27 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Τα μεγάλα κεφάλια (όταν έχουν πονοκέφαλο πίνουν ένα κουτί ντεπόν για να το αποδείξουν)της ΝΔ, Αβραμόπουλος (ο κ. τίποτα) Δήμας (ο κ. που το πάνε το παιδί) Μεϊμαράκη (ο κ. μη βροντοχτυπάς τις χάντρες) Παπαθανασίου (ο κ. χαρτοπετσέτας) Σπηλιωτόπουλος (ο κ. μπότοξ) Βαρβιτσιώτης (ο κ. έκανε κι η μύγα κώλο) και Δένδιας (ο κ. ξέχασα να πάρω μαζί μου τα μαλλιά μου) θεωρούν , για φαντάσου, «πολύ σκληρή» τη «γραμμή Σαμαρά», http://www.blogger.com/img/blank.gifκαι για το λόγο αυτό λευκοαπεργούν αποφεύγοντας να τοποθετηθούν δημόσια στα ΜΜΕ…

Πολιτικοί αναστήματος νάνου, ανόητοι και καρεκλολάγνοι, ανίκανοι να συλλάβουν τα μηνύματα των καιρών, ονειρεύονται συναινέσεις και συγκυβερνήσεις σε ένα σάπιο πολιτικό πολιτικό σύστημα, υπεύθυνο για την οικονομική και ηθική εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα…

Φουκαρά Σαμαρά, φαντάσου να είχες υιοθετήσει μια πραγματικά «σκληρή γραμμή»… Αλλά απ’ ότι φαίνεται εκεί στη ΝΔ έχετε μάλλον εθιστεί στο συμβιβασμό, στον ολαγιαπαρτισμό και στο πολιτικό σκουπιδομάνι…

http://harryklynn.blogspot.com/2011/08/blog-post_2338.html

Συμβαίνουν και στις ΗΠΑ

Ένας μαύρος αφού πάλεψε για λίγο με έναν αστυνομικό, του έκλεψε το περιπολικό και αφού οδήγησε μερικά μίλια, έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό. Δείτε το βίντεο:

Bundesliga 4η αγωνιστική

Αποτελέσματα:

Hertha Berlin – Stuttgart Hertha Berlin 1:0 Stuttgart
Freiburg – Wolfsburg Freiburg 3:0 Wolfsburg
Nurnberg – Augsburg Nuernberg 1:0 Augsburg
Hoffenheim – Werder Hoffenheim 1:2 Werder
Hamburg – Koln Hamburg 3:4 Cologne
Kaiserslautern – Bayern Kaiserslautern 0:3 Bayern
Leverkusen – Dortmund Leverkusen : Dortmund
Κυριακή
Hannover – Mainz Hanover : Mainz
Schalke 04 – Monchengladbach Schalke 04 : Moenchengladbach

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η συγχώνευση Alpha-Eurobank με συμμετοχή του Κατάρ

- Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ οι δύο τράπεζες βρίσκονται μία ανάσα πριν το οριστικό deal
- Τη Δευτέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ιδιωτικής ελληνικής τράπεζας
- Στη συμφωνία ''μπαίνουν'' κεφάλαια από το Κατάρ
- Οι συνέπειες για όσους έχουν καταθέσεις και μετοχές στις δύο τράπεζες
- Πως θα ονομάζεται η νέα τράπεζα
- Το deal Alpha - Eurobank δημιουργεί τη μεγαλύτερη, βάση ενεργητικού, τράπεζα στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με ενεργητικό 144 δις ευρώ, δάνεια 98 δις ευρώ, καταθέσεις 77 δις ευρώ και ίδια κεφάλαια 10,3 δις ευρώ

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής από ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο πως ελάχιστες λεπτομέρειες απομένουν για τη συνένωση των δύο τραπεζών.

Μάλιστα διαρρέεται πως θα γίνει μαμούθ αύξηση κεφαλαίου στην οποία θα μπουν κεφάλαια από το Κατάρ.

Τον τραπεζικό γάμο όχι μόνο γνωρίζει αλλά έχει ευλογήσει κιόλας η κυβέρνηση και ολοι περιμένουν τη Δευτέρα τις επίσημες ανακοινώσεις.

Καμία μα καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή όμως οι διαρροές γίνονται από πολύ ΕΓΚΥΡΑ χείλη.

Με τη συγχώνευση αυτή δημιουργείται ένας τραπεζικός κολοσσός αφού θα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική τράπεζα με τρομερή επιρροή στα Βαλκάνια.

Και βέβαια με αυτόν τον τρόπο ανοίγει η πόρτα και για άλλες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Μεγάλο ρόλο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας φαίνεται πως έπαιξε η κατρακύλα του Χρηματιστηρίου αφού ενδεικτικά την Παρασκευή στο κλείσιμο της συνεδρίασης η μετοχή της ΑΛΦΑ βρέθηκε στα 1,90 ευρώ με πτώση -5,00% και της ΕΥΡΩΒΑΝΚ στα 1,73 ευρώ με πτώση -5,98%.

Και εαν κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα της νέας τράπεζας-κολοσσού, φανερά είναι τα χαμόγελα των μετόχων που ελπίζουν πως θα πυροδοτηθεί με αυτό το τρόπο ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο ενώ τα χρήματα των καταθετών ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ όπως και να καταλήξει η συμφωνία.

Σαμαράς: «Καθαρή εντολή για καθαρές λύσεις»

«Eμείς δεν θα πούμε ψέματα στον κόσμο. Αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα τα κάνουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».

Επιμένει ότι προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς το δάνειο από μόνο του δεν σώζει τη χώρα, αλλά δίνει παράταση ζωής.

« Ότι και να κάνεις, δεν μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζητεί από τους πολίτες «καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις».

Wikileaks: Ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα το 2007

ΗΠΑ:
(Οι επενδύσεις είναι σε εκατομμύρια δολάρια)

Carlyle Group (Neochimiki) 959.3 *

Philip Morris Group 931.8
(Papastratos)

Coca Cola Hellas Bottling 882.6 **

Duke Energy (Attiki Gas Supply) 523.7

Searle (Vianex) 318.4

Johnson & Johnson 246.3

Crown Cork and Seal 242.9
(Crown Hellas Can Packaging Mfrs)

Abbott Laboratories 239.2

Schering-Plough 188.4

First Data (First Data Hellas) 154.9

Procter & Gamble 142.5

Bristol-Myers Squibb 120.9

Pepsico 111.4

IBM 92.0

Colgate Palmolive 63.9

Hewlett-Packard 44.4

3M 42.3

Xerox 40.6

Marriott (Asty) 39.7

Ideal Standard 38.1

Heinz (Copais) 36.0

Mobil Oil 35.5

Dow Chemicals 34.0

Georgia-Pacific 32.6

S.C. Johnson and Son 27.8

McDonald's 19.2

ΣΥΝΟΛΟ 5,608.4
* estimate - new investment 2008
** amount represents 23.81 percent U.S. ownership of the Greek
subsidiary's total assets


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Deutsche Telekom AG (OTE) 4,320.0 *

Siemens Tele Industrie A.G. 621.1

Thyssen Krupp (Hellenic Shipyards) 446.5

Praktiker 193.7

Bayer 174.6

Beiersdorf 58.4

ΣΥΝΟΛΟ 5,814.3
* estimate - new investment 2008

ΚΙΝΑ

China Ocean Shipping - COSCO 4,600.0 *
(Piraeus Port Container)

ΣΥΝΟΛΟ 4,600.0
* estimate - new investment 2008

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Vodafone 2,036.2

BC Partners (Regency Entertainment) 1,572.0

Dixons Overseas Limited 430.3
(Kotsovolos)

British American Tobacco 121.8

ΣΥΝΟΛΟ 4,160.3


ΓΑΛΛΙΑ

Carrefour 1,569.4

Lafarge 1,297.9
(Heracles General Cement)

L'Oreal 131.3

Alcatel (Nexans Hellas) 104.0

Air Liquide 80.6

ΣΥΝΟΛΟ 3,183.2


ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Amstel-Heineken 681.4
(Athenian Brewery)

Shell 576.2

Unilever (Elais - Unilever) 523.4

Friesland 112.8

ΣΥΝΟΛΟ 1,893.8


ΙΤΑΛΙΑ

Fulgorcavi Halia 199.1
(Fulgor Greek Electric Cables)

Italcimenti 186.4
(Halyps Building Materials)

Barilla (Misko) 77.8

ΣΥΝΟΛΟ 463.3 <>/span

Bundesliga Live Stream

Μικροί γαλάζιοι Φωτόπουλοι

Μέ έκπληξη παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τις παραφωνίες μιας μικρής -ελπίζω- μερίδας της ΔΑΠ σχετικά με την μεγαλειώδη απόφαση της ΝΔ να πράξει κάτι πρωτοφανές στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, τουλάχιστον στον τομέα της παιδείας: Να προσφέρει την συναίνεσή της σε μια κυβέρνηση που σύρθηκε στα αιτούμενα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον σε κομβικά ζητήματα του νομοσχεδίου, δημιουργώντας νέα δεδομένα σε οποιαδήποτε μελλοντική συζήτηση για αλλαγές στον χώρο της παιδείας (οπότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη συναίνεση).

Ωστόσο, αντί κάποιοι να υποδεχτούν με χαρά και ικανοποίηση αυτήν την υπεύθυνη στάση, καθώς και την δυναμική που δημιουργεί για το μέλλον, άρχισαν να περιφέρουν την μιζέρια και την γκρίνια τους, κοπτώμενοι υποτίθεται είτε για την φοιτητική εκπροσώπηση (που καταργείται) είτε για το καλό της ΔΑΠ η δύναμη και οι εξουσίες της οποίας τώρα θίγονται και περιορίζονται. Χαρακτηριστική σχετική ανάρτηση του μπλογκ (http://dexiextrem.blogspot.com/2011/08/blog-post_7832.html)

Νομίζω οτι είναι ώρα η ΝΔ να αντιμετωπίσει κατάματα κάποιες αλήθειες, και να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι της ΔΑΠ και της κυριαρχίας της στα ΑΕΙ. Πριν όμως διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές, πρέπει να γίνει κατανοητό οτι δεν βρισκόμαστε στα ρομαντικά χρόνια της δεκαετίας του 80 ή εστω των αρχών του 90 που διεξαγόταν ενας αδυσώπητος ιδεολογικός πόλεμος στα αμφιθέατρα μέσα στα οποία η ΔΑΠ στήριζε πρωτοπόρες θέσεις που θεωρούνται σήμερα αυτονόητες και που κατήγαγε σημαντικές νίκες απέναντι σε εξίσου συγκροτημένους αντιπάλους. Σήμερα, και εδώ και πολλά χρόνια, η ΔΑΠ εισπράττει τους τόκους εκείνων των νικών που κάθε χρόνο αυγάτιζαν τα ποσοστά της, καθώς από την στιγμή που καθιερώθηκε ως κυρίαρχη δύναμη στο πανεπιστημίο, μεταβλήθηκε σε ένα ισχυρό καθεστώς που δύσκολα μπορούσαν να αποδομηθεί. Η παντοδυναμία και οι πρωτίες της ΔΑΠ αποτελούσαν πόλο έλξης για τους φοιτητές (κυρίως τους κάθε φορά πρωτοετείς) που αναζητούσαν να ενταχθούν κοινωνικά μέσα στο νέο τους περιβάλλον (αυτό της σχολής τους), που θαμπώνονταν από τα λαμπερά πάρτυ και τις εκδρομές, που βολεύονταν από τις κάθε είδους διευκολύνσεις που τους παρείχαν οι συνδικαλιστές-φοιτητοπατέρες: σημειώσεις, ακόμα ακόμα και επιτυχία στα μαθήματα «δικών μας» καθηγητών, κυρίως σε περιόδους προεδρικών ή πρυτανικών εκλογών..

Άβολες και ενοχλητικές αλήθειες οι οποίες όμως πριν σας κάνουν να εξεγερθείτε γιατί δεν ήταν αυτή η ΔΑΠ που εσείς θυμάστε, αναλογιστείτε το εξής: Αλήθεια, πως ειναι δυνατόν να διαπιστώνει η (κεντρο)δεξιά οτι πάσχει στις νεανικές ηλικίες όταν στα πανεπιστήμια τόσοι νέοι υποτίθεται εμφορούνταν απο αντίστοιχες ιδέες; Αλήθεια, που είναι ή που πήγαν όλοι αυτοί οι νέοι όταν τελειώσαν τις σπουδές τους; Αλήθεια, πόσες ΟΝΝΕΔ, πόσες νομαρχιακές, πόσες οργανωσεις του κόμματος στελέχωσαν αυτοί οι νέοι; Και μην μου δείξετε κάποιες περιπτώσεις κομματικών γραφειοκρατών, κυρίως σε μεγαλοπούλεις που μπήκαν μέσα στον κομματικό μηχανισμό... Ούτε να μου θυμήσετε τις ευθύνες του κόμματος, που ήταν και παραμένει εν πολλοίς κλειστό στους νέους. Μιλώ για την πλατιά μάζα των γαλάζιων φοιτητών/τριων ψηφοφόρων οι οποίοι -αν μη τι άλλο διάολε- θα έπρεπε να εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις να στηρίζουν το κόμμα, σε αυτήν την κρίσιμη και δυναμική ηλικιακή ομάδα η οποία συμπεριλαμβάνει τους νέους κατά την διάρκεια των σπουδών τους και λίγο μετά απο αυτές. Ολα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου άσχετα με το θέμα μας. Πιστεύω οτι σχετίζονται άμεσα με το γεγονός οτι σήμερα οι φοιτητές οι οποίοι στηρίζουν την ΔΑΠ είναι πολύ λιγότερο συνειδητοποιημένοι. Ως εκ τούτου, όταν βαυκαλιζόμαστε οτι κυριαρχούμε σε έναν χώρο (αυτό των φοιτητικών συλλόγων) όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ με την παντοδύναμη ΠΑΣΚ, καλό είναι να σκεφτόμαστε οτι αυτές οι νίκες για το κόμμα δεν έχουν καμιά πραγματική αξία παρά καθαρά συναισθηματικό και συμβολικό, για να μην πω φαντασιακό, χαρακτήρα.

Ωστόσο, οι νίκες αυτές έχουν μια πραγματική και ουσιαστική αξία για μια μικρή κάστα ανθρώπων που είτε επιθυμούν νααναρριχηθούν πολιτικά στο κόμμα, είτε ακόμα χειρότερα για την ελληνική κοινωνία, προσπαθούν να επιβιώσουν καταβάλλοντας την μικρότερη δυνατή προσπάθεια και εργασία σε ένα σύστημα που εξ ορισμού θα έπρεπε να ήταν πολύ αυστηρό και αντικειμενικό: στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Αυτή η κάστα των φοιτητοπατέρων, των οποίων τοανάστημα είναι δυσανάλογο ένθεν και ένθεν του περιβόλου του πανεπιστημίου, μέχρι σήμερα και σε κάθε εκλογή προέδρου ή πρύτανη, διαπραγματευόταν ακριβά την ψήφο της και της μάζας που καθοδηγούσε.

Τίνος ομως τα συμφέροντα εξυπηρετούσε αυτή η στάση; Μήπως του κόμματος; Σε καμιά περίπτωση καθώς οι ακαδημαικοί δάσκαλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, δεν δίσταζαν να συμπηγνύουν ανίερες συμμαχίες ή να στηρίζουν αλλότριες πολιτικές θέσεις, υπακοούντας κάθε φορά στο στενό συντεχνιακό τους ή προσωπικό συμφέρον. Μήπως του πανεπιστημίου; Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι όλες οι επιλογές των φοιτητοπατέρων αυτών έγιναν με γνώμονα το καλό του πανεπιστημίου, γνωρίζοντας ακριβώς τις λυσσαλέες προσπάθειες που κατέβαλλαν καθε φορά οι υποψήφιοι να εξασφαλίσουν την υποστήριξη μιας παράταξης και τις δεσμεύσεις που αναλάμβαναν, αυτοί, κοτζάμ καθήγητες, σε αυθάδη και αλλαζονικά παιδάκια (ή όχι και τόσο παιδάκια, κάποιες φορές, καθώς κάποιοι φοιτητοπατέρες φιλοδοξούσαν μάλλον να συνταξιοδοτηθούν από το πανεπιστήμιο...). Μήπως τουλάχιστον το συμφέρον των φοιτητών, για καλύτερες συνθήκες σπουδών ή φοιτητικής μέριμνας; Μπα...Πολλοί οι τελικοί αποδέκτες της ωφέλειας. Ωστόσο, τα στελέχη της παράταξης και κάποιοι κολλητοί είναι λιγότεροι, οπότε για αυτούς είναιπιο εύκολο μια χάρη να απαιτηθεί και να χορηγηθεί αντίστοιχα, από τους χωρίς καμιά αξιοπρέπεια καθηγητές που έσπευδαν να διαπραγματευτούν με τους φοιτητές τους, αυτούς που υποτίθεται όφειλαν να διδάξουν.

Αυτά βέβαια δεν ισχύουν μόνο για τη ΔΑΠ αλλά και για τις υπόλοιπες παρατάξεις. Αναφέρομαι όμως στη ΔΑΠ γιατι αυτή είχε την μεγαλύτερη επιρροή και γιατι τα του οίκου μας πρέπει να λύσουμε πρώτα. Με άλλα λόγια, πιστεύω ακράδαντα οτι οι παρατάξεις είχαν εδώ και καιρό μετρατραπεί σε διαφθορεία ψυχών (των φοιτητών που εκπαιδεύονταν απο νεαρή ηλικία στην διαπλοκή και την συναλλαγή) αλλά και θεσμών (θεσμών πολιτικών αλλά και ακαδημαικών). Για να το πω με ένα σχήμα, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το αντίστοιχο της ΠΑΣΚΕ είναι η ΔΑΠ και τα –ανά πανεπιστήμια- στελέχη της είναι οι μικροί Φωτόπουλοι της ΓΕΝΟΠ που δεν μασάνε μία μπρος στα συμφέροντα του θεσμού/οργανισμού (ΔΕΗ για τον Φωτοπουλο, ΑΕΙ για τους μικρούς γαλάζιους Φωτόπουλους) ή ακόμα ακόμα και του πολιτικού τους χώρου, όταν αυτός δεν στοιχίζεται πίσω απο τις μικροπολιτικές στοχεύσεις της μικρής κάστας των ιδίων των συνδικαλιστών ή φοιτητοπατέρων.Και το ερώτημα λοιπόν είναι: Μια τέτοια ΔΑΠ θέλει η ΝΔ έστω και αν της χαρίζει νίκες; Μια ΔΑΠ που θα βγάζει δυνητικούς μελλοντικούς Φωτόπουλους; Ή μια ΔΑΠ που τα στελέχη της θα βρίσκονται εκεί απο αγνή ιδεολογική προσήλωση σε κάποιες αρχές, χωρίς να περιμένουν κάποια ανταλλάγματα από την διαπλοκή τους με τους καθηγητές τους κατά την ανάδειξη κάθε τόσο των ακαδημαικών αρχών; Θέλουμε μια ΔΑΠ με ΔΑΠιτες που θα έχουν αρχές, αξίες, ιδεολογία, ή που θα ενδιαφέρονται μόνο να περάσουν αβρόχοις ποσί κανα μαθηματάκι, θα τους απασχολεί πως θα ξεφαντώσουν στην Μυκονο, και θα προσδοκούν κάνα δωρεάν μπουκάλι σε μπουζουκομάγαζο;Οταν απαντηθούν αυτα τα ερωτήματα, ίσως δούμε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και ένα καλύτερα στελεχωμένο κόμμα....

Γιατί οι μικροί γαλάζιοι Φωτόπουλοι, με τον τρόπο που έμαθαν να κινούνται στο πανεπιστήμιο, θα κινηθούν και στο κόμμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή, αν ποτέ φτάσουν εκεί... Και τότε το διακύβευμα δεν θα είναι το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Θα είναι η ίδια η χώρα.

Wikileaks: H Τρέμη ή η Σπυράκη είπε στην πρεσβεία ότ μόνο μια φορά επέκριναν μέτοχο του MEGA;

Σύμφωνα με έγγραφο της Αμερικάνικης Πρεσβείας, που αποκάλυψε η Wikileaks έμπειρη γυναίκα δημοσιογράφος του MEGA μιλάει με την πρεσβεία και τους είπε ότι μόνο μια φορά επέκριναν κάποιο από τ' αφεντικά τους. Στο ίδιο έγγραφο, που αφορά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, οι αμερικάνοι αποκαλύπτουν πως πληρώνουν σχολές δημοσιογραφίας ώστε οι νέοι δημοσιογράφοι που θα βγούνε στο κουρμπέτι να μην είναι επικριτικοί με τις ΗΠΑ. Τέλος λένε ότι έλληνες δημοσιογράφοι λαδώνονταν απ' τον "Αθήνα2004" για να γράψουν εγκωμιαστικά άρθρα υπέρ τους:

VZCZCXRO7394
RR RUEHAST
DE RUEHTH #1805/01 1940650
ZNR UUUUU ZZH
R 130650Z JUL 06
FM AMEMBASSY ATHENS
TO RUEHC/SECSTATE WASHDC 6103
INFO RUEHIK/AMCONSUL THESSALONIKI 0470
RUEHZL/EUROPEAN POLITICAL COLLECTIVE UNCLAS SECTION 01 OF 03 ATHENS 001805

SIPDIS

SENSITIVE
SIPDIS

STATE FOR EUR/SE JPARENTE; EUR/PPD CTEAL

E.O. 12958: N/A
TAGS: KPAO KMDR PREL OIIP OPRC GR
SUBJECT: HOW TO READ THE GREEK PRESS: A GUIDE FOR THE UNINITIATED

ATHENS 00001805 001.3 OF 003

ENTIRE TEXT IS SENSITIVE BUT UNCLASSIFIED - PLEASE HANDLE
ACCORDINGLY

One long-time Mega Channel reporter says she only
recalls one instance where any of Mega's five
owners was criticized on that station. It's also acceptable for
journalists to take gifts or even money from those on whom they
report. The 2004 Olympics organizing committee was notorious for
paying journalists for favorable stories...

Government contacts and journalists themselves have commented to us
that the visit (της Κοντολίζα Ράις στις 25.04.2006) went far better than the media let on...

We have succeeded in placing interviews, locally produced op-eds, and IIP
products on key foreign policy concerns, and we are attempting to
counter factual errors and omissions with telephone calls, letters
to the editor, and regular meetings with journalists, editors, and
publishers. We are also putting more resources into our dealings
with media schools and students, hoping that the next generation of
journalists may be freer of the prejudices that have characterized
the current and previous generations.

Συνεχίζει την παραπληροφόρηση ο Μπένυ

Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως η φινλανδική κυβέρνηση βιάστηκε να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία και η Αθήνα με τη σειρά της την επιβεβαίωσε, επισημαίνοντας ότι τελεί υπό την έγκριση της ευρωζώνης. Αυτό όμως που δεν πρόσθεσε είναι ότι

όταν επιβεβαίωσε την είδηση των Φινλανδών, προσπάθησε να μας παραμυθιάσει λέγοντας ότι μια τέτοια συμφωνία προβλέπονταν ρητά από τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου...

Ο τυφώνας Irene από το διαστημικό σταθμό ISS

Δείτε τη φώτο

Ominous view #FromSpace of Hurricane #Irene east of the Bahamas @ 3:14pm EST today. East FL coast is calm b4 storm

Συγχαρητήρια επιστολή Καντάφι σε Ομπάμα

SUBJECT: LIBYAN LEADER AL-QADHAFI'S CONGRATULATORY MESSAGE TO THE
PRESIDENT-ELECT


¶1. (U) Post received on November 9 via telefax a letter from
Leader Muammar al-Qadhafi conveying his congratulations to the
President-elect. We have not yet received the note in hard copy.

¶2. (SBU) Post's informal translation of the Arabic language
letter follows:

Dear Mr. President Obama,

I have the pleasure to send a congratulation note for the first
time to an American president, and on behalf of all Africa, and
of Cen-Sad, the base of the African pyramid, and on behalf of
the Arab Maghreb Union, and in the name of all Arab leaders as I
am their dean.

Since relations are resumed between our two countries, we have
the right to congratulate you from the bottom of our hearts
because you are the son of Africa.

God gives reign to whom He wishes and takes it away from whom He
wishes; he holds dear whom he wants and humiliates whom he wants
as well. He retains all the good in His hands, and He is the
all powerful; and He pledged to confer His favors on those
deemed weak and to bequeath them the Earth.

Blacks were deemed weak and were oppressed, and were taken to
the American continent as slaves and indentured servants.

The main point is that Blacks shall not have an inferiority
complex and imitate the Yankees.

They have to prove that they are partners to the whites and
sharing the same continent; that the Whites themselves are not
indigenous, but that they have come from overseas; that the
black man is not less competent than the white man; and that the
black color shall prevail in the world as predicted by the Green
Book.

I salute the American people who have chosen you in these
historical elections for such a high position, so that you may
lead the change that you have promised them and for which they
have rallied around you.

We hope that you lead the United States of America on the path
of good and respect peoples' sovereignty and observe the policy
of neutrality.

Sincerely,

Muammar al-Qadhafi

Wikileaks: Ποιες ήταν οι 5 σημαντικότερες Ελληνίδες για τις ΗΠα το 2007

Ανάλογα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, οι 5 σημαντικότερες ελληνίδες το 2007, ήταν κατά σειρά σημαντικότητας οι:

-- Theodora (Dora) Bakoyiannis, Her Excellency Minister of
Foreign Affairs; the Ministry of Foreign Affairs; 5
Vasilissis Sophias Avenue, 1st floor, 10671 Athens; tel:
30-210-368-1811/1810/1820 or 30-210-368-1730 (24 hour);
fax: 30-210-368-1433.

-- Gianni Angelopoulos-Daskalaki, owner of Eleftheros Typos
newspaper; former President of the Organizing Committee for
the Olympic Games "Athens 2004"; 35 Panepistimiou Street,
10564 Athens; tel: 30-210-324-1040; fax: 30-210-325-2880.

-- Marietta Giannakou-Koutsikou, Her Excellency Minister of
National Education and Religions; the Ministry of National
Education and Religions; 15 Mitropoleos Street, 8th Floor,
10185 Athens; tel: 30-210-331-2136/2137; fax:
30-210-331-5222.

-- Anna Psarouda-Benaki; Her Excellency the President of
Parliament; Speaker of the House; former International
Visitor participant; Constitution Square, 10021 Athens; tel:
30-210-370-8013/8011; fax: 30-210-323-2913.

-- Anna Diamantopoulou; Member of the Hellenic Parliament at
Large/Coordinator, socialist Opposition PASOK; Foreign
Affairs and Defense Parliamentary Committee; former Member of
the European Parliament; Ms. Diamantopoulou is among the top
potential successors of Opposition PASOK leader, George
Papandreou; 20 Athanasiou Diakou Street and 1 Syngrou Avenue,
11743 Athens; tel: 30-210-924-7814; fax: 30-210-922-7244.

Wikileaks: Συνέντευξη στο "αριστερό" LIFO κανόνισε η Αμερικάνικη Πρεσβεία... όπου κανόνισε=πλήρωσε

Συνέντευξη με αμερικάνο δημοσιογράφο κανόνισε η αμερικάνικη πρεσβεία, στο LIFO, το περιοδικό της αριστερής διανόησης με το αζημίωτο φαντάζομαι, όπως αποκαλύπτει έγγραφο του Σπέκχαρντ που δημοσίευσε η wikileaks. Η συνέντευξη δόθηκε με την ευκαιρία συνεδρίου που διοργάνωσε η πρεσβεία όπου συμμετείχαν "δημοσιογράφοι" από τα 15 μεγαλύτερα εναλλακτικά και free press έντυπα της χώρας... μάλιστα στους "ανεξάρτητους, εναλλακτικούς δημοσιογράφους" άρεσε το 3ήμερο δωρεάν φαγοπότι και ρώταγαν και τι άλλες "εκδηλώσεις" θα κάνει η πρεσβεία!!. Διαβάστε τι λέει ο Σπέκχαρντ:


UNCLAS SECTION 01 OF 02 ATHENS 001116

SIPDIS

SENSITIVE BUT UNCLASSIFIED

STATE FOR R CRIEHL; EUR CGRAFFEY, MBRYZA; EUR/PPD
MOKEEFE, GCOUCH, BARMSTRONG; EUR/SE KFITZGERALD,
BHUNT, GCOWAN, SALTMAN-WINANS; IIP/SEG RHOBYN
COSTEN; FSI FOR BLEVIN

E.O. 12958: N/A
TAGS: SOCI KPAO OIIP GR
SUBJECT: THE FREE PRESS PHENOMENON: THE VILLAGE
VOICE AND AM NEW YORK SPEAK IN GREECE

ATHENS 00001116 001.2 OF 002

1. (SBU) On July 25-26, Mosaiko.gr, Embassy
Athens' youth-oriented website, sponsored a
conference entitled "The Free Press Phenomenon" for
publishers, editors, and journalists of the Greek
free and alternati6e press at a beach-side hotel,
featur)ng speaker3 frgm the Village Voice and AM New
York...

We then invited 30 publishers,
editors, and reporters representing the 15 top Greek
weekly alternative and daily free press outlets to a
beach-front hotel about an hour from Athens for the
two-day event. The budget for the conference was
about $25,000, of which $15,000 came from EUR/PPD's
"unfunded priorities" allocation, and $10,000 from
post's general operating expense account.


Prior to the conference, we set up an
interview with Don Forst in a top alternative Greek
weekly, LiFO. The article was positive and included
great pictures: http://www.lifo.gr/content/x8/783.
We also hosted a pre-conference press roundtable
that was well-attended by mainstream Greek media
outlets, including several traditional daily
newspapers and independent SKAI TV, which broadcast
a feature about the event on its weekend ecology-
themed, youth-oriented news program...

But all of the invitees expressed interest in learning
about other programs offered by the Embassy and in
working together on news and feature stories going
forward.