14 Ιουνίου 2012

Το χαβά του ο Γκρουέφσκι: Δεν θα αλλάξουν με εκβιασμούς οι Έλληνες τους "Μακεδόνες"

Νέες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας εκτόξευσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι επιδιώκει την αλλαγή της ταυτότητας του λαού της χώρας του.
"Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι σε αυτό το κράτος ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αλλάξουν με οποιονδήποτε εκβιασμό", ανέφερε χαρακτηριστικά πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Απλά, προσέθεσε, "θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους ότι μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα του μακεδονικού λαού".
Σημείωσε ακόμη ότι "ο μακεδονικός λαός υπήρχε, υπάρχει, και θα υπάρχει και αυτό συνιστά πραγματικότητα την οποία κάποτε θα πρέπει να αποδεχθούν".
Οι δηλώσεις του Γκρούεφσκι έγιναν στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του σε περιφερειακό δήμο των Σκοπίων.
Αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής κυβερνητικά πεπραγμένα σχετικά με τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων υποστήριξε ότι μόνο με δύο-τρία χρόνια δουλειάς, από το 2006-2008, η χώρα του εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ και προσέθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφανθεί πως η χώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη στην ΕΕ.
"Δυστυχώς, η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των τελικών διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ αναβλήθηκαν και συνεχίζουν να αναβάλλονται μέχρι σήμερα για τον πολύ γνωστό λόγο", τόνισε.
"Ο νότιος γείτονάς μας μάς εκβιάζει και ζητά να αλλάξουμε το όνομα του κράτους, το όνομα της γλώσσας μας και το όνομα της εθνικότητάς μας, δηλαδή την ταυτότητά μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ζητούν νέο όνομα που αυτοί θα επιλέξουν. Εμείς αντιταχθήκαμε σε αυτό", υπογράμισε.
"Εμείς υποσχεθήκαμε στο πρόγραμμά μας ότι θα αντιταχθούμε σε έναν τέτοιο τρόπο δράσης και σε τέτοιου είδους αιτήματα. Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να βρεθεί κάποια λύση, να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, όχι όμως έτσι όπως την σκέφτονται οι γείτονές μας, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν εντελώς την ταυτότητα του έθνους και του λαού μας, των Μακεδόνων", κατέληξε.