01 Αυγούστου 2012

«Ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Υπερψηφίσθηκε επί της αρχής με 163 ναι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Κατά ψήφισαν 101 βουλευτές.

Καταψήφισαν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι...
Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Ντόλιος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Αηδόνης και Συμεών Κεδίκογλου.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εν μέσω αντεγκλήσεων, καθώς προκάλεσε αναβρασμό στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξέφρασε την ενόχλησή της για τη διαδικασία του κατ' επείγοντος, ζητώντας – για λόγους κυβερνητικής συνοχής – η να γίνει στην Ολομέλεια σε τέσσερις συνεδριάσεις.

«Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και η ανάγκη που πάει να καλύψει ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι επείγουσα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, εξηγώντας ότι από το Σεπτέμβριο θα πρέπει να υπάρχουν βιβλία και δάσκαλοι στα σχολεία και ανοικτά πανεπιστήμια, και σε αυτό «δεν υπάρχει καμία ανοχή», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ακόμα ο κ. Παπαθεοδώρου πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί επανεκκίνηση του νόμου σε συνθήκες ηρεμίας και διαλόγου και εξέφρασε την απορία του γιατί προκαλείται αυτή η αναταραχή όταν τα πανεπιστήμια θα πρέπει να ανοίξουν το Σεπτέμβριο.