26 Σεπτεμβρίου 2011

**ΣΚΑΝΔΑΛΟ** Αυτό είναι νόμιμο και ηθικό Αντρίκο Παπανδρέου

[Έχω ξαναπεί πως με τη λέξη "σκάνδαλο" είμαι προσεκτικός. Ωστόσο η παρακάτω περίπτωση έχει όλα τα χαρακτηριστικά του σκανδάλου από άποψη ηθικής τουλάχιστον]

Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι ζημιές εξαμήνου για το ΤΤ ανέρχονται στο ιλιγγιώδες, απίστευτο ποσό των 498,4 εκατ. ευρώ.

Δείτε το (πηγή: imerisia):


Kαι δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αφού οι περισσότερες τράπεζες έχουν φέτος ζημίες.

Τι κάνουν λοιπόν οι Τράπεζες; Μαζεύονται. Κλείνουν δηλαδή υποκαταστήματα και μεταφέρουν το προσωπικό σε άλλα ώστε να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος.

Για τους Θεσσαλονικείς: Θυμάστε την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ στην οδό Μπότσαρη και Πατρών γωνία, απέναντι από το πάρκο με τις ταβέρνες "ελιά-λεμόνι" κλπ; Έκλεισε.

Θυμάστε την ΑLPHA στην οδό Λαγκαδά 16, κοντά στην Ποδηλατούπολη στο Βαρδάρι; Έκλεισε.

Μόνο το 2011, έκλεισαν 12 καταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη.


Μία τράπεζα όμως, ανοίγει καινούριο υποκατάστημα!

Ποιά; Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του κ.Κλέωνα Παπαδόπουλου.

Ποιός είναι ο κ.Παπαδόπουλος; Στενός φίλος του Αντρίκου Ανδρέα Παπανδρέου, του αδερφού του Πρωυθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δηλαδή, που έγινε γνωστός από κάτι CDS, I4CENSE, χορηγίες κλπ, αλλά αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε παντού στο διαδίκτυο και κυρίως στο olympia.gr.

Πού στήνεται το νέο κατάστημα του Τ.Τ. του οποίου η μετοχή διαπραγματεύεται 10 φορές κάτω από την εισαγωγή της;

Στη Θεσσαλονίκη και για την ακρίβεια στην οδό Βασιλίσσης 129Α, δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, στον παράδρομο που βλέπετε όσοι κατεβαίνετε στο κέντρο από τα Ανατολικά.

Και πού είναι το παράξενο;

Ότι στα 200 μέτρα από το σημείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 84 και Σκιάθου, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ΤΤ ! Δείτε τον χάρτη:

Δείτε τα καταστήματα από το site του ΤΤ:

Τι ήταν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν ανοίξει εκεί νέο κατάστημα Τ.Τ.;

Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία.

Όπως ήταν φυσικό θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια.

Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 καταστήματα ανοίκιαστα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ....Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες. Δείτε πώς είναι σήμερα:


Ποιανού όμως είναι το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε την τύχη να ενοικιαστεί γρήγορα;

Ιδιοκτήτριά του ακινήτου ειναι η κυρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΝΑ σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΣΟΥΔΗ.

Η κ.Αλεξίου, με καταγωγή από σημαντική οικογένεια εμπόρων της Θράκης, μένει στην ίδια οικοδομή, όπως βλέπετε και στο κουδούνι, δεξιά στην επόμενη φωτογραφία.



αλλά και στον τηλεφωνικό κατάλογο:



Στον πρώτο όροφο της ίδιας οικοδομής, μένει και ο γιός της κυρίας Αλεξίου, Ευάγγελος.

Με το υπ'αριθμ. 39541/30-4-1996 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης, Δ.Σαραγιώτη, η κ.Αλεξίου Άννα παρεχώρησε την ψιλή κυριότητα του συγκεκριμένου ακινήτου στον γιό της Ευάγγελο και κράτησε την επικαρπία (το εισόδημα δηλαδή).


Η κυρία Αλεξίου όμως έχει και μια κόρη: Την (όμορφη, αξιαγάπητη, γλυκύτατη) Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας (η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της Μαριάνθης Τσουδή)

Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον:

Η Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας, η κόρη της ιδιοκτήτριας του ακινήτου που νοίκιασε με υψηλό μάλιστα τίμημα (300% περισσότερο από ότι το διπλανό κατάστημα UNITED SPORTS), τυχαίνει να είναι ...

σύζυγος του Αντρίκου Παπανδρέου !

Του φίλου του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Του αδερφού του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ιδού η οικογενειακή μερίδα 34377 στο δήμο Ν.Ερυθαίας:



Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και δεύτερο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να γίνονται όλα αυτά στα όρια της νομιμότητας για να "βολευτεί" οικονομικά η πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.

Αναμένονται απαντήσεις για τη «σύμπτωση» αλλά κυρίως για το ηθικό σκάνδαλο.

Για την υπόθεση πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει αίτημα, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, να προσκομίσει η διοίκηση του ΤΤ, την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου της πεθεράς του κ.Α.Παπανδρέου. Αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. !!!

ΥΓ. Το θέμα έφερε στη Βουλή την Παρασκευή ο μαχητικός βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, με την παρακάτω ερώτηση:

Σε μία εποχή που η βιωσιμότητα των Ελληνικών Τραπεζών στηρίζεται στον δανεισμό και στις στερήσεις των Ελλήνων Πολιτών , η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έχει ζημίες 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αντί να περιορίσει τις δαπάνες , συνεχίζει την έκδοση πολυτελών περιοδικών για να διαφημίσει τους Διευθυντές και τους Συμβούλους της , καθώς και φυλλάδια με τους όρους σύναψης πράξεων με την Τράπεζα, που μέχρι πριν λίγο καιρό δίδονταν σε μία απλή εκτύπωση Α4 στον πελάτη.

Πέρα από αυτά η Διοίκηση της Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, χορήγησε μέσω Μ.Κ.Ο. , διεθνή συνέδρια που διοργάνωσε ο αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Ανδρέας Παπανδρέου.

Τελευταία «μεγαλόπνοη» απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας η μετεγκατάσταση του Καταστήματος της Β. Όλγας , από Β. Όλγας και Μπότσαρη σε κατάστημα στην Β. Όλγας και Αναλήψεως. Δηλαδή μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω.

Επειδή οι συνθήκες της λειτουργίας και η δυσκολία του Τραπεζικού μας συστήματος είναι γνωστές .

Επειδή οι πελάτες και οι συναλλαγές με τις Τράπεζες έχουν μειωθεί δραματικά.

Επειδή το νέο Κατάστημα είναι πολύ κοντά στο προϋπάρχoν και δεν καλύπτει στην ουσία καμμία ανάγκη.

Επειδή στην περιοχή, σε μικρή απόσταση υπάρχουν άλλα τρία καταστήματα και καλύπτονται οι ανάγκες των καταθετών και της Τράπεζας.

Επειδή η συγκεκριμένη Διοίκηση ανέλαβε την Τράπεζα το 2009 με κέρδη 160 εκ. ευρώ και «κατάφερε» μέσα σε ενάμιση χρόνο να έχει ζημίες 500 εκατ. Ευρώ.

Επειδή ο Πρόεδρος των CDS δείχνει να ζει σε άλλο κόσμο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Ποιες οι δαπάνες για τα πολυτελή περιοδικά και τα φυλλάδια των όρων σύμβασης και με ποιο τρόπο ανατέθηκαν;

2) Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην μετεγκατάσταση του καταστήματος Β. Όλγας;

3) Ποιοι έδωσαν την εντολή, ποιος ο αριθμός της απόφασης και ποιοι είχαν την επίβλεψη των έργων;

4) Σε ποιο ύψος ανέρχεται το μηνιαίο μίσθωμα;

5) Η μίσθωση έγινε με διαγωνισμό ή με ανάθεση;

6) Σε ποιο ύψος ανέρχονται οι παρεμβάσεις και ο εξοπλισμός του εν λόγω καταστήματος;

7) Είναι σε γνώση της Πολιτικής Ηγεσίας οι ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας;

Παρασκευή , 23η Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης
N.Δ. Β'Θεσσαλονίκης

Τα αίσχη των δήθεν «δεξιών» στην ΕΣΗΕΑ…

http://www.romfea.gr/images/ica25_tragakis_antoniadou.jpgΣτη ΝΔ έχουν χάσει τη μπάλα. Μάθετε λοιπόν τα ωραία, για να μην σας ταΐζουν κάποιοι κουτόχορτο και να μη σας λένε για δήθεν «αγώνες», αλλά και για να κατανοήστε επίσης πως κάποιοι γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά τον υπονομεύουν συνεχώς, βάζοντάς του συστηματικά νάρκες στο δρόμο του... τις οποίες θα βρει μπροστά του όπως τις βρήκε και ο Καραμανλής.

Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, έγιναν στα τέλη Μαΐου. Δεν θα σας κουράσουμε με αποτελέσματα και περιγραφές συσχετισμών. Πρώτη δύναμη πάντως, αναδείχθηκαν οι σκληροί αριστεριστές (Εξάρχεια), με επικεφαλής τους τον Δημήτρη Τρίμη (εκ των πρωτεργατών της στήλης «Ιός» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»). Από την ημέρα των εκλογών, παρατηρήθηκε αδιέξοδο. Η «δεξιά» παράταξη του Πάνου Σόμπολου (ο ίδιος δεν κατέβηκε, καθώς «οσμίστηκε» την ήττα), έχασε δύο από τις τέσσερις έδρες της, αλλά λόγω των συσχετισμών και του διαχρονικού ενδοαριστερού καυγά (για την καρέκλα βέβαια και όχι για τα εργασιακά των δημοσιογράφων), ήταν ο ρυθμιστής.

Οι αριστεριστές χρειάζονταν μια ψήφο και την πήραν (είναι αδίστακτοι) από την «δεξιά» Μαρία Αντωνιάδου (φώτο να την βραβεύει ο Τραγάκης), δημοσιογράφο της εφημερίδας «Το Βήμα», η οποία προδίδοντας την συνδικαλιστική παράταξή της και όσους την ψήφισαν, τάχθηκε υπέρ των αριστεριστών, παραδίδοντάς τους βορά την ΕΣΗΕΑ (οι οποίοι φυσικά δεν αρθρώνουν κουβέντα για τα όσα συμβαίνουν στο κονάκι τους, βλέπετε απολύσεις στα αριστερά ΜΜΕ). Φυσικά, η ίδια έγινε γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, με τρεις μήνες (!) συνδικαλιστική δράση… «Έπρεπε» η ΕΣΗΕΑ να αποκτήσει προεδρείο μας είπαν… Σε καλή μεριά! Σας λέμε εδώ ότι ο Δημήτρης Τρίμης, εκπροσωπεί το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά…

Η κυρία αυτή, λέει από εδώ και από εκεί ότι είναι «κολλητή» του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της ΠΟΛΑΝ, ενώ δεν κρύβει και τις «φιλίες» της με άτομα του περιβάλλοντος του Προέδρου της ΝΔ, όπως οι Γιώργος Μουρούτης και Πάνος Λειβαδάς. Άρα, εμείς κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπήρξε μια άθλια, τουλάχιστον με τα δικά μας κριτήρια, συναλλαγή εκεί στην ΕΣΗΕΑ, μια ιδεολογικά ανίερη όσο και αμοραλιστική συμπαιγνία, μιας και αυτή την εποχή η ΝΔ φαίνεται να έχει «πολλά-πολλά» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ που έκαψε την Αθήνα (ακούει η Μαβίλης;) και ουσιαστικά έβαλε ταφόπετρα σε οποιαδήποτε προοπτική της κεντροδεξιάς, που έχασε τη μπάλα στον τομέα της δημόσιας τάξης και φυσικά και κάθε ψήγμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας, στα μάτια των οπαδών της.

Ας είναι. Πάντως, να γνωρίζουν κάποιοι στη ΝΔ της συναλλαγής, ότι από εδώ και πέρα, δεν θα το βουλώσουμε. Δεν γουστάρουμε την ιδεολογική εκπόρνευση και τις συμπαιγνίες που εκθέτουν την παράταξη. Οι παρτίδες με πολύ επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και πολύ ακραίους «κύκλους», στο όνομα ανίερων («ρεαλιστικών» τις λένε στη Συγγρού) συναλλαγών ή της εκπλήρωσης προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών «γαλάζιων» στελεχών (που καθίστανται ανδρείκελα της αριστεριστικής συμμορίας που λυμαίνεται τον τόπο), θα βγαίνουν στη σέντρα. Ο πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να είναι ενήμερος για τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη του. Τελεία και παύλα και σε όποιον αρέσει. Όσο για τους «δεξιούς» της ΕΣΗΕΑ, φτου σας…

PASOK on the move!

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2009/36/19710-019620_0909041350.jpgΠολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εθεάθησαν να ταξιδεύουν την προηγούμενη εβδομάδα, μάλλον για να προλάβουν να ταξιδέψουν πριν την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, σε πτήση προς την Αθήνα, ο πολυτιτλούχος βουλευτής Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος της Βουλής...

περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, πρώην αγροτοπατέρας, αρχιδιοριστής στα σουπερ μαρκετ της τότε Ένωσης (Αγροτικών Συνεταιρισμών) και πρώην Υφυπουργός κ. Ευάγγελος Αργύρης, κατέπληξε τους συνεπιβάτες του στο αεροπλάνο με τις αναγνωστικές του ικανότητες! Αφού ξεκίνησε να διαβάζει την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” (μην πάτε και μακριά...), έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην στήλη του κ. Πρετεντέρη, όπως και στα άρθρα που αναφέρονταν σε νέα μέτρα (ίσως και οι ΠΑΣΟΚοι να είναι ανενημέρωτοι...).

Φυσικά, μετά από 10 λεπτά ανάγνωσης του "σοβαρού" μέρους της εφημερίδας, επιδόθηκε στο να διαβάζει τα αθλητικά για την επόμενη 1 ώρα περίπου της πτήσης. Ε, ας μην ζητάμε και πολλά!

Η φρουρά του Ερντογάν έδειρε σεκιουριτάδες του ΟΗΕ

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη έκανε η σελίδα http://innercitypress.com η οποία μάλιστα αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος τύπου του Μπαν Κι Μουν ζήτησε σχεδόν συγγνώμη για το περιστατικό!!! Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν είπε τίποτα για τέτοια κάφρικη συμπεριφορά που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματισθούν 2 σεκιουριτάδες από μπουνιές τούρκων (1 άνδρας στα πλευρά και μια γυναίκα στο πρόσωπο) μέσα στην αίθουσα της ΓΣ του ΟΗΕ όταν μιλούσε ο Μ. Αμπάς!!!

Και όχι μόνο αυτό! Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το γεγονός απολύθηκαν 6 σεκιουριτάδες του ΟΗΕ!!!

Διαβάστε όλη την ιστορία εδώ

Πηγή: Μ. Ιγνατίου

"ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚ@ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η λύση είναι μία. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Χοντρικά τα έσοδα του κάθε φυσιολογικού πολίτη είναι λιγότερα από τα έξοδα ,τουλάχιστο μέχρι τα Χριστούγεννα. Βάλτε τα κάτω και θα δείτε:

- Φόρος εισοδήματος (για όσους ένιωθαν συνεπείς φορολογούμενοι-μαλάκες).
-Έκτακτη εισφορά.
-Φόρος ακινήτων.
-Τέλη κυκλοφορίας.
- ΔΕΗ.
-Περαίωση.
- Κ.Λ.Π, Κ.Λ.Π, Κ.Λ.Π.

Αυτά είναι τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ.
Όλα τα άλλα να πάνε να αγαπηθούν, και εμείς μαζί.
Λοιπόν εγώ πήρα την απόφασή μου. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
Στο τεχνικό μέρος δεν τρέχει τίποτα. 1% πέναλτι.

Στο ηθικό μέρος τρελάθηκα όταν άκουσα συνομιλία ΠΑΣΟΚΩΝ να προτρέπει ο ένας τον άλλο να πληρώσουν τα ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ για να μη πέσει η κυβέρνηση.

Όταν ο ένας είπε ότι δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα,ο άλλος του είπε ότι μπορούσε να κανονίσει με τον κολλητό του υπάλληλο της τράπεζας να πάρει όσο το δυνατό ποιο χαμηλότοκο δάνειο και κατέληξς:

"αυτό που προέχει ρε μαλάκα είναι να μη πέσουμε από κυβέρνηση".

ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
Ή ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η Οδύσσεια της ελληνικής κρίσης χρέους

Ένα πολύ κατατοπιστικό γραφικό δημοσιεύει το BBC. Δείτε το εδώ:
Greece's debt crisis odyssey

Κύριοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψηφίστε υπέρ των Ελλήνων και όχι υπέρ της Τρόικας

Κύριοι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ύστατη φορά σας παρακαλώ εγώ και μαζί μου όλοι οι ΄Ελληνες να προσέξετε τι θα ψηφίσετε αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

που θα πάτε στη Βουλή, εν όψει ψηφοφορίας των μέτρων για εισφορά στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ, που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση.

Μην ακούτε τις αδικαιολόγητες δικαιολογίες του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του σας κάλεσε κατά ομάδες στο γραφείο του και προσπάθησε με τον τρόπο του να σας πείσει ότι αν δεν ψηφίσετε θα χρεοκοπήσουμε.

Προσπάθησε δηλαδή να σας δώσει από ένα πιστόλι με μία σφαίρα μέσα και απαιτεί να πυροβολήσετε στη καρδιά του κάθε ΄Ελληνα.

Προσπάθησε να σας πείσει ότι πρέπει να πεθάνουν οι ΄Ελληνες προκειμένου να ζήσει η Ελλάδα, και σας ερωτώ υπάρχει Ελλάδα χωρίς του ΄Ελληνες ;

Δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος ότι αν σβύσουν οι ΄Ελληνες οικονομικά, έσβυσε και η Ελλάδα ή μετά τον θάνατο των Ελλήνων έχει σκοπό να φέρει άλλο λαό να κατοικήσει εδώ στη χώρα μας ;

Μη σας ξεγελούν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος σας εκθεάζει κάνοντας λόγο για υψηλή αίσθηση καθήκοντος, που έχετε εσείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εντολή πήρε αυτός να τα πει αυτά.

Ταχθήτε δίπλα στο λαό, ταχθήτε μαζί με τους ΄Ελληνες που σας ψηφίζουν και σας εκλέγουν βουλευτές. Δεν σας ψηφίζει ο Παπανδρέου, δεν εκλέγεσθε ούτε από εκείνον, ούτε από τους Υπουργούς της κυβέρνησης. Εκλέγεσθε μόνο από το λαό, το λαό που ήταν υπερήφανος και η Τρόικα διά του Γιώργου Παπανδρέου τον κατάντησε επαίτη και δυστυχισμένο.

Ψηφίστε όχι άλλους φόρους στο λαό, ψηφίστε όχι άλλα δεινά στους ΄Ελληνες. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είπε δημοσίως πολλές φορές ότι αρκετές θυσίες έκανε ο λαός και δεν πρόκειται να πληρώσει άλλα, μα δυστυχώς κάθε φορά που δίνει αυτή τη διαβεβαίωση βάζει και νέο χαράτσι επάνω μας. Λέει ψέματα και ο λαός έπαυσε να τον εμπιστεύεται αυτόν και την κυβέρνησή του.

Εάν στην αυριανή ψηφοφορία δώσετε θετική ψήφο, δηλαδή υπέρ της εφαρμογής των μέτρων αυτών, ταυτόχρονα του δίνετε το δικαίωμα να συνεχίσει να λάβει και άλλα μέτρα εις βάρος μας.

Αντισταθήτε για να έχετε την συνείδησή σας καθαρή ότι πράξατε το καθήκον σας προς τον Ελληνικό λαό και μην γίνετε εσείς η αιτία να αναγκασθεί μετά ο κόσμος

να φθάσει στην αυτοκτονία ή στο έγκλημα.

Πέστε ένα βροντερό όχι στα νέα μέτρα που ζητάει το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. μέσω της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να συγκεντρωθούν χρήματα, όπως η μείωση κρατικών δαπανών, η πώληση κτηρίων του Ελληνικού Δημοσίου κ.λ.π.

Αν υπάρχει καλή διάθεση εκ μέρους της Κυβέρνησης υπάρχουν άλλοι τρόποι να εξευρεθούν χρήματα και δεν είναι δίκαιο να κατακρεοργούμε κάθε μέρα τον ΄Ελληνα φορολογούμενο πολίτη.

Επιτέλους κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σ΄αυτά που σας είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σκεφθήτε ότι τα μέτρα αυτά τα ζητάνε οι τοκογλύφοι ξένοι δανειστές μας και πέστε τους ΟΧΙ στο θάνατο των Ελλήνων.

Κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είσθε η τελευταία μας ελπίδα. Από το δικό σας χέρι θα εξαρτηθεί αύριο Τρίτη η περαιτέρω ζωή μας.

Δώστε ψήφο στους ΄Ελληνες και όχι στη Τρόικα

Αναγνώστης ( Κ.Π)

El Pais: «O Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του»

Με ήρωα αρχαίας τραγωδίας παρομοιάζει τον πρωθυπουργό η ισπανική εφημερίδα El Pais σε εκτενές άρθρο της για την κατάσταση στην Ελλάδα. Του δίνει μάλιστα τις διαστάσεις ενός Οιδίποδα, ακόμα και με τον τίτλο του άρθρου, ο οποίος επισημαίνει ότι «ο Γιώργος πρέπει να σκοτώσει τον πατέρα του».

«Ο Έλληνας ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση να διαλύσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το άρθρο ξεκινά με την περιγραφή μιας παλιάς συνήθειας του πρωθυπουργού να επισκέπτεται ψαροταβέρνα των βορείων προαστίων και πριν καθίσει για φαγητό να συνομιλεί με τους υπόλοιπους πελάτες.

«Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει περάσει από το εστιατόριο εδώ και πολλούς μήνες» επισημαίνει η εφημερίδα και αναφέρεται στην τελευταία έξοδο του πρωθυπουργού σε αυτό το κατάστημα, τον Ιούλιο του 2011, λίγο μετά την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου. Φιλοξενεί μάλιστα την άποψη ενός θαμώνα ο οποίος τονίζει: «Ο πρωθυπουργός έμοιαζε κουρασμένος και δεν χαιρέτισε κανέναν».

Η εφημερίδα παρομοιάζει τον πρωθυπουργό με τον Οιδίποδα και επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να βάλει τέλος στο υπερτροφικό κράτος που δημιούργησε ο πατέρας του, και το οποίο –όπως υπογραμμίζει- διατήρησαν με ενθουσιασμό οι διάδοχοί του.

«Η ιδέα ότι όλοι, ιδιαίτερα οι φίλοι, μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο Δημόσιο είναι μία από τις ρίζες αυτής της τραγωδίας», σημειώνει η El Pais.

Περιγράφει επίσης την πολιτική πορεία του Γιώργου Παπανδρέου και τις σχέσεις του με τον Αντρέα, την εκλογή στην πρωθυπουργία και την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, ενώ εστιάζει στην απογοήτευση των πολιτών για το γεγονός ότι παρά τις δεσμεύσεις του η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει βελτιωθεί.

Στο κλείσιμό του μάλιστα ο αρθρογράφος τονίζει: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κάποτε είχε πει ότι επιθυμεί να κάνει την Ελλάδα τη Δανία του Νότου, αντιμετωπίζει μια πρόκληση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσε να προβλέψει: να πετύχει να μην επαληθευθεί ο οιωνός που θέλει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και να αποφύγει έτσι έναν σεισμό με συνέπειες μη αναστρέψιμες.»

Κινδυνεύει με κατάρρευση η Εγνατία Οδός λέει ο δήμαρχος Βόλβης, Δ. Γαλαμάτης

Συνεργεία προσπαθούν να απομακρύνουν τα υλικά που παρέσυρε η ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να κλείσει η Εγνατία Οδός στο κόμβο της ΡεντίναςΜε κατάρρευση κινδυνεύει η Εγνατία Οδός στο τμήμα από Ασπροβάλτα και Μοναστήρι μέχρι τον Προφήτη, σε περίπτωση νέας νεροποντή όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τις πρόσφατες πλημμύρες στη θέση Κρανιόλακας, πάνω από τη λίμνη Βόλβη, όπου έχει βουλώσει με φερτά υλικά ο αγωγός που βρίσκεται κάτω από την Εγνατία.

O κ. Γαλαμάτης επισήμανε ότι εκτός από τα σημεία όπου θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στην περιοχή της Εγνατίας Οδού, δηλαδή στη βόρεια περιοχή της λίμνης, έργα θα πρέπει να γίνουν ακόμη στη νότια πλευρά, από το Στίβο και το Νικομηδινό μέχρι τη Μάδυτο και τη Ρεντίνα, που δεν επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και στην ορεινή Αρέθουσα.

«Η ίδια η Εγνατία θα κινδυνεύσει με κατάρρευση με μια νέα νεροποντή, αν δεν καθαριστεί το σημείο με ειδικό μηχάνημα. Αυτή είναι η εικόνα που εγώ αποκόμισα και που βλέπει όποιος περάσει από εκεί, χωρίς να έχω αυτή τη στιγμή επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια μου», σημείωσε ο δήμαρχος.
Οπως έγινε γνωστό, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, τη δημιουργία ενός συνολικού σχεδίου για την αντιπλημμυρική προστασία των παραπάνω περιοχών αλλά και της Χαλκιδικής.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού», Τάσος Μουρατίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Θέμα κατάρρευσης κατ' αρχήν δεν υπάρχει. Η Εγνατία Οδός είναι ένας άρτιος δρόμος τεχνικά σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο με εξαιρετικά κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά. Σε κάποια σημεία, στο τμήμα που αναφέρει ο δήμαρχος, είχαν προταθεί κάποια έργα από το 2005, όταν κατασκευάζονταν τα συγκεκριμένα τμήματα, με σκοπό τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Ορισμένα από αυτά έγιναν και ορισμένα δεν έγιναν. Όσα δεν έγιναν θα προγραμματιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να τα υλοποιήσουμε».
Ο δήμος Βόλβης βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που είχαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την κατάρρευση μίας γέφυρας στον Μελισσουργό. Ειδικά για την περίπτωση της γέφυρας η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για την κατασκευή της πριν από πέντε χρόνια.

Άγριο κράξιμο στον Λιντζέρη από απλό λαό

Και όχι Συριζαίους και παπαριές γιατί όπως θα δείτε στο τέλος του βίντεο μάλλον πάνε να τους αποδοκιμάσουν κι αυτούς:

OΧΙ στο ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Στην Αθήνα σήμερα την 26-9-2011, οι φορείς Ε.Α.Α.Σ. Ε.Α.Α.Ν., Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, συναποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 13:00, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:



Ø      Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του.

Ø  Να απαιτήσουμε σεβασμό, δηλώνοντας ότι είμαστε μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες.

Ø    Να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως της ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.

Ø     Να βροντοφωνάξουμε:

o       ΟΧΙ στην διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

o       OΧΙ στο ραγιαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας.

o       ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού ιστού που επιχειρείται.

o   OΧΙ στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία αυτών που λεηλάτησαν τη χώρα.

o     ΟΧΙ στο γκρέμισμα των ονείρων μας και στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

o      ΟΧΙ στο σκλαβοπάζαρο που μας οδηγούν.

o     ΟΧΙ στον ηλικιακό ρατσισμό, στην απαξίωση, οικονομική εξαθλίωση, κοινωνική απομόνωση και εξόντωση των φερόντων το ελληνικό εθνόσημο, που στοχευμένα και άδικα βαλλόμαστε, αφού κατά τεκμήριο αποστρατευόμαστε σε ηλικία μικρότερη των 55 ετών.

o    ΟΧΙ στον αποκλεισμό μας από το συνταγματικό δικαίωμα για εργασία.

o    ΟΧΙ στην υφαρπαγή των περιουσιών των Μετοχικών μας Ταμείων και στη διάλυσή τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ø                  Όλους τους στρατιωτικούς και τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας, από όλη την Ελλάδα, με τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το εάν ο φορέας τους έχει δηλώσει επιθυμία συμμετοχής.

Ø                  Όλους τους λοιπούς φορείς των Αποστράτων ΕΔ

Ø                  Τις συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις μελών των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ø                  Ότι η εκδήλωση θα κινηθεί στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία έμμεση ή άμεση πολιτική η κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας.

Ø                  Ότι δεν θα κλείσουμε δρόμους και δεν θα εμποδίσουμε κανέναν Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του.

            Μέχρι της παραμονής της ημερομηνίας της συγκέντρωσης, η Συντονιστική Επιτροπή είναι ανοιχτή στη συμμετοχή και όποιου άλλου φορέα αποφασίσει να συμπαραταχθεί.

            Την παραμονή της συγκέντρωσης θα ορισθεί:

Ø                  3μελής ή 5μελής αντιπροσωπεία, η οποία θα παραδώσει ψήφισμα στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (εφόσον συμμετέχουν και οι συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας).

Ø                  Ένας εκπρόσωπος Τύπου, ο οποίος θα αναγνώσει το ψήφισμα στους συγκεντρωθέντες και θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις δημοσιογράφων, ώστε να αποφευχθούν:

o                    Παρά τη δικαιολογημένη οργή, μεμονωμένες μη ψύχραιμες δηλώσεις.

o                    Τυχόν διασπαστικές και αποπροσανατολιστικές παρεμβάσεις από τρίτους.

            Τέλος, καλούμε όσους αποφασίσουν να παρευρεθούν, να φέρουν ο καθένας μία ελληνική σημαία, ως σύμβολο ενότητας και αγώνα, για να πλημμυρίσουμε τα πεζοδρόμια και τους ελεύθερους χώρους, γύρω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

            Στα πλαίσια της οργάνωσης της ως άνω κινητοποίησης, την Τρίτη 27-9-2011 και ώρα 19:00, συγκαλείται σύσκεψη των παρακάτω εκπροσώπων φορέων, καθώς και εκπροσώπων οποιοιδήποτε φορέα εκπροσώπησης «φερόντων εθνόσημο», που αποφασίσει να συμπαραταχθεί, στη Λέσχη Αξιωματικών Στρατού Παπάγου.

«Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΝΕΙΝ»

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Ι. Κρασάς Αντιστράτηγος ε.α
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 Θ. Γερούκης Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α.
           
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Β. Ροζής
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ε. Ουζούνογλου
ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ



Ι. Ντουνιαδάκης
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ
Ν. Βασιλείου
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΜΥΝ
Κ. Νυχτάκης

Παχύδερμο: Αν η βγεί η Ν.Δ. η χώρα χρεοκοπεί

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/05/themos-karamanlis-magio.jpgΗ Νέα Δημοκρατία ευθύνεται, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον. Ό,τι κι αν συμβεί θα φταίει -προκαταβολικά- η Ν.Δ. Αυτό συμπεραίνει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, - το οποίο μαθαίνουμε ότι προσεγγίζει τη Ν.Δ., αλληλογλείφονται, ερωτοτροπούν, ξέχασαν το ρόλο της εφημερίδας στο πρόσφατο παρελθόν- στο παρακάτω ανυπόγραφο άρθρο του:

Δυο σενάρια πλέον έχει μπροστά της η χώρα, σε σχέση με τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις.

Στο πρώτο, που είναι και το καλό σενάριο, η κυβέρνηση αντέχει παρά την επιβολή των σκληρών μέτρων και η Ευρώπη προχωράει σε μια «παραλλαγή» της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου όπου το EFSF - το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ευρώπης - αποκτά μεγαλύτερες αρμοδιότητες και οικονομικές δυνάμεις προχωρεί απευθείας σε αγορές χρέος απευθείας από τη δευτερογενή αγορά.

Αγοράζει δηλαδή ομόλογα της Ελλάδας και άλλων «προβληματικών» χωρών σε τιμές αγοράς.

Το δεύτερο σενάριο, που είναι και το κακό, είναι ότι η κυβέρνηση λυγίζει υπό το βάρος των πολιτικών πιέσεων και των μέτρων που πρέπει να προωθήσει, η χώρα προχωράει σε εκλογές όπου είτε προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είτε προκύπτει συγκυβέρνηση όπου τον πρώτο λόγο έχει πάλι η Νέα Δημοκρατία.

Η νέα κυβέρνηση παλινωδεί και χάνει πολύτιμο χρόνο χωρίς να προχωρεί στα κρίσιμα μέτρα και η χώρα χρεοκοπεί...

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=148411

http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_1735.html

Πολύωρη κατάθεση Γεωργαντά για το έλλειμμα

http://img.protothema.gr/FF854EC9EEA0617856C220167FBB7617.jpgΈξι ώρες διήρκησε η κατάθεση της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, παρόντος και του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγ. Πεπόνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, με αφορμή τις καταγγελίες της, ως μέλους, μέχρι πρότινος, της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για "τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009".

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της καθηγήτριας Οικονομετρίας και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Κατά πληροφορίες στην κατάθεσή της η καθηγήτρια, η οποία, όπως και άλλα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, παύθηκαν από τα καθήκοντα τους με απόφαση αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, προσπάθησε να ενισχύσει τον ισχυρισμό της, ότι, δηλαδή, η διόγκωση κατέστη εφικτή, μέσω συνυπολογισμού στις δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης (στενός δημόσιος τομέας) και δαπανών των ΔΕΚΟ, κάποιες από τις οποίες, όπως έχει υποστηρίξει η μάρτυρας, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μείωσης προσωπικού μέσω εργασιακής εφεδρείας.

Η μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει ότι η μέθοδος αυτή, αντίκειται στα οριζόμενα από την Eurostat, καθώς δεν είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες μελέτες και στατιστικές μετρήσεις στις επίμαχες ΔΕΚΟ.

Η προκαταρκτική έρευνα, που κρίνεται σημαντική στο Εφετείο και, για το λόγο αυτό, θέλησε να είναι παρών στην κατάθεση ο κ. Πεπόνης, θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι της εισαγγελίας θα περάσουν σύντομα, οι επόμενοι μάρτυρες, που θα κληθούν, όπως πρώην και νυν στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Καταγγελίες για το έλλειμμα του 2009, έχει κάνει, μέσω υπομνήματός του, στην εισαγγελία και ο, μέχρι πρότινος, αντιπρόεδρος της Αρχής Νίκος Λογοθέτης, που αναμένεται επίσης να κληθεί σε κατάθεση από την κ. Παπανδρέου και ο οποίος διώκεται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, σε βαθμό κακουργήματος, μετά από μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για κλοπή υπηρεσιακών στοιχείων από τον προσωπικό ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο κ. Γεωργίου, ο οποίος παραμένει στη θέση του, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.

Στο Περιφερειακό ο Ηρακλής!

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/09/26/180028.jpg?w=400&f=bicubicΜαύρη μέρα για τον Ηρακλή!

Αφότου το Πολιτικό Εφετείο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα και απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα, έρχεται και η ΕΕΑ να τον αποκλείσει εντελώς από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, η Επιτροπή δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον «Γηραιό» (όπως έκανε αντίθετα με Λεβαδειακό, Δόξα, ΑΕΛ και Πανσερραϊκό) και οριστικοποίησε πως θα αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Ηρακλής (που εξετάζεται το αν κατέθεσε καν φάκελο) δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Δεν πήρε, δε, ούτε προθεσμία για να καταθέσει νέο -όπως έγινε με κάποιες άλλες ομάδες που έχουν τυπικές εκκρεμότητες να διευθετήσουν. Έτσι, πλέον θεωρείται και επίσημα ομάδα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο δρόμος για να θεωρηθούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας (εφόσον Λάρισα και Πανσερραϊκός δεν δικαιωθούν την Τρίτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο) άνοιξε και επίσημα για τους Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.

Όπως ήταν γνωστό απ’ την περασμένη Τρίτη, μόνο το τυπικό απέμενε για να αδειοδοτηθούν οι δύο ομάδες (αλλά και οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και μόνο η προσωρινή διαταγή που είχαν εξασφαλίσει τότε Καβάλα και Βόλος δέσμευε την Επιτροπή από το να τους παρέχει άδεια.

Παρόλο, όμως, που αυτό έγινε και για τις τέσσερις ομάδες τη Δευτέρα, αξίζει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις της Δόξας και του Λεβαδειακού έγινε κατά πλειοψηφία (και όχι ομόφωνα όπως για ΑΕΛ και Σέρρες), αφού κάποια μέλη της Επιτροπής ψήφισαν εναντίον λόγω της εμπλοκής των δύο ομάδων στην υπόθεση με τα στημένα.

http://www.sport-fm.gr/article/503866

Στη Λήμνο διαδραματίζεται το παιχνίδι Arma III και οι κάτοικοι ανησυχούν για λόγους εθνικής ασφάλειας

«Μετά από πολλά χρόνια έντονου πολέμου εναντίον του ανατολικού στρατού, η Ευρώπη έχει γίνει η τελευταία στάση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μια μικρή ομάδα των ειδικών δυνάμεων αποστέλλεται σε ένα μικρό νησί της Μεσογείου. Ωστόσο η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, όπου στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει την αποστολή θα αντιμετωπίσει τους κινδύνους του σύγχρονου πολέμου», σημειώνεται για την υπόθεση του παιχνιδιού ArmaIII, στην ιστοσελίδα της εταιρείας Bohemia Interactive. Το "νησί της Μεσογείου" είναι η Λήμνος.

H ανησυχία των κατοίκων της Λήμνου είναι έκδηλη, όπως σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λήμνου, Κώστα Αδαμίδη, να σημειώνει ότι τον ενοχλεί το γεγονός πως το συγκεκριμένο παιχνίδι διαδραματίζεται στο νησί.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός της παρουσίασης των γραφικών, που ενώ υπάρχουν εθνικοί λόγοι διασφάλισης κάποιων περιοχών στο νησί, αυτές παρουσιάζονται με σκηνές υψηλής ευκρίνειας», τονίζει.

Στην εποχή της πληροφορικής, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, έχει χαθεί το μέτρο και πέραν των πιθανών προβλημάτων εθνικής ασφάλειας, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν.





Περισσότερα βίντεο εδώ

Α ρε Νικόλα, την παίζεις στα δάχτυλα... τη Γεωγραφία

Διαβάζω στον τρομοκράτη της ενημέρωσης
(κάνω και γω μαλακ@@@):



Κατεβαίνω πιο κάτω και βλέπω μεταξύ άλλων κι αυτό:



Ρε Νικόλα, πότε εισέβαλλαν οι Γερμανοί στην Αυστρία και έγινε η Wiener Zeitung της Βιέννης γερμανική;

Γιατί δεν μας ενημέρωσες εσύ που μας τα λές όλα;

Αννούλα: Ακυρώνει μάλλον το "διαγωνισμό" πρόσληψης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο "Ινστιτούτο Νεολαίας"

Επιχείρησε να διορίσει 150 άτομα σε οργανισμό που είχε ανακοινωθεί η κατάργησή του!!!

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!!!.
Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου επιχείρησε να διορίσει 150 άτομα εκτός ΑΣΕΠ και μάλιστα σε ….υπό κατάργηση οργανισμό!

Την έπιασαν όμως «με τη γίδα στην πλάτη» κι έτσι αναγκάζεται τώρα να ακυρώσει τις προσλήψεις.

Η ιστορία στήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και την «εκσυγχρονίστρια» Άννα Διαμαντοπούλου μέσα στο καλοκαίρι. Η υπουργός που μας κουνά συνεχώς το δάχτυλο και υπεραμύνεται του «μικρού κράτους» επιχείρησε να κάνει προσλήψεις στο «Ινστιτούτο Νεολαίας» παρ’ ότι είχε ανακοινωθεί από τις αρχές Ιουνίου, από τον Θόδωρο Πάγκαλο, ότι θα καταργούνταν, κατόπιν επιταγών της τρόικας.

Άλλες οι βουλές της κ. Διαμαντοπούλου όμως, που το παίζει και καλή «μαθήτρια» μπροστά στους ξένους επιτηρητές. Προχώρησε λοιπόν κανονικά το σχέδιό της σαν να μην τρέχει τίποτα, οργανώνοντας και το σχετικό διαγωνισμό, όπου οι εξεταζόμενοι θα διαγωνίζονταν από το σπίτι τους (!) σε ερωτήσεις που θα απαντούσαν στον υπολογιστή. Φυσικά θα μπορούσαν να είχαν δίπλα τους, καθηγητές, βιβλία, λυσάρια, οτιδήποτε. Και μετά, οι επιτυχόντες της α’ φάσης (που ολοκληρώθηκε) θα περνούσαν από προσωπικές συνεντεύξεις (ναι, αυτές που όταν ήταν στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, τις κατακεραύνωνε) για την τελική επιλογή των 150.

Οι επιτυχόντες που θα προσλαμβάνονταν θα είχαν ως έργο την ενημέρωση των νέων που επιθυμούν να ….ανοίξουν επιχειρήσεις και το όλο έργο είχε ονομαστεί «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των θυρίδων επιχειρηματικότητας και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας».

Οι αποτυχόντες της α’ φάσης όμως, κατήγγειλαν σημεία και τέρατα για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού κι άρχισαν να πέφτουν οι ενστάσεις (βλέπε και http://www.ify.gr/) και οι διαμαρτυρίες βροχή. Όταν δημοσιεύτηκαν και τα ονόματα των επιτυχόντων όπου μέσα βρισκόταν η ….μισή νεολαία ΠΑΣΟΚ προκλήθηκε μεγάλος πανικός στο υπουργείο από τηλεφωνήματα και καταγγελίες. Εν τω μεταξύ η υπόθεση έφτασε και στους εκπροσώπους της τρόικας οι οποίοι έφριξαν και δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Κατόπιν όλων αυτών, φαίνεται ότι η κ. Διαμαντοπούλου πείστηκε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το σχέδιό της για τους 150 διορισμούς και πιθανότατα θα αναγκαστεί να ακυρώσει και τον διαγωνισμό. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει, αλλά μάλλον είναι θέμα ημερών.

Κατά τ’ άλλα η κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά για τη διάσωση της χώρας.

http://liberals10.blogspot.com/2011/09/m_25.html

Τι σκέφτηκε ο Βουλγαράκης όταν άκουσε ότι ο Λούλης γράφει βιβλίο;




Νικολόπουλος: "Λεφτά υπάρχουν" και υπόσχεται σαν Αντρέας του '80, επαναπροσλήψεις απολυμένων...

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/qxzryaguqh4d41afa704ae4.JPG[Ρεσιτάλ ανευθυνότητας και λαϊκισμού... με τον Ν. Νικολόπουλο που υπόσχεται να ξαναπροσλάβει όσους απολύσει το ΠΑΣΟΚ!!! Έλεος ρε φίλε! Πες να τους βγάλει στην εφεδρεία για 3-4 χρόνια και όχι για ένα, ή να τηρηθούν κρητίρια αξιοκρατίας και όχι κομματικά, για να γίνεις πιστευτός και να σε ψηφίσουν και οι απ' έξω που το έχουν δαγκώσει... αλλά προς Θεού μην τάζεις επαναπροσλήψεις τη στιγμή που ακόμα και οι ίδιοι οι πληγέντες ξέρουν ότι περισσεύουν!!! Για άλλα φορομπηχτικά μέτρα που αφορούν όλο το λαό δεν λέτε κουβέντα ότι θα τα καταργήσετε, πχ. για το τέλος ακινήτων που κάνει τζιζζζ! Συνεχίστε μερικοί να κινείστε σε ρυθμούς Αντρέα της δεκαετίας του 80 και να υπόσχεστε Κράτος και Δημόσιο και μετά ν' αναρωτιέσται γιατί έχουν φύγει 2 εκ ψηφοφόροι απ' το ΠΑΣΟΚ και δεν έρχεται κανένας σ' εσάς!!! Αν δεν πείτε αλήθειες θα βολοδέρνετε στο 20 και 25%...]

Τους εργαζόμενους σε φορείς όπου εφαρμόζεται το καθεστώς εφεδρείας και ενδεχομένως οδηγηθούν σε απόλυση καλεί η γραμματεία συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ το απόγευμα της Δευτέρας (18:00) στα γραφεία του κόμματος στη Λ.Συγγρού.

Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος με νέες δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ της εφεδρείας, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο απολύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσοι εργαζόμενοι μπουν στην εργασιακή εφεδρεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μας διατηρούν την εργασιακή τους σχέση και δεν πρόκειται να απολυθούν».

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για «μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο, αλλά και στον στενό Δημόσιο Τομέα, που είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης αδυναμίας ή άρνησης ή ανικανότητας (ή και τρία) της κυβέρνησης να μειώσει το λειτουργικό κόστος, το σπάταλο κράτος· έτσι κυβέρνηση και τρόικα ψυχρά αποφασίζουν και "τιμωρούν" τους εργαζομένους».

Σε ερώτηση εάν η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρούσε σε εφεδρεία, ο κ. Νικολόπουλος απαντά: «Αν χρειασθεί, ναι. Εμείς όμως θα υλοποιήσουμε το μέτρο, όπως το έχουμε εξαγγείλει. Μια εφεδρεία που δεν θα οδηγεί σε απόλυση. Και επίσης, καμία πρόσληψη στο Δημόσιο για δέκα χρόνια, έτσι ώστε οι ίδιες οι ανάγκες του Δημοσίου που θα δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις να καλυφθούν από τους ευρισκόμενους στην εργασιακή εφεδρεία».

Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ καταλήγει, λέγοντας: «Για μας η εργασιακή εφεδρεία είναι εργαλείο περιορισμού του λειτουργικού κόστους και όχι διαδικασία απολύσεων. Όσοι εργαζόμενοι μπουν στην εργασιακή εφεδρεία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μας διατηρούν την εργασιακή τους σχέση και δεν πρόκειται να απολυθούν».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΝΔ εξαπολύεται σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και τονίζεται πως «μετά τη φορολογική αφαίμαξη, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ακρίβεια που υπάρχει και τις συνθήκες ύφεσης που οδηγούν σε χιλιάδες ανέργους, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τώρα να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις μέσω της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας και, μάλιστα, με διαδικασίες αμφισβητούμενες έως ύποπτες».

Όπου φαγοπότι η Μαριάνθη μέσα...

Mαριάνθη Αλεξίου Mαριάνθη Αλεξίου

Η Μαριάνθη Αλεξίου είναι δημοσιογράφος και έλαβε το πτυχίο της στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1987. Τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε την καριέρα της στη δημοσιογραφία εργαζόμενη στις διεθνείς ειδήσεις της εφημερίδας "Ακρόπολη" και παράλληλα στο περιοδικό " Ταχυδρόμος " ως υπεύθυνη μόδας. Το 1993 κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο εργάστηκε ως ανταποκρίτρια και ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στον ΕΟΤ.

Όταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 1997 συνεργάστηκε στον ίδιο τομέα με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ανέλαβε τη διεύθυνση μόδας και διακόσμησης στο περιοδικό Close Up. Έκτοτε έχει αρθρογραφήσει σε πολλά περιοδικά όπως το ΚΛΙΚ, Life &Style και Vogue καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων και συνεντεύξεων. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με τα ΝΕΑ και τον Ταχυδρόμο καθώς και με άλλα γνωστά έντυπα.

http://www.theworldofathens.org/el/node/148

Η σύζυγος του Αντρίκου, έκανε αγιογραφία στον Καντάφι, που συμμετείχε στο συνέδριο της I4Cense με ΜΕΓΑ χορηγό το ΤΤ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnxbaFhOKZVtydTQvIw3Ap596XeWwoPZ91jVBY3W_VAtwBpYPAFnAyhv1iCb3yafGWL7htSPrgHJNsevBHGQ3AkEWz_kjHNrI-cNCH7yLITVrgDTnrKwxCGUqWzj5uywC8CGCZFEkY6RI/s1600/12.jpgΟι απόψεις του υπερΠρωθυπουργού δικαιώνονται καθημερινά. Το βαρέλι, δεν έχει πάτο!

Είδαμε νωρίτερα την αποκάλυψη της υπόθεσης μίσθωσης του οικογενειακού ακινήτου της κυρίας Αλεξίου από το ΤΤ. Για τα CDS και το ΤΤ, έχουμε αναφερθεί εκτενώς. Δείτε τώρα, πως η κυρία σύζυγος Ανδρέα Α. Παπανδρέου, έπαιρνε συνέντευξη στον γιό Καντάφι (τότε που ήταν “σύντροφος”) και την παρουσίαζε στα Νέα με τον εκνευριστικό τίτλο: «Η δημοκρατία ταιριάζει μια χαρά με το Ισλάμ»!

Μα που κολλάει, η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού να παίρνει συνέντευξη από τον άνθρωπο που σήμερα καταζητείται σε όλη την Δύση; Η απάντηση βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της συνέντευξης:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μαριάνθη Αλεξίου

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ στα αραβικά σημαίνει «το σπαθί του Ισλάμ», όμως ο ίδιος είναι γνωστός στη χώρα του ως «ο Μηχανικός», επειδή ασχολείται με πολλά πράγματα. Ο 37χρονος δευτερότοκος γιος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο Αthens Summit 2009 για την κλιματική και ενεργειακή ασφάλεια και να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή πρόταση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ο αρχιτέκτονας, ζωγράφος και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Gaddafi, που μεταξύ άλλων έχει ως στόχο την απελευθέρωση ομήρων οι οποίοι κρατούνται από ισλαμικές οργανώσεις, θεωρείται από πολλούς ο πιο χαρισματικός και πλέον ικανός από τους επτά γιους του Λίβυου ηγέτη για τη διαδοχή. Ο ίδιος όμως το αρνείται κατηγορηματικά, λέγοντας πως το μέλλον της Λιβύης βρίσκεται στην άμεση δημοκρατία και όχι στην οικογενειοκρατία. (ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4521388)

Ωρέ τι είναι τούτο το Athens Summit 2009;;

Μα ένα από τα περιβόητα συνέδρια που διοργάνωνε ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου!! Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι “συμμετέχεις στο συνέδριο του Ανδρίκου; Ρεκλάμα!”

Εμείς δεν το πιστεύουμε…

Αλλά όταν βλέπουμε ΚΑΙ εκεί να ποζάρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως χρυσός χορηγός, αλλά και κάποιες άλλες εταιρείες που απασχολούν με την ευρωστία τους παρά την κρίση, εμ, θα πάει και ο νους μας στο πονηρό, δεν θα πάει;

http://www.ftbusinessevents.com/athenssummit/Overview.asp


http://olympia.gr/2011/09/26/

Ι. Βρούτσης-ΝΔ: ακραία και ανάλγητη η φοροεπιδρομή στα ακίνητα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα στα ακίνητα εξαπέλυσε η ΝΔ με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Οικονομίας Γιάννη Βρούτση.

«Οι συνεχόμενες πρωτοφανείς, τόσο σε πλήθος, όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις είναι, όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά βαθαίνουν την ύφεση, χαλαρώνουν τη φορολογική συνείδηση και αντιστρατεύονται την ανάπτυξη. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, καθώς έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν!» επισημαίνει ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ.

Ο κ. Βρούτσης κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση για «καλλιέργεια “πανικού” και “φόβου”» στην ελληνική κοινωνία, «με πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο πέρα από κάθε λογική» και υποστηρίζει ότι τελικά, «η πολλά υποσχόμενη “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, δεν ήταν παρά “άτακτα φορολογικά γιουρούσια”».

Στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης καταλήγει: «η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια “οιονεί δήμευση”. Και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης.

star.gr

Ο βιλάτος Υπουργός που νοικιάζει τη βίλα του προς 5-600- ευρώ τη βδομάδα

Για την εικονιζόμενη αριστερά βίλα Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, έχουν γραφτεί πολλά και δεν θα ασχοληθούμε με το παρελθόν. Θεωρούμε ότι όλα είναι νόμιμα, άψογα αν θέλετε. Ούτε υπάρχει κάτι επιλήψιμο.

Υπάρχει όμως μια αγγελία σε ξένο μεσιτικό γραφείο, με την οποία ο σοσιαλιστής ιδιοκτήτης αναφέρει ότι τη νοικιάζει με τη βδομάδα.

Το ενοίκιο;

6.250 euro τη high season (1/7- 3/9)
και 4.820 τη βδομάδα
αν πάτε με την παρέα σας, τώρα.

Δείτε και μόνοι σας: http://www.elysianholidays.co.uk/

Όχι, δεν θα ρωτήσουμε αν δηλώνει το εισόδημα από την εκμίσθωση, θεωρούμε ότι το κάνει.

Αλλά γιατί όλοι οι σοσιαλιστές είναι φορτωμένοι με λεφτά κι εμείς πεινάμε;

Τελικά, μάλλον δεν "τα φάγαμε μαζί",
αλλά "τη φάγαμε μαζί" αδέρφια !

taxalia.blogspot.com

Ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, γράφει το ”Spiegel”

Ως επιβεβλημένη θεωρεί μία ελεγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, καθώς εκφράζονται φόβοι για μια κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης και μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποφευχθεί.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, η ελεγχόμενη πτώχευση ενός κράτους της ευρωζώνης προϋποθέτει τη λειτουργία του νέου ταμείου βοήθειας της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50% με μεγαλύτερη συμμετοχή των τραπεζών. Οι τράπεζες θα ενισχυθούν μέσω του μηχανισμού σταθερότητας της Ευρωζώνης (EFSF) ή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις ζημιές που θα έχουν στους ισολογισμούς τους, λόγω του μεγάλου κουρέματος των ομολόγων.

Την ίδια ώρα, για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους μιλούν και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τους Financial Times, τις ερχόμενες εβδομάδες οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, σχετικά με την περίπτωση της Ελλάδας, την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοδοτικής Σταθερότητας (EFSF) με τρόπο που θα είναι πειστικός για το μέλλον της Ευρωζώνης.

"Η διάσωση της Ευρωζώνης απαιτεί ένα σχέδιο δράσης, σε κλίμακα που είναι δύσκολο να φανταστούμε", αναφέρει το δημοσίευμα. Σημειώνει, επίσης, ότι μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση ίσως εντυπωσιάσει τις αγορές για λίγες ημέρες, αλλά δεν θα επιλύσει την κρίση.

Reuters και BBC κάνουν λόγο για σχέδιο, στο οποίο, προβλέπεται τετραπλασιασμός της δύναμης πυρός του EFSF (από 440 δισ. ευρώ σε 2 τρισ. ευρώ), απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50% και ενίσχυση των μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, της Κίνας και άλλων χώρων, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικεντρώνονται σε τρόπους για να ενισχύσουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το BBC υποστηρίζει ότι σύμφωνα με εκθέσεις που υποβλήθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον διαμορφώνεται ήδη το περίγραμμα ενός μεγάλου και φιλόδοξου σχέδιου διάσωσης της Ευρωζώνης που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50% και την αύξηση του μεγέθους του EFSF στα 2 τρισ. ευρώ.

«Το τίμημα της αποτυχίας θα μπορούσε να είναι μια οικονομική κρίση που θα γύριζε την παγκόσμια οικονομία σε αναιμική ανάπτυξη σε ύφεση ή και χειρότερα», τονίζει το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα θεωρεί επίσης ότι οι ιδιώτες επενδυτές κάτοχοι ελληνικού χρέους είναι πιθανό να πρέπει να αποδεχθούν μείωση κατά 50% σε ό, τι τους οφείλεται.

star.gr

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Με την ευκαιρία της εξαγγελίας από την Κυβέρνηση νέων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και την μη πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου ο κ.Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

«Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Την μείωση δηλαδή της τιμής του πετρελαίου κίνησης στο επίπεδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Με την ενέργεια αυτή η Κυβέρνηση και θα έδινε ένα καίριο χτύπημα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου που γίνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια της και θα εισέπραττε πολύ περισσότερα από ότι εισπράττει σήμερα εξ’ αιτίας ακριβώς της πάταξης της φοροδιαφυγής με το ισχυρό μήνυμα που θα εξέπεμπε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία η ενέργειά της αυτή.

Δεν ακολουθεί όμως τον δρόμο αυτόν.

Προτιμά να φορολογεί τον πολίτη των 400 ευρώ και να μην αγγίζει τον λαθρέμπορο των δισεκατομμυρίων.

Όπως αφήνει ελεύθερους αυτούς που ασκούν το ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ μπροστά στα ελεγκτικά όργανα του Κράτους και μπροστά στους νόμιμους επαγγελματίες τους οποίους οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Τα βλέπει όλα αυτά ο Λαός που συνθλίβεται από τα καινούργια μέτρα της Κυβέρνησης και τον καταλαμβάνει κυριολεκτικά το αίσθημα της απόγνωσης.

Πότε αλήθεια η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι ο στόχος δεν είναι ο απλός πολίτης, αλλά οι λαθρέμποροι, οι ασκούντες ελευθέρως παραεμπόριο και οι «νομίμως» φοροδιαφεύγοντες;»
--

http://papageorgopoulos.wordpress.com/