13 Αυγούστου 2012

Αλαφούζος: "Δεν συγκρινόμαστε σε ήθος με τον Ολυμπιακό"... ο ΠΑΟ μπορεί αλλά το αλαφουζέικο τον συναγωνίζεται

Η κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού εκτός γηπέδων συνεχίζεται αφού ο Γιάννης Αλαφούζος απαντώντας σε ερωτήσεις φίλων του τριφυλλιού στην Κύπρο, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται η οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας βρέθηκε στο σύνδεσμο του τριφυλλιού στην Λάρνακα και μίλησε με τους οργανωμένους φίλους της ομάδας.

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, αναφέρθηκε στο πλάνο του για τον Παναθηναϊκό αλλά και στο θέμα Καραγκούνη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκίνησε λέγοντας: "Δεν έχω λάβει ποτέ ανάλογη υποδοχή. Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου γι’ αυτό το πρωτόγνωρο πράγμα. Θα κάνω ένα πρόλογο και είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θέλετε.

Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο. Όλα τα λεφτά μπαίνουν απ’ ευθείας στην αύξηση. Θα υπάρξει πλήρης ανάλυση στα μέλη για το που και πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα. Χαρακτηριστικό μας είναι η διαφάνεια».

Για τα βήματα που έχουν γίνει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καθόλου χρόνο και όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα. Επρεπε πρώτα να βρούμε λεφτά να πληρωθούν οι παίκτες. Μετά να μιλήσουμε με την ΕΠΟ από την οποία δεν είχαμε και την καλύτερη ανταπόκριση. Μετά να πάμε στην ΟΥΕΦΑ («μας την έφεραν την ΟΥΕΦΑ» φώναζε ο κόσμος, με τον Αλαφούζο να λέει «αυτός ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, τα άλλα δεν θέλουμε») και μετά αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν κανονική ομάδα».

Επειδή οι περισσότεροι ανήκουμε στη Θύρα 13 θα θέλαμε να μας πείτε ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Ενιαίο Φορέα: «Εχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τον Φορέα. Η Θύρα 13 είναι η καρδιά του Παναθηναϊκού και δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε συνεργασία μαζί τους. Προσωπικά έχω πάει πολλές φορές στον Κεντρικό σύνδεσμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και είμαι σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους.
Εχουμε βέβαια και πολλά θέματα να λύσουμε. Πέρσι με την δικαιολογημένη αγανάκτηση από αυτά που συνέβαιναν γύρω τους και εναντίον της ομάδας οι οπαδοί είχαν σε ορισμένες στιγμές ανάρμοστες συμπεριφορές οι οποίες στοίχισαν και στο σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση η Θύρα 13 είναι οι πιο φανατικοί Παναθηναϊκοί και τους θέλουμε δίπλα μας».

Για τα στημένα και αν είναι αισιόδοξος πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα: «Αν δεν το πιστέψουμε δεν θα αλλάξει ποτέ. Δεν ζούμε σε μια τέλεια κοινωνία, αλλά δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Βήμα – βήμα θα πολεμήσουμε το κακό και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Αν δεν πάει καλά η Συμμαχία, τι θα γίνει με τις μετοχές και αν θα επιστρέψουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Μόνο η γενική συνέλευση και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και οποιαδήποτε απόφαση περνάει από τα χέρια της. Να ξέρετε πάντως πως το καταστατικό προβλέπει πως σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο διαλυθεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία, οι μετοχές περνούν στον Ερασιτέχνη. Οι μετοχές ανήκουν σε μας, στον κόσμο. Ακόμη και για τη συμφωνία που κάποια λέτε, είναι μια απλή συμφωνία, θα την βγάλουμε και στο Ίντερνετ για να τη δείτε».

Για τον Καραγκούνη: «Λίγο πολύ τα έχετε μάθει. Αν ο Γιώργος θέλει να έχει μια ενεργή χρονιά, είναι λογικό ότι θα πάει στο εξωτερικό. Φάγαμε πρόσφατα και μαζί για να τον ακούσω και να του πω πέντε πράγματα. Εμείς του είπαμε ότι τον θέλουμε στο μέλλον δίπλα μας για τη δημιουργία του μεγάλου Παναθηναϊκού που θέλουμε να φτιάξουμε».

Για το ποιοι άλλοι μέτοχοι θα βοηθήσουν τη Συμμαχία: «Ο κ. Βγενόπουλος έχει πει ότι θα συμμετάσχει, το ίδιο είπε και ο κ. Πολέμης. Γενικά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει ένα σωρό λεφτά στον Παναθηναϊκό και απλά λόγω διαφόρων συγκυριών δεν μπορούν να το κάνουν τώρα. Το πρόβλημα γενικά δεν ήταν τα λεφτά. Λεφτά υπήρχαν, άλλα πράγματα μας έλειψαν. Χρειάζεται πλέον καινούργιο σχέδιο και αυτό καταστρώνουμε».

Για κάποια παράπονα για εισιτήρια που ψάχνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από την Κύπρο σε καλές θέσεις: «Εχουμε μαζί μας τον Νικόλα Βασιλαρά και οτιδήποτε σε απασχολεί σε θέματα οπαδών μπορεί να σας βοηθήσει»

Με ποιους μετόχους μιλάει περισσότερο: «Πιο στενή επαφή και συνεργασία έχω με τον Νίκο Πατέρα. Μιλάω όμως συχνά και με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ στο συμβούλιο με πόστο αντιπροέδρου είναι και ο κύριος Πολέμης».

Για το αν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει για πολλά χρόνια και γιατί αποχώρησε από την ΠΕΚ: «Εγώ θα ήθελα να βάλω υποψηφιότητα για πρόεδρος του σωματείου, ο οποίος θα είναι για τρία χρόνια. Είχα μια ιδέα και θέλω να την ολοκληρώσω. Με την ΠΕΚ δεν μπόρεσα να συνεχίσω γιατί τότε χτίζαμε τον ΣΚΑΊ. Τώρα ο ΣΚΆΙ έχει βρει το δρόμο του και έχω χρόνο να διαθέσω στον Παναθηναϊκό».

Για το αν υπάρχει κάποια εγγύηση πως δεν θα επιστρέψουν οι μετοχές στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα να επιστρέψει. Ιδιοκτήτης είναι η Παναθηναϊκή Συμμαχία και αυτό είναι αμετάκλητο».

Για το γήπεδο: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει στο Βοτανικό»


Για τον Λέτο: «Δυστυχώς ο Λέτο έχει δρόμο ακόμα. Στην ουσία ξαναφτιάχνει το γόνατό του. Θα τον περιμένουμε τον Φλεβάρη να μπει σιγά – σιγά χωρίς να μπορώ να σας πω με ασφάλεια πότε θα ξαναπαίξει»

Για την πρόταση που του έγινε από τον κόσμο για να ανοίξει μια εφημερίδα που να καλύπτει και τους υπόλοιπους φίλους του Παναθηναϊκού: «Αν κάνουμε εμείς μια εφημερίδα θα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τις υπόλοιπες αφού εμείς θα έχουμε εσωτερική πληροφόρηση. Ο καθένας μπορεί να διαβάζει ότι θέλει αν και βλέπετε πως γενικά ο κόσμος δεν διαβάζει εφημερίδες. Εμείς θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε και μέσα από το σάιτ μας και να κάνουμε διάφορα πρωτότυπα πράγματα».

Για το γεγονός ότι κάποιες εφημερίδες στην πρώτη στραβή αρχίζουν κριτική στον Φερέιρα: «Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με τον κύριο Φερέιρα. Είναι ένας πραγματικός φιλόσοφος του ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να τον βλάψει».

Για τις επιθέσεις από το λιμάνι και πως απαντάει: «Τι να σας πω; Πρέπει εμείς να διαλέγουμε το πεδίο της μάχης και όχι εκεί που μας παρασύρει ο αντίπαλός μας. Δεν συγκρινόμαστε μαζί τους ούτε σε ήθος, ούτε σε ευρωπαϊκές διακρίσεις και εμείς θα διαλέγουμε πως θα τους αντιμετωπίζουμε και όχι αυτοί».