13 Ιουλίου 2012

Ο Βορίδης απαντάει στους ηλίθιους που λένε γιατί δεν κάνει η Κυβέρνηση εξεταστική για το μνημόνιο

Αποκαλυπτική συνέντευξη στο crash που κυκλοφορεί και τον Παναγιώτη Τζένο, δίνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Μεταξύ άλλων απαντά σε καυτά ερωτήματα, όπως είναι η εξεταστική για το μνημόνιο, η μη υπουργοποίηση του, η επιτυχία της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή αλλά και η επόμενη μέρα στον...ΣΥΡΙΖΑ. Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Για την μη υπουργοποίηση του:
Άκουσα οτι ετέθη κάποιο ζήτημα βέτο από την Δημοκρατική Αριστερά για το πρόσωπο το δικό μου και του κυρίου Γεωργιάδη. .Επίσης διάβασα οτι η ΔΗΜΑΡ δεν έθεσε κάποιο τέτοιο θέμα. Επειδή αυτό καταλήγει να είναι παραπολιτική φιλολογία, μένω σε αυτό που είναι σημαντικό και μείζον, ότι ο πρωθυπουργός είναι ελεύθερος να επιλέξει, συνεκτιμώντας προφανώς μια σειρά από πράγματα, αυτούς που θεωρεί στη συγκεκριμένη στιγμή και περίσταση ικανούς και κατάλληλους να ανταπεξέλθουν. Σε .ο,τι με αφορά η σχέση μου με την πολιτική παραμένει αυτή που ήταν εδώ και πολλά χρόνια, δηλαδή μια σχέση πρωτίστως ιδεολογική και ηθική.

Αν θα πετύχει η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων

Θα δούμε. O ελληνικός λαός αποφάσισε οτι πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας.

Για την εξεταστική για το μνημόνιο

Μήπως ξεχνάτε οτι η κυβέρνηση στηρίζεται και στο ΠΑΣΟΚ; Η έλλειψη αυτοδυναμίας δεν είναι χωρίς πολιτικές συνέπειες [Όταν πριν από τις εκλογές ο Σαμαράς ζήταγε αυτοδυναμία, οι ΑΕροψεκασμένοι δεν τον ψήφισαν... τώρα που αναγκάστηκε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ θέλουν εξεταστική! Ας τον είχαν ψηφίσει για να την είχε κάνει... αν και οι ηλίθιοι προφήτες θα πούνε ότι και αυτοδυναμία να είχε δεν θα την έκανε γιατί κατά βάθος είναι ΠΑΣΟΚος και θέλει να σώσει τον Γιωργάκη ... και να φανεί αυτός αναξιόπιστος... είπαμε η μαλακία τους είναι ανίκητη...]


Για την Χρυσή Αυγή

Μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας στρέφεται προς αυτή την μορφή πολιτικής έκφρασης.Γιατί όμως; Γιατί στην πραγματικότητα υπάρχει ένα κράτος το οποίο δεν λειτουργεί.Εάν δεν απαντηθούν τα κοινωνικά αίτια, πιστεύω οτι η παρουσία της Χρυσής Αυγής δεν θα είναι καθόλου συγκυριακή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει μια περίοδο μέθης και ευδαιμονίας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτές οι περίοδοι τελειώνουν σχετικά σύντομα και μετά προσγειωνόμαστε στον πραγματικό κόσμο των πολιτικών ζητημάτων και προβλημάτων. Το πραγματικό δίλημμα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι καθόλου εύκολο να απαντηθεί και θα έχει σημαντικές εσωτερικές δυσκολίες, είναι κατά πόσο θα εξελιχθεί σε μια αριστερή σοσιαλδημοκρατική δύναμη ή θα δοιατηρήσει τα ριζοσπαστικά-επαναστατικά του χαρακτηριστικά