14 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Οι εκλογές δεν είναι για τον Σαμαρά, αλλά για την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,πραγματοποιεί, από το πρωί, περιοδεία στο Νομό Θεσσαλονίκης. Επισκέπτεται τους Δήμους Σίνδου, Λαγκαδά, Επανομής, Καλαμαριάς και Αμπελοκήπων. Σε αντιφώνησή του, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Λαγκαδά,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να σας πω, προς κάθε Μακεδόνα και κάθε Μακεδόνισσα, μέσα από την τιμή που αισθάνομαι να βρίσκομαι σε αυτά τα μέρη, τα αγιασμένα από αγώνες, ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για την Παράταξη, δεν είναι εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι εκλογές για τον Σαμαρά, δεν είναι εκλογές για κανέναν από εμάς.
Είναι εκλογές για την Πατρίδα.
Είναι εκλογές για την Ελλάδα.
Είναι εκλογές στις οποίες παίζονται ορισμένα διλήμματα, τα οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον των παιδιών μας. Για τις γενιές που έρχονται.
Είναι διλήμματα, ευρώ, σταθερότητα. Δηλαδή, παραμονή μέσα στο ευρώ, μέσα στην ομάδα της Ευρώπης ή δραχμή και απομόνωση.
Είναι διλήμματα, όπως ασφάλεια για τον κόσμο που σήμερα βασανίζεται με το πρόβλημα της μετανάστευσης των παρανόμων ή φόβος. Και, ταυτόχρονα, είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι όλα πάνε καλά και πρέπει να αφοπλιστεί η Αστυνομία και πρέπει να φέρουν οι μετανάστες και τους συγγενείς τους και πρέπει να τους δώσουμε και επίδομα ανεργίας. Λες και περισσέψανε για τους υπόλοιπους.
Και είναι, τέλος, και ένα διακύβευμα άλλο, μεγάλο: Θα έχουμε κυβέρνηση σταθερή ή θα έχουμε ακυβερνησία;
Θα έχουμε τη δυνατότητα να σηκώσουμε τον τόπο, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να πετύχουμε την έξοδο από το πρόβλημα της ανεργίας, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας συντονισμένα, ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά, που το έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους μας ή θα μείνουμε και πάλι σε μια διαδικασία, όπου το εγώ του κάθε κόμματος θα είναι μεγαλύτερο από το εμείς της Ελλάδας;
Αυτά παίζονται την Κυριακή, που έρχονται. Και πρέπει ο κόσμος, ιδιαίτερα εδώ στη Μακεδονία, που πάντα υπήρξε συνεπής, με την ευθύνη να ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης. Γιατί ο άλλος ο δρόμος, είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας».