09 Αυγούστου 2011

Η παγκόσμια κρίση είναι κατ' αρχήν αμερικανική...

CLOSE WINDOWΜιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com – Twitter: @mignatiou

Τι να πουν οι μικροί (οικονομικά) και ανίσχυροι (πολιτικά) όταν οι μεγάλοι της γης, από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα μέχρι τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μεγάλων ασιατικών οικονομιών χάσκουν σαν βλάκες μπροστά στην οικονομική κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας;

Εδώ και δύο χρόνια μας έλεγαν ότι η Ελλσάδα και κατ΄επέκταση η Ευρωζώνη έχει κτυπηθεί από μία ανελέητη οικονομική κρίση, η οποία μετατράπηκε σε θηρίο και τώρα απειλεί και τη μόνη υπερδύναμη, την Αμερική. Πηγαίνοντας πίσω και αναλύοντας με νηφαλιότητα την κατάσταση που δημιούργησαν οι κερδοσκόποι οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν είχαν καθόλου άδικο ο Αλέξης Τσίπρας (που το υποστήριξε πρώτος), ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. 'Η αν θέλετε, δεν είναι μόνο ελληνικό.

Η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ από την Standard & Poor's αποδεικνύει ότι τελικά το πρόβλημα είναι πάνω απ' όλα αμερικανικό. Και είναι μία θέση που υποστήριζαν όλοι οι σοβαροί αναλυτές από την αρχή, οι οποίοι βέβαια ορθώς υπογράμμιζαν τότε πως παρά τα προβλήματά της η Αμερική παραμένει στρατιωτικά και οικονομικά μία τεράστια δύναμη. Ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα και είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος ομολόγησε σε συνάντηση που είχε με μεγάλους επιχειρηματίες στον Λευκό Οίκο ότι τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα επικοινωνεί με Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους με τους οποίους συζητά τρόπους επίλυσης των προβλημάτων της παγκόσμιας και ειδικά της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Το αμερικανικό Πρόγραμμα Σταθερότητας είχε σχεδιαστεί με τρόπο που απαιτούσε ισχυρό ευρώ. Η αμερικανική οικονομία δεχόταν πολύ μεγάλες ενέσεις «ζεστού» χρήματος από τις εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρώπης και οι Ευρωπαίοι τουρίστες αποτελούσαν τη βασικότερη πηγή των εσόδων των αμερικανικών μεγαλουπόλεων. Στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα ακούει κανείς, ακόμα και σήμερα, όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Βέβαια έκρυβε πολλούς κινδύνους ο σχεδιασμός του αμερικανικού προγράμματος σταθερότητας από τον κ. Γκάιθνερ και το οικονομικό επιτελείο του Λευκού Οίκου. Διότι, όπως αποδείχθηκε, ο πρώτος κλυδωνισμός της Ευρώπης μέσω της Ελλάδας ακούστηκε πολύ δυνατά στην Ουάσιγκτον. Και ήταν αυτή η ισχυρή διασύνδεση της αμερικανικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή, που επιδείνωσε και το πρόβλημα της Ελλάδας και στη συνέχεια της Ευρωζώνης.

Μερικοί αναλυτές, που αποτελούν τη μειοψηφία, θεωρούν πως η κίνηση της S&P δεν θα αποδειχθεί αναγκαστικά «θανατηφόρα». Πιστεύουν πως μπορεί να αποτελέσει και ένα «άγριο ξύπνημα» των ηγεσιών της Αμερικής και της Ευρώπης. Με βάση τη λογική αυτή, δεν αποκλείουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος και οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα αναλάβουν την πρωτοβουλία που έπρεπε να είχαν σκεφθεί μόλις προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, την οποία στο μεταξύ είχαν διασύρει και φορτώσει με ένα χρέος που στις αρχές του 2012 μπορεί να φτάσει τα 400 δισ. ευρώ. Υπό αυτές τις συνθήκες, και εάν δεν ελαφρυνθεί πραγματικά το χρέος, αλλά και εάν η επιμήκυνση των δανείων δεν είναι αρκετή, η κατάρρευση της χώρας μας δεν θα ακουστεί μόνο στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Αυτή τη φορά θα επηρεάσει δραματικά την παγκόσμια οικονομία. Γι' αυτό το λόγο η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να αποδειχθεί η σανίδα σωτηρίας που αναζητεί από τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα...

Αγγλία: Στο Μάντσεστερ έχουν μεταφερθεί απόψε (προς το παρόν) τα επεισόδια

Δεν έχουν τέλος οι ταραχές στη Βρετανία. Όπως έγινε γνωστό, νέοι έβαλαν φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, έσπασαν τις βιτρίνες άλλων καταστημάτων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Μάντσεστερ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα κατάστημα έχει πάρει φωτιά και 200 νέοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης καταδιώχθηκαν από την αστυνομία και διαλύθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά συλλήψεις», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντσεστερ.

Ανέφερε ακόμη ότι στις φλόγες τυλίχτηκε και ένα κτήριο κοντά στο Σάλφορντ. Εικόνες που μεταδόθηκαν από το BBC έδειχναν την αστυνομία να βρίσκεται κοντά σε ένα αυτοκίνητο που είχε ανατραπεί και είχε τυλιχτεί στις φλόγες στο Σάλφορντ.

Εν τω μεταξύ, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ένας 26χρονος που δέχθηκε πυρά ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο στο Κρόιντον στο νότιο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των ταραχών, υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το BBC. Πρόκειται για το πρώτο θύμα των επεισοδίων.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 26χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις [Βλέπε άρθρο] .

Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει εκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου για την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra για την οποία επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών στους δρόμους της Βρετανίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Κάμερον είπε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναφέρουμε την τάξη στους δρόμους της Βρετανίας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις ταραχές και τις καταδίκασε απερίφραστα, τονίζοντας ότι «πρόκειται για εγκληματικότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί».

«Συμπάσχω με αυτούς που ζουν με το φόβο λόγω αυτών των επονείδιστων πράξεων», όπως είπε, ενώ συνεχάρη τους αστυνομικούς για το θάρρος τους.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποδώσει δικαιοσύνη, οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τις πράξεις τους», δήλωσε ο Κάμερον. «Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να διαπράξετε αυτά τα εγκλήματα, είστε αρκετά μεγάλοι για να τιμωρηθείτε», είπε, απευθυνόμενος στους δράστες.

Μέχρι και η Πορτογαλία έβγαλε πριν λίγο ταξιδιωτική οδηγία για τη Μ. Βρετανία και εμείς ξυνόμαστε

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κάλεσε σήμερα τους υπηκόους της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Βρετανία λόγω των ταραχών που σημειώνονται σε πολλές πόλεις από το Σάββατο. "Καθώς δεν είναι δυναντόν να προσδιορίσουμε το εύρος των ταραχών, συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη......και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το βράδυ" συμβουλεύουν οι πορτογαλικές αρχές

Είδηση τροφή για το μυαλό: Τα γερμανικά CDS πάνω από τα βρετανικά!!! Τι μας δείχνει αυτό; Εδώ σας θέλω...

Βασικός κανόνας σε παρασιτικές σχέσεις: Δεν πεθαίνεις τον ξενιστή που σε φιλοξενεί! Έτσι σκέπτεται και το εβραϊκό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και δεν ακουμπάει την Μ. Βρετανία και αντίθετα ανεβάζει ακόμα και το spread της Γερμανίας!!! Υπάρχει λογική; Καμία...
<σpan id="fullpost">
Η μία χώρα έχει έλλειμμα πάνω από 10% και η άλλη θα έχει φέτος μερικά δις πρωτογενές πλεόνασμα! Στη μία χώρα γίνεται τις τελευταίες μέρες της Πόπης και στην άλλη δεν κουνιέται φύλλο και επικρατεί ηρεμία τάξη και ασφάλεια. Η μία χώρα δεν έχει σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης και στην άλλη ντρέπεσαι να πατήσεις μέσα σε νοσοκομείο (ακόμα κι αν είσαι έλληνας...). Η μία χώρα διαθέτει απαρχαιωμένες υποδομές και η άλλη ότι πιο μοντέρνο (πχ. η γερμανία διαθέτει 1032 χλμ γραμμές τραίνου ταχείας κυκλοφορίας και η Μ. Βρετανία 120!!!). Τέλος η μία χώρα έχει πλημυρίσει τον κόσμο με επώνυμα προιόντα υψηλής τεχνολογίας και η άλλη εξάγει μόνο σοκολατάκια After Eight... παρόλα αυτά η είδηση που δείχνει ποιοι είναι οι κερδοσκόποι και για ποιου το λογαριασμό δρούν λέει:

Το κόστος της ασφάλισης των γερμανικών ομολόγων έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας ξεπέρασε το αντίστοιχο κόστος των βρετανικών τίτλων για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως αναφέρει η βρετανική Markit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το κόστος ασφάλισης των 5ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στις 83 μ.β. ενώ στους βρετανικούς τίτλους το spread αυξήθηκε κατά 1,5 μ.β. στις 81 μ.β.

Στις αρχές του Ιουλίου το spread στα γερμανικά CDS ήταν στις 40 μ.β. ενώ το βρετανικό spread ήταν στις 60 μ.β.


Πηγή:www.capital.gr

Να γιατί κάποιοι είναι μάγκες και κάποιοι τρώνε μόνιμα σφαλιάρες: Ταξιδιωτική οδηγία για τον Λονδίνο από την... Μέρκελ

Από χθες το πρωί το φωνάζουμε: Πρέπει να βγάλουμε ταξιδιωτική οδηγία για τους καραγκιόζηδες στο Λονδίνο. για να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα που μας πληρώνουν τόσα χρόνια.. αλλά η αγγλοαμερικανόδουλη ελληνική κυβέρνηση και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γλύφουν εκεί που τους φτύνουν... επειδή λέει πριν 60 χρόνια ο Τσόρτσιλ τους δούλεψε λέγοντάς τους ότι "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες" και από πίσω χώριζε την Ελλάδα με τον Στάλιν και του έδινε με ραβασάκι το 10% της επιρροής στη χώρα. Πάρτε τώρα για να μαθαίνετε πως μπορεί να σε φοβάται ο άλλος και να μην σε θεωρεί δεδομένο:

Η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία για τις ταραχές στο Λονδίνο ήρθε από τον πιο ισχυρό ίσως εταίρο της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε μια κίνηση – έκπληξη, η Γερμανία έγινε η πρώτη χώρα που εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της ώστε αυτοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους στην αγγλική πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συνέστησε στους γερμανούς υπηκόους που ταξιδεύουν στη Βρετανία "να προσέχουν, να απομακρύνονται αμέσως μόλις έχουν έστω τις πρώτες ενδείξεις αναταραχής και να ακολουθούν τις οδηγίες των δυνάμεων της τάξης". Τους καλεί επίσης να ενημερώνονται από τα μέσα ενημέρωσης και να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με την εξέλιξη της επικαιρότητας.

star.gr

Την έβαψε ο Κάμερον!!! Δεν πυροβόλησε τους Αστυνομικούς ο Mark Duggan από το θάνατο του οποίου ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Λονδίνο...

http://www.independent.co.uk/multimedia/dynamic/00633/6-duggan_633927t.jpgΠριν από λίγο βγήκε το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης του όπλου που είχε μαζί του ο Mark Duggan και με το οποίο δήθεν πυροβόλησε τους Αστυνομικούς, οι οποίοι απαντώντας στα πυρά του τον σκότωσαν... η εξέταση που όπλου δείχνει ότι ο νεκρός, από το θάνατο του οποίου ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Λονδίνο, ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ.

Όπως καταλαβαίνετε η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πεισμώσει ακόμα περισσότερο τους ταραξίες παρότι ο Duggan ήταν σεσημασμένος εγκληματίας και να τους δώσει ακόμα ένα επιχείρημα εν όψει της σημερινής αναμέτρησης που αναμένεται να είναι σκληρή καθώς ο Κάμερον έβγαλε στους δρόμους 16.000 αστυνομικούς

Την Τετάρτη η απόφαση του Εφετείου για την έκδοση της Τουρκάλας που καταζητείται στη Γερμανία-Μάρτυρας υπεράσπισής της ο Κουράκης του ΣΥΝ

Πρόκειται για την έκδοση ή μη 42χρονης υπηκόου Τουρκίας στις γερμανικές δικαστικές αρχές προκειμένου να δικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για την έκδοση ή μη 42χρονης υπηκόου Τουρκίας στις γερμανικές δικαστικές αρχές προκειμένου να δικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις.

Η 42χρονη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του περασμένου μήνα, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των γερμανικών αρχών.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία. Πιο ειδικά, οι πράξεις που της αποδίδονται αφορούν τη συλλογή χρημάτων, κατά την τελευταία 8ετία, για την ενίσχυση του ένοπλου αγώνα της εν λόγω οργάνωσης.

Κατά την απολογία της, η 42χρονη, που ήδη έχει υποβάλει αίτημα στις ελληνικές αρχές για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις πράξεις που της καταλογίζονται, τονίζοντας μάλιστα ότι το επίμαχο διάστημα δε ζούσε στη Γερμανία.

Εξέφρασε δε την ανησυχία της ότι τυχόν έκδοση στη Γερμανία ανοίγει το δρόμο για την απέλασή της στην Τουρκία. «Τα τελευταία χρόνια έχουν απελαθεί δεκάδες αγωνιστές από τη Γερμανία στην Τουρκία ενώ πραγματοποιούνται συνεχώς δίκες εναντίον αγωνιστών της Τουρκίας, πάντα με την απειλή της απέλασής τους», ανέφερε σε υπόμνημα που κατέθεσε, κάνοντας παράλληλα λόγο για την πολιτική και συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξε κατά το παρελθόν στη χώρα της, για την οποία, μάλιστα, έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί από τις τουρκικές δικαστικές αρχές.

Κατά τη δημόσια συνεδρίαση για την υπόθεση κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο βουλευτής του ΣΥΝ Αναστάσιος Κουράκης και ο γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την πολιτική δράση της 42χρονης.

Ο εισαγγελέας του Συμβουλίου κατά την αγόρευσή του πρότεινε την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, ενώ οι δικαστές διέκοψαν για αύριο τη διαδικασία, οπότε θα ανακοινώσουν την απόφαση.

Η 42χρονη συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο μαζί με 50χρονο συμπατριώτη της, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, μετά από πληροφορία ότι αποθήκευαν σε δύο σπίτια όπλα. Από τις έρευνες ωστόσο δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο τούς αθώωσε για την κατοχή πλαστών εγγράφων, αναγνωρίζοντας ότι είναι πολιτικά διωκόμενοι στη χώρα τους και η χρήση πλαστών διαβατηρίων χαρακτηρίστηκε ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Ωστόσο, ο 50χρονος ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2004 αναμένοντας την απόφαση για την αίτηση πολιτικού ασύλου που υπέβαλε, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με το σκεπτικό ότι γνώριζε πως η πολιτική σύντροφός του διώκεται στη Γερμανία.

Δικαιωμένος ο Άκης... απ' την παραγραφή της δωροδοκίας!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZK6pnTG7Eyw6hnCR6wjVsGIA_lhxqO8V8283uM-4MUge0bETRVpSfk8K5R2uNo7lvHwD7DDlm_xa6n9uM4JCbF5I1LNS4eP6YnrwP-lXrPshH1oLcAlse-T0RYQOVVaRlB7ZtiiCy8nRQ/s320/%CE%86%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%A4%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.jpegΓια δικαίωση μιλάει ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος σε δηλωσή του για το ζήτημα της παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας με απόφαση του Πενταμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου και θεωρεί «αναγκαστική» λόγω αναρμοδιότητας την παραπομπή του στην τακτική δικαιοσύνη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος:

"Η πρόσφατη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αποτελεί κόλαφο για τη σκευωρία σε βάρος μου, καθώς και για τους σκευωρούς που οδήγησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο το Κοινοβούλιο σε μια πολιτικά ανήθικη και νομικά απαράδεκτη πρόταση δίωξης εναντίον μου. Όπως είχα τονίσει και στις δύο ομιλίες μου στη Βουλή, αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις μου, τόσο η αίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και η απόφαση της Βουλής άσκησης σε βάρος μου ποινικής δίωξης ήταν νομικά έωλες, παντελώς αστήρικτες και απαράδεκτες. Με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου επιβεβαιώνεται αυτό που έχω ήδη καταγγείλει: ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη με νομικό μανδύα", λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Και καταλήγει: "Η Δικαιοσύνη, τηρώντας τους νόμους και μακράν κάθε πολιτικής σκοπιμότητας, με δικαίωσε. Το Δικαστικό Συμβούλιο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της υποτιθέμενης παθητικής δωροδοκίας, και αναγνωρίζοντας αναρμοδιότητα για την ουσιαστική κρίση επί του δευτέρου αδικήματος, το παραπέμψε αναγκαστικά στην Τακτική Δικαιοσύνη. Σύντομα, η σκευωρία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και η αλήθεια θα λάμψει".

Παγκόσμιο ρεκόρ απ' τα λίγα έκανε ο ΓΑΠ

Η απόδοση των διετών ομολόγων αυξήθηκε 16 φορές!!! Ρε τον Καραμανλή τον άχρηστο που τα κράταγε στο 1,78%!!! Ούτε 2% δεν μπόρεσε να το παραδώσει ο κουρασμένος
[Αλήθεια τώρα το θυμήθηκα! Ο Χατζηνικολάου δεν μας είπε σήμερα "καλημέρες"! Θα 'χει κουραστεί απ' το λιώσιμο στις διακοπές... ]

Δείτε τον "κουρασμένο" και τον "ξεκούραστο":

Εκκροή άλλων 3,8 δις καταθέσεων-Απ' την αρχή του χρόνου "πέταξαν" 21 δις προς το εξωτερικό

Θυμίζουμε τη δήλωση Βενιζέλου στις 28.07:
"Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε πως αυτή την εβδομάδα άρχισαν να επιστρέφουν τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα"
Και διαβάζουμε και την παρακάτω είδηση για την εκρροή άλλων 3,8 δις, που ναι μεν αφορούν τον Ιουνίου... αλλά που θα πάει; Σε λίγο θα βγούνε και του Ιουλίου όπου σύμφωνα με τον ΒΕΝ θα έχουμε αύξηση των καταθέσεων μιας και "επιστρέφουν" [αλήθεια με κείνες τις λίστες από την Ελβετία που κατά καιρούς ασχολείται τόσο ο Πάγκαλος όσο και ο ΒΕΝ τι γίνεται;]:

Την πορεία της εξόδου ακολούθησαν οι τραπεζικές καταθέσεις και τον Ιούνιο, αν και με μικρότερο ρυθμό από τον Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι καταθέσεις διαμορφώθηκαν στα 188,1 δισ. ευρώ από τα 191,9 του Μαϊου, μειωμένες κατά 3,8 δισ. ευρώ.

Η μείωση προκύπτει ως επι το πλείστον από την εκροή καταθέσεων νοικοκυριών, η οποία υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση από την αρχή του 2011 έχουν κάνει "φτερά" καταθέσεις 21 δισ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον παρακάτω πίνακα:

Τέλος περιόδου Μάιος Ιούνιος
Κάτοικοι εσωτερικού 200.830 197.281
Γενική Κυβέρνηση 8.897 9.102
Κεντρική Κυβέρνηση 3.852 3.860
Τοπική Αυτοδιοίκηση 1.937 1.870
Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας 3.107 3.371
Επιχειρήσεις και Νοικοκυριά 191.933 188.179
Σε ευρώ 176.811 174.161
Σε λοιπά νομίσματα 15.122 14.019
Ασφαλιστικές επιχειρήσεις 2.341 2.341
Καταθέσεις όψεως 463 457
Ταμιευτηρίου

Προθεσμίας 1.878 1.884
Ρέπος 0 0
Λοιπές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις 4.483 3.955
Καταθέσεις όψεως 675 608
Ταμιευτηρίου

Προθεσμίας 3.744 3.284
Ρέπος 64 63
Μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις 25.789 25.767
Καταθέσεις όψεως 10.478 11.201
Ταμιευτηρίου

Προθεσμίας 15.262 14.564
Ρέπος 49 3
Νοικοκυριά 159.321 156.116
Καταθέσεις όψεως* 8.717 8.805
Ταμιευτηρίου 60.569 59.446
Προθεσμίας 90.030 87.859
Ρέπος 5 5
Κάτοικοι λοιπών χωρών ζώνης ευρώ 1.617 1.650
Γενική Κυβέρνηση 1 1
Κεντρική Κυβέρνηση 1 1
Τοπική Αυτοδιοίκηση 0 0
Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας 0 0
Επιχειρήσεις και Νοικοκυριά 1.616 1.649
Σε ευρώ 1.160 1.196
Σε λοιπά νομίσματα 456 452
Ασφαλιστικές επιχειρήσεις 57 52
Καταθέσεις όψεως 12 12
Ταμιευτηρίου

Προθεσμίας 45 41
Ρέπος 0 0
Λοιπές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις 504 516
Καταθέσεις όψεως 251 288
Ταμιευτηρίου

Προθεσμίας 253 228
Ρέπος 0 0
Μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις 430 483
Καταθέσεις όψεως 177 177
Ταμιευτηρίου

Προθεσμίας 253 306
Ρέπος 0 0
Νοικοκυριά 625 598
Καταθέσεις όψεως 18 18
Ταμιευτηρίου 171 162
Προθεσμίας 436 418
Ρέπος 0 0
Μη Κάτοικοι ζώνης ευρώ 52.364 50.512
εκ των οποίων υποχρεώσεις

σχετιζόμενες με μεταβιβαζόμενα

περιουσιακά στοιχεία

(που συνεχίζουν να αναγνωρίζονται στη λογιστική)

30.597 30.413
Σύνολο καταθέσεων και ρέπος 254.811 249.443

enet.gr

Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ!

Η πληροφορία είναι 100% γνήσια και εξακριβωμένη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του anti-ntp.net ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πουτιν βρίσκεται στο νησί των ανέμων.

Διαβάστε περισσότερα στο anti-ntp.blogspot.com

Το τσουνάμι της Ιαπωνίας αποκόλλησε τεράστια παγόβουνα απ' την Ανταρκτική


Όχι Πατούλη για το Ραμαζάνι στο ΟΑΚΑ

Την κάθετη αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στην παραχώρηση του ΟΑΚΑ, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση, σε μουσουλμανικές οργανώσεις για την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου εκφράζει ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του στις ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού

Την ρητή αντίθεσή του εκφράζει ο Δήμος Αμαρουσίου στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) σε μουσουλμανικές οργανώσεις για τη τέλεση της Εορτής της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο καταγγέλλονται τέτοιου είδους αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση, που θα έδινε τη δυνατότητα για την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη επιχειρημάτων, σχετικά με την καταλληλότητα του χώρου τέλεσης αυτής της εκδήλωσης και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στους κατοίκους της περιοχής.

« Στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, δεν μπορεί να παραβλέπεται και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Αμαρουσίου» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της επιστολής.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην βεβιασμένη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α. στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Μία απόφαση που ελήφθη ερήμην της τοπικής κοινωνίας και χωρίς προγενέστερη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη της περιοχής του Ο.Α.Κ.Α. ως κέντρο πολιτισμού και τουριστικού προορισμού, με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου.

«Η απόφαση αυτή -καταλήγει η επιστολή- είναι μάλλον συνέχεια των αποφάσεων της Κυβέρνησης για την ουσιαστική εφαρμογή του Καλλικράτη, για την εγκατάσταση μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ, παρά την αντίδραση των πολιτών και τον αγώνα τους, για τη συγχώνευση σχολείων, καθώς και για την παρακράτηση 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποφάσεις που καταδεικνύουν μια πολιτική τύπου «αποφασίζουμε για εσάς, χωρίς εσάς». Με άλλα λόγια, στη λήψη των αποφάσεων αυτών δεν περιλαμβάνεται καμία προηγούμενη διαβούλευση, σε αντίθεση με αυτό που πρεσβεύει η σημερινή κυβέρνηση. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η δημιουργία «αγανακτισμένων πολιτών, δημοτών και δημοτικών αρχών.»

http://www.e-local.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=818%3Aoxi-patouli-gia-ramazani-sto-oaka&catid=12%3Atopika&Itemid=294

Ένα quiz για τον Π. Μανδραβέλη

Εκεί στην επιτροπή για την άρση της ανωνυμίας που θα είναι ο φίλος ο Μανδραβέλης ας ασχοληθούν οι φωστήρες και λίγο με την περίπτωση των παρακάτω αλητών-εκβιαστών-εγκληματιών... πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε ποια είναι τα κανονικά τους ονόματα καθώς δεν μας απασχολεί τι είπαν, τι έγραψαν ή τι έκαναν αλλά ποιοι ήταν αυτοί:

Trotsky
Stalin
Lenin
Τito
Golda Meir
Moshe Dayan
Pol Pot
Malcolm X
Yasir Arafat
Voltaire
Che Guevara
Ho Chi Minh
Kim Il Sung
Lula
Tariq Aziz
Willy Brandt
Mata Hari

Buddha
Mother Teresa

Mark Twain
George Eliot
George Orwell
J. Michael Bingham (γυναίκα Star Trek)
J. K. Rowling (Harry Potter)
John le Carré
Pablo Neruda

Nicolas Cage
Woody Allen

Ringo Starr
Elton John
Eric Clapton

Isaac Asimov

Bebeto
Cafu
Careca
Garrincha
Garry Kasparov
Joe Louis
Kaká (Ricardo Izecson dos Santos Leite)
Kareem Abdul-Jabbar
Muhammad Ali
Pelé
Rivaldo
Ronaldinho
Sugar Ray Robinson
Zico
JJ Lehto
Ryan Giggs


ΥΓ. Αν τους μείνει ώρα απ' το να καταστρώνουν σχέδια στην άμμο για το πως θα κλείσουν μέσα αυτούς που ξεβρακώνουν τ' αφεντικά τους του ΠΑΣΟΚ και τους ίδιους, μπορούν να ρίξουν και μια ματιά εδώ για να δούνε καμιά 500αριά λόγους που πρέπει να υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο

Γιατί η ΝΔ δεν καταθέτει μομφή κατά του Πάγκαλου, που είναι παράνομα και αντισυνταγματικά διορισμένος Αντιπρόεδρος;

Επειδή πολλά μας τα έχουν πει με τον Πάγκαλο καθημερινά, του οποίου ο ρόλος του προβοκάτορα είναι προφανής, αντί η ΝΔ και ο κ. Μιχαλάκης να αναλώνονται σε απαντήσεις σε αυτά που δηλώνει κάθε φορά ο κ. Πάγκαλος, ας κάνουν κάτι πιο απλό και πιο ουσιώδες: ας καταθέσουν μομφή κατά του κ. Παγκάλου, μιας και έχει διοριστεί παρανόμως ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Ήδη, το είχαμε επισημάνει πάλι στις 4 Ιουλίου, αλλά φαίνεται ότι οι επί του Τύπου αρμόδιοι στην Συγγρού, έχουν άλλα να ασχοληθούν-άλλωστε πριν 4 χρόνια κάποιες κυρίες τότε έβριζαν την ΝΔ.

Ας ξαναδούμε τι λέγαμε τότε:

Παράνομος ο διορισμός Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης!!!
Αντιγράφω από το ΦΕΚ (ΦΕΚ Α 214 / 07.10.2009) διορισμού του Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,το οποίο έχει και αναρτημένο στη σελίδα του:

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 187-Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 37 παρ. 1 και 81 του Συντάγματος.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 39 και 47 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ, 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α’ 98), με πρόταση του Πρωθυπουργού, αποφασίζουμε:

Διορίζουμε τους:

1. Θεόδωρο Πάγκαλο του Γεωργίου, στη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης,

Όπως βλέπουμε ο Πάγκαλος διορίστηκε Αντιπρόεδρος βάσει των άρθρων 37 και 81 του Συντάγματος. Το άρθρο 37 παρ. 1 είναι άσχετο και λέει μόνο ότι ο Πρόεδος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και με πρότασή του τα μέλη της Κυβέρνησης... ως εδώ όλα καλά... για να δούμε τώρα και τι λέει το Άρθρο 81 του Συντάγματος:

Άρθρο 81

1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου. Νόμος ρυθμίζει τη θέση αναπληρωτών Υπουργών και των Υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο, των Υφυπουργών, που μπορεί να αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και των μονίμων υπηρεσιακών Υφυπουργών.
...
5. Αν δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος, ο Πρωθυπουργός ορίζει έναν από τους Υπουργούς προσωρινό αναπληρωτή του, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

Το πιάσατε το πρόβλημα του παράνομου διορισμού του Πάγκαλου σαν Αντιπροέδρου;

Το σύνταγμα λέει σε δύο σημεία ότι ο Αντιπρόεδρος πρέπει να είναι Υπουργός!!!

Ας μας πούνε λοιπόν ποιανού υπουργείου υπουργός είναι ο Πάγκαλος!

ΥΓ. Τόσοι Συνταγματολόγοι, τόσοι Βενιζέλοι και Λοβέρδοι και τους έστειλε ο Αναγνώστης μας που μας ενημέρωσε αδιάβαστους... και μας έστειλε και την εξής διευκρίνηση:

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μην είναι Υπουργός ο Αντιπρόεδρος είναι η εξής βάσει του αρ 40 παρ. 4 Π.Δ 63/2005 :Ο υπουργός που διορίζεται ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί με προεδρικό διάταγμα, ύστερα από πρόταση του Πρωθυπουργού, να απαλλαγεί των καθηκόντων του ως υπουργού. Αλλά και πάλι προϋποθέτει την προγενέστερη ιδιότητα του Υπουργού.
ΥΓ2. Απ' ότι είπε κάποιος το θέμα το έθεσε και ο Καρατζαφέρης στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο την Τετάρτη 29 Ιουνίου και η απάντηση του Βενιζέλου ήταν η εξής:

Ένα από τα αγαπημένα θέματα που έβαζα ως Καθηγητής στις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου ήταν ακριβώς αυτό: εάν μπορεί να υπάρχει Αντιπρόεδρος, χωρίς να είναι ορκισμένος Υπουργός. Αυτό το θέμα είχε προκύψει στις πρώτες Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Ευσταθίου-Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πράγματι είχε ορκιστεί κάποια στιγμή Αντιπρόεδρος, χωρίς να έχει ορκιστεί προηγουμένως Υπουργός και αυτό στη συνέχεια διασκεδάστηκε με την ερμηνεία ότι στην περίπτωση που ο Αντιπρόεδρος δεν έχει άλλη υπουργική ιδιότητα, δηλαδή δεν είναι επικεφαλής Υπουργείου, είναι Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, όπως λέει το Σύνταγμα, Υπουργός Επικρατείας όπως λέει ο νόμος περί Υπουργικού Συμβουλίου τώρα, μετονομάζοντάς τον Υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου σε Υπουργό Επικρατείας.
Άρα, από την εποχή του αείμνηστου Παπακωνσταντίνου μέχρι σήμερα η πρακτική είναι αυτή, η ερμηνεία είναι αυτή, υπονοείται και προϋποτίθεται ότι όταν ένα προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος επιλέγεται και ορκίζεται ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είναι και Υπουργός Επικρατείας»

Αν είναι έτσι τότε ο Παμπούκης πριν ή ο Μόσιαλος που τώρα εμφανίζεται σαν Υπουργός Επικρατείας τι είναι; Γλάστρες;

Τα Blackberry κατηγορούν οι Άγγλοι για τα επεισόδια και η Βlackberry έσπευσε να κατεβάσει τα σώβρακα

Rioting in Tottenhamhttp://www.metrophone1.com/catalog/images/bb8900.jpgΗ BlackBerry υποσχέθηκε να βοηθήσει την Αστυνομία στην έρευνα για μηνύματα στο δίκτυό της το οποίο χρησιμοποιούν οι συμμορίες στο Λονδίνο για να οργανώνονται.

Η εταιρία δημιουργός του κινητού BlackBerry, Research in Motion, ανακοίνωσε από μόνη της χθες αργά το βράδυ ότι θα συνεργαστεί με την Αστυνομία δίνοντάς της πρόσβαση στο δίκτυό ώστε να δει τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι χρήστες μεταξύ τους και να συλλάβει όσους συμμετείχαν στην οργάνωση των επεισοδίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη των συμμοριών συνεννοούνται μεταξύ τους με μηνύματα στο BlackBerry Messenger (BBM) που είναι ιδιωτικό δίκτυο της Βlackberry και τα κρυπτογραφημένα μηνύματα μπορούν να σταλούν ταυτόχρονα σε πολλούς αποδέκτες. Μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ταραξίες όχι μόνο οργανώνονται μέσω του BBM αλλά βάζουν και εσκεμμένα λάθος πληροφορίες στο Twitter και στο Facebook ώστε να αποπροσανατολίζουν τις αρχές με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό που δείχνει η Αστυνομία.

"Συμπάσχουμε με όσους έπαθαν ζημιές από τα επεισόδια και επικοινωνήσαμε με τις αρχές ώστε να τους παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια από την πλευρά μας" είπε ο Patrick Spence διευθυντής μάρκετινγκ της Research In Motion (RIM), η οποία μέχρι πρόσφατα έλεγε ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία σε αρχές ακόμα και αν της ζητηθούν, ενώ τόνιζε παράλληλα ότι ούτε η ίδια δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα του δικτύου BBM.

Ποιος έβαλε στοίχημα 850 εκ με απόδοση 10/1 ότι οι ΗΠΑ θα υποβαθμισθούν; οοεεοο;

Κάθε ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα και πράγματα είναι τυχαία...
και σίγουρα η παρακάτω φώτο δεν απεικονίζει την Μέρκελ
(γι αυτούς που έχει κολλήσει ο εγκέφαλός τους ότι οι Γερμανοί είναι αυτοί που κάνουν τα "παιχνίδια"):

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/08/08/article-0-078BDAC5000005DC-902_468x502.jpg

Διαβάστε το άρθρο που συνοδεύεται απ' τη φώτο του κυρίου στην dailymail

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!! Ο Καντάφι αναγνώρισε τους ταραξίες του Λονδίνου σαν τη νόμιμη κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας

http://previous.presstv.ir/photo/20110809/asohrabi20110809021454810.jpgΜάλιστα κάλεσε τους ταραξίες να στείλουν εκπρόσωπό τους στη Λιβύη προκειμένου να αναλάβει τη θέση του Πρέσβη της Μ. Βρετανίας και να εγκατασταθεί στην πρεσβεία τους στην Τρίπολη απ' όπου θα μπορεί να οργανώνει καλύτερα το πλιάτσικο στο Λονδίνο!

Εντάξει πλάκα κάνουμε... αφού τα δικά μας τα ζώα που μας κυβερνούν δεν έχουν βγάλει ακόμα ταξιδιωτική οδηγία να την τρίψουν στα μούτρα των πουριτανών που μόλις πέσει μια μολότοφ στην Αθήνα μας ταράζουν στις οδηγίες...

Στο «στόχαστρο» της S&P για υποβάθμιση και η Γαλλία;

http://www.skai.gr/files/temp/84301EBED1E3D50192D5D178CD57588F.jpgΠρώτα η Ελλάδα. Μετά η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Τώρα η Ιταλία. Θα ακολουθήσει η Γαλλία; Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που οδηγούν στην υποψία ότι η Grande Nation εξ αιτίας του υψηλού της δημόσιου χρέους θα βρεθεί στο στόχαστρο των χρηματαγορών και θα γίνει ο επόμενος πονοκέφαλος της ευρωζώνης.

Εκτός του κλαμπ των χωρών με ΑΑΑ;

Ο φόβος είναι ότι μετά τις ΗΠΑ θα έρθει η σειρά της Γαλλίας να εξοστρακιστεί από το κλαμπ των χωρών με την καλύτερη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας ΑΑΑ. Από τις χώρες της ευρωζώνης το τιμητικό ΑΑΑ διαθέτουν επίσης η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και το Λουξεμβούργο. Στην αλυσίδα των χωρών με μεγάλο δημοσιονομικό χρέος η Γαλλία κατέχει την επόμενη θέση, άρα θεωρείται ο επόμενος εύκολος στόχος κάτι που δεν έχει διαφύγει στις χρηματαγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη πριν το έκτακτο συμβούλιο κορυφής των Βρυξελλών για το 2o πακέτο διάσωσης της Ελλάδας διπλασιάστηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου για τα γαλλικά ομόλογα. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές αρχίζουν να αμφιβάλλουν, για το αν η Γαλλία θα συνεχίσει να είναι ασφαλές λιμάνι για επενδυτές. Ο Philippe Delienne από το Concictions Asset Management είπε ότι η Γαλλία είναι η τελευταία από τις χώρες με ΑΑΑ και ότι αν θέλει να διατηρήσει αυτήν την αξιολόγηση θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες.

Πλήγμα για την ευρωζώνη

Μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε καταστροφή για τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, που από το Σεπτέμβριο ξεκινά προεκλογική εκστρατεία διεκδικώντας δεύτερη προεδρική θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Βέβαια οι τρεις μεγάλοι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει θετική αξιολόγηση των γαλλικών ομολόγων, αλλά η S&P προειδοποίησε την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ότι η πρωτοκαθεδρία της θα τεθεί μακροπρόθεσμα σε κίνδυνο. Κάλεσε μάλιστα τη κυβέρνηση των Παρισίων να πάρει κόκκινο στυλό και να περικόψει δαπάνες κυρίως στον τομέα υγείας και στις συντάξεις. Βέβαια ο Νικολά Σαρκοζί από πέρυσι δρομολόγησε αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις, και πρόσφατα ακολουθώντας το γερμανικό μοντέλο εξήγγειλε ότι θέλει να συμπεριλάβει στο γαλλικό σύνταγμα πρόβλεψη για φρένο χρέους. Σε περίπτωση που ο οίκος προχωρήσει σε υποβάθμιση της γαλλικής πιστοληπτικής ικανότητας, τότε αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο πλήγμα για την ευρωζώνη, δεδομένου ότι η Γαλλία ανήκει στις χώρες που εγγυώνται με τα κεφάλαιά τους την καλή λειτουργία του προσωρινού μηχανισμού στήριξης EFSF.

http://www.skai.gr

Ι. Βρούτσης (ΝΔ): Χιλιάδες λουκέτα και άνεργοι από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης

http://www.skai.gr/files/temp/88F83BF1A34A470B990C333FB0144F08.jpgΕπίθεση στην κυβέρνηση για την απόφασή της να αυξήσει τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία μέσω του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών του κόμματος, Ιωάννη Βρούτση.

Κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» ο κ. Βρούτσης ζητά την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης και την υιοθέτηση της πρότασης της ΝΔ για χαμηλό ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εκτιμά ότι θα οδηγεί σε χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους ανέργους.

«Προειδοποιούμε τους ‘μαθητευόμενους μάγους’ ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι με την απόφαση αυτή, η «κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ το 1981».

Χαρακτηρίζει μάλιστα τους κυβερνητικούς υπαινιγμούς σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο, «γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σ’ ένα ατέλειωτο ‘ράβε- ξήλωνε’».

Αγγλία: Οι καταστροφές απ' τον αέρα

Βουλιάζει το ΧΑΑ- Απώλειες και για τ' άλλα χρηματιστήρια

http://www.newsit.gr/files/Image/09-08-11/resized/2011-08-09T095204Z_1090917827_BM2E7890WX001_RTRMADP_3_GERMANY_514_355.JPG- Μεγάλες πτώσεις και σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι
- Καλπάζει και σήμερα ο χρυσός
- Να σώσει ό,τι μπορεί προσπαθεί η ΕΚΤ αγοράζοντας ομόλογα

Μπορεί να ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκες χρηματαγορές, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι δείκτες κοκκίνησαν και παλι.

Ασχημη η εικόνα και στην Αθήνα με τον γενικό δείκτη στο άνοιγμα να κινείται σε θετικό επίπεδο αλλά αυτή την ώρα να χάνει πάνω από 3% και να είναι στις 960 μονάδες

Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης γνωρίζει σήμερα μια "μαύρη Τρίτη" με τον δείκτη Dax να σημειώνει απώλειες 6,38% και να πέφτει στις 5.5454,39 μονάδες γύρω στις 11:51 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το Φεβρουάριο του 2010

Ο δείκτης σημείωσε μάλιστα, για λίγο, απώλειες άνω του 7% και οι συνολικές απώλειές του κατά τις επτά τελευταίες συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου υπερβαίνουν πλέον το 20%

Στη Λισαβόνα, ο δείκτης PSI-20 του Χρηματιστηρίου σημείωνε στις 11:40 (ώρα Ελλάδας) πτώση κατά 4,55%, στις 5.778,22 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Galp Energia (-8,5%)Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 του Χρηματιστηρίου υποχωρούσε στις 11:38 (ώρα Ελλάδας) κατά 3,47%, στις 3.024,81 μονάδες

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα προς τη σύνοδο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται στις 21:15 (ώρα Ελλάδας). An ανακοινώσει κάποιες τονωτικές ενέσεις κάποιοι, ελπίζουν οτι το κλίμα θα αντιστραφεί.

Δείκτης Χώρα Τιμή Διαφ.% Διαφ. Χαμηλό Υψηλό Ημ/νία
Γενικός δείκτης Ελλάδα 969,60 -2,87 % -28,64 951,52 1004,82 13:04
DAX Γερμανία 5706,96 -3,65 % -216,31 5502,63 6026,27 12:49
CAC 40 Γαλλία 3082,99 -1,35 % -42,20 2979,87 3201,68 12:48
SMI Ελβετία 4851,55 -2,34 % -116,44 4695,31 5080,60 12:49
IBEX 35 Ισπανία 8331,50 -1,51 % -127,90 8112,60 8657,50 12:48
ATX Αυστρία 2004,46 -5,80 % -123,52 1980,87 2146,98 12:56
AEX Ολλανδία 275,69 -2,71 % -7,67 265,85 287,38 12:49
PSI 20 Πορτογαλία 5845,16 -3,44 % -208,52 5752,04 6118,60 12:48
OW 20 Πολωνία 2309,08 -3,39 % -80,93 2269,61 2433,68 13:02
PX 50 Τσεχία 961,70 -6,39 % -65,70 932,00 1020,70 12:59
RTSI Ρωσία 1525,17 -8,00 % -132,60 1510,72 1636,44 13:01
BEL 20 Βέλγιο 2062,85 -1,58 % -33,19 2014,45 2141,42 12:49
BUX Ουγγαρία 18080,51 -5,40 % -1031,91 18000,26 19384,42 13:04

Σε επίπεδα εποχής τσουνάμι έκλεισε η αγορά στο Τόκιο - "Βυθίστηκε" και η Ασία

Μετά τη βουτιά στη Wall Street στο ... βαθύ κόκκινο βυθίζονται και οι χρηματαγορές στην Ασία. Παρά την παρέμβαση Ομπάμα το αμερικάνικο χρηματιστήριο που έπεφτε 3,8 στην έναρξη του διαγγέλματος του έκανε βουτιά ως το κλείσιμο στο -5,55%.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφηκαν και σήμερα ρευστοποιήσεις, αν και προς το τέλος των συνεδριάσεων οι απώλειες περιορίστηκαν κάπως.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,7%, περιορίζοντας τις απώλειες άνω του 4% που έφτασε να καταγράφει ενδοσυνεδριακά.

Είχε προηγηθεί μεγάλη πτώση στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Η προσοχή θα στραφεί σήμερα στη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο κατά πόσο θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 153,08 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 8.944,48 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 9.000 μονάδων, για πρώτη φορά μετά τις 17 Μαρτίου, λίγες ημέρες δηλαδή μετά το καταστροφικό τσουνάμι.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές υποχωρούσαν κατά 3% το απόγευμα (τοπική ώρα), περιορίζοντας τις απώλειες σχεδόν 8% που κατέγραφαν νωρίτερα.

Στη Σεούλ ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 4,2%, ενώ το χρηματιστήριο της Σανγκάης άνοιξε με πτώση κατά 2,33%.

Το χρηματιστήριο της Βομβάης υποχώρησε κατά το άνοιγμα σχεδόν 3%, ενώ τις απώλειές του περιόρισε ο δείκτης KOSPI του χρηματιστηρίου της Σεούλ, από 10% σε 7,89%.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

Δείκτης Χώρα Τιμή Διαφ.% Διαφ. Χαμηλό Υψηλό Ημ/νία
Nikkei Ιαπωνία 8944,48 -1,68 % -153,08 8656,79 8949,97 09:00
Topix Ιαπωνία 770,39 -1,59 % -12,47 744,46 770,39 01/01
Hang Seng Χονκ Κογκ 19882,47 -2,97 % -608,10 18868,11 19964,10 09:47
Straits Times Σιγκαπούρη 2891,77 -3,44 % -103,01 2847,00 2942,75 08/08
Jakarta comp. Ινδονησία 3820,76 -0,77 % -29,51 3590,94 3846,23 09:47
NZ 50 Νέα Ζηλανδία 3097,78 -2,75 % -87,67 3055,09 3185,45 08:00
Shanghai Comp. Κίνα 2523,12 -0,15 % -3,70 2437,68 2537,41 09:47
Taiwan Weighted Ταϊβάν 7493,12 -0,79 % -59,68 7148,76 7599,14 08:31
Seoul Comp. Κορέα 1801,36 -3,64 % -68,09 1684,68 1828,63 09:01

Στην Wall Street ο Dow Jones έχασε συνολικά 634,76 μονάδες και έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες... χτυπούν ο ένας την πλάτη του άλλου και ανταλλάσσουν ... συγχαρητήρια.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, όσο και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι τρεις χώρες.

"Ο Πρόεδρος χαιρέτησε τα μέτρα που πήραν η Ισπανία και η Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες οικονομικές προκλήσεις των χωρών τους, αλλά και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους" ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Οι νεκροί (Seals) … δεν μιλάνε

Ο πρόσφατος θάνατος των 30 Αμερικανών καταδρομέων στο Αφγανιστάν, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο Chinook που τους μετέφερε, ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που η επίσημη εκδοχή για την αποστολή εξόντωσης του Osama bin Laden, είχε χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Ανάμεσα στους 38 συνολικά νεκρούς της πτώσης του ελικοπτέρου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη απώλεια αμερικανικών ζωών στη δεκαετή παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, λέγεται πως ήταν μερικοί από τους 17 βατραχανθρώπους Navy Seals, που συμμετείχαν στην εκτέλεση του Osama bin Laden τον περασμένο Μάιο. Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και μέλη των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες των δυτικών ΜΜΕ, το Chinook πρέπει να συμμετείχε σε μια σημαντική αποστολή εναντίον Αφγανών ανταρτών, όταν έπεσε στην επαρχία Wardak, δυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Πηγές των Ταλιμπάν αναφέρουν πως το ελικόπτερο έπεσε από δικά τους πυρά. Οι Αμερικάνοι διεξάγουν έρευνες για το λόγο της πτώσης του αεροσκάφους.

Πάντως, αμερικανοί στρατιωτικοί που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι, ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο. Αυτό όμως είναι κάπως περίεργο. Γιατί να θέλουν οι στρατιωτικές πηγές να πιστώσουν τους αντάρτες με ένα σημαντικότατο προπαγανδιστικό κέρδος;

Ίσως επειδή βολεύει στα αμερικανικά συμφέροντα να μη μαθευτούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας του ελικοπτέρου, είτε το έριξαν οι Ταλιμπάν είτε όχι.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί ότι οι νεκροί Navy Seals ήταν μέλη της ελίτ μονάδας Team Six, που φέρεται να έφερε σε πέρας την αποστολή εκτέλεσης του φερόμενου ως υπεύθυνου για τη 9/11 Osama bin Laden.

Από την αρχή όμως, η επίσημη εκδοχή της Ουάσιγκτον για το πώς εκτελέσθηκε η αποστολή εξόντωσης του «τρομοκράτη» στο Πακιστάν, ήταν γεμάτη από αντιφάσεις. Γιατί έριξαν τη σωρό του στη θάλασσα; Πως γίνεται ο Νο1 καταζητούμενος του κόσμου, να ζει δίπλα σε στρατιωτική βάση;

Επίσης, αρκετές πηγές θέλουν τον Bin Laden να έχει πεθάνει από φυσικά αίτια πριν από 10 χρόνια. Ο συγγραφέας Ralph Schoenman μιλάει για ένα «μεγάλο ψέμα». Από μακροχρόνιες έρευνές του, πιστεύει πως ο Bin Laden πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια πριν από 10 χρόνια.

Πρόσφατα, ο Paul Craig Roberts ανέφερε πως οι ντόπιοι Πακιστανοί που ήταν μάρτυρες της αποστολής εναντίον του Bin Laden, ισχυρίστηκαν πως αυτή απέτυχε ολοσχερώς, με το ένα από τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα των Αμερικανών να εκρήγνυται, και τα άλλα δυο να αποχωρούν αμέσως μετά την έκρηξη, χωρίς καν να προσγειωθούν. Τα σημαίνει αυτό; Ότι δεν εκτελέσθηκε ο Bin Laden, όπως μας θέλει να πιστεύουμε η Ουάσιγκτον.

Τώρα, με τη πτώση και του Chinook στο Αφγανιστάν, οι βασικοί μάρτυρες κλειδιά δεν είναι πλέον διαθέσιμοι για να μας πουν την αλήθεια του τι ακριβώς συνέβη στο Πακιστάν τον περασμένο Μάιο. Η υπόθεση έκλεισε οριστικά.

Πτώση βιομηχανικής παραγωγής κατά 13%... και τις παπαριές για αύξηση των εξαγωγών διαβάστε τις αλλού

Για άλλη μια φορά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν χρησιμοποιώντας σαν όχημα την "ανεξάρτητη" δήθεν ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ανακοίνωσε ταυτόχρονα την μείωση της βιομηχανικής παραγωγής με κείμενο 50 λέξεων και την "αύξηση" των εξαγωγών με κείμενο 1050 λέξεων και πλήρη ανάλυση... Λογικά η μια είδηση να θάφτηκε απ' τα ΜΜΕ και η άλλη να παίζει παντού αυτή την ώρα.

Διαβάστε λοιπόν την είδηση για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και εμείς περιμένουμε απ' τους ΠΑΣΟΚους να μας εξηγήσουν πως προκύπτει αύξηση των εξαγωγών όταν η βιομηχανία παράγει λιγότερα και η γεωργία επίσης;;;

"Πτώση ύψους 13,1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιούνιο του 2011 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η μείωση του γενικού δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση του επιμέρους δείκτη παραγωγής ορυχείων – λατομείων κατά 22,3%, του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανικών (-12,2%), του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού (-15,7%) και του δείκτη παροχής νερού (-4,6%)."

Συνεχίζονται οι μάχες στους δρόμους του Λονδίνου και αλλού στην Αγγλία

Άθλος ΓΑΠ: Μεσοπρόθεσμο, ξεπούλημα, φορομπήξιμο και απολύσεις έφεραν έφεραν επιτέλους πτώση επιτοκίου στα έντοκα γραμμάτια κατά 0,05%!!!

Με μια φοβερή επιτυχία, που δίνει κουράγιο στον ΓAΠ και τα άλλα παιδιά να συνεχίσουν τις προσπάθειες διάσωσης της χώρας τώρα που φαίνεται φως στο τούνελ, ολοκληρώθηκε η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου! Τα επιτόκια έπεσαν σε σχέση με τον Ιούλιο κατά 0,05%, μετά τη σοφία και προνοητικότητα ΓΑΠ-ΒΕΝ να υπογράψουν το μεσοπρόθεσμο σαν bonus στο μνημόνιο!

Διαβάστε και την είδηση:

Με επιτόκιο 4,85% το Δημόσιο άντλησε από τα νέα έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας το ποσό των 812,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε επιτυχημένη έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εξέδωσε έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε αποδεκτές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού. Συνολικά το Δημόσιο άντλησε 812,5 εκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 4,85%. Σημειώνεται πως στην αντίστοιχη δημοπρασία του περασμένου Ιουλίου το επιτόκιο είχε ανέλθει στο 4,90% με το Δημόσιο να αντλεί συνολικά 1,625 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη προσπάθεια δανεισμού εκ μέρους του Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους θεωρείται επιτυχής καθώς έγινε σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο που οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχουν κλιμακωθεί.

Βροχή αστεριών την Παρασκευή

http://img.protothema.gr/796ED2F007906678F67CF766E9697A0F.jpgΤο βράδυ της Παρασκευής αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς θα κορυφωθεί η βροχή αστεριών ή αλλιώς βροχή των Περσείδων.

Η βροχή των Περσείδων έχει ξεκινήσει ήδη από τις 26 Ιουλίου και πρόκειται να κορυφωθεί στο τέλος της εβδομάδας, όπου σύμφωνα με επιστήμονες, θα πέφτουν 100 αστέρια την ώρα!

Οι Περσείδες είναι απομεινάρια ενός κομήτη, μέχρι και σε μορφή σκόνης, τα οποία συναντά η Γη μία φορά το χρόνο στις αρχές Αυγούστου. Ονομάζονται Περσείδες επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό του Περσέα, έρχονται δηλαδή από αυτή την κατεύθυνση.

Παρ’ όλα αυτά αν θέλετε να παρακολουθήσετε το εκθαμβωτικό θέαμα αυτής της πρωτότυπης βροχής, θα πρέπει να κινηθείτε μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου το φως είναι έντονο. Όσο βρεθείτε σε απόλυτο σκοτάδι έχετε περισσότερες πιθανότητες να θαυμάσετε το φαινόμενο από τις Περσείδες.

Η κατεύθυνση που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι βορειοανατολική αλλά οι επιστήμονες τονίζουν ότι υπάρχουν πιθανότητες να μην γίνει τίποτα αντιληπτό.

Η Βρετανία στις φλόγες... κι εμείς δεν βγάλαμε ακόμα ταξιδιωτική οδηγία...

jiksk.jpg
Σχεδόν δυο χιλιάδες αστυνομικούς κατεβάζει εκτάκτως η Σκότλαντ Γιαρντ στο δρόμο, η πυροσβεστική δεν επαρκεί για να σβήσει τις φωτιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στις περιοχές του Λονδίνου, αλλά και του Λίβερπουλ και του Μπέρμιγχαμ. Ενώ την περασμένη νύχτα έγινε παρανάλωμα του πυρός η κεντρική αποθήκη της Sony στο Λονδίνο.

Κτίρια παραδόθηκαν τη νύκτα στις φλόγες στο Κρόιντον, το Πέκαμ και του Λιούισαμ στο νότιο Λονδίνο, ενώ το κύμα βίας εξαπλωνόταν στους δρόμους του Χάκνεϊ, στα ανατολικά, του Κλάπαμ, στο νότο, του Κάμντεν, στο βορρά και του Ιλινγκ, στα δυτικά. Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των πυρκαγιών που ξέσπασαν από εμπρησμούς στην περιοχή του Λονδίνου.

334 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους και ένα αγόρι 11 ετών. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 69 από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια.

http://images.instagram.com/media/2011/08/08/e03f3edd9f5f4a74928f0aec722a3f66_7.jpgΟ πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Λονδίνο για να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra έπειτα από την τρίτη νύκτα βίαιων επεισοδίων, λεηλασιών και εμπρησμών σε συνοικίες του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ.

Σχολιαστές αποδίδουν την έκρηξη του κύματος βίας στις περικοπές των κοινωνικών παροχών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της σκληρής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα βίαια επεισόδια προέρχονται από φτωχές περιοχές με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Εξάλεπτη τσόντα με την Μέριλιν ισχυρίζεται ότι έχει Ισπανός

Το φιλμάκι γυρίστηκε περίπου το 1946-1947, και αν η πρωταγωνίστρια είναι πράγματι η Μονρόε, τότε πάσχιζε να βρει το δρόμο της στο ΧόλιγουντΗ ερωτική ζωή της Μέριλιν Μονρόε, εκτός μεγάλης οθόνης φυσικά, ανέκαθεν τροφοδοτούσε ποικίλους μύθους και παραφιλολογίες γύρω από την πιο καυτή ξανθιά, τη γυναίκα που τραγούδησε με ηδυπάθεια «happy birthday» στον Τζον Κένεντι και υπήρξε σύζυγος ενός από τους διασημότερους Αμερικανούς συγγραφείς, του Αρθουρ Μίλερ.

Το φιλμάκι γυρίστηκε περίπου το 1946-1947, και αν η πρωταγωνίστρια είναι πράγματι η Μονρόε, τότε πάσχιζε να βρει το δρόμο της στο Χόλιγουντ

6,5 λεπτά

Τώρα όμως, ένα ασπρόμαυρο πορνό φιλμάκι 8 μιλιμέτρ, διάρκειας μόλις μερικών λεπτών, έρχεται να ενισχύσει το χαρακτηρισμό που την ακολούθησε για όλη της τη ζωή ως το διασημότερο σύμβολο του σεξ. Και να βάλει τους διαχειριστές της περιουσίας της σε μεγάλους μπελάδες. Αν βέβαια πρωταγωνίστρια της μίνι-τσόντας είναι, τελικά, η Μέριλιν Μονρόε και όχι κάποια που της μοιάζει.

Το φιλμάκι γυρίστηκε περίπου το 1946-1947, όταν η Μέριλιν ήταν 21 χρόνων και πάσχιζε, ως Νόρμα Τζιν Μπέικερ, να βρει το δρόμο της στο Χόλιγουντ. Στην τσόντα, διάρκειας 6,5 λεπτών, μια γυναίκα που μοιάζει στην Αμερικανίδα σταρ φαίνεται ολοκάθαρα να κάνει σεξ. Το φιλμ βγήκε προχθές σε δημοπρασία από έναν Ισπανό, τον Μίκελ Μπάρσα, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Εκθεσης Συλλογής Ταινιών στο Μπουένος Αϊρες, αλλά δεν έπιασε τόπο. Ενώ αυτός περίμενε να το χρυσοπουλήσει -με αρχική τιμή 500.000 δολάρια- η Νάνσι Κάρλσον, υπεύθυνη για την προώθηση της εικόνας της Μονρόε, του χάλασε τα σχέδια. Διέψευσε το γεγονός ότι πρωταγωνίστρια του φιλμ είναι η Μονρόε και έτσι η ταινία έμεινε στο ράφι, χωρίς αγοραστή. Τώρα ενδέχεται να ακολουθήσουν και μηνύσεις εις βάρος του Μπάρσα.

Ο Μπάρσα, πεπεισμένος για την αυθεντικότητα του υλικού που έχει στα χέρια του, απαντά στις κατηγορίες: «Φυσικά και αντιλαμβάνομαι τη στάση τους. Η Μέριλιν παράγει πολλά εκατομμύρια το χρόνο. Θέλουν να προστατέψουν την εικόνα της. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το ερμηνεύσω».

Επικαλείται μάλιστα και ένα έγγραφο του FBI, σύμφωνα με το οποίο το 1965 κυκλοφορούσε μια ερωτική ταινία της Μονρόε. Είναι πάντως γεγονός ότι τη δεκαετία του ,40, η μετέπειτα μεγάλη σταρ είχε κάνει τολμηρές φωτογραφήσεις. Οταν βγήκαν στο φως, στο απόγειο της δόξας της, είχε δικαιολογήσει την τρέλα της νιότης της ως κίνηση απελπισίας.

Το πρωτότυπο της τσόντας που απειλεί τη δημόσια εικόνα της Μέριλιν είχε ανακαλυφθεί από μια Σουηδέζα φωτογράφο το 1980. Ανήκε σε έναν άγνωστο συλλέκτη, που πέθανε πρόσφατα, και το είχε αγοράσει για 1,2 εκατ. δολάρια. Βέβαια, η ταυτοποίηση δεν είναι εύκολη. Ακόμα κι αν είναι η ίδια η Μονρόε, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε θαυμάσει σε ταινίες της όπως «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Οχι μόνο γιατί δεν έχει καν το διάσημο πλατινέ μαλλί της και απεικονίζεται ως καστανή. Αυτό είναι το λιγότερο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν ήταν φυσική ξανθιά.

Επιπλέον, η πρωταγωνίστρια της προκλητικής ταινίας έχει άλλο παρουσιαστικό γιατί έχει προγναθισμό και παχουλούτσικη μύτη εξαιτίας ενός χόνδρου.

Ο Μπάρσα έχει και για αυτό αντεπιχειρήματα: τις πλαστικές επεμβάσεις που έκανε αργότερα όταν «έπεσε» στα χέρια του Χόλιγουντ και των ίματζ μέικερ. Σε ένα μόνο δεν έχει απάντηση: στο πώς γίνεται η υποτιθέμενη νεαρή Μέριλιν στο φιλμάκι να μην έχει τόσο ερωτισμό αλλά και θηλυκότητα. Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι το νεαρό κορίτσι της ταινίας, που έχει αρκετά παραπανίσια κιλά, δεν έχει τίποτα κοινό με τη σεξοβόμβα που προσπαθούσε να κρατήσει το φουστάνι της, όταν το αεράκι από τον εξαερισμό του μετρό της Νέας Υόρκης το σήκωνε ελαφρά στο «Επτά χρόνια φαγούρα» του Μπίλι Γουάιλντερ.

Δημόσια κόντρα

Κάτι μας λέει ότι θα τραβήξει αυτή η δημόσια κόντρα. Η τρέχουσα κινηματογραφική ειδησεογραφία γύρω από τη Μέριλιν Μονρόε, πάντως, επεκτείνεται και σε μια πραγματική ταινία. «Η βδομάδα μου με τη Μέριλιν», που σκηνοθέτησε ο Σάιμον Κέρτις, με τη Μισέλ Ουίλιαμς στο ρόλο του απόλυτου θηλυκού, θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης τον Οκτώβριο. Αφηγείται τις μέρες της Μέριλιν την εποχή που πρωταγωνιστούσε με τον Λόρενς Ολίβιε στο «Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια». Βασίζεται σε βιβλίο του Κόλιν Κλαρκ, ο οποίος εκείνη την εβδομάδα στη Βρετανία είχε εργαστεί ως βοηθός της Μονρόε και είχε αναλάβει να την ξεναγήσει στη χώρα. Ενώ εκκρεμεί ένα ακόμη πρότζεκτ, με τη Ναόμι Γουότς ως Μέριλιν αυτή τη φορά, το οποίο, αν και έχει ανακοινωθεί καιρό, πάει από αναβολή σε αναβολή.*

Προσωρινά κρατούμενοι για το βιασμό της 16χρονης-Αρνούνται και οι 3 τις κατηγορίες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0A6Wp526xwJvhg3SrjHfcCjnukyW0LN59dzvPj-9SGpOLC1hJw1wJfsE_A4ISoyxZ0zHvwGv_4hQCrnxfRlwdp1m0xaTIdpZOwgyxibUlPTs302koiiuWVgFr_czjG8JplbCeK3eLlHbw/s1600/DD.jpgΠροσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι τρεις νεαροί, ο 26χρονος Ηρακλειώτης και οι δύο 20χρονοι από την Αλβανία, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στον ομαδικό βιασμό της 16χρονης ύστερα από αναγκαστική χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις νεαροί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι, οι μεν 20χρονοι ότι δεν έχουν καμία σχέση με το βιασμό της κοπέλας, ο μεν 26χρονος ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεσή της, σύμφωνα με το flashnews.gr

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος από το Ηράκλειο ήταν εκείνος που το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την καταγγελία της 16χρονης, αφού την βίασε και την «πότισε» ναρκωτικά, την περιέφερε από σπίτι σε σπίτι «πασάροντάς» την σε φίλους του, με αποτέλεσμα τον ομαδικό βιασμό της.

Οι άλλοι δύο 20χρονοι αλλοδαποί, αναγνωρίστηκαν από το ανήλικο κορίτσι ως δύο από τους βιαστές της που μετείχαν στη φρίκη που έζησε από το βράδυ εκείνο μέχρι το πρωί της Τρίτης που έφτασε στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση βιασμό της.

Μάλιστα η 16χρονη δήλωσε στις αρχές ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, αλλά σε καμία περίπτωση τα όσα συνέβησαν το περασμένο τριήμερο δεν έγιναν με τη θέλησή της.