01 Αυγούστου 2012

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Χάλκινο ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο!

Το πρώτο της μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η Ελλάδα στο άθλημα του τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Νωρίτερα ο Ηλιάδης ηττήθηκε από τον Ρώσο αντίπαλό του Κιρίλ Ντενίσοφ που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά με δυο νίκες απέναντι στον Αυστραλό Άντονι και τον Βραζιλιάνο Καμίλιο, έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο!

«Μπράβο στο παλικάρι που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας», σχολίασε περιχαρής ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο χάλκινος πλέον Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο Ηλίας Ηλιάδης αμέσως μετά την τεράστια επιτυχία του δήλωσε στην ΕΡΑ Σπορ: «Ευχαριστώ τον Θεό, όλη την οικογένειά μου και τον προπονητή μου. Έπρεπε να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Το νιώθω ότι μπορούσα… Σας ευχαριστώ όλους». Όσο για το πού αφιερώνει το μετάλλιο, τόνισε: «Στο παιδί μου, τον Ηρακλή που με περιμένει στη Χαλκιδική».