13 Αυγούστου 2012

"Η ΘΑσσαλονίκη τελείωσε"

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που φέρουν τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τροποποιεί το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της πόλης και τη συνέντευξη Τύπου, ο...
Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φαίνεται πως ο Αντώνης Σαμαράς ακούει τη φωνή της κοινωνίας, τη φωνή της λογικής και επιλέγει για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ μια λιτή και περιεκτική παρουσία, απαλλαγμένη από τις υπερβολές του παρελθόντος.

Κάποιοι… καλοθελητές, που άλλα έλεγαν πριν μερικά χρόνια, έσπευσαν αμέσως μόλις διέρρευσαν οι πληροφορίες για την ολιγόωρη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, να κάνουν λόγο για δήθεν «υποβάθμιση» και «απαξίωση» του θεσμού.

Καλό είναι να γνωρίζουν, πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχανε τη δυναμική της, όταν το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στα επεισόδια που συνόδευαν κατ’ έθος πλέον τα εγκαίνια ή όταν η ομιλία του εκάστοτε πρωθυπουργού εξαντλούνταν σε επαναλαμβανόμενες και μηδέποτε πραγματοποιηθείσες υποσχέσεις. Η ΘΑσσαλονίκη τελείωσε.

Όσο για αυτούς που έβρισκαν μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδράσουν για ένα τριήμερο από την Αθήνα στην «ερωτική» μας πόλη το Σεπτέμβριο, μπορούν να μας επιλέξουν ελεύθερα μια άλλη εποχή του χρόνου…».