01 Αυγούστου 2012

Τι έκαναν οι Έλληνες χθες-Ποιοι αγωνίζονται σήμερα

Η Εθνική πόλο των ανδρών έδωσε το δεύτερο παιχνίδι της για τον Α' όμιλο, με αντίπαλο την Ιταλία.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά.

Ωστόσο, αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 με τους παγκόσμιους πρωταθλητές και πήρε τον πρώτο της βαθμό. Επόμενος αντίπαλός της θα είναι το Καζαχστάν την Πέμπτη.

Στην κωπηλασία είχαμε τη συμμετοχή των Λευτέρη Κόνσολα και Παναγιώτη Μαγδανή στα ρεπεσάζ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό δίδυμο έτρεχε στην 1η σειρά, όπου τερμάτισε πρώτο με χρόνο 6:31.13 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της Πέμπτης.

Στην κολύμβηση, οι Παναγιώτης Σαμιλίδης και Κριστιάν Γκολομέεβ δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους. Ο Σαμιλίδης κατέλαβε την 8η θέση στη σειρά του με 2:14.82, χρόνος που τον έφερε 27ο στο σύνολο στα 200μ πρόσθιο, ενώ ο Γκολομέεβ στα 100μ ελεύθερο πήρε την 6η θέση στη σειρά του με 50.08, επίδοση που τον κατέταξε 31ο στο σύνολο.

Πολύ κοντά στον τελικό του σκιτ στη σκοποβολή βρέθηκε ο Νίκος Μαυρομμάτης, αλλά δεν τα κατάφερε μόλις για μία εύστοχη βολή. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση με 119/125 βολές, ενώ πιο χαμηλά έμεινε ο Ευθύμης Μίτας, που με 114/125 βολές κατετάγη 24ος.

Τέλος, στην ιστιοπλοΐα είχαμε επτά ελληνικές συμμετοχές. Στα RS:X έγινε το ντεμπούτο των Βύρωνα Κοκκαλάνη και Αγγελικής Σκαρλάτου, με τον πρώτο να βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς ποινής μετά από δύο ιστιοδρομίες. Από την άλλη, η Σκαρλάτου έχει συγκεντρώσει 26 βαθμούς ποινής και βρίσκεται στη 13η θέση.

Στα Laser, ο Βαγγέλης Χειμώνας έπεσε στην 24η θέση με 94 βαθμούς ποινής, η Άννα Αγραφιώτη είναι 31η με 119 βαθμούς ποινής στα Laser Radial, ενώ οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης παραμένουν 19οι με 73 βαθμούς ποινής στα 49er.

Καλύτερα τα πηγαίνουν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στα Star, καθώς έχουν ανέβει στη 10η θέση με 44 βαθμούς ποινής, ενώ ο Γιάννης Μιτάκης ακυρώθηκε στην 5η ιστιοδρομία στα Finn και συγκεντρώνει πλέον 53 βαθμούς ποινής, που τον φέρνουν στη 13η θέση της κατάταξης.
 
Ποιοι αγωνίζονται σήμερα


Μεγάλη Τετάρτη για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στο Λονδίνο, ενώ αναμένεται να εξασφαλίσει και τη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό μετά την πρόκριση του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο.

Η μέρα θα ξεκινήσει από τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη αντιμετωπίζουν (11.00) τις Κινέζες Τζανγκ Ξι και Ξούε. Η εθνική ομάδα χρειάζεται τη νίκη, ενώ αν ηττηθεί θέλει νίκη των Ελβετίδων επί των Ρωσίδων στον άλλο αγώνα.

Φυσικά, υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο θέτει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας ξεκινάει τις προσπάθειες του (11.00) από το γύρο των "32" με αντίπαλο τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ.

Στο Aquatics Centre η Νέρι Νιανγκουάρα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2004 και ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά των 100μ. ελεύθερο (12.00). Έχει τον όγδοο χρόνο (με 54.98 δευτερόλεπτα) στην 5η προκριματική σειρά. Μια ώρα (13.06) αργότερα ντεμπούτο θα κάνει ο Ανδρέας Βαζαίος στον προκριματικό των 200μ. μικτή ατομική και θα κυνηγήσει το ατομικό ρεκόρ.

Μετά την πρόκριση του πρωταθλητή ενόργανης, Βασίλης Τσολακίδη στον τελικό του δίζυγου, σειρά παίρνουν οι δίδυμοι αδερφοί Γκουντούλα στη δίκωπο (11.00).

Στο Γουέιμαουθ οι ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Στο νερό μπαίνουν (14.00) οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49ερ, o Bύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ, η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial, ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (14.05) και αργότερα (16.00) η Τζέλη Σκαρλάτου στα RS:Χ.

Τέλος, αισιοδοξία για διάκριση υπάρχει στο εντυπωσιακό άθλημα της ξιφασκίας. Μετά τις συγκλονιστικές μάχες στο ξίφος ασκήσεως και στο ξίφος μονομαχίας, σειρά παίρνει η σπάθη με τη Βάσω Βουγιούκα να αντιμετωπίζει (16.10) τη Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς.