01 Αυγούστου 2012

Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες: Οι ΑΕροψεκασμένοι θέλουν να γκρινιάξουν για τη μετάθεση 1881 συνοριοφυλάκων στον Εβρο αλλά δεν ξέρουν ακριβώς γιατί να γκρινιάξουν

[Ακατέσχετη μπουρδολογία από τον Καπερνάρο που είναι ειδικός στο να μιλάει χωρίς νόημα, αποτελεί η ανακοίνωσή των ΑΕροψεκασμένων για τη μετάθεση 1881 συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Μέσα σε μία μόλις μέρα επικοινώνησαν μαζί του κάτοικοι και δήλωσαν ανήσυχοι που οι περιοχές τους θα μείνουν αφύλακτες προκειμένου να φύγουν συνοριοφύλακες για τον Έβρο... Όσο δεν γινόταν τίποτα φώναζαν, τώρα που πάει να γίνει κάτι στον Έβρο,πάλι φωνάζουν...ρε δεν πηδιέστε να ασπρίσετε που δεν ξέρετε τι θέλετε;]

Διευκρινίσεις σχετικά με τη μέριμνα που έχει ληφθεί για τις αποσπάσεις των 1.881 συνοριοφυλάκων στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό, ο υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Τάξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως τονίζει ο κ. Καπερνάρος, η διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία 1.881 αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης αποσπώνται για δύο μήνες στη Θράκη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε 23 νομούς.

Η διαταγή, όπως σημειώνει ο ίδιος, αφορά και αστυφύλακες, πρώην συνοριοφύλακες, οι οποίοι στελεχώνουν πλέον μάχιμες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας όπως η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και η ΔΙΑΣ

Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για το λαθρομεταναστευτικό κύμα

Ο τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάνει επίσης λόγο για ''έντονες διαμαρτυρίες'', τόσο από την πλευρά των τοπικών φορέων όσο και από τους κατοίκους των νομών αυτών, καθώς θεωρούν πως οι περιοχές τους μένουν ανοχύρωτες μπροστά στο λαθρομεταναστευτικό κύμα, τη διακίνηση ναρκωτικών που διεξάγεται κατεξοχήν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και τη φύλαξη περιουσιών και πολιτών εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Καπερνάρος τονίζει ότι η Βουλή πρέπει να έχει πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση, ''εν όψει των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή μας με κίνδυνο περαιτέρω έκρηξης πληθυσμών που ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας'', καθώς, όπως επισημαίνει, το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για τους λόγους αυτούς ζητεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διευκρινίσει, μεταξύ άλλων, ποια είναι η μέριμνα που έχει ληφθεί για τους 1.881 αστυνομικούς που αποσπώνται, ώστε να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια και τα κριτήρια προσφοράς στην υπηρεσία τους και να εξαιρεθούν όσοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.

Ζητεί επίσης ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες έχουν γίνει για την εξασφάλιση της επαρκούς αστυνόμευσης και της φύλαξης των συνόρων στους 23 νομούς από τους οποίους μετακινούνται οι αστυνομικοί στην Θράκη.