18 Μαρτίου 2012

Λένε και καμιά μαλακ@@ να γελάμε: Εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ για 50.000 συμμετέχοντες έως τις 11

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί στην Ιπποκράτους για την, έως τώρα, προσέλευση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του Κινήματος.


Σύμφωνα με πηγές από την Ιπποκράτους, κατά τις δύο πρώτες ώρες από τότε που άνοιξαν οι κάλπες, δηλαδή από τις 9 έως τις 11.00, η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα άγγιζε περίπου τις 50.000. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα για τις κάλπες που έχουν στηθεί στις δυτικές συνοικίες της Αττικής, η συμμετοχή «πάει καλά».

Για περίπου μια ώρα διακόπηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό εκλογικό τμήμα στο Δήμο Ιεράπετρας, έπειτα από αίτημα ομάδας αγροτών από την περιοχή Λασιθίου που ζήτησαν να εκφραστεί διαμαρτυρία για την εξαγγελθείσα απεργία των ναυτεργατών, η οποία θέτει σε κίνδυνο ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως «ένδειξη συμπαράστασης» διέκοψαν, για λίγο, την εκλογική διαδικασία, η οποία, πλέον, συνεχίζεται κανονικά.

Έκλεισαν οι κάλπες στη Μελβούρνη

Ολοκληρώθηκε στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η προσέλευση ψηφοφόρων μελών και φίλων του κινήματος στη Μελβούρνη ήταν ελαφρώς αυξημένη από την αντίστοιχη διαδικασία του 2007, παρά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σημαντική πτώση της δημοτικότητας του ΠΑΣΟΚ. Στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση ήταν μειωμένη κατά 25%, σε σχέση με το 2007.

Επισήμως δεν δόθηκαν τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες στην Αυστραλία, καθώς αυτά θα ανακοινωθούν όταν θα κλείσουν οι κάλπες στην Ελλάδα. Ανεπισήμως έγινε γνωστό πως «τα λευκά ήταν ελάχιστα στο Σίδνεϊ και μηδέν στη Μελβούρνη».