07 Ιουνίου 2012

Διαψεύδει το Βερολίνο τις παπαριές περί «παραδειγματικής έξωσης» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Σε διάψευση των σεναρίων που θέλουν το Βερολίνο να εξετάζει σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προχώρησε την Πέμπτη εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «βλακώδεις» και «ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς.
«Η πολιτική μας είναι γνωστή και διαφανής» είπε, σύμφωνα με το Βήμα, προσθέτοντας: «Φήμες, όπως οι χθεσινές, είναι ανάξιες διαψεύσεως».

Σε ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο» αναφέρεται ότι η Γερμανία εξετάζει ένα σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της χώρας από το ευρώ, ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του νότου για τις οποίες η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο ελαστική πολιτική, προϊόν συμβιβασμού με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς παράγοντες.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, και βάσει ενός σχολίου στη βελγική εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», επισημαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ καθυστερεί την υιοθέτηση ενός συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη έως ότου αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα γίνει ο καταλύτης που θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία στενότερης δημοσιονομικής ένωσης. Οι Έλληνες όμως θα έχουν θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια και θα υποστούν τις δραματικές επιπτώσεις, σημειώνει ο πανεπιστημιακός Φέρντι ντε Βιλ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο «Hocus Pocus Grexodus» (Αμπρα κατάμπρα έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ).
Newsroom ΔΟΛ