14 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μάτσικας τάζει διορισμούς στο ΑΠΕ για να μη φάει κράξιμο... και η τρόικα καταγράφει

http://images.inews.gr/89/apolyei-aoristou-chronou-o-matsikas.jpghttp://www.ota.gr/graphics/ana-mpa_logo.gifΧθες έγινε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο ΑΠΕ οι οποίοι ήταν ανάστατοι με τα περι εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η Κυβέρνηση στο πρακτορείο (το ψηφισμά τους εδώ). Προς έκπληξη όλων στη ΓΣ εμφανίστηκε κι ο πρασινοφρουρός Μάτσικας ο οποίος πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε απ' το γραφείο του. Και επειδή το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από εχθρικό, διαβάστε τι έκανε προκειμένου να μην τον πάρουν με τις ντομάτες και να γυρίσει μετά να πει στον Μόσιαλο "η κατάσταση στο ΑΠΕ είναι υπό τον έλεγχό μου":

Πήρε το λόγο και είπε ότι δεν υπάρχει θέμα εργασιακής εφεδρείας στο ΑΠΕ και όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας αλλά αντίθετα υποσχέθηκε ότι θα γίνουν και 17 προσλήψεις! Μάλιστα το παραμύθι του ήταν τέτοιο που είπε πως οι προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να διευκρινήσει αν τις "ενέκρινε" ο Παπακωνσταντίνου ή ο Βενιζέλος.

Όπως είπαμε ήταν η πρώτη φορά που ο Μάτσικας βρήκε από το γραφείο του για να παραστεί σε συνέλευση των εργαζομένων για να δείξει προφανώς ότι είναι φιλεργατικός και επιδιώκει να κάνει προσλήψεις και όχι απολύσεις και εφεδρείες που ζητά η Κυβέρνηση.

Εννοείται ότι κανείς δεν τον πίστεψε, γι αυτό και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ψήφισμα με το οποιο προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν απολύσεις. Δυστυχώς γι αυτούς όμως όταν έρθει εκείνη η ώρα ο Μάτσικας σαν καλός πρασινοφρουρός θα τις εφαρμόσει αδιαμαρτύρητα και "αξιοκρατικά" κατά την πάγια τακτική του.

Και σημειωτέον ότι τάζει στους εργαζόμενους προσλήψεις τη στιγμή που οι πάντες ξέρουν ότι θεωρητικά ισχύει το 1 πρόσληψη για 10 απολύσεις... και 170 άτομα είναι σίγουρο ότι δεν απολύθηκαν για να προσληφθούν 17... εκτός εαν σκοπεύει να τους απολύσει το επόμενο διάστημα.

Το τραγικότερο όλων βέβαια είναι ότι όλα αυτά, όπως τις προσλήψεις που υπόσχεται ο πρασινοφρουρός, τα ακούει και τα καταγράφει η τρόικα...
με αποτέλεσμα να μας βάζει εμάς τους υπόλοιπους στην πρίζα.

Εκβιάζουν το Σαμαρά τα λαμόγια μιας και δεν τους υπόσχεται τίποτα

Τα γνωστά λαμόγια μια αποθεώνουν και μια θάβουν τον Σαμαρά στο γνωστό μοτίβο εκβιασμού που δείχνει ότι ζητάνε διάφορα και προφανώς δεν τα παίρνουν από Σαμαρά-Μιχελάκη. Πάρτε ένα παράδειγμα:

"ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ" ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

(από το Κουρδιστό Πορτοκάλι)


Στην ερώτηση «αν αύριο είσαστε εσείς στη κυβέρνηση, τι θα κάνατε με την οικονομία», κανείς από το δίδυμο Μηταράκη-Σταικούρα, δεν δίνει μια σαφή απάντηση. Κάτι ψελλίζουν για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και στη συνέχεια δραπετεύουν με τις λέξεις σε πιο εύκολα πεδία.

Πως μπορείς να τους εμπιστευθείς; Είναι μόνο η απελπισία της μικρομεσαίας τάξης που τους δίνει ένα ομιχλώδες προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά αν η ανικανότητά τους να προτείνουν λύσεις για την οικονομία είναι ολοφάνερη, αυτό που θα έπρεπε να μας τρομάζει είναι ο «επαρχιωτισμός» της ΝΔ-SATURN. Θα μπορούσε να μας πει ο κ. Μιχελάκης ποιοι αρχηγοί κομμάτων της δύσης η της ανατολής, είναι τακτικοί συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά; Σε ποιες διεθνείς επαφές του θα ακουμπήσει πολιτικά αν αύριο, όπως όλα δείχνουν, έλθει-για κάνα τρίμηνο-στην εξουσία; Παρατηρώντας τον ημερήσιο ευτελισμό του διδύμου Παπανδρέου-Βενιζέλου, από τη διεθνή κοινότητα, το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι μια απομόνωση, που δεν θα την έχουμε επιλέξει, τύπου Αλβανίας. Ο Σαμαράς για τους εταίρους μας δεν είναι παρά ένας «ντόπιος αγροφύλακας» σε αυτοσχέδια περιπολία. Ακούς Σαμαράς και σκέπτεσαι «Μιχελάκης». Στο πρόσωπο του νευρικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαντλείται η διεθνής ακτινοβολία του Αντωνίου. Το μόνο θετικό και παρήγορο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στη περίπτωσή του είναι ότι με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα έχει βάλει τη ΝΔ σε διαδικασία σμίκρυνσης. Καλή επιτυχία…

Villarreal - Bayern Live Stream CL games

Παλάβωσε τελείως ο Ερντογάν;

Εχει τρελλαθεί ο Ερτογάν; Τουρκικό πολεμικά παρακολουθούσαν την Δευτέρα, κοντά στη Ρόδο, το υπό ισραηλινή σημαία κρουαζερόπλοιο Royal Iris.

Μ. Ιγνατίου

ΚαρατζαFührer: Για την Ελλάδα θα θυσιαστώ

Απίστευτο ανέκδοτο από Καρατζαφέρη σε ομιλία του στο μισοάδειο Βελλίδειο που θα ήταν τελείως άδειο αν δεν γινόταν μεταφορά οπαδών από Αθήνα:

«Σας δίνω μια υπόσχεση, θα γίνω πρωθυπουργός για να σώσω αυτό τον τόπο. Είναι θέμα χρόνου να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας»

Στις πρώτες σειρές χειροκρόταγαν...
από τη μέση και πίσω δεν μπορούσαν να χειροκροτήσουν...
μιας και κρατούσαν την κοιλιά τους απ' τα γέλια

ΗΠΑ: «Στηρίζουμε το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας για την ΠΓΔΜ»... η Μέρκελ φταίει...

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ότι η στάση των ΗΠΑ για το θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ότι η στάση των ΗΠΑ για το θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.

«Αναγνωρίζουμε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας υπό τη συνταγματική της ονομασία. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του ζητήματος, στηρίζουμε τη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ, η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσης. Η χώρα μου θα υποστηρίξει κάθε λύση στην οποία θα καταλήξουν η Μακεδονία και η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Γουόλερς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως η χώρα του είναι προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης και επανέλαβε πως «οι πολίτες της χώρας μας υφίστανται τις συνέπειες αυτού το προβλήματος, που η Ελλάδα έχει με το όνομά μας. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ακατανόητο, τόσο για την εποχή στην οποία ζούμε -τον 21ο αιώνα- όσο και βάσει όλων των μέτρων σε ένδειξη καλής θέλησης, τα οποία έχει μέχρι σήμερα λάβει η Δημοκρατία της Μακεδονίας για να επιδείξει τις προθέσεις της για σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, δεν αποθαρρυνόμαστε, θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση με αμοιβαία ετοιμότητα, σεβασμό και τήρηση του πλαισίου των διαπραγματεύσεων που έχει οριστεί από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι η χώρα του, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο Σικάγο, θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Ευρωζώνη: Αύξηση 4,2% της βιομηχανικής παραγωγής, τον Ιούλιο-Στην Ελλάδα μείωση... κατά τ' άλλα το παραμύθι για αύξηση εξαγωγών καλά κρατεί

Αύξηση κατά 4,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2011 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ενώ σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2011 σημείωσε αύξηση κατά 1%. Για τις 27 χώρες της ΕΕ, οι ρυθμοί αύξησης ήταν 3,6% και 1,1%, αντίστοιχα.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση σημείωσαν η Εσθονία (22,9%), η Γερμανία (10,4%), η Λετονία (9,2%) και η Λιθουανία (8,4%).

Η Ελλάδα κατέγραψε μείωση 2,9%, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης κατέγραψαν η Ιρλανδία (4,9%) και η Πορτογαλία (4,4%).

Σε μηνιαία βάση, η Ελλάδα σημείωσε αύξηση 4,1%, όσο και η Γερμανία, ακολουθώντας την Εσθονία (4,7%).

Έρχονται αυξήσεις των ασφαλίστρων αυτοκινήτων μέχρι και 60%

Εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέχρι και 60% θα επιφέρει η διατήρηση του σημερινού αδιεξόδου στη λειτουργία του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.

Αυτό υπογραμμίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος καθώς διακρίνουν ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το Επικουρικό Κεφάλαιο να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και διακοπή της λειτουργίας του.

''Μετά την απόσυρση των ρυθμίσεων του άρθρου 48 του σχεδίου νόμου που αφορά τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων το Επικουρικό σύντομα θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του'' όπως αναφέρθηκε από το «πάνελ» της συνέντευξης το οποίο αποτελούσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Γ. Κώτσαλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Θ. Κοκκάλας, ο ταμίας κ. Α. Σαρρηγεωργίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης και πρόεδρος του Επικουρικού κ. Δ. Ζορμπάς.

Σήμερα, όπως αναφέρθηκε, οι υποχρεώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τα ετήσια έσοδά του που ανέρχονται σε περίπου 72 εκατ ευρώ ετησίως. Επίσης, σήμερα οι ημερομηνίες για καταβολές των αποζημιώσεων στους δικαιούχους προσδιορίζονται για μετά από 3 χρόνια ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Επικουρικού από τις 125.457 εκκρεμείς υποθέσεις ζημιών μόλις 1565 υποθέσεις ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ ενώ οι απαιτήσεις από τις υποθέσεις αυτές (δηλαδή τις 1565) υπολογίζονται σε 356 εκατ ευρώ.

Πρώτος παράγοντας που οδηγήθηκε το Επικουρικό σε αυτή την κατάσταση είναι η συνεχής και ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης και της ψυχικής οδύνης. Από τα στοιχεία του Επικουρικού προκύπτει ότι από το 2005 μέχρι το 2009 οι αποζημιώσεις για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης και της ψυχικής οδύνης έχουν αυξηθεί έως και 400% ενώ στην κακή κατάσταση του Επικουρικού συνέτεινε και η διόγκωση των περιπτώσεων που εμπλέκεται και καταβάλλει αποζημιώσεις το Επικουρικό, τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της αύξησης του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων.

Οι ρυθμίσεις που προωθούνταν από την Πολιτεία μέσω του άρθρου 48 και οι οποίες αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου δημιουργώντας ένταση στον ασφαλιστικό κλάδο είχαν σκοπό αφενός μεν να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία στα θύματα από τροχαίο αλλά κυρίως να θέσουν τις βάσεις για τη στήριξη της καλής λειτουργίας του Επικουρικού (μεταξύ άλλων καταργούσε την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης για τις μη οικονομικής φύσεως ζημιές δηλαδή ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη).

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ζητεί η Πολιτεία να προχωρήσει σε μερικό περιορισμό των παροχών του Επικουρικού Κεφαλαίου με την επαναφορά στη Βουλή του άρθρου 48.

Υπενθυμίζεται ότι το Επικουρικό χρηματοδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες με εισφορά που υπολογίζεται σήμερα σε ποσοστό 5% επί των καθαρών ασφαλίστρων του κλάδου αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα και η εισφορά αυτή βαρύνει 70% τις εταιρείες και 30% τους ασφαλισμένους.

Διψήφια συρρίκνωση σε βασικούς κλάδους της μεταποίησης... κατά τ' άλλα το ΠΑΣΟΚ μας παραμυθιάζει για αυξήσεις εξαγωγών

Ένδεκα κλάδοι της βιομηχανίας, που αντιπροσωπεύουν περί το 38% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής, πλήττονται εφέτος από την κρίση και τη μειωμένη διεθνή ανταγωνιστικότητα περισσότερο από ό,τι άλλοι, παραδοσιακοί βιομηχανικοί κλάδοι, όπως ο κλάδος της παραγωγής ειδών διατροφής, που συγκρατεί σε λιγότερο από 3% την πτώση του όγκου της παραγωγής του.

Η σωρευτική μείωση του όγκου της μεταποιητικής παραγωγής κατά τους επτά πρώτους μήνες του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ανέρχεται ως γνωστόν στο 8,5%, έναντι μείωσης κατά 5,0% που είχε σημειωθεί το επτάμηνο του 2010 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2009. Η μεταποιητική παραγωγή περιορίστηκε σε επίπεδα που είναι χαμηλότερα από εκείνα της ίδιας περιόδου του 2005 κατά 21,8 εκατοστιαίες μονάδες. Η μέση τιμή του δείκτη της παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 78,2 μονάδες.

Ωστόσο, ένδεκα κλάδοι παρουσιάζουν εφέτος πολύ μεγαλύτερη, ακόμη και υπερτριπλάσια πτώση, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 8,5%.

Συγκεκριμένα, η συρρίκνωση σε αυτούς τους κλάδους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος των παραγώγων πετρελαίων, που το 2010 είχε παρουσιάσει τη σημαντικότερη αύξηση όγκου παραγωγής, ανέρχεται:

- Στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στο -10,5%

- Στα μηχανοκίνητα οχήματα στο -12,0%

- Στα δέρματα και τα είδη υπόδησης στο -12,4%

- Στις λοιπές μεταποιητικές δραστηριότητες στο -17,0%

- Στις εκτυπώσεις στο -17,3%

- Στις κλωστοϋφαντουργικές ύλες στο -17,7%

- Στα παράγωγα πετρελαίου στο -17,8%

- Στα έπιπλα στο -19,2%

- Στα είδη ενδυμασίας στο -25,3%

- Στον λοιπό εξοπλισμό μεταφορών στο -27,6%

- Στα μη μεταλλικά ορυκτά στο -33,8%

Η εξέλιξη του όγκου παραγωγής και των εσόδων των κλάδων αυτών το 2011 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2010, όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, έχει ως εξής:

Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -2,4% τον Ιανουάριο (+15,0% τον Ιανουάριο του 2010), -11,4% τον Φεβρουάριο (+3,3%), -21,7% τον Μάρτιο (+9,4%), -20,0% τον Απρίλιο (+8,7%), -14,0% τον Μάιο (-4,5%), -13,4% τον Ιούνιο (+3,1%), -2,9% τον Ιούλιο (-12,7%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 3% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 72,8% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε άνοδο κατά 4,6%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -9,3%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν +19,2% τον Ιανουάριο (-12,8% τον Ιανουάριο του 2010), +11,7% τον Φεβρουάριο (+5,5%), -14,5% τον Μάρτιο (+15,1%), -15,7% τον Απρίλιο (+11,4%), -3,3% τον Μάιο (+7,3%) και -17,5% τον Ιούνιο (+0,5%).

Μηχανοκίνητα οχήματα

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -37,1% τον Ιανουάριο (-9,2% τον Ιανουάριο του 2010), -52,2% τον Φεβρουάριο (-11,1%), +6,1% τον Μάρτιο (+29,5%), -14,9% τον Απρίλιο (-6,8%), -55,5% τον Μάιο (-12,1%), -64,6% τον Ιούνιο

(-11,5%), +28,1% τον Ιούλιο (+63,8%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 0,8% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 45,6% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 14,1%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -14%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -2,3% τον Ιανουάριο (+1,3% τον Ιανουάριο του 2010), -12,9% τον Φεβρουάριο (-12,6%), +8,8% τον Μάρτιο (-33,1%), -18,6% τον Απρίλιο (-32,8%), -41,5% τον Μάιο (+15,3%) και -57,7% τον Ιούνιο (-24,6%).

Δέρματα - Είδη υπόδησης

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -32,1% τον Ιανουάριο (-34,7% τον Ιανουάριο του 2010), -10,7% τον Φεβρουάριο (-36,9%), -6,6% τον Μάρτιο (-28,1%), +9,8% τον Απρίλιο (-35,3%), -2,7% τον Μάιο (-27,9%), +21,2% τον Ιούνιο (-65,6%), -16,6% τον Ιούλιο (-30,0%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 0,6% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 50,6% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 29,6%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -21,6%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -35,1% τον Ιανουάριο (-15,9% τον Ιανουάριο του 2010), -48,1% τον Φεβρουάριο (-19,9%), -15,6% τον Μάρτιο (-10,1%), -10,8% τον Απρίλιο (-33,4%), +8,6% τον Μάιο (-39,6%) και +1% τον Ιούνιο (-44%).

Λοιπές μεταποιητικές δραστηριότητες

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -30,9% τον Ιανουάριο (+31,8% τον Ιανουάριο του 2010), -20,8% τον Φεβρουάριο (+6,9%), -19,5% τον Μάρτιο (+33,2%), -15,9% τον Απρίλιο (-7,8%), -11,8% τον Μάιο (-16,5%), -15,3% τον Ιούνιο (-13,2%), -5,8% τον Ιούλιο (-27,2%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 0,5% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 34,4% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 7,7%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -3%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -12,1% τον Ιανουάριο (+18,5% τον Ιανουάριο του 2010), -5,8% τον Φεβρουάριο (+8,1%), -13,6% τον Μάρτιο (+28,4%), -2,0% τον Απρίλιο (-12,3%), -6,5% τον Μάιο (-0,7%) και -7,7% τον Ιούνιο (-3%).

Εκτυπώσεις

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -9,3% τον Ιανουάριο (-14,5% τον Ιανουάριο του 2010), -23,7% τον Φεβρουάριο (-1,9%), -20,2% τον Μάρτιο (-5,0%), -23,4% τον Απρίλιο (-13,0%), -25,4% τον Μάιο (-17,2%), -15,2% τον Ιούνιο (-12,6%), -21,5% τον Ιούλιο (-18,3%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 1,9% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 63,1% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 21,4%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -13,2%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -12,4% τον Ιανουάριο (-21,0% τον Ιανουάριο του 2010), -24,1% τον Φεβρουάριο (-3,0%), -27,5% τον Μάρτιο (+0,3%), -25,5% τον Απρίλιο (-13,0%), -20,9% τον Μάιο (-18,7%) και -18,9% τον Ιούνιο (-14%).

Κλωστοϋφαντουργικές ύλες

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -19,9% τον Ιανουάριο (-15,9% τον Ιανουάριο του 2010), -22,2% τον Φεβρουάριο (-15,7%), -16,2% τον Μάρτιο (-18,1%), -20,3% τον Απρίλιο (-17,6%), -22,0% τον Μάιο (-20,0%), -17,7% τον Ιούνιο (-14,1%), -12,9% τον Ιούλιο (-28,3%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 3,1% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 38% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 10,8%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -21,2%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -3,3% τον Ιανουάριο (-21,7% τον Ιανουάριο του 2010), +7,6% τον Φεβρουάριο (-22,0%), -4,3% τον Μάρτιο (-0,1%), -9,9% τον Απρίλιο (-5,3%), -6,9% τον Μάιο (-7,1%) και -13% τον Ιούνιο (-10,3).

Παράγωγα πετρελαίου

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -14,3% τον Ιανουάριο (+0,2% τον Ιανουάριο του 2010), -9,9% τον Φεβρουάριο (-10,3%), -21,0% τον Μάρτιο (+6,6%), -28,1% τον Απρίλιο (-11,3%), -16,4% τον Μάιο (+6,3%), -25,9% τον Ιούνιο (+15,9%), -5,1% τον Ιούλιο (+2,6%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 11,3% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 92,2% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε άνοδο κατά 26,2%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -2,3%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν +30,3% τον Ιανουάριο (+24,7% τον Ιανουάριο του 2010), +7,4% τον Φεβρουάριο (+31,7%), +39,6% τον Μάρτιο (+37,5%), +35,7% τον Απρίλιο (+23,9%), +29,0% τον Μάιο (+54,4%) και +13% τον Ιούνιο (+29%).

Έπιπλα

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -10,1% τον Ιανουάριο (-9,7% τον Ιανουάριο του 2010), -14,2% τον Φεβρουάριο (-9,4%), -22,2% τον Μάρτιο (-0,6%), -16,2% τον Απρίλιο (-21,0%), -16,3% τον Μάιο (-16,7%), -20,8% τον Ιούνιο (-11,2%), -13,3% τον Ιούλιο (-28,7%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 1,5% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 52% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 23,3%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -13,8%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -10,1% τον Ιανουάριο (-9,6% τον Ιανουάριο του 2010), -16,7% τον Φεβρουάριο (-13,1%), -26,1% τον Μάρτιο (+8,0%), -16,9% τον Απρίλιο (-20,9%), -11,7% τον Μάιο (-15,0%) και -24,9% τον Ιούνιο (-6,1%).

Είδη ενδυμασίας

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -11,1% τον Ιανουάριο (-17,7% τον Ιανουάριο του 2010), -29,3% τον Φεβρουάριο (-24,4%), -33,5% τον Μάρτιο (-19,2%), -25,7% τον Απρίλιο (-29,0%), -22,0% τον Μάιο (-26,6%), -23,5% τον Ιούνιο (-32,9%), -11,9% τον Ιούλιο (-21,6%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 3,4% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 39,4% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 18,5%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -19,5%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -14,9% τον Ιανουάριο (-22,4% τον Ιανουάριο του 2010), -25,3% τον Φεβρουάριο (-15,5%), -25,0% τον Μάρτιο (-1,7%), -15,1% τον Απρίλιο (-32,3%), -13,1% τον Μάιο (-21,7%) και -9,9% τον Ιούνιο (-19,8%).

Λοιπός εξοπλισμός μεταφορών

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -17,4% τον Ιανουάριο (-53,8% τον Ιανουάριο του 2010), -22,3% τον Φεβρουάριο (-59,2%), -18,0% τον Μάρτιο (-62,4%), -17,3% τον Απρίλιο (-63,8%), -14,6% τον Μάιο (-63,2%), -21,8% τον Ιούνιο (-46,5%), -12,8% τον Ιούλιο (-29,7%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 1,6% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 34,4% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 23,4%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -38,4%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -28,1% τον Ιανουάριο (-49,3% τον Ιανουάριο του 2010), -22,7% τον Φεβρουάριο (-57,5%), -21,5% τον Μάρτιο (-57,6%), -24,9% τον Απρίλιο (-60,0%), -22,4% τον Μάιο (-64,3%) και -22,9% τον Ιούνιο (-48,7%).

Μη μεταλλικά ορυκτά

Η ποσοστιαία μεταβολή της παραγωγής του κλάδου ήταν -11,2% τον Ιανουάριο (-4,0% τον Ιανουάριο του 2010), -30,5% τον Φεβρουάριο (-12,7%), -37,1% τον Μάρτιο (+3,1%), -39,8% τον Απρίλιο (-8,5%), -36,4% τον Μάιο (-11,0%), -39,0% τον Ιούνιο (-10,6%), -29,0% τον Ιούλιο (-20,8%).

O κλάδος αντιπροσωπεύει περί το 10,3% της συνολικής μεταποιητικής παραγωγής. Η παραγωγή του έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που αντιστοιχούν στο 41,7% της παραγωγής της ίδιας περιόδου του έτους 2005.

Ο μέσος γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011 παρουσίασε μείωση κατά 29,4%, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (2010/2009: -15,7%).

Η ποσοστιαία μεταβολή των εσόδων του κλάδου το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν -19,5% τον Ιανουάριο (-14,8% τον Ιανουάριο του 2010), -30,3% τον Φεβρουάριο (-13,4%), -37,0% τον Μάρτιο (+2,1%), -37,2% τον Απρίλιο (-14,6%), -32,6% τον Μάιο (-14,3%) και -38,1% τον Ιούνιο (-14,5%).

Βίντεο από τις μάχες στην Καμπούλ

Αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της η Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της έδωσε στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψής τους, που διήρκεσε 25 λεπτά.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, επισημαίνοντας ακόμη πως και οι τρεις ηγέτης στηρίζουν πλήρως τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου. Ανέφερε επίσης ότι «παρά την πρόσφατη φημολογία όλοι συμφώνησαν πως η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Πρόσθεσε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κάντε κριτική και στις νίκες Ολυμπιακάρες...

Επιστροφή στα γνωστά λημέρια χτες βράδυ και ο δρόμος με πήγε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να παρακολουθήσω τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ... Εκεί ομολογώ πως έμαθα πολλά... Από τον κόσμο, τον Βαλβέρδε αλλά και τους υπόλοιπους ρεπόρτερ... Τι έμαθα;


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Σημαντική δωρεά προς το Δημόσιο του εκδότη και αρχαιολόγου Άδωνι Κύρου

Εβδομήντα τρία νομίσματα και μια αρχαία κεφαλή χάρισε στο ελληνικό Δημόσιο ένας Ελληνας που το όνομά του έχει σημαδέψει δυο σημαντικούς ελληνικούς χώρους: τη δημοσιογραφία και την αρχαιολογία.

Την πρώτη ως δημοσιογράφος, διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «Εστία» και τη δεύτερη ως ερασιτέχνης αρχαιολόγος, εξαιρετικά πετυχημένος, γι αυτό και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τον αναγνώρισε πρόσφατα ως συλλέκτη.

Κάτοχος άδειας κατάρτισης ιδιωτικής συλλογής από το 1971, ο 'Αδωνις Κύρου έχει πραγματοποιήσει πολλές σημαντικές δωρεές σε μουσεία της χώρας, ενώ μόλις χτες εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η δωρεά των νομισμάτων και της κεφαλής στο ελληνικό Δημόσιο.

Τα αντικείμενα προορίζονται για τον εμπλουτισμό των συλλογών του Νομισματικού Μουσείου, καθώς και των Αρχαιολογικών Μουσείων Ιωαννίνων, Αίγινας, Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και Θάσου.

Η αρχαία κεφαλή, που πιθανόν πρόκειται για έργο του Σκόπα, του έλληνα γλύπτη από την Πάρο που έζησε τον 4ο αιώνα π. Χ., προορίζεται για το Μουσείο της Θάσου. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε ο συλλέκτης όταν το απέκτησε, προέρχεται από το αέτωμα του Ναού Ηρακλέους στη Θάσο.

Ο Άδωνις Κύρου από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την έρευνα του αρχαίου κόσμου. Η πρώτη του ανακάλυψη ήταν το σπήλαιο Φράχθι στην Αργολίδα, μία από τις σημαντικότερες προϊστορικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, ήταν ακόμα μαθητής όταν στην είσοδο του σπηλαίου βρήκε όστρακα τα οποία αναγνώρισε ως νεολιθικά.

Έκτοτε, με την ακούραστη ματιά του, έστρεψε το ενδιαφέρον πολλών αρχαιολόγων σε μέρη ανεξερεύνητα, που οδήγησαν σε σπουδαία ευρήματα, όπως στη βραχονησίδα Μόδι και απέναντι στον Πόρο, όπου βρέθηκαν προϊστορικές τοποθεσίες. Ή στην τοποθεσία Αγίου Γεωργίου Βουνού στα Κύθηρα, όπου ο αείμνηστος Γιάννης Σακελλαράκης εντόπισε το μοναδικό μινωικό ιερό κορυφής εκτός Κρήτης.

Ο Άδωνις Κύρου έχει γράψει βιβλία ιστορικού περιεχομένου, μελέτες και άρθρα πολιτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Το δίτομο έργο του για τον Αργολικό Κόλπο με τίτλο «Στο Σταυροδρόμι του Αργολικού» (έκδοση 1990), όπου μελετά σπιθαμή προς σπιθαμή μια εκτεταμένη χερσαία και θαλάσσια περιοχή, που ορίζεται από τις νότιες ακτές της βορειοανατολικής πλευράς της Πελοποννήσου, τις ανατολικές της χερσονήσου του Μαλέα και το Μυρτώο Πέλαγος, μαζί με τα νησιά και ερημονήσια της, παραμένει αξεπέραστο. Δυστυχώς σήμερα έχει εξαντληθεί.

Με το τρεχαντήρι του «Καλοκυρά» ανίχνευσε τοπογραφικά στοιχεία, ταυτίζοντάς τα με ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα, προσπάθεια επώδυνη, όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιβλίο του για τον Αργολικό Κόλπο, καθώς δεν υπήρχε καμία προγενέστερη σχετική έρευνα. Επίσης, ασχολήθηκε με τη διερεύνηση του άγνωστου αρχαίου και μεσαιωνικού παρελθόντος των Σπετσών, ενός τόπου που τον συνδέουν δεσμοί συγγένειας και κατοικίας.

Η προσφορά του στην έρευνα του παρελθόντος τιμήθηκε το 2002 με ένα συνέδριο, που οργάνωσαν οι αρχαιολόγοι στον Πόρο. Με την αρχαιολογία ασχολήθηκε παράλληλα με τη δημοσιογραφία, τη διεύθυνση και την έκδοση της «Εστίας», της εφημερίδας που ανήκε στην οικογένειά του από το 1900.

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων

http://www.skai.gr/files/temp/8034D0112DC2A932CA55D4CED32A95AD.jpg[Σε λίγο θα γράψουμε και εμείς κάτι για τις προσλήψεις που γίνονται ή τάζουν...]

Για «ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιαννης Μιχελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνησης για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Μιχελάκης, «την ώρα που η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25 χιλιάδες νέους».

Απορρίφθηκε η διεύρυνση του EFSF από την Αυστρία

Απορρίφθηκε την Τετάρτη, από κοινοβουλευτική επιτροπή της Αυστρίας, η πρόταση για τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης (EFSF). Η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει τη διαδικασία έγκρισης της ενίσχυσης του Ταμείου, πέρα από τις 21 Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Για την έγκριση της πρότασης χρειαζόταν πλειοψηφία 2/3, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι είχε ζητήσει την επίσπευση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών έγκρισης του μηχανισμού από όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το κόστος των καθυστερήσεων.

Πρόοδο στο θέμα των εγγυήσεων «βλέπει» στο μεταξύ η κυβέρνηση της Αυστρίας. Όπως δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, στο Reuters, έχει επιτευχθεί η κατάλληλη τεχνική προετοιμασία ώστε το πρόβλημα να μην είναι πλέον «εκρηκτικό».

Ερωτηθείσα εξάλλου για το εάν συνεχίζει να θεωρεί ταμπού το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, δήλωσε ότι μία ελληνική χρεοκοπία θα ήταν ένας «ασύγκριτα πιο δαπανηρός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση».

Από αύριο πάλι Αυτιά... επιτέλους ρε Γίωργαρε!

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/alter-ktirio7-480x0.jpgΣε κανονική λειτουργία μπαίνει ξανά το Alter μετά την απόφαση των τεχνικών να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας που είχε οδηγήσει το κανάλι σε πλήρη αδράνεια.

Η εξέλιξη αυτή υπήρξε μετά την αποστολή στους τεχνικούς του καναλιού που απεργούσαν έγγραφης ειδοποίησης ότι θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση όσοι δεν επιστρέψουν αύριο στις εργασίες τους δεδομένου ότι υπήρχε απόφαση του Αρείου Πάγου για άλλη επιχείρηση που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και η οποία απαγορεύει σε εργαζόμενους σε εταιρείες που είναι υπό την προστασία του άρθρου 99 να απεργούν το πρώτο δίμηνο.

Έτσι, λοιπόν, από αύριο το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς ξεκινάει το πρόγραμμα του Alter το οποίο θα αναπτυχθεί όλο το 24ωρo όπως παλιά.

Τηλεδιάσκεψη: Δεσμεύσεις από την Ελλάδα ζητούν Γαλλία – Γερμανία

http://www.skai.gr/files/temp/00A4B274AC312B98CB2F05879E45B657.jpgΔεσμεύσεις από την Ελλάδα ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της για τα δημοσιονομικά αναμένεται να ζητήσουν Μέρκελ και Σαρκοζί από τον έλληνα πρωθυπουργό στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν απόψε λίγο πριν από τις 8.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο ο πρωθυπουργός θα γνωστοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις αποφάσεις που έχει θεσπίσει με το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Παράλληλα θα ζητήσει άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και την αναγκαιότητα αναπτυξιακής προοπτικής της ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται μόνος στο γραφείο του, χωρίς να παρίσταται κανείς υπουργός.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε πως η Ευρώπη χρειάζεται ξεκάθαρα μηνύματα ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών της.

Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε πως το Παρίσι θα ζητήσει από την Ελλάδα δεσμεύσεις ότι θα ικανοποιήσει τους στόχους για τη μείωση της ελλείμματος.

Δηλώσεις στήριξης νωρίτερα από εκπρόσωπο του Σαρκοζί και Όλι Ρεν.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα», είπε η Γαλλία.

Για δραματικές επιπτώσεις από μια πιθανή χρεοκοπία ή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη έκανε λόγο ο επίτροπος Ρεν.

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ.

Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντας νεοφιλελεύθερου κόμματος "Ελευθερία και Αλληλεγγύη", Ρίχαρντ Σούλικ, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα είναι πιο κοντά απ' ότι φαίνεται, σύμφωνα με την τελευταία συζήτηση του κολεγίου των επιτροπών.

Nigel Farage: Έχετε τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες,που λένε στον ελληνικό λαό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα, από την χθεσινή συγκλονιστική ομιλία του Nigel Farage στο Ευρωκοινοβούλιο.
Απίστευτες και συγκλονιστικές κατηγορίες για την οικονομική διακυβέρνηση και τον ρόλο της τρόικα στην Ελλάδα..


Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε είναι η Οικονομική Διακυβέρνηση και όλοι εδώ στην πρώτη σειρά υποστηρίζετε περισσότερη ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Τι είναι η ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση; Θα σας πω τι είναι.
Πρόκειται για την προσγείωση ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από το οποίο βγαίνουν έξω ένας υπάλληλος από την Επιτροπή, ένας υπάλληλος από την ΕΚΤ και ένας υπάλληλος από το φρικτό ΔΝΤ.

Τα τρία αυτά άτομα, η τρόικα, πηγαίνουν και συναντούν την ελληνική κυβέρνηση και της λένε, τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει.
Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
Έχετε τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες του εξωτερικού που, λένε στον ελληνικό λαό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.
Είναι εντελώς απαράδεκτο.
Υπάρχει κανείς που να απορεί γιατί οι Έλληνες πολίτες καίνε σημαίες της ΕΕ και ζωγραφίζουν σβάστικες

Αν δεν επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από αυτή την οικονομική και πολιτική φυλακή, μπορεί να προκαλέσετε μια επανάσταση στη χώρα αυτή. 


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/09/nigel-farage.html

Βατοπαίδι: Πολλοί μύθοι, μία αλήθεια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtuG0KVj9aFs1VQ9N-MDE6flUgWsaR53V7rX5Aq0XmB2fLAQfEQ7InadO4HA1rEJpRMDzGPtl7NO4wHyucDMUnCnGD_d89H6x24OFyjfAWpnQEw3giaOZHQtO41UXlaJQnMSs6Hx3-HD8/s400/moni_vatopediou.jpg[Αφού οι ΠΑΣΟΚοι και με το δίκιο τους κάνουν τις πάπιες και τα λαμόγια της αριστερής φώτο έχουν μουγγαθεί... θα βρεθεί επιτέλους ένας βουλευτής της ΝΔ να ρωτήσει που βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση και πότε θα παραδώσουν το πόρισμά τουςτα συνεργεία που με φανφάρες έβαλε πέρσι ο Παπακωνσταντίνου να ελέγξουν της αξία των ανταλλαγών;]

Παρουσία του ηγούμενου της μονής, αρχιμανδρίτη Εφραίμ, και χιλιάδων κόσμου, έγκριτοι καθηγητές της Νομικής κατέρριψαν μία προς μία τις κατηγορίες

Του Αντώνη Τάντουλου

Οσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ με θέμα "Βατοπαίδι: Μύθοι και Αλήθειες", που οργάνωσε ο Σύλλογος Φιλών Μονής στην Αθηναΐς, δεν χρειάστηκαν εξειδικευμένες γνώσεις Νομικής και Ιστορίας για να αντιληφθούν πως το ελληνικό Δημόσιο εξακολουθεί να διέπεται από στρουθοκαμηλισμό και επί της ουσίας να βάζει τα χέρια του και να βγάζει τα μάτια του όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό.

Αυτή τη στιγμή η μονή, πέρα από τον διασυρμό που έχει υποστεί, αντιμετωπίζει τη δέσμευση των λογαριασμών της με τη δικαιολογία από την πλευρά του κράτους πως υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ερευνήσει την υπόθεση και δεν έχει εντοπίσει παράνομη διακίνηση ούτε ενός ευρώ. Και φυσικά ουδείς κρατικός λειτουργός νοιάζεται για το αν αυτά τα χρήματα προορίζονται να απαλύνουν τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων μας, όπως για παράδειγμα των κρατουμένων και των οικογενειών τους στις Φυλακές Κομοτηνής, πολλοί εκ των οποίων έχουν αποφυλακιστεί επειδή η μονή πλήρωσε τις εξαγοράσιμες ποινές με συνολικά 500 χιλ. ευρώ. "Και γιατί να νοιαστούν;" ακούστηκε να ψιθυρίζει κάποιος από το πλήθος. "Εδώ δεν νοιάζονται που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή…".

Οι άλλοι λόγοι…

Και προφανώς, όταν ένα κράτος αρνείται να αναγνωρίσει το αποδεδειγμένο και επιστημονικά πλέον τεκμηριωμένο λάθος του απέναντι στην Εκκλησία, τότε το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως υπάρχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα πολιτικοί, ευθυνοφοβίας, ίσως ακόμα και πεποιθήσεως απέναντι στην Ορθοδοξία.

Κάποιους λόγους πάντως "φωτογράφισε" κατά την ομιλία του ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης Αρης Χαραλαμπάκης, όπως το αυτό έπραξε και ο καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Κονιδάρης, που θύμισε πως υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εξέλιξη που, αν συμβεί, θα αποτελέσει ένα ακόμα διεθνές ρεζιλίκι.

Ενώ τόσο οι δυο έγκριτοι επιστήμονες όσο και ο συντονιστής της εκδήλωσης, δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας, δεν χρειάστηκαν πάνω από δέκα λεπτά ο καθένας για να αποδείξουν πως το υποτιθέμενο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου εντέχνως δομήθηκε από μύθους. Που καταρρίφθηκαν ένας προς ένας την περασμένη Τετάρτη παρουσία πάνω από 2.000 ακροατών και του ιδίου του ηγούμενου της μονής, αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Το μήνυμα του Κ. Λούλη

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε επίσης το μήνυμα του προέδρου του Συλλόγου Φιλών Μονής Βατοπαιδίου, Κωνσταντίνου Λούλη, που διευκρίνισε πως οι μοναχοί δεν έχουν τίποτε δικό τους ούτε προσωπική περιουσία και η διαχείριση των οικονομικών της μονής έχει γνώμονα την προσφορά στην κοινωνία. Οι ιερές μονές, συμπλήρωσε, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ο κάθε ηγούμενος δεν έχει μόνον ιερή υποχρέωση έναντι των ιερών κανόνων, αλλά είναι και τυπικά υποχρεωμένος έναντι του νόμου να προστατεύει την περιουσία της μονής, δηλαδή την περιουσία του Δημοσίου, γιατί αλλιώς θα κατηγορηθεί για απιστία, δηλαδή για κακοδιαχείριση δημόσιας περιουσίας.

Δημόσιο κατά Δημοσίου!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και συνοψίζοντας τα επιστημονικά συμπεράσματα που κατατέθηκαν, αυτό που προκύπτει είναι, πρώτον, πως είναι εντελώς παράδοξο και στα όρια της γελοιότητας το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με δικαστική διαμάχη ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ της μονής και του Δημοσίου. Δηλαδή το Δημόσιο στρέφεται κατά του ίδιου του του εαυτού, μια και τα μοναστήρια είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, και αυτό νομικά δεν ευσταθεί.

Δεύτερον, αποδεικνύεται πια επίσημα, και μέσω εκθέσεων διεθνών οίκων αξιολόγησης ακίνητης περιουσίας, πως η μονή όχι μόνο δεν ωφελήθηκε από τις ανταλλαγές, αλλά το ακριβώς αντίθετο, όπως αναφέρεται διεξοδικά παρακάτω. Τρίτον, όσον αφορά την αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λίμνης Βιστωνίδας, η απάντηση ήρθε από τον κ. Ι. Κονιδάρη, που ξεκαθάρισε πως είναι αδιατάραχτο πριν από την ίδρυση ακόμα του ελληνικού κράτους. Τονίζοντας, μάλιστα, πως υπάρχουν τόσο αποφάσεις κυβερνήσεων όσο και της ελληνικής Δικαιοσύνης από το 1922 μέχρι σήμερα, με τις οποίες τρεις φορές η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί το καθεστώς ιδιοκτησίας της μονής.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας, συντονιστής της εκδήλωσης, ανέφερε πως ένα από τα ζητήματα που ανέκυψαν στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου από την ανταλλαγή της λίμνης αυτής με ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου είναι αυτό της ύπαρξης ή μη οικονομικής ζημίας αυτού: "Πολλοί έσπευσαν να αποφανθούν ότι πράγματι το Δημόσιο έχει υποστεί τεράστια ζημία, χωρίς όμως το όλο θέμα να έχει ερευνηθεί σε βάθος, ισχυριζόμενοι ότι ανταλλάχθηκε "νερό" με ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και ότι το ΣΟΕ υπερεκτίμησε τη λίμνη και τις παραλίμνιες εκτάσεις και υποτίμησε τα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου". Ποια είναι όμως η αλήθεια, που πρέπει να γνωρίζει η κοινή γνώμη, προκειμένου να μην παραπληροφορείται όσον αφορά τις ανταλλαγές εκτάσεων;

1. Οσοι προβάλλουν αυτού του είδους τις αιτιάσεις πρώτα απ' όλα αγνοούν ότι πριν από τις ανταλλαγές, εκτός από το ΣΟΕ, τη λίμνη εκτίμησε και ο διεθνής εκτιμητικός οίκος Richard Ellis, καταλήγοντας σε συμπέρασμα ανάλογο εκείνο του ΣΟΕ.

2. Μετά την αμφισβήτηση των εκτιμήσεων του ΣΟΕ, διενεργήθηκε εσωτερικός έλεγχος από την Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου του ΣΟΕ. Σύμφωνα με αυτόν, γίνεται δεκτό ότι η μεθοδολογία που εφαρμόσθηκε από τους Εκτιμητές είναι η μόνη που θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά εκτιμητικά πρότυπα. Είναι δε σύμφωνη και με τις παραδοχές του ειδικού συμβούλου που προσλήφθηκε από αυτό (ΣΟΕ).

3. Η διοίκηση του ΣΟΕ δεν εξάντλησε τον έλεγχό της μόνο στον εσωτερικό έλεγχο. Ανέθεσε την επανεκτίμηση των ανταλλαγέντων στον διεθνή οίκο American Appraisal, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι τιμές του ΣΟΕ ευρίσκονται στο εύλογο εύρος με μικρές δικαιολογημένες αποκλίσεις.

4. Οι δραματικές και υπερβολικές αποκλίσεις της αξίας των ακινήτων του Δημοσίου που αυτό επικαλείται οφείλονται στο γεγονός του υπολογισμού της αξίας τους με βάση αντικειμενικές αξίες από τις ΔΟΥ. Αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΔΟΥ, για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων, χρησιμοποίησαν τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζόμενων ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών, που είναι εμπειρική μέθοδος και δεν έχει καμία σχέση με την αγοραία αξία αυτών. Αδιάψευστη μαρτυρία για τον μη προσδιορισμό ζημίας του Δημοσίου συνιστά η έγγραφη αναφορά των οικονομικών επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών κ.κ. Πασσά, Ζελομοσίδη και Τετώρου, με αριθμ. 1297/08.12.2008, οι οποίοι, αφού έλεγξαν όλα τα πορίσματα των κατά τόπους αρμοδίων ΔΟΥ, χαρακτηρίζουν εαυτούς αναρμόδιους και αποφαίνονται σχετικά επί λέξει: "Συνεπώς δεν δυνάμεθα να απαντήσουμε εάν τελικά το Δημόσιο ζημιώθηκε και κατά ποιο ποσό από τις εν λόγω ανταλλαγές".

5. Την ίδια αδυναμία εντοπισμού ζημίας του Δημοσίου είχε και η Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων με την ανάθεση της διενέργειας εκτιμήσεων σε διεθνείς οίκους, πράγμα που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν υφίσταται προσδιορισμός της ζημίας.

6. Από τον πολύμηνο και ενδελεχή έλεγχο Τραπέζης της Ελλάδος διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ διακίνησης μαύρου χρήματος.

23.05.2011
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=295800&nt=108&lang=1

ΝΔ: Κουρασμένη, διχασμένη και πανικόβλητη κυβέρνηση

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9SzpNuUgXjlno6t3MUaRsRx1OXWGnaFtTsuM4Z_Yr0ICMY8tjeE8HsxUpHQbH0N591uON8pDPvOoQBtWBPRNbjoXZOjeZxAB2012M7soHJ7Ge-YkuGpSH2mLTkfOVc3wpJmmmV6MS1ow/s400/nea_dimokratia_logo.jpgΗ άτολμη, κουρασμένη, διχασμένη και πανικόβλητη κυβέρνηση αδυνατεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011.

Το 1ο οκτάμηνο του έτους τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν διευρυνόμενη υπέρβαση έναντι των στόχων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα παραμένει σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι.

Και έτσι η κυβέρνηση αναγκάζεται να αναλάβει νέες δεσμεύσεις, να προσθέσει νέους φόρους, να «αφυδατώσει» πλήρως την ήδη στεγνή αγορά, να βαθύνει και άλλο την ύφεση.

Και να επιδεινώσει τελικά την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας.

Συγκεκριμένα:

1ον. Το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά :

Το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 22,2% το πρώτο οκτάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%!!!

Είναι αυξημένο κατά 3,3 δισ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώνεται πλέον στα 18,1 δισ. ευρώ .

Οι αποκλίσεις οφείλονται τόσο στην υστέρηση των εσόδων όσο και στην υπέρβαση των δαπανών.

Μάλιστα, το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 5,4 δισ. ευρώ (ή στο 2,4% του ΑΕΠ) το πρώτο οκτάμηνο του έτους, αυξημένο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (ήταν στα 4,1 δισ. ευρώ ή στο 1,8% του ΑΕΠ), αλλά και σημαντικά υψηλότερο από το προϋπολογισθέν για όλο το έτος (εκτίμηση για 2,3 δισ. ευρώ ή 1,7% του ΑΕΠ).

2ον. Τα έσοδα καταρρέουν :

Τα καθαρά έσοδα μειώνονται κατά 5,3% το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου στόχου για αύξηση κατά 5,6%.

Να θυμίσουμε ότι ο στόχος ήταν, μέχρι πρόσφατα, για ετήσια αύξηση κατά 8,5% .

Η κυβέρνηση, πλέον, αποδέχεται ότι αυτός ο στόχος είναι ανέφικτος, τον αναθεωρεί προς τα κάτω και προσθέτει νέα «χαράτσια» απελπισίας, όπως είναι ο έκτακτος φόρος για όλα τα ακίνητα .

3ον. Οι δαπάνες διογκώνονται :

Οι δαπάνες είναι εφέτος αυξημένες κατά 8,1% έναντι του περυσινού πρώτου οκταμήνου, λόγω των υψηλότερων τόκων, της αδυναμίας αντιμετώπισης της σπατάλης, των αυξημένων επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές, και της καταβολής αυξημένων επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 0,7% (και προηγούμενου στόχου για αύξηση κατά 1,9%)!!!

Επισημαίνεται επίσης ότι στο πρώτο επτάμηνο του έτους έχουν συσσωρευθεί και ανεξόφλητες υποχρεώσεις της Κυβέρνησης ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η εξόφληση των οποίων θα επιδράσει ανοδικά στις πρωτογενείς δαπάνες.

4ον. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει :

Σημειώνεται μάλιστα ότι η μείωση των δαπανών για επενδύσεις δεν ενδείκνυται σε περιόδους ύφεσης και δεν θεωρείται «φιλική προς την ανάπτυξη».

Οι δαπάνες του Π.Δ.Ε. είναι μειωμένες κατά 30,3% το πρώτο οκτάμηνο του έτους, έναντι αναθεωρημένου ετήσιου στόχου για μείωση κατά 10,6%.

Η κυβέρνηση πλέον περικόπτει, ακόμη και στους στόχους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .

Να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος στόχος ήταν για οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%!!!

Έτσι, εάν στο υπόλοιπο του χρόνου ομαλοποιηθεί η εκτέλεση του ΠΔΕ, έστω και με βάση τους νέους στόχους, αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος.

Συνεπώς, η κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της οικονομίας.

Πηγή: ΝΔ

Όλοι κατέβηκαν ένα σκαλοπάτι... η Έλλη Στάη ας πούμε έκοψε τον σοφέρ της!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigY2bZg-y9-Zv8YpHHC6hGiB8r4oHVIFx1e2J6Jro92Q9B2cNV6JIXseRaBjVFiol87CjN9VOXmIv9k8QMsFJCDrfHwUnZlW1Vodl_GI3yF0CzbJXV0UiJvHkrL6jY1_yWNwztlDMIwD4/s1600/elli.jpgΟι εξελίξεις στην οικονομία της χώρας τρέχουν και η Έλλη Στάη τις γνωρίζει καλά. Η σιδηρά κυρία της τηλεόρασης, με βάση αυτές τις εξελίξεις άλλαξε πολλά πράγματα στην ζωή της. «Το καταναλωτικό όν έφυγε από μέσα μου», δήλωσε στη real και συνέχισε:

«Εγκατέλειψα κάποιες ευκολίες. Άλλοι έκοψαν το ταξί , εγώ ένιωσα πολύ ανόητη που χρησιμοποιούσα τον οδηγό του άντρα μου. Άρχισα να οδηγώ ξανά και το ευχαριστιέμαι κιόλας. Όλοι κατεβήκαμε ένα σκαλοπάτι. Όχι μόνο επειδή μικραίνουν τα οικονομικά μεγέθη, αλλά επειδή πρέπει να είσαι πολύ βλάκας για να λειτουργείς αντίθετα με το σύνολο μιας κοινωνίας. Εγώ είμαι κοινωνικό ον και μ’ αρέσει να λειτουργώ μέσα στην κοινωνία.

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=85066

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ (Πέλλα-ΝΔ): «Οσο κι αν κρυφτούν, είτε το θέλουν είτε όχι, το Φράγμα Αλμωπαίου θα γίνει»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYSGA9l8HJtFzzrFe8EYmMuicKl-wFai-irIHHPgTpQiGyBkcLWzCvs8FApUwxcnOl_WuyTMjdp5w8_AiqqfeClKO2qvTh3MxEp6c4SueiBATwB7Az1S8gjIrWTUoy9oKCOFDZr7uRfeQ2/s400/karasmanis%255B1%255D.jpgΕμπαιγμό και βαρύτατη προσβολή σε βάρος του λαού της Πέλλας, αποτελεί πλέον η συνεχιζόμενη κυβερνητική ¨επιχείρηση¨ με τη συστηματική κωλυσιεργία στο θέμα του Φράγματος Αλμωπαίου, ενός έργου τεράστιας οικονομικής και αναπτυξιακής σημασίας για το Νομό μας. Μια μεθόδευση που, το τελευταίο διάστημα έρχεται να… δέσει με το ¨κρυφτό¨ των αρμόδιων που φυγομαχούν, μιας και αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα.

Για το μεγάλο αυτό έργο - για το οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης έχει δώσει και δίνει ¨μάχη ζωής¨, από το σχεδιασμό του μέχρι και σήμερα - η μελέτη έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στις 7 τρέχοντος Σεπτεμβρίου – δηλαδή από την προηγούμενη Τετάρτη – και αμέσως μετά να προκηρυχθεί η κατασκευή του. Να σημειωθεί ότι το κονδύλι των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπόνηση της κύριας μελέτης είναι διασφαλισμένο από τον Μάιο του 2009.

Η μελέτη, βέβαια, όχι μόνον δεν παραδόθηκε αλλά ούτε καν προκηρύχθηκε, παρά το γεγονός ότι εδώ και έξη μήνες, ο Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, είχε δεσμευτεί στον Βουλευτή ότι θα δώσει εντολή να ανοιχτούν οι φάκελοι του σχετικού διαγωνισμού. Με συνέπεια, να έχουν μέχρι τώρα χαθεί 22 μήνες και να βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν και να μιλούν τώρα για επαναπροκήρυξη της μελέτης. Και μάλιστα βρίσκουν αυτόκλητους υποστηρικτές με όψιμο ενδιαφέρον. Κι αυτό όταν ανάλογα έργα κατασκευάζονται σε άλλους Νομούς, όπου όπως φαίνεται, έχουν… μπαρμπάδες στη Κορώνη που εξυπηρετούν, κύριος οίδε ποια μικροκομματικά συμφέροντα.

Επανειλημμένα ο Γιώργος Καρασμάνης κάλεσε τον Υπουργό στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις, αλλά συστηματικά το απέφευγε. Τη μια φορά έστελνε την κυρία Μιλένα Αποστολάκη, την άλλη τον μόλις… επτά ημερών υφυπουργό του που, φυσικά, λόγω άγνοιας των λεπτομερειών του σχεδιασμού και της δρομολόγησης αυτού του έργου, οι απαντήσεις τους στα ερωτήματα Καρασμάνη ήταν… ¨άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε¨.

Ο βουλευτής κατέθεσε επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα, η οποία προσδιορίστηκε αρχικά να συζητηθεί την περασμένη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σκανδαλίδης όμως επικαλέστηκε κώλυμα, δεσμευόμενος ότι θα έλθει στη Βουλή να απαντήσει σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου. Αλλά, ώ του θαύματος, τρεις μέρες νωρίτερα (Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου), ενημέρωσε ότι του προέκυψε και νέο κώλυμα και δεν θα εμφανιστεί στη Βουλή ούτε αυτή τη φορά!

Είναι λοιπόν πλέον ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχουν τίποτα να πουν. Δεν έχουν καμία πειστική εξήγηση στο ερώτημα γιατί επί δύο χρόνια κρατούν αυτό το μεγάλο έργο στο ψυγείο. Γι΄ αυτό κρύβονται και φυγομαχούν. Οι λόγοι βέβαια γι΄ αυτήν τη συστηματική – και απροκάλυπτη πλέον – τακτική κωλυσιεργίας είναι προφανείς: Το έργο σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και θα το είχαν ήδη ακυρώσει αν ήταν στο χέρι τους. Αλλά δεν τους παίρνει, γιατί έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγχρόνως θα πρέπει να επιστρέψουν τις 450.000 με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η προμελέτη.

Κρύβονται, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν επ’ άπειρον. Κάποια στιγμή, θα αναγκαστούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη μεγάλη αδικία σε βάρος του Νομού μας και των συντοπιτών μας. Ο Γιώργος Καρασμάνης δηλώνει ότι δεν θα κουραστεί να καλεί τον αρμόδιο Υπουργό στη Βουλή και ότι δεν θα σταματήσει μέχρι ο κ. Σκανδαλίδης να φανεί συνεπής στη δέσμευσή του και να εμφανιστεί στη Βουλή. Παράλληλα ο βουλευτής δεσμεύεται ότι στον αγώνα που δίνει για το Φράγμα Αλμωπαίου, δεν πρόκειται να κάνει, όχι βήμα αλλά ούτε χιλιοστό πίσω. Και δεν πρόκειται να σταματήσει, μέχρι να δούμε αυτό το έργο πνοής να γίνεται πραγματικότητα. Κανένα τερτίπι της σημερινής Κυβέρνησης, καμιά σκοπιμότητα κομματική και μικροπολιτική δεν πρόκειται να το εμποδίσει.

ΝΔ: Μαύρες τρύπες που διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9SzpNuUgXjlno6t3MUaRsRx1OXWGnaFtTsuM4Z_Yr0ICMY8tjeE8HsxUpHQbH0N591uON8pDPvOoQBtWBPRNbjoXZOjeZxAB2012M7soHJ7Ge-YkuGpSH2mLTkfOVc3wpJmmmV6MS1ow/s400/nea_dimokratia_logo.jpgΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος θριαμβολόγησε, την Κυριακή, λέγοντας ότι το 2012 θα μπορέσουμε να έχουμε ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα.

Λησμονεί όμως τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της κυβέρνησης, ύψους 6,5 δισ. ευρώ, που έχουν συσσωρευθεί την τελευταία διετία, η εξόφληση των οποίων θα επιδράσει ανοδικά στις πρωτογενείς δαπάνες.

Και αγνοεί, ότι σε μία χώρα όπως είναι η Ελλάδα, χώρα με υψηλούς τόκους, τεράστιο χρέος και βαθιά ύφεση, δεν αρκούν τα μικρά πρωτογενή πλεονάσματα για να αντιμετωπίσουμε το ύψος και τη δυναμική του δημοσίου χρέους, αλλά οι τουλάχιστον ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί.

Ο κ. Βενιζέλος όμως λησμονεί και διαστρεβλώνει ορισμένες αλήθειες:

1η: Για το 2009. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία και κυβέρνησε για το ¼ του 2009, φέρει μερίδιο ευθύνης για τη δημοσιονομική κατάσταση του έτους.

* Ματαίωσε «ώριμες» δημόσιες εισπράξεις του 2009, μετέφερε εισπράξεις του 2009 στο 2010 και μετέθεσε πληρωμές του 2010 στο 2009 .
* Έχασε κάθε έλεγχο στα έσοδα . Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ η υστέρηση εσόδων στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2009 ήταν 1,1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2008, μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τα επιπλέον 2 δισ. ευρώ.
* Ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ . Σύμφωνα όμως και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκη «η Ελλάδα [η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ] δεν έπρεπε να έχει αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους…κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετούμενο χρέος…άλλες χώρες δεν περιλαμβάνουν τις εγγυήσεις των ΔΕΚΟ στο κρατικό χρέος.» («Σώζεται ο Τιτανικός;», 2011).
* Άργησε να πάρει μέτρα . Τον περασμένο Οκτώβριο, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κ. Σμάγκι, υπογράμμισε ότι «εάν η Ελληνική Κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε διορθωτικές δράσεις από το φθινόπωρο του 2009, θα μπορούσε να αποφύγει την κρίση χρέους και το δραστικό πρόγραμμα προσαρμογής» (14.10.2010).

2η: Για το 2010 . Ελήφθησαν μέτρα συνολικού ύψους 23,5 δισ. ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκείνη τη χρονιά ύψους 5,3 δισ. ευρώ, κατά 6,7 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, η μείωση του ελλείμματος οφείλεται κυρίως:

* Στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας [κατά 3,2 δισ. ευρώ].
* Στις οριζόντιες περικοπές αποδοχών και συντάξεων [κατά 2 δισ. ευρώ].
* Στη μείωση των μεταβιβαστικών πληρωμών (μειώσεις σε αμυντικές δαπάνες, αυξημένα κονδύλια για εξόφληση μέρους των παλαιών χρεών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων το 2009) [κατά 2,9 δισ. ευρώ].
* Στη μείωση των δαπανών του ΠΔΕ [κατά 1,1 δισ. ευρώ].
* Στη μείωση των καταναλωτικών και σύνθετων δαπανών [κατά 700 εκατ. ευρώ].

Δηλαδή, η μείωση προέρχεται, κυρίως, από λογιστικές ταξινομήσεις, από τη φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και από την περιοριστική εισοδηματική πολιτική, και όχι από τη μείωση της σπατάλης .

Πολιτικές επιλογές που διόγκωσαν, όπως απεδείχθη και μεταγενέστερα, την ύφεση και την ανεργία .

3η : Για το 2011. Λαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 21 δισ. ευρώ (ο Προϋπολογισμός προέβλεπε μέτρα ύψους 14,3 δισ. ευρώ) , προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα, εάν μειωθεί, κατά 7 δισ. ευρώ .

Και έχουν δημιουργηθεί νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της κυβέρνησης ύψους 1,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2011.

Πρόκειται για «παράδειγμα» οικονομικής αναποτελεσματικότητας.

Και επειδή το δημοσιονομικό αποτέλεσμα αυτών των μέτρων είναι χαμηλότερο από τις προβλέψεις, η πανικόβλητη κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει και άλλα μέτρα, όπως είναι η έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων «στραγγαλίζοντας» τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Παρά το ότι, σύμφωνα και με την Τράπεζα της Ελλάδος, η «περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων θα κατέληγε, όχι μόνο να επιτείνει την ύφεση , αλλά και να οδηγήσει σε μείωση αντί για αύξηση των εσόδων.

4η: Εκτέλεση Προϋπολογισμού 2011. Το αποτέλεσμα είναι η κυβέρνηση να «σπείρει» συνεχώς νέα μέτρα και να «θερίζει» μαύρες τρύπες.

Μαύρες τρύπες που διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται.

Έτσι, το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 25,1% το πρώτο επτάμηνο του 2011, έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9% !!!

Ενώ και το πρωτογενές έλλειμμα διευρύνεται: ανήλθε στο 2,4% του ΑΕΠ το πρώτο επτάμηνο του 2011, έναντι 1,5% την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το πρωτογενές έλλειμμα του επταμήνου είναι μεγαλύτερο από το προϋπολογισθέν για όλο το έτος!!!

Χρειάστηκαν συνεπώς 2 Συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για να επιβεβαιωθεί η αποτυχία και τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής: τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της, τόσο στη επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σήμερα, το ζητούμενο είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και ανάταξη της οικονομίας, σταθεροί στους στόχους αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας .

Πηγή: ΝΔ

Απίστευτη φάρσα Ελληνοφρένειας στο Υπ. Εθν. Παιδείας για την οποία παρα λίγο να επέμβει η Αννούλα!

Ακούστε το παρακάτω απόσπασμα απ' την Ελληνοφρένεια, να λυθείτε στα γέλια... βέβαια ο γιατίΑποστόλης έκανε μαλακία δεν επέμεινε! Αν επέμενε ακόμα λίγο η ΠΑΣΟΚα απ' το υπουργείο θα του έλεγε ότι φταίει ο Καραμανλής και θα 'πεφτε πιο πολύ γέλιο:

Κάντε κλικ στο play-βελάκι αριστερά


«Γενναίες» αμοιβές στη ΔΕΥΑΜ Βόλου

Λίστα με τις αμοιβές 166 υπαλλήλων από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευση και Αποχέτευση Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) υπέβαλε στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από τα στοιχεία προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι οι ετήσιες αποδοχές υπαλλήλων της επιχείρησης διαμορφώθηκαν, κατά τον τελευταίο χρόνο, στα εξής επίπεδα:

- χημικός μηχανικός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ελάμβανε αμοιβή 61.071 ευρώ,

- αποθηκάριος υποχρεωτικής εκπαίδευσης ελάμβανε αμοιβή 35.584,80 ευρώ,

- εργάτης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ελάμβανε αμοιβή 32.077 ευρώ,

- χειριστής αντλιοστασίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αμοιβή 37.406 ευρώ

- πρακτικός μηχανικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 42.513 ευρώ,

- οξυγονοκολλητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 37.303 ευρώ,

- ταμίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 49.250 ευρώ,

- εργοδηγός δομικών έργων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 47.084 ευρώ,

- οικονομολόγος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 55.943 ευρώ,

- χημικός μηχανικός πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 56.519 ευρώ,

- ηλεκτρολόγος Τεχνολογικής εκπαίδευσης 48.298 ευρώ,

- διοικητικός υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 43.879 ευρώ.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στο Κοινοβούλιο προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Παύλου Μαρκάκη σχετικά με το ύψος των μισθών στη δημοτική επιχείρηση Βόλου.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής επικαλείτο καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έχουν υποστεί κάποια μείωση στο πλαίσιο αναπροσαρμογής των μισθών που έχει γίνει στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Δίνουν τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα

http://img.protothema.gr/DC7AE49B7662AA0EA485069B2D81B3B7.jpgΤη ρητή δέσμευσή του πως η χώρα του θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα, απηύθυνε, μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο κύριος Σαρκοζί ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη δεν σκοπεύει να αφήσει αβοήθητη την Ελλάδα, τονίζοντας όμως πως είναι κρίσιμης σημασίας η άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γάλλου προέδρου δήλωσε πως στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη των κ.κ. Σαρκοζί, Παπανδρέου και Μέρκελ «θα τεθούν επί τάπητος οι ελληνικές δεσμεύσεις για μείωση του ελλείμματος». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ελλάδα.

Προηγουμένως, το στίγμα της Κομισιόν για την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και στα σενάρια χρεοκοπίας, είχε αφήσει να διαφανεί ξεκάθαρα ο κοινοτικός Επίτροπος Όλι Ρεν, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια πιθανή χρεοκοπία ή αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει δραματικές επιπτώσεις για την ίδια τη χώρα, την περιοχή και την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

«Επιτρέψτε μου να πω κάτι σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Διαφωνώ κάθετα. Ούτε η Ελλάδα ούτε η ευρωζώνη θα ωφεληθούν από αυτό» τόνισε ο κ. Ρεν. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας επίσης στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι η 6η δόση του δανείου θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι η Κομισιόν θα φέρει σύντομα στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για το ευρωομόλογο. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Έπειτα απ' όλα αυτά, η εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της χώρας τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης, ανάμεσα σε Νικολά Σαρκοζί, Άνγκελα Μέρκελ και Γιώργο Παπανδρέου, παίρνει ξεχωριστή τροπή...

Κατά της συγγνώμης στην Τουρκία η πλειοψηφία των Ισραηλινών

Σύμφωνα με δημοσκόπηση το 64% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της ιδέας να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη.

Μια ισχυρή πλειοψηφία των Ισραηλινών αντιτίθεται στην ιδέα η χώρα τους να ζητήσει τη συγγνώμη που απαιτεί η Τουρκία για το θάνατο εννέα Τούρκων επιβατών κατά την ισραηλινή έφοδο εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα το Μάιο του 2010, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για την εφημερίδα Χααρέτζ και δημοσιεύεται σήμερα, Τετάρτη, δείχνει ότι το 64% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της ιδέας να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη, μια θέση που υιοθέτησε η κυβέρνηση Νετανιάχου έναντι μιας σοβαρής διπλωματικής κρίσης.

Μόνο το 21% των Ισραηλινών εκτιμά ότι η χώρα τους θα έπρεπε να είχε ζητήσει συγγνώμη, ενώ το 15% των ερωτηθέντων δεν εκφέρει άποψη.

Η εφημερίδα Χααρέτζ, η οποία σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην πολιτική του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταλήγει στο συμπέρασμα σε ένα σχόλιό της για το θέμα αυτό, ότι οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν τον πρωθυπουργό τους έναντι των απαιτήσεων του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Ερντογάν κατηγόρησε χθες, Τρίτη το Ισραήλ, πρώην στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας, ότι «συνεχίζει να υιοθετεί ανεύθυνα μέτρα που υπονομεύουν τη νομιμότητά του». «Η επιθετική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης απειλεί το μέλλον του ισραηλινού λαού», δήλωσε.

Η Άγκυρα που απέλασε την περασμένη εβδομάδα τον ισραηλινό πρεσβευτή, δεν προτίθεται να εξομαλύνει τις σχέσεις της όσο το Ισραήλ δεν ζητεί συγγνώμη για την αιματηρή έφοδο εναντίον του στολίσκου, ανοικτά της Γάζας, επανέλαβε.

Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας του θα συνοδεύουν στο εξής τα τουρκικά πλοία που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ινστιτούτο «Dialog» σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 482 Ισραηλινών, με περιθώριο σφάλματος 4,5%.

«Η πολιτική χρεοκοπία του Φ. Ρέσλερ»

http://www.skai.gr/files/temp/04679978FC8F347B58D4F5602F7BDA10.jpgΤα σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη και οι διαφιλονικούμενες δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελαρίου Ρέσλερ για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.

Αναπόφευκτη θεωρεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας η Rheinische Post: «Είναι καιρός να δουν οι κορυφαίοι πολιτικοί τα δεδομένα της κρίσης χρέους. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Εδώ και χρόνια. Η χώρα είναι αποκομμένη από τις αγορές, η κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει τα προγράμματα περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων. Ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ελάχιστοι πληρώνουν φόρους, ενώ η ελληνική διοίκηση είναι ερασιτεχνική. Η Ελλάδα έχει μέλλον μόνον εάν εγκαταλείψει την ΕΕ και το ευρώ (κανείς δεν είναι αναγκαστικά μέλος) και κάνει μέσω ενός haircut και της υποτίμησης του νομίσματος ένα νέο ξεκίνημα ως φορολογικός παράδεισος. Μια επίπονη διαδικασία; Ναι, αλλά η σημερινή πορεία είναι απλά κωλυσιεργία της πτώχευσης.

Με την επιθετική του πολιτική ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Ρέσλερ προσπαθεί αναμφίβολα να ενισχύσει το προφίλ του κόμματός του. Αυτό και μόνο όμως δεν υποβαθμίζει το περιεχόμενο της πρότασής του. Το ντόμινο εξελίξεων που φοβούνται Μέρκελ και Σόιμπλε μετά από ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας είναι στην πραγματικότητα προβλέψιμο. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ξεφορτωθεί προ πολλού τα ελληνικά τους ομόλογα. Τα περισσότερα βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ η οποία έχει ούτως ή άλλως μετατραπεί σε bad bank της Ευρώπης. Είναι καιρός να επιλύσει η πολιτική το ελληνικό πρόβλημα για να σώσει την Ευρώπη. Και να δει την αλήθεια κατάματα».

Τις δηλώσεις Ομπάμα ο οποίος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να κινηθούν πιο αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους επικρίνει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Όλοι γνωρίζουν στο μεταξύ πως οι οικονομικές εξελίξεις σε μια γωνιά του πλανήτη μπορούν να συμπαρασύρουν χώρες στην άλλη άκρη. Είναι επίσης σαφές ότι και οι ΗΠΑ θα πλήττονταν από ενδεχόμενη ‘επίθεση των αγορών’ εναντίον της Ιταλίας και της Ισπανίας. Σε αυτά τα συμφραζόμενα λοιπόν είναι περιττές οι υποδείξεις. Λες και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν την πρόθεση ή τη βούληση! Ίσως ο Ομπάμα να είχε ακόμη στο μυαλό του το αμερικανικό σίριαλ για την αύξηση του ορίου του χρέους».

«Η πολιτική χρεοκοπία του Ρέσλερ»

"Το πολιτικό βάρος το οποίο καλείται να σηκώσει ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι προφανώς μεγαλύτερο από την εμπειρία του..." Στον γερμανό αντικαγκελάριο Ρέσλερ ο οποίος προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του περί συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας, αναφέρεται σημερινό σχόλιο της Süddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο: «Η πολιτική χρεοκοπία του Ρέσλερ».

«Το πολιτικό βάρος το οποίο καλείται να σηκώσει ο Φίλιπ Ρέσλερ είναι προφανώς μεγαλύτερο από την εμπειρία του, από το ταλέντο του αλλά και τις φιλοδοξίες του. Ο Ρέσλερ είναι αντικαγκελάριος ενός σάπιου κυβερνητικού συνασπισμού, υπ. Οικονομίας σε επικίνδυνους καιρούς και πρόεδρος ενός κόμματος που παλεύει για την επιβίωσή του. Ίσως να μην ήθελε ποτέ να γίνει τίποτε από όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκε να τα κάνει όλα».

Τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ σχολιάζει σήμερα η νορβηγική Aftenposten: «Κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα η Α. Μέρκελ είχε τονίσει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τα χρέη άλλων χωρών. Στη συνέχεια είπε ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ μόνον εάν κάνει μεγαλύτερες περικοπές. Σήμερα το μήνυμά της είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει. Παρά τους κινδύνους, ένα δραστικό «κούρεμα» του χρέους θα προωθηθεί εντέλει ως λύση. Η Μέρκελ θα έπρεπε να αναλάβει την πρωτοβουλία προκειμένου αυτό να γίνει γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο συντεταγμένα».

«Έτσι καταστρέφεται η Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild. «Η ελληνική κυβέρνηση εντείνει τις πιέσεις: απολύσεις, έκτακτοι φόροι. Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει λύσεις αλλιώς θα κλείσει η στρόφιγγα και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε 54 μέρες. Μέχρι που θα φτάσει όμως αυτό, ποια είναι τα όρια πριν καταστραφούν οι Έλληνες; (…) Η κρίση και οι δραστικές περικοπές εντείνουν τη φτώχεια. Επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία αυξάνεται, πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους. Οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, καταλήγουν στο δρόμο. Σύμφωνα με τον μη κυβερνητικό οργανισμό Κλίμακα, τα τελευταία δυο χρόνια ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 25 % με αποτέλεσμα περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι να ζουν σήμερα στο δρόμο».

Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθυνος. σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: Deutsche Welle

Γενέθλια για τον Κώστα Καραμανλή σήμερα

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σβήνει σήμερα 55 κεράκια, αφού γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1956.

taxalia.blogspot.com

Αυστριακοί: "Ελληνική χρεοκοπία θα μας στοιχίσει 40 δισ".... σιγά ρε σεις! Ποιοι είστε; Η Αμερική;

http://www.skai.gr/files/temp/5484EFAF6BDB0AB424E2567BB2798D02.jpgΜία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε στην εθνική οικονομία της Αυστρίας 40 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται στο σημερινό φύλλο της η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, τα σενάρια αυτά είχαν εξεταστεί ήδη από την αρχή της κρίσης, οπότε και είχε διαπιστωθεί πως μια συμμετοχή της Αυστρίας στο πακέτο βοήθειας είναι σαφώς πολύ πιο συμφέρουσα.

Η Αυστρία συμμετείχε μέχρι τώρα με 1,2 δισεκατομμύρια στο πακέτο βοήθειας ενώ το συνολικό ποσό της συμμετοχής της στα δάνεια προς την Ελλάδα, θα ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ, μεγάλο μέρος του οποίου θα χανόταν εάν η Αθήνα αντιμετώπιζε στάση πληρωμών.

Όπως αναφέρεται στις εκτιμήσεις του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται η «Ντι Πρέσε», μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα στοίχιζε άμεσα στην Αυστρία πέντε δισ. Ευρώ ενώ το ποσό συνολικού κόστους για την αυστριακή οικονομία, 40 δισεκατομμυρίων Ευρώ, περιλαμβάνει τις έμμεσες ζημίες που θα προκύψουν από την πτώση των εξαγωγών, το κόστος για τις τράπεζες και άλλα παρόμοια.

Μόλις χθες και μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο της αυστριακής κυβέρνησης, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, είχε προειδοποιήσει πως μια χρεοκοπία της Ελλάδας, όπως τη συζητούν τώρα ορισμένοι, θα στοίχιζε ακριβά και πως επιπλέον για μια συντεταγμένη χρεοκοπία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά νομική βάση.

Ο κ. Φάιμαν είχε τονίσει, πως η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο πλαίσιο των όρων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα - υποστηρίζει το Μηχανισμό Στήριξης του Ευρώ και πρώτο της μέλημα είναι να τηρήσει η Ελλάδα τους όρους που έχουν τεθεί, ώστε να είναι δυνατή η ενεργοποίηση της αυστριακής βοήθειας στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης.

Όπως επισήμανε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών -- ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου κατά τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με την Ελλάδα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που προκύπτουν για την Αυστρία.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί, όπως τόνισε, πως ένα σταθερό νόμισμα, ένα σταθερό εμπόριο και μια σταθερή Ευρωζώνη είναι πολύ σημαντικά για την Αυστρία και εξαρτώνται επίσης και από τους αδύνατους «κρίκους» (μέλη) της Ευρωζώνης, υπονοώντας προφανώς την Ελλάδα.

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Χ. Ράιχενμπαχ: «Είμαι εδώ για να υλοποιήσω το σχέδιο Α»

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τις προτεραιότητες και ορίζει τις ανάγκες και εμείς θα της προσφέρουμε την τεχνική μας υποστήριξη», είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης«Τέλη Οκτωβρίου θα παρουσιάσει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα την πρώτη έκθεσή της για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την έξοδο από την ύφεση, παράλληλα με όσα ήδη έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία όμως δεν έχουν αναγνωριστεί όσο πρέπει από την Ευρώπη», τόνισε την Τετάρτη ο o ουσιαστικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας και επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα για την Ανάπτυξη Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Ελληνογαλλικό, το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, με θέμα «Aνάκαμψη τώρα - ένας Ηράκλειος άθλος για την Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα σενάρια για τη χρεοκοπία της χώρας μας, ανέφερε ότι «εγώ δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις για το αν υπάρχει σχέδιο Β, είμαι εδώ για να υλοποιήσω το σχέδιο Α».

Η Ομάδα Δράσης, όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ, θα αποτελείται από περίπου 30 άτομα, τα 10 εκ των οποίων θα έχουν έδρα τους τις Βρυξέλλες και τα υπόλοιπα θα βρίσκονται στη χώρα μας.

Στόχος της θα είναι η επικοινωνία με την κυβέρνηση αλλά και με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να επιτευχθεί η επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλιών από τα διαρθρωτικά ταμεία και να προσφέρει τεχνική βοήθεια για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

«Αυτό που δεν θα κάνει η Ομάδα είναι να έχει αρμοδιότητα ελέγχου ή υποκατάστασης των ελληνικών αρχών. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει τις προτεραιότητες και ορίζει τις ανάγκες και εμείς θα της προσφέρουμε την τεχνική μας υποστήριξη», τόνισε.

Ο επικεφαλής της Ομάδας δήλωσε την ικανοποίησή του από την ετοιμότητα των αρμόδιων υπουργών που συνάντησε και συνομίλησε την Τρίτη, πρώτη μέρα παραμονής του στη χώρα μας, και ανέφερε ότι οι διαπιστώσεις που καλείται να εστιάσει η ομάδα είναι ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης στη χρηματοδότηση, υπάρχουν ακόμη προσκόμματα στην επιχειρηματική δραστηριότητα και απαιτείται ενίσχυση επιμέρους τομέων της οικονομίας όπως ο τουρισμός η ενέργεια και ο γεωργικός τομέας.

Ανέφερε δε ότι η Ομάδα είναι αποτέλεσμα αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού στην ΕΕ και το ενδιαφέρον που έδειξε για βοήθεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς η αναμόρφωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας σύντομα θα επεκταθεί η μέθοδος του Fast Track και για επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υπογραφεί το Πρεοδρικό Διάταγμα για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, να υπάρξει νέα προκύρηξη στο πλαίσιο του Επενδυτικού νόμου για τα σχέδια Περιφερειακής Συνοχής, θα διατεθούν 500 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ θα ανακοινωθεί και το σχέδιο για την κατάργηση 72 εμποδίων στην επιχειρηματικότητα.

«Έστω και αν είμαστε εντελώς μόνοι έστω κι αν δεν συναινεί η Νέα Δημοκρατία και αντιμετωπίζουμε προβλήματα, Δεν υπαναχωρούμε. Μπορεί να υπάρχουν ατολμίες μερικές φορές αλλά η απόφασή μας παραμένει σταθερή για έξοδο από την κρίση και να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο γνωστός λογοκλέφτης Έλληνας ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Γ. Χατζημαρκάκης, ανέφερε ότι παρά την 15μηνη καθυστέρηση της χώρας μας να γίνει ελκυστικός τόπος επενδύσεων τώρα έχει γίνει η εκκίνηση και δεν πρέπει αυτό να χαλάει από δηλώσεις όπως του αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέστλερ «οι οποίες έγιναν για εσωτερική κατανάλωση στη Γερμανία ενόψει των περιφερειακών εκλογών».

Μάλιστα, θέλοντας να παραμυθιάσει τους ανίδεους ακροατές του, πρόσθεσε, ότι ο ίδιος ο αντικαγκελάριος για να αλλάξει το κλίμα θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 6 και 7 Οκτωβρίου συνοδευόμενος από 80 Γερμανούς επιχειρηματίες... τη στιγμή που η επίσκεψη έχει κανονιστεί εδώ και 1,5 μήνα, δηλ πολύ πριν κάνει τις επίμαχες δηλώσεις για τις οποίες έφαγε άγριο κράξιμο και απ' την Μέρκελ.

Ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα σε συνεργασία με πέντε μεγάλα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, σημείωσε ότι στην ενέργεια η ΔΕΗ στέκει εμπόδιο στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων ΑΠΕ και θα πρέπει αυτό να ξεπεραστεί διότι υπάρχει έντονο γερμανικό ενδιαφέρον.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα Γ. Γλυνός, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει να συγχέεται με τη μεγέθυνση, ανέφερε ότι η Ομάδα Δράσης θα εκδίδει εκθέσεις κάθε τρίμηνο και σημείωσε ότι πρέπει να εστιάσουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης για τα οποία μεγάλη σημασία έχει το ίδιο το κράτος δια των ελεγκτικών του μηχανισμών και των δυνατοτήτων που προσφέρει στην επιχειρηματικότητα.

Απίστευτο ανέκδοτο Παπαρήγα!!

http://thecoyote.yooblog.gr/files/2007/09/paparigab.jpgΣυγκεκριμένα ανέφερε ότι για τις απολύσεις στον 902 φταίει... η κρίση, καθώς το ΚΚΕ αδυνατούσε να πληρώσει τους υπάρχοντες εργαζομένους, ενώ απαντώντας στα λεγόμενα των απολυμένων για άθλια συμπεριφορά από την ηγεσία του κόμματος...

η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι κρατάει επιφυλακτική στάση καθώς υπάρχει περίπτωση οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να είναι μέλη άλλων κομμάτων (ευτυχώς αυτή δεν εννοεί ότι φταίει ο Καραμανλής... αλλά εννοεί τον Τσίπρα :))!

Δύο ανέκδοτα σε μια πρόταση μαζί!!
Μόνο που ξέχασε να μας πει γιατί οι 20 κομμουνιστές απέκλεισαν χθες το εργοστάσιο της Pepsi.... η οποία επίσης λέει ότι περνάει κρίση...

Το θέμα της δόμησης σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας έθεσε με παρέμβαση του στη Βουλή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

http://static.doldigital.net/webstatic/E38D85A79B54804BAC03A5706598ABFC.jpgΤην τροποποίηση των διατάξεων του σχετικού νόμου ζήτησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργού για να απαλλαγούν οι πολίτες από έναν ακόμα γραφειοκρατικό εφιάλτη που θα τους επιτρέπει τη δόμηση εκτός σχεδίου, για να επιβιώσει ότι απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα μετά την φορολογική επέλαση της κυβέρνησης..

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

Με σειρά διατάξεων που τροποποίησαν τον αρχικό νόμο 2637/27-8-98 (ΦΕΚ 200 Α') ορίστηκε ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμό ακίνητο, απαιτείται εκτός των άλλων και βεβαίωση ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας. Αυτή την βεβαίωση την ζητάει το τμήμα οικοδομικών αδειών της πολεοδομίας, η οποία εκδίδεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι προβλεπόμενοι όμως χάρτες από τους δαιδαλώδεις νόμους, που εισηγήθηκαν «ευφυείς» γραφειοκράτες και ψήφισε η Βουλή, ουδέποτε συντάθηκαν ώστε να εμφανίζονται οι περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να υπογράφουν στα τυφλά αν ένα ακίνητο εκτός σχεδίου πόλεως είναι οικοδομήσιμο ή όχι.

Επί πλέον η έλλειψη χαρτών επιβάλλει «αυτοψία» από τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος διαπιστώνει ότι ένα ακίνητο είναι σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας, «αν το ακίνητο ή τα όμορα καλλιεργούνται, τότε είναι σίγουρα υψηλής παραγωγικότητας» . Επομένως ποσοστό 99% των ακινήτων εκτός σχεδίου είναι υψηλής παραγωγικότητας».

Μ ε τον τρόπο αυτό η εκτός σχεδίου δόμηση έχει απαγορευτεί ουσιαστικά - ανεξάρτητα από τη έκταση των 4 στρεμμάτων.

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να τροποποιήσετε τις διατάξεις αυτές ώστε να απαλλάξετε τους πολίτες από έναν ακόμα γραφειοκρατικό εφιάλτη και να επιτρέψετε τη δόμηση εκτός σχεδίου, σύμφωνα με τις κατά τα λοιπά ισχύουσες διατάξεις, για να επιβιώσει ότι απέμεινε από την οικοδομική δραστηριότητα μετά την φορολογική επέλαση της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου 2009-2011?

Ο θίασος του Γιώργου θα καταφέρει τελικά να μας βγάλει από το ευρώ

Η συντεχνία των ανίκανων μας παίρνει στο λαιμό της. Ο θίασος της πτώχευσης παίζει τις τελευταίες πράξεις του έργου. Οι θεατές απαιτούν να κατέβει άμεσα το κακόγουστο θέαμα που παρακολουθούν και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του θα περάσουν στην Ιστορία ως ένα από τα πλέον ανίκανα κυβερνητικά σχήματα που ανέλαβαν τις τύχες του τόπου...

Μέχρι χτες οι Ευρωπαίοι το ψιθύριζαν στα αυτιά μας υπό την μορφή απειλής:«Αν δεν κάνετε τα δέοντα θα βγείτε από την Ευρώπη». Σήμερα το λένε ανοικτά και προετοιμάζονται για μία Ευρώπη δίχως τους Έλληνες.

Ο κυβερνητικός θίασος του κ. Παπανδρέου μας σπρώχνει ολοταχώς έξω από την ζώνη του ευρώ. Ένας θίασος ανίκανων και αναποτελεσματικών ανθρώπων, ανεπάγγελτων στην πλειοψηφία τους, οδηγεί την χώρα στην καταστροφή.

Εδώ και δύο χρόνια όλοι τους λένε ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι τα έξοδα του δημόσιου τομέα και η φοροδιαφυγή. Δεν έχουν κάνει το παραμικρό, ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Δεν θέλουν να κάνουν κάτι για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Δεν προσπάθησαν καν να σώσουν την χώρα από το «ατύχημα». Συμπεριφέρονται λες και το επιδιώκουν...

Δεν πιστεύουμε πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του έχουν να προσφέρουν κάτι. Δεν τους εμπιστευόμαστε, όπως δεν τους εμπιστεύεται κάποιος αυτή την στιγμή σε ολόκληρη της Ευρώπη.

Το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για την Ελλάδα είναι κακό. Μιλάνε ανοικτά για την χρεοκοπία. Πιο καθαρά δεν θα μπορούσαν να το πουν. Είναι σαφές ότι μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσαμε να σωθούμε και δεν πιστεύουμε στα θαύματα. Ούτε και στα ατυχήματα.

Κύριε Παπανδρέου η χρεοκοπία μιας χώρας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ατύχημα και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη...

ΝΔ: Για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας απ' το ΠΑΣΟΚ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος σύσκεψη υπό τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, με θέμα την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Ζώης, Βρούτσης, Χατζηδάκης και Νικολόπουλος. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρότασή μας για την εργασιακή εφεδρεία, που δεν περιλαμβάνει απολύσεις, εγγυάται δημοσιονομικό κέρδος, αλλά και κοινωνικό όφελος. Η κυβέρνηση τη μετέτρεψε σε προθάλαμο και διαδικασία απολύσεων. Διαφωνούμε πλήρως. Ο πανικός και η σύγχυση είναι κακοί σύμβουλοι σε μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει παντού.

Η μείωση του μεγέθους του Δημοσίου φαντάζει τόσους μήνες άπιαστος στόχος για το Υπουργείο Οικονομικών, αφού η λίστα που δημοσιεύεται περιλαμβάνει οργανισμούς οι οποίοι ήδη έπρεπε να είχαν “εξυγιανθεί”, ή συγχωνευτεί ή καταργηθεί.

Για παράδειγμα, στο Νόμο για την εξυγίανση του ΟΣΕ η Κυβέρνηση εφήρμοσε ευρύ πρόγραμμα μετατάξεων για το συγκεκριμένο οργανισμό, καθώς και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ. Το ίδιο και για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Ενώ οι μετατάξεις αυτές ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται εντός των ημερών και η κυβέρνηση τις προέβαλε αρκούντως, ξαφνικά οι υπάλληλοι που έμειναν στους εν λόγω φορείς μαθαίνουν ότι μπορεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας και να απολυθούν. Ας διαλέξει η κυβέρνηση: είτε οι μετατάξεις ήταν πρόχειρες, είτε εξαπάτησε τους εργαζομένους που δεν ζήτησαν να μεταταγούν και τώρα βρίσκονται προ εκπλήξεων, είτε συμβαίνουν και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται για σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά.

Σε ορισμένους οργανισμούς, ενώ η κυβέρνηση προανήγγειλε πρόσφατα την ενίσχυσή τους με προσωπικό, με τη χθεσινή ανακοίνωση, προχωρεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το “InvestinGreece” και το ΕΤΕΑΝ. Στην περίπτωση του” InvestinGreece”, τον Οκτώβριο του 2010, προβλέφθηκαν με το νόμο 3894 για το fasttrack μετατάξεις για στήριξη του έργου του. Το ίδιο και στο ΕΤΕΑΝ, όπου μόλις την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση προέβλεψε σε σχετικό νόμο (3912/11) την ίδρυση 40 νέων οργανικών θέσεων. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όχι απλώς αναιρεί τις θέσεις της, αλλά κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Η περίπτωση της ΜΟΔ (Μονάδα Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης) είναι ενδεικτική των τραγελαφικών χειρισμών. Αφού με περσινό νόμο η ΜΟΔ συμπεριελήφθη στις ΔΕΚΟ, με τροπολογία που ψηφίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα η συγκεκριμένη υπηρεσία εξαιρέθηκε εκ νέου από τις διατάξεις που διέπουν τις ΔΕΚΟ. Παρόλα αυτά, το έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβάνει και τη ΜΟΔ, εξισώνοντάς την με τους υπόλοιπους φορείς.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση, αντί να καταργεί, δημιουργεί νέους οργανισμούς, όπως πρόσφατα αποδείξαμε. Δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τιθασεύσει το μεγάλο και σπάταλο κράτος, το οποίο δημιούργησε.

Είναι εμφανής η απουσία σχεδιασμού, αφού πάλι προτάσσεται η λογική των οριζόντιων περικοπών 10%. Μετά από δύο χρόνια, η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει συγκεκριμένο σχέδιο, να έχει κλείσει τους οργανισμούς αυτούς, που δεν είναι απαραίτητοι και να είχε ήδη εξυγιάνει τους υπόλοιπους.

Είναι ανησυχητικό ότι κανείς δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια θα απολυθεί σήμερα αυτό το προσωπικό. Το πλέον παράλογο είναι ότι μετά την “εφεδρεία” του 10%, θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια, βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα προχωρεί την εργασιακή εφεδρεία και στη συνέχεια αξιολογεί το προσωπικό! Δηλαδή πρώτα θα διώξουν “χωρίς κριτήρια” και μετά θα αξιολογήσουν τους υπόλοιπους! Το κομματικό κράτος στο αποκορύφωμά του!»