17 Νοεμβρίου 2011

Άσυλο τέλος και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με επέμβαση των ΜΑΤ

Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στους χώρους του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν με ομάδες διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

17 Νοεμβρίου 1974: στις πρώτες ελεύθερες εκλογές που γίνονται στην Ελλάδα μετά το 1964, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με ποσοστό 54,37%

Οι εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, οι πρώτες μετά την Δικτατορία που διεξήχθησαν από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κ. Καραμανλή κερδήθηκαν από την Νέα Δημοκρατία με αρχηγό τον ίδιο με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με μοναδικό στην ελληνική πολιτική ιστορία ποσοστό ψήφων. Οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής του Π.Δ. 65/1974 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές.

Αποτελέσματα

Φ. Κρανιδιώτης: «Ο Χατζηγάκης μας πρόσβαλε. Ο Καμμένος διαφώνησε πολιτικά»

Ένας από τους τακτικούς συνομιλητές του Προέδρου της ΝΔ, ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης σε συνέντευξη του στήριξε τον Π. Καμμένο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές. Υποστήριξε επίσης πως δεν υπάρχουν τάσεις μέσα στο κόμμα της ΝΔ και σημείωσε πως οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη πρόσβαλαν όλη την παράταξη.

Στην Αθήνα αύριο η τρόικα

Στην Αθήνα φθάνουν την Παρασκευή οι επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν ΔΝΤ , Ματίας Μορς Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ (EKT) προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Μεγάλες αγορές χρυσού από κεντρικές τράπεζες

Οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν τις μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού εδώ και αρκετές δεκαετίες το εφετινό τρίτο τρίμηνο, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε σχετικά τον Σεπτέμβριο, ανέφερε σήμερα στο Λονδίνο το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Χρυσού.

Πούτιν: «Η Σοβιετική Ένωση ήταν η μεγάλη Ρωσία»


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποδεχόμενος βετεράνους και συνταξιούχους στο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η ΕΣΣΔ υπήρξε η «Μεγάλη Ρωσία», κατηγορώντας συγχρόνως τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον τελευταίο ηγέτη της, ότι «παραιτήθηκε από την εξουσία» το 1991 χωρίς να πετύχει την Ένωση της Ρωσίας με τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Οι πρωθυπουργικές δηλώσεις έγιναν πολύ κοντά στην 20ή επέτειο από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Να μια πραγματική επέτειος που κανένα λαμόγιο δεν θυμάται


17 Νοεμβρίου 1968: ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου.

[Μπορεί να διαφωνούμε αλλά πρέπει να το αναγνωρίσουμε: Ο μόνος που έκανε αντίσταση απ' τους "επώνυμους" αντιστασιακούς του κώλου που πέταγαν κροτίδες και πυροτεχνήματα όπως είπε κάποτε ο Σημίτης]

Ο Αλέξανδρος Παναγούλης συμμετείχε ενεργά στον αγώνα για την επαναφορά της δημοκρατίας και εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος του Γ. Παπαδόπουλου (1967-1974). Λιποτάκτησε από το στράτευμα και ίδρυσε την οργάνωση Εθνική Αντίσταση.

Ευθύνες στην τρόικα για «ελλιπή εκτίμηση» του ελληνικού προβλήματος ρίχνει η Μέρκελ


Για ελλιπή εκτίμηση της «ελληνικής ασθένειας» από την τρόικα έκανε λόγο η Γερμανία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν μόνο πρόβλημα ρευστότητας, «όπως πίστεψε αρχικά η τρόικα», αλλά και τα επίπεδα του χρέους της -το οποίο, χωρίς κούρεμα, υποστήριξε, «δεν θα μπορούσε να ξαναγίνει βιώσιμο».

Χιλιάδες ΔΥ διανύουν τις τελευταίες τους μέρες στο δημόσιο

Χιλιάδες εκτός Δημοσίου σε 10 μέρες Μια εβδομάδα εργασίας απομένει πλέον για χιλιάδες μόνιμους υπαλλήλους που εργάζονται στο Δημόσιο, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση και εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Το Σάββατο ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος των Τεμπών

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, και στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε». Δηλαδή, 6 μέρες πριν από το διάστημα που αρχικά είχε καθοριστεί.

Σε μεταμόσχευση νεφρού θα υποβληθεί ο Γ. Σουφλιάς, με δότη την αδελφή του


Σε μεταμόσχευση νεφρού πρόκειται να υποβληθεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας της Λάρισας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση με δότη την αδελφή του, στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

Συνεχείς συλλήψεις σήμερα δίπλα απ' τη Wall Street (βίντεο)

Συνεχή είναι τα μικροεπεισόδια και οι οι συλλήψεις σήμερα στη Νέα Υόρκη έξω απ' το Χρηματιστήριο της Wall Street, ενώ συλλήψεις και μικροεπεισόδια (σε σχέση με τα δικά μας ;)) έγιναν και στο Broadway. Δείτε το βίντεο:

Τα γυρίζει το ΔΝΤ για τις ενυπόγραφες εγγυήσεις

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η εκταμίευση της 6ης δόσης καθώς το ΔΝΤ δεν έχει καθορίσει την ημερομηνία που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο.

Ο αναπληρωτής διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του διεθνούς ταμείου Ντέιβιντ Χόλει τόνισε ότι η αποστολή του ΔΝΤ είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης μόλις διασφαλιστεί η ευρεία πολιτική υποστήριξη.

Αντιδράσεις του Λευκού Οίκου για τη διαφήμιση της Benetton-Μέ μήνυση απειλεί το Βατικανό



Δεν συμφωνεί με την εμπορική χρήση της εικόνας του προέδρου των ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Έρικ Σουλτς, με αφορμή τη διαφημιστική καμπάνια της ιταλικής εταιρείας ρούχων Benetton.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διορίζει και εξαιρεί τα δικά του παιδιά απ' την εργασιακή εφεδρεία

ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. ΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!! ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ, ΠΧ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ή ΣΑΜΑΡΑΣ...
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΝΔ ΘΑ ΞΑΝΑΨΑΧΝΕΙ ΤΟΛ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ..

Νίκος

Διαβάστε και την είδηση:

Η απόλυτη ξεφτίλα: Η δικαιοσύνη βγάζει αντισυνταγματικό το "διάταγμα Παυλόπουλου"... που το 2004 το είχε κρίνει συνταγματικό!!!


Ζήτημα αντισυνταγματικότητας μεταβατικής διάταξης του «Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) που επέτρεψε τη μονιμοποίηση συμβασιούχων έθεσε αιφνιδιαστικά ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, παρ' ότι η επίμαχη διάταξη έχει κριθεί συνταγματική από τις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας [το ΣτΕ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης διάταξης με γνωμοδότησή του κατά την επεξεργασία του επίμαχου διατάγματος το έτος 2004).

Τα "πήρε" ο Μπένυ με το δικαστικό μπλόκο στο χαράτσι

Αυστηρό το ΥΠΟΙΚ για το δικαστικό μπλόκο στη ΔΕΗ  Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας να απαγορεύσει στη ΔΕΗ τη διακοπή παροχής ρεύματος σε καταναλωτή, λόγω λάθους στον υπολογισμό του φόρου.

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Δείτε τη

Μολοτοφ και δακρυγόνα στην πορεία

Μολότοφ και δακρυγόνα πέφτουν εκατέρωθεν τώρα στην πορεία για το "Πολυτεχνείο". Τα επεισόδια γίνονται στη διασταύρωση Μαβίλη και Β. Σοφίας ενώ λίγο πιο πριν έφυγαν και μερικά νεράτζια εναντίον τηλεοπτικών συνεργείων

Εποχές κι αυτές!! Αν δεν τις είχαμε ζήσει θα μας φαίνονταν σαν παραμύθι... ο Καραμανλής θα φταίει

Δείτε:

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Να ανακαλέσει ο Π. Καμμένος τις αναφορές για σχέσεις με την Goldman Sachs»... θα παρεξηγηθούν οι άλλες εταιρίες

Επιστολή προς τον βουλευτή της ΝΔ, Π. Καμμένο, έστειλε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με την οποία του ζητά να ανακαλέσει τις αναφορές που έκανε από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός εργαζόταν στο παρελθόν στην Goldman Sachs.

Ο υπουργός κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμισης, για την οποία όπως αναφέρει υπάρχουν ποινικές συνέπειες, ενώ επαναλαμβάνει ότι τα όσα ελέχθησαν από τον κ. Καμμένο ανήκουν περισσότερο σε περιθωριακά blogs, παρά στην αίθουσα της Βουλής.

Στο κείμενο της επιστολής, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής:

Η προφητεία ενός Ναζί: "Κι όμως νικήσαμε"

Το συνημμένο αρχείο είναι αντίγραφο, από απόκομμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, όπως θα παρατηρήσετε του έτους 1995, ενός άρθρου που αρχικά είχε δημοσιευτεί 50 χρόνια πριν, δηλαδή το 1945, αμέσως μετά τον πόλεμο.
Τα σχόλια δικά σας...

Georg Καρατζαführer: «Δέχομαι επιθέσεις λόγω της δημοφιλίας μου»... να φταίει η μαλακ@@ του δεν του περνάει απ' το μυαλό...

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εξαιτίας της συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο επιχειρεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Η συνεχής αύξηση των ποσοστών δημοφιλίας, όσο και η πίστωση που μου έγινε από τον Τύπο για την συμβολή μου στις εξελίξεις, με έχουν πείσει ότι θα δεχθώ αυτού του είδους τις επιθέσεις» απαντά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Μartin Schultz:«...άτομο χαμηλού πνευματικού επιπέδου» ο Πρόεδρος!

Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στο MEGA την 15/11/11. Πρόεδρος Σοσιαλιστών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μartin Schultz: «Τον Καρατζαφέρη τον γνωρίζω από τότε που ήταν ευρωβουλευτής. Πρόκειται για άτομο χαμηλού πνευματικού επιπέδου».

Ι. Τσουκαλάς: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ του ανοικτού και ελεύθερου διαδικτύου

Ψήφισμα υπέρ της «Ουδετερότητας του Διαδικτύου» (Net neutrality) εξέδωσε το Ευρωκοινοβούλιο. Με βάση αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να θεσπίσει πανευρωπαϊκό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή κανόνων για απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών στο Διαδίκτυο, χωρίς περιορισμούς στον όγκο και το περιεχόμενο των μεταφερόμενων αρχείων, με δεδομένο τον αλματώδη πολλαπλασιασμό της ψηφιακής πληροφορίας.

e-Επιλογές

Ενδιαφέρουσες αναρτήσεις φίλων:

Τώρα τι παπαριά ήταν αυτή;

Τα ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο στη Β. Γεωργίου και Φιλελλήνων και δεν άφηναν την πορεία να συνεχίσει... τελικά μετά από διαπραγματεύσεις ("είμαστε καλά παιδιά, είμαστε παππούδες" κ.λπ) τα ΜΑΤ έκαναν στην άκρη και η πορεία των "εκτοπισθέντων-φυλακισμένων" συνέχισε.Μόλις δε πέρασαν όσοι ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, τα ΜΑΤ ξαναέκλεισαν το δρόμο!!! Αυτό ήταν μέσα στο σχεδιασμό της Αστυνομίας; Να τους μπλοκάρουμε για λίγο και μετά να τους αφήσουμε και να ξαναμπλοκάρουμε το δρόμο; Σπουδαίος σχεδιασμός. Δείτε τις φώτο πριν και μετά:

Ξεκίνησε το πανηγύρι της πορείας του Πολυτεχνείου

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι έκλεισε η κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου και αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με πρωτοπόρα την περίφημη σημαία που κάποτε κρατούσε ο Παπουτσής που σήμερα είναι υπεύθυνος να μην επιτρέψει να απειλείσει τη Βουλή... σε 20 χρόνια υπεύθυνοι γι αυτό θα είναι αυτοί που την κρατάνε σήμερα....

Occupy Wall Street προσπαθούν να μπουκάρουν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης!

Δείτε το ζωντανά στο http://rt.com/on-air/ows-day-action/

Süddeutsche Zeitung: "Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Ένα φορτίο δυναμίτιδας"


Το σκάνδαλο της Proton Bank και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη απασχολούν εκτεταμένο ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung. Με τίτλο «Ένα φορτίο δυναμίτιδας» το δημοσίευμα ανφέρεται διεξοδικά στην υπόθεση με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Χαλάνδρι, κοντά στην οικία υψηλόβαθμου στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο διερευνά την υπόθεση της τράπεζας Proton.

Π. Ευθυμίου: «Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του»


«Ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν τις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό και να ξεκαθαρίσει την θέση του», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Την άποψη ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες πριν τις εκλογές, όπως ορίζει το καταστατικό και να ξεκαθαρίσει την θέση του», εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου.

Εγκρίθηκε η επόμενη δόση... για την Πορτογαλία


Στην έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης στην Πορτογαλία, ύψους 8 δισ. ευρώ, προχώρησε η τρόικα.

H επιτροπή διαπιστώνει πρόοδο στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής παρά τις αποκλίσεις -τις οποίες ομολογεί η Λισσαβόνα σκοπεύει να καλύψει με πρόσθετα έκτακτα μέτρα.

Το 2012, η Πορτογαλία ήδη προγραμματίζει αύξηση των φόρων εισοδήματος, επιχειρήσεων, και περιουσίας, μείωση κοινωνικών επιδομάτων και αποκρατικοποιήσεις.

Ο Ελληνοαμερικανός τραπεζίτης που όλοι αγαπήσαμε...!!

Ο Λουκάς Παπαμαράς
Ο μόνος "πρωθυπουργός" (λέμε τώρα) που ξεπέρασε σε ποσοστό* "τον καταλληλότερο πρωθυπουργό" τον κανένα δηλαδή! 
*(σύμφωνα με τα "ανεξάρτητα" ελληνικά ΜΜ"Ε" βεβαίως, βεβαίως) 
Δείτε τον:

Ώρα για γέλιο-Τσάκας στους Βραζιλιάνους: "Σε δέκα μέρες έρχομαι να πάρω τον Ροιναλντίνιο... μπορεί να πάρω και τον Αμαζόνιο"

Μέχρι τη μακρινή Βραζιλία έφτασε η... χάρη του εκπροσώπου του πρίγκιπα Αλ Σαούντ, Βλάση Τσάκα. Μιλώντας στην βραζιλιάνικη εφημερίδα «Globoesporte» για το πολύκροτο θέμα με τον Ροναλντίνιο, ο Τσάκας είπε: «Ναι, είναι αλήθεια. Σε δέκα μέρες θα είμαι στη Βραζιλία για να τακτοποιήσουμε το θέμα». Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει τις φήμες πως θα δοθούν 30 εκατ. ευρώ στη Φλαμένγκο και 7 εκατ. ευρώ ετησίως στον 31χρονο, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας «είναι θέμα του πρίγκιπα αυτό».

Στις 5/12 η απόφαση για την προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδας σύμφωνα με σκοπιανή εφημερίδα

Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, γράφει, σήμερα, Πέμπτη, η έγκριτη εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik), επικαλούμενη πληροφορίες από διπλωματικές πηγές.

Ράιχενμπαχ: Φόροι έως 8 δισ. ευρώ μπορούν να εισπραχθούν-Τι λέει η έκθεση του Task Force;

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα βαθιάς διαρθρωτικής μεταρρύθμισης και να καταβάλλει προσπάθειες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, αναφέρει η Ειδική Ομάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force) για την Ελλάδα στην πρώτη τριμηνιαία έκθεσή της.

Le Monde «Eίναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα;»

Ένα ξεκάθαρο ερώτημα θέτει ο γαλλικός Μοnde στους αναγνώστες του: «Είναι η Ελλάδα χώρα της Ευρώπης»;

Σε ένα δισέλιδο «αφιέρωμα» η εφημερίδα σημειώνει ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι ταμπού και διηγείται την πρόσφατη ελληνική ιστορία δύο αιώνων. Την ιστορία μιας χώρας που ίσως είναι λιγότερο ευρωπαϊκή από όσο φαίνεται.

Ευεργέτης του ΠΑΟ ο Τσάκας

Σκεφτήκατε πότε η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν τόσο ήρεμη πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μάλιστα εκτός έδρας; Μη το κουράζετε... Ποτέ... Ο Τσάκας είναι το κλειδί του όλου θέματος!

Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Α. Σαμαράς για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πατρίδας


«Τιμούμε, σήμερα, την εξέγερση της νέας γενιάς εναντίον της δικτατορίας. Τους πρωταγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.

Τους αγώνες των Ελλήνων για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.

«Ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή θα σας γονατίσει»


«Το σενάριο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ θα είναι καταστροφικό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης.

Εκτιμά δε, ότι η χώρα βρίσκεται σε «καλό» αλλά όχι «ευθύ» δρόμο όσον αφορά στη δημοσιονομική της σταθεροποίηση.

Ο Πούτιν τα χώνει στον ΓΑΠ!! (βίντεο)

Δείτε το:

Ισπανία: «Παντού περικοπές, εκτός από συντάξεις», λέει ο Μ. Ραχόι

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/1/1/8/403118/1___________360x300.jpgΠροτεραιότητα η τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας απέναντι στις Βρυξέλλες, δηλώνει ο πιθανός νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας και πιθανός επόμενος πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δηλώνει ότι «πρέπει να γίνουν περικοπές παντού, εκτός των συντάξεων», ώστε να τηρηθεί η πρόβλεψη για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,4% του ΑΕΠ το 2012, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα El Pais.

Ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο;

Ο Παπαδήμος; Ο Παπανδρέου; Ο Σαμαράς; ΟΧΙ. Την Ελλάδα την κυβερνά, ο ....

Είναι τραγικό να ξεκινάς πατριώτης και να καταλήγεις ΛΑ.Ο.Σ.


Αν υπαρχει ενα κομμα, στο οποιο πραγματικα αρμοζει ο τιτλος ''κομμα-τραβεστι'', αυτο ειναι το ΛΑ.Ο.Σ..

Η Εθνικη Παραταξη του 1977, γνωριζαμε οτι ηταν κομμα βασιλοφρονων. Ξεκαθαρα.
Η Ε.ΠΕ.Ν. γνωριζαμε οτι ηταν κομμα φιλοχουντικων.
Η Χρυση Αυγη, γνωριζουμε οτι ειναι....η Χρυση Αυγη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν γνωριζει κανεις τι ειναι.

Τη συνέχεια του εξαιρετικού άρθρου διαβάστε τη στο rizospastikhdexia.blogspot.com

ΝΔ: Πλήρης έλλειψη σχεδιασμού στο μεταναστευτικό την στιγμή που η κατάσταση στον Έβρο επιδεινώνεται


Παλινωδίες, προχειρότητες και παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον Έβρο αναδεικνύονται από την απάντηση που έδωσε η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Παπανικολάου. Άλλα σχεδίαζε η κυβέρνηση στην αρχή, άλλα αποφάσισε να κάνει τελικά και έφτασε πλέον στο τέλος του 2011 να αγωνιά για την έγκριση της χρηματοδότησης των πλάνων της από τις Βρυξέλλες.

Τα δυτικά όπλα του Καντάφι στην μαύρη αγορά;

ΛιβυήΕίναι πραγματικά παράξενο πώς οι φίλοι και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, Βρετανίας και άλλων μεγάλων δυτικών χωρών στην Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία, Λατινική Αμερική ακόμη και Ευρώπη εκθρονίζονται και συχνά δολοφονούνται με φριχτό τρόπο, αφού έχουν εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δυτικών «φίλων» τους με καταπίεση των δικών τους πολιτών.

Η συνέχεια στο farosradio.gr

Ερώτηση αναγνώστη μας.... (νομικής φύσεως...!)

Παρακαλούμε, νομομαθείς,  οικονομολόγους ή/και σεξολόγους να απαντήσουν…

Τελικά ποιο δίκαιο είναι ποιο επώδυνο, το αγγλικό ή το οθωμανικό*;

Η συνέχεια στο taxalia

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ... "ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ" ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ... ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!

Τι έγινε το άρμα μάχης που μπήκε εκείνη τη νύχτα στο Πολυτεχνείο;Το άρμα “υπηρέτησε” μέχρι την απόσυρσή του , σε μονάδες του Έβρου,απ΄ όπου και η φωτογραφία που κράτησε για ενθύμιο, ο στρατιώτης. Με αρκετή δόση …μαύρου χιούμορ -κατάμαυρου και ατυχούς- κάποιοι αξιωματικοί είχαν “κολλήσει” στο άρμα μάχης το παρατσούκλι “μορφωμένος”,επειδή είχε μπει στο Πολυτεχνείο!

ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Πορεία κατά του ψευδοκράτους (βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη αντικατοχική πορεία κατά του ψευδοκράτους που κατέχει παράνομα το βόρειο μέρος της Κύπρου . Η πορεία οργανώθηκε από το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ με αφετηρία τα γραφεία του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ στο Ζωγράφου και τερματισμό στην βουλή.

Τα διέλυσε όλα ο ΓΑΠ: Νέο ρεκόρ γαλλικών και ιταλικών spread

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε σήμερα η διαφορά απόδοσης των δεκαετών ομολόγων της Γαλλίας και της Ισπανίας έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης εξαπλώνεται και στον «πυρήνα» του ευρώ.

Ενδείξεις για τεράστιες υγρές «λίμνες» σε δορυφόρο του Δία


Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνειά της Ευρώπης, του τέταρτου μεγαλύτερου δορυφόρου του πλανήτη Δία, είναι πιθανό να υπάρχει ένα σώμα νερού γιγαντιαίων διαστάσεων. Η υπόθεση, όπως διατυπώνεται από Αμερικανούς επιστήμονες στο νέο τεύχος της επιθεώρησης Nature, αναζωπυρώνει τις προσδοκίες για την ύπαρξη ζωής στο δορυφόρο.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν μεταξωτούς κώλο@@ και όχι κλαψούρισμα για "Κρυφές χρεώσεις ιντερνετ κινητών"

 Διαβάζω και ακούω, όπως στο παρακάτω άρθρο, για τους υπέρογκους λογαριασμούς που έρχονται σε κατόχους κινητών από "κρυφές χρεώσεις" ιντερνετ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Σίγουρα οι πάροχοι θέλουν να βγάλουν λεφτά και να "κλέψουν" όπου μπορούν και δυστυχώς είναι πολλά τα θύματα. Τα θύματα όμως δεν είναι άμοιρα ευθυνών. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΙΣ;

ΤτΕ: Συνεχίζεται η μείωση εσόδων και η αύξηση εξόδων

Στα 19.781 εκατ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011 από 20.618 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε...

Τριγμοί στις σχέσεις της Ελλάδας με την FRONTEX

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του οργανισμού, τα κράτη μέλη της ΕΕ δηλώνουν απρόθυμα να μετάσχουν στις επιχειρήσεις της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαιτίας της αποτυχίας της Ελλάδας να προχωρήσει σε χωροθέτηση νέων κέντρων κράτησης.

Φρούριο η Αθήνα, απροσπέλαστο το κέντρο - Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

- Κλειστό από το μεσημέρι το κέντρο
- Στις 15:00 η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
- Απαγορευμένη πόλη η Αθήνα, 7.000 αστυνομικοί σε συναγερμό
- Εντολή στους αστυνομικούς να είναι διακριτικοί αλλά αποφασιστικοί
- Κλειστό σταθμοί του Μετρό - Διαβάστε ΟΛΕΣ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Δε θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο η υπ. Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου

Τα 38 χρόνια από την 17η Νοεμβρίου του 1973 συμπληρώνονται σε μια περίεργη για τη χώρα περίοδο. Μια στιγμή που επικρατεί αναβρασμός για τα συνεχόμενα σκληρά οικονομικά μέτρα, για τις έκτακτες εισφορές, για το χαράτσι της ΔΕΗ, την ώρα που η ανεργία δέχεται καθημερινά όλο και περισσότερους στην «αγκαλιά» της.

Γ. Μιχελάκης: Δεν υπάρχει πιο ισχυρή δέσμευση από την απόφαση της Βουλής

Θέμα εθνικής αξιοπρέπειας έθεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης και επανάλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στο ‘όχι’ της υπογραφής, γιατί – όπως εξήγησε- «θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρή δέσμευση από την απόφαση της Βουλής».

Φάλτσα ορχήστρα το ΠΑΣΟΚ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Με μια φάλτσα ορχήστρα, με ένα μαέστρο που δεν τον παρακολουθούν όλοι οι μουσικοί της, μοιάζει το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες, καθώς πολλά στελέχη και βουλευτές από τη μια ακολουθούν το δικό τους ρυθμό κι από την άλλη υποδεικνύουν στον Γ. Παπανδρέου -που δεν φαίνεται να σκέφτεται την αποχώρησή του- τι πρέπει να κάνει...

Δημοσκόπηση: Ικανοποίηση για τη συναίνεση-Πολύ μπροστά η ΝΔ

Την ικανοποίησή της σε ποσοστό 75% εξέφρασε η κοινή γνώμη για τη συναίνεση της ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΝΔ με ποσοστό 32% διεύρυνε τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ (18,5%), ενώ το 39,8% εκτιμά ότι αν σήμερα διεξάγονταν εκλογές νικητής θα ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση.

Benetton: Έβαλε πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες να φιλούνται στο στόμα! - φωτο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή φίρμα προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις με μια διαφημιστική καμπάνια της. Πριν χρόνια ήταν η διαφημιστική εκστρατεία με τους πενθούντες γονείς ενός φορέα του Aids ή εκείνη με τα ανορεξικά μοντέλα, αυτή τη φορά το ύφος ήταν περισσότερο... διπλωματικό. Γιατί; Γιατί «πρωταγωνιστούν» πολιτικοί ηγέτες και ο Πάπας.