07 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει για το debate... δηλ. να δουλεύει τον κόσμο

Επιμένει πάση θυσία για το debate ο Αλ. Τσίπρας, πετώντας το γάντι στην πλευρά της Ν.Δ. Χθες βράδυ, από την Ελευσίνα, κάλεσε τον Αντ. Σαμαρά να μη φυγομαχεί και παράλληλα τον προκάλεσε να βάλει για συντονιστή ακόμη και τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Γ. Μιχελάκη, αρκεί να γίνει –όπως είπε– η τηλεμαχία των δυο τους.


Εκείνο, ωστόσο, που προξενεί εντύπωση είναι η αντιφατική στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Ευρώπη. Ενώ στην ομιλία του στην Ελευσίνα κράτησε υψηλούς και καταγγελτικούς τόνους, στη συνάντησή του χθες το πρωί με τους πρεσβευτές των G20 στο Ζάππειο ήταν πιο ήπιος και έδωσε... ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση –στην οποία παρέστησαν χαμηλόβαθμοι διπλωμάτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας και όχι οι πρεσβευτές τους –δεν έκανε λόγο για καταγγελία του Μνημονίου, ενώ διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.

Ανατρέποντας δε το «δεν ανήκομεν εις τη Δύση» που είπε την περασμένη εβδομάδα, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και πρότεινε συνεργασία των βαλκανικών χωρών, ενώ απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Αιμ. Περδικάρης


Πηγή:www.capital.gr