18 Μαρτίου 2012

Δήμαρχος προς δημότες: Σάς απαγορεύω να πεθάνετε

Ο δήμαρχος μιας πολίχνης στη νότια Ιταλία απαγόρευσε τους δημότες να... πεθάνουν, επειδή το τοπικό νεκροταφείο είναι κορεσμένο(!)

Ο λόγος για τον Τζούλιο Τζέζαρε Φάβα, το δήμαρχο της Falciano del Massico μιας κωμόπολης 50 χιλιόμετρα βόρεια της Νάπολης στη νότια Ιταλία. Ο Φάβα, νωρίτερα αυτό το μήνα εξέδωσε την...τουλάχιστον αμφιλεγόμενη απόφαση, με την οποία «απαγορεύεται για τους κατοίκους να υπερβαίνουν τα όρια αυτής της ζωής, να μεταβαίνουν στη μετά θάνατον ζωή».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, μέχρι στιγμής μόνο δύο κάτοικοι έχουν τολμήσει να... παραβιάσουν το διάταγμα του Φάβα από τις 5 Μαρτίου οπότε είναι εν ισχύι, με άγνωστες ακόμη κυρώσεις για τους δύο παραβάτες.

Η ασυνήθιστη απόφαση αφορά ουσιαστικά μια διαμάχη της Falciano del Massico με μια γειτονική κωμόπολη, στην οποία και ανήκει το παλιό νεκροταφείο όταν επαναχαράκτηκαν τα όρια των δύο δήμων το 1964. Οι δύο κοινότητες διαφωνούν για μια προγραμματισμένη επέκταση του χώρου, με τον Φάβα να αποσύρεται από το σχέδιο και να αποφασίζει να κατασκευάσει έναν νέο αποκλειστικά για τους 4.000 κατοίκους του Falciano del Massico.

Ωστόσο έως ότου εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για το νέο κοιμητήριο, οι δημότες του εντέλλονται να συνεχίζουν να... ζουν.