

Εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άκουγε την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η χώρα μας κατόρθωσε να παραμείνει όρθια και ζωντανή.

Ο ΓΑΠ τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο ΓΑΠ αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα, από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η άγνωστη πρώην σύζυγος του Γ. Παπανδρέου

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η Εύα Ζησιμίδου ήταν η μεταφράστρια του Στρος Καν όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα. Επίσης, λίγοι είναι και εκείνοι που γνωρίζουν πως η Εύα Ζησιμίδου υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου και απέκτησαν τον Ανδρέα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο όταν ήταν φοιτητές. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους έγιναν αχώριστοι και λίγο πριν επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα παντρεύονται με πολιτικό γάμο.

Η εγκατάστασή τους στο σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί δεν θα είναι εύκολη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει αμέσως στους γονείς τους ότι είναι παντρεμένος, αφού μέχρι τότε ο πολιτικός γάμος δεν είχε ισχύ στην Ελλάδα. Η Εύα Ζησιμίδου επιμένει να κάνουν θρησκευτικό γάμου έτσι ώστε αν έμενε έγκυος να μην υπήρχε πρόβλημα με την εγγραφή του παιδιού στο ελληνικό ληξιαρχείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου την καθησυχάζει λέγοντάς της πως όταν το ΠΑΣΟΚ θα γίνει Κυβέρνηση, ο πατέρας του θα πέρναγε αυτή τη νομοθεσία, όπως και έγινε.

Τα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι αρχίζουν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και ο πατέρας του του εμπιστεύεται το Υφυπουργείο Πολιτισμού και στην συνέχεια το υπουργείο Παιδείας. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατάνε αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι και η Εύα μένει μόνη της μαζί με τον γιο τους. Και οι δυο έχουν αντιληφθεί ότι αρχίζουν να απομακρύνονται αλλά δεν κάνουν λόγο για χωρισμό , αφού κάτι τέτοιο δεν θα έκανε καλό στο πολιτικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου.

Τα Χριστούγεννα του 1985 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει στην σύζυγό του πως θα πάει λίγες μέρες στην Ιταλία και τότε καταλαβαίνει πως φτάνει το τέλος. Ο Αντρέας Παπανδρέου θέλει το διαζύγιο να είναι συναινετικό και συζητώντας με τη νύφη του καταλήγουν στα διαδικαστικά της διατροφής και ο γάμος τους τελειώνει ήρεμα, αφού και οι δύο τους είναι ά νθρωποι χαμηλών τόνων.

Η Εύα Ζησιμίδου λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον σημερινό Πρωθυπουργό, εξομολογήθηκε τα όσα έζησε στο πλευρό του στον παλιό του συνεργάτη Δήμο Μπότσαρη, ο οποίος τα χρησιμοποίησε στο βιβλίο του με τίτλο: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει», ένας τίτλος που αποκαλύπτει το περιεχόμενό του.

http://www.gossip-tv.gr/

Κεφαλογιάννης: η σημερινή εγγύηση των καταθέσεων έτσι όπως έχει δοθεί από την Κυβέρνηση είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης υποστηρίζει ότι η σημερινή εγγύηση των καταθέσεων έτσι όπως έχει δοθεί είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη ..και με παρέμβαση του στην Βουλή ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να εισάγει για κύρωση από τη Βουλή την οδηγία 2009/14/ΕΚ .

το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

To όριο κάλυψης της εγγύησης των καταθέσεων ορίζεται από την Οδηγία 2009/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου 2009. Σύμφωνα με την Οδηγία αυτή «τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι το ποσό για την κάλυψη του συνόλου των καταθέσεων κάθε καταθέτη ορίζεται σε 100000 Ευρώ εφόσον οι καταθέσεις καθίστανται μη διαθέσιμες». Το όριο αυτό ισχύει εσαεί για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Οδηγία αυτή πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως στο εθνικό νομικό πλαίσιο. Η καταληκτική ημερομηνία ενσωμάτωσης της οδηγίας ήταν η 31/12/2010 που η Κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου-Τρόικας αγνόησε επιδεικτικά και αγνοεί μέχρι σήμερα



Αντίθετα με την υπʼ αριθμόν 23384 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1309, 16 Ιουνίου 2011) η εγγύηση των καταθέσεων έως του ορίου των 100.000 παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2015. Η ρύθμιση αυτή αφορά διάταξη απαρχαιωμένου νόμου 2832/2000 για τις εγγυήσεις καταθέσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, που όμως δεν διασφαλίζει ούτε το χρόνο καταβολής ούτε τις προϋποθέσεις που θέτει η οδηγία 2009/14/ΕΚ υπέρ των καταθετών.

Συνεπώς η εν λόγω Υπουργική Απόφαση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου. Περαιτέρω δεδομένης της εκροής των καταθέσεων προς το εξωτερικό και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία η εγγύηση των καταθέσεων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης του κοινού προς το τραπεζικό σύστημα της χώρας και συνεπώς για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επομένως η σημερινή εγγύηση έτσι όπως έχει δοθεί είναι άνευ αξίας και χωρίς ουσιαστική κάλυψη

Ερωτασθε εν ονόματι ποιων σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου δεν εισάγει για κύρωση από τη Βουλή την οδηγία 2009/14/ΕΚ ?

Εύλογο το ερώτημα, για το κύκλωμα των στημένων αγώνων, στο αυριανό ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου

Δείτε το:

GAP στο Υπ. Συμβούλιο: Επιτέλους χρεοκοπήσαμε και έφυγε από πάνω μου ένας βραχνάς...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGYK4nDfWux8GOVec24rJMacY7m87X6-dR6CCwsDaliagqwNww1PNkYZrpdUckQhLT3NV-8ITCdQApjpF8iMh6MbnFmPU-B2qudKfyUyZNFYiokCnlIgYJaO9Y-jxLM7wvinjnThsKnGE/s200/8.png"Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο ΓΑΠ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας",υπογράμμισε και πρόσθεσε: "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη"... στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός ανέθεσε στον Ραγκούση-Νταλάρα να κάνει διεθνή διαγωνισμό για να βρει έστω και έναν άνθρωπο στον πλανήτη που να πιστεύει αυτές τις παπαριές του...

Επί Μητσοτάκη ήθελαν να γκρεμίσουν με τρακτέρ τη νομαρχία... τώρα κάνουν απλά συμβολική κατάληψη και σπίτια τους

Μιλάμε για τους αμετανόητους ΠΑΣΟΚους τους Ηρακλειώτες που δήθεν κάνουν κινητοποιήσεις... ταξιτζήδες, αγρότες κ.λπ... δεν έχει σημασία:

Σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο, όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν, πεζή, σε πορεία στο κέντρο της πόλης και σε κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ πριν τη γενική συνέλευση οι εκπρόσωποι των ταξιτζήδων είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη.

Πιάστηκε στα πράσα με τη μίζα Αντιδήμαρχος του Καμίνη

Σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας, με πρωταγωνιστές τον διευθυντή και τον πρόεδρο του του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ο οποίος ήταν Αντιδήμαρχος εκλεγμένος με τον Καμίνη, αποκαλύφθηκε απο έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Χτες το βράδυ συνελήφθη στην Κηφισιά από αστυνομικούς, που τον είχαν παγιδεύσει, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, καθώς και 43χρονος συνεργάτης του. Οι δύο τελευταίοι δεν συνελήφθησαν, διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με ανακοινωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία που έκανε στον δήμαρχο, στις 16 Ιουλίου 2011, 45χρονος γενικός διευθυντής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια προμήθευε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε αμέσως τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος παρέπεμψε τον 45χρονο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση άμεσα.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο 45χρονος, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για να προχωρήσει άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών του δήμου προς την εταιρεία του. Για τον ίδιο λόγο, ο 58χρονος κατηγορούμενος, πριν από λίγους μήνες, είχε πάρει από τον καταγγέλοντα, άλλα 7.000 ευρώ.

Ο προμηθευτής τροφίμων, επίσης, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και αντιδήμαρχος, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, πριν από λίγες μέρες απαίτησαν από τον ίδιο, ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών του δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, που ανέρχεται στο ποσό των 406.000 ευρώ, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις τους.

Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΒΑΝΤΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

   ΠΩ ΠΩ τι γίνεται.Όλοι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ τα δίνουν όλα.Μυρίστηκαν ΦΑΓΗΤΟ. Τώρα αν από Δευτέρα αρχίσουν οι ΦΑΠΕΣ,σιγά μην μάθει τίποτα το ΠΟΠΟΛΟ.
   Έχουν αρχίσει και τα μπάνια του λαού όπως έλεγε και ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ. Τι δεν πάει ο κόσμος διακοπές,γιατί δεν φθάνουν τα λεφτά ?
  Δεν πειράζει,ποιος κάθεται να ακούει ειδήσεις στις 8 το απόγευμα με τη ζέστη που κάνει.
  Το θέμα είναι ότι σε 1 -2 μήνες θα αρχίσουν να βγαίνουν τα στοιχεία του προτελευταίου τριμήνου για την οικονομία.
   Τότε θα καταλαβαίνετε όταν σας έλεγα ότι κάτι άρχισε να βρωμάει.Θα βγουν τότε ο ΗΛΙΘΙΟΣ και ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ με την γνωστή κλαψομουνιά τους να μας πουν για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
   Τότε το παιχνίδι έρχεται σε ΕΜΑΣ. Είτε θα τους ΜΑΜΗΣΟΥΜΕ η θα μας ΜΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
   Θέλετε να ζήσετε τουλάχιστον ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ?Οπλιστείτε λοιπόν με "ΔΥΝΑΜΗ "και ΒΟΥΡ στον πατσά.
    Υ.Γ. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις με ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΒΑΛΑ έρχονται οσονούπω.

Αυτές είναι οι Τράπεζες (ασφαλιστικές ετ.) που συμμετέχουν εθελοντικά στο σχέδιο για την Ελλάδα

Όλα αυτά ενώ το CDS έχει πέσει στις 1700 μονάδες (βουτιά 600 μ.β.) και το spread στις 1220 μονάδες (πτώση πάνω από 100 μονάδες)... βέβαια όλα αυτά μπορεί και να μη σημαίνουν τίποτα μιας και στις 6.05.2010 το spread ήταν στις 851 μονάδες και 6 μέρες μετά, αφού ανακοινώθηκε το μνημόνιο, έπεσε στο μισό, στις 430 μονάδες για να ξαναπάει στις 20.08.2011 στις 848 μ.β. ...

Αυτό δείχνει ότι οι "κερδοσκόποι" δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόμαστε:

Αναλογιστείτε ότι τώρα που μας δανείζουν τα Κράτη της ΕΕ και τα επόμενα χρόνια, οι "κερδοσκόποι" χάνουν χρήματα μιας και δεν μας δανείζουν οι ίδιοι. Πιστεύει κανείς ότι αυτός είναι ο στόχος τους; Όχι! Ο στόχος τους είναι να σε δανείζουν με τόσο επιτόκιο που να μπορείς να αναπνεύσεις μόνος σου, έστω και βαριά όπως τώρα η Ισπανία που χθες πχ. δανείστηκε με 6% παρά κάτι, και όχι να σε βάλουν στον αναπνευστήρα της ΕΕ μιας και δεν θα σε συμφέρει να δανείζεσαι... όλα αυτά βέβαια με φυσιολογικά κράτη και όχι με κράτη μαριονέτες σαν το δικό μας στη συγκεκριμένη φάση που δεν εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη και από ώρα σε ώρα θα βγούνε διάφοροι γελοίοι ΠΑΣΟΚοι να ζητήσουν και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τη στιγμή που χθες ο κολοτούμπας Οικονόμου υποσχέθηκε πως θα μειωθεί το ΦΠΑ το φθινόπωρο!!

Δείτε λοιπόν ποιες Τράπεζες αποφάσισαν να συμμετέχουν "εθελοντικά" στο σχέδιο δανειοδότησης της Ελλάδας:


Φάπα μεγατόνων για τους Σκοπιανούς από τις ΗΠΑ !

Οι Αμερικανοί περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το “FYROM” σε επίσημα έγγραφα!!!

Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το νέο ψήφισμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ.

Κύπρος: Η έκθεση των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς

Κανένας κανόνας και καμία οδηγία για την ασφαλή φύλαξη και εναποθήκευση πυρομαχικών δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση των 98 εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονταν εκτεθειμένα για δυόμισι χρόνια σε υπαίθριο χώρο της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης».

πιο πάνω διαπίστωση περιλαμβάνεται στην έκθεση που συνέταξε η δεκαμελής ομάδα Ελλήνων εμπειρογνωμόνων και υποβλήθηκε δύο ημέρες μετά την τραγωδία. Η έκθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών. Τη 10σελιδη έκθεση αποκάλυψε η εφημερίδα «Πολίτης».

Κατόπιν διαταγής του ΓΕΕΘΑ το πρωί της μοιραίας Δευτέρας, 11 Ιουλίου, συστάθηκε στην Ελλάδα «μικτή ομάδα εργασίας» αποτελούμενη από τους Ι. Δρυμούση πλοίαρχο, Α. Βλαχάκη αστυνομικό υποδιευθυντή, Χ. Καλογερόπουλο επιπυραγό, Α. Αντωνιάδη σμηναγό, Χ. Παναγιωτόπουλο αστυνόμο Β, Δ. Δημακογιάννη υποπυραγό, Κ. Ιωσηφίδη ανθυπολοχαγό, Β. Νίτσα ανθυπολοχαγό, Λ. Νταλαχάνη ανθυποσμηναγό και Κ. Μπουγιούκο αρχικελευστή, με οδηγίες τη διερεύνηση των συνθηκών «του σοβαρού συμβάντος της έκρηξης που έλαβε χώρα εντός των εγκαταστάσεων της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης». Η ομάδα αυτή έφθασε αυθημερόν στην Κύπρο με C 130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκε το χώρο του ατυχήματος. Την Τρίτη, 12 Ιουλίου η ίδια ομάδα εργασίας «εκτέλεσε αυτοψία στον τόπο της έκρηξης».

Στην έκθεση μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: Για την επιλογή του χώρου εναπόθεσης-φύλαξης των υπόψη εκρηκτικών υλών έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη το κριτήριο Q-D Quantity-Distance (απόσταση ασφαλείας ζωτικών περιοχών επηρεαζόμενες από την έκρηξη) το οποίο για τη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμάται ότι είναι περίπου τα 7,5 χιλιόμετρα, κατά παράβαση των σχετικών κανονισμών . Τα εμπορευματοκιβώτια στοιβάχτηκαν όλα μαζί χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι διάδρομοι ανάμεσα τους, που θα επέτρεπαν τη διενέργεια των προβλεπόμενων επιθεωρήσεων, από αρμόδιο προσωπικό σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό. Το γεγονός αυτό μεγιστοποίησε την πιθανότητα του φαινομένου της “εκ συμπαθείας έκρηξης”(να έγινε πολύ κοντά έκρηξη). Τα εμπορευματοκιβώτια, στα οποία ήταν εναποθηκευμένα οι εκρηκτικές ύλες, βρίσκονταν εκτεθειμένα στις καιρικές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες από την ημερομηνία παραλαβής τους μέχρι και την ημέρα όπου έλαβε χώρα το συμβάν, χωρίς να εξασφαλίζονται ικανοποιητικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό ο μέγιστος χρόνος αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορευματοκιβώτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των ενενήντα (90) ημερών και αυτό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Αναφορικά με το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων οι ειδικοί εξ Ελλάδος επισημαίνουν, (αφού τους παρατέθηκαν και τα στοιχεία που υπήρχαν από τον αρχικό έλεγχο του φορτίου) ότι «πρόκειται περί προωθητικών γεμισμάτων απλής, διπλής, τριπλής βάσης, που χρησιμοποιούνται σε πυρομαχικά φορητού οπλισμού, όλμων πυροβόλων και ρουκετών. Η σύσταση των άκαπνων πυρίτιδων είναι ποικιλόμορφη και περιλαμβάνει βασικά και δευτερεύοντα συστατικά. Τα βασικά συστατικά αποτελούν το 90% της συνολικής μάζας της πυρίτιδας και είναι νιτροκυτταρίνη, νιτρογλυκερίνη, νιτρογουανιδίνη (πικρίτης). Τα δευτερεύοντα συστατικά προστίθενται σε μικρές ποσότητες ανάλογα με τον τύπο της πυρίτιδας για την επίτευξη συγκεκριμένων επιθυμητών ιδιοτήτων και είναι ζελατινοποιητικές ουσίες, σταθεροποιητές, αντιφλόγες κλπ».

Σε σχέση με τη θερμοκρασία αναφλέξεως των πυρίτιδων, αυτές, όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να θερμανθούν σε μία ορισμένη θερμοκρασία. Λαμβανομένης υπόψη της αυτοψίας που διενεργήθηκε και των πληροφοριών που παρασχέθηκαν στην ομάδα εργασίας, τα μέλη της , σύμφωνα με την έκθεση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι:

Τα αίτια δημιουργίας της εστίας φωτιάς μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο ήταν η αλλοίωση, αποσταθεροποίηση και αποσύνθεση των πυρίτιδων που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ποσότητας πτητικών αερίων που συνεχώς αυξάνονταν. Σταδιακά λόγω αύξησης της θερμοκρασίας αυξήθηκε και η πίεση εντός του εμπορευματοκιβωτίου με αποτέλεσμα τόσο τη διόγκωση των τοιχωμάτων όσο και την έναρξη της καύσης με την επίτευξη της θερμοκρασίας ανάφλεξης (αυτανάφλεξη) των εν λόγω αερίων. Στη συνέχεια λόγω ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών στον περιβάλλοντα χώρο ξεκίνησε και επιταχύνθηκε η αποσύνθεση και εν συνεχεία αυτανάφλεξη των πυρίτιδων και στα υπόλοιπα εμπορευματοκιβώτιο.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, εναποθήκευσης και συντήρησης του εν λόγω εκρηκτικού φορτίου καθώς:

1. Δεν εφαρμόσθηκαν οι Κανονισμοί Εναποθήκευσης Πυρομαχικών κυρίως ως προς την επιλογή του χώρου εναπόθεσης - φύλαξης των υπόψη εκρηκτικών υλών. Τα εμπορευματοκιβώτια στοιβάχτηκαν όλα μαζί χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι διάδρομοι ανάμεσα τους που θα επέτρεπαν την επιθεώρησή τους.

2. Δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια Q-D (Επηρεασμός Ζωτικών Περιοχών από Έκρηξη).

3. Δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη το συμβάν διόγκωσης του κοντέινερ που εντοπίσθηκε από το προσωπικό της ναυτικής βάσης τη Δευτέρα, 04/07/2011. Η έκρηξη αποτράπηκε λόγω της διάνοιξης της θύρας του κοντέινερ, που είχε ως αποτέλεσμα την αποτόνωση των αερίων που είχαν δημιουργηθεί από την αλλοίωση της εκρηκτικής ύλης.

4. Δεν ακολουθήθηκαν/τηρήθηκαν οι κανόνες και οι διαταγές που προβλέπουν την εκκένωση προσωπικού και μέσων σε περίπτωση πυρκαγιάς σε χώρους που φυλάσσονται πυρομαχικά.

Κουβέλης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup

Οι χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup συνιστούν ένα συμβιβασμό που δίνει μια ανάσα στη χώρα.

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η μείωση των επιτοκίων και η δεκαετής περίοδος χάριτος για το νέο τμήμα του δανείου, είναι σε θετική κατεύθυνση, χωρίς, βέβαια, να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους. Η αγορά ελληνικών ομολόγων από τον Προσωρινό Μηχανισμό Στήριξης στη δευτερογενή αγορά και η μελλοντική παρέμβασή του και για τις άλλες χώρες, αποτελεί εξέλιξη που εντάσσεται στην κατεύθυνση πανευρωπαϊκής αντιμετώπισης των κρίσεων.

Αρνητικό στοιχείο της χθεσινής απόφασης αποτελεί, για μια ακόμη φορά, η επανάληψη της δογματικής προσήλωσης της Ε.Ε. στον «κορσέ» του Συμφώνου Σταθερότητας και η υποχρέωση για έλλειμμα 3% έως το 2013 εν μέσω κρίσης. Γεγονός που εμποδίζει την αναγκαία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες ευελιξία.

Η αναφορά της απόφασης σε υποχρέωση της Ελλάδας να δίνει εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου είναι αρνητική.

Η Δημοκρατική Αριστερά, με βάση την απόφαση του Eurogroup, υπογραμμίζει την ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς θεσμούς. Απαιτείται άμεση παρέμβαση και φροντίδα για να προσδιοριστεί το ποσό χρηματοδότησης και κυρίως να υπάρξει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την απορρόφησή του, όπως εδώ και μήνες έχει προτείνει επίμονα η Δημοκρατική Αριστερά.

Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση της αποτυχίας του Μνημονίου.

Αποδεικνύει ότι λύσεις θα μπορούσαν να είχαν δοθεί νωρίτερα.

Η Δημοκρατική Αριστερά έγκαιρα είχε προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου και τη θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους. Πρόταση για την οποία η κυβέρνηση κώφευε και άλλες πολιτικές δυνάμεις τη λοιδορούσαν.

Η απόφαση που ελήφθη θα δοκιμαστεί στο εσωτερικό της χώρας από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ότι αποτελεί πρωταρχική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και των ανέργων και να υπάρξει άμεσα δίκαιο φορολογικό σύστημα και μηχανισμοί πάταξης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Τους όρους συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ανακοίνωσε το IIF

Από 4% έως 5% θα κυμαίνεται το επιτόκιο για τα νέα 30ετή ομόλογα των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, με βάση τα σημερινά δεδομένα της αγοράς, τα οποία θα αποκτήσουν - στο πλαίσιο της εθελοντικής συμβολής τους στο νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας - με την ανταλλαγή των ομολόγων που έχουν σήμερα στην κατοχή τους ή την αναχρηματοδότηση στη λήξη τους.

Οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, ανακοινώθηκαν από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσωπεί 400 μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Μεγαλύτερο επιτόκιο θα λάβουν οι ιδιώτες επενδυτές, μόνο για τα νέα ομόλογα που θα είναι 30ετούς ή 15ετούς διάρκειας και θα αντιστοιχούν στο 80% της αξίας των υφιστάμενων ομολόγων τους. Το IIF ανακοίνωσε έναν κατάλογο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα συμβάλουν στο νέο πακέτο για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες. Πέρα, όμως, από τα ιδρύματα αυτά, το IIF σημειώνει ότι αναμένει να αυξηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών, καθώς θα γίνεται γνωστή η προσφορά και το πρόγραμμα που τη συνοδεύει. Ο στόχος είναι η συμμετοχή να φθάσει στο 90%, οπότε οι ιδιώτες επενδυτές θα συμμετάσχουν με ένα συνολικό ποσό της τάξης των 54 δις. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014 και ένα ποσό της τάξης των 135 δις. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το IIF.

Οι ιδιώτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα το κάνουν μέσω ενός συνδυασμού τεσσάρων εργαλείων, με το ποσό για κάθε εργαλείο να αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής συμμετοχής τους. Η απώλεια για τους επενδυτές με κάθε ένα από τα μέσα αυτά έχει υπολογισθεί στο 21% της καθαρής παρούσας αξίας των ομολόγων τους, με ένα υποθετικό προεξοφλητικό επιτόκιο 9%. Η μέση διάρκεια ωρίμανσης του ιδιωτικού χρέους της Ελλάδας θα αυξηθεί από τα 6 στα 11 χρόνια. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από τους ιδιώτες είναι τα ακόλουθα:

1) Η ανταλλαγή των ομολόγων τους σε ένα νέο 30ετές ομόλογο που θα έχει την ίδια ονομαστική αξία

2) Η αναχρηματοδότηση ομολόγων που λήγουν με νέα ομόλογα 30ετούς διάρκειας με την ίδια ονομαστική αξία

3) Η ανταλλαγή των ομολόγων τους με νέα ομόλογα 30ετούς διάρκειας και με ονομαστική αξία ίση με το 80% των υφιστάμενων ομολόγων τους

4) Η ανταλλαγή των ομολόγων με νέα ομόλογα 15ετούς διάρκειας και ονομαστική αξία στο 80% των υφιστάμενων ομολόγων.

Όσον αφορά τα επιτόκια, θα βασίζονται σε ένα καθορισμένο περιθώριο σε σχέση με το μέσο επιτόκιο swap του ευρώ. Με βάση τα σημερινά δεδομένα της αγοράς θα είναι τα ακόλουθα, για τις πιο πάνω περιπτώσεις, αντίστοιχα:

1) 4% για το πρώτο έως το πέμπτο έτος, 4,5% για το έκτο έως δέκατο έτος και 5% για το εντέκατο έως τριακοστό έτος. Αυτά ισοδυναμούν με ένα σταθερό επιτόκιο 4,5%. Η πληρωμή του κεφαλαίου των νέων ομολόγων στη λήξη τους είναι εγγυημένη από 30ετή ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

2) 4% για το πρώτο έως το πέμπτο έτος, 4,5% για το έκτο έως δέκατο έτος και 5% για το εντέκατο έως τριακοστό έτος. Η πληρωμή του κεφαλαίου των νέων ομολόγων είναι εγγυημένη, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση.

3) 6% για το πρώτο έως πέμπτο έτος, 6,5% για το έκτο έως δέκατο έτος και 6,8% για το εντέκατο έως τριακοστό έτος. Η πληρωμή του κεφαλαίου των νέων ομολόγων είναι εγγυημένη, όπως και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις.

4) Το επιτόκιο είναι 5,9%. Το κεφάλαιο είναι εγγυημένο εν μέρει.

Για ιδιότυπη Ελληνική χρεοκοπία μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ

Στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, υποστηρίζοντας δηκτικά πως μετά από πάνω 60 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει. Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's, Moody's και Fitch θα αποφασίσουν ότι η Ελλάδα έχει κηρύξει χρεοκοπία, γιατί οι ομολογιούχοι θα υποστούν ζημίες, όποιο και από τα προτεινόμενα σχέδια και αν αποφασίσουν να υιοθετήσουν οι ιδιώτες πιστωτές.

Σε άλλο άρθρο η εφημερίδα τονίζει ότι η απόφαση της Συνόδου για την ανταλλαγή ομολόγων αφορά μόνο την Ελλάδα και πως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αφορά μόνο την ελληνική κρίση και δεν θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων άλλων χωρών.

Ο γερμανικός Τύπος στέκεται στη συμμετοχή των ιδιωτών και στον διευρυμένο ρόλο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF), για «οικονομικό κατόρθωμα» και «ανάσα για τις οικονομίες που απειλούνται» μιλά ο γαλλικός Τύπος, ενώ για ένα «ισχυρό και συνολικό πακέτο» διάσωσης της ελληνικής οικονομίας γράφουν οι κυριότερες εφημερίδες στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, το Spiegel υποστηρίζει ότι μέσω των αποφάσεων που ελήφθησαν και κυρίως σε ό,τι αφορά στο ρόλο του ΕFSF, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προωθεί τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής -γράφει το γερμανικό περιοδικό- προβλέπει τη συμμετοχή των ιδιωτών σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αναμενόταν ( 37 δισ. ευρώ στο συνολικό πακέτο των 109 δισ. ευρώ) κάτι που μπορεί να χρεωθεί ως επιτυχία της Άνγκελα Μέρκελ.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει το Spiegel, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχής καθώς από η ενισχυμένη συμμετοχή του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης δείχνει πως η ΕΕ κάνει ένα βήμα προς την περαιτέρω πολιτική και οικονομική ενοποίηση.

Η ευελιξία που αποκτά o ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης τον κάνει να μοιάζει όλο και περισσότερο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε αυτό το πλαίσιο το Spiegel κάνει λόγο για Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που προωθείται από τον Νικολά Σαρκοζί, εξ ου και ο τίτλος.

Η Die Welt επικεντρώνεται στη συμμετοχή των ιδιωτών και κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών, στο νέο πακέτο για την Ελλάδα, φιλοξενώντας δήλωση συμβούλου του κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας Γιόζεφ Ακερμαν, που υπογραμμίζει «μας χτυπά σκληρά». Πάντως, σημειώνεται ότι πρόκειται για καλό συμβιβασμό και κατανομή βαρών μεταξύ ιδιωτών και φορολογουμένων.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζει τον διευρυνόμενο ρόλο του EFSF και κάνει αναφορά, όπως και το Spiegel, στην επιδίωξη του Νικολά Σαρκοζί να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Επισημαίνεται, δε, ότι η «εξήγηση» της Μέρκελ για αυτό είναι ότι «παρέχεται περισσότερη ασφάλεια για το κοινό νόμισμα και βάση για συνολική ευημερία».

Ανακούφιση αλλά και αμφιβολίες εκφράζει ο γαλλικός Τύπος. «Η συμφωνία αυτή αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα πραγματικό οικονομικό κατόρθωμα. Αλλά θα είναι πολιτικά επαρκής;» γράφει η οικονομική εφημερίδα Les Echos.

«Είναι αρκετό αυτό το σχέδιο; Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα χρειαστεί αναγκαστικά πολύ χρόνο» επισημαίνει η France Soir. Η Tribune είναι η μόνη εφημερίδα που εκφράζει τον ενθουσιασμό της για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής: «Η Ευρώπη συνήλθε! Δεν πρόκειται πλέον για πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά της ζώνης του ευρώ» γράφει.

Για την Le Figaro, «η λύση προσφέρει μια βαθιά ανάσα στις άλλες οικονομίες που απειλούνται, όμως πολλά εξαρτώνται από την εφαρμογή των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν» όπως υπογραμμίζει. Η Liberation βλέπει, από την πλευρά της, στα αποτελέσματα της Συνόδου «συγκεκριμένα σημάδια που αναστατώνουν την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση». Η Humanite επιμένει, πάντως, στην άποψη ότι «η Δαμόκλειος σπάθη του χρέους συνεχίζει να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας».

Για την πρώτη αναδιάρθρωση χρέους από μία χώρα της ζώνης του ευρώ, γράφει η Wall Street Journal, ενώ οι New York Times υπογραμμίζουν: «Έπειτα από χρόνια διαφωνιών και σε μία ύστατη προσπάθεια να προστατεύσουν το ευρώ και να ανακόψουν το κύμα οικονομικού πανικού, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στη μείωση του ελληνικού χρέους».

Χανιά-Να μια έξυπνη διαμαρτυρία των ταξιτζήδων: Απέκλεισαν τις δύο εφορίες

Στον αποκλεισμό για δεύτερη ημέρα των οικονομικών υπηρεσιών των Χανίων προχώρησαν και σήμερα από νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί στα Χανιά. Οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν την είσοδο των δυο ΔΟΥ, καθώς και την είσοδο των διοικητικών δικαστηρίων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο, μη επιτρέποντας ούτε στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της είσοδο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιόκτητων, Ηλίας Καραπατάκης, οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει στάση ο αρμόδιος υπουργός.

Την ίδια ώρα κανονικά και χωρίς προβλήματα έγινε το πρωί ο κατάπλους κρουαζιεριοπλοίου στο λιμάνι της Σούδας, οι επιβάτες του οποίου μεταφέρθηκαν στα Χανιά με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, ενώ κανονικά έγιναν και οι προγραμματισμένες εκδρομές με τουριστικά λεωφορεία.

Υπό κατάληψη τελεί και η ΔΟΥ Κισάμου από ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής.

Το απόγευμα οι αυτοκινητιστές των Χανίων θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Συμφωνία, ένα βήμα πριν την άβυσσο

http://www.newsit.gr/files/Image/22-07-11/resized/2011-07-21T204346Z_855904020_GM1E77M0DCV01_RTRMADP_3_EUROZONE-GREECE_522_355.JPG- Είναι η πρώτη αναδιάρθρωση χρέους με εγγύηση πληρωμών από την ΕΕ
- Ζήτημα χρόνου να μας κυρήξουν σε επιλεκτική χρεοκοπία οι οίκοι αξιολόγησης
- Ολο το σχέδιο συμφωνίας και τι προβλέπει

Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ιστορική και ίσως είναι πιο ιστορική και από εκείνη για τον μηχανισμό στήριξης αφού είναι στα σίγουρα η τελευταία μας ευκαιρία πριν βυθιστούμε στην άβυσσο.

Οι οίκοι αξιολόγησης περιμένουν στην γωνία και αυτό βεβαίως μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τυπική εξέλιξη αφού η ρευστότητα για την Ελλάδα δεν θα διακοπεί.
'Ομως παρόλα αυτά το μαξιλάρι των 109 δισ δεν θα βρίσκεται πάντα στην θέση του για να ακουμπήσει η Ελλάδα.
Οι εγυήσεις που ζητούν κάποιοι από τους εταίρους μας δεν είναι μόνο ευχολόγια για διαρθρωτικές αλλαγές και για ανάπτυξη.

Για να βάλουν το χέρι στην τσέπη θέλουν πλεον και εγγυήσεις, κάτι που δεν είχε συμβεί με το πρώτο πακέτο. Και οι εγγυήσεις δεν είναι και πάλι λόγια ή υποσχέσεις είναι δημόσια περιουσία. Δηλαδή με άλλα λόγια αν δεν έχουμε να πληρώσουμε, αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει κάποιοι ζητούν να κόβουν και ένα κομμάτι Ελλάδας!

Τα στοιχεία που δόθηκαν από τους ηγέτες της Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης προκαλούν έντονες ανησυχίες και ερωτήματα, καθώς:

* Η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών, κατά περίπου καθαρά 37 δισ. ευρώ (συνολικά 50 δισ.), που σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του IIF (Institute of International Finance) δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «roll-over program», δηλαδή από μια εθελοντική μετακύλιση, δεν αφήνει αλώβητη τη χώρα.

Η μετακύλιση αυτή, που βασίζεται στο γαλλικό σχέδιο, εκτός από το ότι ήταν τελικά μια λύση αποδεκτή από τους Ευρωπαίους που δίνει χρόνο στην Ελλάδα (κατ' ουσία για να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της), εντέλει περιορίζει σημαντικά τις δυνητικές ζημιές που θα είχε ο τραπεζικός τομέας.

Τα μειονεκτήματα, όμως, της λύσης αυτής είναι ότι το πρόβλημα του χρέους μετακυλίεται και ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι οίκοι αξιολόγησης να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στο προτελευταίο σκαλοπάτι του «selective default» ή κατά τα ελληνικά της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» ή της «επιλεκτικής απόρριψης» σύμφωνα με το νέο όρο που εισήγαγε ο υπουργός Οικονομικών.

* Η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες θεωρείται από πολλούς μια τρύπα στο νερο. Το ζήτημα δεν είναι να πάρουν τα 35 δισ ευρώ αν χρειαστεί, αλλά να γίνουν στυλοβάτες της ανάπτυξης ρίχνοντας χρήμα στην αγορά!

* Σίγουρο θεωρείται - γιατί τίποτα ακόμα δεν έχει εξειδικευθεί οτι ένα νέο Μνημόνιο μας περιμένει στην γωνία και αυτό το Μνημόνιο θα είναι ακόμα πιο σκληρό. Το κείμενο συμπερασμάτων, πάντως, είναι σαφές. Πρόκειται για νέο πρόγραμμα.

* Ενα ζήτημα που τίθεται επίσης είναι εκείνο των ασφαλιστικών ταμείων. Και εδώ υπάρχουν ασάφειες. Ποιοι θα συμμετέχουν στο κομμάτι των ιδιωτών; Στις τράπεζες θα ενταχθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία; Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν ομόλογα 25 δισ. ευρώ κι ένα «κούρεμα» της τάξης του 20% θα οδηγούσε σε απώλειες 5 δισ. ευρώ.

Zήτημα χρόνου το selective default

Η Ελλάδα αναμένεται να τεθεί σε «καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας» σύντομα και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης.

«Αυτή είναι η εκτίμηση όλων των ηγετών της Ευρωζώνης. Αποφάσισαν να αποδεχτούν το ρίσκο μετά τις διαβεβαιώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι θα συνεχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα παρά το καθεστώς χρεοκοπίας», ανέφερε ο αξιωματούχος που έλαβε μέρος στις συνομιλίες.

«Οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα δεχτούν πλήγμα από ζημιές άσχετα με τη λύση που θα επιλέξουν και αυτό είναι χρεοκοπία. Η εκτίμηση είναι ότι οι επιδράσεις διάχυσης θα είναι περιορισμένες καθώς η ΕΚΤ έχει αποφασίσει να παρακάμψει τους κανόνες της για την Ελλάδα. Όμως κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πως θα αντιδράσει η αγορά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι έλαβαν ένα «μενού επιλογών» για να συμμετάσχουν εθελοντικά στη διάσωση της Ελλάδας. Η συνεισφορά τους θα διαμορφωθεί στα 37 δισ. ευρώ και θα προέλθει από την ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας. Επιπλέον 12,6 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την επαναγορά ομολόγων.

«Δεν ήταν τίποτα στην ουσία εθελοντικό σε αυτό το σχέδιο», τόνισε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Dow Jones, οι οίκοι αξιολόγησης θέτουν σε καθεστώς «selective default» μία χώρα όταν δεν καταβάλει μία πληρωμή σε συγκεκριμένο ομόλογο ή δάνειο, αλλά συνεχίσει να εξυπηρετεί άλλα χρέη, ή στην περίπτωση που ένας δανειστής παρατείνει τις πληρωμές, ή ένας δανειστής προσφέρει ανταλλαγή ομολόγων με νέα σε τέτοια βάση που ο οίκος θεωρήσει ότι οι πιστωτές χάνουν.

newsit.gr

Ζωντανά η συνέντευξη τύπου Βενιζέλου






Με αλλαγές κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Με αλλαγές στο παρά πέντε, κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο προβλέπει κλείσιμο της στρόφιγγας χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως και τις 15 Ιανουαρίου 2012, το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος.

Από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις του νομοσχεδίου, είναι αυτή που αφορά στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλης διαμάχης ανάμεσα στο υπουργείο και τους πρυτάνεις.
  • Βάσει του νέου νομοσχεδίου, η επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων, θα γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών. Για την επιλογή του πρύτανη και των κοσμητόρων, απαιτείται πλειοψηφία 2/3.
  • Αλλάζει και το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014: αυτό σημαίνει ότι θα πάψει να ισχύει το σημερινό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων και η εισαγωγή των νέων φοιτητών θα γίνεται έως το 2014 σε τμήματα, όπως ισχύει και σήμερα. Ωστόσο, θα υπάρχει κοινό πρόγραμμα σπουδών στα τμήματα της ίδιας σχολής για το πρώτο έτος και δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ τμημάτων.
  • Το σημαντικότερο όλων είναι πως ΔΕΝ θα υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές, ενώ αυτό που διευκρινίζεται είναι ότι η δυνατότητα χορήγησης 3 ετών πτυχίων, υπάρχει μόνο για όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν χωρίς να είναι δεσμευτική.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί πλήρως τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ωστόσο οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν άμεσα από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει ορίσει το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος.

Έως την 1η Σεπτεμβρίου 2012, θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί Σύγκλητοι, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί πρυτάνεις και κοσμήτορες, ώστε να ξεκινήσει η πλήρης εφαρμογή του.

star.gr

Μπαρουάν (Γάλλος υπ. Οικονομικών): Ας κάνουν ότι θέλουν οι οίκοι αξιολόγησης... τους έχουμε γειωμένους

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει το ρόλο του δανειοδότη ακόμη και σε περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης αποφασίσουν να εντάξουν τη χώρα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν.

"Ακόμη και αν οι οίκοι αξιολόγησης λάβουν αυτήν την απόφαση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να διαδραματίζει τον κεντρικό ρόλο του δανειοδότη και το Ευρωπαϊκό Ταμείο (Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ... είναι περισσότερο ευέλικτο και μπορεί να επέμβει προληπτικά για να εμποδίσει κάθε επίθεση των επενδυτών ή των κερδοσκόπων" εναντίον ενός ευάλωτου κράτους της ευρωζώνης, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

"Είναι υπόθεση των οίκων αξιολόγησης. Ας κάνουν ό,τι θέλουν", ανέφερε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, διαβεβαιώνοντας ότι οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα κληθούν να διασώσουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας.

ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΗ η ΣΙΩΠΗ του Κώστα Καραμανλή

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Εκ των υστέρων προκύπτει ότι ο Καραμανλής δικαιώνεται μέρα με την ημέρα για τις περισσότερες στρατηγικές επιλογές του. Τα βασικά ζητούμενα της εκλογής, αλλά και της θητείας του, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς και οι «νταβατζήδες», όπως και η επανίδρυση του κράτους μπορεί να έμειναν ζητούμενα, ωστόσο αποτελούν το διακύβευμα της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας μας ακόμα και σήμερα…

Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να επιλύσει παθογένειες δεκαετιών, κατάλοιπα μιας γενιάς, (του Πολυτεχνείου), στο τέλος τον γύρισαν ανάποδα και τον έπνιξαν. Ακόμη δεν υπάρχει εξήγηση γιατί ο πιο σημαντικός πολιτικός της γενιάς του- με ευθύ χαρακτήρα, προσωπική ακεραιότητα και μεγάλα περιθώρια αυτονομίας- έγινε σάκος του μποξ για αμαρτίες των άλλων.

Σήμερα σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής το 2009 όταν ζητούσε μία ευκαιρία για να διορθώσει τα δικά του λάθη και όσα κληρονόμησε από την εικοσαετή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε την αλήθεια… Δεν έλεγε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…
Ο Καραμανλής κατάλαβε τα λάθη του και ζήτησε λίγο χρόνο… Υπήρχε περίπτωση να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ με Καραμανλή πρωθυπουργό; Υπήρχε περίπτωση να γίνει τέτοια μείωση μισθών και συντάξεων με Καραμανλή πρωθυπουργό; Υπήρχε περίπτωση να καταστρατηγηθούν «εν μία νυχτί» κατακτήσεις δεκαετιών, στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό με τον Καραμανλή πρωθυπουργό; Υπήρχε περίπτωση να δανειζόμαστε από «φίλους» μας με τοκογλυφικά επιτόκια με Καραμανλή πρωθυπουργό; Όλοι γνωρίζουμε την απάντηση…

Ο Καραμανλής είπε ΟΧΙ, στο Βουκουρέστι, είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, είπε ΝΑΙ στην ενεργειακή και τη γεωστρατηγική συνεργασία με Ρωσία και Κίνα, ώστε η Ελλάδα να μην εξαρτάται από έναν ΜΟΝΟ πόλο παγκόσμιας πολιτικής, οικονομικής και γεωστρατηγικής επιρροής.

Ο Κώστας Καραμανλής κάποια στιγμή θα μιλήσει. Όχι μόνο για τη δική του διαδρομή, αλλά και για την ιστορική προσφορά μιας ολόκληρης παράταξης. Είναι σίγουρο ότι το τοπίο θα αλλάξει πλήρως όταν αποφασίσει ο Καραμανλής ν’ αρχίσει να μιλάει και να εξηγήσει τι έκανε, τι έργο άφησε και τι παρέδωσε σε μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί και οδηγεί την χώρα στο «μαύρο πηγάδι».

Πολλοί τον κατηγορούν γιατί δεν μιλάει. Κατά την ταπεινή μου άποψη ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνει. Έχει σιωπήσει και εκτιμώ ότι η ΣΙΩΠΗ του προσφέρει πολύ μεγαλύτερες υπηρεσίες στη χώρα απ’ αυτές που θα πρόσφερε αν μιλούσε στην παρούσα περίοδο. Θα έλεγα ότι είναι μια σιωπή που είναι απόλυτα ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΗ για τους Έλληνες…


http://stamparismata.blogspot.com
citypress-gr.blogspot.com