18 Μαρτίου 2012

Υπομονή αδέρφια η εκδίκηση είναι κοντά-Παπακωνσταντίνου: Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος

«Πρέπει να πετύχουμε τους στόχους των επόμενων ετών», δήλωσε ο ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου και αποκάλυψε ότι στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε του διεμήνυσε ότι «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές, καθώς – όπως τόνισε – «το προσωπικό κόστος από το Μνημόνιο ήταν πολύ μεγάλο». «Όταν μπήκα στην πολιτική, δεν ονειρευόμουν να κόβω συντάξεις και μισθούς», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, λέγοντας ότι ο κ. Κοντοπυράκης «έχει ποινικές ευθύνες και πρέπει να ασχοληθεί μαζί του η Δικαιοσύνη».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Κοντοπυράκη, τον κατηγόρησε ότι εν γνώση του έστειλε ψευδή στοιχεία και τώρα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού. «’Έστειλε έλλειμμα 6% όταν την ίδια ώρα η ΤτΕ το έβγαζε 9%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διερωτήθηκε γιατί όλοι κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για «μαγείρεμα» του ελλείμματος το 2009, όταν η ΝΔ είχε προβλέπει έλλειμμα 2%, το οποίο τελικά αποδείχθηκε 16%.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου στην εξεταστική για το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «επιλεκτικό τρόπο που διαβάζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων», υποστήριζαν ότι ο κ. Προβόπουλος αυτό που εννοούσε ήταν ότι έπρεπε να παρθούν μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όταν αναλάβαμε είχαμε συναίσθηση ότι μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά καθημερινά ανακάλυπτα συνεχώς σκελετούς στα ντουλάπια... Η ΝΔ μας άφησε μία βόμβα την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε όταν αναλάβαμε την εξουσία και η Ευρώπη δεν υπήρχε περίπτωση να μας βοηθήσει», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΚΑΪ