28 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα συνεχίζει να καίγεται – Τα πύρινα μέτωπα που καταστρέφουν τη χώρα

Δεν έχουν πάρει ανάσα οι πυροσβέστες, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες τρέχουν να προλάβουν τα μέτωπα των πυρκαγιών που καταστρέφουν την Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν σε εξέλιξη πέντε ενεργά μέτωπα, σε Εύβοια, Φλώρινα, Φθιώτιδα Γρεβενά και Λακωνία.
Μεγάλη είναι η καταστροφή στις Πετριές στην Εύβοια με τη φωτιά να καίει ότι βρει στο πέρασμα της εδώ και τρεις μέρες. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και δίνουν μάχη, για να μην μπει η φωτιά στο χωριό Πετριές που απειλείται.

Εν τω μεταξύ στις 6 το πρωί στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί, το οποίο τέθηκε αισίως υπό έλεγχο λίγο μετά τις 07:00, αφού στο σημείο κατάφεραν και έφτασαν άμεσα 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Για ακόμη μια μέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τον Χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε «πορτοκαλί συναγερμό» βρίσκονται Αττική, περιλαμβανομένων των νησιών, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο, Βοιωτία, Εύβοια, περιλαμβανομένης της Σκύρου, Μαγνησία, Σποράδες, Λακωνία, Ζάκυνθος, Κεφαλληνία και Ιθάκη.