13 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζεται για το γύρο της Ευρώπης ο Σαμαράς

Εισιτήριο για το γύρο της Ευρώπης βγάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αφού επιθυμεί να ενημερώσει ο ίδιος τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους για την πρόοδο της Ελλάδα στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να τακτοποιηθούν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Παράλληλα ο κ.Σαμαράς θα προσπαθήσει να προετοιμάσει το έδαφος για την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο. Οι πόλεις που θα κάνει στάση ο πρωθυπουργός είναι το Βερολίνο, το Παρίσι και η Μαδρίτη, ίσως και η Ρώμη.

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταβούν στις Βρυξέλλες και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να δώσουν ένα σαφέστατο μήνυμα πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ζητήσει η Τρόικα.

Τα ευρωπαϊκά ταξίδια του Αντώνη Σαμαρά ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, με τους κ.Βενιζέλο και κ.Κουβέλη να συμφωνούν για την αναγκαιότητά τους, αφού πριν τεθεί και επίσημα το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μαριάνο Ραχόι. Οι πιθανότερες ημερομηνίες για το ευρωπαϊκό τουρ του πρωθυπουργού είναι κοντά στα τέλη Αυγούστου και αφού πρώτα δώσουν την απαραίτητη έγκριση οι θεράποντες ιατροί του Αντώνη Σαμαρά.