27 Ιανουαρίου 2012

Στο ebay το παπούτσι της Αυστραλής πρωθυπουργού!

Στο e-bay βρέθηκε, έστω και για λίγο, το παπούτσι της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία φυγαδεύτηκε χθες από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επίθεσης που δέχτηκε από ομάδα Αβοριγίνων διαδηλωτών στην Καμπέρα. Η πρωθυπουργός στην προσπάθεια της να ξεφύγει σκόνταψε και έχασε το παπούτσι της, το οποίο αποτέλεσε... λάφυρο των διαδηλωτών.


Το παπούτσι βρέθηκε στο e-bay με χτύπημα 2.000 αυστραλιανών δολαρίων, πριν αποσυρθεί, σύμφωνα με το AFP. Μία ακτιβίστρια κατέληξε με αυτό στα χέρια του και τόνισε ότι δεν πρόκειται να το επιστρέψει. «Δεν μπορεί να το πάρει πίσω, θα ανέβει στο e-bay» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Η αρχική τιμή στο e-bay ήταν 148 δολάρια. «Χτυπάτε, ένα χρησιμοποιημένο παπούτσι. Παρακαλώ, λάβετε υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για μονό παπούτσι, όχι ζευγάρι, όποτε θα είναι δύσκολο να περπατήσετε με αυτό, εκτός βέβαια, αν είστε η πρωθυπουργός» ανέφερε η ανάρτηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, Sydney Morning Herald.

Ωστόσο το παπούτσι έμεινε στο e-bay μόνο για 25 λεπτά. Η υπηρεσία το κατέβασε καθώς φοβήθηκε ότι μπορεί να πρόκειται για απάτη αλλά και καθώς οι πωλητές μπορούν να ανεβάσουν μόνο αντικείμενα που τους ανήκουν ή αντικείμενα για τα οποία έχουν πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη.

«Ξέρουμε πως ιδιοκτήτης είναι η πρωθυπουργός» δήλωσε εκπρόσωπος του e-bay. «O πωλητής δεν ανέφερε ότι είχε άδεια, οπότε, το αφαιρέσαμε από τη σελίδα».



H Γκίλαρντ που μαζί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ βρισκόταν σε μια τελετή για την εθνική εορτή, «Ημέρα της Αυστραλίας» δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές για τα δικαιώματα των ιθαγενών. Οι δυο πολιτικοί φυγαδεύτηκαν από διπλανή πόρτα εστιατορίου της Καμπέρα, υπό τα συνθήματα «ντροπή» και «ρατσιστές».

Ηγέτες των Αβοριγίνων προειδοποίησαν ότι θα συνεχιστούν οι δυναμικές διαδηλώσεις τους, προκειμένου να ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων τους από την αυστραλιανή Πολιτεία. Το κύριο αίτημά τους είναι η υπογραφή ειδικής συνθήκης μεταξύ των Ιθαγενών και της αυστραλιανής Πολιτείας. Την ίδια στιγμή, άλλοι Αβοριγίνες -φερόμενοι επίσης ως ηγέτες των ιθαγενών- υποστήριξαν ότι αυτοί που προκάλεσαν τα θλιβερά επεισόδια την Ημέρα της Αυστραλίας, σε βάρος της πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μια «μικρή μειοψηφία» που δεν εκπροσωπεί κανέναν.

tvxs.gr